Un produs Blogger.

luni, ianuarie 07, 2019

7-8 februarie 2019, mitingul polițiștilor și rezerviștilor în Piața Revoluției

21 comments
MITING AL POLITISTILOR SI AL REZERVISTILOR

MITING AL POLITISTILOR SI AL REZERVISTILOR
BUCURESTI, 7-8 FEBRUARIE 2019
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

La 12 decembrie 2018, acuzand iminenta aparitie a unei noi OUG, discriminatorii, intre Craciun si Anul Nou, SCMD s-a adresat jandarmilor si sindicatelor din MAI, in vederea organizarii unei actiuni de protest comune. Guvernul a produs OUG 114/28.12.2018 prin care a renuntat (pe moment si sub amenintare)la reducerea cu 10% exclusiv a pensiilor militare aflate in plata, dar a introdus, prin Art.84, noi prevederi discriminatorii privind corelarea pensiilor cu rata inflatiei “indicator definitiv”. Unii vor primi diferenta de inflatie dintre anul in curs si 2017, altii nu, functie de data trecerii in rezerva si modul de calcul al pensiei. Noua OUG producand activilor si scaderi sau inghetari de venituri, sindicatele din MAI ne-au anuntat ca propun iesirea in strada pe baza unui program comun de revendicari pentru politistii activi si pentru toti rezervistii din sistem, in zilele de 7 si 8 februarie 2019, in fata Ministerului de Interne.
De ce zilele de 7 si 8 februarie si de ce aceasta locatie? Pentru ca in perioada respectiva, la sediul MAI va avea loc consfatuirea ministrilor de interne din statele membre UE, care va dezbate inclusiv problema salarizarii politistilor si a pensiilor rezervistilor (aspect ce intereseaza pe toti rezervistii sistemului unic).
Apelam la toti membrii SMCD din Bucuresti si zonele limitrofe sa fie prezenti! In functie de rezultatele negocierilor, daca bataia de joc la adresa rezervistilor continua, vom negocia iesirea generala in strada, in fata Guvernului … “de larga respiratie europeana”, la o data care sa-i “usture”. Si aceasta deoarece:
-       Si-au batut joc de Legea reparatorie 223/2015, niciodata aplicata;
-       Prin Art.40 din OUG 57/2015, revenirea noastra la statutul de rezervist nu s-a facut prin alinierea la venitul brut impozabil al omologilor de astazi, ci  printr-o recalculare neprevazuta de lege si, inca, neincheiata. Am fost grav discriminati fata de magistrati, considerati egalii nostri sub aspect juridic, dar si fata de alte categorii socio-profesionale, prin scaderea bazei de calcul de la 80% la 65 %, a plafonului de la 100% la 85% si prin introducerea, tot ilegala, in baza de calcul (confiscarea, cu alte cuvinte) a pensiei suplimentare (privata), a pensiei civile, a OMM (devenit IISP), a grupelor de munca etc;
-       Prin OUG 59/2017, pensiile militare au fost inghetate definitiv, rupandu-se, numai in cazul nostru, legatura cu cresterile salariale la activi si introducerea sintagmei “Indicator definitiv”, cu cresterea inflatiei. In plus, calculul se face in baza soldelor nete si nu a venitului brut.
Toate masurile luate impotriva rezervistilor s-au extins si se extind, nu asupra magistratilor, care continua sa joace, in aceasta tara, rolul de CALAU, ci asupra pensiilor civile, la care manipularea se face printr-o iluzorie lege a pensiilor cu aplicare din 2022, cand va incepe … recalcularea (inceputa la rezervisti la 1 ianuarie 2016, pentru 178.000 de persoane, nu s-a terminat nici astazi, in conditiile in care 18.000 de decese s-au produs deja) pentru 2.000.000 de pensii civile, care se va termina … peste vreo 30 de ani.
Va informam ca derbedeii civili, kaki si albastri, s-au intalnit, in secret, sambata, 5 ianuarie a.c., hotarand, pentru a preveni eventuale iesiri ale noastre in strada, sa dea drumul unei campanii de zvonuri mincinoase, cum ca vor creste pensiile militare functie de grad si alte aiureli de genul acesta. Mai mult, se preconizeaza sa se dea pe un an in urma cei 1,3%, in luna ianuarie, pentru a se crea iluzia unei cresteri substantiale si a se impiedica iesirea in strada in februarie.
Intrucat derbedeii politici incearca sa carpeasca bugetul taind bani de unde pot, din lipsa grava de fonduri, va transmitem rugamintea (venita din partea unui membru de sindicat finantist) de a face campanie ca toti cetatenii Romaniei, civili si militari, activi si in rezerva, sa ne platim impozitele anul acesta, abia in luna decembrie. Adica dupa alegerile europarlamentare si prezidentiale. Daca ei joaca murdar, sa le raspundem pe masura!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD
            Col.(r) dr. Mircea DOGARU





21 de comentarii:

vasile spunea...

Nedreptatile la adresa pensionarilor militari si a activilor au fost asa de multe incat nu le mai tinem minte pe toate, iar dorinta de rezolvare a acestora creeaza noi nemultumiri sau discordie intre categoriile de militari sau de pensionari militari. O alta revendicare a multor pensionari ,, mai tineri,, este si cea referitoare la ajutoarele la trecerea in rezerva suspendate de 9 ani. Pentru politisti neacordarea coeficientilor maximali din Legea 284/2010, neacordarea sporului de fidelitate de 20%, a premiilor anuale, incepand cu 09.04.2015, pana la intrarea in vigoare a Legii 153/2017. Sa protestam si impotriva acestei asa zise ,,justitii,, care te fac ,,sa mori cu dreptatea in mana,,. Unele instante acorda aceste drepturi iar altele nu cu toate ca sunt prezentate aceleasi probe si prevederi legale.

Iulian Mareș spunea...

O alianță între sindicatul polițiștilor(simbolizând activii) și cel al rezerviștilor nu poate fi decât benefică, deskizand, marcând și arătând de fapt calea...
Trebuiește mediatizată intensiv toată lista cu revendicări.
Coarna, mai tânăr, are și nerv și verb la el! Era și timpul!
Lista revendicărilor trebuie întocmită atent încât să-i năucească! Democrația, apărarea și siguranță/securitate/ordinea publică
a țării costă și nu sunt un moft!
De bun augur!

Huhu Rezea spunea...

Cam slabă mobilizarea din partea cititorilor pentru mitingul din 7 februarie.

Leon spunea...

Daca citim si comunicatul FSNPPC din 07.01.2019 o sa vedem ca presedintele acestui sindicat, Dumitru COARNA a primit solicitari telefonice din partea conducerii Federatiei Sindicatelor din ANP dar si a unor asociatii ale cadrelor militare in rezerva si in retragere, care vor sa se ralieze acestor actiuni de protest..!
Revendicarile FSNPPC vizeaza, in principal, masurile salariale prevazute de OuG.nr.114/2018, inghetarea unor sporuri salariale la nivelul lunii decembrie, neacordarea in ultimii 9 ani a sumelor compensatorii/ajutoarelor la trecerea in rezerva, dar si modificarilor aduse regimului pensiilor militare de stat dupa aparitia Legii nr.223/2015.
Domnul Dogaru, daca participa la acest miting, ar fi bine sa citeasca Temele si Comentariile de pe acest blog (si nu numai..) sa faca o Lista de revendicari pe care s-o prezinte participantilor dar si autoritatilor. O cerinta comuna a pensionarilor militari si politisti ar fi adaugarea cuantumului calculat pentru detinerea SOSP si la PENSIA NETA nu numai la cea bruta, pentru pensiile stabilite dupa 15.09.2017. O alta cerinta specifica numai pensionarilor din MApN este si adaugarea cuantumului obtinut in urma indexarii de 5% din anul 2016 la pensiile actualizate in urma aplicarii Legii nr.152/2017, ceea ce CPS a MAI aplica deja..!
PS. De urmarit cum vor fi protejati politistii de cordonul de jandarmi, pe care Dumitru Coarna i-a condamnat cu manie proletara pentru felul cum au actionat in data de 10 august 2018 impotriva rezistentilor.

Gigi spunea...

Cum am mai spus,sindicatul lui Coarnă,reprezintă și mulți rezerviști MAI.
Cine face parte din acest sindicat și este pensionar,să intre să confirme că nu-i ia nimeni gâtul!
Eu am această inf.de aproape doi ani.
Păi,văd că mitingul se face cu bucureștenii în prima fază,dar după cum îi cunoaștem pe aceștia,îi cam doare în vârful bocancilor.
Așa este?
Lasă că se trezesc când le-o ajunge cuțitul la os!?





M spunea...

Probabil că am să mă duc. Pentru mine însă desele poziții ÎMPOTRIVA militarilor făcute de acest Coarnă mă fac să fiu reticent. Am avut "plăcerea" să îl cunosc și mi-am dat seama de ce nu avem succes la negocieri. Săracu'e bine intenționat dar e un ZERO în materie e diplomație și argumentare logică.
Oricum am să fiu acolo. 👌

Leon spunea...

@uniknown, cred ca am mai scris pe acest blog:
Urmareste sedinta Comisiei pentru Aparare din Senat care are pe ordinea de zi un proiect de lege L 617/2018,aprobat de CD(Plx nr.199/2018) si amanat in sedinta din 18.12.2018.
Sunt doua articole de completare, a art.9 si art.85.care cred ca pot rezolva si problemele militarilor care sunt in rezerva fara drept de pensie..!

vasile spunea...

Daca si sanitarii anunta revendicari dupa cat au primit, inseamna ca noi la cat ne-au luat trebuie neaparat sa mergem sa ne facem auziti.

Leon spunea...

Dna ministru, Carmen Dan spune ca sindicalistul D.Coarna este un fost politist, acum pensionar
Sa intelegem ca politistii aflati in activitate au ca Lider un pensionar..!! Daca este in rezerva inseamna ca are si Livret militar. Stie cineva ce grad are trecut in Livretul militar ?

Leo spunea...

comisar

Huhu Rezea spunea...

Din ce spune Net, Coarna a fost șef de post in com Grădiștea, Giurgiu, și s-a pensionat, probabil, anticipat la 45 ani. Nu rezultă când a terminat dreptul.

M spunea...

A terminat dreptul dar nu îmi amintesc la ce facultate... Spiru? . A avut cancer, operat și pensionat medical. Da, agent. Expresia favorită : "trebuie să ieșim din logica asta....". Altă întrebare? 😁
Domnul Coarnă nutrește o sănătoasă ură față de ofițeri și față de cei din structurile de suport. Este cunoscut ca un suporter al "încadrarilor directe" - o catastrofă pentru MAI.
Dar nu trebuie să confundăm sindicatul cu acest lider.

M spunea...

Am uitat! La pensionare in fișa de lichidare iei și ștampila de la SNPPC. Dacă vrei poți să rămâi membru de sindicat. Este trecut în statutul lor pe la art. 7 și 10.

ifrim spunea...

@Leonard.Nu cred,comisar e grad al functionarilor publici cu statut special,la CMZ il transforma in militar adica lt.col iar comisar sef devine col.plin!

Leo spunea...

Coarna , a fost cel mai vocal impotriva OUG 59 , cu peste 2 saptamani inainte de a fi adoptata. Deci el informat fiind despre intentia guvernului de atunci , a tras semnalul de alarma explicând exact ce avea sa se intample. Acestea sunt fapte.

Leon spunea...

Statutul politistului:
Art.74.al.(2).La incetarea raporturilor de serviciu politistul este OBLIGAT ca in termen de 15 zile sa se prezinte la centrul militar pe raza caruia domiciliaza, pentru a fi luat in evidenta ca REZERVIST cu specialitatea ,,politie,, si gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectiva in grupa de evidenta a Ministerului de Interne.
Art.73.Echivalarea gradelor: B. Agenti de politie:
a) Agent de politie- sergent major/MM cls.a IV a
b) Agent principal de politie - plutonier/MM cls.III a
c) Agent -sef adjunct de politie - plutonier-major/ MM cls.II a
d) Agent- sef de politie - plutonier adjutant/MM cls.I a
e) Agent -sef principal de politie- plutonier adjutant-sef/MM principal.

Mihai spunea...

@Leon
Coarna afost politist sef de post la Gradistea , nevasta invatatoare. S-a immbolnavit de TBC in cursul unor cercetari in mediul infractional din ”cartierul” tigănesc. Apoi a degenerat in ce era mai grav ,tumoare ..........
A fost operat la M Nasta si eliminata tumoarea . A avut noroc si s-a refcut. S-a pensionat si fiind lider sindical in functiune atunci (va aduceti aminte de mitingul cu ”iesi afara ,javra ordinara ” condus de el cu aruncatul caschetelor in curte ,amenda 10.000 lei renuntat la serviciile poliei rutiere pentru escorta prezidentiala,etc.
Este absolvent de drept si reprezinta sindicalistii in fata instantei. El l-a reprezentat în proces si pe Berbeceanu si a castigat procesul.
Militarii din Liga militarilor profesionisti au apelet din lipsa de sustinere eficienta din partea sindicatului militar la serviciile lui in lupta cu directia financiara a mapn in privinta aplicarii salariului minin cf legii.
Coarna i-a reprezentat si i-a trezit la realitate pe cei din MAPn ,obligându-i sa aplice si pentru militarii profesionisti prevederile legii.
Tot el impreuna cu Surugiu au depistat miscarea cu OG 57 si 59 avertizand din timp ,la OG 57 fiind tinuti 3 ore la PC al Mapn pana au fost primiti pentru a cere lamuriri ”gulerelor albe” .......... A adus destule critici si col Jianu ,etc.
Ca trecut printr-o facultate de drept il apreciez ca un jurist bun ,cu multa practica judiciara ,de mare ajutor pentru sindicatul politistilor activi.
Generalii nostri l-au subestimat dar cu regret îi depaseste la chestiuni juridice si mod de actiune. Asta din cauza marelui dezavantaj ca miltarii cu mici exceptii nu au cunostiinte juridice (studii) si nu fac fata cu gargara după ureche tavalelii din mediul politic ,social ,judecatoresc ,etc.
De aceea sunt mereu perdanti vizavi de politisti care aveau aceste grupe de munca care le au militarii acum de prin 2001,-2004 pe cand militarii le-au primit abia de cativa ani dupa ce l-au tavalit pe Oprea ,declarand ca ar fi un fals aplicarea lor si pentru militari ( vezi dogaru & ministru D....) Si ce avantaj au adus grupele acei ani diferenta celor de la MAI pe L164 si 119. Militarii se plangeau ca MAI -stii aveau pensii mai mari dar nu cunosteau motivul . Si când cineva l-a depistat au mai taraganat vreo doi ani cu hartuieli pâna s-a aplicat si pentru map-nisti ca si pentru mai-.
Coarna a obtinut multe pentru MI inclusiv de la Tudose pe vremea cand se lupta cu Carmen Dan si LOV in ciuda impotrivirii acestora .(vezi cresterile salariale ,etc din 2017).
A ști legea este un mare avantaj in ziua de azi mai ales, dar a fost întotdeauna.
Nu stii legea esti intre ei ca puiul cazut in laturi sau comentezi pe blog si la colț vrute si nevrute nebagate in seama de nimeni.
Destul de rău ca multi dintre militari abia acum afla despre Coarna si s-au aliniat in spatele ...........gura multa ,rezultate putine.
Este partener de dialog in toate forurile de dezbatere si in relatiile cu ministerele de resort pe cand sindicatul militar nu mai este considerat partener de dialog in aceste asociatii . Cu atat mai putin Ancmrr, sau alte asociatii. Asta conteaza mult.

M spunea...

@tigri 3 - Da, cam 99% corect. Chestia cu caschetele la Cotroceni ii aparține lui Dumitrașcu de a ANP.
Din păcate cuplul Olguța - Solomon trebuia abordat ALTFEL. Discuțiile de la Parlament ai degenerat, Coarnă și-a pierdut cumpătul, s-a ajuns la jigniri.
Atitudinea lui Coarnă împotriva jandarmilor a fost însă mizerabilă. Cam toți de aici am avut oameni în subordine. Dacă unul din domniile voastre nu ar fi dat ordin de intervenție în forță când doi subordonați erau călcați în picioare... atunci, nu știu.... eu aș fi dat ordin!
Coarnă e un prost negociator. Din fericire alte sindicate ale polițiștilor au conducătorii mai buni la negocieri (ex. Valnei sau Lincu mai demult).
Găsirea unor negociatorii buni din partea rezerviștilor de la structurile militare la care să se adauge experiența sindicaliștilor din poliție este NECESARĂ.

Leon spunea...

T3, multumesc pentru precizari ! Poate afli totusi daca a trecut pe la CMJ si ce grad militar are trecut in Livret.
Personal apreciez lupta sindicala a lui Coarna, cu exceptia faptului ca acuza fara jena colegii jandarmi care erau in dispozitiv si executau niste ordine ...! Sigur se observa ca are pregatire juridica dar in privinta legislatiei pensiilor militare trebuie sa mai studieze.
De exemplu in varianta aprobata de Senat a OuG.nr.57/2015, la propunerea lui Coarna a fost introdus OMM in procentul de max.100%, cand se stie ca procentele de 10-15-20% sunt prevazute de alte legi, nu de Legea nr.223/2015.
Inca un exemplu: sustine in continuare acordarea de bilete gratuite si compensate pentru tratament balnear pensionarilor militari, dar deja aceasta solicitare este reglementata in Legea nr.149/2018, care prin ART.IV completeaza Art.81 din Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat:
,,1 prim- Pensionarii militari pot beneficia de drepturile prevazute la alin.(1) lit.a) prin atribuire de bilete:
a) gratuit, pentru pensionarii de invaliditate...
b) cu contributie de max.50% din VALOAREA BILETULUI...,, (sesizati nuanta...?)
Conditiile si criteriile trebuie stabilite prin H.G.

Gigi spunea...

Are dreptate,@tigri.
Nu vă uitați că în trecut a fost șef post.
Important este că știe carte,este curajos,are notorietate etc.etc.
Lăsați invidia la o parte,important este că, omul,împreună cu col.Dogaru,se mai implica
mai avem doua voci care se mai aud pe ici pe colo.
Noi ar trebui sa ne gândim cum să luptăm mai eficient pt.drepturile noastre.
Acum 3-4 ani l-am mai criticat și eu,dar asta este,cred că am avut dreptate atunci,sau nu!

M spunea...

Doar constat: singurul sindicat important din politie care nu a protestat impotriva marsaviei de a implica, dupa armata, si politia in jocul politic (prin atacarea la CCR la dorinta lui Dide a legii ce acorda protectie sporita politistilor) este sindicatul lui Coarna - SNPPC!!!
Va mai spun o data: Coarna face un joc murdar! Nu inseamna ca nu ma duc la miting!!! Dar nu il mai credeti pe Coarna!!