Un produs Blogger.

vineri, decembrie 28, 2018

Preaîndosariatul l-a înregimentat şi pe generalul Ciucă în statul profund?

62 comments
Iohannis a respins toate propunerile ministrului Les pentru funcţia de şef al Statului Major al Armatei, funcţie pe care până la 31 12 2018 era numit generalul Ciucă Nicolae.
CSAT ia decizii prin consens, astfel că a fost suficient ca Iohannis să respingă propunerile, pentru ca acest organism să nu-l poată aviza pe noul şef al Statului Major.
Cu de la sine putere, Iohannis a dispus de unul singur prelungirea mandatului pentru Ciucă.
Se pune întrebarea? Cine va contrasemna decretul Preaîndosariatului?
Decretul preşedintelui, pentru a fi publicat în MO, trebuie contrasemnat de premierul Dăncilă.
Oare, generalul Ciucă va accepta acest joc politic mizerabil practicat de Iohannis?
Se ştia că  unii şefi ai Serviciului Secret al Armatei fac parte din statul profund. Oare şi şeful Statului Major era înregimentat în acest stat subteran?



Ca sef al statului, Presedintele emite acte prin care isi manifesta vointa sa. Articolul 100 din Constitutie prevede ca “Presedintele, in exercitarea atributiilor sale, emite decrete” ,care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Nepublicarea atrage inexistenta decretului. Decretele emise de Presedintele Romaniei in exercitarea atributiilor sale se contrasemneaza de primul-ministru.


Legea nr. 346 din 21 iulie 2006
 (art. 12): şeful Statului Major al Apărării este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. El este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an.
Iohannis nu are nici propunerea ministrului și nici avizul premierului pentru prelungirea mandatului lui Ciucă.

62 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Îmi pare rău, dar Ciucă a acceptat pozitia cu mult înainte de numire!
Tot raul este spre bine...nici Scarly....
Fără să vrea, KWI l-a devoalat pe Ciucă și acum înțelegeți de ce a stat "numai în cort" nici macar ca berberii!
Decretul lui va fi pulverizat de CCR...
Varianta de numire a PSD și a scolitului Leș, în 3 mutari este la fel de prosteasca și complicată..., cam cum făcea Dică skimbarile la FCSB!
Grea sarcina pt CCR!

Romel spunea...

Ce militar e bufleiul asta ?))Asta nu mai da probe fizice..? Hai nene la pensie , sa vezi si tu cum e sa astepti pana in 2022..nu te plang , dar prea i-ai facut sluji tradatorului..!

iceparu spunea...

Mares,incepi sa vorbesti precum baba Vanga.Nu cred ca Plavanul s-
ar fi opus unei initiative de a se umbla in sens pozitiv la pensiile noastre.

Liviutatarush spunea...

Daca Ciuca nu-si da demisia o sa plece din armata pe usa din dos. Cum dracu sa stai sef SMG si sa te evalueze un ministru care nu te vrea? Vine si ievaluarea acus, acus, parca pe la sfarsitul lui februarie. Daca o sa-i dea "Satisfacator" oare cum s-ar simti to'arshu gheneral? Demisia este singura solutie ca sa arate ca are oo si un dram de demnitate. Sa fie Uifaleanu, nu-i nicio problema cu el.

Liviutatarush spunea...

P.S. Ciuca mi-a sters comentariile de pe facebook cand i-am pus niste intrebari simple si de bun simt legat de pensiile militare. Si scisesem civilizat, corect gramatical si la obiect. Le-a dat delete si a reintrat in cort.

iceparu spunea...

Chiar " bunflei".Trebuie sa manance ca porcul sa ajunga asa.

vasile spunea...

Ministrul a gresit.
LEGEA 346/2006, Articolul 39, alin (5) Șeful Statului Major al Apărării este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Președintele României, la propunerea ministrului apărării naționale, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcția de șef al Statului Major al Apărării poate fi numit locțiitorul acestuia sau unul dintre șefii categoriilor de forțe ale armatei.
Scarlat nu este nici una, nici alta.
Johaness a gresit.
LEGEA 346/2006, Articolul 39,alin(5) Șeful Statului Major al Apărării este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Președintele României, la propunerea ministrului apărării naționale, cu avizul prim-ministrului.Aceleasi prevederi se aplica si la prelungirea cu un an.

calin spunea...

Miza e la: "...cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an". Posibilitatea? In ce conditii? Pai, nu hotaraste tot CSAT? Nu trebuie sa fie o hotarare in consens? Cdt.suprem, in mod logic, va trebui sa cedeze, iar, in fata CCR...urmeaza focuri de artificii !!!

Leon spunea...

Cred ca numai Demisia de Onoare a Generalului Ciuca poate rezolva aceasta delicata problema..!
PS. Leo, roaga-l pe Mitica sa-i dea un telefon !

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Crezi greșit! Nici măcar nu-l interesează!

Leo spunea...

Sa-l rog pe Sulca ca sa-l roage pe Miticus ca sa nu-si dea demisia....

Militar de la 14 ani spunea...

Leș vrea să fie șeful armatei? Să învețe să se încheie la bocanci măcar. Propunerea se face în acord cu președintele, doar el îl numește. Parcă președintele e comandantul suprem conform constituției. PSD-ul trebuie să respecte funcția prezidențială altfel nu se poate. Uite că nu se poate, ca răspuns la aroganța "pentru că putem".

Radu spunea...

Unde au fost juriștii ministru9lui apărării?

iceparu spunea...

Huhule ce dracul vrei sa spui cu expresia "preaindosariatul".Cauta si tu ceva mai inteligent.
In alta ordine de idei ce importanta are cine e seful Statului major al apararii cat timp oricine ar fi ramane tot o marioneta.

Gigi spunea...

Cmd.suprem? La ce?
Ce a făcut cmd.suprem când s-a emis Ord.57?
Sau Ord.59?
Sunt cmd.supremi numai când au ei interese.
Când este vorba de interesul trupei îi doare în cot de ea(de trupa).


was spunea...

MITICA numara paianjeni nu are timp de a fii sef la armata,din pacate l am cunoscut personal ,era pe vremea cand BASE NEA TAIAT SOLDELE iar uni taceau ca kakao in cucuruz, acest individ incerca sa ne spuna ce bine e sa ai solda taiata,apoi numara paianjeni in unitate,,,paianjeni erau de fapt crapaturi in zid, la propiu...acest individ l as face caporal eventual era incantat aunci sa faca la stanga si dreapta cu o unitate mititica gen companie independenta,era ud si in extaz...am fost singurul care m am ridicat si protestat ca ne au taiat soldele si am avut de comentat impotriva legi 284 aia cu salarizarea...cea facut mitucul ,pardon MITICA mare la div.4 ma trimis la psiho,,,din pacate pt el sunt normal...apropo nu ma la NASA nu ma trimis,,,,martori am cdmentul brig,6 forte speciale.inclusiv gen, cdtCIOLPONEA

raul spunea...

Va mai spuneam intr-o postare anterioara ca nu am nici cea mai mica apreciere pentru acest Ciuca ce nu merita simpatia armatei dupa ce a acceptat acei coeficienti pentru armata in Legea 153/2017!Ca sa nu mai vorbim de OUG 57 SI 59!Soldat de mucava!Ca sa nu spun un linge blide!Si nu mi-e frica de cuvinte!Fara respect ,sa plece!

Unknown spunea...

Ma indoiesc ca ciuca are onoare. Unii poate ati uitat de comisiile trimise de ciuca in 2016 sa ne abureasca cu legea 223/2015. Si asta dupa ce iohannis a fost huiduit pe buna dreptate in ianuarie 2016 la Iasi.

Cezar spunea...

m.Alul este așteptat să medieze si sa rezolve ..conflictul!
Evident ca toti ..trei au dreptate
....va zice m.Alul🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂😎😎😎

Clujeanul spunea...

Pentru cine nu a lucrat cu Gl. Scarlat si pentru PSD -isti , reactia pare confuza , reactia presedintelui tarii este una a normalului , este un general cu grad de "caporal " ,fara o capacitate a dezvoltarii unei structuri militare {indiferent de nivel) , un general care a sarit gardul ca nu i s-a deschis poarta imediat noaptea sa faca un control , un general a carui capacitate se rezuma a controla in dulapurile subordonati si altele , care il subclaseaza ierarhiei militare . Actualul sef al SMFT , GL.Uifalean este mult mai recomandat functiei de sef al SMG

Huhu Rezea spunea...

@Ice
Cele 47 de dosare penale pe care Lazării i le-au închis lui Iohannis, îi îndreptățesc supranumele de Preaîndosariat!
@Unk
Nu pentru Legea 223 a trimis Ciucă trupele de propagandiști prin garnizoane ci pentru justificarea OUG nr. 57/2015
Citiți articolele de pe blog din decembrie 2015-februarie 2016.

Huhu Rezea spunea...

Au fost editate astăzi 7 Monitoare Oficiale. In niciunul nu a fost publicat decretul lui Preaîndosariat. Nici nu cred că va mai fi publicat anul acesta. MO mai lucrează pe 03 01 2019.
Asta... în cazul în care Dăncilă a fost fleaţă şi l-a contrasemnat.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, Monitorul Oficial pana la aceasta ora nu a publicat nici Ordonanta de urgenta privind masurile fiscal-bugetare pentru anul 2019 aprobata de Guvern saptamana trecuta ( nu este inca inregistrata la Senat )..!
In aceste conditii eu cred ca MO va lucra si in zilele urmatoare !

Huhu Rezea spunea...

"Clujene
Hai să ne înţelegem!
Preaîndosariatul avea tot dreptul să respingă propunerea ministrului, dar nu are dreptul să prelungească mandatul lui Ciucă fără propunerea de prelungire înaintată de ministru cu avizul premierului.
Se ştie din declaraţii publice că ministrul nu era de acord cu prelungirea mandatului lui Ciucă.
Premierul are motive temeinice să nu contrasemneze decretul.

Romel spunea...

Demisia , si nu te regreta nici pulea,pensionarii in nici un caz. Daca nu,onoarea pentru tine e straina , ai papat vitei 4 ani , lasa-l si pe altul..Treci pe cura de slabire a pensionarilor militari dictata de medicul LOV pe care tacit ai abrobat-o din 2017 -2022.

Clujeanul spunea...

Am ajuns o tara a ridicolului , oameni numiti in fuctii de conducere fara nici o experienta , oameni pusi sa ne termine , nu se mai poate merge mai deparde fara valori , stramosii nostrii s-au jertfit sa fim o natiune , armata a avut si trebuie sa fie increderea acestui popor , nu va bateti joc de aceasta institutie cat a mai ramas . Militarii in rezerva si retragere Olguta ia "desfiintat ",cei activi urmeaza cati au mai ramas sa fie niste slugi ai puterii , fara personalitate sa-si impuna respectul.

Huhu Rezea spunea...

Florin Iordache l-a liniştit pe Wernwercontra!
Până mâine dimineaţă va fi publicat decretul în MO.

iceparu spunea...

Huhule,fii amabil si nu ma aburii.Bunaoara daca mie mi se scoala iti fac o plangere penala pe o fapta de mine inchipuita adresata parchetului de pe langa judecatorie si pe cale de consecinta parchetul trece la treaba.In cazul in care parchetul ajunge ca din punctul lui de vedere nu se confirma hotaraste neinceperea urmaririi penale lucru care mi se aduce la cunostinta in scris.Asta nu-mi limiteaza dreptul de a contesta hotararea.In concluzie .Pana la proba contrarie esti nevinavat.
Gaseste niste acuzatii palpabile.
Eu nu cred in prezent ca exista dosare la comanda ci la faptul ca exista o intrecere in a face plangeri penale lucru de care profita procurorii.






Gigi spunea...

Cinste,Onoare,Demnitate,parcă ăstea erau unele dintre principiile de căpătâi ale unui militar.
Ce încredere mai are trupa în astfel de caractere care sunt opușii acestor principii?
Cum să faci sluji în fața unor politicieni care driblează legile precum marele Dobrin o făcea când juca fotbal pe timpuri?
Cum sa mai stai la conducere când ministrul tău nu te mai vrea? Cum mai colaborezi cu el în caz,Doamne ferește,de conflict armat când deciziile se iau urgent între președinte minis
trul apărării,șeful armatei etc.
Ce măsuri urgente se vor lua când unii trag hăis și alții cea,când dușmanul bate la poarta ta?
Măi,fraților,treziți-vă la realitate odată!Când reveniți la normalitate?

calin spunea...

@Clujeanu si nu numai! Cam toti am pus vorbe mari pe aici. A fost si singura supapa prin care ne-am mai usurat. Si ce am realizat? Poate multe, care nu se vad, dar se simt, de multe ori si de cine trebuie! Eu sunt mai vechi pe aici... cam dupa 2004... m-am saturat, si lehamitea m-a cuprins de multe ori. Cand va plangeti acum de consecintele legislatiei, de mult erau semnale de alarma....voi erati activi si habar nu aveati ce va asteapta si nici receptivi la semnalele rezervistilor. Nu v-a interesat sau daca v-a interesat, v-a fost frica sa scoateti un cuvant, macar sa ne incurajati pe ai mai batrani...Ne dam mari si mandri ca apartinem unei caste care ar trebui sa fie steaua acestei tari...NU, suntem buni de sters pe jos, dupa cum vor mai marii din interiorul sau exteriorul acestui meleg pe care trebuie sa-l aparam. De ce am ajuns aici? De atatia ani astept un raspuns de la comandantii mei incat am...renuntat la lupta. Mi-am dat seama ca convingerile mele cultivate in atatia ani de slujba in ceea ce mi-a fost mai drag - tara, nu mai valoreaza nimic! Dihonia ne-a cucerit si pe noi! Nu e bine! Nici pentru copiii nostri, nici pentru nepoti ....nici pentru tara!

Huhu Rezea spunea...

#Ice
Asta se cheamă justiție selectivă.
In câte asemenea dosare, dacă erau deschise pe numele unor social democrati, s-ar fi dat soluția trimiterii în instanță, la asemenea jaf imobiliar în Sibiu?

Romel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Când cineva îți face plângere penală,sau mai nou,Denunț,după ce org.abilitate verifică cele sesizate,iar cu ocazia verificărilor se dă o soluție în favoarea celui reclamat,acesta se poate îndrepta împotriva celui care a făcut denunțul cu plângere penală și anume pentru Denunț Calomnios.
Are și reclamatul drepturile lui ,nu?

iceparu spunea...

Ma doare in papuci daca ramane Ciuca sau e pus altul.Cat timp banii si informatiile sunt in mana ministrului apararii si implicit a guvernului si a partidului la acestia se afla painea si cutitul.
In concluzie ultimii ne bucura cu bune si rele.
Cine se lasa pacalit il priveste.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

In primul rand analizați câtă pregătire au cei care propun....
Apoi, câtă pregătire militară au!
Și nu mai căutați alte cauze...ele sunt date de 2 prescurtări: DNM și DCO!
Cine este curios va afla tâlcul, care-i bazat pe € vs $!
Păcat că s-a ajuns aici și lucrurile pot degenera f rapid!

iceparu spunea...

Mares ai dreptul sa taci.Si tu l-ai pupat in cur pe acest Ciuca precum si pe cei care au fost ministri in ultimul timp si ne-au tratat cu flit.Nu peste mult timp iti va veni randul sa-ti bagi un bat in cur sa nu-ti cada pantalonii.Nici Marin ,nici Danila si nici acest Ciuca nu au miscat un deget in sprijinul pensionarilor.Astia merita luati in suturi pe unde sunt intalniti.Nu trebuie ocolit nici Dobritoiu care culmea s-a prostit din postura de pensionar.

Un cetatean spunea...

Iohanis este tipul de om de joasă spiță, un comediant de mâna a III a, care e singurul ce se amuză de ceea ce face pe scenă.
Păcat că pentru el înalta demnitate ce i-a fost oferită de majoritatea poporului român este confundată cu o sală de spectacole în aer liber, la un bâlci gen Drăgaica de la Buzău.
Urât că trăim asemenea vremuri...

Dorin spunea...

Iohanis este tipul de om de joasă spiță, un comediant de mâna a III a, care e singurul ce se amuză de ceea ce face pe scenă.
Păcat că pentru el înalta demnitate ce i-a fost oferită de majoritatea poporului român este confundată cu o sală de spectacole în aer liber, la un bâlci gen Drăgaica de la Buzău.
Urât că trăim asemenea vremuri...

Iulian Mareș spunea...

https://m.defenseromania.ro/romania-programe-c4i-mli-84-i-f-16-viorel-manole-trump-ne-a-atras-aten-ia_593187.html

https://m.defenseromania.ro/exporturile-de-echipamente-militare-ale-germaniei-au-scazut-semnificativ_595317.html

https://m.defenseromania.ro/armata-romana-achizi-ii-cine-are-de-ca-tigat-de-pe-urma-offset-ului_593150.html

https://m.defenseromania.ro/ministrul-le-il-contrazice-pe-klaus-iohannis-cine-preia-pana-la-urma-efia-armatei_595316.html

Cu putina rabdare, citind coninutul link-urilor, rezulta ca jucam in filmul altora, cu "actori grabiti" si miza este elaborarea DNM si DCO, ca temelie de baza in modernizarea tehnicii, prin akizitii/si sau productie sub licenta!
Cert este ca nici varianta Les nu era coser si cu atat mai mult a lui KWI, cel care a avut curajul sinucigas sa o semneze!
Cu cei 2 nominalizati nu am treaba, fiecare are +/- si propria incarcare genetica, dincolo de faptul ca îi stiu si ne cunoastem cu mult inainte (cam de pe timpul cand abia intrasera in randurile ofiterilor superiori, in grad, prin locuri si momente diferite; cu unul din ei de prin 93!) de acest incident neplacut!
Daca unul din ei a abandonat crezul idolului sau gl. Ilie Marin nu este decat proropria-i optiune si a-l taxa pentru asta nu are relevanta!.....
"Fie-i mai bine tarii fara A.3 A.Î.!", gl. Marin. ....si nu i-a fost!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Nu fi ridicol......
Cand iti indeplinesti sarcinile de serviciu inseamna ca adulezi un sef?
Voiai sa fac greva personala? ... :))
Fiecare om are si bune si rele si nu domeniul de capatai al unui sef al SMAp il reprezinta situatia pensionarilor, dar nici exclus nu este!
Fiecare sa-si duca crucea!

Iulian Mareș spunea...

O analiza urmata de un pdv bine bazat!

https://t.dcnews.ro/iohannis-refuz-nominalizare-sef-de-stat-major-h-d-hartmann-lovitura-mortala_630217.html

Trofin spunea...

Nu -l simpatizez pe Pokemonul de la Cotroceni dar nici cu Les nu ma laud. Les s-a prezentat la sedinta CSAT nepregatit , a avut impresia ca Pokemonul este usor de dus de nas. Nu a fost sa fie asa , Les si cu echipa lui nu a fost in stare sa faca o propunere care sa intruneasca toate , toate , conditiile legii prin care se desemneaza si numeste Seful Statului Major al Apararii . Cred ca PSD ( de ALDE ma cam indoiesc !) , prin oamenii sai adopta o tactica , dupa parerea mea total eronata , tactica enervarii electoratului lor in dauna Pokemonului . Numai ca , aceasta tactica tine pana la un moment dat , pana ce te prinzi de manipulare. Manipularea este buna dar sa nu fie o "prostie ". Referitor la emiterea decretelor prezidentiale , avizul premierului este pentru sustinerea decretului si numai in anumite conditii sunt contrasemnate de catre acesta ( ex. la art.94 din Constitutie , lit. c) "numeste in functii publice , in conditiile prevazute de lege " la emiterea decretului pokemenist nu este prevazuta la art. 100 alin. (2) contrasemnarea de catre premier. ).Daca este legal sau ilegal decretul Pokemonului ramane de vazut. Dar , cred eu , Guvernul va trece in starea de tacere absoluta.

Dan spunea...

Huhurez .Statul ''profund''(m@fiot) o fi ala in care seful unui partid corupt ajutat de Coldea și Kovesi taiau porcul si discutau dosare in vile de protocol ale serviciului?

mosmartin16 spunea...

Huhu, daca ne spui cate propuneri au fost pentru Seful Statului Major al Apararii si de pe ce functii...atunci lucrurile sunt mai clare !!! Numai bine !!!

Huhu Rezea spunea...

@martin în banda de 16 mm
Nu știu pe cine a propus Les cu avizul Vioricăi, dar stim ce rahat de decret a dat sasul Contra.
A încălcat același articol din Legea MApN pe ca zice ca l-a încălcat PSD.
Președintele nu poate scoate șeful Statului Major de sub autoritatea ministrului Apărării, asa cum nu poate scoate procurorii generali de sub autoritatea ministrului justiției.

PSD va fi sancționat de electorat dacă este incapabil să asigure respectarea drepturilor fundamentale ale românilor și ordinea constituțională în fața unui președinte abuziv, arogant si neiubitor de români.

Romel spunea...

Ciuca da-ti bah demisia , hai la pensie amarastesne, ai fost in alt front decat noi..nu te recunoastem.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Mișcarea lui Les era așa... Global. Scarlat, din MEx vine șef SMFT și începând cu 31.12 se numește șef SMAp, iar gl. Uifaleanu, actual șef SMFT, pleca în MEx.
Numiri și mișcări de hârtii!
De reținut că până acum se respecta o cutuma a rotirii numirii sediilor SMAp din CFA: marina, forțe terestre și aeriene; locțiitorii șefului SMAp erau de la celelalte două CF!
Clar că toți au forțat limitele legii în stil balcanic, dar numai unul a semnat acte de stat oficiale!
De remarcat că, Leș putea face cele două mutari acum o lună și nimic nu-l mai oprea!...dar astea nu se învață la Universitatea de Vest!
În fapt totul are la baza ceea ce am scris anterior, referitor la cele două documente.

Gigi spunea...

Românii,așteaptă de la politicieni altceva decât lupte pentru pentru putere între palate.
Ori,se știe faptul că, președintele țării este susținut în alegeri de către un partid politic,dar în momentul când este ales el se"leapădă"întru totul de acel partid și devine automat un președinte al tuturor,uitând din ce partid a făcut parte.
Ori,acum ce observăm,că președintele,dorește și a dorit din totdeauna,să aibă guvernul lui,instituțiile lui,totul al lui, fiind în război permanent cu executivul care provine,cum este și normal,din rândul celor care au câștigat alegerile parlamentare.
Nu mă dau în vânt după acești guv.dar nici să mă fac că nu văd ce se urmărește de fapt.
Dacă se dorește de către președinte"guv.meu"să aștepte viitoarele alegeri poate atunci îl va obține,nu să bage bețe în roate actualilor guv.prin răzbunări,prin blocări de legi,prin măsuri de neacceptări de numiri în funcții cheie a unor șefi de instituții.
Dar,ce vedem de cîțiva ani,cum unii luptă să dea legi că să-și scape propria piele și a altor acoliți de-ai lor,cum alții prin diferite metode să răstoarne ordinea de drept să ajungă la butoane,ei și numai ei, pișindu-se pe cei cărora le-a dat votul
,pe alții care se întrec cu pâră pe la UE etc,etc,etc.
Tot în acest timp,românul de rând,nebugetar suferă,luând drumul pribegiei prin diferite țări UE și nu numai.
Cred că ar fi timpul ca aleșii să-și îndrepte privirea și către cei mulți,lăsând la o parte lupta pt.ciolan,pentru avantaje de sine și de grup că la un momentdat vor fi taxați rău de tot.
Are și răbdarea asta o l imita.

iceparu spunea...

S-a dus la naiba si armata.Numirea sefului statului major al apararii miza politica.O sa faca treaba cel numit de nu o sa ne vedem.Nu ar trebui ca numirile in aparare,ordine publica,siguranta si justitie sa fie facute de factori politici.Seful armatei numit la propunerea unui pitifelnic Dece seful armatei sa nu fie ales de un consiliu superior al armatei.?


mosmartin16 spunea...

..oare de ce s-a publicat decretul prezidential in Monitorul Oficial ?!..monitor care ...e in subordinea Camerei Deputatilor !!!...fac referire la Seful Statului Major ...parca auzisem ca ...decretul e ....ilegal !!!...explicatii de genul...continuitatea asigurarii functiei sau ...orice legat de UE , NATO ...sunt doar vorbe pentru somn !!!...precizez ca nu am simpatii politice !!!...numai de bine !!!

ioan spunea...

Nu comentez care era mai bun.Ciuca s-au Scarlat.Stiu ca este o lege in vigoare inca,care spune;poate fi inlocuit cu urmatorul loctiitor,s-au de unul din comandantii de arme.Ori Scarlat nu are nici una din aceste functii.Deci propunerea lui Les nu a fost in baza legii.

Dan B. spunea...

@Draghici:

Gl Ciucă nu are în fișa postului politica pensiilor, dar în consiliul de conducere al ministerului ar fi trebuit să-i fie auzită vocea, caci are atribuții privind rezerva armatei.

@Iceparu:

Nu s-a opus vreunei inițiative benefice pensionarilor, căci nu au existat! Dar s-a afirmat plenar prin trimiterea solilor săi în teritoriu cu exclusivistul scop „hai să-i prostim pe proști!”, ......

@Militar de la 14 ani (degeaba):
Chiar dacă Iohannis este cdt suprem, România nu-i republică prezidentială, motiv pentru care nu poate nominaliza, de capul lui, sefii Armatei, ci doar analizează și pune in discuția CSAT propunerea guvernului. Deci, este sau nu de acord cu aceasta. Dar nu-mi amintesc ca să fi inclus pe ordinea de zi a CSAT o prelungire de mandat pentru Ciucă.
Este adevărat, și ministrul Leș este în culpă cu propunerile.
Pe de altă parte, Ciucă n-a sărit de cur în sus în legătură cu Legea 153/2017, „dinamitând” întreaga ierarhie militară, și nici nu a reacționat la emiterea OUG 57/2015, 59/2017, iar asta îl plasează in categoria unui yesman perfect. Și cum de asemenea oameni are nevoie Iohannis (știe el de ce, că-i la fel, dar la un alt nivel), ........

Huhu Rezea spunea...

Fostul ministru Dobritoiu ii recomanda generalului Ciuca să demisioneze pentru a ieși onorabil din clinicile în care l-a târât Sascontra.
Tot el a spus că generalul Scarlat avea vechime mai mare cu un an decât Fiica în funcții de comanda eligibile pentru functia de sef Stat Major, dar a fost întreruptă pt ă reprezenta România la NATO.
Auzi schizofrenie la Cotroceni: este refuzat reprezentantul nostru la NATO. Poate Werner n-a aflat că suntem în NATO.

Leo spunea...

Nu va demisiona , deoarece KWI nu-i prelungea mandatul fara sa fi avut cu el o dicutie pralabila. Daca si sectarul ar fi discutat in prealabil cu KWI ar fi stiut ca il va refuza pe propusul lui.

mosmartin16 spunea...

Corect Huhu...dar ce facem cu ultima propozitie a aliniatului 5 din art.39 al Legii 346 din 2006 ??

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Les știa că va fi întors și tocmai de aceea a pus gaz pe foc; KWI a muscat momeala, a semnat decretul și sigur își va lua la Fundulea!
Miza este cea scrisă mai sus de mine... Ai deslușit?

mosmartin16 spunea...

Mares ...raspunde-mi te rog ..la ce am intrebat adineauri !!!..2019 cu sanatate ...beton !!!

Huhu Rezea spunea...

@martin
Decretul ilegal dat de Johannes poate fi atacat în contencios administrativ de Les. Nu la CCR ...pentru ca ministru apărării nu este subiect de drept constituțional precum cel al justiției.
Nelegalitatea o stabilește instanta, nu MO.

mosmartin16 spunea...

...dar propunerile au fost facute legal ...conform art.39 din Legea 346 / 2006 ?....intreb doar ! Numai bine !!!

Huhu Rezea spunea...

Un observator și consilier politic apreciat în cercurile transatlantice, a declarat pentru Q Magazine, sub rezerva anonimatului: „Dacă România menține la Washington un ambasador nesusținut de Parlamentul național, este doar problema ei. Dacă, însă, pune armata română sub comanda unui șef de Stat Major nesusținut de Guvernul român, problema este a întregii alianțe (era vorba de NATO) și alianța nu va rămâne pasivă.”

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Afirmativ!... notează-ti undeva un nume: Berdilă!...acum sau peste un an!