Un produs Blogger.

duminică, decembrie 09, 2018

In ciuda Preaîndosariatului, Tudorel Toader a preluat Preşedinţia Consiliului JAI şi va numi procurorul-şef european

5 comments
Ministerul Justiției din România a preluat președinția Consiliului JAI / Justiție și Afaceri Interne !
În perioada 6-7 decembrie 2018 ministrul justiției, Tudorel TOADER, a participat la Bruxelles la ultima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, sub egida președinției Austriei. 
În data de 7 decembrie 2019, la finalul Sesiunii Justiție, ministrul justiției a preluat oficial Președinția acestei formațiuni, ce va fi exercitată de către România începând cu 1 ianuarie 2019.
Fiind ultimul Consiliu JAI din mandatul Președinției austriece, viitoarea Președinție a României la Consiliul UE a prezentat prioritățile sale în domeniul justiției pentru semestrul I al anului 2019, între care: avansarea negocierilor referitoare la propunerea de Regulament privind probele electronice în materie penală și obținerea abordării generale asupra propunerii de Directivă din același pachet legislativ; finalizarea dosarului privind Regulamentul Bruxelles II bis; numirea procurorului-șef european; consolidarea recunoașterii reciproce în materie penală. 
Intregul comunicat AICI

5 comentarii:

Mihai spunea...

UE nu este guvernul Romaniei.
Daca încercă si pe acolo neconstitutionale la comanda ca și pe aici se prea poate să-i dea aia peste bot .
Nu are alta solutie decât sa se alinieze recomandarilor parlamentului UE, CE, comisiei de la Venetia ,GRECO ,etc si să i le transmita si lui Liviu si T să le transpună in legislatia română.

Leon spunea...

Adica Tudorel are voie sa numeasca Procurorul Sef al Europei, iar in Romania nici macar sa propuna un Sef de Directie..?
Europenii astia ar putea sa preia legile justitiei din Romania, alea facute de Macovei-Pruna..!

Iulian Mareș spunea...

Suntem satuli de harneli ieftine, de stana medievala.....
Adica cum, UE nu este guvernul ROU, dar guvernul sa tina cont de toate recomandarile birocratilor din structurile subsidiare UE?
Nu sesizezi nonsensul?
Justitia si instrumentarea dosarelor si cauzelor a fost facuta in ultimii 15 ani de oameni fara valoare, numiti politic si aserviti intereselor anti romanesti, prin efectul scontat: distrugerea capitalului autohton cat si a capacitatilor industriale romanesti!!
Dam exemple: ... taica Lazar, Kovesi, Stanciu, 70%DNA si PG, 50% INCJ, parte din CSM!
Cum sa pui tu PG o dõna Luluta la PG, sa aduci pe Barbu la ICCJ?....asta nu-i normala nici la caput....in afara faptului ca se crede o frumusete cu peruca ei blonda este NF rau de tot, da in judecata si face plangeri la CSM pe banda rulanta....o penibila!
Lungana, stiind bine ca legea nu-i permite, solicita ekivalarea cu grad profesional de PG!
Lazar, minuscul si cocota, cu tirul de skeleti in dulap, cere unei CA sa nu fie revocat! Dar cocota uita ca a fost numit si nu a dat examen!
Toti astia, de teapa lor, nu au stiut ca-n justitie nu se manevreaza cu instrumente politice, altfel vei ajunge de KK-at!
Na, ca ti-a facut Ghita-la portita plangere penala, cu probe, pt luare de mita!
Cum sa fie marele procuror si sa anketeze un Premier in functie, harnitul ala cu scoala de doi bani?!....unul nu i-a placut prof de sport, celuilalt doar portocalele
Cum sa nu faci controale cand presa urla de haules Ploiesti si altele.....cum sa tii dosare si 14 ani?
Cum sa faci dosare lucrate de sri?
Eu credeam ca prostii harnici sunt ce-i mai periculosi, dar constat o noua categorie: Prostii rau intentionati!
Daca TT ar candida, nu m-ar mira sa castige din primul tur!

Iulian Mareș spunea...

"Inteleptului" de marginime....
Cautand transarea problemei...vezi doamnelor si domnilor, "Cumpanasu si Cosea sunt prosti", crema este la Manastur/Cluj, eu care, cu o zi inainte redactasem optiunea mea, bazata pe nesimtirea lor, am incercat sa verific, cum spuneam si pe alte bloguri!
Ptiu, culmea! ....din 7 postari, 8 cu detalierea cestiunii de catre apropitar, ce aflu despre iobagi...(ioscoti-nu e cazul): toti imi dau mie dreptate!
Pe cale de consecinta nu eu sunt cel ce nu pricepe, ci doar tu, ros de vremuri, te faci sluga umila si nu bagi la cutia craniana diapazonata!
Pai DC? Lasand vrajeala ieftinade-oparte ramanem clar cu actiunea, inca netaxata legal, in care, niste primari cred ca pot fi suprastatali si pot face ei autostrazi si autonomie ec-fi, uitand ca soarele rasare si va rasari numai de la Bucuresti!
Dezvoltarea pe euroregiuni este un concept inca nepus in practica si neaprofundat in totalitate, iar autostrazile sunt ale ROU si nu ale celor 4 crai basisti!
In fapt ce se urmareste?
Ar fi cam asa....tara ne suge munca, noi putem si nu ne lasa, noi cinstiti, ei corupti, noi destepti, ei prosti!
Nici nu incerc sa demontez rahaturi de birt comunist, dar iti aduc aminte cand Jiji si-a pavat trotuarul palatului a fost amendat si pus sa refaca cum era initial!
DC? Pentru ca asa este in LEGE!
Si mai e ceva....in afara faptului ca cei 4 ridica mingia la fileul HARCOV si UDMR via Budapesta, cand intr-o alianta apare Falca si Boc se duce dracului tot!...daca si boc face politici....! De-aia sta base numai makit! :))

Iulian Mareș spunea...

Huhu, pariem?
Vine sau nu vine la PG, îndosariata?
Sau cere să răspundă la umilele întrebări ale umilului procuror prin video-conferință?