Un produs Blogger.

luni, decembrie 17, 2018

Nu există o majoritate de 2/3 în Parlament pentru punerea sub acuzarea de Inalt trădător a Preaîndosariatului

33 comments
Dragnea a completat sedinţa-terapie de fidelizare a activului PSD cu soliciatrea adresată juriştilor de a redacta în luna ianuarie sesizarea de înaltă trădare pentru Iohannis.
Constituţia descrie concret procedura de punere sub acuzare.
Actuala coaliţie guvernamentală are majoritatea pentru iniţierea procedurii, dar nu are şi majoritatea de 66, 33% din numărul senatorilor şi deputaţilor necesară pentru punerea sub acuzare, suspendare automată şi sesizare a ICCJ pentru judecare.
Punerea sub acuzare
Art. 96

(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
(4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.


Motive de punere sub acuzare, potrivit codului penal, ar cam fi, mai ales acţiunile preşedintelui împotriva ordinii constituţionale.

Potrivit Codului Penal: "Faptele prevazute in articolul 394-397, savarsite de catre presedintele Romaniei sau de catre un alt membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, constituie infractiunea de inalta tradare si se pedepsesc cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi."

Articolele la care face trimitere aceasta infractiune sunt cele de: tradare (394), tradarea prin transmitere de informatii secrete de stat (395), tradarea prin ajutarea inamicului (396) si actiuni impotriva ordinii constitutionale (397).

33 de comentarii:

totoiany48@gmail.com spunea...

Sanse sunt !
2/3 din 465 =306 ;
PSD + ALDE + UDMR +MINORITATI = 292 , parlamentari.
Mai sunt necesari 15 ,parlamentari.

Liviutatarush spunea...

Atunci cand era cu geaca rosie in strada este exact incadrarea de la art.397. Nu au 2/3 in Parlament dar numai si punerea in discutie face destula valva. Pana la urma, Orban a acuzat-o de tradare pe Viorica si i s-au cam intarit chilotii pe ea, ce-ar fi ca sa se intample acelasi lucru si cu Iohannis? Poate nu-i mai pot intoarce cheita "aia"...

Iulian Mareș spunea...

Asa este, aparent nu ar 66%, dar îi poate avea?
Sa analizam ce grupuri parlamentare s-ar ralia.
Ai lui Ponta, Tomac, USR, PNL, care patineaza spre candidatul "Vitamine albastre-PLUS"?

Militar de la 14 ani spunea...

Suntem blestemați să nu mai scăpăm de comuniștii ăștia care ne conduc. Tot timpul ei se nasc. Problema e că sunt o grămadă pe lângă ei care îi aduleaza. Ce are otrava din alimente cu amnistia și grațierea? E datoria organismelor statului să rezolve problema alimentelor la fel cum e să îi închidă pe infractori, nu să le dea drumul pe străzi.

Huhu Rezea spunea...

@de la 14 ani
D-ta ai gîndire totalitarist neomarxistă.

Militar de la 14 ani spunea...

Îmi place că sunt încadrat într-un curent ideologic. Totuși, dacă cei plătiți de la buget și - ar face datoria, nu am mai avea de a face cu un Dragnea, Năstase, Băsescu etc. Ar funcționa niște instituții. Nu s-ar întâmpla ca 2-3 indivizi din ministere (în acest caz MApN) să hotărască retinerea a 10% CASS din pensiile de serviciu. Chiar credeți ca MF emite OUG pe tema asta? Fals.

Huhu Rezea spunea...

@reddog și alte jăvruțe
Nu vă mai opințiți cu scărțâielile lui Organ Sică Mandolică. Veniți cu critici originale. Pe cele primite prin mail postați-le pe site-urile propagandei neosecuriste.

Iulian Mareș spunea...

2X7 ani,
Dar ce are justiția reală cu multe condamnări, dovedite neconforme cel puțin de către CEDO și plătite de tine!
Eu nu vreau să plătesc, plătește numai tu!
Tu ai măcar cea mai vaga idee cat costa 7 ani de urmărire totală?
Plătește numai tu!
Ai percepția diferenței între Hotărâre CSAT și lege sau intre Hotărâre Colegiul Director al ICCJ și lege?
Dar de ce-ți explic eu toate astea atât timp cât nu există efect scobtat?
Ți se pare că SRI nu știa de alimente larg aprobate de Codex sau că Hexifarma juca în limite rezonabile?
Astea nu sunt amenințări?

Iulian Mareș spunea...

Pt Red,
Sunt cel puțin 2 site-uri cu blog ale ANP! Deci.....

2X7
In orice lumea te-ai visa treaz, întâi vine cerința politică și apoi rezolvarea tehnică, care este o execuție obligatorie, cf. democrației!
Din ceea ce aflu nu numai pensionarii vor fi taxați ci și acțiunii, cărora li se proroga mărirea progresivă a sporurilor și li se aplică doar mărirea soldei de grad și funcție, cu 25% din diferența până în 2022! Asta înseamnă cam 7-9%, în fapt, față de decembrie 2018!

reddog spunea...

Nu ne opintim deloc si nici nu copiem pe nimeni.
E un semn bun ca nu-mi sunt publicate unele comentarii pe aici. 😁

Dementul de Dragnea care mai avea putin si se ineca la propriu cu ura din discurs are nevoie de personaje precum dvs.
N-ar reprezenta nimic fara aplaudacii talibani care urasc Romania si prefera ca ea sa fie distrusa daca asta inseamna scaparea lor.
Mizeriile astea nu sunt vesnice si tara asta are mai multi oameni liberi decat slugile lor.

Unknown spunea...

azi se implinesc 29 de ani de la declansarea alarmei de lupta.atunci militarii erau chemati la lupta,desii nu stiau cine este inamicul,acum nimeni nu si mai aduce aminte,armata e trecuta la gunoi luptatorii de atunci care au contribuit in felul lor,pensionarii de azi sunt parasiti si besteliti,da doamne o noua alarma de lupta,ăoate atunci avem alta orientare
la multi ani








Huhu Rezea spunea...

@jăvruță
Compară discursul de ieri al lui Draghi cu vomele de astăzi ale trubadurului Inalt trădătorului. Care sunt mai pline de ură, dacă înțelegi acel sentiment?

Militar de la 14 ani spunea...

Îmi place și mie limbajul hazliu, intelectual și atotștiutor al unora. Dar nu ar fi mai bine să nu gândim (cu tot respectul) ca un cdt. plt. înainte de '89 (din cauza unuia sunt f... toți) și să luăm fiecare caz în parte? Asta ar însemna că vinovații să plătească nu noi, cei care suntem spectatorii acestor răfuieli de-a dreptul mafiote.

Huhu Rezea spunea...

@jăvruță
Ar trebui să o iei tare în serios recomandarea de a te trata; poate ai turbat.....

Gigi spunea...

Țara,a ajuns unde suntem datorită unora și altora care și-au făcut din unii politicieni adevărați idoli.
Cred că,la români,este în ADN-ul său,așa ceva.
Parcă sunt setați să prindă drag de politicieni și îi urmează până la moarte.
Așa a reușit și cuplul vestit B-B să ne f..tă cu nula îndoită timp de 10 ani și tot îl mai votează și acum,5%.
După aproape 30 de ani,concluzia este una singură:toți sunt o apă și-un pământ,avari după averi,trădători de neam și țară-vezi recentele voturi din PE etc.
Mai,fraților,treziți-vă odată la realitate.
Cu cine să schimbăm,pe cine?
Lăsații,draku,să-și rupă singuri gâtul,nu vă mai certați voi între voi pentru ei.Noi,să luptă pt.noi că nu luptă nimeni.
Voi nu vedeți că singura grijă a lor este cum să se mențină la putere și alții cum să-i sape p'ăștea de acum să vină ei la butoane și în fruntea bucatelor?
Actualii,sunt preocupați cum sa le mărească salariile funcționarilor aducători de voturi și cum să le mai ciuntească din pensii lașilor din SNAOPSN,așa înghețate cum sânt.
Ne merităm soarta,din plin!

reddog spunea...

@Iulian Mares
Haideti sa nu exageram...
Ok, de mine se stie ca am facut parte din faimoasele trupe de la penitenciare, acolo unde nu vor sa ajunga idolii adminului.
Dar pe aici poate scrie oricine spunand ca este militar.
Aveti certitudinea ca toti sunt militari?
Dupa discurs nici adminul de aici nu pare militar ci mai degraba un politruc bolsevic.

Iulian Mareș spunea...

ANP,
Dar pensia bună îți place, nu? Cred că o consumi cu ură și ceva silă...😂
Mare smeker ești...
Lasă, că vă dă Cioloș în PLUS!
...în sfârșit, Vulpea i-a făcut și lui partid!

Huhu Rezea spunea...

@gigi

Lasă dracului un moment interesele tele și analizează care dintre politicienii și care dintre partide au mai făcut câte ceva și pentru țară. Abia atunci vei discerne cine vrea binele acestei țări și cine o vinde ca să-i fie doar lui bine.
Nu am apreciat niciodata pertidele și politicienii care se bazează și se afișeză cu interesele străine. Nu pot fi decât niște slugi ale neromânilor/
@jăvruță
La locul unde ai lucrat tu vor ajunge toți portocaliii cu care te-ai afișat tu în ultimii 7-8 ani. De aceea este necesară grațierea și pentru Preindosariat și nevastă-sa.
Uită-te în oglindă ca să vezi un neobolșevic.
Hai...valea!La Poarta Albă cu tine.

Patrascioiu spunea...

Admin@ cel mai mult au făcut Dragnea și Basescu dar numai pentru ei. Ambii merita sa fie în grija "jevrutei".Nu mă deranjaza dacă îi însoțește foștii securiștii pe post de servitori.

Huhu Rezea spunea...

Din păcate există printre funcționarii din servicii, poliție și magistrațură oameni care consideră că este un gest patriotic băgarea la pușcărie a unor oameni ca Năstase, Dragnea, Ponta, Tăriceanu, Voiculescu și protejarea de răspundere penală a unor indivizi ca băsescu, iohannis, maior, coldea, cioloș etc, acestia din urmă fiind percepuți ca o garanție a păstrării privilegiilor lor...sau ale șefilor lor.
Acești funcționari nici nu concep să vadă subminarea economică și politică a României, desfășurată de interese străine sub nasul lor mucios.

Huhu Rezea spunea...

@minorul de 14 ani
Hai să nu punem în cârca gulerelor albe din MApN intenția de a reintroduce CASS pe pensiile de serviciu.
Asta chiar este o măsura luată de guvern. Ea scade și solda netă care contează în calculul viitoarelor pensii militare, conform OUG 59/2017

Huhu Rezea spunea...

Atenție adoratori ai statului profund, care l-a păpușerit pe Iohanis!

Ce spune un sociolog despre discursul lui Dragnea:
"Discursul este unul care se apropie de o revoluție a vestelor galbene în România. Între ceea ce a spus Dragnea aseară și nemulțumirile francezilor există multe similarități. Povestea legată de abuzurile băncilor comerciale, cea legată de corporațiile care nu sunt impozitate suficient sau care au sedii sociale în paradisuri fiscale, agricultura, e un capitol important.”


Iulian Mareș spunea...

Cine mai dorește să îmbărbăteze pe Premierul UK?
Hai, numai un doritor?

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat vineri, 14 decembrie, că va avea o întâlnire bilaterală cu premierul britanic, Theresa May, pentru a o încuraja în ceea ce priveşte situaţia Brexitului.

Urmează încurajări pt Merkel, Premierii Canadei, Chinei, Coreei de Sud și Secretarului de Stat al US!
Toți s-au înscris la încurajări!
KWI ești tare!
Tare ce?
.... trageți voi concluzia...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Parcă-i văd pe Îndosariat călcând în picioare geaca roșie și dând 2 case pt o vestă galbenă! 😂🤣

totoiany48@gmail.com spunea...

Corectie :
465 × 2/3 = 310,parlamentari necesari pentru putere in actiunea se suspendare a presedintelui .
( scuze pentru eroarea ...datorata ochelarilor )

Militar de la 14 ani spunea...

Accept naivitatea unora de aici dar capitolul salarizare din proiectul OUG e valabil pentru toți bugetarii. În schimb, capitolul pensii speciale e valabil 95% pentru instituțiile militare, inclusiv MI, MJ etc. Credeți că luxul ăla de amănunte e emanat de civili? Și nu uitați de câte ori s-au plâns celelalte instituții, în special din MI, de influența nefastă a celor din MApN. Mai consultați arhivele.

Iulian Mareș spunea...

Hai că vorbești în dodii!
Dreptatea socială va fi îndeplinită numai de parlamentarii USR_I!
Așa este mai bine?

Dan B. spunea...

Ca de obicei, aceiași indivizi tarați cu tembelism, își fac de cap pe aici.
Chiar nu pricep indivizii respectivi că neomarxismul câștigă teren exact în statele care, prin politica națională, repudiau comunismul? Sau n-au aflat că promotorii comunismului au fost Engels, Marx și Lenin?
Unde erați „bolovanilor” în 1990, pe când CPUN ingloba pe mai toți vechii politicieni de azi?
Așadar, „dragi” cretini, „mai ușor cu pianul pe scări”, în traducere, încetați cu lăbăreala privind actualul așa-zis comunism sau cu „ciuma roșie”, căci în aceste vremuri nu mai există continuatori ai comunismului. Cât despre „ciuma” despre care faceți vorbire, ea este multicoloră in spectrul politic de azi, cea portocalie s-a tupilat după cea galbenă. Iar cum PSD a adoptat culoarea albastră, unde o vedeți voi roșie?
Atenție, nu agreez coaliția de guvernare PSD-ALDE și, cu atât mai puțin, USR, PNL , PMP și UDMR!

PS: Dacă mintea nu-mi joacă feste, parcă Iohannis era fanul culorii roșii!

Huhu Rezea spunea...

@minor de 14 ani
In ordonanță nu este vorba de calculul pensiei ci de reaplicarea unei contribuții pe pensia aflată în plată, contribuție care fusese desființată de LOV în februarie 2017. Nu au amestec aici finanțiștii din MApN.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te rog sa ai amabilitatea că până în această seară, ora 21.14 să-mi trimiți ordinea de zi a guvernului Dăncilă, până la următoarele alegeri parlamentare!
Cu stimă,
Întreprinzător pe imobiliare!
Același eu, skiorul Tomba la Bomba!

Trofin spunea...

Da domnule Huhu Rezea , CASS a fost scos in 2017 de guvernul din care facea parte, daca nu gresesc , si LOV numai ca acea CASS in 2016 a repezentat doar 5,5% din pensia bruta din care era dedusa valoarea unui punct de pensie. Daca s-ar aplica acest principiu de calcul si in ipotetica situatie a reintroduerii platii CASS de catre pensionarii care nu apartin sistemului public de pensii sau apartin partial , nu ar fi mare supararea . Dar 10 % din cuntumul brut , fara a beneficia de o majorare corespunzatoare , mi se pare o discriminare.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Voiam să spun că nu liberalii sau usr-iștii scoseseră CASS pe pensie.
Nu se mai poate reveni la 5,5% pentru că, între timp,toate contribuțiile au fost trecute, tot de PSD, de la angajator la angajat.

Trofin spunea...

@ Huhu Rezea : cunosc aceasta schimbare dar compensarea de 5 % alocata ca majorare de venituri pentru salariati , la noi cum se poate traduce ? Pierdere ? Asta ma supara , fiindca este diminuare discriminatorie.Se poate reveni si la 5,5% iar diferenta de 4,5% sa o suporte ministerul habarnist care ne manageriaza.