Un produs Blogger.

joi, decembrie 06, 2018

Inceputul sfârşitului politicilor sociale promovate de LOV

49 comments
Notă
Ordonanţa de urgenţă care a intrat pe ordinea de zi a sedinţei de astăzi a Guvernului nu are conţinutul vehiculat pe net, deşi, ca tehnică de redactare, textul anonim pare să emane de la specialişti în fiscalitate.


1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/12/OUG.pdf
Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor  din cadrul ședinței Guvernului României.



Din paginile 18-20 ale draftului ordonanţei de urgenţă ce va fi aprobată în zilele următoare, rezultă că Guvernul Dăncilă elimină beneficiarii pensiilor speciale şi de serviciu din categoria contribuabililor scutiţi de la plata contribuţiei pentru asigurarea socială de sănătate prin Codul Fiscal modificat în 2017.
Pensionarii militari vor plăti 10% din cuantumul brut al pensiei militare. Contribuția individuală de CASS a fost de 5,5% până în decembrie 2017, când toate contribuțiile au fost transferate de la angajator la angajat.

Art. 156 din Legea 277/2015 modificat prin  OUG  nr. 79/ noiembrie 2017:

Cota de contribuţie de asigurări sociale de sănătate este de 10% şi se datorează de către persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, potrivit prezentei legi.

Un calcul orientativ al reținerilor dintr-o pensie  de 5000 lei.

CASS: 5000 x 10%= 500 lei
Impozit: [(5000 - 500) - 2000] x 10% = 2500 x 10% = 250
Total reţineri la Casa Sectorială = 750 lei





49 de comentarii:

SorinDaniel spunea...

Doamne ajuta sa treacă moțiunea de cenzura, sa pice acest guvern de....., niște penali și incompetenți,își bat joc de noi, dacă nu se iese în strada ne meritam soarta.

Liviu PO spunea...

In opinia mea,articolul 14 trebuie coroborat cu art.19 care defineste baza de calcul pentru plata CAS.Pentru noi ,beneficiari de pensii militare de stat diferenta dintre pensia calculata de legea speciala care se adauga la pensia calculata de legea sistemului public este zero,prin urmare si CAS va fi tot zero... Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca nu suntem beneficiarii unei legi speciale,ci a unei pensii militare de stat...

Huhu Rezea spunea...

@Ionică
Ai grijă, că s-ar putea ca dorința să ți se împlinească. Să nu te aud că schelălăi peste un an pe lângă hămesiții Preaîndosariatului.

Gigi spunea...

Cum rămâne cu promisiu-
nile guv.care prevedea
înlăturarea CAS?
Bănuiam că la sfârșitul anului vor veni cu celebrele OUG.Urmează OUG gen 57,59.După înghețarea pensiilor SNAOPS anul trecut,amânarea indexării cu ratainflației,acum CAS
ce urmează vom vedea.
De bine nu va fi!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu Po
Greșit! Rămân scutite de CASS toate pensiile contributive, deci și partea contributivă din pensiile speciale. Pensia militară nu are o componentă contributivă.
Corelarea cu art. 14 se face prin impozitarea cu 10% a cuantumului care trece peste 2000 lei după deducerea CASS din pensia brută.

Dan Alioanei spunea...

CASS=10%

Liviu PO spunea...

@huhu
Daca aveti dreptate, cum ramane cu expresia "platitorii de venituri din pensii"?
Nu cumva ministerele vor plati sumele datorate platii CAS, calculate lunar la brutul fondurilor de pensii,iar pensionarii vor ramane cu pensiile intregi?

Leon spunea...

In sedinta Guvernului de Saptamana viitoare vor fi aprobate Bugetul de stat, Bugetul asigurarilor sociale de stat,si aceasta Ordonanta, care probabil va suferi ceva modificari in zilele urmatoare !

Huhu Rezea spunea...

Un calcul orientativ al reținerilor dintr-o pensie de 5000 lei.

CASS: 5000 x 10%= 500 lei
Impozit: [(5000 - 500) - 2000] x 10% = 2500 x 10% = 250
Total reţineri la Casa Sectorială = 750 lei

Mitica spunea...

D-le Liviu pop...cand mai vorbiti de sanatate...scrieti CASS....CAS...este altceva........

iceparu spunea...

PSD a jucat cu noi alba-neagra.Sa-i ia dracul pe totii care au pupat si pupa in cur PSD .

Iosif spunea...

Dle H,
Dar militarii nu mai beneficiaza, cel putin theoretic,prin statut, de tratament medical gratuit ?

Bonifatie spunea...

Vă „urmăresc” de mult timp.
Sunt pensionar cu pensie militară de serviciu și accesez mai multe site-uri care au legătură cu viața noastră... câtă ne-a mai rămas, cu voia Domnului.
Este pentru prima dată când vă scriu.
Cred că majoritatea dintre dvs. cunoașteți gluma cinică cu STATUIA. STATU IA TOT.
Impotenții intelectual care conduc țara de vreo 30 de ani își bat joc de toți românii, mai puțin de lichelele care fac și desfac destine.
Am fost de acord să fie mărite salariile medicilor, și nu numai, cu gândul că mita se va atenua, însă berbecii ăștia de guvernanți sau gândit, pentru că scârțâie rău bugetul, să ceară/ia mită de la pensionari.
Ce urmează? „La strada” sau Dumnezeu cu mila că de la pământeni nu vom avea.
Vă doresc tuturor un CRĂCIUN SUPORTABIL!
Cu respect pentru toți militarii, indiferent de armă.
M.B. (Marin din Banat)

IAR99Army spunea...

Astea sunt binefacrile pe care discipolii tai huhu, adica ciumatii rosii o sa ni le aduca incepind cu 01.09.2019. Asa plan de guvernare sociala mai da : iau de la saracitii de ei si dau la bogati pe care ii fac tot ei ! Mai VOTATI CIUMA ROSIE si pe LOV binefacatoarea militarilor !!!??? De cind tot repet ca Singura solutie pentru romanii saraciti, batjocoriti si umiliti (intrucit ne-au mintit pe fata si si-au batut joc de noi in ultimul hal) este sa aplicam si noi SINDROMUL FRANTA in perioada urmatoare, altfel va asigur din surse sigure ca vor urma si alte binefaceri pentru militari marca : LOV&CIUMA ROSIE! Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ! Singura lor preocupare in acest moment este doar scaparea lui DRAGNEA &Acolitilor lor de puscarie si sa mai fure ce mai este de furat caci vor pierde in curind puterea datorita lacomiei, minciunii, caracterului abject si prostiei pe care FUR &MINT le arata din plin in aceasta perioada. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU, dupa cum au jurat si au mintit poporul.

CEZAR spunea...

Dar la 14.000...cat are m-Alul??
Sa cantam :
Acum in prag de Centenar
Frige-l Doamne pe m-Al..!!
Frige-l tare ..apasat
Ca prea mult s-a imbuibat ..!!

daniel spunea...

Inflatie in anul 2017, pentru pensia militara nimic in plus pentru ca asa este legea. Inflatie in anul 2018, pentru pensia militara nimic in plus pentru ca asa este legea. Din ianuarie 2019 minus 10% din pensia militara pentru ca asa este legea. Programul de guvernare? O mare pacaleala! Va mai aduceti aminte de Hristo Stoicicov (fost fotbalist bulgar) care spunea: Romania, tara de mamaliga. Mare adevar!

andrei popa spunea...

Deci sa inteleg ca pensile vor scadea cu 10%?

Simdum spunea...

Pensia militara de stat are partea contributiva si parte speciala care acopera privatiunile si interdictiile la care am fost supusi in anii de activitate. Asa se stipuleaza intr o Decizie a CCR nu mai stiu numarul di data, parca 872 din 2010, sau alt numar.
Deci CASS se poate aplica la aceasta diferenta, pentru ca in mod legal si demonstrabil foarte usor, pensiile militare de stat au parte contributiva.
Altfel e DISCRIMINARE.

ifrim spunea...

Se tot bat guvernantii in piept pe sticla ca de la anul cresc pensiile si salariile.Al dreak martimetica la rezervisti se majoreaza micsorand,u,se!Contabilii cu cotiere au observat ei ca cei iesiti din sistem mai recent au pensiile decente fara a,si reaminti ca cei de mai antarț sunt la limita subzistentei.Astfel intr-un fel se repercuteaza 10% pt.o pensie de 7,8,9 mii le lei si altfel o simte rezervistul cu 2000.Chiar daca e neconstitutional ma gandesc ca impozitul progresiv ar fi o solutie de atenuare a socurilor celor cu pensii mititeli.Mai sunt destule cazuri de neconstitutionalitate crasa dar CCR prin maretia dreptului stiu sa motiveze cu beteala si confetii ca negrul este alb si albul mulatru!

Leon spunea...

Pe ordinea de zi de astazi a Guvernului, ora 11.00, se afla si ,,Proiect de Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea unor acte normative , precum si pentru prorogarea unor termene,,. Posibil sa fie chiar Ordonanta de spre care discutam aici.

CEZAR spunea...

vineri, decembrie 07, 2018
daniel spunea...Bla bla,,bla
==============================================
Nu fi grobian ..si recunoaste ..TOT ..dar TOT....
Nu v-a placut pensia contributiva...desi unii v-ati burdusit pungile...
Vroiati ..demnitate si onoare...clamata de Daogaru si Pricina ..si aburiti de burtile albastre care visau mari ..visau ...cu nesimtire si tupeu! Am vazut acum de Centenar ..cu scule de miliarde ..de ce sunt in stare !
Ia fa tu un MIC CALCUL si vezi dupa legea LOV...daca ramaneam pe L-119 Contributiva ..cam pe unde eram acum ..?
Astept....

Huhu Rezea spunea...

Personal cred că pensiile militare mai mici de 2000 lei nu ar treebui CASS-izate din nou.
Mulţi vorbesc ca să se afle în treabă, uitând că tot ciuma rosie a desfiinţat în februarie 2017 cass pe pensie.
Militari nu mai au asistenţa pentru sănătate gratuită încă din anul 1996 după celebra revoluţie din sănătate printr-o lege promovată de ministrul emfiteoză(Nicolaescu) al guvernarii de tristă amintire a CDR. Atunci s-a înfiinţat Casaopsnaj.
CASS pe pensie , dar cu dedecere salariul minim pe economie, a fost introdus în anul 1999 de guvernul Isărescu.
Blogul este martor. Citiţi articolele din anii 2013-2015 şi veţi constata că eram doar câţiva care atrăgeam atenţia că nu este bine să se revină la o nouă lege a pensiilor militare.
Blocul disponibilizaţiiilor, minoritar, dar foarte gălăgios şi-a impus revendicările, în timp ce majoritatea de 80% a pensionarilor,mulţumită de cuantumul primit după Legile 119 şi 263 din 2010, a rămas tăcută.
Legea 223 nu va mai avea o viaţă lungă. Militarii activi plătesc contribuţii pentru pensii în timp ce pensia militară nu are niciun element de contributivitate în calculul ei. Militari cu vechimi diferite pot primi pensii egale sau aproape egale.

Leon spunea...

Huhu Rezea, impozitul pe pensii a fost introdus in Iulie 2000 de Premierul Mugur Isarescu, iar CASS la pensii de Legea nr.95/2006, art.257, al.2) lit.f...!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce bine că nu sunt afectate și pensiile ex ROU!
Căprarul P.P., pensionat cu 15 ani efectivi jubilează (era să folosesc un alt cuvant, ce cuprinde "S"), dar asta nu contează... El fiind singurul expert în aeroporturi, aeronave militare și ... surorile Caceu!
Să-și facă cruci toată ziua, că să rămână cuantumul avantajos, altfel mestecă borceag uscat și balotat!
Să-i mai aduc aminte ceva: în criza, slabii crapă, grașii devin obezi! 😎

Huhu Rezea spunea...

@LEON
Ai dreptate! Legea aia din 1996 este creația lui Emfiteoză...ministru al sănătății al Convenției Democrate.

Iulian Mareș spunea...

La ora 13.00 am fost în măsură să ascult pe cel mai penibil și posibil bolnav om, cu răbdare și consternare...
Repet: la 3 încălcării ale Constituției demnitarul ar trebui demis din oficiu!
Sunt extrem de reținut...., dar așa ceva nu se poate! Țara asta ți-a dat cea mai înaltă demnitate, cu toată dragostea, dar nu sa fii grof în sfârșitul de an 2018…!
Deja a devenit prea, mult prea penibil! Kiar mă îndoiesc asupra sănătății!

Leon spunea...

Iulica, Presedintelui nostru parca-i statea mai bine cand radea, zilele trecute !
Astazi i s-au innundat ...casele..!

Stelian P. spunea...

https://evz.ro/transilvania-paraseste-romania.html

Sebi spunea...

Cred ca "inceputul sfarstitului" este o sintagma care nu prea are sens in context. Este de fapt o mica bombonica pe coliva centenara. Practic, vom afla in curand daca bataia de joc asupra militarilor promovata de catre clasa politica in ansamblul ei si purtata printr-un masacru mediatic dezgustator va triumfa prin taierea cu zece procente (pentru necunoscatori ai etimologiei, acesta este sensul corect al substantivului DECIMARE, respectiv al verbului A DECIMA) a soldelor militarilor care nu mai sunt activi, respectiv care vor trai pana la trecerea in rezerva.
Cu alte cuvinte, "am" creat aceste pensii nu pentru a raspunde acestei categorii conform minunatelor principii formulate in Legea 223, ci iata, pentru a-i da muie.
Daca pana la sfarsitul anului va fi confirmata oficial aceasta decimare, eu am o noua propunere pentru omagierea, chiar si post-factum, a Centenarului - aceasta minunata aniversare a unui 1918 in care s-a demonstrat ca o femeie are coaie mult mai mari decat atatea (de)generatii de masculi si de razboinici de cacat. Momentan o pastrez... in rezerva.

Iulian Mareș spunea...

Chemat la biroul lui Craciun, Tutea, care arata ca un hipopotam jigarit, ochi, de cum intra, un scaun si se aseza pe el, fara sa mai ceara permisiunea.
– Petre Tutea? – il striga Craciun pe nume, ca si cum ar fi vrut sa-l identifice.
– Da, cine-ntreaba? – zise el, dand cu ochii de Craciun ca din intamplare.
– Colonelul Craciun, directorul puscariei.
– Eu in puscarie?! Domnule… cum te cheama? Eu nu-s in puscarie. De vreme ce-s la Aiud si Aiudul e in Ardeal, ma simt aici ca acasa.
– Acasa?! – se mira Craciun.
– Acasa, acasa! Ma simt onorat ca stau aici pentru poporul roman. Mare onoare mi-a facut!
Craciun ramasese si mai surprins.
– Cu sanatatea cum o duci?
– Ce-i asta, colonele? Sau ce grad ii fi avand… Un militar nu-l intreaba pe altul asa ceva.
– Santeti militar, domnule Tutea?
– Soldat, simplu soldat in armata natiunii mele.
– N-am stiut… – rase Craciun. N-am stiut ca santem camarazi de arme.
– Mai mult, tovarasi de lupta, c-avem aceleasi haine…
Craciun se uita fara sa vrea la uniforma-i de colonel securist si apoi isi muta privirea repede pe zeghea lui Tutea.
– Numai ca nu prea seamana uniformele! – exclama el, mirat de ceea ce voia sa zica Tutea.
– Bineinteles ca nu! Cum sa ne semene, cand santem de o parte si de alta a baricadei?!
– Nu-nteleg, domnule Tutea, ce vreti sa spuneti… Noi santem pacifisti.
– Ha! Ha! – rase Tutea de se zgudui scaunul sub el. Unde s-a mai pomenit o prostie ca asta?! Auzi, colonel pacifist! Atunci, de ce ai mai imbracat haina militara?!
Craciun rase auzindu-l. Nu se asteptase la asa ceva: un detinut sa-i vorbeasca pe tonul asta si folosind termenii pe care-i folosise Tutea. Ideea cu colonelul pacifist incepuse sa-i placa. Auzi, dracie! Are dreptate mosul asta: militarul trebuie sa iubeasca razboiul, nu pacea!
– Deci, santem in razboi, domnule Tutea. Si v-ati permis sa va asezati pe scaun?!
– Intr-un razboi foarte mare si foarte lung, domnule, dar acum ati facut armistitiu si ducem tratative.
Dupa ce se aseza mai bine in scaun, continua ca si cum nu l-ar fi durut nici in cot de prezenta lui Craciun.
– Aveti atata onoare, in situatia in care dvs l-ati cerut, sa ma tratati la rangul cuvenit.
– Noi, armistitiu?! – se mira Craciun.
– Dar atunci la ce m-ati chemat?! Si parca vorbeati de pace sau pacifism… Cum ii ziceati?
Aflat in spatele lui Tutea, Lungu nu stia cum sa faca sa nu izbucneasca in ras.
Craciun, la randu-i, crezu o clipa ca are de-a face cu un om nu tocmai zdravan, apoi tresari, schimbandu-si brusc parerea.
– Scuzati – spuse el – , puteti sa stati cum vreti si-mi pare sincer rau ca nu v-am cunoscut pana acum, domnule Tutea!
– Rau ca nu v-ati cunoscut adversarii, domnule, si-i prea tarziu sa incercati acum! Trebuie sa capitulati in lupta poporului roman cu istoria; in marsul sau triumfal noi am castigat si noi impunem conditiile capitularii.
– Dumneavoastra?! – intreba de-a dreptul uluit Craciun. Si cam ce pretentii aveti dvs, domnule Tutea?
– Eu nu mai am pretentii; noi, toti cei de aici, cerem sa depuneti armele si sa-ncetati lupta. Vrem sa plecam cat mai repede acasa. Lupta-i fratricida colonele, si n-are sens.
– Si daca nu cedam?
– Veti muri de rusine, domnule!
*Țuțea Petre*

Iulian Mareș spunea...

Un skizofrenic precum CTP, ce ar fi putut scrie?...o diaree ce se vrea analiză!
Că Imperiul austro-ungar era un fel de UE!
Că transilvănenii voiau doar drepturi nu și Unirea!
Că Regatul era ceva anonim....

Vai ție CTP, bine nu te mai faci! Tu și susținătorii tăi, măscăriciule!

Iulian Mareș spunea...

Și că totul sa fie ekivalent cu împușcarea cocorilor, KWI a contestat la CCR legea pt desecretizarea protocoalelor!
Este clar...a pierdut azimutul! ... și pe cel moral!

ifrim spunea...

La un moment dat deoarece exista ciclicitate economia RO va intra in recesiune,declin. Ministri demisionari cu hartiile depuse nu prea mai pot fi trasi la raspundere pentru ineficienta ministerelor respective ca doar au fost obligati prin CEXul PSDului sa paraseasca guvernul.Care din voi ati deschis CP&CPP nu exista un articol privind subminarea economiei nationale,sabotaj (nu vrea el sa numeasca ministri)sa incadram ficusul de la Cotroceni pentru neideplinirea prerogativelor din fisa postului respectiv Constitutie?Nu de alta dar mandatul si imunitatea nu sunt vesnice ci limitate in timp si trebuie gasit țap ispasitor.Ce mai asta-i acarul Paun,asta-i țapul!

Mihai spunea...

Și uite că doar nenumind ministru la transporturi vor avea și Bucureștenii iesire la A 3 prin lucrări sub supravegherea actualului ministru.
Dacă o mai tin așa se prea poate ca actualul ministru să termine A3 până la primăvară.
Ce m-aș bucura.
Si poate le face și la olteni un drum expres. 3

Leon spunea...

T3, drumul expres Craiova-Pitesti il face celalalt ministru demisionar cu centura de ocolire a orasului Slatina, ca doar Stanescu acolo locuieste..:))

ifrim spunea...

Ministri demisionari au inregistrate demisiile cu data si nr.Dar mai au dreptul de semnatura in calitate de ministru plin?Ca asa pot concedia fosti subordonati ce nu au facut frumos,angaja obligatiile personale ,da contracte de milioane rude,cunostinte ,afini iar in fata onoratei instante vor justifica ca au fost demisi pentru incompetenta iar in incompetenta lor atat ia dus mintea!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Azi am aflat că numai primarii din Șelimbăr, Rasinari și Sibiu cum funcționează statul! Cursurile s-au ținut iarna, la cantar, în Crintz!

Mihai spunea...


@Leon
Eu nu prea laud așa pe apă de ploaie, pot să spun însă că așa cu spor cum s-a lucrat sub Tudose și actualul ministru pe Sebeș C.Turzii și pe Tg Mures-C.Turzii de nu prea am văzut.
Sebeș CTurzii este aproape gata, iar cu Tg Mureș-CTurzii au trecut de Ludus dinspre tg mureș , un tronson de vreo 15 km este gata.
Dacă o tin in ritmul ăsta la anul maxim peste doi cele două sunt gata.
S-a lucrat și se lucrează intens și la calea ferată, multă este refăcută total.
Meritul este al premierului Tudose care le-a repornit, a ținut șaua pe ei și a trecut A3 pe fonduri europene.
Poate știi vreun motiv pentru care ar trebui schimbați cei doi.
Eu imi explic doar prin faptul că vine anul electoral și dacă "domn" te poți face doar pe bani (evident nu din propriul buzunar) ar trebui vreo doi pe acolo care să percuteze ceva și către visteria partiduletului. Nu poți lucra decât la sigur pe așa ceva.
Tu ce zici?

Iulian Mareș spunea...

Adevărul incontestabil, un truism in cel mai pur sens, este că doar Programul Spațial România Educată a făcut să pornească totul....
Ei, dar e pe final de mandat....
Vă dați seama ce se întâmpla dacă se lansa în primul an? ... ehe-he! Dar plaja din Miami era mult mai cool decât....cursurile genialului proiect, menit să pună doar întrebări!

Leon spunea...

T3, Tudose a fost un bun Premier, mai putin cand a aprobat OuG.59/2017, dar la fel ca si Grindeanu, ca si Ponta, s-a constatat ca primeau ordine si din alta parte nu numai de la Partid..!
PS. Ai vazut ce tare s-a infuriat K.W.Iohannis dupa ce a vazut-o pe Viorica tinandu-se de mana cu Jean-Claude Juncker, la Bruxelles..?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ce insinuezi?
....pe fondul faptului că a fost împotriva familiei tradiționale....?

Mihai spunea...

@ Leon
Eu cred ca s-a înfuriat când a aflat ce li se pregătește pensionarilor militari prin
draftul prezentat.
Oricum Tudose a fost premier nu coadă de matură.
Că nu a putut trece peste loctiitorul șefului suprem LOV este cu totul altceva.
Sunt sigur că știi că polițiștii ,pompierii și penitenciaristii au avut ascultare doar la Tudose nicidecum la LOV sau Carmen și au primit și ei ceva procente in plus.
Si salariul minim garantat pentru profesionisti cu tot ce implică în sistem tot de la Tudose ascultare.
Acum luați de la cei subordonati doar bosului......



Iulian Mareș spunea...

Tudose a trimis în Parlament legea offshore in varianta dublei comenzi, iar pt asta a plătit cu funcția!

Iulian Mareș spunea...

Are o aplecare pt militari KWI, ceva de speriat!
Numai la ei se gândește în excursiile diplomatice de stat, ceva de speriat! Cat despre pensionari, nici nu mai spun!
Zilnic întreabă de ei:
-Câți mai sunt? ....😂🤣

Unknown spunea...

Legea unica de calcul a pensiilor, nr 263/2010, sau legea BOC, in care am fost inclusi si noi , este baza de raportare la legea 223/2015. Practic se scad cele doua pensii care le avem fiecare trecute in decizie, iar prin diferenta se aplica CASS. Cei care au pensia stabilita de Boc, mai mare decat pensia stabilita de legea 223/2015, nu platesc CASS. Eu asa vad lucrurile.

Anonim spunea...

Și cei care au trecută în decizia de pensionare doar o bază de calcul și anume cea pe Legea nr. 223/2015 la ce sa astepte? La a scădere cu 10% a cuantumului brut?

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Sunt multe neclaritati. Cel mai rau este pentru cei care au de pierdut mai mult, si o sa se trezeasca peste luni de zile ca trebuie sa dea o groaza de bani inapoi.

ifrim spunea...

O sa impart anul la 12 specialitati medicale si o sa-mi fac lunar analize,procedee,proceduri pana recuperez de cel putin 3ori ce-mi opresc ei pe cupon.Anul urmator o iau de la inceput.Daca e cu programare nu are pensionarul timp?Eu sa fiu sanatos!Eu 2000 tivilu' 2000, eu CASS tivilu pas,eu L80 cu drepturi medicale ,dar nerespectate niciodata.La discriminari parsive replici asisderea!