Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 25, 2018

Președintele mulțumește forțelor de ordine

23 comments
PRIMELE REACȚII ALE UNUI PREȘEDINTE RESPONSABIL.

"Mulţumiri forţelor noastre de ordine pentru curajul şi profesionalismul lor. Ruşine celor care le-au agresat. Ruşine celor care s-au manifestat violent faţă de alţi cetăţeni şi jurnalişti. Ruşine celor care au încercat să intimideze parlamentari. Nu există loc pentru aceste violenţe în Republică”. 

Nu ca al nostru GEG-ar de imobile, care mulțumește anarhiștilor, ba... se și maimuțărește în geacă roșie în fruntea lor, și îndeamnă parchetarii să ancheteze jandarmeria.

23 de comentarii:

Dan spunea...

''Corect''.Presedintele ar trebuie sa tina cu hotii psd nu cu poporul disperat de saracie.

Huhu Rezea spunea...

Băi, stângistule, președintele trebuie sa puna umărul,sa facă și el ceva alături de guvern, nu sa pună doar tălpi.
Zi de zi aflăm cât de hoț a fost și succesorul hitlerist.
Deși instanta a constatat că doar FDG din Sibiu este succesoare sute de imobile co fiscate de la organizația nazistă au ajuns la FDG din România și la Biserica Evanghica, cărora statul le plătește acum chirie.
Înțelegi de ce ii apara el pe cei care i-au acoperit hotiile?

Iulian Mareș spunea...

În primul rând în perioada de glorie GEC și-a însușit prin rapt imobile și valori uriașe! A se vedea cui a fost lăsat moștenire imobilul actualului Muzeu Brukenthal și la cine a ajuns printr-o hotărâre judecătorească de 2 ori injustă!

Aurel spunea...

Vorba ceea,ardeleni pe țăran !
Pe vremea când acest Macro ,probabil sfătuit de"mămica"care-l însoțește destituia un general cu sange-n instalație și mare patriot atașat valorilor glorioasei armate franceze printr-un simplu" dintre noi nu poate rămâne decât unul și acela sunt eu" pentru simplul motiv că acesta s-a opus măsurilor de reducere a fondurilor pentru armata, rezerviștii armatei române venerau pe acel general-sef al armatei franceze și își doreau și la noi un astfel de general în fruntea oștirii.
Stau și mă gândesc ce s-ar fi întâmplat la francezi dacă cineva le reducea salariile, pensiile, dacă în sfert din populația țării trebuia să părăsească țara în găsirea unui loc de muncă pentru a subzista, dacă arsii lor în incendii,sau alte catastrofe ar trebui sa de trateze in străinătate din lipsă de locuri in spitalele din care gândacii își fac fiesta.
Ați văzut cumva politicieni francezi să se trateze in spitalele din România, ați văzut în Franța cimitire ale eroilor întreținute ca cele din Romania, ați văzut în Franța copii tratați in creșele, grădinițele sau casele de copii că in cele de la noi.
Ați văzut în Franța șosele, autostrăzi, localități rurale ca la noi .
Ați văzut sistem medical la noi că și la francezi sistem în care medicul de familie a devenit un birocrat cu asistente obligatoriu pe lângă el,in timp ce la ei dacă nu ești în zona medicului de familie poți să mergi la orice medic de familie,decontarea testamentului fiind făcută fără birocrație de casa de asigurări și în aceste condiții. Sistem în care medicul de familie nu are nevoie de asistenta pentru o consultație medicală și prescriere rețetă, asistenții având propria afacere de cabinet unde servesc clienții funcție de tratamentul prescris.
Ați văzut la noi medic de familie cu obligația de a vizita periodic anumite categorii de pacienți la domiciliu?
Ați văzut la noi un general cu sange-n instalație că și șeful armatei franceze?
Au dărâmat francezii porțile Bastiliei și au tăiat capul lui Ludovic pentru a nu se lasa la cheremul unor nababi vremelnici.
Au sânge-n instalație să se ia de piept cu stăpânii pentru a nu-i calca in picioare.
La noi le poate băga rahatul in gură că dorm in picioare mulțumindu-se cu ciosvartele aruncate din mers și lor de către niste hoți și mafioți care au adus tara in stadiul de trai medieval -comuna primitivă pentru unii.
Tare as vrea să văd poziția justiției franceze,UK,sau americane fata de acești devalizatori ai bugetului de stat prin furt ,manipulare ,etc
Precis erau la pârnaie cu vechime .
Asigurați românilor traiul și nivelul de dezvoltare și civilizație al francezilor apoi puneți le bastonul pe spinare dacă nu le convine.
Până atunci însă marș la pârnaie, hoților, manipulatorilor și batjocoritori de ce are mai sublim un popor , armata și rezerva ei profesionistă.

Dan spunea...

Cine a oprit ciuma rosie psd sa opreasca prin lege abuzurile judecatorilor spagari care retrocedeaza abuziv ? La toti doar la furat le gandul la fel ca stapanilor celor doua ciume Ciolanis si Dragnea.Colonie blestemata de hoti....fara viitor

Huhu Rezea spunea...

@KIS
Încetează cu lamentările tele de țață pe post de kasandră.
Tocmai tu te vaiți...care ai o pensie de peste 1000 de euro?
Legea lui Oprea nu v-a luat nimic, ție și la câteva mii care v-ați repezit la soldele compensatorii.

Aurel spunea...

Domnilor cârcotași cu inspirație din televiziunile propagandei puterii precum d-nii Mareș și d-nul administrator.
Cine a adus Schweighofer in Romania?
Cine a dat legea 10/2001 că și contrapondere la legea 112/95 după ce Cehoslovacii au pierdut la CEDO și au fost obligați să restituie proprietățile în integrum.
Nu cumva acest lăudat și apărat de două televiziuni nedocumentati, respectiv PSd.
Iată ce spune legea 10/2001 și cu ce baliverne manipulează laceștia poporul necunoscător.

Legea 10/ 2001
Dispoziţii generale
Art. 3
(1) Sunt îndreptăţite, în înţelesul prezentei legi, la măsuri reparatorii constând în restituire în natură sau, după caz, prin echivalent:
a) persoanele fizice, proprietari ai imobilelor la data preluării în mod abuziv a acestora;
b) persoanele fizice, asociaţi ai persoanei juridice care deţinea imobilele şi alte active în proprietate la data preluării acestora în mod abuziv;
c) persoanele juridice, proprietari ai imobilelor preluate în mod abuziv de stat, de organizaţii cooperatiste sau de orice alte persoane juridice după data de 6 martie 1945; îndreptăţirea la măsurile reparatorii prevăzute de prezentul articol este condiţionată de continuarea activităţii ca persoană juridică până la data intrării în vigoare a prezentei legi sau de împrejurarea ca activitatea lor să fie fost interzisă sau întreruptă în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, iar acestea să-şi fi reluat activitatea după data de 22 decembrie 1989, dacă, prin hotărâre judecătorească, se constată că sunt aceeaşi persoană juridică cu cea desfiinţată sau interzisă, precum şi partidele politice a căror activitate a fost interzisă sau întreruptă în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, dacă şi-au reluat activitatea în condiţiile legii.

(2) Ministerele, celelalte instituţii publice ale statului sau ale unităţilor administrativ-teritoriale, inclusiv cele autonome sau independente, regiile autonome, companiile/societăţile naţionale, societăţile comerciale cu capital de stat, precum şi cele privatizate, potrivit legii, nu au calitatea de persoane îndreptăţite şi nu fac obiectul prezentei legi.
Urmează

Aurel spunea...

PS
Legea 10/2001
Art. 16. - (1) În situaţia imobilelor având destinaţiile arătate în anexa nr. 2 lit. a) care
face parte integrantă din prezenta lege, necesare şi afectate exclusiv şi nemijlocit
activităţilor de interes public, de învăţământ, sănătate, ori social-culturale, foştilor
proprietari sau, după caz, moştenitorilor acestora, li se restituie imobilul în proprietate
cu obligaţia de a-i menţine afectaţiunea pe o perioadă de până la 3 ani, pentru cele
arătate la pct. 3 şi 4 din anexa nr. 2 lit. a) sau, după caz, de până la 5 ani de la data
emiterii deciziei sau a dispoziţiei, pentru cele arătate la pct. 1 şi 2 din anexa nr. 2 lit. a).
(2) În acest interval plata cheltuielilor de întreţinere aferente imobilului respectiv
revine deţinătorilor.
(3) Proprietarii vor intra în posesia bunurilor imobile restituite în termen de cel mult 5
ani de la redobândirea dreptului de proprietate.
(4) În cazul în care proprietarul pune la dispoziţie un alt imobil corespunzător, care
respectă normele şi cerinţele legale incidente desfăşurării în condiţii adecvate a
activităţii prevăzute la alin. (1), utilizatorul este obligat ca, în termen de 90 de zile, să
procedeze la eliberarea acestuia.

ANEXA Nr. 2
a)Lista imobilelor ce intră sub incidenţa art. 16 din Legea nr. 10/2001, republicată:
1. Imobile ocupate de unităţi şi instituţii de învăţământ din sistemul de stat (grădiniţe, şcoli, licee, colegii, şcoli profesionale, şcoli postliceale, instituţii de învăţământ superior)
2. Imobile ocupate de unităţi sanitare şi de asistenţă medico-socială din sistemul public (creşe, cămine-spital pentru bătrâni, spitale, centre de plasament, case de copii)
3. Imobilele ocupate de administraţii financiare, trezorerii, ministere şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, parchete, judecătorii, tribunale, curţi de apel, poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerii, servicii publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, sedii vamale, arhive naţionale, direcţii judeţene, case de asigurări de sănătate, primării, prefecturi, consilii locale şi judeţene, inspectorate şcolare.

Aurel spunea...

D-le Mareș
Ca să nu vă mai repeziți cu tot felul de afirmații nedocumentate vă rog studiați legea 112/95 ,legea 10/2001 art 3,16,anexa 2 in mod expres .
Apoi discutăm.
În 90 , inspectoratul mi din Sibiu fiind decimat împreună cu aproape un sfert din efectiv am fost detașat acolo de la Alba pentru asigurarea continuității activității sub conducerea d-nului general Su.....,un om deosebit.
Pe parcursul acestei experiențe am observat că o mare grijă a șefilor rămași în funcție și a stabilor de partid descălecați din funcții și aflați pe la"bazin"era ca nu cumva să fie scoși afară din casele naționalizate și cele săsești ocupate prin repartiție cu chirie in urma plecării sașilor in RFG.
Dar culmea a fost că noii șefi instalați în 90 au avut ca primă preocupare sa pună mâna pe casele sasesti rămase libere și nerepartizate la 22. Deci 1989.
Și le-au și obținut în combinație cu noua clică instalată la primărie.
Case în toată regula și nu apartamente in acele imobile.
Și le stăpânesc și azi cumpărate prin L 112/95 , nefiind afectați de legea 10/2001.
Acum pun întrebarea;
Dacă chiriașii au putut cumpăra imobile prin contract de vânzare cumpărare cf L 112/95 ,unele aparținând in domeniul acelui grup etnic de ce in baza legii 10/2001 Fdrg nu ar fi putut revendica anumite imobile , chiar și unele aparținând grupului etnic dacă dovedesc in fața instanței că acele bunuri au fost luate abuziv de către grupul etnic german din proprietatea obștilor cu largul concurs al guvernului antonescian,aliat cu hitleriștii.
Scrie undeva in legea 10/2001 de decretul regal de confiscare? Eu nu am găsit.
Studiind cu atenție legea emisă de PSD în scopul evitării deciziilor CEDO,s-ar putea că propaganda asta întreținută in scopuri politice să nu-și prea facă efectul.
Dacă depun plângere oameni necunoscători de lege ,se pot aduna și 365 dosare penale /an dacă ele nu au temei legal.
La Mureș,Cluj,etc s-au retocedat la fel de multe proprietati in baza legii 10/95 către comunitățile maghiare, evreiești,etc însă dacă nu sunt implicații politice partizane nu intră în atenția presei libere.
Ce ziceți domnule,mult mai priceput Huhu Rezea?

Gigi spunea...

Dacă cei de la UE nu au criticat până acum intervenția forțelor de ordine franceze, însemnă că sunt de acord cu intervenția acestora.
La noi,jandarmii au fost umiliți,loviți,pistol furat samd,nu s-a
văzut nimic, concluzie pe linie:vinovate forțele de ordine!
"Interesul poartă fesul".Spune un vechi proverb.
Dacă era guvern agreat de ei,era altceva.






Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Necunoscător esti d-ta. Legile retrocedării, pe care din
talibanism nu vrei să le întelegi, sunt aplicabile doar pentru imobilele preluate abuziv de regimul comunist instaurat la 06 03 1945.
Imobilele naziștilor asociați în GEG au fost confiscate de regimul anterior comun iștilor, în baza Convenției de armistițiu din sept 1944.
Ce caută Biserica Evanghelică și FDG din România să revendice imobile confiscate de la GEG câtă vreme doar GEG Sibiu ă fost recunoscut ca succesor?
Ești un avocat cam prostuț al foștilor naziști.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cred că știm cine-i Aurel, confuzatul!
GEG a luat imobile cu forța și nu a avut niciodată Muzeul Brukenthal, lăsat moștenire sibienilor...
Este greu cu istoria factuală..., deh!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu cred că știi cine este această juristă cotrocenistă care semnează cu numele de Aurel. Odinioară comenta de pe adresa de mail a uneia.... Sorina.
@kis
Iar ai intrat în vrie cu fofeaza. Nu te mai strofocă. Nu te mai public.

CEZAR spunea...

Huhu...hi..hi..
Te rog ..publica-l pe narodul de Kiss..sa "ne mai radem "si noi in an Centenar ...

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Vă respect credinta ca dovedind talibanism în promovarea propagandei mincinoase și parsive veți obține drepturile bănești cuvenite.
Și eu aștept același lucru însă m-am consolat cu ideea că nu se va întâmpla pe mandatul actualilor.
Legat de subiectul în discuție sunt sigur că sunteți conștient de faptul că dacă cineva se simte lezat în dreptul de proprietate, etc are dreptul de a se adresa cu petitie justiției.
Cauzele conflictuale nu trebuie să cuprindă doar perioada de după 45 sau 40(rechizitii) ci poate cuprinde orice alta perioadă dacă petentul poate face dovadă proprietății cu documente temeinice legale.
Nicio instanță nu poate respinge o cerere de refacere a titlului de proprietate dacă obștea săsească are dovezi temeinice că GEG si-a însușit în mod fraudulos în cardasie cu o administrație aliată cu hitleristii imobile de utilitate publica ,etc aparținând acesteia ( biserici,școli,grădinițe,cămine culturale, dispensar,centre medicale, etc ).
În temeiul legii 123/1988 art 6(3) chiar trebuie să dea o soluție.
Dacă d-voastra ati fi instanță și ati primi o astfel de cerere motivată temeinic ce ati face? Ati respinge sau admite cauza?
Consider că este mult mai benefic să lăsăm justiția să se pronunțe pe subiect mai ales că nici nu stim câte proprietăți aparțin GEG și câte obstii săsești supuse L 10/2001.
Este neprietenos și neproductiv să facem speculații.

CNCD a cercetat și a găsit că nefondate acuzele unor ziariști, etc la adresa fdgr pe această temă sanctionandu-i cu amenzi consistente necontestat de beneficiari.
Așa că nu cred că-i cazul să ne expunem inutil nedocumentati.
Și chiar nu aș vrea o biserică evanghelică transformată în ortodoxă.
Oricum dacă GEG sprijinit de administrația locală și centrală aliată hitleristilor nu ar fi luat fortuit în proprietate unele bunuri ale obstii săsești, acestea cf L 10/2001 le-ar fi revenit de drept prin legea dată de se știe cine.
De ce obțin legal și pe cale judecătorească nu pot fi acuzați și terfeliti de neamul credul,nedocumentat,needucat și partizan politic fără cultură al adversarilor.
Nu tin partea nimănui, sper ca adevarul să iasă la iveală.
Cu respect,
Noapte bună!

Aurel spunea...

@ MARES
Domnule, vă rog nu mai persistati în comentarii de doi lei cu inspiratie radio șanț.
Testamentul baronului von Brukental este la vedere în muzeu și spune că lasa averea moștenire unui urmaș în viața (nu retin numele) iar dacă acesta nu va avea la data decesului urmași în viața (lucru care se întâmplă) mostenirea să rămână Bisericii Evanghelice iar muzeul să fie deschis pentru public lucru care se întâmplă parca în 1817.
Este o mare diferență între " deschis pentru public" și proprietatea sibienilor după cum înțeleg toți gura casca la informațiile mincinoase ale propagandei.
Sper ca stiti sa faceti diferența că patrimonial "deschis pentru public " nu înseamnă "în proprietatea sibienilor/statului/primăriei, etc.
În speranța că informațiile va sunt de folos va urez,
Numai de bine.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Nu e frumos să jignești o doamnă! Nu-ți public acele comenta
@@Aurel
Confiscarea imobilelor GEG nu a fost nici ilegală și nici abuzivă, așa că nu puteau face obiectul unor retrocedări;nici administrative și nici judecătorești,fiind vorba de respectarea tratatelor internaționale care au pus capăt războiului.
Coloana a V-a fascistă din România a donat de bună voie imobilele către GEG.

Mergând pe iresponsabilitatea autorităților din Sibiu, ne putem trezi că o organizație politică oarecare se declară succesoare în drepturi a PCR și pretinde întreeeg patrimoniul confiscat în 1989 de la PCR:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar cand madame Aurel, face aprecieri jignitoare publici!
Asta a fost tot la Spiru_lina scolita, de "a refuzat" INM?
Confuzata si partinica, ca sa para desteapta si documentata i se pun tot felul de docunente la dispozitie....si ea construieste sofisme ieftine!
Oare va ramane acolo, profesionista fiind si dupa urmatoarele alegeri?
Aplicata si tafnoasa, doamna face sluj oricui!
Ieri nu mai eram caporal, sau subofiter, caci a fost documentata; sper sa aiba fotocopiile cu examenul de concurs pe post si toate foile matricole!
Dar, nu stiu cum mai are timp sa si posteze in draci, cand trebuie sa argunenteze trimiterea la CCR a tuturor legilor votate?

Iulian Mareș spunea...

Doamna Aurel,
In speranta ca va aduceti aminte si numele mostenitorului baronului (de parte barbateasca) eu va instiintez ca informatiile citite de pe site-ul Agerpres dateaza doar din 26.11 a.c., ora 07.44 si 12 secunde!
Oare vi se pare ceva curios in postarea lor?
Sa intelg ca sunteti si autoarea certificata a traduceri?
Nu credeti ca ati putea uza de pozitia trecatoare cerand un pdv Academiei Romane, sectia Istorie?
Ca tot va place pretiozitatea profesionala......
Hai, fa si dumneata un gest de clementa in a cere informatii autorizate, pt caporali, intelegand ca sunteti sergent major mesianic, nu asa?
Si uite asa, urmasul in viata al lui Codreanu, mai fraier, nu cere nimic statului roman!
Din contra, sta cat de cat la cutie si-si duce si necazurile si bucuriile...ca urmas dalmat!
Niste tarani iobagi! ...., dar paralelismul nu poate fi exclus!

Leon spunea...

Presedintele nostru, dupa vizita de astazi la Domul Invalizilor din Paris, observa cum isi cinstesc Francezii Eroii, si poate invata sa aprecieze ca si in Tara noastra, fara Armata si Biserica nu se putea Sarbatori Centenarul Romaniei Mari..!

Leon spunea...

Cine zicea ca nu avem un Parchet General vigilent, s-a inselat !
Mircea Draghici, a doua propunere la Ministerul Transporturilor, are un dosar penal deschis si va fi chemat la audieri, poate chiar pe 1 Decembrie..!

Leon spunea...

Si din nou Presedintele nostru, o facu de oaie..! In sedinta comuna Solemna a Senatului si Camerei Deputatilor de astazi, fiind primul vorbitor, pe langa faptul ca n-a spus un cuvant despre rolul Armatei in realizarea si mai ales pastrarea Marii Uniri din 1918, in cea mai mare parte a spuselor sale, din nou a criticat Guvernul si Parlamentul Romaniei.
Apreciez faptul ca toti ceilalti vorbitori, cu exceptia reprezentantului USR ( dar nu se pune)
au apreciat rolul Politicienilor, al Armatei, al Bisericii in faurirea ROMANIEI MARI !
O bila foarte neagra pentru Presedintele K.Iohannis, si mai multe bile albe pentru ceilalti vorbitori..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Cred că nu ai fost surprins!
Aveai cumva așteptări de normalitate?
Ei bine, acum ai certitudinea! Când ai 47 sau 50 de dosare de cercetare penală, fie ele și clasate, despre ce vorbim?
Până la urmă o să spună că statul paralel l-a urmărit și persecutat! 😂
Nici clanul Duduienilor sau Cordunenilor nu stau așa de bine! 🤔