Un produs Blogger.

joi, ianuarie 03, 2019

Vor să-l incapaciteze temporar pe Iohannis.

4 comments
Un text de lege stă cam degeaba în Legea 47/2002 privind organizarea și funcționarea CCR. Nici nu știam de el dacă nu venea avocatul  Toni Neacșu, fost membru CSM,  să sugereze aplicarea lui în cazul în care presedintele se mai  forțează funcțional să nu înțeleagă Constituția și deciziile CCR.
Nu e vorba de suspendare și referendum și nici de acuzarea pentru Inaltă trădare. Legea prevede procedura de declarare a președintelui în incapacitate temporară de a-și exercita atribuțiile.
Nu e vorba de boală sau accident. Incapacitatea temporară a președintelui este cerută  pentru lene, lehamite, țâfnă în exercitarea atribuțiilor sau pentru  analfabetism funcțional în înțelegerea fișei postului de președinte al României.
Alin. (4) al art. 44 și art. 45 ar urma să fie aplicate în premieră în România.
Incă o dată se dovedește că PSD are juriști slabi. Trebuia să vină un avocat din afară partidului ca să-l constituționalizeze pe Iohannis?
Cred că zilele următoare... sibianul prinde viteză și semnează hârtiilor trimise la Cotroceni de Viorica și  TT.

Din Legea 47/2002

11. Constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României
Art.44. - (1) Curtea Constituţională constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului. 
(2) Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie.
(3) În cazul în care Preşedintele României a fost suspendat din funcţie, cererea pentru constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul se face de preşedintele care a condus lucrările şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza hotărârii adoptate în şedinţa comună.

(4) Dacă interimatul funcţiei de Preşedinte al României se datorează imposibilităţii temporare de a-şi exercita atribuţiile, cererea se face de Preşedintele României sau de preşedintele uneia dintre Camerele Parlamentului.

Art.45. - Cererea pentru constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al României va fi însoţită de dovezile necesare, iar constatarea acestor împrejurări se face de Curtea Constituţională, cu votul majorităţii judecătorilor.

4 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

KloWniI fac deliciul numai copiilor...adică inocenților, naivilor....etc!
Îți dai seama? O lună la ski?
Scăpa și de kinul ăsta să vii marți la București și să pleci acasă joi sau vineri?
Cred că pt asta își și dorește așa mult.
De ce m-ați luat de lângă voi de-acasă? ... nici nu am voit și nici nu pot...nu am nici kef, sunt plictisit! În armata....pierdere de timp! Am învățat doar să cos nasturi in 9 luni; când să învăț să și calc mi-au dat o foaie CFR și mi-au zis să părăsesc cazarmă până la 16.00! Acasă am aflat că terminasem și armata, pas cu pas!
Poporul nici nu mă merită! Niște ingrați....

Dan spunea...

Âvocatul poporului , CCR sau Ciolanis niște slugi obediente care miros urat a inaltâ trâdare.

Huhu Rezea spunea...

Ce vă spuneam? Când i se arată pisica, sibianul prinde viteză

Leon spunea...

Iohannis crede ca prin (in)actiunile personale isi mareste numarul de admiratori, dar o sa se convinga cat de curand ca efectul va fi exact invers: mare parte din votantii din anul 2014 ai actualului Presedinte s-au convins ca au votat gresit si nu se vor mai lasa manipulati din nou
Probabil ca spre sfarsitul acestei luni va fi convocata o sesiune extraordinara a Parlamentului, pentru aprobarea celor doua bugete de stat pentru anul 2019, si nu este exclusa votarea suspendarii Presedintelui..!