Un produs Blogger.

vineri, august 10, 2018

Diferență totală de apreciere între Liviu Dragnea și LOV-SOLOMON în privința pensiilor militare

68 comments

Iată cum semnalele trase de rezerviști în privința art. VII din OUG nr. 59/2017 și-au făcut efectul și au ajuns acolo unde trebuia, respectiv la liderul partidului de guvernământ .
Joi seara, în timp ce rezerviștii se uitau la  meci , iar cei mai talibanizati se holbau  la Rareș Bogdan,pentru a se entuziasma de pregătirile "milionului" de anarhiști-rivoluționari pentru fugărirea tiliormanenilor de la conducerea țării, Dragnea dădea mari speranțe pe RTV.
La o întrebare dacă noua lege a pensiilor din sistemul public va reglementa și pensiile speciale Dragnea a precizat:
"Această lege nu se referă la acele pensii de serviciu, sau pensii speciale, pensii ocupaţionale. În primul rând aici trebuie să începem o discuție cu asociațiile cadrelor militare în rezervă, de la MAI, serviciile secrete, MApN, pentru că eu, de exemplu, nu sunt de acord cu catalogarea pensiilor acestor ofițeri în categoria pensiilor speciale. Este la Parlament acum proiectul de adoptare a OUG 59 de modificare a legii pensiilor militare. O să încep discuțiile în august cu o parte din colegii mei, o să invităm și asociațiile ca să găsim calea justă. Niciodată nu am fost de acord în a blama o categorie pentru că a ieșit în evidență o persoană cu o pensie foarte mare. Nu aș vrea sa mergem dintr-o extremă în alta. Nu am niciun fel de teamă. Așa cum am avut curaj să începem discuţiile pe salarizare, cum am avut curaj să începem discuţia pe legea pensiilor, vom începe discuţia si despre aceasta categorie. Dar oamenii aceştia ce au? Trebuie sa fie respectaţi. Totuşi, ei au garantat cu viaţa, între aceşti oameni şi angajatori nu a fost un contract de muncă, a fost până la urmă un contract pe ordin. Dacă e cazul, facem niște reglaje", a declarat Liviu Dragnea la România Tv.

68 de comentarii:

totoiany48@gmail.com spunea...

Acum vedem cat de bine stiu sa prezinte documentatia reprezentantii nostrii, in vederea luarii hotarari .
Ideea principala ar trebui sa fie ...echitatea , indiferent de anul iesirii la pensie, actualizarea instantaneu cu activii si renuntarea la ...indexarea cu inflatia, daca nu se opereaza si la activi.
O alta problema ...uniformizarea sporurilor la valorile actuale ...in discutie o ecivalenta cu ceea ce au aparut in ultima vreme (ex lucrul cu doc. clasificate )
Dle H , va rog pe dvs.ca specialist in domeniu sa prezentati un punctaj de idei, matrice, pe care sa o analizeze ...specialistii ce vor fi invitati la discutii cu politicienii.
Scuze daca am cerut prea mult.

Leon spunea...

Am urmarit in direct emisiunea de pe RTv in care Liviu Dragnea a facut aceste precizari in care a promis ca va relua discutiile cu colegii de partid si reprezentantii asociatiilor militare pentru imbunatatirea prevederilor OuG.nr.59/2017. Este foarte important ca propunerile delegatiei sa fie pertinente si sustinute cu argumente convingatoare.
Aseara mi-a lasat impresia unui lider responsabil si chiar a prezentat pe intelesul tuturor modificarile mai importante din noua lege a pensiilor civile..!
Dupa ce termin de lecturat acest proiect, in cursul acestei zile voi prezenta noutatile !

Vasile spunea...

Foarte corect mi se pare punctul de vedere al lui ChRoMaX RarToto. Raportarea pensiei doar la solda activilor, nu sageti otravite cu inflatia si celelalte.

Leo spunea...

Nu inteleg paradoxul urmator.
Daca daddy tine sub control totul , cum de exista "diferenta de apreciere totala" ?
Pai asta inseamna ca "programul de guvernare" este optional , cam la fel cum sunt legile pentru guleratii MFA-ului. Pai asta este un semn ori de slabiciune al lui daddy , ori de degringolada in lumea lui oblio. Cum adica , autorul si cunoscatorul exhaustiv al programului de guvernare care este incontestabil daddy , apreciaza intr-un fel iar echipa de aplicare a acelui program au o "diferenta de apreciere totala". Ceva nu se leaga . Ceva nu este rational. daca este asa , atunci sunt MANIPULARI.

Iulian Mareș spunea...

L,
Ai uitat că mișcarea este o înșiruire consecutivă de momente de repaus? To, T1, T2....și tot așa?

Iulian Mareș spunea...

Noutățile apar succesiv....
Iată una cu +25% pt soțul/soția supraviețuitor/supraviețuitoare:

https://m.capital.ro/legea-pensiilor.html

Antonim spunea...

@ChRoMaX RarToto,
Când cereţi ceva, calculaţi cu atenţie.Actualizarea cum o doriţi("să mi se dea şi mie nuştiu ce spor, ca să fie echitate") nu poate avea decât efecte negative dacă nu luaţi în considerare toate aspectele salarizării activilor.Recalcularea cum a fost la trecerea pe L223, nu mai este posibilă pe prevederile L153. Cereţi să vă dea un 10% dintr-o bucăţică pentru informaţii clasificate şi veţi primi, dar veţi primi şi o scădere a procentului vechimii de la 42% la 21%, plus alte sporuri scăzute şi plafonate la maxim 30%(că nu pot ei să stabilească aleatoriu ca să se încadreze în plafon pe ordonator de credite).Başca, dacă nu modifică OUG 59, după ciuntirea din calcul, o limitează la echivalentului netului activului şi dacă li se pune pata,pun în plată cuantumul nou şi nu vă mai păstrează suma cu care veniţi din urmă, indexată aşa prost cu inflaţia. Cred că se impune o analiză atentă, eventual simulări, nu simple păreri uşor subiective.
Pe de altă parte, Dragnea lasă poarta deschisă dar Olguţa nu se dezice de obsesie. Dacă era normal să prevadă în noua lege a pensiilor publice că sunt recunoscute ca vechime la calcul şi vechimea din sistemul militar, o dă de pământ, la calculul punctajului această perioadă militară NU va fi luată în calcul.Mi se pare mie sau e o invitaţie ca nimeni să nu se încurce cu sistemul militar decât dacă reuşesc să stea cât le e necesar pentru o pensie militară, altfel anilor de militar activ nu li se iau în calcul punctele pentru pensia publică- vezi art.160. 184,185, singurele dealtfel cu referire la militari.

Huhu Rezea spunea...

@CroMax
Este o unanimitate de idei in mediul asociațiilor rezerviștilor că Art. VII din OUG 59/2017 trebuie eliminat prin legea de aprobare a ordonanței, astfel încât să fie repuse in vigoare art. 59 și 60 din L223.
În privința OUG Nr. 57/2015 ar trebui sa reformuleze Art. 40 pct 6, care a reformulat art. 30 din lege, în așa fel încât să elimine elementele de neconstituționalitate introduse prin plafonarea procentului de calcul al pensiei militare la 85% din baza de calcul.

Gigi spunea...

Are dreptate,@Anonim!
Dacă,vă uitați ce am postat ieri, în art.anterior,după o discuție cu o persoană,om important,care mi-a spus să stăm liniștiți că OUG 59 se rezolvă pozitiv,cum este corect și legal,în această toamnă.
Și pt.a nu exista dubii că dezinsformez,postarea mea de ieri,nu mai știu ora,a apărut cu mult timp înainte că șeful PSD să intre în direct.Dealtfel,nici măcar nu am știut că va veni într-un studiou Tv.
Patronul Blogului,@H,are dreptate,mă uitam la meciuri+tenis.

John spunea...

"Totuşi, ei au garantat cu viaţa, între aceşti oameni şi angajatori nu a fost un contract de muncă, a fost până la urmă un contract pe ordin", a adăugat Dragnea.

http://www.romaniatv.net/liviu-dragnea-trebuie-sa-incepem-discutia-despre-pensiile-ofiterilor-din-mai-mapn-si-servicii-secrete_433961.html

vasile spunea...

cand ajunge cutitul la os si au nevoie de noi ne mai promit ceva pana trece zarva. Parererea mea.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Solomon este presedintele unei comisii care functioneaza in cadrul C.D. iar Dragnea este Presedintele C.D.,deci Solomon nu misca un pai fara acordul acestuia. Chiar credeti ca abia acum a aflat Dragnea de aceasta problema? E foarte bine ca s-a hotarat sa intervina si acum . Ne amintim ca tot datorita lui a fost scos Art.40 din proiectul legii salarizarii unitare. Problema este acum,dupa parerea mea,in curtea noastra.Daca nu exista un punct de vedere comun al reprezentantilor asociatiilor de rezervisti,intalnirea nu va avea un rezultat benefic pentru rezervisti. Este de dorit,indiferent ce structuri reprezinta,sa sustina eliminarea Art.VII din Oug 59/2017 si reformularea Art.4,pct.6 din OUG 57/2015.
Atentie la cele postate de @CroMax. Are mare dreptate in legatura cu Actualizarea.
Nu stiu daca Dragnea s-a aplecat asupra acestei problem din bunavointa sau interes,dar e bina ca a facut-o.

ifrim spunea...

@Vasile.Nu stiu cum vezi d-ta cutit la os cand au de partea lor pensionaii civili,sanatatea,educatia cu familiile lor!

Negritoiu spunea...

Revin cu o observatie :cred ca a vrut sa spuna,nu numai ale ofiterilor.
P.S. Cred ca dl.Vasile ars dreptate.Poate,totusi,se rezolva.

Leo spunea...

In legea pensiilor preyentata de daddy , ieri seara nu am inteles daca Ș
1. Pt. calculul pesniei civile de catre casele de pensii publice teritoariale , se iau sau nu se iau in considerrare ADEVERINTELE de VNITURI BRUTE. Mai pe scurt , mai trebuie oamenii sa se judece in Instante pt. valorificarea acestor adeverinte de salarii brute ?
2. Pt. pensia anticipata partiala , care sunt conditiile de stagiu de cotizare minim pt. dechiderea acestui drept de pensie si care este modul de calcul ? Parca intelelsesem ca se poate opta pt. acest tip de pensie dar cu acea pensie vei ramane for ever. Adica nu se mai elimina penalizarile la împlinirea varstei standard.
Cum este privitor la aceste 2 probleme , ca nu am inteles nimic. Este nebuloasa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, cu toata amabilitatea te informez ca ,,Asociatiile militarilor'' sunt acele gasti aprobate de Fifor, nu orice sindicat, asa ca luati-va adio de la ,,negocieri'' in spiritul si dreptatea noastra! D.l Gen. Bahnareanu-Guru, vreti sa ne dea noua dreptate, cand este cunoscut ca om de casa la agapele Fiforului? Si gasca acestuia este larga si ,,reprezentativa'' pentru rezervistii militari, care reprezentativitate oficiaza punctele de vedere ale guvernarii si ale Fiforului! Kanci dreptate pana la capat, ci doar ramane intepenita la capat, de unde se vede chioras luminita de la celalalt capat al Pamantului sau Universului, in ani lumina!

Huhu Rezea spunea...


Mă străduiesc să nu public comentariile de tip Casandra sau de... Gică contra, care,în contextul actual mai mult strică.

Leo spunea...

@ Petre Aldea
Pana la urma nu ne-ai mai spus daca ai gasit avocatul pe care-l doreai din B ?
Vezi , n-o lasa "moale" ca "Divizia" juridica generala asta-si doreste. "Calugari" blanzi , delasatori , preocupati mai mult de nemurirea sufletului decat de RAZBOI la baioneta prin tribunale.
PS
Flavius, nu ai cum "cu toata amabilitatea" . Ea este demult numai la cineva , dar nu-ti spun cine si te las sa te gandesti ca o CaSSandra...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te rog să publici prostiile venite din Timișoara! 😂😁🤣🤗
Ca să "ne râdem de el!"

CEZAR spunea...

Ar fi bine ..sa-i faci de ras ...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, Vasilescu a recunoscut ca pentru adeverinte vor fi si procese in instante. La pensiile anticipate, erai penalizat pana la varsta standard, pe urma intrai pe normal. La noua lege se pare ca s-au adus modificari, doar de varsta, dupa cate am inteles, dar si un unn stadiu de cotizare pe limita.

Leon spunea...

Leonard, daca ai destul timp si mai ales multa rabdare, gasesti raspunsul in proiectul de Lege,privind sistemul public de pensii, publicat de Ministerul Muncii, cu 67 de pagini si 187 articole ( mai sunt si 9 Anexe..). Din cate am observat, pare un proiect destul de bun, mai ales ca va aduce la acelasi nivel, cuantumul pensiei pentru doi pensionari iesiti la pensie in perioade diferite si dupa legislatie diferita. Noutati fata de legea 263/2010 cu modificarile si completarile ulterioare apar la articolele:
Art.46, dispare Pensia anticipata partiala.
Art.48, Femeile pot opta sa ramana in activitate pana la varsta de 65 de ani.
Art.49.(2).Persoanele care au realizat stagii de cotizare atat in sistemul public cat si in sisteme neintegrate, beneficiaza de reducerea varstelor standard de pensionare in conditiile prevazute la al.(1) a si b, NUMAI pentru stagiile de cotizare realizate in sistemul public de pensii.
Art.56.(1) Femeile care au realizat stagiul MINIM de cotizare si care au nascut 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 16 ani, beneficiaza de reducerea cu 6 ani a varstei de pensionare...
Art.57.(1) Persoanele care au depasit cu cel putin 8 ani stagiul de cotizare, POT solicita PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA cu cel mult 5 ani mai devreme; se aduna si vechimea acordata pentru grupele de munca, stagiul militar, plus Licenta, Masteratul si Doctoratul.
Art.59.Pensia anticipata...adauga numai vechimea grupelor de munca.
Art.62. Pensia de invaliditate se acorda numai daca sunt minim 15 ani stagiul de cotizare.
Art.70. Revizuirea medicala se face pana la varsta standard de pensionare; nu mai apare facilitatea cu 5 ani mai devreme.
Art.73.(4).Pensionarii de invaliditate NU POT OPTA pentru pensia anticipata.
Deocamdata atat ! Voi continua daca-mi permite Adminul.

Leon spunea...

Continuare:
Art.83.Sotul supravietuitor care NU OPTEAZA pentru pensia de urmas, poate beneficia, pe langa pensia PROPRIE, de un ajutor lunar, in anumite conditii, de 25% din cuantumul pensiei sustinatorului decedat; in acest caz suma totala nu trebuie sa depaseasca 80% din Salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Art.85. Cuantumul Pensiei se determina prin INMULTIREA NUMARULUI TOTAL DE PUNCTE realizat de asigurat cu VALOAREA PUNCTULUI de REFERINTA .
Art.86. VPR= Valoarea punctului de pensie: 25 ani, nivelul mediu al stagiilor de cotizare realizate in leislatia anterioara.
Val.Punctului de Pensie este de :
1265 lei la 01.09.2019
1775 lei la 01.09.2020..??
1875 lei la 01.09.2021.
La data intrarii in vigoare a legii( 01.09.2021 ) VPR= 75 lei.
Incepand cu anul 2022, VPR se majoreaza anual cu RATA MEDIE ANUALA a INFLATIEI, INDICATOR DEFINITIV, CUNOSCUT la data de 1 septembrie a fiecarui an in care se face majorarea si comunicat de INS. Nota: Seamana cu prevederea din OUG.59/2017..!
Art.88.Pentru perioadele asimilate , se acorda un punctaj lunar de 0,25 puncte.

vasile iosif spunea...

Dle H,
Rog o analiză competentă privind valorificarea de catre militari a stagiului civil adăugat in noile conditii ale proiectului Legii pensiilor.
Cu mulțumiri,

Pop Iuliu spunea...

@All
Prin prisma contactelor pe care le am in mediul asociațiilor rezerviștilor din Bucuresti, cred ca reprezentanții celor cu reprezentativitate scăzută nu se vor obosi sa formuleze propuneri de amendare a OUG si vor clama necesitatea respingerii acestora pentru a aduce Legea 223/2015 la forma inițială, asa cum au procedat permanent, solicitare care in opinia mea este o utopie. Reprezentanții ANCMRR-urilor este posibil sa formuleze propuneri de amendamente, fapt ce va genera dispute in cadrul Forumului, iar Comisia de munca va veni cu câteva amendamente superficiale care nu vor rezolva problema discriminărilor.
Măcar dacă prin amendamentele adoptate la Legea de aprobare cu modificări a OUG 59/2017 sa se prevadă ca pentru contribuția la pensia suplimentară sa se acorde procentele de pana la 9% peste plafonarea de 85%, ar fi astfel recompensați cei care au ieșit cu mult timp in urma si care au avut vechime foarte mare in sistem.
Asa cum propunea cineva, cred ca am putea ca aici pe acest blog sa încercam sa sistematizam propunerile de amendare a OUG care s-au vehiculat deja si ulterior sa le remitem către asociațiile rezerviștilor si eventual către Camera Deputaților.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, declaratii date la frica sunt ca frunza pe apa. Amabilitatea alunga indoielile si te face crezut in afirmatii, fiind cazul meu. Suna atat de optimist ca-ti vine sa plangi de bucurie! Vorba Maiorului meu de la Bacau: ,,Eu nu cred decat in Sfantul meu Cupon de pensie, nu in ciocofoanele politicienilor!'' Aia din Piata urletelor in pustie au inceput sa se indoape cu lacrimogene, jandarmii cu pietroaie! La noapte dau drumul la tulumbele cu piper si nu mai vezi umbra de derbedeu, ca lumea serioasa a plecat, sau n-au ai venit vazand pe fb iatagane, pistoale si alte obiecte de cotonogeala etalate, acum ramanand gastile de cartier si suporterii echipelor de fotabal, cu garzile scapatilor de la Obregia si Balaceanca! Asa se face oare o Revolutie? Ciolannus, Ciolannus, te scarpini fara sa te manance pielea? Parca maine te vad judecat ca instigator la macel! Las-o moarta cu guvernul tau fantoma, ca ne-am acrit de el de cand il tot canti, ca ai incaierat natiunea si nici romanii nu mai stiu ceea ce vor! Luni o sa mai ciocofoneasca cineva la Guvern de pensiile noastre? Cum deschide ciocul, cum Dragnea da de-a azvarlita cu el din partid!

Dan B. spunea...

Asemeni lui Băsescu, presedintele PSD a fost tot timpul informat cu privire la ceea ce se întâmplă in „ograda” lui. Intreb, nu dau cu parul, chiar nu știa ce-a lăsat guvernarea Ponta lui Ciolos, respectiv draftul cu art 40 din ulterioara OUG 57/2015? Dar despre lucratura LOV, zisa OUG 59/2017, iar nu știa nimic? Refuz să cred că derbedeul Solomon, indiferent cât de dobitoc ar fi, si-ar fi permis să jignească trei generali si vreo patru colonei in biroul său, in loc să-și ceara scuze pe intârzierea lui (45 minute) la intâlnirea fixată, tot de el, pentru ora 10.00.
Structurile asociative ale militarilor rezerviști au intenționat să-l abordeze, insă „gărzile pretoriene” au creat un „cordon sanitar” în jurul lui, iar cum lecturarea știrilor despre noi nu reprezintă o pasiune pentru el, .....
Însă, eu cred că este un atotștiutor a ceea ce se întâmplă cu rezerviști, incl că actuala recalculare aduce în discutie cuantumuri reduse pentru 75% dintre pensionari, diminuările ajungând chiar până la 90% (să ne ferească Ăl de Sus să ajungă la guvernare vreun „boc”, care să anuleze art 111 din Legea 223/2015).
Simtind cresterea substanțială a temperaturii sociale, incl. apropierea scrutinului pentru UE si pentru Palatul Cotroceni, incearcă sensibilizarea militarilor rezerviști prin promisiuni, căci 70.000 de pensionari inseamnă, totuși, peste 200.000 de buletine de vot.
Este recomandată specularea acestei temeri a lui Dragnea, motiv pentru care este necesară o negociere dură, dacă are loc „rendez-vous”-ul rezerviștilor cu el, căci, ulterior, ceea ce s-a stabilit se „volatilizează” ușor până la Monitorul Oficial.

PS: Imi poate spune cineva de ce actualizarea si recalcularea pensiei militare de stat se efectuează in baza unor ordine secrete ale ministrului, imposibil de verificat acuratețea procedurii? Mie (și nu numai) nu-mi pare corect ca un caporal, indiferent de specialitatea sa militară, să aibă o pensie aproape identică celei recalculată pentru mine.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Sunt multe noutăți pe noua lege a pensiilor!
Inclusiv poți solicita 25% din pensia soțului decedat sau a unui prieten cu care ai conviețuit 15 ani!
Detalii poți solicita lui Nero!
Nu-ți fa iluzii în afara cadrului ce se va stabili în august-septembrie ac!

Antonim spunea...

Trebuie abrogate(sau modificate inteligent) prevederile art.VII din OUG 59. Sunt sceptic că asociaţiile ce vor participa la eventuale discuţii sunt în stare să identifice căile de a convinge politicul. Sunt două aspecte, unul de ordin politic, pe care dacă nu apare un interes nu-l vor schimba şi celălalt de ordin financiar. De fapt asta e cauza problemei apariţiei OUG 59, nu este vorba de negocieri, politicul trebuie convins cu date concrete referitoare la injusteţea aplicării unor măsuri de “actualizare” printr-o jumătate de indexare. În ceea ce priveşte limitarea la netul activului, trebuie identificată o altă soluţie mai corectă pentru pensiile militare a căror medie este sensibil mai mică decât a celorlalţi beneficiari de pensii de serviciu. E destul de dificil, acum, după creşterea bruturilor cu 25% a brutului şi următoarele creşteri la activi, prăpastia între cuantumul brut avut de militari care au aceleaşi condiţii la pensionare dar provenind din generaţii diferite, este din ce în ce mai mare. O actualizare conform art.60 abrogat, cu anumite ajustări venite din experienţa recalculării la trecerea pe legea 223. Şi bineînţeles trebuie scoase în evidenţă şi cum evoluează pensiile din sistemul public. Pentru că nimeni nu are curajul să o spună, aşa arată acum cea mai mare pensie proveenită numai din contributivitate- fără a fi magistrat, aviator civil, etc: brut 23.256 RON, net 19.130. Potrivit noii legi, în septembrie 2021 : brut 52.326 RON, net 45.294 RON . Ei, cum e cu fundamentarea OUG 59 , tanti Olguţa?

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Nu fi, domnule, naiv!
Crezi ca stia Ponta ce drafturi de ordonanțe aveau gulerele albe prin sertare?
@Iosif
Prin reducerea stagiului complet de cotizare la 25 de ani, din anul 2021 va crește partea contributivă din pensiile speciale, nu și din cele militare.Acestea din urma nu au nicio componenta contributivă.

Leon spunea...

Continuare.
Art.91.Se introduce PRAGUL minim al cuantumului pensiei, in functie de stagiul de cotizare realizat, astfel:
- pensia minima = 45% + 1% pentru fiecare an de cotizare realizat peste 15 ani, dar fara a depasi procentul maxim de 75% din Salariul minim brut pe tara garantat in plata.
- 40% + 1% pentru un stagiu de cotizare intre 10-14 ani inclusiv din Sal.minim brut.
Art.93. Cuantumul pensiei minime se modifica ori de cate ori se modifica Sal.minim brut.
Art.154.Se majoreaza cu 10% punctajele lunare pentru perioada 01.02.1975- 01.04.2001, pentru sporuri, prime, al 13 lea salariu,etc. De aceste drepturi vor beneficia si persoanele pensionate pana la intrarea in vigoare a legii.
Art.159.La data intrarii in vigoare a prezentei legi , pensiile se RECALCULEAZA, prin inmultirea numarului total de puncte realizate, cu valoarea de referinta de la Art.104.
Se mentine cuantumul avantajos.
Art.164.Pentru perioada 01.01.2011- 31.12.2015, pensionarii militari POT solicita recalcularea pensiei prin EXCLUDEREA perioadelor realizate in sistemul pensiilor militare.
Numarul total de puncte rezultat este cel corespunzator stagiului de cotizare realizat in sistemul public de pensii.
Art.186.Prezenta lege intra in vigoare la data de 01.09.2021.
Art.187 ABROGA:
- Legea nr.263/2010.
- OuG.nr.6/2009.
- Legea nr.578/2004.

Dan B. spunea...


@Huhu:

Dacă susții că n-ai știut ce se petrece in ograda ta, nu ai ce căuta in functia de sef.
Atâta timp cât ea a fost schițată, rezultă binecuvântarea lui Ponta în formulare!
Ca similaritate, cum ai putut s-o acuzi pe Kovesi pentru măgăriile lui Onea si Negulescu?

M spunea...

Vina apartine 100% politistilor.
1. i-au luat permisul prin 2009 lui Adrian Solomon. Asta s-a judecat cu politia si instanta i-a dat dreptate in dosarul 7074/245/2009
2. pe Olguta au plimbat-o cu catusele la maini.
Astia urasc deci politistii si cumnu pot sa dea legi numai impotriva lor atunci se razbuna pe intregul sistem de ordine publica si siguranta nationala.
E important sa se negocieze inteligentdar ma indoiesc ca in atmosfera creata de LOV si Solomon. Sa nu uitam afirmatia lui Solomon (un profesoras cu frustrari evidente) "sunteti toti politistii sunteti niste prosti si aveti scoala cat am eu vacanta". Cat timp se va negocia cu un asemenea personaj....

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Așadar, nu ești naiv! Ori ești un apărator al guleratilor initiatori de ordonante in defavoarea rezervistilor,ori ai fracturi de logca, dacă poti compari un premier cu sefuța unei directii din Parchetul General.

trofin spunea...

Tot ce se întâmplă pensionarilor militari se datorează celor activi de la direcția financiara și casa de pensii.In legea 223 se prevedea luarea în calcul a primelor și premiilor

Dan B. spunea...

@Huhu:

Să-ți amintesc câți consilieri și câți vicepreședinți are Dragnea?
Ia să vedem ce atribuții are tot puhoiul asta de oameni, incl. premierul și miniștri care au avizat respectiva OUG!
Si mai și promovezi tâmpenia asta, cu pretinsa mea susținere a celor care, prin cele două ouG-uri si două ordine clasificate ale ministrului, mi-au recalculat pensia la nivelul acelui caporal (2085 lei)?

Nu credeți că subiectul proiectului de lege privind pensiile din sistemul public interesează de la puțin către deloc, atîta timp cât stagiul de cotizare ca civil a fost asimilat la vechimea cumulată din sistemul militar?
Atâta timp cât stagiul în cauză, în esență nefructificat, nu poate fi transferat la CNPAS, nu credeți ca „bateți apa-n piuă”?
Concentrați-vă pe legea pensiilor militare, astfel încât să poată fi valorificate, la nivelul CPS, a stagiilor de cotizare in civil!

Aurel spunea...

D-nule Huhu Rezea
Se pare că bani sunt și datorită faptului că DNA a stat cu ochii pe ei.
Mai fură ei pe ici pe colo colo colo dar la alt nivel și prin alte metode.
Liviu în stilului caracteristic a simțit că militarii în rezervă mișcă în front (fbook,bloguri,mass media etc) și practică cunoscută și parșiva schimbare la față.
Depinde ce vor zice guleratii din ministere și dacă este dispus să suplimenteze bugetul acestor ministere.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Daca așa gură bogată și împrăștiată ești și pe la întrunirile cu rezerviștii, este clar că nimeni nu te poate înțelege.

Leo spunea...

@ Leon
Multumesc foarte mult pt. comentariile lamuritoare cu privire la proiectul pt. noua lege a pensiilor. Cele precizate de tine sunt o recenzie sau o sinteza foarte bine documentata si a presupus un mare efort de atentie la lectura si la scris pe blog.
Multumesc bunule Leon.

CEZAR spunea...

@Dan
Cand ai urcat ultima data intr-un avion militar de lupta ??
Ai sters.o facand un ..luping mistho prin 1998 !!??
De ce asa repede ..??...aviataia parea sa aibe viitor chit ca nu avea ..avioane !!
Majoritatea functiilor prin M.100..sunt ocupate(erau) de ..burti albastre....!!!!!!
Bai omule dar mult ai reusit sa pacalesti la pensie ..daca pe recalculare ti-a venit cat a ..caporalului !!!
Nu stiu ce ma face sa cred ca....cam atata meriti ...o zi buna ...!!!!..:D

vasile iosif spunea...

Dle Leon, dle H,
Rog o detaliere a art.164.
Inteleg ca pot cere valorificarea separată a punctajului realizat pentru stagiul civil adaugat dupa trecereain rezerva in intervalul 2011-2015 care in prezent este captiv si nu aduce nici un leu in plus la pensia militară?

Se mai recunoaște vechimea în muncă intre sistemul de pensii militare si cele civile,?

Huhu Rezea spunea...

@Josif
Nu-mi propun să insist prea mult pe acest proiect de lege, mă și ceartă @Dan Buzescu, mai ales că se va aplica abia din 2021. ..dacă mă rezistă o guvernare democratică de stânga până atunci,și nici nu se adresează militarilor.

Leo spunea...

@ Vasile I.
Imi cer scuze ca raspund neantrebat , dar din intamplare mai stiu cate ceva.
1. Pana la data de 01.01.2016 , vechimile in munca valorificate prin ultima decizie se aplica.
2. Dupa data de 01.01.2016 , nu se mai inregistreaza de CPS nici un stagiu de cotizare civil , valorificabil pensionarului militar.
3. Recunoasterea "reciproca" a stagiilor de cotizare are niste aspecte particulare:
Deci , stagiile de cotizare in civil se recunosc in conditiile Legii 223/2015 , deoarece L 223/2015 este o lege "speciala" in raport cu Legea 263/2010. Art. 192 alin (1) din L 263/2010 se aplica "din oficiu" numai atunci când deschizi drept de pensie pt. limita de varsta la CNPP , la 65 de ani si ti se va recunoaste "reciproc" vechimea in serviciu.
A fost o tema f. dezbatuta de Amabil cu aprox peste 1/2 ani in urma. Cauta in arhiva blogului pt. detalii.
Esti de admirat ca esti optimist si privesti cu incredere orizontul lui "douazeci douazeci" si peste.
VANT DIN PUPA !

Leon spunea...

Multumesc Leonard !
Iosif, art.164 va da dreptul celor pensionati in perioada 01.01.2011-31.12.2015 (L.263) sa solicite recalcularea pensiei dupa noua formula de calcul numai pentru stagiile civile.
Cred ca se pot depune si adeverintele nevalorificate in Decizia de recalculare a pensiei militare; pana atunci posibil sa se finalizeze si proiectul de lege Pl x nr.39/2017 aflat ptr.raport comun la Comisiile ptr.Munca si Aparare din CD.
Art.164 este un motiv in plus pentru Aprobarea acestui Pl..!

Leon spunea...

Se mentin in continuare actualele prevederi:
Art.180. Se recunoasc RECIPROC stagiile de cotizare, in vederea acordarii dreptului de pensie.
Art.181. Opteaza pentru o singura pensie de serviciu, cei care au dreptul la mai multe astfel de pensii.

vasile iosif spunea...

Dle Leonard,
Multumesc pt.explicatii.
Din pacate, la punctul 1 am un amendament:
Nu se aplica pentru cei care au vechime militară mare si ating limita de 85% numai pe baza dosarului militar.
Aceștia practic au muncit in viata civilă, dupa pensionarea militară, fără a putea beneficia de CONTRIBUTIILE ce le au fost reținute obligatoriu.
Practic pensia civila cuvenita, calculată de CSP pe baza datelor furnizate de casele de pensii civile teritoriale și aflată în plată, separat de pensia militară, a fost CONFISCATA.
Procesul se află la CCR de 13 luni unde se refuză practic judecarea.
Cu stima

Huhu Rezea spunea...

@Was
Ce băune prostia in căpșorul tău!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Și ce dacă baune?
La ce folosește?
Uită-te la inteligentul care solicită ceva celor care "lucrează în avionul de lupta"!.... adică spala, degresează, dau cu spirt...etc!
Poate crede, în mintea lui infimă, că Dan rupea bilete la urcare!
Cât de zurbagiu poți fi să întrebi așa ceva?
Întrebarea-i tâmpită nici nu merita răspuns...

Sorina spunea...

Au intrat pensiile?

Leo spunea...

MAESTRE ,
Was ca Was ,
dar te rog nu-l uita pe @tehno si pe @Viss , care daca vor "SOPTI" ceva , lasa-i s-o faca.
Blogul este momoton fara "soaptele" lor.
@tehno si @Vass , soptiti domnilor ceva !

Leon spunea...

Pensiile au intrat de Miercuri dupa amiaza, de la MApN..!
.

ifrim spunea...

Unknaun.Am si gatat-o!

Dan B. spunea...

@Huhu:

N-are rost să-ți mai răspund, căci ADN-ul tău este „contaminat” PSD. Cândva, și eu am fost „stângist”, dar experienta de viață m-a „luminat” asupra hidrei PSD-iste, dar tot eu am înțeles că, indepărtând de la guvernare alianța PSD-ALDE, n-as avea ocazia s-o văd inlocuită cu ceva mai bun. Poate doar peste ani, când ALDE va creste electoral în opțiunea votanților români.
Și ține minte ce-ți spun, deja sunt semnale cum că PSD n-a învățat nimic din eșecul din 2014, când „baronii” l-au împins pe Ponta la candidatură, după ce au „catalizat” ruperea USL. Azi, iar este împins la candidatură „șifonatul” (ca imagine) Dragnea, in locul lui Tăriceanu, astfel incât PSD să mai ia o certă „palmă”! Caracterul lui duplicitar din vremea lui Ponta, el fiind unul dintre ctitorii cohabitării cu Băsescu, amiciția sa forțată cu SRI și deciziile lui proaste in propunerile de premier, induc necesitatea ca Dragnea să facă pasul înapoi, functia de presedinte urmând a reveni celui mai puțin „maculat! dintre liderii PSD-iști.


@Cezar:

Bănuiam că ești tembel, dar nici chiar așa!
Pentru un calcul corect, în baza Legii 223/2015, actualizată cu OG 57/2015, pensia brută cuvenită ar fi trebuit să depășească cuantumul de 8.500 (optmiicincisute) ron.
„Nu știu ce mă face să cred”, dar presupun că ai trecut prin Armată precum maidanezii aciuați pe la popotă, căci judecățile iți sunt deficitare ca valoare.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
De acord cu analiza politica de mai sus, dar mă văd nevoit să constat că, citind blogul, d-ta nu înțelegi că eu nu am confundat PSD-ul de după Năstase nici cu Gioană, nici cu Ponta și nici cu Dragnea. PSD este o stare de spirit, o mișcare politica deasupra liderilor lor politici.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Chiar așa de cătrănit ești că jandarmii nu au lăsat vitele acelea urlătoare sa intre în clădirea Guvernului? Tu îți închipuiai că dacă intră aruncătorii de borduri în clădire cade Guvernul?
Ce te-a dezumanizat basismul! Nici nu mai înțelegi cine naște violenta.

Leo spunea...

Draga MAESTRE,
In primul rand iti multumesc ca ai publicat comentariul. Nu credeam. Asta denota "open mind" atunci când poti asculta si pe cel care gandeste alfel.
In alta ordine de idei , "trupele de securitate" trebuiau sa-i retina si sa-i duca la sectie pe cei cam 300 de derbedei. Nu trebuia sa-i trateze pe cei 110 000 de ROMANI , de-ai nostri ca pe acei cam 300 de derbedei.
Daca 110 000 de oameni voiau sa arunce cu borduri si sa intre in guvern , intrau fara nici o problema cu toate gazele lor. Deci tu , trupe de securitate , pedepseti 110 000 de ROMANI din lumea larga veniti in tara lor , pt. ca 300 de derbedei voiau sa intre in guvern.
Iti mai "soptesc" ceva. S-ar puteasa aflam peste ceva timp, ca cei 300 sa fie in cardasie cu conducerea "trupelor de securitate".
Stiu ca si talica iti doresti ce este mai bun pt. Romania. Dar in alt fel decat unul ca mine sau ca cel putin cei 110 000 de ieri din VICTORIA Pietii.
Cu stima si simpatie fara nici un pic de incrancenare , dragului nostru MAESTRU in stiintele dreptului si ale limbii romane.

Dan B. spunea...


@Leonard:

Când armata siriană si rușii au bombardat pozitiile ISIS, pentru faptul că printre victime se aflau și unele colaterale, adică civili, s-a inflamat opinia mondială. Când au bombardat americanii pozitiile armatei regulate sau ale ISIS (mai rar), nu au existat victime colaterale? Desigur, însă nu s-a scos o vorbă despre asta.
Cum dracu să extragi, ca subunitate de jandarmerie, un tip dintr-o mulțime, în condițiile in care nu poți realiza surprinderea? Iar jandarmii în civil nu pot face altceva decât să imortalizeze imaginea unui violent, nicidecum să-l rețină.

Cezar spunea...

@/ "domnul"Dan...
Ti.a mai zis cineva pe aici..că ești posesorul unei fracturi logice...se pare că.i mare mareee !!
De aici probabil ti se trage si faptul că iti este imposibil sa citesti si sa înțelegi un text
Mai vezi ce am zis eu....
Aaa...parca tu ai zis..că în urma recalcularii..l.ai ajuns pe caporal!!!
SA inteleg că ai si ..scăpări de memorie..??

Mihai spunea...

@ Huhurez
Sunt un om echilibrat atat in logica cat si in comentarii.
Te anunt oficial ca imediat cum am timp iti inchid blogul.
La magaria ta raspund cu aceeasi moneda chiar daca detii drepturile patrimoniale.
Atat deocamdata .

Huhu Rezea spunea...

@avianyk alias t3
Ai mai încercat, alături de tizul din Hurziceni, să închideți blogul!
Reiau mesajul ca să nu-l ștergi. Să vadă rezerviștii cine le este dușmanul.

@ Huhurez
Sunt un om echilibrat atat in logica cat si in comentarii.
Te anunt oficial ca imediat cum am timp iti inchid blogul.
La magaria ta raspund cu aceeasi moneda chiar daca detii drepturile patrimoniale.
Atat deocamdata .

vasile iosif spunea...

Dle Leon,
Va multumesc.
Mai ales că Mos Alecu nu-mi da nici o sansa sa-mi recuperez pensia civila si face alergie
La acest subiect.
Cu stima,

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Refuz sa cred că unii pot fi rezerviști!
Asta, dincolo de ce minister ținem!
Cat poți fi de plantă că să nu-ți inkipui pe fi-ta sau fi-tu luând bolovani în cap?
Gherțoii care scriu astfel nu au comandat oameni și nu au desfășurat acțiuni militare în toată viața lor!
In rest, este cancan!

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Nu Curbă de nivel poate să-ți dea șanse... ci modificarea art.30 din Legea 223, așa cum a fost modificat de OUG 57/2015

IAR99Army spunea...

@leonardo cap galbeno/portocaliu
pai dupa mintea ta bicolora a basismului mafiot, 110 000 de persoane(dar au fost mult mai putini) pot sa stabileasca prin violente ordinea de drept intr-o tara ca Romania in numele celorlalti care sunt majoritari si care s-au exprimat prin vot democratic cine sa conduca tara timp de 4 ani? si mai si dezinformezi sau manipulezi pe acest blog cu numarul protestatarior si al huliganilor !! ai puteri paranormale ori nu ai vazut bine, ai numarat din 3 in 3 ? poate ne spui si citi diasporezi au fost in piata si de ce protestatarii ,,pasnici" nu s-au retras/parasit din zonele de conflict cind jandarmii le-a cerut acest lucru astfel incit sa ramina huliganii si jandarmii sa-i poata retine ? Daca jandarmii nu ar fi actionat si ar fi stat pasivi ar fi fost acuzati de KWY, Uniunea Soros din Romania, pnl/pdl si pmp ca nu si-au indeplinit atributiile. Acum intelege si mintea ta scenariul pus la cale de aceste gasti politice de extrema dreapta ?

Iulian Mareș spunea...

IAR99,
Planul este mult mai amplu....este legat de legea privind exploatările petroliere din M. Neagră; pt asta ar trebui sa cadă guvernul! Latră propaganda antinațională că vede osul!
Hienele mănâncă stârvuri viermuirea....dar, poate fac ăștia 75% și se activează documentul cu trădarea!
Nici nu încerca să skimbi părerile unora căci îți pierzi timpul și nervii! Vor și ei să li se spună tefelisti!...este în trend!

Ein Stein spunea...

@avianyk
Daca penalul Dragnea va fi scos din politica, indiferent cum, crezi ca nu te vor mai astepta haimanelele la umbra? Ce se va schimba dupa plecarea lui? Am scris de nenumarate ori problema Romaniei este statul mafiot nu Dragnea sau PSD-ul. In Romania sunt aproape 1.4 milioane angajati la stat, mult prea multi pentru o tara ca Romania. Asta e una dintre probleme ca sunt 400-500 de mii de angajati in plus care se bat de musca. Alte probleme la fel de mari dar de o gravitate crescuta e ca s-a promovat nepotismul, analfabetismul pana la cele mai inalte structuri ale statului, incompetenta, lipsa de profesionalism. Toate partidele sunt vinovate de situatie, poate PSD intr-o masura mai mare insa toate au participat la transformarea statului de drept intr-unul mafiot. Restul sunt detalii nesemnificative. Am scris in multe randuri ca singura sansa a Romaniei e restructurarea si profesionalizarea statului, ocuparea functiilor numai si numai pe baza de examen, promovarea meritocratiei. Asta ti-o spune cineva care nu e membru al niciunui partid si nici nu a fost vreodata ba mai mult am mai scris ca Dragnea imi este foarte antipatic. Radicalizarea te rupe de realitate. Apropos de penali in politica, si eu sunt de acord ca nu ar trebui sa existe, asa cum militar nu poti sa fii daca ai condamnare penala nu vad de ce nu s-ar conforma si politicul. Dar repet, nu asta e problema nostra. Open mind.

Ein Stein spunea...

@avianyk
Nu trebuie sa ai resursele Rusiei si ale lui Putin, prin exploatarea gazelor din Marea Neagra se asigura pentru o perioada de 10 ani deficitul de gaze in intreaga Europa. Aceasta perioada asigura Europei ragazul necesar pentru a-si revizui politica energetica pentru eliminarea dependentei energetice fata de Rusia. In statele din vest sunt orase mari care deja si-au declarat independenta energetica bazata pe energie regenerabila. Germania spre exemplu investeste masiv in energie regenerabila si in max. 10 ani, declara guvernul ca, vor deveni complet independenti energetic. Degeaba are Putin mii de miliarde de metri cubi de gaze daca Europa are nevoie doar de sute de miliarde mc. Asta e problema Romaniei la ora actuala, resursele de gaze. Restul am scris in comentariile anterioare.
PS. Eu nu cred in coincidente.

John spunea...

Am primit pe email acest Comunicat,aveti idee o fi real?

ASOCIAȚIA OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ
DIN ROMANIA


COMUNICATUL
Asociației Ofițerilor în Rezervă din România


Consecventa preocuparilor sale de aparare a drepturilor legale ale militarilor in rezerva din Romania, AORR, prin filiala sa din Craiova, a organizat si participat la o intalnire cu ministrul Muncii si Justitiei Sociale, d-na Vasilescu, alaturi de reprezentantii ROMIL, colegii nostri din cadrul Forumului.
Activitatea s-a desfasurat astazi, 13 august 2018 ora 10.00, la Centrul Multifunctional Craiova si a permis abordarea deschisa a problemelor cu care se confrunta pensionarii militari, cu accent pe neconstitutionalitatea si inoportunitatea prevederilor art.VII din O.U.G.59/2017 care discrimineaza pe militari prin inghetarea pensiilor militare, submineaza principiile ierarhiei militare si ignora obligatiile militare pe care rezervistii, barbati si femei, le au pana la o varsta inaintata, dupa pensionare.
In urma argumentelor prezentate de reprezentantii celor doua asociatii doamna minstru s-a angajat ferm, la finalul discutiilor , sa faca cat mai repede posibil, toate demersurile pentru eliminarea art. VII din OUG 59/2017 care a inghetat pensiile militarilor.
Desi demnitarul nu a avansat un termen pana la care sa se efectueze modificarea ceruta, ne exprimam speranta ca angajamentul ferm si clar sa fie respectat pentru pastrarea credibilitatii si onorabilitatii formatiunii politice din care face parte in fata celor peste 170.000. de militari in rezerva din sistemul de securitate nationala.


Consiliul Director al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România