Un produs Blogger.

joi, martie 07, 2019

Comisia de Contestaţii din MApN recunoaște într-o Hotărâre majorarea pensiilor militare în anul 2016

45 comments
Aşadar, Comisia recunoaşte că pensiile militare actualizate trebuie să includă şi majorarea de 5% acordată pentru anul 2016 prin OUG nr. 57/2015. De ce nu apare şi în deciziile de actualizare?


45 de comentarii:

Leon spunea...

Se pare ca Ofiterul nostru, in contestatia formulata, nu a facut referire la neacordarea sumei corespunzatoare majorarii de 5% din 2016 in decizia de actualizare !
Altfel, onor Comisia ar fi obligat CPS a MApN sa emita o noua decizie de revizuire a deciziei de actualizare care sa cuprinda si aceasta suma. Poate aveti mai multe informatii despre Decizie si Contestatia formulata, sa intelegem mai bine.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Peste ei trebuie sa intre Procuratura ca nu-i de saga cu mafia de acolo! O fi si politicul vinovat, dar mafia de acolo, din Ministerul Apararii, face legea bunului plac, cu abuzuri.

Dan spunea...

http://epochtimes-romania.com/news/macelul-din-2011-mai-joaca-alba-neagra-cu-legea-pentru-a-da-afara-mii-de-jandarmi-si-pompieri---247656

Leon spunea...

La Multi Ani, celor care citesc acest blog !
Cu ocazia acestei zile importante pentru Armata Romana, chiar astazi,25 octobrie, am primit un "frumos"cadou de la CPS a MApN,..Decizia de Actualizare, care bineinteles ca nu cuprinde si suma corespunzatoare majorarii de 5% din anul 2016..!
O sa pregatesc Contestatia, dar am nevoie de sprijinul prietenului Leonard, care promite ca va comenta pe acest blog numai despre pensii..:))

Huhu Rezea spunea...

@cătălin
Se va actualiza cu 1,3% cuantumul dvs actualizat, rezultat din decizia de actualizare pe Legea 152/2017.

Precizarea este valabilă și pentru cei cu pensiile recalculate, deschise anterior Legii 223/2015.
Asta înseamnă că până la 31 12 2018 trebuie încheiat procesul de actualizare pentru categoriile de beneficiari ai majorării cu 15% dispuse prin Legea 152/2017, completată prin OUG nr. 56/2017 și prin legea de aprobare a ordonanței.
La dvs, cuantumul în plată este, cu puțin, mai mare decât cuantumul actualizat, pentru că indexarea cu 5,2% aferentă anului 2017 s-a regularizat cu majorarea de 15% a soldei de funcție.
Foarte puțini pensionari militari vor putea beneficia prin actualizarea cu 1,3% de o majorare cu câțiva lei peste cuantumul în plată la data de 31 12 2018.

IAR99Army spunea...

@palagheanu
nu poti sa ii dai in judecata si pentru faptul ca nu raspund la contestatii in timpul legal conform legii conteciosului administrativ?
@leon
te rog sa imi trimiti si mie modelul de contestatie a deciziei de actualizare pe care il concepi cu colegul LEONARD caci tot pe 25 am primit si eu decizia de actualizare intocmita in luna septembrie. cred ca nu le-au trimis atunci gindindu-se daca aplica si majorarea de 5 % din 2016 si dind cu banul a reiesit ca NU. da-mi o adresa de email unde sa iti trimit un email.

Leon spunea...

IAR99(Soim),cu Leonard sunt prieten virtual, nu ne cunoastem, ne mai intalnim uneori pe acest blog, dar acum are o vacanta fortata pentru 30 de zile, acordata de Maestru..!
Asa ca o sa-l rugam pe Huhu Rezea sa gaseasca fraza potrivita si mai ales motivarea necesara pentru a contesta neacordarea in Decizia de Actualizare a sumei corespunzatoare procentului de 5% din anul 2016 !

emillian123 spunea...

Am primit decizia de actualizare la sfarsitul lui august .a.c.-prin care- solda de functie actualizata(=h3=CCA-SF maj.+ actualizata cu 15 %) e mai mare decat cea recalculata ,si- in cascada de calcul-rezulta o SLB-baza de calcul a pensiei- mai mare ca la recalculare,,dar in final= cuantumul actualizat al pensiei NU a mai fost indexat cu cei 5 % si 5,25 % din anii 2016-2017, rezultand o pensie bruta actualizata mai mica decat cea recalculata- cu vreo suta de le si pastrandu-se in plata pensia initiala=cea recalculata.

mosmartin16 spunea...

...emillian ...asa o tot spun si eu ...dar Huhu ...o tine pe a lui !!! Voi reveni !!!

Leo spunea...

@ Leon prietene, studiaza decizia de recalculare si o sa vezi acolo bagati cei 5%.
In decizia de actualizare trebuie "vanate" alte pretexte de contestare. Am inteles ca nici acum , dupa 2 ani nu ai primit Hotararea comisiei de contestatii pt. Decizia de recalculare. Oricum , sa sti ca Hotararile sunt cam toate "tip standardizat" , o dovada ca nu analizeaza nimeni nimic acolo ci sunt pe mana cu CPS-ul , acoperindu-se unii pe altii cam cum ai vazut prin filmele cu gruparile mafiote. Nu e vina lor.........

Ovidiu spunea...

Stiti vreo hotarare judecatoreasca prin care s-a castigat impotriva neintroducerii indexarii de 5% din anul 2016, la pensia stabilita prin decizie de actualizare emisa de CPS a MApN, urmare a maririi cu 15% a soldei activilor?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Daca nici mata, craiovean fiind, nu ai trecere la șefa CSP, atunci cine?
Să nu zici că nu o știi! .,..
Măcar să explice de ce înțeleg ei sa calculeze așa...?!

Huhu Rezea spunea...

Ovidiu
Dacă ai o decizie emisă de CPS a SRI din care rezultă că nici ei nu au aplicat majorarea din 2016 te-aș ruga s-o trimiți în ataș anonimizătă pe adresa huhurez2013@gmail.com . Pe blog este doar o notă de calcul cu actualizare SRI din care nu rezultă.
Nu cred să existe sentințe ale tribunalelor cu privire la actualizarea pensiilor militare, inclusiv pentru eliminarea indexării din 2016 din cuantumul pensiei actualizate pentru că abia la sfârșitul anului trecut s-a emis majoritatea deciziilor de actualizare. Dacă au fost contestații acestea sunt în procedura prealabilă.
Au fost și decizii emise anterior dar dacă beneficiarii lor sunt conformiști de genul lui @mosmartin sunt slabe speranțe să mai și conteste.

Leon spunea...

Leonard, astept un raspuns favorabil la cele doua Contestatii ale Deciziilor de Recalculare si Actualizare,mai ales dupa infiintarea acelei Comisii la nivelul MApN..:))

mosmartin16 spunea...

...e acolo ... in hotararea Comisiei de contestatii ..o mare.. mare confuzie !!! ...se spune asa ...din anul 2016, pensiile militarilor ... revizuite in baza OUG 1 / 2011 ( n.n. - eu sunt in aceasta situatie )... devenite pensii militare de stat ... se majoreaza cu 5 % !!! ...adica daca am avut o pensie de ...100 de lei ...ar trebui sa am 105 lei !!! Dar ...majorarea de 5 % se aplica ...atentie ...pensiilor recalculate...nu celor revizuite !!!... capisci ??

mosmartin16 spunea...

...Huhu ..nu sunt conformist ...chiar deloc ...doar ca am alt punct de vedere ...vedem cine are dreptate ...seara ...beautiful !!!

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Dacă mă iei cu ...capisti, pot să-ți spun și eu că ești aerian rău, mai în vrie decât unii zburători care comentează aici, dacă faci confuzie între recalcularea potrivit L 119/2010 și recalcularea potrivit L 223/2015. Nu e nicio greșeală în ultimul aliniat al Hotărârii CPS. Enumeră categoriile de pensii care sunt supuse recalculării potrivit art. 109 și 110 din L 223 și care, totodată, au fost majorate cu 5% conf OUG 57/2015.

mosmartin16 spunea...

...avem a discuta ... cred ca inca..nu intelegi ...

mosmartin16 spunea...

...pensia actualizata .....e cea care
rezulta din ...aplicarea unei majorari ....in baza de calcul !!!

Iulian Mareș spunea...

Manole, Manole,
zidul rau se strange, trupul ti se frange!

Leon spunea...

N-au avut de lucru Guvernatii astia cand au aplicat majorarile/indexarile din anii 2016, 2017 si 2018, la cuantumul pensiei aflate in plata..)); puteau sa le aplice la cuantumul recalculat/revizuit/stabilit, ca si guvernele anterioare ! Dar cum orice fapta buna, trebuie pedepsita (de catre unii dintre noi )...!
@Iulian, n-am avut onoarea s-o cunosc pe dna A, desi am lucrat amandoi in Craiova; cu sotul, medic cardiolog la SM , am avut cateva intalniri in anii trecuti !

CEZAR spunea...

Sa rad sau sa plang ..??
Cata ipocrizie...etc..poate zace in unii...
Mai alaltaieri calculau la centima ..cate mii si miliarde ne va aduce ..pensia militara ..basca demnitate si onoare....bla ..bla ...
Cum vom fi noi actualizati cu activii ...cum vom primi pensii mai mari decat salariile activilor...
Si ce ma mai injurau astia pe mine..ca nu pricep ...
Acum cu aceiasi determinare invart prin gura fel de fel de notiuni fara nici o importanta ..calculeaza in mii de feluri ...cum o sa primim..1,6 sau 1.3....%
Urmasii lui Pitagora si Arhimede ...pe legea contributivitatii..primeam toate acestea si inca multe altele fara sa faceti voi vreun calcul ..fara sa daramati coloanele din salile de judecata ca MAC Bazdagan...
Basca ..demnitate si onore pentru ca eram in rand cu poporul ..nu-i asa ..???!!!
Chiar nu va este jena ...nu va ascundeti ..ca niste sobolani ..
Hai sictir..

Mihai spunea...

@ Leon
Bine ca v-ati prins pana nu trecea anul ca indexarile sunt prinse in cuantumul avantajos.
Ramane sa va lamureasca Huhurez de ce majorarea cu 15% nu a parcurs calea dreapta..
Am sa-l informez prin posta de seara.
E opera guvernanti -ministru -gulere......

vasile iosif spunea...

D-le H,

V-am transmis un material de actualitate. L-ati primit? Rog confirmati.
Comentariul d-voastra ar fi de mare interes.

Daca nu prezinta interes pt.d-voastra va rog sa-mi comunicati si-l voi transmite pe alte bolgguri.

Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

,@iosif
Da, am citit acum răspunsul Casei Sectoriale și am rămas siderat fata de incomensurabila prostie că dacă se menținea 5% în pensia actualizata aceasta majorare ar fi inclusă de 2 ori.
Nici atât nu rețin acești gulerați că indexarea din 2016 nu trece prin operațiunea de actualizare a bazei de calcul și că valoarea ei se adaugă la cuantumul actualizat.
Îl voi publica cat de curând.
La CCR pe art. 28 trebuie insistat pe decorelarea lui prin OUG 57/2015 de articolul 31, mai ales acum când activii plătesc CIBS de 25% din solda brută, aspect pe care văd că-l reține și @bazavan

Iulian Mareș spunea...

C,
Există, în NATO sau UE o singură armată care nu are lege de salarizare și pensionare proprie?
Că sistemul restrictionează ilegal, inclusiv CCR, aplicarea legilor asta nu depinde de noi!
Inițial, CCR afirma că magistrații sunt asemeni militarilor, în obligații; ulterior numai militarii au fost discriminați! Oare de ce nu și magistrații?
Judeca C, singur...
Judecați și dv și sigur veți găsi keia de la yala magnetică!

PS- vezi că cel pe care-l terfelești gratuit este mr(r), ca și tine, numai că a citit "doar o pagină în plus"! In definitiv numai idioții excelează în prostie iar autiștii repetă mișcarea la infinit!

Cezar spunea...

m.Ale,
Hai sa te bag si pe tine in seama,deși imi este greata rau
,cand te vad cum tragi cu limba cand la unul cand la altul...Desigur nu o faci gratuit din pură placere..ci cu..interes ca de fiecare data!
Tot faci comparatie intre noi si magistrați...in baza CCR/2000

Cezar spunea...

....
Cunosti cum se realizeaza pensia magistraților? Contributivitate+bugetul de stat..
La militari...bugetul ministerului!!
Înțelegi diferenta? Asa ati facut ca ministerul care trebuia sa ne apere..sa devina cel mai mare dusman
Politicul face..doar ce-i cere ministerul care lupta sa.si protejeze bugetul de..hrapareti! Tu esti unul dintre hrapareti.. 15.001..!!!Si mai ....
În ceea ce.l priveste pe MAC Băzdagan
nu mori tu de iubire pentru el ..dar speri ca incurajandu.l in zelul lui procesoman...poate ..iese un erga omnes..la ajutoarele de pensionare care au fost sistate legal
Asa speri ca pe lângă 15.001 lunar sa mai primesti un camion de bani ...sa iesi din faliment...🤣😂🤣😂😜😜😜😎
Multumit?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Dar tare prost mai ești; kiar in capul listei...deh, școală putina, mai mult cursuri!
Magistrații au 1/3 doar contributivă, restul subvenție...înțelegi prostule, care ești!
Și ei, că și militarii plătesc contribuții pt pensie din același an!
Dar în anul ăla, tu deja erai la pensie, loază!
In definitiv, care-i diferența dintre tine și Corneliunsson? El a muncit 13 ani, tu 17!
Ce să-ți dea mă capiștile, pt 17 ani reali de munca?
Tu de putoare ai ieșit la pensie, nu te-a dat dracu nici o ordonanță!
Pe o raza de 150 km gaseai o funcție de cpt, căci și asta era prea mare pt tine...
Despre omul ăla, am toată compasiunea gratuita, pt că eu știu cine era și este șeful mare la CLÎ.
Tu, nici macar nu mai înțelegi nimic din ceea ce este acum! Zi mersi că ai pensie...respiri și scrii numai prostii!
Daca pe tine atât te duce mintea sa ponegrești un camarad, cu facultate și doctorat în fizică, eu îți spun clar, că față de el ești analfabet!
De fraier ce ești tu confunzi facultatea de fizică și doctoratul cu rahatul tau de curs la Făgăraș?
Să-ți fie rușine!

Leo spunea...


Cu privire la initiativa recenta de modificare a L 223, CES-ul a dat aviz Favorabil cu toate ca , consecintele asupra pensiilor militare ale art. VII din OUG 59 sunt neschimbate ( In 04.08.2017 , CES-ul dadea aviz nefavorabil pt. oug 59.)
detalii in link
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Leon spunea...

Leonard, daca te referi la proiectul de lege B 14/2019, este inca in consultare publica pe site ul Senatului(are 48 opinii trimise) si nu este repartizat la comisii.
Avizul CES este Favorabil, dar cu amendamentele lui Coarna, care a preluat si prevederile art.84 din OuG.114/2018.
Dar OuG 114 este deja repartzat la comisiile din CD..!

Cezar spunea...

m.Ale,
Nu mânca rahat turcesc cu fistic..face rau la dinti
Această vechime o are tizul tau t2MaKiss
Eu am 23 de ai si 3 luni ca ofiter+ 3 ani scoala de ofițeri + 13 ani rezultați din AC..CS..DECI TOTAL39 ANI
Cat priveste "rahatul de curs de la Fagaras"..Si aici o dai rasol
Am 3(trei)..Nu unul!!
Unul brevetat mc.conductor tab
Scoala de aplicatii nivel companie orientativ batalion
Scoala de aplicatii nivel batalion orientativ Brigada...
Toate pentru perfecționarea ca militar..in instruire - comanda si ducerea ducerea luptei
Faculta de fizică și doctoratul...pentru ce foloseau armatei?
Apropo..Tu..cate rahaturi de cursuri ai la Făgăraș??

Cezar spunea...

Ps.
Mai am si curs..VM PREDEAL
ALPINISM SI DUCEREA LUPTEI IN MUNTI
SI INCA UNUL..METOLOGIE ETC.LA BUCURESTI IN ACADEMIE

CEZAR spunea...

PS2
Si ca sa plesneasca fierea in tine te informez doar pe tine, ca in a doua jumatate a anului 89 eram selectionat ..facusem toate vizitele medicale si psihologice pentru a merge la Buzau la cursul de parasutisti! Nu am mai mers ..am intrat in LUPTA..
Sper ca ai cunostiinta de faptul ca din trupele de infanterie o serie de ofiteri faceau specializare in parasutism...asa pentru agrement ..asta in timp ce alti se umflau cu doctorate
in influenta razelor de luna asupra galosilor de cauciuc..
Poti acum sa ne dai cateva repere din pregatirea militara pentru lupta ..a doctorandului MAC Bazgban sau chiar a ta ..??
Hai te rog ..please ..cum zice olteanul ....!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar...
Nu confunda cartea cu niste cursuri, ești penibil!
Diplome cu valoare nu se dau sub 2 ani.
Eu am pus mana pe carte și am scăpat de Făgăraș! Înțelegi diferența?
Dupa studii am făcut și eu cursuri, dar de nivel operativ! Ai auzit de Colegiul de Război? Daca da, ei eu l-am făcut la zi....
Alta diferența! Alta masă!
Băga-te la somn că ți-e rău.
Și nu mai întreba ce face armata cu fizicieni ci de ce nu a făcut? Prinzi diferența de nuanță?
Dacă nu, iar ești prost, ca plantonul skimbul 2…!
In concluzie toate cursurile tale au fost bune, dar că lumânarea la capul mortului: te-au luminat, dar nu te-au deșteptat!

Cezar spunea...

Nu ai pregătire militară ca ofițer nici macar pana la genunchiul broastei
Este mai mult decât clar
Pentru tine Armata însemnează hârtii colorate...sefi care.si rup pantalonii trecând scaunul
Orice numai forte care duc lupta nu
Am priceput din prima
Loctiitor al șefului de stat major..ha?
Mi.a șoptit cineva !! Un tine cal....

Iulian Mareș spunea...

Știi cum este? Daca ai carte nu-i sigur că ai parte! Dar dacă nu ai carte sigur nu ai parte!
Tu, de naiv ce ești confunzi funcțiile dintr-un B cu cele din structurile centrale! Sincer îți spun, dacă mi-ai fi fost subordonat te ocupai doar de mătură!
Mă și kinui sa incerc sa te incadrez într-o specie...
Sincer, nu reușesc să-ți găsesc locul: puturos, mincinos, școală putina, dar pretenții uriașe sa fii egalul celor care au fost cu mult peste tine!
Nu merge....și că să nu mori de curiozitate, funcția aia era ekivalenta cu locțiitor Cdt.Bg, dar cu atribuții și putere cu f. mult peste!...17 ani? Ce zici de dublu? Diferența mare min cher și de aici și cuantumul de 3-4 ori mai mare! Așa că nu te mai mira, că rămâi mirat! Nu că nu ai fi...decât să-ți miști curul la muncă ai preferat sa pui botu la bacșiș! Asta este! Să fii sănătos că niciun sistem nu-ți dă mai mult pt 1/2 de cariera, că perioadă!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Cât despre pregătirea că ofițer...în afara faptului că nu știi carte decât absolventul unei școli de gradați, avem deskide intelectuale asupra conceptului, atât teoretice cât și practice! Azi, kiar și Moș Teacă ar debita pe net aceleași idei inepte ca tine!...plus valoarea ta = ai invățat sa tastezi!

CEZAR spunea...

Uite ce face unul cu ,,multa carte "...prin Armata
......................................................
La noi, după 800(OPT SUTE) de ani, un person cu facultăți și masterate făcute la plici, în timp ce alții făceau armata ca fraierii, numit a doua oară ministru la apărare, dar și cu stagiu pe la diverse direcții și departamente importante și aducătoare de parandărăt în același minister, avea ca regulă de protocol o chestie mult mai simplă, trebuia să nu își bage mâinile în buzunar și să nu scuipe în timp ce militarii îi dau onorul. Atât. Și i s-a spus asta, nu odată, ci de mai multe ori, și la primul mandat, și la al doilea dar degeaba, nu a reușit să țină minte. Nu l-a ținut memoria, a greșit.A băgat mâna în buzunar să vadă cine îi dă vibrații și în acel moment a plecat și scuipatul la adresa celor ce defilau și și a întregii armate române. Și după ce s-a jucat un pic pe telefon s-a apucat și să spună că a fost doar 5 secunde, când de fapt au fost 15. Deci nu numai că nu are ținere de minte dar...
..by Marin Neacsu! In cuiul catarii

Dan B. spunea...

Pe mine mă intrigă răspunsul comisiei de contestații, care-mi cere, pentru o reparație financiară cuvenită, concretizată de omiterea îndemnizației de comandă, să mă adresez centrului militar pentru modificarea bazei de calcul. Și asta în condițiile în care intregul dosar de pensie, cu precedentele decizii, include respectiva îndemnizatie, dar omisă la recenta recalculare din iunie 2018. Oare CPS si CM nu pot fi consecvente cu propriile înscrisuri?
Deși CPS și CM au deținut fișele cu elemetele salariale, dar neactualizate, emisă de către ultima unitate militară unde am activat (02657 Bucuresti) și de către UM 02405 Pitești (identice ca valori), îmi pare o nerozie a arunca „pisica moartă” în curtea CM, pentru „subțirimea” bazei de calcul. Precizez că CM a avut în dosarul meu nu numai elementele salariale, dar și adresa de la ultimul loc de muncă, în care se menționa respectiva indemnizație (20 %). Dacă CPS a avut la îndemână aceleași adrese de la Pitești și București, precum CM, n-ar fi fost cazul ca ele să elucideze „subțirimea” bazei de calcul (doar salariul de funcție, solda de grad și gradații) prin corespondență intre ele?
Actiunea judiciară de la TMB are ca intimată doar CPS, căci CM nu are calitate procesuală și comisia de contestații, la momentul inițial, nu-mi răspunsese în termenul stabilit de lege.
Așadar, mă deranjează că respectiva comisie absolvă de responsabilitate CPS, învinuind doar CM, iar pe mine mă trimite după „cai verzi pe pereți”, la CM, pentru a-i convinge să remodifice baza de calcul!
O fi CM o entitate din altă structură decât CPS? Nu sunt din aceeași „cloacă”?

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Potrivit M25 Casele Sectoriale doar calculează pensiile.
Fișele sunt întocmite de unități sau de CMZ-uri.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Știu, dar nu pot chema la bară centrul militar.
Decizia de pensie este emisă de CPS, așadar pot învinui doar emitentul.
Cum colaborează CPS cu celelalte structuri ale MApN, nu-i treaba mea și nici nu le pot impune proceduri în acest sens.
Așadar, dacă unii-s ticăloși, iar altii puturoși, eu ce vină am că au emis un document neconform art 28 (5) din Legea 223/2015?
Și cum orice alt ordin, gen M-25/2016 și MS-101/11.06.2018, nu poate contravine legii în cauză, ......
Deci, a arunca vina pe centrul militar sau a mă trimite acolo, în condițiile în care le-am dat tot ce mi-au cerut, ......

Dan B. spunea...

@Stelian Palaghianu:

Multumesc pentru precizari!
Reiterez că ambele entități, CPS și CMS, au primit din parte-mi extrase din statele de plată aferente celor șase luni de zile, extrasele în cauză fiind emise, la cererea mea, de către Arhivele Pitești și falimentata Romavia prin firma Rominsolv.
Însă, elementele salariale nu se actualizează de la sine, dacă entitatea Romavia a dispărut din peisaj. Pentru actualizare, le-am oferit, în scris, două soluții:
- consultarea contractului colectiv de muncă și a organigramei cu ierarhizarea funcțiilor, documente existente în custodia UM 02405 Pitești și actualizarea prin aplicarea coeficientului respectiv la salariul minim brut pe economie (1050 lei în ian. 2016);
- aln 4/art 12 din M-25/2016 permite actualizarea salariului funcției exercitate prin raportare la o funcție similară de la un corespondent din economia națională, gen ROMATSA, TAROM.
Cert este că „lenea fiind cucoană mare”, gulerații din MApN nu s-au sinchisit să ceară de la Pitești documentele în cauză și nici să solicite operatorilor aerieni un nivel de retribuire acordat cuiva dintre angajați, care are o fișă a postului similară celei deținute de mine.
Așadar, urmează să solicit instanței judiciare, pentru administrarea probatoriului, ca intimata CPS să depună la dosar documentele în cauză și să solicite inscrisuri cu salarizarea in cauză de la operatorii aerieni.
Nu-i bai că, la nevoie, am destui colegi care-mi vor susține punctul de vedere în fața judecătorului.

O zi bună!

Leo spunea...

Comisia de contestatii MFA are propriile sale atribuţii si obligatii legale, în principal aceea de a verifica ea însăşi, printr-o competenţă legală exclusivă, legalitatea şi temeinicia actelor tuturor structurilor din subordinea MApN ( CPS si si inclusiv CMJ) cu atribuţii legale în calcularea pensiilor militare.
Deci , atitudinea Comisiei este de rea credinta si de bulversare a justitiabilior , este o tactica perfida carateristica MFA-uli.