Un produs Blogger.

luni, decembrie 10, 2018

Guvernul s-a speriat de reacția SCMD și a amânat adoptarea Ordonanței de CASS-izare a pensiilor speciale și de serviciu

100 comments

Domnul Dogaru il imputernicește pe Coarnă să obțină aprobările de la Firea pentru mitingul impotriva viitoarei ordonanțe de urgență. 
Nu  se omoară Coarnă cu firea pentru SCMD!

Vezi AICI

Asociațiile de rezerviști....încă dorm!



vineri, 7 decembrie 2018

-         In atentia tuturor celor interesati, salariati civili si militari si a pensionarilor militari in primul rand


 –Pentru ca noi, rezervistii suntem de 9 ani cobaii tuturor experimentelor privind dreptul la pensie, s-a lansat in mediul nostru, pentru a ni se testa viteza si capacitatea de reactie, proiectul unei noi O.U.G. menita sa ne loveasca definitiv, conform doleantelor enuntate de LOV inca din 17 mai 2017, prin inghetarea pensiilor militare de stat si reducerea cuantumului celor aflate in plata cu cel putin 10%. Drept urmare, vom publica textul respectivului proiect, pentru a fi pregatiti in situatia in care este real si va fi promovat, ca de obicei, in ultimii 9 ani, intre Craciun si Anul Nou. Atragem atentia salaratilor, si militari si civili, ca prevede inghetarea salariilor/soldelor si micsorarea ... veniturilor prin operarea unor sporuri, norme de hrana, prime de vacanta, etc. A se studia cu atentie articolele: 6 (Al. 1 si 2), 7 (Al. 1 si 2), 8, 9 (Al. 1 si 2) si art. 10-11.
In ceea ce priveste pensiile militare de stat, se legalizeaza inghetarea lor, inclusiv prin indexarea cu rata inflatiei care este legata nejustificat de pragul calcularii pensiei, inghetarea ajutoarelor salariale si micsorarea cu procentul enuntat prin impunerea discriminatorie la plata asigurarilor sociale de sanatate. Valabil si pentru pilotii civili, grefieri, functionarii publici din Parlament, Curtea de Conturi, etc.!

Tuturor le atragem atentia sa studieze articolele: 12 (Al. 1-6), 13 (Al. 1a si b), 14(Al. 1), 16, 17, 20 (Al. 1-3), 27 (Al. 1-3), 28 (Al. 1-3) si 29 (Al. 15-21 si 26).

Daca evenimentul se va produce, va trebui sa avem o reactie comuna, salariatii afectati, militari si civili, deci inclusiv jandarmii si fortele de ordine dar si pensionarii militari, grefieri, piloti, functionari publici din Parlament, Curtea de Conturi, etc.



In calitate de istoric, reamintesc tuturor ca, in ultimele 3 secole, Franta, „sora noastra mai mare” a fost modelul nostru in toate domeniile, politic, social, cultural si, mai ales, in domeniul justitiei.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

100 de comentarii:

Cristian Dumitru spunea...

Stimati colegi, mai stiti ceva despre midificarea OUG 59/2017? Vor fi modifucari la ea?Dl de la scmd mai bine ar pune presiune pe acesta ordonanta, in limitele conferite sindicatelor. Nu se vede nicio reactie a niciunui sindicat. Oare dc? Mai sunt perspective sa se revina la vechiul mod de calcul al pensiilor militare? Parerea mea si informatiile care mai circula, sunt acelea ca nu se doreste. In referire la majorarile salariiale in 2019, cu 25%, va fi o majorare foarte mica, ce nu va depasi 100 lei.

Mitica spunea...

VAI....de reactia SCMD....hai sa nu va KKT-ati pe voi....de reactia opiniei publice , nu a voastra...care v-ati trezit...cu o zi inainte de sedinta de guvern...cu toate ca se stia de OUG...pe surse...de cel putin 10 zile.. Toate relele, ce ii priveste pe rezervisti, este rezultatul luptelor duse de SCMD...pentru o lege a pensiilor militare...dupa ce l-a facut albie de porci..pe ministrul Oprea...cu izmenarul...si cate si mai cate...si v-a facut o lege a pensiilor militare. Va statea rau pe puncte....a rupt neinduiosata LOV...si care mai de care...de militari...de nu le-a ramas...decat izmenele lui ministrul Oprea...rupte.n cur. Lasa-ne SCMD....cu sloganurile tale.........

Leon spunea...

Se vede ca membrii SCMD citesc comentariile de pe acest blog si-l informeaza pe Dogaru, care pe 7 decembrie a venit cu acest comunicat. Sunt convins ca si membri ai coalitiei de guvernare citesc blogurile pensionarilor militari, si daca au mintea la purtator vor evita masurile nepopulare, mai ales in anul 2019, un an electoral..!

Iulian Mareș spunea...

Să vedem ..curaj sau nebunie?
Se vor stropi cu neofalina și se vor juca cu briketa?
Hai, puțin curaj....nu va lăsați și loviți și în pragul de 25% din diferență, la salariile activilor!
Și așa intre curaj și nebunie este un prag f mic!
Încercarea moarte are! Dar dacă nu încerci nici nu știi ce pierzi, după aceea!

Alexcta spunea...

Să NU ne amăgim!!!!!

Miting în preajma Crăciunului!!!!!

Singura Soluție!!!!!!!!!!

Gigi spunea...

Dacă această OUG va fi votată ,după cele două ore.57&59,acești aventurieri care sunt la guv.vor primi o replica pe măsură!Mulți automulțumiți se vor trezi la viață.Ce va urma nu vreau sa anticipez.De bine în orice caz nu va fi.Sa nu ziceți că nu v-am spus!

Anonim spunea...

Buna ziua, stie cineva....au inceput sa intre pensiile pe luna aceasta ?
Multumesc !

Leon spunea...

Pensiile militare, acelasi cuantum ca in lunile anterioare, au inceput sa intre pe Card;
MApN..la CEC, de exemplu..!

ifrim spunea...

Model francez scrie pe ei cu asterixul ca jandarmii nu-si vor gaza fostii coledzi!

ionel bardas spunea...

la bcr pensile de la mai au intrat de vineri

was spunea...

daca stati ca curcile la taiere nu va fii nimic, carne de tun si atat ,domnilor fosti militari statul nu da doi bani pe noi , am fost doar buni ca fraieri ce dau zapada , crapa pt alti prin tari straine si cam atata, guvernati(Nu guvernanti ...conduc alti...)_nostri se dau cu caramida in piept cu armata ROMANA care face atatea in cadrul NATI+O , ne spun povesti pt adormit electoratul si culmea uni mai cred, fapte nu vorbe.unica solutie o stie toata lumea VLAD TEPES, dar atentie la tepe sa fie conform normelor UE

Anonim spunea...

Stie cineva la BT ?
Multumesc !

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Guvernul nu s-au speriat deloc de reacția sindicatului mai sus amintit care și așa nu face mare lucru pentru pensionarii din sistemul de aparare și ordine publică. Mai toate procesele deschise au fost pierdute. Uneori am impresia că și ei merg "pe blat" cu cei de la putere. Lozinci și vorbe goale pe la diferite posturi t.v. care nu mai impresionează pe nimeni și care nu au nici o finalitate. Așa au trecut OUG 57, 59. Pentru că se poate orice. Speranța mai este, întrucât președintele PSD a promis altceva pensionarilor din acest sistem.

Huhu Rezea spunea...

@Anonim, dă-ţi un nume!
Spre deosebire de asociațiile de rezerviști, SCMD tot mai mișcă.
Nu vezi câți rezerviști abia așteaptă să cadă guvernul, ca să vină Orban și #rezist să le mărească pensiile?

Patrascioiu spunea...

Nu ați sesizat ca treaba cu speriați e zis la mișto? De acord însă ca SCMD mai zice câte ceva în timp ce alte organizatîi tac mâlc.

Anonim spunea...

Îmi pare rău dacă a sunat așa dur. Va asigur că nu am nici un interes sa minimalizez acțiunile acestui sindicat. Am vrut sa spun că dacă aceste sindicate ar conta poate nu se ajungea în situația în care acești pensionari sa fie atât de loviți de efectele celor două ordonanțe. Drept este că nu prea au avut sprijin din partea celor care încă sunt activi. Dar aceștia uita că activii de azi sunt pensionarii de mâine.
Știu că este neplăcut sa se citească comentarii anonime. Deocamdată îmi asum acest lucru și sper ca dumneavoastră nu considerați că acesta este un impediment în dialogurile de pe acest forum.
Oricum, știu că sunteți animat de intenții pozitive deoarece urmăresc de mult timp postările de aici, care dealungul timpului au adus clarificări valoroase asupra unor aspecte de interes în ceea ce privește subiectul abordat, adica al pensiilor militare de serviciu.

Iulian Mareș spunea...

Cine este domnul asta , afon 100%, ce se agita, că un burghez, că el nu știe despre ce draft este vorba?
Daca nu știe nici să nu știe! Este ghiob?

CEZAR spunea...

uni, decembrie 10, 2018
Draghici spunea...
----------------------------------------
Sunt betivi Draghici ..mai ales m-Alul ..T2MaKiss ..cu peste 1000 euro si nu le ajunge
Toarna in ei la Slibovita cat ii ziulica de mare...hi..hi..hi..

Cezar spunea...

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Bebetul spunea...

Ca tot este vorba de OUG-uri, va mai fi una si pe suspendarea ajutoarelor???? :P

Huhu Rezea spunea...

@Bebet
Aceeași ordonanța va proroga și termenul pentru ajutoare.

Negritoiu spunea...

Domnule Anonim,
Nu va faceti probleme! Nu aveti ce minimaliza ! Dogaru este cunoscut pentru modul duplicitar in care actioneaza . Organizeaza proteste in vacanta parlamentara,de sarbatori sau dupa ce ordonantele sunt emise. Are o sarcina si o indeplineste cu succes !

IAR99Army spunea...

@ANONIM
poate nu stiai ca forta unui sindicat sta in membrii sai care :
1. cotizeaza lunar cu niste bani pentru a se asigura logistica acestuia: inchirieri de sali ptr sedintele de lucru, inchirieri de mijloace de transport ptr deplasari la mitinguri ori manifestatii, achitari chirii lunare sedii centrale/filiale orasenesti/judetene, achitari curent, apa, canal, gaze, lemne, etc pentru sedii centrale/filiale orasenesti/judetene, achitari lunare cablu tv, internet, consumabile birotica pentru sedii centrale/filiale orasenesti/judetene, cumparare mobilier, calculatoare, imprimante, etc, pentru sedii centrale/filiale orasenesti/judetene si multe altele.
2. in numarul mare de membrii care adera la sindicat si care sporesc atit puterea financiara cit si puterea de lupta sindicala cu puterea politica a momentului.
3. participarea voluntara si constienta in numar cit mai mare a membrilor sindicatului la toate actiunile acestuia : in strada la mitinguri/manifestatii, in sali la adunarile cu invitati din rindurile puterii/opozitiei, prin pichetarea sediilor partidelor care nu respecta legea ori unele promisiuni, prin actiuni/participari in mass media locala ori centrala, prin participarea la evenimente nationale/locale, prin organizarea a unor simpozioane, ajutorarea celor in mare nevoie, actiuni caritabile pentru a atrage simpatia societatii, etc.
4. citi dintre cei care scriu pe aici ori dintre rezervisti mai sunt inscrisi in acest moment in SCMD ? majoritatea stau pe margine,nu sunt membrii ai acestuia, nu participa cu nimic la activitatea sindicatului ci dar acuza ca acesta nu face si nu drege pentru ei si asteapta ca natafleata sa ii cada in gura o para malaeata, adica sa se bata altii pentru drepturile lor, ba pe cei care mai sunt inca in sindicat ii blameaza pe unde pot si ii acuza pentru inactiunea lor. prosti or fi sa se bata si pentru ei, intrucit nu au nici o obligatie fata de acestia, intrucit stau pe margine si doar privesc nepasatori la ce le face puterea politica dar de vina sunt altii !!!??? Pina si BASE&BOC au dat inapoi in 2010 cind au vazut si simtit ce putere capatase SCMD-ul, dar majoritatea s-au retras din sindicat ca isi vazusera sacii in caruta.
5. putini au fost care au vazut si si-au dat seama ca razboiul nu se incheiase si ca SCMD trebuia sa existe, dar din pacate majoritatea membrilor s-au retras cuminti in carapacea lor crezind ca au cistigat razboiul (in realitate se cistigase doar o lupta). iar acuma tipa si urla pe retelele de socializare ca nu le apara ALTII drepturile lor, iar ei dorm in continuare in bocanci.
6. te intreb pe tine @ANONIM ce ai facut pina acum sa iti aperi tu singur drepturile tale, daca nu esti membru al SCMD ce pretentii ai de la altii ?

IAR99Army spunea...

@PETRE ALDEA
Si pentru tine aceiasi intrebare : daca nu esti membru SCMD de ce ii acuzi, ca nu inteleg, ce pretentii ai de la ei daca tu nu esti membru de sindicat, mai citeste Legea sindicatelor sa vezi ca acolo scrie ca orice sindicat isi apara doar membrii sai ? apara-te nene singur ori poate te apara ANNCMR, ca poate cotizezi acolo ca sa-si dea aia grade de general in rezerva, ca vror sa fie sefi si dincolo, ori sa se plimbe prin tarile balcanice pe banii tai si pe cei primiti de la MApN ?

Iulian Mareș spunea...

IAR 99,
Afirmativ!
Excelent punctat...
Adevărul este dincolo de noi, iar aici un El poate fi o Ea/E.C.! 😂🤣😎

Negritoiu spunea...

IAR99Army
De ce te bagi in discutia mea cu Dl.ANONIM ? Crezi ca esti indreptatit sa dai sfaturi? De ce ai sarit ca ars cand mi-am spus parerea despre Dogaru? Dovedeste-mi ca nu asa a procedat Dogaru si,daca ma convingi,imi cer scuze. Vrei sa sti motivul pentru care majoritatea membrilor s-au retras din SCMD? Ia lista de la Dogaru,contacteaza-i si intreaba-i care au fost motivele.S-ar putea sa ai surprise(sau nu) !
P.S. Tu unde platesti cotizatia?
Daca vrei sa discutam serios contcteaza-ma pe e-mail.

Iulian Mareș spunea...

Dõna Petre Aldea,
Uneori mai ca bine le ziceti, cu patos si ceva informatii!
Dar, asa o externa kiar fiind, cum de cunoasteti toate aceste informatii?
Sau, sunteti in fapt doar o ex?...exclusa, fosta, externalizata, tot aia! Ati fost in ekipa decizionala si va rusinati fecioreste?
O singura intrebare......: in finalul lui 2019 veti lua drumul lui Pricina?

PS-detineti si informatii operative, in timp real?

Iulian Mareș spunea...

Este nevoie de amnistie si gratiere?
Din cate se pare DA!
Si asta tocmai pentru a salva si Puterea Judecatoreasca, atinsa maladiv de coruptia interna data de puterea absoluta si discretionara!
Totodata trebuie revalorizat si inventat/reevaluat mecanismul de autocontrol si control intre puteri!
Stiu ca multi juristi de aici sunt de alta parere, dar este timpul si cazul sa-si vada de intocmirea politelor de asigurare, intrucat rezultatele in justitie se vad si de pe Luna sau CEDO!

Iata si un clujean, parca:

https://t.dcnews.ro/completurile-de-5-borza-deschide-cutia-pandorei-bomba-saptamanii_627711.html

Iulian Mareș spunea...

Georgeta este grav bolnava!
Cat de bolnava? ....cam de 320000€!
Lazar 1 si 2 inca mai sunt in nagistratura?.....altii veneau in carje, carucior, dupa operatii grele....
Dimensiunea umanitara a procurorului a fost completata: azi plange in hohote pe umarul celor implicati in dosare!
Cand puteti, veniti la noi,...eu voi fi plecat la TM!....., dar de ce nu acasa, sofer Lazar?
Asa-i Justitia Mare, ®Kovesi & Stanciu & Tarcea & Lazar & SRI, joint-venture clasic, la Kilia-n port!

Iulian Mareș spunea...

Calda,

https://m.defenseromania.ro/igor-dodon-suspendat-pre-edintele-republicii-moldova-la-a-cincea-suspendare_595091.html

Se poate!
Asta este pro-rus, altiî antiromani!
Da-o-n gard de treaba, de 5X suspendat.....! Nu-i prea mult si prea evident!?
Cel mai misto este sa te suspende in ultima luna de mandat....., astfel nu poti optine singura casa fara cantec! E si asta o kestie, vorba lui Mircea Dinescu!

Gigi spunea...

*Domnilor,au trecut trei ani de când a intrat în vigoare OUG 57 și peste un an cea de-a doua (59),care a desăvârșit bătaia de joc asupra pensionarilor SNAOPSN.
Bătaia de joc se va adânci(vezi încercarea de OUG de acum cu CASS)dacă nu o să avem o reacție pe măsură.
**În ceea ce privește SCMD,eu cred că,acum,a rămas singurul care ar putea face ceva,dar este slăbit,datorită faptului că unii când și-au văzut "sacii-n căruță"au abandonat această idea de luptă sindicală,care trebuie să fie continuă,nu după ce ai obținut ceva,ai câștigat o bătălie,abandonezi lupta.
Am spus și o mai repet pt.nu știu câtă oară,jalea mare va fi peste 2-3 ani.Uitați că acești trepăduși din 2015 ne-au ...ut incontinu cu OUG-le lor.Pentru a avea bani pt.aleși și cei
cu vacante de 4 luni pe an,lovesc în "Marea Mută"și lașe,iar dacă cineva se mai zbate pt.ei imediat este etichetat.
Întreb,Coarnă ce face că sindicatul lui reprezintă,am înțeles,in continuare pe foștii membrii sind.actuali rezerviști?
***În încheiere,întreb partidul de la guv.dacă mai este valabil punctul acela din programul de guvernare,adică, că nu va scădea nici o pensie în timpul guv.lor!? Sau pt.foștii militari nu este valabilă?
















Patrascioiu spunea...

Inițial SCMD dispunea de foarte mulți membri.Ulterior unii care s-au văzut aproape cu pensiile dublate au plecat.Aceștia au fost în general ofiteri,MM și subofițeri de aviație, de la marina,Ceisti precum și cei ce s-au pensionat pe la 55 ani.Au rămas în sindicat disponibilizații.
Curiozitate.Cum se face ca partide nou apărute precum cel al lui Ponta și Ciolos înregistrează creșteri semnificative?

Iulian Mareș spunea...

Franta vs Romania!
Dar cand va fi si in Belgia, Italia si kiar in Germania, tot asa va reactiona PE?

Jandarmii nu ar trebui sa cedeze dublului standard aplicat in UE de catre PE!

https://t.dcnews.ro/pe-rezolutie-despre-protestele-din-franta-vs-romania-zoana-sunt-revoltata_627719.html

Cristian Dumitru spunea...

Dl IAR 99, ne certa ca nu suntem membri si scmd, ca ii criticam, eu i as reaminti dlui ca acest scmd, habar nu are ce vrea prin instante si pe unde depune cererile de chemare in judecata. Nu au un jurist bun sau avocat. Uitati va cate declinari de competena au cate persoane chemate care nu au calitate, etc. Sa urlii la tv si sa nu sti sa ceri si unde sa ceri e hilar.

Iulian Mareș spunea...

Cristian Dumitru,
Si toate astea pt ca juristul medical a dat bir cu fugitii!....spre zone calde, la crescut ratuste mute!
Te-ai prins?

Mihai spunea...

@Mares
Când nu te pricepi la nimic, mai bine taci.
Sigur vei fi mai bine văzut!

@Gigi
Coarne reprezintă activii (sindicatul polițiștilor activi).
A reprezentat la cererea acestora și militarii profesionisti din Liga militarilor profesionisti câștigând pentru aceștia majorările salariale actuale și salariul minim 1450 .
Salariu minim pentru care momentan este în conflict cu MAI și dfc Mapn și LOV.
Mulți rezervisti cu posibilități financiare s-au înscris în sindicatul lui

Patrascioiu spunea...

Nici sindicatul lui Coarna sau Surugiu nu au înregistrat succese notabile pentru pensionarii din MAI.Puterea da legi și degeaba te lupți în instanță ca Îți dă cu legea în cap.Singurul loc unde o poți ataca este CCR unde și acolo ai șanse puțin deoarece este numita politic.Singurul lucru care iți rămâne la îndemână este fie te milogesc fie te bați.

Unknown spunea...


prea hulitul oprea ne a dat bani si preaslavitul daogarau ne a luat,prin ambitia lui prpsteasca,asa ca avem ce am cerut,,,pensii militare,sa ne fie de binii,in cutand cind va creste punctul de pensie,un colonel iesit acum 20 de ani va avea pensia unei femei de serviciu la cap ul comunist,uraaaaaaaaa si la ,,,,cimitir

























Mitica spunea...

Exact cum spunea si tatucul Dogaru in titlu....Guvernul A AMANAT.....

Huhu Rezea spunea...

@Mitică
Hei! Titlul l-am pus eu.

Iulian Mareș spunea...

Când nu te-a suportat nimeni pt linsul urekii copiezi presa de partid și # cu ea!
Ia zii mai, "priceputului" la ce nu am corespuns exigentelor tale, în momentul de eu am prezentat pdv a unora mult mai deștepți că tine și că mine!
Ce anume nu ți-a convenit ție?
Vrei și 2 predicții?
Uite:
- cel puțin Luluța va fi dată afară din magistratură;
-cocota va fi revocată cert!
Mai fac una, la supralicitare...tu vei rămâne același, adică nici macar jurist ci doar comentator!
Cred că ai lecturat toate codurile penale, aprobate de CCR și vizate de OUG!...macar tu citești mai repede.. .

Patrascioiu spunea...

Faceti o analiza pe text.Luați legea în proiect și puneti-o lângă cea prezenta și apoi treceți la acuzații.

Iulian Mareș spunea...

Tu, ăla ce spărgeai gheata din nori cu căpățâna,
Ia spune la ce te pricepi tu...că la interpretări juridice, mai proaste decât ale tontului autist, ești capabil dar devii hilar!
Zi-0 pe aia, hau-hau, scăpa Dragnea de dosar!
Bai, dar scăpa de toate cele 47 de dosare? Mai cunoști un asemenea specimen pe Terra?
Supara-ma ca să narez și ejectarea ta din sistem....
Dacă intrăm în Schengen meritul robotelului = 0!

Negritoiu spunea...

Iulian(a) Mares,
Prietena mea buna,de ce imi tradazi sexul? Cu ce am gresit ? Te-ai suparat ca nu sunt,mereu, de acord cu postarile tale si ale altora din grupul tau ? Scumpo,spune-mi de ce nu ceri si altora sa-si dezvaluie numele real si sexul? Ai colaborat si cu Plano 10? Postai tot sub pseudonimul Iulian(a) Mares? Cate nume mai folosesti?
Are perfecta dreptate Tigri 3 : mai bine taci.
P.S. Mai mergi la cercul de tricotaj ? Vezi sa nu te intepi cu andrelele !
Cred ca nu duci lipsa de informatii operative,in timp real.Daca da,solicita de la seful tau.
Daca vrei mai mult,cauta-ma pe e-mail.

Iulian Mareș spunea...

Dona Petre Aldea,
Zâmbesc cu drag...eu nu am sex incert...nu eram pensionar pe timpul lui Plano...
Nu suport #, nici pe cei cărora le pute Romania și românii!!...ami eu defecte...
Daca vreau știu unde te găsesc; oricum nu-mi plac injecțiile! Eventual, dacă mai știi și ai dreptul, fa-i Georgetei! 😂🤣
Dar, nu mai bine ai posta tu cu E.C. sau numele luat prin căsătorie? Nu cred că ți-e rușine!
Așa e lumea mică și plină de ghinioane...😎

Huhu Rezea spunea...

@Petre Aldea și @Mares
Se pare că sunteți vechi cunoștințe.
Despre care Plano vorbiți? Am aflat că Plano Lupuș ne-a părăsit recent.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Regret dispariția lui Plano, că om, kiar dacă nu aveam cont pe atunci!
Nu am nimic cu dona E.C., dar mă deranjează postările sub acoperire cât și ale barurilor în cap de tip #, sau a celor care "cunosc la scamă subiectul" kiar dacă nu au profesat decât la completarea polițelor de asigurare!

PS- daca asemănarea dintre Ceaușescu și Macron au fost izbitoare, dentopigii # nu pot face diferența între jaketelor galbene și ai noștri #!

kostas spunea...

Mai fratilor pensionari! Asta nu-i un blog in care sa aveti discutii de dragul de a avea discutii. La tara, pe canapeaua din fata curtii, la spart seminte, se duc discutii de-astea, pentru a-ti pierde timpul. Aici postati mai fratilor, ceva concret: decizii sau cupoane cu pensii mici ,cu pensii de urmas mizerabile,initiative de riposta fata de ceea ce ni s-a facut cu OUG-urile, idei de mobilizare fata de cei care ne tot taca la drepturile noastre,etc.Am observat ca multi dintre postaci au avut functii mari la viata lor, si acum se vaita ca niste babe. Dati lectii de tactica militara si strategii de tot felul,insa nu aveti nici o idee si nici nu va implicati sa se termine bataia asta de joc la adresa noastra.Voi postati numai balarii. Va vaitati ca tatele pe marginea santului. La cine? Cine credeti ca va baga in seama? Daca nu postati pe acest blog, pe care sunteti convinsi ca-l citesc multe personalitati, articole cu continut si cu mesaj care sa-i convinga pe cei care citesc, nu o sa aiba nici un efect acest blog. Ma scuzati, dar 80% din postari pana acum sunt 0

Patrascioiu spunea...

Domnule ALDEA dacă e dama cu atât mai bine.Ar fi rău dacă ar fi transsexual.

Cezar spunea...

Dumnezeu sa.l odihnească pe Plano !
Am invatat multe de la el..
El m.a sprijinit în lupta pentru contributivitate...ma consilia si ma asigura ca nu gresesc!
O veste tare tristă!
El m.a îndemnat să deschid un blog...
Aprecierile lui...m-au onorat si ma onorează!
Adio prietene

Sebi spunea...

https://adevarul.ro/economie/bani/psd-cere-majorarea-pensiilor-speciale-fostilor-parlamentari-1_5c0fb3e3df52022f7558d558/index.html

Fara cuvinte!

Iulian Mareș spunea...

Kostas,
Și postările false și sub acoperire sunt periculoase....
Ok, fii tu primul care trimiți fotocopia!

Gigi spunea...

@Tigri3
Crezi că eu nu știu că SNPPC reprezintă pe cei activi?
Crezi dumneata că eu vorbesc prostii când spun că mulți dintre acești activi MAI,acum pensionari,au rămas în continuare în sindicat și își achită cotizația prin Casa de Pensii a MAI?
De aceea am zis că ar trebui o implicare mai mare din partea sindicatului SnpPC și în domeniul pensiilor militare.
Cineva mi-a spus că s-a trezit cu bani opriți pe cuponul de pensie,iar după ce a sunat la pensii la lămurit ce este cu acea oprire, cotizația sindicat SNPPC.

Patrascioiu spunea...

Cine împarte parte își face.Ei lucrează în perspectiva cu gândul ca mai devreme sau mai târziu vor deveni pensionari.Ia sa ieșim și noi în strada și sa protestam împotriva a asemenea inițiative. Exclus.Noi nu ieșim nici când suntem loviți direct..

Huhu Rezea spunea...

Ministrul Teodorovici a anunțat în această seară la A3 că săptămâna viitoare va fi adoptată o ordonanță cu măsuri bugetare și fiscale premergătoare adoptării legii bugetului.

Leon spunea...

Sper ca le-a venit mintea la cap si vor scoate din Ordonanta articolele referitoare la CASS..!

IAR99Army spunea...

@petre aldea
Eu am fost printre primii rezervisti care s-au inscris in sindicat prin fax la sediul din Bucuresti, apoi in citeva saptamini am format nucleul filialei Craiova si apoi au venit cei de la Bucuresti si am constituit legal filiala. Intrucit atunci mai lucram in administratia publica locala am acceptat functia de vicepresedinte cu organizarea si pot sa spun ca desii eu nu am pierdut dar nici nu am cistigat la pensie, fiind un caz fericit, m-am implicat total in munca de sindicat si am facut parte din nucleul dur al acestei filiale care a fost infiintata printre primele 4-5 filiale din tara ale SCMD si care timp de 2-3 ani a fost printre cele mai puternice dpdv numeric, organizatoric, financiar, juridic, ca activitati pe care le-am desfasurat la Craiova ori la Bucuresti. Deci am tot dreptul sa vorbesc cind cineva din exterior isi da cu parerea despre ceea ce nu stie si a fost doar un profitor al actiunilor si luptei SCMD impotriva hidrei portocalii. Dogaru cu Pricina cu Balan si cu alti initiatori au un mare merit ca au reusit sa infiinteze acest sindicat si cu ajutorul nostru si a celor care s-au inscris masiv in sindicat au reusit sa stopeze bataia de joc si umilirea la care noi rezervistii militari si armata in general am fost supusi de catre puterea portocalie. Nu contest ca nu au gresit si ei sau nu au facut vreun abuz dar daca punem in balanta cele bune si cele rele iti spun sigur ca balanta se va inclina spre cele bune. Si declinul sindicatului a survenit cind multi membrii s-au retras cind s-au vazut cu sacii in caruta, iar unii rezervisti din conducerea filialelor au pactizat cu factorul politic rezolvindu-si anumite probleme/interese personale abandonind interesul celor multi care ii urmasera. Cum iti explici ca dupa decaderea sindicatului nici un rezervist cu grade si functii mari/importante in armata Romaniei(colonel, general, amiral, comandor, etc)nu au reusit de ceva ani de zile sa coaguleze o alta asociatie, sindicat, organizatie, etc de marimea si forta SCMD din anii 2009-2012? Si nu vor reusii in vecii vecilor la cite interese desarte, orgolii, vanitati, invidii, lasitati, etc se vad la acestia, pe astia ii intereseaza doar cum sa mai ia cite o tinichea inainte de a disparea pe cale naturala. Vezi care este meritul si importanta lui Dogaru cu toate pacatele lui, si nici macar nu a fost operativ ca acesti generali asa zisi/intitulati ,,MARI STRATEGI"?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Ajuta-i să dea odata ordonanta pe coduri ca să aiba timp si de altceva.
Toți vorbesc pro si contra dar niciunul nu spune ca art declarate constitutionale prevad si reducerea termenelor de prescriptie la 8 ; 6 ; ........ani.
Suficient pentru unii (((((!!!!!!???????))))))) .
Oare de ce nu soptesc nimic despre fenomen.....
Daca se dă se si aplica ...........si gata .......pot trece la șoric ((((((

Huhu Rezea spunea...

Rai ce nu se poate sunt pesediștii. Nu vor sa dea ordonanțele ca sa nu se prescrie infracțiunile pt care Carmen a Preaindosariatului este chematâ la Parchet.

Negritoiu spunea...

IAR99Army
Vezi ca se poate discuta si in mod civilizat fara sa ne jignim si sa ne suspectam unii pe altii de apartenenta la nu stiu ce grupari sau institutii. Eu nu ti-am pus la indoiala bunacredinta si dorinta de a se rezolva in mod favorabil problemele rezervistilor. Nu contest meritul lui Dogaru in organizarea si desfasurarea activitatilor SCMD dar asta nu inseamna ca nu pot sa apreciez negativ anumite masuri ale acestuia. Pentru stiinta ta,nu sunt cineva din exterior si nici profitor al luptei si activitatilor SCMD.
Iti cer scuze daca consideri ca am exagerat cu ceva. Iti doresc ,in mod sincer,un Craciun fericit alaturi de cei dragi !

Iulian Mareș spunea...

Ar fi cazul sa comparăm cu cei din vest fapta și pedeapsă! Pt fals și uz de fals sa mărească pedeapsa...
Cea mai hilara situație este cea în care soțul își pune soția să comită fapte penale....pt obținerea de folosese patrimoniale directe.
Rămâne sau nu răcită oamenii au înțeles tot...
Acum se explică de ce se dorea Instituția Primei Doamne.
Asta au și dorit unii...o familie "onorabilă" plină de vulnerabilități, pt a manevra cum vor în câmpul tactic!
Mie îmi place numărul 47, pt că până la 50 nu se pune, că și cum nu ar fi fost!
Asta și explică pt ce iarăși a făcut scandal, în CSAT, pt bugetele unor instituții! Ei, anul 2019 tropăie și insistă să intre, cu clarificări electorale!
Sunt convins că în Consiliul Europei KWI se va bate la fel că și pt case pt că ROU sa fie admisă în Schengen!
...și va avea același succes! Diamantul Coroanei, nu?

Iulian Mareș spunea...

Un ascultator sibian, prin maritis, intreaba la Radio-Erevan:
-Este adevarat ca romanul > Pas cu pas, din casa-n casa < are 47 de volume, in editia I?
-Da asa este!
-Si cum se citeste? intreaba omul
-Fila cu fila, iar daca esti racit(a), numai citatia!
-Si cat timp iti ia sa citesti atatea volume?
-Evident, 47 de ani! Ce nu traiesc "bibliotecarii" atat?
-Este tradus si in germana?
-Inca nu, dar urmeaza!...deocamdata este "tradus" autorul nu si opera.
-Multumesc pentru raspunsuri! O zi buna!
-Si tie liberare grabnica!

CEZAR spunea...

marți, decembrie 11, 2018
IAR99.Army spunea...
----------------------------------------------------
Se pare ca nici acum cand disolutia a pus stapanire pe...,,ADUNATURA SSCMD"//nu esti capabil sa intelegi in ce organizatie te-ai bagat si ai format ,,nucleu dur"..de rahat...
Iti recomand sa citesti DEX.ul..si daca vei intelege ca pensionarii pot avea ..sindicat ..sa ma anunti si pe mine..!!
Punctul 2
Imi face greata cand vad cum va dati cu caramida in piept ca voi v-ati zbatut pentru ..pensionarii militari ..bla ..bla ...
Ati latrat pentru cei care iesisera pe o vechime de ..pionier si carora prin calculul pe contributie(corect )le taiase motul obtinut imoral pe infama L-164....
Ce alte realizari mai aveti ..?? Ati papat cotizatiile fraieristenilor...l=ati orientat gresit lupta ..umpland bujunarele unor avocati ..fara sa castige cineva ceva....,
Ati DENATURAT ..Daogaru in mod deosebit..toata actiunea ..care putea fi unitara a pensionarilor
In final...ati contribuit marsaveste la realizarea L-223..cu care suntem acum in aceasta situatie..IN RAHAT PANA PESTE CAP..!
Altceva..nucleu dur....ati mai obtinut ceva..??
Daa..ati transformat o MINORITATE ..fara merite intr-o adunare galagioasa si ati deturnat TOTUL
Multi ati obtinut - caci acum roadeti CUANTUMUL AVANTAJOS..obtinut FRAUDULOS si IMORAL ..pe L-164,,timp in care ceilalti ..au luat-o din plin in brate ...ceilalti cam 85%

CEZAR spunea...

PS...
Se tot vehiculeaz niste initiale pe aici ..E.C. si se acrediteaza ideia ca ar fi ba Aurel ..ba Petre Aldea !
Mare mirare ..chiar sa-i fi crescut ceva ..ce nu avea pe vremea..cand era doar E.C. cu gentuta de sanitar ..fara o pastila in gentuta...si care incheia formatia unei subunitati ..la trageri in poligon sa zicem...!!!??
Surpriza tot in ..;;nuclul dur"....dar acum ca membru fondator..cu pensie NUMAI DE COLONEL..etc..
Contributia ii stricase zambetul...caci avea calculul facut corect si pentru activitatea cu ..gentuta ....
Nu ca L-164....UUULTIMA LUNA DE ACTIVITATE si cu tot ce ai reusit ..sa bagi ..in ea....sic
Sa inteleg ca se apropie incheierea unui ..mandat si cauta sustinatori ..?
OK..sa apara cu nume si prenume asumat si sa stabilim ce si cum ....

ifrim spunea...

Da Cezarica ai si tu dreptate intr-o mana dar ceilalti cca 85% sunt la ANCMRR mai cu CARul si au stat la caldurica.Ba nu mint nu au stat au lucrat,Mr.,Lt.col. au ajuns colonei,coloneii ghenerali samd.Deci nu merge si cu Ursa Mare,Mica pe epoleti si pensie dodoloata,doar stii ca sunt onorifice.Dar uite acum un moment prielnic de afirmare dupa ce baga CASS de 10 %iar mai tarziu o impozitare dar musai fara nicio deducere sa purcedeti intr-u ,intronarea dreptatii,legalitatii bla,bla,bla...!

Huhu Rezea spunea...

Cine stie numarul de dosar de la Tribunalul Galati?
Un cititor întreabă:
„In al doilea rând va adresez respectuos rugămintea ca in măsura in care deţineţi aceasta informatie să-mi comunicaţi şi mie numărul dosarului de la tribunalul Galati sulutionat favorabil , având ca obiect identitatea juridica dintre solda de funcţie şi salariul minim brut pe ţară , petiţionari fiind cadre din Jandarmeria Romană.

Menţionez că solicit această informaţie intrucât am o acţiune in instanţă vizând actualizarea pensiei conform Legii 152/2017 completată de Legea 207/2017 , la Tribunalul Vaslui ( dosar 1598/89/2018 ) , termen 13.12.2018 şi doresc ca impreună cu hotarârile pronunţate in dosarele 448/98/2018 la Tribunalul Ialomiţa şi 379*/62/2018 la Tribunalul Braşov să le prezint in instanţă ca dovadă a conturării unei practici judiciare prin care se recunoaşte faptul că Solda de Funcţie incepând cu data de 01.02.2017 nu poate fi mai mică de 1450 lei iar incepând cu data de 30.06.2017 aceasta se majorează cu 15% respectiv un cuantum de 1667,5 lei .”

Stelian P. spunea...

@CEZAR
👍

Negritoiu spunea...

Cezar,
Cred ca sunt printre putinii care postez folosind numele real. Nu stiu ce-l determina pe Iulian Mares sa ma atace dar te rog sa fi convins ca ii voi raspunde in acelasi mod. L-am crezut un om serios dar realitatea arata altceva. E barbat? Daca da dovada de barbatie,sa posteze si el cu numele real nu ascuns dupa numele de utilizator. Minte,insiuneaza si jigneste pe toti cei care nu sunt de acord cu el si cu gasca din care face parte. Ce ne opreste sa credem ca el este E.C. ?
Se lauda ca are posibilitati informative si poate afla cine sunt ? Foarte bine! Sa o faca cat mai repede dar,cu conditia sa-si ceara scuze cand va constata ca dezinformeaza in mod voit. Sunt ofiter(r) al Armatei Romane si nu-mi este rusine cu ce am facut si cu ce fac in continuare.
Daca vrea sa-mi cunoasca sexul ii promit ca ii trimit o fotografie(legalizata la notariat) a acestuia. O sa folosesc adresa de e-mail a lui H.H. (sper sa nu se supere)
Cezar,
Iti cer scuze ca te-am deranjat,dar am vazut ca si tu ai ceva indoieli cu privire la E.C.
Iti doresc un Craciun fericit si un An Nou plin de realizari.

Leon spunea...

T3, maine la orele 13.00 la Cercul Militar din Sibiu esti asteptat de SCMDul col. Dogaru, sa discutati acest proiect de Ordonanta de Urgenta.
Sper sa propui amendamente favorabile pensionarilor militari..!

Anonim spunea...

Nici nu mai știi ce să crezi. Pe de o parte varianta de ordonanță aruncata în mediul on-line si pe de altă parte ministrul finanțelor și prim-ministrul infirma categoric orice scădere de salarii sau pensii. Pentru că aplicarea cas-ului la pensia bruta, tot o scădere este. Nu ne rămâne decât să așteptăm.

Mihai spunea...

Atat cel de la munca căt si cel de la finante au declarat ca saptamana viitoare se discuta ordonanta. M finantelor intrebat după CSAT daca vor fi inghetate salarii si pensii in anul 2019 a raspuns sec -evaziv ,citez ”saptamana viitoare se discuta o ordonanta cu masuri financiare pe anul 2019.”

Mihai spunea...

2 Leon
Stii ceva ?
Întâi si întâi să apară ordonanta ! Punct.

Nu sunt membru de sindicat . Am fost cateva zile si după contraziceri pe teme juridice cu fruntasii mi-am vazut de ale mele pe căi separate.
Îi felicit pentru zgomotul cu care au reusit totusi sa deranjeze si sa sensibilizeze organele in drept.
Daca atata ”hoarda” de armata nu are un lider veritabil militar de cariera ,cel putin la nivelul de cunoastere si actiune al celui de la politisti defilam cu ce avem . Si pentru asa ceva desi pe langă ........ de multe ori, Dogaru merita din plin aprecierile noastre.
Știti generalul francez ,Sef al statului Major al Armatei Franceze care s-a opus deschis lui Macron când acesta a impus reduceri de fonduri pentru armata iar Macron i-a replicat, ” dintre noi nu poate rămane decăt unul singur si acela sunt eu ”.
Si generalul a plecat.
După ce se intampla acum in Franta oare Macron o avea remuscări ?
Când i-am auzit alaltaieri cuvantarea spre ”vestele galbele ” au crezut ca ca a copiat exact situatia socioală de la noi .
Numai ca la noi poate fi mai rău daca ne trimit cele 6 milioane de romani din diaspora acasa.
Intre clasa politica si mase s-a produs o ruptura care se adânceste pe zi ce trece. Politicienii se iubesc doar pe ei si interesele lor.
Nicaieri la stat ,companii ,etc unde sunt salarii mari sunt angajati doar ,fii ,ficele ,nevestele ,nepotii etc.
Restul la ce ramâne.
Si asta intr-o zi îi va indemna pe multi sa îmbrace ”vestele”.
Daca la altii s-a putut ...........
Eu sper că in an electoral nu vor avea curajul să actioneze cu ce se vehiculeaza asupra pensiilor militare.

Leon spunea...

Si eu cred ca articolele referitoare la CASS nu vor apare in aceasta Ordonanta..!

Iulian Mareș spunea...

Dona...(azi Petre Aldea),
Știi bine cine ești și ce ai fost!
Eu nu-ți sfidez trecutul ci doar faptul că, skimband macazul, încerci uneori sa fii #!
Cezar nu are îndoieli, și el te știe și te-a încadrat perfect!
Eu nu postez ascuns pt că nu am ce ascunde și nici de cine; tu, măcar, folosește prenumele Elena....este și frumos și asumat! Nu?
Am ceva contre, dar numai cu 2-3#!
Dacă rămâi în poziție, vei fi a 4-a!
Cu certitudine!

Negritoiu spunea...

Au dreptate! Nu vor scadea pensile,vor scadea veniturile din pensii! E ceva similar cu raspunsul lui Basescu cand a jurat ca nu l-a lovit pe copil. Cuantumul brut ramane acelasi(conform promisiunilor celor doi ministri),se modifica doar netul.

Negritoiu spunea...

Iulian(a) Mares,
De ce vorbesti in numele lui Cezar? Sa-ti trimit dovada privind sexul meu.? Fi barbat si spune cum te cheama.Daca continui sa ma ataci si sa ma jignesti iti promit ca voi proceda in mod asemanator. Asa procedai si cand erai in activitate ? Nu mi-e frica de tine si de amenintarile tale. Daca te consideri un tip integru si cu judecata limpede e cazul sa incetezi. In ceeace ma priveste,acesta este ultimul mesaj pe care ti-l transmit. Sarbatori fericite !

Iulian Mareș spunea...

Dõna,
Eu nu vorbesc in numele nimanui.....am consemnat doar ceea ce si "C" a scris, atat!
Ca-ti convine sau nu, ei...., aici este o cu totul alta poveste!
Si da, asa procedam si in activitate, in sensul ca nu-mi placeau nici atunci farsorii si nici ipocritii!
Cat despre frica si amenintari, eu cred ca nu te-am amenintat, iar frica avem toti, fiind un sentiment uman, mai ales frica avem de EL!
Considerat integru (sunt inca) si cu judecata nu am pentru ce da inapoi in fata unor tipi(e) cu idei #!
De urari, mai avem inca timp....
Si ca sa fii si mai in ceata, doar azi si doar pentru tine stimata dõna E.C., semnez:
Mircea D.
Honor et Patria! Vae Victis!

Mihai spunea...

Când unii nu pricep că ardelenii se mișcă mai incet că sa-i ajungă și alții din urmă AVE_m ce se vede.
Nu degeaba se spune cum îi turcu si pistolul.
Oare Otokarele de la Bucale ar putea inlocui Mercedesurile de la Cluj.
După unul zis Mares în mod sigur da.
El oricât ar vrea nu poate mai mult.

Iulian Mareș spunea...

# ești # rămâi, adică fraierul de sacrificiu.
Daca 3-4 primarii se uneau pt a cumpăra autobuze, prețul ar fost mai mic!
Așa, ai mucii pe piept....😂

CEZAR spunea...

Alianta Sudului..s-a afiliat la Alianta Vestului -AVE !
Deja le-a trimis o scrisoare de bune intentii....aveti ceva bani sa ne imprumutati de sarbatori..??
Trecand peste gluma
Poate cineva dintre ardelenii care se misca incet si gandesc si mai incet sa precizeze cu cat contribuie AVE la PIB-l Romanesc ??

Iulian Mareș spunea...

Și când cele 3 megalopolisuri nu fac cat cel mai mare sector al capitalei și pe cale de logică năsăudeană SRTB este de 7X cât fruncia X 3 a sfârcurilor de mugur, despre ce aberații și truisme vs sofisme putem analiza?
Doar așa....palavre de Podul Mincinoșilor, spuse pe la Bufnița!

Huhu Rezea spunea...

Domnul Dogaru il imputernicește pe Coarnă să obțină aprobările de la Firea pentru mitingul impotriva viitoarei ordonanțe de urgență.

S-o omorî Coarnă cu firea pntru SCMD?

was spunea...

uni dintre noi care culmea cica au fost militari, ba sinosi au fost basinosi au ramas, a va da cu parerea e una si a sta in ploaie la proteste e alta..vai de mama ei de tara daca ar fii sa o aparati..desi nu cred...pt uni armata a fost o poarta de a scapa de opinci,de a fii mari si tari in fata unora care poate erau mai destepti ca voi dar armata este pe grade si functii nu?mai ales cand esti colonel cu 4 clase...cunosc personal cazuri....sunt scharbit domnilor

Iulian Mareș spunea...

Washington,
Îți dau dreptate la unele...am fost la un miting, pe ger, cam aprox 3000, am mai fost încă odată! Drept este că nu am optinut mare lucru!
Dar, col. cu 4 clase eu nici nu am văzut, data fara ex de bac, da, dar asta era până prin 70-74!
Așa era și prin civilie...
Nu trebuie să râdem, căci ei au pus umărul cum s-au priceput!

Anonim spunea...

Coarna nu se omoară cu nimeni, pentru nimic. Poate doar pentru el și pentru interesele lui. Și nu cred că pensionarii din sistemul de apărare și ordine publică sunt parte din aceste interese. Se prea poate sa mă înșel și, de aceasta data, să pună toți umărul dacă este nevoie. Personal, cred că problema se va rezolva de la sine, adică prevederile care îngrijorează aceasta categorie de pensionari nu vor fi cuprinse în ordonanța de sfârșit de an.

Huhu Rezea spunea...

@Anonim
Cam așa ziceau niște creduli și în urmă cu 3 ani când, a transpirat pe net draftul OUG 57/2015 a Guvernului CELAȘ.
Rezerviștilor le cade rangul dacă își deplasează fizicul la mitinguri.

ifrim spunea...

Bun,nebun,cineva ne invita sa participam la miscare de protest ca suntem ori nu membri cotizanti.Miscare inseamna ca cine are de aparat pensia de raptul a 10% trebuie sa se miste putin neavand motiv sa spuna ca nu am fost organizati,ca nu am primit invitatie speciala.Preventia e binevenita pentru a stabili daca existam ori ba.Tanguielile tardive ca ce rai si odiosi sunt politicienii nu se pun.Ca unii suntem bolnavi,in carje,carucioare cu rotile asta-i soarta ca de cand ne nastem parcurgem traseul cu final cunoscut.Eu propun sa mergem!

Anonim spunea...

Sincer, domnul H.R., nu știu ce sa mai cred. De ce sunt țintiți doar pe pensiile militare de serviciu? Toate celelalte salarii și pensii cresc... Și tu să arunci pe piata astfel de zvonuri. Oare rezerviștii nu sunt și ei oameni?
Asta este. Vom trăi și vom vedea. Și dacă ieșitul in strada ar fi soluția la această problema, atunci sper că oamenii se vor mobiliza și vor reuși să îndrepte raul care se pregătește.

Huhu Rezea spunea...

"anonim
D-ta nu prea înţelegi rolul de informare jucat de acest blog de 5 ani de zile.
Draftul ordonanţei nu l-am făcut eu, dar l-am publicat ca să ştie rezerviştii ce îi aşteaptă.

Leon spunea...

Si totusi in MO nr. 1057 si 1058/13.12.2018, sunt publicate cele doua Ordonante de urgenta aprobate de guvern in data de 7 decembrie,nr.106 si nr.107 care modifica acte si proroga termene
Poate reusim sa le citim maine dimineata..!

Anonim spunea...

Cred că ați înțeles greșit. Când am spus ca s-a aruncat pe piata varianta de ordonanță, nu m-am referit la dumneavoastra. Ci la cei care au vrut să vadă reacția oamenilor.
De altfel, mi am dat seama de faptul că acest blog vrea să informeze cititorii cu noutățile in mai multe domenii de interes și uneori discuțiile chiar sunt plăcute și lămuritoare. Chiar daca mai sunt contre și neînțelegeri. In fond, unde am ajunge daca am fi toți la fel? Dacă există respect și corectitudine, atunci putem sa ne auzim unii pe alții.

Iulian Mareș spunea...

Abundenta de fitile pt calmare...!
De ce?
Pt că pot!... încă.

Huhu Rezea spunea...

"Leon
Poţi să le citeşti şi acum! Nu sunt printre ele ordonanţa pe care o aşteptăm . Sunt publicate doar ordonanţele aprobate, de care a vorbit ministrul muncii în conferinţa de presă.
Nu a amai avut loc nicio sedinţă de guvern care să aprobe ordonanţa cu masuri bugetare şi fiscale de care guvernul doar a luat cunoştinşă în şedinţa anterioară.

Huhu Rezea spunea...

@Dan Aldea şi @Mares
Parcă stabiliserăți că vă identificați sexul pe mail. N-ați reușit?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Doar de amuzament......
Eu nu am stabilit procedura.....
Probabil ar fi o foto facand pipi..... :)), din picioare sau asezat!
Voi incerca ceva, doar pt tine, spre nepublicare, categoric nu pe linia indecenta, din care sa tragi concluzii, gen comisie de arbitraj!
Iti voi trimite in mail....
Daca dona nu trimite.....asta este, nu pot viola dorinta!
Cred ca vrea sa ma agate...... :))

Leon spunea...

Ministrul de Finante a promis ca acest proiect de Ordonanta va fi publicat pe site ul ministerului, cu cateva zile inainte de sedinta de guvern de saptamana viitoare. Poate se tine de promisiune..!

CEZAR spunea...

Acum in prag de ..Centenar
RAde-l Doamne pe m-Al!!
Rade-l taaare..apasat
Ca prea mult s-a imbuibat...
NB
Vine si PROGRESIVUL..stati linistiti !!

Iulian Mareș spunea...

Cezar, două vorbe să-ți mai spun...: 😂
-in criza grașii devin obezi, iar slabii mor;
-nu săpa groapa altuia mai ales când plouă sau e ceață, căci ai șanse f. mari să cazi în ea!

was spunea...

va las in plata domnului MARESALUL ANTONESCU a spus,, cu acest popor nu se poate face nimic,,, in timp de razboi, se fura totul inclusiv din ajutoare .....ma voi lupta cu acesti guvernatii cum stiu eu si cum am fost invatat,, apropo am furat ceva de la rusi ...meserie ...de la yankeey nu prea avem ce invata nu stiu nici sa aprinda lumina fara un curs.....lupi singuratici sunt mai periculosi decat haita