Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 10, 2018

UNPR profită de indecizia PSD în privința ordonanțelor care au mutilat legea pensiilor militare

38 comments
UNPR este partidul balama, înființat de generalul Gabriel Oprea, la care au aderat, în ultima perioadă,  mai multe organizatii ale rezerviștilor, inclusiv sindicatul polițiștilor .
Uniunea Naţională pentru Progresul României va acţiona pentru revenirea la aplicarea Legii 223/2015 a pensiilor militare de stat în forma aprobată de Parlament şi promulgată de preşedinte, se arată într-un comunicat din 09 10 2018, potrivit Agerpres.
De asemenea, UNPR spune că va acţiona:
 -pentru aplicarea principiului juridic, anunţat de coaliţia aflată la guvernare, pentru pensiile civile, potrivit căruia persoanele care au ieşit la pensie în diverse etape, în condiţiile similare prevăzute de lege, să aibă pensii egale valoric,
- pentru alinierea principiilor juridice privitoare la pensii şi salarii cu cele din ţările NATO, 
-relansarea negocierilor privitoare la salariile şi ajutoarele compensatorii acordate inegal, în diverse etape de timp, sau neacordate în ultimii ani,  
-pentru promovarea unei iniţiative legislative potrivit căreia sistemul de apărare să încheie, prin sistemul bancar, o asigurare de viaţă pentru fiecare militar, cu încasarea contravalorii acesteia, la momentul pensionării, asigurarea urmând să fie suportată de către instituţiile militare, ca beneficiare, în numele statului român, ale serviciului fiecăruia dintre militari.
Nu în ultimul rând, UNPR doreşte consultanţă şi sprijin pentru sindicatele şi organizaţiile militare în acţiunile lor juridice de protejare şi conservare a drepturilor câştigate legal.
UNPR argumentează că va acţiona pentru toate aceste aspecte "în conformitate cu opţiunea programatică a partidului, de a continua implicarea în apărarea drepturilor privind salariile şi pensiile câştigate legal de cadrele militare din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională".

38 de comentarii:

Elisav spunea...

Cine(ce) este UNPR?

Cristian Dumitru spunea...

Daca UNPR ul va lupta pentru revenirea la modul de calcul al pensiei militare, atunci isi va castiga un mare bazin electoral. Mai mult decat atat politistii, jandarmii, militarii si tote categoriile de camarazi, cred ca vor determina si familiile , prietenii si chiar alte persoane sa voteze UNPR ul. Depinde de inters. Apropo ce se mai aude cu OUG59/2017?stie cineva daca vior fi schimbari pana la sfarsitul anului?

Leon spunea...

Se vede de la o Posta(..din Onesti) ca este mana lui Cornelius..!
Urmeaza semnarea unor noi protocoale de colaborare cu ANCMRR, SCMD, ROMIL, etc.
Astept si punctul de vedere al lui Leonard..!

Iosif spunea...

D-le H,

Nivelul 1 de actiune, dialogul cu institutiile competente, a esuat lamentabil.

Urmeaza, logic, trecerea la Nivelul 2, actiuni in Justitie.
(sper sa nu fie blocate prin Protocoale; CCR nu are timp de 3 ani sa solutioneze exceptiile de neconstitutionalitate ridicate pe L223, OUG 57 si 59).

Apoi, se va ajunge la Nivelul 3, partid politic pentru apararea drepturilor legitime ale militarilor (se contureaza).

Si atunci sa vezi durere.....

Cu stima,

luminita spunea...

Asta era de asteptat , dar nu este rau sa le mai bage mintile in cap celor de la PSD , deoarece balbaielile ii vor duce la asa ceva chiar mai rau .parca Drgnea a zis ceva ,dar vad ca a spus de forma , in camera deputatilor o balbaie si acum cu ordonantele , asa ca sa vedem ca pana la urma noi nu avem timp sa le mai ascultam minciunile.

Iulian Mareș spunea...

Rog detalii de la Corneliunsson!
Din 2011 s-au sistat platile ajutoarele prevăzute în legea 80!
OGay?
Unde era gl.(r) Oprea atunci?
Aștept grabnic răspuns de la col.(R) Pricină, căci răspunde de PR!
Corneliunsson, că mâine te vad ministru la apărare, așa că solicită să faci Colegiul Superior de Apărare, la UNAP!
Și ce dacă nu s-ar mai văzut?
"Aprob, că să se vadă!",.... cum a scris o rezoluție ultimul mareșal.

Leo spunea...

Era o vorba : "Nu v-am spus dar va repet"
Singura sansa ca guleratii sa fie pusi sub control este Gabita.
Singura sansa ca Legea 223 sa-si redobandeasca spiritul avut atunci când a fost votata , este de asemenea Gabita.
Singura sansa ca AMABILUL sa ajunga general si consilier peste gulerati, este tot Gabita.
Singura sansa pt. mine si multi altii ca mine, este Gabita.
TRAIASCA GABITA !

vasile spunea...

Eu sustin UNPR si pe Gabriel Oprea. Sa recunoastem ca el este cel care a rezolvat pensiile noastre asa cum sunt acum. Desigur ca se mai poate interveni dar numai de catre cineva care stie si care vrea sa faca ceva. De la ceilalti politicieni sa nu aveti asteptari prea mari decat in anii electorali, dar si atunci doar foarte putin, ca sa ajunga la toti.

Leon spunea...

Daca-mi spune si al 3 lea coleg de pe acest blog, sa votez cu Gabita, (Leonard si Cornel sunt primii doi), n-am decat sa votez UNPR, la urmatoarele alegeri..!!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Cum ziceai tu: "să-i tare, că te fac ministru!" 😂🤣🤗🤔

Bontaș,
Zici bine, dar nu se potrivește aici! Pe scurt este cu L223, Ori G 47, 59! Kiar nu te-ai prins?
OGay? .... și totuși, la ce-ți folosește dumitale?

Mihai spunea...

Pe ”maestrul” Huhurez nu-l poate face ”gheneral” decât ciuma roșie la recomandarea d-nului @ Leon (filiala Oltenia Sud-Nord reunite). Daca mai scrie la ordin două articole despre jendari poate il fac ”mareșal”.
Ar fi sub demnitatea lui să-l facă gheneral madam Țurcana.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Huhu Rezea, eu va multumesc respectuos ca, prin acest topic ati deschis o fereastra catre Soare, iar Dl General Gabriel Oprea sunt sigur ca va multumeste si va apreciaza acest gest de bunavointa marinimos, Leon si-a dat seama foarte bine ca nu poate decat sa ne fie foarte bine, Leonard la fel, daca Dl General Se intoarce, si sigur va reveni de unde a plecat, la fel cum se bucura si Luminita si ceilalti camarazi, care se vede de la o posta ca, satui de atatea esecuri si batjocoriri la pensiile militare, asteapta ceva care sa ne reconsidere si sa ne readuca pe drumul cel bun, si daca Dl General a jurat ca va face dreptate, 100% VA FACE, stimati camarazi. Nu-i nimic, daca unii se indoiesc, asta o sa ne intareasca si mai mult sa luptam pe baricade, SA-L READUCEM PE DL. GENERAL LA CONDUCEREA MApN! Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, si fie sa se implineasca un vis pe care il asteptam de prea mult timp, dar niciodata nu este prea tarziu sa se poata repara ce s-a stricat de catre cei care nu ne iubesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dragii mei, am ramas doar cu ce ne-a dat Dl General, Gabriel Oprea, si sunt aproape 10 ani de atunci. Eu, am primit doar coretiile alea mici de tot, in raport cu inflatia, deci crime masive la pensile noastre, de atunci si pana acum. Dl General mi-a facut de la 470, 870, acum am 1.060 lei, ca sa puteti compara ce mi-au dat toate guvernarile de atunci si pana acum! E corect si cinstit, asa, cand eu n-am cu ce sa-mi iau mancare din banii astia, ca trebuie sa-i var pe toti la utilitati? I-am votat, si ce mi-au dat? Leonard, Leon si ceilalti au dreptate sustinandu-l pe Dl General Oprea sa revina in forta in politica,pentru care vana, este bataios, ambitios si dispus sa dea cu ei de pamant sa ne indrepte crimele de la pensii! Nu vad cine ar putea sa-i stea in cale, o data pornit la ambitia, seriozitatea si htararea domniei sale, si veti vedea ca ceea ce a promis va face, pentru ca este foarte hotarat si dispus se ne apere drepturile, indiferent de cine ar vrea sa-i bage bete in roate sau sa-i sa-i stea in cale! Si jur ca asa va face!

IAR99Army spunea...

@LEONARDE
Daca Gabita al tau(alt mentor!!??) demonstreaza prin fapte ce se tot trimbiteaza in UNPR-ul sau are sanse sa devina partid parlamentar caci multi rezervisti ii vor crede si ii vor vota , si sunt convins ca ii va primii cu bratele deschise si pe fugarii(tradatorii) din PSD care vor parasii corabia sau vor fi debarcati. Cine se aseamana se aduna. Cum o sa te impaci tu cu fugarii din F&M care vor ajunge la partidul mentorului tau de suflet si pe care ii detesti? Sau vei trada si tu cauza galben/portocalie si vei face pact cu dusmanul tau de moarte care se va regasi in unpr ?

IAR99Army spunea...

@VASILE
A reparat ceea ce a stricat tot el, tradind PSD si participind alaturi de PDL la umilirea, batjocorirea si ciuntirea drastica a pensiilor militare. Si a reparat doar la cei care s-au inscris in UNPR la restul NU. Apoi am intilnit rezervisti care au afirmat atunci ca au primit telefoane prin care li se promitea ca daca se inscriau in UNPR nu li se micsorau pensiile ca nimeni nu putea controla CSP, cum de altfel si in acest moment modurile de recalculare si actualizare sunt tinute la secret. Nu ai vazut ca una spuneau Oprea si UNPR-ul sau in massmedia si alta votau in parlament, adica votau doar propunerile PDL-ului.
Traiasca tradatorii de serviciu !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, Col Mihai Kellner, a postat pe blogul fb al domniei sale acest topic, considerand ca este important! Toata cinstea, onorabil Dle Huhu Rezea, cu multumiri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@IAR99 Army, cu tot respectul, dar domnia, DL GENERAL, GABRIEL OPREA, nu iubeste tradarea si tradatorii, si vei vedea ca se va inconjura numai cu oameni de calitate. Domnia sa are o vziune aparte despre capitalul politic, dorind sa aduca in partid oameni total loiali, curati, fara pedigree la electorat si dispusi sa-si duca Programul de guvernare si reformele pana la capt, mai ales in ceea ce-i privesc pe absolut toti militarii, si doreste foarte mult ca activii sa aiba sindicate, ca toate tarile NATO! NU MAI VREA PENSII DE CERSETORI SAU DE UMILITI, LA REZERVISTI, INDIFERENT DE GRADE SI FUNCTII, SI A SPUS-O FOARTE HOTARAT SI FERM! NU MAI ACCEPTA SA FIM UMILITI DE FEMEILE DE SERVICIU, PORTARI, SOFERI, LIFTIERI SI SLUGI POLITICE, CARE INVART HARTII SAU TRANTORESC PRIN PARLAMENT, AVAND DREPTURILE MAI MARI CA ALE MILITARILOR SI NU MAI ACCEPTA NICI UN COMPROMIS PE ACEASTA TEMA!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Singurul care a mai plecat urechea la doleantele militarilor reparând cate ceva ,initiator al acordarii grupelor de munca in forma actuala .Daca nu intervenea cât s-a putut si i s-a permis eram ”ciuruiti” de-a dreptul la cuantumuri prin acel /30 a odiosilor care ne-au facut nesimtiti.
Daca acum promite actualizarea la soldele de grad si functie ale activului similar+ ce deriva din ele in %, sporuri ,etc se lipeste de un vot sigur de la mine.
Sper ca si de la @ Leon si @ Leonard

mega2005 spunea...

@Vasile Ati reinviat,...lingailor?? IAR99 are dreptate. Panarama mai mare ca unpr si ai sai conducatori n-am vazut nicaieri. Patriotarzi de meserie, fripturisti ca la astia, la nimenea.

Unknown spunea...

Ei sunt ca porumbeii. In Campania electorala iti mananca din mana. Dupa ce s-au ales ni se gainateaza in cap. Nu am gasit un partid politic sa faca altfel. Dar noi putem spera...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stimati camarazi si compatrioti, haideti sa lamurim lucrurile la modul cistit si corect,in spiritul dreptatii si corectitudinii, nu dupa cel al cozilor de topor, sau adversari politici rau voitori, care nu vor sa recunoasca un lucru bun facut, ori nu l-au stiut.
La legea prin care si la militari pensiile au fost calculate dupa principiul contributivitatii, corespunzator salariilor avute pe parcursul intregii activitati, 263/2010, meritul Generalului, Gabriel Oprea, a fost ca a insistat ca stagiul complet de cotizare pentru militari sa fie de 20 ani, nu de 30 ani, cum era la civili! Bazat pe aceasta (conform simularilor facute) 80% dintre militari au castigat la pensii, 10% nici n-au castigat, nici n-au pierdut, iar 10% au pierdut! Pentru cei care au pierdut, Generalul Oprea a dat Lg. 241. Lui Generalul Gabriel Oprea ii datoram si Legea 223/2015, altfel astazi eram asistati sociali! Nu? Haideti sa recunoaste asta, stimati camarazi! Acum, spre stiinta dv, colectivul care a lucrat la Lg. 223/2015, constituit din rezervisti, a intampinat numai piedici de la personalul activ, apoi de la Generalul Dobritoiu, senatorul Dumitru Pelican, Victor Ponta, etc. Toti cei enumerati ne-au promis sprijinul pentru promulgarea legii, atat verbal cat si in scris ( la SCMD gasiti documentele) dar, dupa ce au fost facute simularile si au fost indentificate resursele financiare, nu au mai facut absolut nimic pentru a ne mai sprijini! Singurul care a luat proiectul legii si s-a dus cu el in Parlamentul Romaniei a fost Generalul Gabriel Oprea, cu bunele si cu relele ei. Acesta este un fapt indiscutabi, stimati camarazi! Restul hotarati dumneavoastra.

CEZAR spunea...

LOV...frumoasa olteanca caratista cu 50 de ..8/m..a anuntat aseara : Stagiul minim de cotizare = 15 ani ! Pensiile civile cu activitati deosebite speciale se TRIPLEAZAAAA>.....Moaaama ce fericit sunt ..cata dreptate am avut ..inca de acum 3 ani ...analiza si sinteza ...nu s-a facut pe la logistica ...:D

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu-i atribui merite lui Găbiță decât acolo unde le are.
Este valabil din ceea ce spui doar stagiul complet de 20 ani in L 119/2010 pe care l-am impus santajându-l pe Basescu cu ruperea coaliției de guvernare.

Leon spunea...

Cornele, pentru corectitudine:
1. In Legea 164/2001 privind pensiile militare de stat, vechimea minima in serviciu era de 30 de ani pentru barbati si 25 de ani pentru femei, iar OuG. nr.77/2007, devenita Legea 14/2008 a redus-o la 25 de ani(Art.12,lit.b.). Legea 263/2010 si Legea nr.119/2010 a scazut aceasta vechime de la 25 de ani la 20 de ani stagiul complet de cotizare.
2.O mare contributie la redactarea, aprobarea amendamentelor si finalizarea Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat, a avut-o si Secretarul Camerei Deputatilor, regretatul General de Brigada(r). Niculae MIRCOVICI, care pana in ultima clipa s-a luptat pentru drepturile noastre..!

Gigi spunea...

Așa este,când sunt în opoziție,sunt mielușei,iar din momentul când ajung la borcanul cu miere,devin cele mai feroce animale.
Exemplul mai edificator că ăștia de acum ce se poate da?
Întreb:Avem noi,acum,altă variantă mai bună?
Cine să guv?Mandolina,#,că sigur PSD nu va obține la viitoarele alegeri mai mult de 25%,35% cu motociclistul,dacă n-o trăda și ăsta până atunci!
Toți care s-au luat de rezerviști și i-au ars la drepturi au pierdut alegerile.
Să fim serioși,Gl.Oprea este militar,sper să fi învățat din trecutul nu prea îndepărtat.
Să se înconjoare de oameni serioși,să elimine traseiștii,fripturiștii,lipitorile și mai ales infiltrații,atunci totul va fi bine.
Dar,cum oameni că ăștia sunt pe cale de dispariție precum fetele mari și caprele negre,este mai greu de găsit.
Neavând altă variantă....
vom vedea...poate mai încercăm.....
Cum se zice prin popor:vom trăi și vom vedea.
P.S.
Legea 223,neciuntită de guv.Cioloși și LoV.cu mici ajustări in vederea eliminării unor neconcordanțe,era o lege bună.
Hai,să nu mai fim chiar așa vehemenți,plini de ură,poate omul știind unde a greșit în trecut,se va corecta în prezent.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, cu mii de scuze, si imi place tare mult ca recunoasteti acest merit al Generalului Oprea, dintr-un punct de vedere al Dv, dar altul de ce nu s-a gasit sa sa faca asta, din atatia Generali, si aici hai sa-l nominalizez pe figurantul politic, Dobritoiu, dintre multi altii din Parlament, atunci? Dobritoiu, si acum fuge de problemele noastre, si absolt nimic nu face din pozitia de parlamentar activ, de parca i-ar fi rusine cu noi, la fel ca si altii, care acum sunt in politica, si sunt destui, slava Domnului! ! Dobritoiu, este unul dintre cei mai invitati parlamenari din media audio vizuala, insa este de un mucles strigator la cer! Haideti sa va mai zic ceva, si cu asta inchei; Nici un fost purtator de epoleti auriti in viata, n-are sange in instalatie si duritatea negocierilor, cu insistenta si incisivitate, asa cum o are Gabriel Oprea, si daca vreti sa va informez ca s-a dus atunci in birou la Basau si i-a spus-o pe sleau si pe ton aspru, cu pumnul in masa, ca nu iese din biroul lui pana nu i se da asigurarile si semnaturile necesare pentru ca legea sa fie viabila si la modul cum a fost ea intocmita. Si s-a rezolvat, ca daca era Dobritoiu, ii cadeau nadragii de pe el la rasteala lui Basau, la cat de fricos si las este de teama pierderi privilegiilor! E buna si data naibii si *balamaua* in politica, daca esti istet si stii sa te folosesti de ea ca se te impui cu ce ai nevoie, ca UNPR o fi fost ea balama, dar Generalul s-a folosit ca de una otelita si aurita, nu din cositor! Cu ce ne-a dat, cu aia si azi am ramas majoritatea! Baietii duri sunt buni azi pentru noi in politica, nu doamnele de salon, care dupa o viata de purtat epoleti si ne tremurau durligile in fata lor, ca activi, abia dupa ce au intrat in politica vedem ca de fapt au fost niste mamaligi cu epoleti, ori Generalul Oprea n-ar admite macar o singura secunda sa paraseasca un birou decisiv politic, fara ca problemele sa-i fie rezolvate, nu pentru domnia sa, personal, ci pentru toata suflarea ostirii romane, asa cum pe viu l-am auzit afirmand cu tarie, si a dat asigurari ca va merge pana la capat sa ne rezolve absolut toate problemele cu care astazi ne confruntam! Multumesc pentru atentie, Onorabil Dle Huhu Rezea!

Huhu Rezea spunea...

Pentru Legea 223/2015 s-a zbătut cu folos ministrul Mircea Dusa.Aveti pe blog și proiectul legii din noiembrie 2013, proiect care îi și poartă numele.

CEZAR spunea...

Trebuie sa recunoastem...Oprea a invatat lectia (sic) si a inceput sa se inconjoare numai de oameni de inalta valoare....Cornelius Flavius Ifrim si Pricina...!! hi..hi..hi..

Leo spunea...

Si daca va fi sa ajunga Gabita ministru MFA , n-o sa mai misc un deget pt. Amabilul.
Sa ramana cu F&M ca sa-i updateze art. 30..............

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Dobritoiu a dat jos gradele mari nemeritate, date de Oprea, ca pe nasturi!
Grade pe care tu le-ai fi salutat in pas de defilare, pe timpuri...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Salut comentariile camarazilor! Aproape toate exprima incredere si certitudine pentru viitorul nostru, chiar daca niste amabili camarazi au avut si puncte de vedere personale, diferite, pe care le respect. Cum am am mai zis, fiecare crede ce vrea, insa eu va asigur, cu toata certitudinea, ca se va sfarsi tot calvarul nostru, daca reantoarcerea Dlui General, Gabriel Oprea, in forta si foarte hotarat sa ne faca dreptate, va fi sustinuta de catre toti cei care cred in domnia sa. Pana la urma, si cei indoielnici ni se vor alatura, cu siguranta, caci alta cale mai buna nu o vor gasi alaturi de altcineva! Dumnezeu sa va ajute pe toti, onorabili camarazi, si va multumesc pentru atentia acordata!!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Cât timp rolul de partid balama este jucat de ALDE este greu pentru UNPR să mai redobândească acest statut. Poate...după alegerile parlamentare mai racolează ceva parlamentari nemulțumiți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, la urma urmelor importante este sa intre in Parlament, ca pe urma partidul se poate gomfla, insa tot cred cu tarie ca va intra cu voturi cumulate la modul cinstit si cat mai multe, astfel incat sa n-aiba nevoie de ciurucurile altora. Aci sunt variante diferite, insa pe parcurs, dupa vizualizarea Programului de guvernare, aderentii nu vor intarzia sa apara! O sa vedeti ca va fi unul foarte ambitios, si nu pe promisiuni desarte si minciuni, ca ale acelora care ne-au atras in capcana sa-i votam, si imediat dupa aceea ne-au matrasit la pensiile militare, ca lasii si tradatorii!

Iulian Mareș spunea...

Bontas,
Nu sunt adeptul dreptatii absolute, de genul dreptate de dragul dreptatii, pt ca eu nu am vazut ielele in putera noptii!
Sa raspunda madama la ibtrebare! :))


Leonard,
Cum se face ca ti-ai facut profilul inaccesibil?
Invata-ma si pe mine, caci eu nu sunt dual si nici alunecos!
Postezi la doua calculatoare, simultan, repetitiv?
Te felicit!

Leon spunea...

Si totusi cred ca dnul Dragnea ar trebui sa-si tina promisiunea de a se intalni cu reprezentantii asociatiilor militare si sa scoata de la naftalina cele doua ordonante OuG.57 si OuG.59, pentru un raport favorabil pensionarilor militari, intocmit de Comisia pentru Munca din CD. Intre timp, dul A.Solomon a dat un aviz NEGATIV proiectului de lege Pl x nr.404/2018, care propune marirea varstei de pensionare pentru militari de la 60 de ani, la 65 ani..!

Leo spunea...

Domnul Leon este rugat sa revina din lumea "paralela" in lumea reala si sa constientizeze ca domnului daddy numai de oug 59 nu-i arde când termenele bat la usa , amnistia este neverosimila si sectele puciste din F&M primesc tot mai mult vânt in panze. Eu cred ca nu mai iese emir ,din urmatorul cex al califatului. I se va trage de la tentativa de sanctionare a seicului de DB.
Vezi , acum ai ajuns la mila lui daddy in loc sa fi facut "o manopera" pe la Curtea de Apel Craiova. Nu te lua dupa Mitica, ca el are sacii in caruta , este calare pe saci si a dat si niste bice la bidivii...
PS
La Gabita nu se pune problema ca nu intra in parlament , ci batalia este ca sa faca un procent de 2 cifre.

Leon spunea...

Leonard, cam repede ai uitat ca Adrian Tutuianu a contrasemnat si Premierul Mihai Tudose a aprobat OUG.nr.59/4 august 2017..!
Si uite cum "prietenii" se ajuta la nevoie si atunci dar si in prezent.
Poate se supara Dragnea pe amandoi si NU aproba in CD aceasta Ordonanta in totalitatea ei !!