Un produs Blogger.

vineri, septembrie 21, 2018

Oamenii președintelui! Ei s-au conformat mesajului instigator al lui Iohannis

24 comments
După puciul antiguvernamental eșuat din 10 august, Iohanns a ieșit la atac pe mai multe fronturi.
1.A dat ordin revocabilului Procuror General, Lazăr A , să deschidă dosar penal împotriva jandarmilor care au împiedicat trupele paramilitare trimise la mitingul Diasporei să pătrundă în clădirea Guvernului.Rezultatul este că astăzi șefii Jandarmeriei sunt chemați la Parchetul Militar pentru a fi puși sub acuzare. Să vedem cine va apăra Palatul Cotroceni de furia populației care se va năpusti în curând să-l trimită la Sibiu pe Iohannis,

2. Mulți au uitat acest mesaj instigator al președintelui, adresat membrilor PSD.

"PSD a câștigat alegerile, nu am contestat niciodată acest lucru, însă actuala sa conducere abuzează de acea victorie pentru a ataca populația, pentru a ataca justiția, pentru a scoate România de pe drumul său european și euro-atlantic. Majoritatea românilor nu este de acord cu direcția în care PSD duce România. Sunt însă de acord membrii PSD cu această direcție? Riscă ei să arunce România în haos doar pentru a ține în brațe această grupare care a confiscat partidul? Sau își asumă responsabilitatea înainte de a fi prea târziu?
Nu avem nevoie de instabilitate și de o criză socială prelungită. Oamenii se vor revolta și în continuare dacă sunt ignorați. PSD trebuie să înțeleagă că actuala conducere a partidului și a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac pe această cale un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile și să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni și nu împotriva lor"

Orice asemănare între această instigare la complot și țidula scrisoriștilor, cum inspirat i-a numit Mircea Badea, din conducerea PSD nu este întâmplătoare.
Iată cum își motivează scrisoriștii răspunsul la instigarea lui Iohannis:



1. Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid și a generat neîncredere în rândul alegătorilor. Moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puțin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniștri, sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD. Congresul din luna martie 2018 nu a generat o îmbunătățire a funcționării partidului, cu implicații asupra imaginii și percepției publice în rândul electoratului propriu, dar și al societății în ansamblu.
2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.
3. Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, „Statul Paralel", de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic și social. La aceasta se adaugă o strategie de comunicare publică deficitară a partidului, care doar a reacționat defensiv și ineficient la atacurile venite din toate părțile, în loc să fie pro activ și să impună temele de discuție.
4. Toate luările legitime de poziție pe tema „Statului Paralel", a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI și diverse instituții, au fost contracarate cu ideea că PSD acționează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliți ai acestora.
De asemenea, inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din perspectiva democratizării societății românești, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale, au fost atacate de opoziția parlamentară și o parte a societății civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.
Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări.
5. Manifestările împotriva guvernului și a PSD, în special cele din iarna anului 2017 și cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societății românești și la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societății. Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă și cu pierderea guvernării de către PSD.
Din păcate, nici scrisoriștii, nici complotiștii din afara partidului și chiar mulți dintre conducătorii din ultimii ani ai PSD nu au realizat încă faptul că, după 1990, partidul creat în jurul lui Iliescu și apoi al lui Năstase este o adevărată mișcare de masă  care se comprimă sau se mărește în funcție de starea materială și condițiile sociale în care trăiesc  cei  care nu s-au adaptat la condițiile dure ale capitalismului sălbatic instaurat în România.

24 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Așa ies năpârcile in față!
Sa fie atacați psihotronic?
Sau, or fi de vină furtunile hormonale?

luminita spunea...

diversiune? prostie sau ce?

Gigi spunea...

Se conoaște faptul că,arma psihotronică are efect numai asupra celor care are puțină minte atâta cât dacă îi pui creierul într-o coaje de nucă mai rămâne 3/4 goală.
Iar celor care au trădarea în ADN,nu mai este nevoie de nicio armă psiho.
Păcat de țărișoara asta!De cei care o locuiesc,Ba,că
își cam merită soarta!
Amintiți-vă versurile Poetului Național și vorbele celui care a făcut pușcărie degeaba și mai contemporan cu noi,PETRE ȚUȚEA și nu numai.
Ne-au murit patrioții noi am rămas.....







Huhu Rezea spunea...

@luminita
Bine ai revenit pe aceste meleaguri.
Nimic din cele trei. Doar complot Iohannis,pus în orchestra de acoperiți și șantajați din interiorul PSD.

luminita spunea...

multumesc .

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Ai fost in post-natal?
Te aștept în Malta ...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sotul lui Firea un cordaci, pardon, carmaci de barci pneumatice marine, este implicat intr-un dosar penal pe o flota de sapte vapoare, nu vase comunicante a lui Arhimede, ce au fost praduite si instrainate, iar castigul pus la saltea este considerabil! Cotroceniul a chemat-o si i-a propus cocotei din cocotierul Capitalei: ,,Vrei sa nu faca iubitelul tau de saltea parnaie? Eu iti asigur libertatea lui sexuala, in schimbul spargerii PSD, dar nu de una singura, ci cu ajutorul dizidentilor, mai cu seama a celor strans legati de Dragnea! Fatuca, tu, daca faci asta, amorul tau nebun va fi salvat si ramaneti si cu rezultanta praduielilor, sa aveti si voi la batranete de-un covrig cu cascaval, mult mai bun decat cel din Gara de nord, pentru ageamii!!!'' Si, uite asa, s-a nascut ideea de a se sparge uriasul in bucatele prin intermediul moldovencei f(l)ocoase! Badaran, pardon, Badalau, necajit nevoie mare de ciolanul descarnat si imposibilitatea de a musca cu toata proteza din calupul de branza al puterii, i s-a alaturat neconditionat, promitrandu-i-se si lui carma in locul lui Dragnea, deci prostit fiind de un avantaj, care se numeste izmenele de pe gard, caci Dragnea, o fi el dictator, dar prost si usor de rapus nu este, vedeti-va de treaba! PSD va fi electrocutat, dar nu invins, iar puterea lui de regenerare este incomensurabila, asa ca iluzii sa nu ne facem, cei care nu agream o putere idioata si dictatoriala, prin Dragnea, cel care ignora Armata cu multa scarba si indiferenta criminala! In schimb, DNA, ii pregateste o placinta fierbinte sa i-o vare pe geleaja, si astfel oparit sa avorteze de la carma PSD prin ejectare fortata, direct pe la Jilava, intr-o garsoniera racoroasa si sumbra, deja pregatita cu jerbe si flori de nu ma uita! Scaderea in sondaje e vremelnica, pentru ca pomenile electorale de pana acum nu sunt nici pe departe ca cele care vor veni cam pe la sfarsitul anului viitor, cand prostimea proletara va hali jumari cu franzela si vor bea bere de la robinete, dar si alte bunaciuni, care vor pune Romania in genunchi de atatea datorii cate se vor face la budgetul de stat, iar urmatorii ani ii vom petrece veseli in cea mai severa recesiune economica, cu caderea leului in genunchi in fata euroiului obez! Ambitia unui singur egoist va costa scump burdihanurile romanilor, si asa ulcerate de cei 30 de ani de infometare fortata, in avantajul clasei politice imbuibate si nesatule!

Cezar spunea...

Pana la un punct plotonierul le nimereste!AMINTITI.VA CÂND BETIVULNATIONAL S.a scăpat si ofticat că nu o poate înțepa pe moldoveancă i.a transmis public că este posibil sa nu.l mai găsească pe pandelica prin curte dând cu natura! Ca sa ascundă faptul că.i acoperită securitatii a jucat piesa cu datul in judecata ! Săracul Bolcas..acum intelege pe cine a aparat..chipurile!
Reformele revoluționare pe care Dragnea _PSD.ALDE le face..le asigura inca 5 legislaturi cel putin!!

Leo spunea...

Ma mir ca nu ne-ai spus ca sunt oamenii lui Burebista care s+au conformat poruncii lui.......

Gigi spunea...

@Corneliussonn
Crezi,tu,că ceilalți nesătui care sunt acum în joc de glezne sunt mai breji?Nu mă refer la noii tăi colaboratori,asta ca să evit polemica cu tine.
Bă,băiatule,ascultă ce-ți spun,când ajung la oala cu jumări uită de tot,de toate și de toți!Ăștia sunt setați numai într-o singură direcție,direcția cașcavalul.
Din expunerea ta,în stilu-ți caracteristic,trebuie să recunosc că mai ai și dreptate!
Și eu,ca mine mulți,sunt adeptul unui partid puternic care să țină și cu noi,dar,vezi tu,oamenii și-au cam pierdut încrederea în toți care au fost pe la oala cu jumărele,iar acum este cam greu de recâștigat ce s-a pierdut,dar nu imposibil.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu fi superficial!
Instigările complotistului șef sunt din ultima lună.
Procurorii militari vor da socoteală că au răspuns ordinelor date de Werner pentru cercetarea organelor de menținerea ordinii publice, în timp ce anarhiștii sunt lăsați să behăie sfidător și în ușa revocabilui sf Augustin.

Dan B. spunea...

N-am fost fanul Jandarmeriei nicicând, însă nu pot eluda principala ei atribuție, respectiv asigurarea ordinei publice și prevenirea actelor antisociale.
Sefii Jandarmeriei au fost inculpați în dosarele dispuse de către Iohannis numai și numai „pe mâna lor”, căci, dacă ar fi reactionat incă din orele prânzului împotriva celor care au ocupat abuziv centrul Ptei Victoria si ar fi preluat autospeciala protestatarilor (amplasata anterior strategic), nu ar fi urmat evacuarea „ilegală” a pieței in miez de noapte, deci nici violențele anterioare.
Opinia mea este că s-a manageriat la modul idiot criza din 10 august, respectiv intervenția la un miting neautorizat. Și cum „pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”, ..... Am participat și eu la mitingul pro-Arafat din iarna lui 2012, ba am fost și alergat de către jandarmii sălbăticiți de Blaga și Basescu, dar n-am „întins coarda”.

PS: Procurorul Pârlog, de o incompetență crasă (experiență personală), dovedită pe când activa in Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cum dracu a fost activat ca ofiter magistrat si trimis în Afganistan? Desigur, responsabilii militari de acolo, incl americani, l-au „împachetat” și trimis acasă, adică, în mod normal, ar fi trebuit să revină la statutul civil al profesiei sale. Cum dracu, procuror militar fiind, s-a alăturat colegilor civili de pe treptele CA Bucuresti, si acolo desfășurându-se un protest neautorizat, cunoscând obligatia sa de magistrat și militar?

Iulian Mareș spunea...

Lazar este cu capul...
El dispune cercetarea nominalizați pt DNA, acuzand-o pt că a dat publicității un document clasificat ilegal, neconstituțional, anti democratic și kiar anticonstituțional, mizând că aceasta nu va mai fi numită.
Daca nu le-a ieșit măgăria din 10 august vor să-i înfunde pe șefii jandarmilor! Un mare fâs...
Daca este in stare să-i deskide dosar lui TT pt că legea a permis să se facă notar!
Slugoiul asta este primitiv! Va sfârși rău!

Ein Stein spunea...

Dragnea a ramas presedinte, sa vedem cat timp.
Dragnea trebuie sa priceapa ca lucrurile nu se vor opri aici, sub nicio forma. Trebuie sa inteleaga ca mafiotii vor face pe dracu in patru sa scape de el, sa lase deoparte sfiala sau speranta ca il vor slabi sau ierta si sa ia masuri imediate de restructurare a institutiilor statului. Nu il vor ierta sub nicio forma, deocamdata nu au cu ce sa-l agate.
Sa accelereze adoptarea legilor justitiei si legea offshore, sa mai scada presiunea pe guvernare si inceperea imediata de restructurare a institutiilor de forta, pentru inceput. Repet, RESTRUCTURARE, nu vendeta. Mizeriile pe care le-au facut mafiotii in ultima saptamana deja afecteaza stabilitatea tarii. Pe 11 august scriam ca se va incerca timorarea Jandarmeriei, m-am inselat, se incearca terorizarea si destabilizarea ei. Mizeriile pe care le-a facut SPP-ul cu Junker si Viorica, graba de modificare a legii offshore dupa cerintele "investitorilor" din sanul PSD, incercarea de destabilizare a partidelor de la putere. Si toate astea in nici o saptamana. Cam mult si pentru o tara tumultoasa cum e Romania, mult prea mult.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, eu n-aveam nici cat negru sub unghii cu ei, daca nu ne atacau salbatic la pensii, dupa ce i-am votat cu spernte indoite si bucurosi ca, in sfarsit, ne vor indrepta toate abuzurile, discriminarile intre generatii si tot felul de sabotaje! Dar cand Dragnea o pune pe Vasilescu sa dea cu toporul cu oug-uri de macelarire si inghetare, dupa care ea se retrage cu mainile in sus si zice ca nu s-a bagat, iar Dragnea accepta tacit de luni si luni de zile, fara sa ne bage in seama, fara sa ne ajute cu nimic, apoi sa promita ca pe 3 Sept ne va face ,,ceva reglaje,'' dar de fapt a zis asa doar sa scape de gura noastra si iar sa se ascunda, atunci inseamna ca urasc cu totii Armata, ca si Solomon, care s-a purtat ca un obraznic cu o delegatie sindicalista, iar Fifor pur si simplu ne ataca cu securea si cu mainile suflecate la modul sadic si opresiv! Mii de voci urla la ei ca e mare praduiala la rezervisti, iar ei fluiera si taie paduri trimitandu-le si acum in Austria, sau scuipa seminte de floarea soarelui pe bulihoacele si tarlalele pe unde sunt trasate autostrazi, dar stau si acum neancepute, in spitale bolnavii cumpara medicamente si medicii iau spaga la salariile lor inzecite, cancerosii mor fara medicamente si citostatice- intr-un cuvant: Care-i deosebirea intre basanism si draglinism? Vedeti domniile voastre o diferenta, in afara de a se da foarte mult celor care iau mult, si se da foarte putin la cei care iau putin? Dragnea este de o perfidie vicleana, ce n-am s-o inteleg niciodata, fata de cei care i-au dat voturi cu ghiotura, si cea mai mare crima a facut-o in Iunie anul trecut cand a dat ordin ca lor si celor din administratiile locale sa li se intreiasca veniturile, deci si-au marit primii, dupa care imediat ne-au inghetat noua pensiile, fara veste si cu o ura din aia nazista, iar la civili le vor da abia din 2022, ca ce s-a dat acum se numeste scurgerea borcanului de majun sa le scoata ochii, ca nu acopera nici cu 10 % scumpirile si inflatia actuala! Vicleni, jmecheri, mafioti si mincinosi, astia sunt pesedistii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, ah, reformele, mai ales la justitie, curva asta care trebuie sa devina gospodina maritata si de casa, ei o educa, dar daca o lasa cu poalele in cap si cu fofoloanca la gaura gardului, iar o va vute sistemul paralelogram sa dea din fundul ala mare cum vor ei, daca la reformare nu-i lasa la vatra si catanele batrane, vandute Satanei! Si intarzierile reformelor, prin pistoletul de la Justitie, T. T, iarasi este un autosabotaj prin tergiversari si taraganari, pentru ca trebuiau facute din prima zi de guvernare si terminate in maxim un an, dar daca Dragnea e ca Ceausescu, ca el e statul si isi baga mereu nasul peste juristi, cu interese personale sa-l scape de problemele Teldrumice, au exasperat opinia publica si beneficiarii reformelor, ca nici macar n-au fost in stare sa rezolve si problemele din puscarii,acele lagare de tip gulag unde se moare, chiar daca esti judecator sau procuror, daramite un simplu palmas, pentru care Romania plateste despagubiri cat calul lui Decebal!Sa mai zic ca n-am azut in viata mea adunati la un loc atatia analfabeti, ca in Guvernul actual al Romaniei, iar proasta satului da in fiecare zi cu bata in balti? Hai sa fim sinceri: Pana si manualele scolare ne arata dezastrul, prin ficatul asezat in stanga si inima in dreapta, adica avem aici doua din zecile de mii de tampenii tiparite, fratilor! De ce?: Dragnea a numit idioti pe care sa-i comande, nu sa conduca Romania pe Tel Drumul cel bun!

Dan spunea...

Nu ati inteles inca ca tatul paralel e condus chiar de bâsistii Dragnea-kgb și Coldea exact cei care se victimizeaza profesionist ? Vulgul naiv deja a inteles. .Masonul BDR Ciolanis e doar un dulap inutil iubitor de vacante de lux. Maior Dan Aldea.

Iulian Mareș spunea...

55 vs 8,1 abținut spune ceva....
Când de la excludere te scapă exact cel pe care-l voiau căsăpit spune iar ceva!
"Poate nu-ți mai găsești bărbățelul acasă" iar spune ceva!
Dacă ți se retrage sprijinul politic nu reziști mai mult de 10 zile!
Dar, când prefectul, de dragul careia te dădeau cu bucile de bordura, emite ordinul de suspendare, în secunda 2, mai ai oxigen?
În rest, fetele de la BC, VS, IS și BT mai sunt nuci?

Leo spunea...

M-am temut ca pica daddy , pt. ca sforarul sef si seful lui oblio , era in banda lu' tractor. Acum sunt linistit , deoarecedaca daddy ar fi fost imbrancit atunci s-ar fi limpezit apele la F&M. Dar daca daddy a ramas , inseamna ca nu au ajuns pe fundul gropii de 20% si continua sa cada. Va mai fi oleaca de circ can va incerca sa-l remanieze pe tractor. Atunci vor fi la 20%. Dupa aceea "on vera"........

Dan B. spunea...

Cum eu nu agreez PSD (pentru măcelărirea pensiilor militare), dar cu atât mai puțin pe derbedeii de la PNL, USR si PMP, cred că pot fi obiectiv in ceea ce priveste dramoleta din PSD.
Cert este că Firea a fost sabotată de miniștri, la indicatia cuiva sau nu, insă nu pot trece cu vederea mica „istorie” din familia lui Pandele, despre care a făcut o aluzie, concretă cred eu, betivanul Băsescu. Iar realismul acesteia (vânzarea de mineraliere cu complicitatea directorului comercial Speranța Cliseru), s-a concretizat prin retragerea plângerii penale ce avea ca obiect șantajul. Tot la fel de bine, cred că același santaj a fost preluat și prestat de „statul paralel”, motiv pentru care, în disperare de cauză, Firea a cedat psihic și a trecut la interpretarea rolului principal din scenariul „binomului”.
Nu cunosc motivația erorii de strategie a lui Iohannis&Co, care, în loc să aștepte deznodământul disputei politice din PSD , al cărei autor a fost, „tractoristul” Lazăr, presat fiind si de spectrul demiterii sale, a devansat inculparea sefilor din Jandarmerie (se va ajunge și la C. Dan); PSD-iștii, aflați in fața posibilei inculpări ref sau nu la 10 august, s-au răzgândit și au strâns rândurile în jurul lui Iohannis, indeosebi si pentru pericolul pierderii majorității și a guvernării.
Nu cred că este necesar a vă reaminti importantul rol al guvernanților pe timpul organizării, pregătirii și desfășurării scrutinului electoral, iar dacă PSD pierde controlul alegerilor europarlamentare și prezidențiale din 2019, locale si legislative din 2020 („ciorbița” lui Berceanu din sediul MAI, păstorit incă de Blaga, v-a spus ceva la acea dată?).
Aștept opinii contradictorii argumentate!

Dan B. spunea...

Rog a se citi „... au strâns rândurile în jurul lui Dragnea ...” in loc de „.... au strâns rândurile în jurul lui Iohannis ....”!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Nici mie nu-mi plac derbedeii, mai ales foști bugetari ce o frescă pe dreapta cu tupeu! Adevărați deontologi de WC specific pieței de legume!
Cea mai tare faza de clasa politică, in fapt de umilire a moldovencei cu cel mai lung nume: primarul sectorului 5 cere vot pt excluderea PMG dar, Moromete face uz de dreptul statutar și nu execută punerea la vot! Asta se numește moarte politica prin ricoșet!

PS: cum să-i dea miniștrii teren din alta UT, pt șoseaua de centură a capitalei ei, adică la PG când Velina fierbe iar Gigi, Cioflina și Babiuc au făcut temniță pt un skimb de terenuri, avizat de CSAT și parafat prin HG?
Întrebare, pt că se poartă: nu vrei să-ți hrănești și tu trupul cu himere deșarte? Dacă da, poftește la UNPR (un_pâr...) .... :))
Ceva îmi spune că scandalul gen morcoveață, din PSD, reprezintă începutul cântecului de lebădă al statului subteran!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Pt mine și încă destui de pe aici nu trebuia Erata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dle Huhu Rezea, cu permisiunea Dv, v-as invita sa cititi pe pagina mea de fb acele momente in care Generalul Gabriel Oprea s-a opus guvernarii Boc sa taie toate pensiile militare cu peste jumatate, discursul domniei sale in Parlament si alte amanunte care-l indeparteaza de vinovatia ca ar fi discrimminat pe cineva, ba din contra: s-a batut cu toate formatiunile politice sa se faca dreptate la pensiile militare, permanent fiind sabotat si tradat. Este o postare noua, scrisa chiar de domnia sa dupa documente de arhiva relevante, si poate fi citita si pe blogul sau,personal, caci a fost postata acolo, eu doar preluand-o. Asta ca sa se elimine toate suspiciunile si toate comentariile negative si rautacioase, iar cei care inca se mai indoiesc despre adevar, doar din rautate personala si de apartinere la un alt partid, nu poate sa mai conteste adevarul ca Generalul Oprea s-a opus cu vehementa matrasirii pensiilor militare in fata lui Boc si Basescu! Numai sa nu se vrea nu se va intelege cum au stat lucrurile in realitate, si daca cititi se va intelege perfect, fiind un document care si aici ar putea fi postat pentru intelegere istorica! Va multumesc pentru amabilitate, dar si posibilitatea de a ma face inteles de catre toti comentatorii blogului Dv!