Un produs Blogger.

duminică, octombrie 28, 2018

Cutremur de 5,8 Prezis din luna august?

8 comments
M.Radulian
E bine de ştiut!

Este bine de știut pentru Vrancea că există 2 tipuri de unde. Sunt niște unde care vin mai repede, cu o viteză mai mare și care vor fi primele care sunt simțite, dar câteodată, dacă cutremurul nu-i prea mare, nu sunt simțite deloc. În cazul de față, cum a fost cutremurul de azi, unii au simțit și prima mișcare, alții nu au simțit decât prima mișcare, care-i mai puternică.

Deci sunt aceste 2 tipuri de mișcări, ele apar la un interval de vreo 20 de secunde, una de alta. E timpul scurt, dar, totuși, știind că este vorba de un cutremur, deja ești anunțat cumva, poți să iei niște măsuri rapide, însă trebuie să fii cât mai calm posibil, adică să nu intri în panică.

Și atunci se pot lua niște măsuri, de exemplu să alegi un loc cât mai ferit, care să fie știut dinainte, să ai grijă să nu fie în jur obiecte care pot să cadă. Ar fi bine să deschizi ușa de la apartament, pentru că, câteodată, ușa se blochează, din cauza mișcării seismice și atunci nu mai poți să ieși din apartament dacă Doamne ferește sunt emanații de gaze sau incendiu. Nu mai poți să ieși.”


Deşi multă luma a distribuit această postare ca şi cum Seismic Center ar fi prezis cutremurul de azi noapte, acest mesaj este un fake news.
Dacă ești administrator sau editor, poți schimba data unei postări din Pagină la o dată anterioară. În plus, poți antedata o postare nouă astfel încât să apară în trecut în cronologia Paginii tale.
Schimbă data unei postări existente - mai multe detalii găsiţi AICI(realitatea net)

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora de vară a Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adancimea de 150km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km)



8 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Bine ca nu s-a repetat si la ora 3,38 de iarnă.😎

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai insomnii sau ai fost la o petrecere?

Gigi spunea...

S-a simțit bine,a fost scurt,câteva secunde.Nu dormeam la ora aceea.

Ein Stein spunea...

"Încă de la început s-a explicat că sistemul RO-ALERT nu este menit să trimită alerte înainte de cutremur, ci ulterior", a declarat Raed Arafat, la Digi24.
Oare cat o fi costat acest sistem complet inutil si cine o fi castigat contractul?

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Sunt sisteme informatice de avertizare (cam 30 s înainte), c/cost sau circuit restricționat!
Generalizarea lor cred că ar declanșa nebunia și isteria multora!
Și RO Alert costa bine; la începutul lui septembrie au făcut teste și primeam mesaj zilnic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne-am culcat la ora 02.30 si ne-am trezit la 07.30. Am vazut eu pe pilota putin var de pe tavan dar nu mi-am dat seama, pentru ca fiind cu podul deasupra se mai produc contractii...Abia cand am dat drumul la TV am realizat! Ce bine ca nu l-a simtit Ana sa faca panica, mie de asta mi-e frica, nu de cutremur, pentru ca-i creste brusc tensiunea la 20. Nu prea am teama la zgaltaieli, blcul fiind din caramida, reconsolidat dupa 1977, aceste caramizi danseaza intre ele, pe cand betonul se frange, fiind rigid. Urmatorul la mantinela va fi cam peste 20-30 ani, mai taricel, sa zicem. Pana atunci, sa fie milioane de cutremure la pensii, inspre bine! La Casa de pensii sa vina unda de soc vranceana, sa-i scot de sub moloz ca pe sobolani, dar vii ca sa le vina mintea a capetele alea pline de rautati!

Ein Stein spunea...

@Mares
Exact, un sistem complet inutil, costisitor. Sa nu-ti inchipui ca acest sistem functioneaza el asa de la sine, fii sigur ca in jurul lui s-au constituit tot felul de birouri, departamente cu puzderie de directori, neveste, amante, ce mai incoa si-ncolo, o adevarata vaca de muls. Insasi ideea e de-a dreptul stupida, presupunand ca ar avea vreo noima acest sistem, cine dracu doarme cu telefonul sub perna sa asculte cand sosesc sms-uri. Si daca primesti un sms "A fost cutremur! Nu va panicati", iti dai seama ce util e?
Chiar Arafat spune ca sistemul primeste informatii la cel putin cateva secunde dupa ce evenimentul s-a produs. Asa a fost el facut. Intelegi cum vine treaba, dupa ce s-a produs.
Au aruncat o gramada de bani pe o prostie, se puteau cumpara lucruri cu adevarat utile de banii astia, echipamente de descarcerare, utilaje, stocuri de hrana, paturi, corturi, etc. Insa acestea din urma au o hiba! Pot fi contabilizate si inventariate, deci sanse mici de a se putea fura ca-n codru, pe cand cu idiotenia "informatizata" cum sa urmaresti coturile si cheltuielile. Statul mafiot stiiiieeeee!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Dar târziu adormi, domnule!... cât despre culcat.... până la 02.30...lauda de sine, nu miroase bine! 😎😂🤣