Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 07, 2018

ICCJ a pierdut conflictul constitutional cu Parlamentul

8 comments
CONFLICTUL A FOST RECLAMAT DE Guvern.

COMUNICAT DE PRESĂ

07.11.2018
În ziua de 7 noiembrie 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Parlamentul României, pe de o parte, și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, determinat de refuzul explicit al acestei din urmă autorități publice de a aplica o lege adoptată de Parlament, și substituirea în acest mod, implicit, autorității legiuitoare, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului României.
Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi:
1. A admis sesizarea formulată de prim-ministrul Guvernului României și a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnați prin tragere la sorți doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.255/2013.
2. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.207/2018.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, prim-ministrului, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

8 comentarii:

iceparu spunea...

Cu excepția lui Mares care este proprietar a 4 tractoare și 2 combine în centrul Caracal ului și a lui Padina care are în subordine 100 capre și un țap pe noi astia muritori de rand ne doare în pix dacă completul de judecata de la ICCJ este numita sau e trasa la papagal.
Patroane d-ta care ești un veșnic propagandist al PSD, de unde deduc ca ai o funcție pe la el poate ne spui dece cei de la vârf ne tratează cu atenție la rău iar la Bine ne da cu flit.Din câte știu sau nu sunt documentat noi nu v-am călcat pe coada ca cei de la SRI și nici nu am dat pe goarna ca cei de la SPP.

Mihai spunea...

Un fleac ! Reusita consta doar in satisfacerea unei dorinte si mutarea unui dosar la alt complet 5 dar cu un judecator in plus tras la sorti.
Cine poate oase roade ....... Isi dă legi ,isi aranjeaza complete care sa-l judece .....,justitie bre de te taie diareeeaaa.
@ Huhurez
Cum se face ca nu sufli nicio vorbulita despre efectele deciziei CCR in privinta dezincriminarii abuzului si neglijentei in serviciu ? Ai cuantificat cumva efectele acestei decizii CCR suprapuse peste efectele modificarilor lui TT in materie de Cod Penal in aceasta speta. Cine se face vinovat de eliberarea in perioada de actiune a modificarilor lui TT ca initiator a unor detinuti condamnati pe aceste infractiuni,sistarea proceselor si aruncarea dupa cum spunea atunci pereventiv LKC si Lazar la cosul de gunoi a mii de dosare in lucru in care s-a investit cheltuiala destul de consistenta din bugetul institutiilor.
Plateste cumva TT cu demisia cum ar fi normal?
Eu rezolvam chestiunea mult mai simplu. Îi dadeam lui TT ieri la intâlnirea cu ”seful lui ”(ghidul de actiune) acea valiza cu ”gogoși”(evident pentru prostime)prezentata ca replica la valiza originalaă, după care ura si la gara ......... .
Din câte se pare a luat valiza dar nu a ajuns la gară. Se pare ca se pregateste intens de împartit gogoșii catre pofticiosi............

Iulian Mareș spunea...

Logic!
Încă un pas spre normalitate, mic, dar important!

Iulian Mareș spunea...

Dar, ce te faci că, după ce a spălat toți marii hoți și analfabeți, PG îi deskide dosar de cercetare penală, după 12-13 ani, lui Tăriceanu!
În felul acesta până în ianuarie 2019 lui Bastos, pt trădarea lui Decebal și a dacilor!
Aberant...

Dan spunea...

CCR ca si avocatul poporului executa strict doar ordinele stapanului Dracnea altfel ''li se umbla'' (prin tuta absoluta ) la salariile grase .Fosta tara candva frumoasa si bogata ajuns acum o amarata colonie de sclavi lasi supusi genocidului de NOM . Colonie blestemata a iadului condusa cu premeditare infractionala spre haos si disparitie rapida de politicieni hoti si criminali.Sparlamentul oricum da legi numai in favoarea infractorilor politici. Armata prin inactiune a tradat mereu poporul lasat mereu de izbeliste pe mana hotilor si tradatorilor de tara fara scupule.Cu respect Maior Dan Aldea.

Mihai spunea...

Într-adevar după cum zice unul strict cazon s-a ajuns inca un pas spre ”normalitate”.
Adică soțul avocatul cu onorariu din ............. ,sotia sefa peste organul suprem de conducere a justitiei.
Cazul nu-i singular si l-am semnalat in alte comentarii ,baiatul avocat ,mama procuror ,tatal judecator. De multe ori in casta intri daca faci parte din familie.
Daca si la DNA dom mprof merge pe aceeasi linie stam exact ”paralel” cu normalitatea.
Să urmarim ce indicatii primeste .............
Pentru dom prof T .......o demisie ar fi onorabila .......pâna nu intra in mocirla pâna-n gât din pozitia de slujitor de interese nelegitime ,neconstitutionale ,etc

Iulian Mareș spunea...

Doar pt juriști...
Important, la capitolul negativ, este faptul că Președinta ICCJ nu știe să citească legea și a creat un conflict constituțional...ceea ce spune mult și va conta și mai mult!
Trebuie sa judeci cf legii nu după cum vrei sau crezi tu!
Vrei alta lege, renunti la magistratură, candidezi și acționezi!
Când completele se numeau și primeau plicul galben/SRI era cel mai bine!
Nu?
Sunt corecte motivările cum ar fi: "influențarea telepatica" sau "pedeapsa că exemplu"?

Iulian Mareș spunea...

Bombăăă!
Președintele US, care este și șef al executivului, l-a demis pe Procurorul General al US, care este și MJ!
Că măsura de retorsiune, acesta din urmă, s-a adresat CA Alba, conexând dosarul cu Taica Lazăr!
Că să nu poată depune plângerea, Secretarul de Stat al US a solicitat MAE sa nu-i acorde viza de intrare în ROU!
În semn de solidaritate Cocota a intrat în greva foamei! Le urez pofta lungă și succes, amândurora!
Statul subteran și paralel este viu!