24 octombrie 2018

Adăugat în: ,

Hotărâre recentă a Comisiei de Contestaţii

Aşadar, Comisia recunoaşte că pensiile militare actualizate trebuie să includă şi majorarea de 5% acordată pentru anul 2016 prin OUG nr. 57/2015. De ce nu apare şi în deciziile de actualizare?


13 comments:

Leon spunea...

Se pare ca Ofiterul nostru, in contestatia formulata, nu a facut referire la neacordarea sumei corespunzatoare majorarii de 5% din 2016 in decizia de actualizare !
Altfel, onor Comisia ar fi obligat CPS a MApN sa emita o noua decizie de revizuire a deciziei de actualizare care sa cuprinda si aceasta suma. Poate aveti mai multe informatii despre Decizie si Contestatia formulata, sa intelegem mai bine.

Iulian Mares spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Peste ei trebuie sa intre Procuratura ca nu-i de saga cu mafia de acolo! O fi si politicul vinovat, dar mafia de acolo, din Ministerul Apararii, face legea bunului plac, cu abuzuri.

Unknown spunea...

http://epochtimes-romania.com/news/macelul-din-2011-mai-joaca-alba-neagra-cu-legea-pentru-a-da-afara-mii-de-jandarmi-si-pompieri---247656

Leon spunea...

La Multi Ani, celor care citesc acest blog !
Cu ocazia acestei zile importante pentru Armata Romana, chiar astazi,25 octobrie, am primit un "frumos"cadou de la CPS a MApN,..Decizia de Actualizare, care bineinteles ca nu cuprinde si suma corespunzatoare majorarii de 5% din anul 2016..!
O sa pregatesc Contestatia, dar am nevoie de sprijinul prietenului Leonard, care promite ca va comenta pe acest blog numai despre pensii..:))

radu catalin spunea...

Huhu-le te rog să mă lămurești cu privire la actualizarea pensiei mele cu 1,3% de la 1 01.2019 care a fost actualizată (nerecalculată) conform L223/2015 în formularea în vigoare până la data de 15.09.2017.Ce cuantum se actualizează cu rata inflației de la 01.01.2019?Cuantumul actualizat (a nu se înțelege recalculat ca la cei pensionați până în anul 2016) care este un pic mai mic sau cuantumul în plată indexat în anii 2016 și 2017?Fac remarca că am fost pensionat la sfârșitul anului 2016.Mulțumesc foarte mult și vă urez multă sănătate, fericire și viață lungă mai ales că astăzi este Ziua Armatei.La mulți ani!

Huhu Rezea spunea...

@cătălin
Se va actualiza cu 1,3% cuantumul dvs actualizat, rezultat din decizia de actualizare pe Legea 152/2017.

Precizarea este valabilă și pentru cei cu pensiile recalculate, deschise anterior Legii 223/2015.
Asta înseamnă că până la 31 12 2018 trebuie încheiat procesul de actualizare pentru categoriile de beneficiari ai majorării cu 15% dispuse prin Legea 152/2017, completată prin OUG nr. 56/2017 și prin legea de aprobare a ordonanței.
La dvs, cuantumul în plată este, cu puțin, mai mare decât cuantumul actualizat, pentru că indexarea cu 5,2% aferentă anului 2017 s-a regularizat cu majorarea de 15% a soldei de funcție.
Foarte puțini pensionari militari vor putea beneficia prin actualizarea cu 1,3% de o majorare cu câțiva lei peste cuantumul în plată la data de 31 12 2018.

stelian palagheanu spunea...

Hotarârea asta este a mea . Oare la Comisia de Contestații a MApN funcționează un robot care le bagă la toți aceeași Hotărâre ??/ una mi-a venit cu numele de GIGI DURUL

stelian palagheanu spunea...

Comisia de contestații a MApN nu ia în calcul nimic din cele contestate și folosețe același tipar la toți indiferent ce contestă .Eu am doua La Recalculare și de revizuire dar sunt identice .Șmecheria fucncționează în felul următor .Contestația se depune la CPS a MApN
Aceasta din urmă face un referat la contestație cu ce vrea CPS iar CEL de la Comisia de Contestație bagă pe verso după alineatul doi doua aliniate cu ABUR apoi completează pâna la sfârșit asa cum este ca și până la început . Am spus CEL întrucât nu există nici o comisie .Unul singur face rapid treaba .Dar drăcia dracului este că o face in afara termenului de 45 zile ca să te încurce la Tribunal întrucât trebuie să ataci Hotărârea și nu Decizia.
Cum postez Hotărârile sa vedeti ca nu vorbesc din POPȘOI -tradițional.

IAR99.Army spunea...

@palagheanu
nu poti sa ii dai in judecata si pentru faptul ca nu raspund la contestatii in timpul legal conform legii conteciosului administrativ?
@leon
te rog sa imi trimiti si mie modelul de contestatie a deciziei de actualizare pe care il concepi cu colegul LEONARD caci tot pe 25 am primit si eu decizia de actualizare intocmita in luna septembrie. cred ca nu le-au trimis atunci gindindu-se daca aplica si majorarea de 5 % din 2016 si dind cu banul a reiesit ca NU. da-mi o adresa de email unde sa iti trimit un email.

stelian palagheanu spunea...

Ei nu sunt obligați sa raspunda la contestație în termenul de 45 zile întrucât vor gasi motive Leagea spune clar că poti sa ataci Decizia de pensie in instanță.Dar dacă ei emit hotararea dupa 100 zile iar ai procesul pe rol, vine juristul militar cu o notă scrisă și trimite hotarărea prin fax fara sa ai cunostinte .Imediat procesul se încheie intrucat conform legii nu ai atacat Hotararea .Este ultima smecherie în domeniul pensiilor militare.

Leon spunea...

IAR99(Soim),cu Leonard sunt prieten virtual, nu ne cunoastem, ne mai intalnim uneori pe acest blog, dar acum are o vacanta fortata pentru 30 de zile, acordata de Maestru..!
Asa ca o sa-l rugam pe Huhu Rezea sa gaseasca fraza potrivita si mai ales motivarea necesara pentru a contesta neacordarea in Decizia de Actualizare a sumei corespunzatoare procentului de 5% din anul 2016 !

emillian123 spunea...

Am primit decizia de actualizare la sfarsitul lui august .a.c.-prin care- solda de functie actualizata(=h3=CCA-SF maj.+ actualizata cu 15 %) e mai mare decat cea recalculata ,si- in cascada de calcul-rezulta o SLB-baza de calcul a pensiei- mai mare ca la recalculare,,dar in final= cuantumul actualizat al pensiei NU a mai fost indexat cu cei 5 % si 5,25 % din anii 2016-2017, rezultand o pensie bruta actualizata mai mica decat cea recalculata- cu vreo suta de le si pastrandu-se in plata pensia initiala=cea recalculata.