Un produs Blogger.

duminică, februarie 17, 2019

Dragnea și Tăriceanu contează în alegerile prezidențiale

29 comments
In general, cititorii platformei DCNews sunt cetățeni informați și de orientări politice diferite 
Constatarea este confirmată și de sondajele online periodice.
Până în prezent platforma a efectuat 2 teste electorale:

Cuplu prezidential

"La primul test electoral și-au exprimat opțiunile aproape 60.000 de votanți. În săptămâna care a trecut participarea a fost la jumătate (29.992 voturi exprimate). Diferența constă, cel mai probabil, în descurajarea rețelelor de susținători activate de Gabriela Firea și Klaus Iohannis, în București, care au înclinat balanța în cazul primului vot. Repetarea periodică a sondajelor DCNews are ca scop evitarea perturbărilor induse de nucleul dur al electoratului unor candidați/partide, care se mobiliează în cazul votului online, dar și aprecierea unor tendințe  în evoluția scorului fiecărui candidat.
(w670)
În cel de-al doilea test, numărul votanților din București care îl susțin pe Liviu Dragnea a crescut, impactând și rezultatul la nivel național. Dragnea s-a plasat pe primul loc, cu 33% din opțiuni, iar în Capitală a obținut două treimi din voturi (față de o distribuție a publicului DCNews mult mai echilibrată, de 50/50,  cu un ușor avantaj pentru București). În țară, liderul PSD are scoruri mai bune în Moldova decât în Transilvania.
(w670)
(w670)
Pe locul al doilea s-a menținut Călin Popescu Tăriceanu, cu 27% din opțiunile exprimate și o distribuție relativ echilibrată între regiunile istorice, având o pondere ceva mai mare  în Transilvania.
Klaus Iohannis, fără mobilizarea din Capitală, a coborât pe locul trei cu 15 procente la nivel național (22% în Transilvania, 12% în Muntenia).  Gabriela Firea a obținut scoruri mici (între 3-4 procente, la a doilea vot), după un debut spectaculos pe locul doi, cu 17,7%,  în urma mobilizării din Capitală, unde și-a obținut majoritatea voturilor. Liderul Pro România, Victor Ponta, a obținut un scor mai slab în Moldova, care l-a adus la 4,3 procente la nivel național, însă peste Firea și Dacian Cioloș (3,4 procente).

29 de comentarii:

Leon spunea...

Cuplul prezidential seamana cu ,,celebrul,, cuplu Costel si Leana lu Partag din Sadova !
PS. Eu l-am votat pe Tariceanu !

Patrascioiu spunea...

Trăindo murindo ,camando sperând.

Mihai spunea...

Conteaza până votează diaspora ,adica astia plecati sa- și câstige cinstit un ban la nivelul bugetarului ca să se poata intretine și cumpăra o casă etc.
Daca mai afla ca din greseala au mărit peste noapte alocatiile copiilor ramasi in tara neinregistrati in UE in timp ce altii colegi de bancă inregistrati in UE primesc 120 euro de la Austrieci si 200 euro minim de la alte tari UE ,precis pun doua stampile pe fiecare.

SorinDaniel spunea...

Daca Dragnea ia măcar 1/4 din cât e prezentat aici,mare minune, asta e studiul PSD? Sa fim serioși nici cu lămâie nu mai e înghițit, hai sa nu facem aici campanie nimănui. Sa ne concentram pe ce ne doare nu pe hoți și tâlhari care au devalizat tara.

Militar de la 14 ani spunea...

Cred că pentru pensionarii militari ar fi bun un președinte ca Tăriceanu sau Dragnea. Dar mă îndoiesc de sondajul DCNews. De ce? DCNews e prelungirea Antenelor, RTV și pe unde mai prestează Chirieac care e un ferm susținător ca pensiile militare să se calculeze pe principiul contributivitatii.
Ceilalți candidați cred că nu au nimic împotrivă ca pensiile militare să revină la principiul contributivitatii (de fapt KWI a și afirmat acest lucru la un moment dat - parcă spunea că trebuie văzut și dacă asta e concluzia să se aplice și pensionarilor militari principiul contributivitatii).
Deci dacă ne vedem un anumit interes ar trebui votat cu una din cele 2 rele: Tăriceanu sau Dragnea.
Cu ceilalți, dacă ar ieși președinți, în condițiile în care majoritatea ar fi PNL, USR etc, suntem reduși la tăcere în privința menținerii unui sistem de pensii militare.

reddog spunea...

E de Las Fierbinti imaginea actuala cu "militarii" astia infratiti cu boschetarii de la birt strigand ceva gen: jos pensiile speciale (inclusiv trantorii din armata), sus pesedeaua, jos imperialistii, sa fie bine sa nu fie rau, armata e cu poporu' (asta e Huhu) 😁 sus infractorii, jos procurorii. 😁😂
Un adevarat spectacol!
Ceva intre Caragiale si Kafka. 😁

Cezar spunea...

Pentru.."maidanezulcupurecirosii"
Ma ofer sa tin ..scorul
LCK...19.....DOSARE

Cezar spunea...

🤣😂🤣😂😋😋😋😎😎

Iulian Mareș spunea...

Unora le pute parfumul A'Men!
Sondajul de opinie a fost realizat on-line!
In zilele următoare așteptăm și pe cel al multor Dide, de pe aci!
Câteva partide și alianțe noi și-au devoalat acoperirile, unele fiind generate de SIE, altele de SRI!
Că să fiu imparțial, din sondaj lipsește Angi/minorități și alias Ceaușescu/psihiatrie!
Sondajul este real, Val Calcul nu permite sluj!
Votul celor din "Diaspora" nu poate influenta semnificativ un sufragiu!
Vom trăi și vom vedea!

PS
a) Huhu, observ la unii că depășirea numărului paharelor de țuică este benefică învățării unor limbi total necunoscute! Sau or fi limbi moarte?

b) Cezar,
Daca insiști, mâine dimineața te poți exprima ca Bărbierul din TM și eu te voi omeni cu 2-3 lei in plus, dacă prestezi bine! Nu este rușinos, numai să plătești taxe și impozite corect!

Iulian Mareș spunea...

Erata..
Val Calcul>Val Valcu, care este monarhist convins!

M spunea...

Din păcate o să voteze și diaspora, infractorii plecați din România constituiți în masa de manevră a serviciilor. Ăștia nu e trebui să voteze din cel puțin 4 motive:
1. Nu poți să te bucuri doar e drepturi dar să nu ai obligații ARTICOLUL 56 din Constituție - Cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice.
2. Sunt complet rupți de realitate, trăiesc într-o lume a informațiilor furnizate de Bot, Bogdan și inaptul Dide.
3. Nu avem de ce să plătim din taxele noastre centre de votare în străinătate. Cum au putut să vină să atace guvernul în august să vină să și voteze!
4. Cei aleși nu o să îi conducă pe ei cu pe noi. Ei stau bine mersi în străinătate și noi ne mâncăm nervii cu Johannis, Băsescu, Dragnea sau Tăriceanu.

iceparu spunea...

M-alul iar a incurcat Saniuta cu laptele de la tapul lui Cezarica.El citeste Molusca de la dreapta la stanga.

Iulian Mareș spunea...

Moșule ești pe invers in raționamente! Ai rămas tot la CMLA (cetăți de muncă, lupta și apărare) în domeniul GP! Vai nouă....

Iulian Mareș spunea...

M,
Afirmativ!
Este și o smekerie pt care primarii nu revizuiesc lista electorală!

Gigi spunea...

Ce fețe de farsori au ăștia!Leana și Costel,sunt doi artiști remarcabili,greșit să facem comparație!

Când am votat eu acum câteva zile,Tăriceanu conducea în preferințele cititorilor,în toate județele,iinclusiv la Sibiu,acum văd că Dragnea este pe primul loc.
Oricum,astfel de sondaje sunt cam înșelătoare,oamenii se pot schimba,că vremea.Așa că să nu se culce pe urechea aia,știm noi care.
La alegeri mai intervine și factorul determinant,
știți voi care,un vânt de toamnă-iarnă de peste ocean.:))))))





Gigi spunea...

Ce fețe de farsori au ăștia!Leana și Costel,sunt doi artiști remarcabili,greșit să facem comparație!

Când am votat eu acum câteva zile,Tăriceanu conducea în preferințele cititorilor,în toate județele,iinclusiv la Sibiu,acum văd că Dragnea este pe primul loc.
Oricum,astfel de sondaje sunt cam înșelătoare,oamenii se pot schimba,că vremea.Așa că să nu se culce pe urechea aia,știm noi care.
La alegeri mai intervine și factorul determinant,
știți voi care,un vânt de toamnă-iarnă de peste ocean.:))))))

Oricum,felicitări admin H.pt.poză și celor doi Casă de Piatră!




reddog spunea...

Sondaj privind votul pentru Parlamentul European.
Unul credibil nu smenozeli chirieace.

http://m.ziare.com/alegeri/cum-va-arata-parlamentul-european-dupa-alegerile-din-26-mai-estimari-bazate-pe-sondaje-inclusiv-din-romania-1550264-font1

reddog spunea...

Interesant e procentul partidului condus de Ponta.
Daca aceste procente se mentin relativ in aceeasi valoare si ma alegerile pentru Parlamentul Romaniei va fi foarte interesant.
Nu este exclusa ca Pinta sa faca alianta cu actuala opozitie.
Poate parea ciudat dar asa s-a intamplat si cand Tariceanu a plecat din PNL.

Daca totusi va merge alaturi de pesedea si motocicleanu udemereaua va fi iar in pozitia de a inclina balanta intr-o parte sau alta.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
In noaptea nuntii mireasa s-a îmbătat nici, iar mirele se mai gândește la ce trebuie să facă! 🤔😂🤣

Iulian Mareș spunea...

Îți garantez că PNL nu ia 17% nici în familia Orban, Gorghiu și Turcanu! Ceea ce va însemna o victorie răsunătoare, ești de acord?
Apreciez mereu ziare.com și o sorb pe lt.col.Dogioiu!(de 3X a solicitat să o avanseze, dar la acest jurnal măreț nu au funcție de colonel)
Am pus ghilimele? ...se subainteleg!

Gigi spunea...

@I.Mareș
Chiar și așa,ginerică,
aplică varianta a doua.:)))))))





iceparu spunea...

Huhule @ privind alegerile europarlamentare UE vade altfel lucrurile.
Dragnea avand tinichele de coada ma indoiesc ca poate candida la prezidentiale
M-alul e un farsor.Asta semnalizeaza la stanga dar o ia la dreapta daca pierde cei 8000 ron.

Sorin spunea...

Sondajul are un defect major. Poate intenționat. Poti vota de cate ori vrei. Sondajul apare pe ecran de cate ori accesați un articol Decenews. Astfel un/unii simpatizant/i harnic/i poate/pot schimba scorul. Puteti experimenta.

Dibaciu spunea...

Va citeam cu interes. Postand asemenea fotografie cu actualul si fostul presedinte, din punctul meu de vedere, va descalificati. Pacat!

Huhu Rezea spunea...

@Dibaciu
De ce nu recunoașteți că nu pentru articolele politice citiți acest blog.
Oricum, este mare curaj că acest comentariu este printre puținele, dacă nu singurul pe care îl faceți în ultimii 4 ani de când aveți cont Google

ifrim spunea...

Opriti nunta,mireasa-i coorva!

BONIFATIE spunea...


D-le MAREŞ, sunteţi formidabil!!!
Din fraza "Apreciez mereu ziare.com și o sorb pe lt.col.Dogioiu!(de 3X a solicitat să o avanseze, dar la acest jurnal măreț nu au funcție de colonel)" m-a relaxat menţiunea dintre paranteze, referitor la d-na D., deoarece exprimarea, cred că (ne)voită, este echivocă. Adică "3X" se poate traduce ca XXX (mă gândeam exclusiv la o mărime de tricou) sau de 3ORI, ca încercări la o partidă de golf unde mingea caută întotdeauna să... fie absorbită.
Multe salutări!

Gigi spunea...

@Dibaciu
D-le Dibaciu,"ne mai râdem"și noi,ce draku!
Nu trebuie să puneți la inimă!
Cu asemenea comici vestiți ai ecranului
(Leana & Costel),"avem
"succesuri"garantate.
Sunt sigur că și cei doi protagoniști se amuză.Au simțul umorului!

Iulian Mareș spunea...

Ifrim, mireasa este specializata in M.U.E. (opinie politică ®W) de la licuriciul mare, cf propriilor declarații!
Mirele pupa mireasa!....deci...🤔