Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 16, 2019

Gabi Oprea, la Timișoara, despre Legea 223/2015

32 comments
Gabriel Oprea, președinte UNPR, a participat sâmbătă, 16 02 2019, la o reuniune a organizațiilor din zona de Vest.
Cu această ocazie, preşedintele UNPR le-a transmis şi un mesaj celor care au plecat din partid:
"UNPR a avut peste 500.000 de membri. Îi aşteptăm să revină acasă pe toţi cei care au ales să se retragă din politică, după ce eu am demisionat. Dacă au încredere în mine, în noi, să vină înapoi. Să vină alături de noi toţi patrioţii români, care îşi iubesc ţara, care urăsc trădătorii de ţară şi care nu acceptă ca România să fie denigrată şi umilită. (...) UNPR are pregătite proiecte care să vină în continuare în sprijinul militarilor, poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor în activitate şi în rezervă. Aceste proiecte se referă la pensii, la drepturile şi la statutul acestei categorii profesionale. Pentru a le pune în aplicare, UNPR trebuie să fie în Parlament".
Preşedintele UNPR a subliniat necesitatea ca interesele României să fie apărate şi a dat asigurări că formaţiunea va avea mai multă grijă cu cine va face în viitor alianţe.
"O să analizăm mult mai atent cu cine ne aliem. Căutăm să fim mai înţelepţi, nu vom mai bate palma cu oricine şi nu ne vom da cuvântul oricui", a punctat Oprea.
El a vorbit şi despre Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat pe care a iniţiat-o şi promovat-o.

În context, liderul UNPR a vorbit despre Legea 223/2015 privind pesiile militare de stat care afost modificată de mai multe ori, de guvernele care au urmat: “Legea 223/2015, pe care aminițiat-o și am promovat-o, o lege bună, a fost ulterior modificată de către guvernul Cioloș și de următoarele guverne, iar rezerviștii militari sunt nemulțumiți și se consideră nedreptățiți de
aceste modificări, pentru că li s-a luat din drepturile pe care noi le-am asigurat și le-am apăratprin Legea 223. Această lege a fost construită pentru a sprijini oamenii care isi dedică țăriiîntreaga viață, cu privațiuni, cu restricții, de multe ori departe de familie, de copiii lor,
participare la misiuni interne și internationale în care își riscă sănătatea și viața. 
Modificările aduse legii îi afectează pe rezerviști, dar și pe activi, pentru că se discută acum și desprecreșterea vârstei de pensionare, dar și despre modificări de statut pentru militari și polițiști.
Cred că modificările făcute legii 223, precum și cele care se preconizează, afectează și activii și
rezerviștii”.



32 de comentarii:

Cezar spunea...

De groază...!
Își face un titlu de glorie cu l..223
Este vizibil faptul..ca nici macar acum NU A CITIT SI NU A INTELES LEGEA!

Gigi spunea...

Dacă cei da la guvernare. nu-și schimbă atitudinea față de militari,dacă nu încetează bătaia de joc,dacă ne mai tratează că pe niște paria societății,Găbiță va fi singura soluție viabilă.
Dacă a învățat ceva din greșelile trecutului,are șansa de a reveni pe scena politică,ajutat de marea masă a purtătorilor de uniformă, familiile și cunoștințelor acestora.

Mihai spunea...

Chiar nu ati auzit ieri seara pe RO TV (sub amenintarea cu bomba)că ministrul ap a declarat ca are in vedere gasirea de solutii pentru actualizarea pensiilor in asa fel sa fie eliminate disciminarile între generatii ?
Sau manevra face parte din volumul ”Tehnici psd” ?

Dan spunea...

Legea 223 sa fie la fel pentru toti si sa se aplice identic tuturor militarilor rezervisti in functie de functiile avute, grad , vechime si grupele de muncâ.Sa dispara din legea223/2015 sintagma abuziva si discriminatorie ''in activitate"" de parca rezervistii sunt cadavre fara nici un drept.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

@/All...
Citi oameni buni , legea asta prapadita...
Sau daca nu aveti capacitatea intelectuala de a intelege, rugati-l pe Huhu..sa va explice de ce aceasta lege est FOARTE DISCRMINATORIE in textul ei original !!
Discriminarea crasa ,,..apare intre fortele terestre in totalitate si fortele (sic) aeriene si navale (*sic)....
Sa va mai explice huhu..ca-i baiat giorno..cum sunt lasati pe langa orice fel de actualizare cei anterior anului 2011...
Oare Oprea stie aceste lucruri ..sau nici nu-l preocupa ?
El vrea acolo un vot de la prostovani ...si familiile acestora ..si neamurile acestora pana la spita 14...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Les continua discuțiile despre solda de grad care trebuie calculată proporșional din salariul minim pe economie.
Nu discută despre actualizarea cu solda de fyuncție.

Mihai spunea...

@ Leonard
Așa cred si eu.
Volumul "Tehnici psd" capitolul "Inainte de alegeri".

Leo spunea...

Abea acum in cazu fisa , desi simteam ca ceva nu este in regula.
Este o subtilitate la care nu m-am gandit , dar m-a facut sa ma intreb de ce a spus "la gradul activilor". Pai daca asa stau lucrurile , inseamna ca este din start o GOGOASA.
Apoi, conform traditiei , este un semn de rau argur deoarece NU LUCREAZA TRANSPARENT.
Nu era normal ca sa dea un comunicat , cu componenta acestei comisii si obiectivele ei privind "actualizarea la gradul activilor "?
Nu ei , tot in mod SOBOLANESC factoul asa cum au fost invatati de predecesorii lor veniti de prin epoca lui Dej...
Nu reusesc sa gasesc înregistrarea cu ultimele 2 minute din emisiunea de la Guita TV.

Dan spunea...

Pregatiti cardurile stergeti-le bine de praf ca e de bine😸.Gata cu alimentele luate pe caiet.Ne ingroapa in bani Lesul 🙊

Unknown spunea...

UNPR vot total

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Tradu-ne ce a dorit să spună Generalul!
Regret, dar nu mai cred in vorbe..., așa că nu mai semnez cecuri în alb! Nimănui! Niciodată!
Și nu eu sunt vinovatul!

PS- Leș (el nefăcând armata) a dorit să spună că intenționează să aducă pensiile cam la același nivel, adică la grade și funcții egale, pensii sensibil egale!
Dar, suspicios fiind, prin devenire, mă întreb dacă egalitatea se va dori în sus sau în jos?!...spre bucuria lui Ghioagă de Gheață!
Ce frumos ar fi sunat: caporalul face dreptate maiorului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oameni buni, nu va luati dupa ministresul, Cadavru, caci speriat de revenirea fulminanta a Generalului, Gabriel Oprea, a venit disperat la tv sa ne amageasca din nou, caci situatia noastra este pecetluita si nu vor mai face absolut nimic-nimica! Creste Oprea in sondaje, se insriu astia pe capete, e coada la inscrieri, pentru ca toti si-au dat seama ca doar Oprea le este ultima sansa posibila, altele nu vor mai fi poate niciodata! Oprea a jurat ca va restabili ordinea, daca il votam, si va lua cele mai bune masuri sa ne repuna in drepturile cele mai anatajoase posibil! Acum, Dragnea a auzit si l-a trimis pe Cadavru sa ne minta ca sa intarzie agonia, caci solutiile sunt, dar nu le vrea din cauza securistilor care au facut dosare cu Kovesi si a politistilor cu catusele pe mana Olgutei si altora din PSD, sunt niste chestii de razbunare si noi suntem in oala comuna si victime colaterale! Doar si numai Oprea ne mai poate rezolva cu UNPR, asta trebuie s-o stiti, fratilor! Va face curatenie cu razuiri la Casa de Pensii si Comisia de Contestatii, va rade pana la caramida si pana la ultimul mafiot din Minister, a jurat-o cu mana pe inima si si-a facut cruce, pentru ca stie ca s-au folsit metode mafiote pe elemente clasificate, si multe alte chestii, stiindu-le pe toate, intrucat este inconjurat de oameni foarte, foarte grei din toate serviciile si armele posibile, din toate institutiile de forta, si il ajuta sa fie si iformat cu toata mafia ce trebuie sa dispara din MApN! S-a inconjurat de oameni ce au fost terfeliti si batjocoriti de golanii astia, care isi fac acum de cap in minister! N-as vrea sa le fiu in piele cand va reveni Generalul Oprea sa faca curat acolo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hoooo, stati asa sa va zic cu comisia de mediere a Cadavrului: Sunt tradatori dintre noi luati ci japca in comisie, platiti cu bani grei, ca de-al de Gropaciune General si alte lichele, in slujba puterii, iar comisia este condusa de un golanas de la 2 1/4, cu ochii albastrii, Gheneral specializat in diversiunea maselor si manipulari politice, si se fac ca fac, dar nu fac nimic, nu pot sa va zic aici totul, dar se pregatesc cacialmale mari de aburire a pensionarilorsa-i distraga de la Oprea ce i-a inspaimantat de moarte ca va scotoci dupa toate ilegalitatile lor secretixzate, doar si numai sa ne atraga sa nu ne apropiem de Oprea, si o sa vedeti ca asa este, pentru ca Oprea i-a speriat rau de tot, si ei auzind ca daca se intoarce la minister ii rade pe toti au incropit comisia asta, mai ales dupa ce eu i-am distrus pagina ministrului, postandu-i un milion de chestii salbatice, de nepublicat, la care mi-a dat spam ca i-am distrus total blogul cu postarile mele furibunde!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cezar, lasa strambele! Ai vazut la Timisoara cati s-au dus sa-l asculte si sa-l vada, sau in Ardeal? Nu fi grijuliu ca le stie pe toate Oprea, nu va lasa sa se strecoare inadvetente, si lasa oamenii sa aleaga ce vor pentru binele lor, caci este ultima noastra sansa! Parca am fi dusmani, nu camarazi sa-l sprijinim pe singurul General care se intereseaza de binele nostru! Care este altul mai bun, Cezarica, daca tot ii dai cu contras?

Dan spunea...

http://www.mytex.ro/stiri/176-economic/593042-analiza-pensiile-militare-sunt-de-trei-ori-mai-mici-decat-pensiile-speciale.html

Iulian Mareș spunea...

Prognoza meteo la Sibiu!

Alegeri europarlamentare 2019. SONDAJ Sibiu rezultat. La nivelul județului Sibiu, la alegerile europarlamentare, PSD este primul partid în intenție de vot. Ar lua 34,1% din totalul voturilor. Urmează ALDE cu 21,4% și alianța USR-PLUS 2020 cu 14,6%.

Iulian Mareș spunea...

Iata Germania! Franta nu se vede din cauza de veste galbene, dar ele vor trece Rinul!

Norica Nicolai a declarat că există un plan de culise extrem de bine pus la punct înainte de alegerea procurorului-șef al Uniunii Europene. Europarlamentarul susține că jocurile au fost făcute de așa natura încât oricare din cei trei candidați ar câștiga, Germania să aibă poziția pe care și-o dorește.

"Al doilea candidat este un candidat german (...) și a fost unul dintre cei mai mari critici la adresa Poloniei care a făcut niște modificări legislative în domeniul juridic. Este interesant și cel de-al treilea candidat care este francez, dar care în toate luările de poziție internaționale nu prididește să-și declare atașamentul foarte ferm față de valorile și sistemul german. Și este și un mare admirator al cancelarului. Acum Germania și-a securizat toți trei candidații pentru această funcție, nu e nimic nou sub soare. (...) În momentul de față, dacă doamna Kovesi va ajunge procuror al acestei structuri Germania va avea un procuror și oricare dintre ceilalți doi ar ajunge, tot Germania ar avea un procuror. Cred că despre asta este vorba. Avem colegi români care lucrează în beneficiul unor alte state", a declarat Norica Nicolai.

Leo spunea...

de la ora 20:50 este discutia respectiva
https://youtu.be/o08TkeB9kkQ

Leon spunea...

Leonard, ministrul se refera numai la actualizarea gradului trecut in decizia de pensie, la nivelul celor din activitate, care a fost majorat in acest an..!Comisia formata cauta o formula de ,,,ocolire,, a prevederilor OuG59/2015 si OuG.nr.114/2018 care blocheaza actualizarea pensiilor militare, inclusiv solda de grad.
Deoarece colegii activi au primit,,Fluturasii,, pentru luna Ianuarie 2019, ne poate confirma cineva daca au primit bani in plus pentru gradul militar..?

Leon spunea...

Cornele, ai inceput cam devreme campania electorala..!
Alegerile pentru Camera deputatilor si Senatul Romaniei vor fi peste 22 de luni.

Dan B. spunea...

@Cezar:
„Discriminarea” despre care vorbești este dată de Legea 119/2010, cuantumurile aflate în plată rezistând in baza art 111 din Legea 223/2015, căci au fost incluse, atunci, in bazele de calcul, orele de zbor, parașutările, ambarcările, precum periculozitatea genistică, secretomania de la cifru, drămuirea finanțistă neaplicată finanțiștilor, apropierea juriștilor către magistrati, ș.a.
Deci Legea 223/2015 nu mai prevede includerea respectivelorsume în bazele de calcul.

@CFI:
Vorbești aiurea în legătură cu acel consiliu consultativ, ceea ce evidențiază faptul că ori ești prost, ori numai idiot. Ai face bine să te informezi inainte de a face asemenea tâmpenii, al căror conținut este văduvit incl. de notiunea „probabil”.
Așadar, nici nu vreau să mai aud de cretini ca tine și ca Oprea, cel care a anulat o lege anterioară (164/2001), mai bună, oricum, decât prezenta, și care a avut neobrăzarea să mă mintă uitându-se în ochii mei.

Dan B. spunea...

Dacă cineva dintre membri acestui grup dorește să se informeze, de la sursă, în sensul de a confirma sau a infirma tâmpeniile lui Ifrim, îl rog a mă acompania la ședința de constituire a filialei București a LADPM, unde se vor stabili și detaliile protestului din 25 februarie de la Parlament și MApN.
Chiar dacă ministrul Leș afișează o oarecare bunăvoință în a ne pricepe necazurile, FSAM tot va continua să organizeze proteste in capitală și în județe până la momentul în care, negru pe alb, guvernanții vor da curs revendicărilor noastre.
Detaliile mele de contact sunt cunoscute de către administratorul paginii, așa că nu vă sfiiți a lua legătura cu mine. Dar nu cei tarați a fi sclavii lui oprea!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson
Și când te gândești câte temenele i-ai făcut LCK....și câte epistole, pline de lirism și câte denunțuri ..., de credeam că te va cere de bărbat!
Iubirea-i scurtă, gustul este maron!
Ori ... sau numai ori? Conform postării domnului Dan!
La Timișoara ai fost?...căci nu Cezar voia să-ți dea ceva!
Va întâlneati la etajul 2 din Moll, dădea și el un somon cu usturoi și mămăligă!...😂😎🤣, că nu este kitră!

Mihai spunea...

@ Dan
Nu vreau sa intru in polenică inutilă ,vreua doar sa va atrag atentia ca atata timp cât considerati L223 originala mai slaba decat L164 sau chiar L119 o să aveti de furcă cu multe categorii care si-au câstigat pe drept veniturile salariale precum piloti ,scafandri,pirotehnisti , parasutisti ,etc.
Chiar nu vreau sa intru in detalii ,dar va asigur de replici dure din partea pilotilor de incercare de la Craiova ,a celor de la Timisoara , răi rău de tot la asemenea afirmatii.
L223 originala ( debarasata de OG-uri) , modificata in sensul actualizarii tuturor militarilor la coeficientii de grad functie ,procente sporuri ,etc detinute de activii similari la 01.01 2016 cu actualizare/indexare cf art 59 ,60 cu majorarile anuale cf L153 aduce beneficii pentru toata lumea, cel putin fata de L164.
Nu stiu ce inseamna LADPM ,dar daca este o compunere din functionari de birou ,ar fi bine sa va corectati din mers conceptele.
Trebuie sa retineti ca pentru L223 s-a luptat foarte mult .
Ca sa fie viabila trebuie doar propus stoparea mizeriilor care s-au facut dupa 2007 in special prin umflarea nejustificata a veniturilor cu tot felul de sporuri inventate.
Cei care si-au câstigat inainte de 2005-2007 veniturile in mod onest trebuie sa beneficieze de pensie dupa L223 cf veniturilor si nici intr-un caz sa se întoarca la nemernicia L164,lege pentru functionarii de birou.De intoarcere la L119 cred ca nu mai poate fi vorba cat timp suntem militari.
Cu respect si fara suparare !

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
La un asemenea comentariu nu pot decât să te aprob, cu amendamentul că, dacă nu se reintroduce actualizarea pensiilor militare cu creșterile introduse de Lov in L 153/2017, prefer reîntoarcerea la L 263, pe contributivitate, pentru cei pensionați înainte de 2010.

Iulian Mareș spunea...

#33,
Într-un fel ai oareșce dreptate, dar iarăși nu spui totul...pe baza unui zbor, deci pe baza unui pilot câți mâncau?....inclusiv asigurarea zborului!
Spunând totul colegii vor înțelege și unde bați...

Dan B. spunea...

@tigri3:

In comentariul meu, am evidențiat autorul dezechilibrului de până atunci intre pensiile militare.
Îmi pare a fi o impolitețe, dacă nu chiar o lipsă de bun simt, în a critica o structură necunoscută ție.
Pe de altă parte, criticabilă a fost procedura de extragere a lui N. Popa din Indonezia, implicarea PG si a SRI (ăsta nu actionează intre granitele naționale?) și finanțarea acesteia, nicidecum fapta în sine. Mai te îndoiești că i-ar fi fost promis un nou mandat la șefia DNA, dacă îi reușește operatiune, benefică imaginii publice a ei și a lui Băsescu.

Mai este cazul să reiterez că acea „comisie de mediere” este, în fapt, „consiliu consultativ”, anexat cabinetului ministrului Leș, care este dificil de încadrat cu pensionari militari, din cauza neretribuirii funcțiilor în cauză (cei bătrâni nu mai au suflu!).

Intreb, si-a făcut cineva recent un calcul al pensiei în baza Legii 164/2001, astfel încât să existe termen de comparație cu efectul Legii 223/2015? Ar fi interesant de aflat!

Mihai spunea...

@ Dan
Stiu foarte multi care nu au fost afectati de OG 57 iesiti la pensie dupa 2002 care au avut o crestere semnificativa peste L 164 si L119 datorita adăugarii g-urilor peste L164.Procent calcul 97,75% si 102 %.
Daca L 223 originala ,debarasata de OG-uri se aplica pentru toti militarii dupa principiul expus in comentariul de mai sus si aprobat si de @ huhurez toata lumea câstiga pe L 223 si devine actualizat la majorarile anuale prevazute de L 153 in directa corespondenta cu activul similar.
Consider ca pentru asa ceva trebuies intetite eforturile.
Revenirea la L 164 este ceva depăsit.
Celor cu vechime mare si in special celor pensionati anterior anului 1999 le-ar fi favoarbila si calculul pe noua lege a pensiilor. Numai ca noau lege a pensiilor civile ar fi defavorabilă activilor datorita cresterii salariului mediu brut pe economie la valori foarte mari in urma cresterilor salariale din mediul bugetar (aprox 7500 lei prin 2022 ).
Numai bine !

Leon spunea...

@Dan, eu primesc in continuare cuantumul pensiei recalculat si actualizat in octombrie 2008 conform prevederilor Legii nr.164/2001 si indexat cu 5%+5,25%+1,3%..., evident mai mare decat cuantumul obtinut in urma recalcularii/actualizarii cf.Legii 223/2015..!

Dan B. spunea...

@tigri3:

N-ai priceput intenția mea.
M-ar fi interesat, statistic, dacă aplicarea Legii 164/2001, cu elementele de soldă/salarizare din Legea 153/2017, adică actualizate la zi, în 2019, cam care ar fi fost cuantumurile pensiilor militare.
O fi vreo persoană printre noi, capabilă să efectueze calculele în cauză?
Ceva îmi spune că rezultatele experimentului sunt, în cuantum, la modul general, superioare actualelor pensii aflate-n plată.

Mihai spunea...

@ Dan
Trebuie facut un calcul riguros.
Luarea in calcul doar a unor elemente din venituri pot crea dezavantaje substantiale fata de activii pensionati dupa 2017.