Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 23, 2019

În sfârșit, Dragnea a ieșit în lume, atacând dreapta eurupeană la Madrid

56 comments
Finally, Dragnea came out in the world, attacking the European right to Madrid

Din discursul lui Dragnea la Congresul Socialiștilor Europeni de la Madrid.
Dragnea de la min 1: 31,:27

"Ne aflăm aici pentru a discuta despre manifestul politic pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Acest manifest va schimba Europa în bine
Suntem după 15 ani de dominație a dreptei care a distrus multe valori, multe speranțe, multe destine. A distrus încrederea în proiectul european și știm bine că dreapta, oriunde în Europa, face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european, dar trebuie cu curaj și tărie să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea și uneori, cum este cazul și în România, folosind instituțiile de forță ale statului.
Grație Guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi, salariul minim am crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, în așa fel încât, în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condițiile în care am redus și taxele, impozitul pevenit și taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu că așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, salariile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că un Guvern social-democrat poate micșora taxele, poate crește salariile, poate crește pensiile, pote reda speranța pentru tineri. Nu a fost ușor și nu va fi. Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriașă”,  

56 de comentarii:

Cezar spunea...

Frige.i Dragnea
Impreuna cu spaniolii...arătați.le ca sunt hoti....

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

O vorbă de mahala românească sună cam așa: le-a spus-o mai rău decât pupați-mă-n cur, de fraieri! Ați stat ca patakinele în genunki, privind când în capul celei mai veritabile stângi europene cădeau bombele dreptei și PPE defila cu rușii, punând în pericol coeziunea UE!

PS- a nu se uita că UE este spălătorie politica (albire) și cimitirul elefanților politici; la umbra lor sunt mii de ciuperci saprofite, veritabile năpârci, ce sug orice!

Huhu Rezea spunea...

Rovana Plumb, presedinta femeilor social-democrate din România , la acelaţi Congres:

"social-democraţii europeni au pierdut teren în ultimii ani în faţa popularilor europeni, care fac o politică de dreapta. La rândul lor, popularii europeni sunt depăşiţi în multe ţări şi înlocuiţi treptat de lideri cu viziuni naţionaliste şi chiar extremiste. Acesta este un pericol real pentru continuitatea proiectului european. Ca social-democraţi, avem datoria să ne adaptăm la vremurile în care trăim şi să venim cu o viziune în care orice european să se poată regăsi, fie că votează la Bucureşti, la Madrid sau la Berlin".

Stelian P. spunea...

Interesant. Ce are doamna Plumb cu liderii cu viziuni nationaliste ? Nationalismul e un pericol ? De extremism nu ma intreb.

Huhu Rezea spunea...

Nu-și dă seama că doar internaționaliștilor și globaliștilor le pute naționalismul.

Stelian P. spunea...

"Acesta este un pericol real pentru continuitatea proiectului european."

Despre nationalism si extremism vorbeste. Biata de ea, nu-si da seama dar vorbeste.

Mihai spunea...

”Saracii” nostri ”socialisti” ce oropsiti au fost in ăstia 29 de ani de ”dreapta ” romaneasca ,europeana, internationala ,etc!!!!!!Când mai trec asa prin Austria ,Germania ,ma întreb cum se poate ca ”dreptacii” si socialistii lor nu au reusit sa adune atata avere in cateva generatii, căt au adunat astia in anii astia.
Chiar imi dau lacrimile . Dar nu de plans ci de râs.
Daca pâna acum au fost ”oropsiti” de Soros ,UE ,chiar si de socialistii din UE ,mai lipsea asta.
Ma întreb asa precum ”Păcală” oare Liviu cand a fost mare pd-ist (un fel de centru -dreapta) cot la cot cu Videanu , Berceanu ,marinarul ,etc o fi fost oropsit de stanga de a schimbat macazul ?
Bietii de ei ,de oropsiti ce au fost nu au ce manca ,imbraca ,unde sta ,ce _ute cu banii publici pe mână.
Si cum se spune că ”fiecare pasare pe limba ei piere” ce vina ar avea poporul că le-a iesit ”paznicul” in cale tocmai când furau mai bine.
Vai de el om sarac cand ajunge bogat si se crede stapânul universului.

Iulian Mareș spunea...

Eu cred că a dorit să puncteze că în unele țări majoritar reprezentate în PPE au apărut partide radicale, care au ajuns și în parlament și kiar in guvern!

Iulian Mareș spunea...

Da, domne însă în conducerea GAZPROM-ului încă nu au ajuns!
Te-ai prins?

Mihai spunea...

Noroc că nu s-au intersectat cu niste diasporezi truditori prin prin zona si sa aiba parte de ”o primire triufală” precum a avut ”Tariceanu ” la Oradea dupa ce si-a rostit discursul la congresul udmr in limba maghiară.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Mai ieși și tu cu nasul din propaganda pe care ți-o livrează echipa coordonatoare a postacilor liberali din Sibiu și vezi ce fraude uriașe cu fonduri europene se comit în vechile țări ale UE.
Din Bugetul UE de peste 160 miliarde euro anual, conform ultimelor estimări sunt fraudate miliarde de euro, nu sute de mii sau milioane ca în noile țări aderate.
Numai spălații pe creier își închipuie că Parchetul European se inființează pentru cele câteva milioane de ewro de care se vorbește că ar fi fost fraudate în România.

M spunea...

Vă mai amintiți? Ziceam "Năstase - 4 case!" drept simbol al bogăției nemeritate. Johannis are 6 case dar nu ai să auzi un fan de-al lui zicând ceva!
Dragnea are un palat - psdeii însă nu văd în asta nimic anormal.
Ce mă îngrețoșează e dubla măsură. În 2018 a fost arestat un polițist pedofil și 22 de dascăli care au abuzat sexual de elevi. Unii întretinând multiple relații sexuale cu aceștia. Nu îl apăr pe dobitocul de polițist. Sper să înfunde pușcăria și să ardă apoi în iad. Dar nu vi se pare tot o dublă măsură?!?

Mihai spunea...

@ Huhurez
Vrei să facem un tur UE să ne documentam cum stau lucrurile la ei vizavi de la noi.
Chiar aș vrea așa fraude la noi si să realizam ce au realizat ei din bani europeni.
Ce zici ,incepem cu Spania ,zona spre Gibraltar , Murcia ,Almeira ,etc.
Hai pregateste bagajele !

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
La unii postările seamănă izbitor cu discursul Dnei. Vijulie...
Spania-fost imperiu colonial; Gibraltarul aparține cui și ce statut economico-financiar o avea, petecul ăla de pământ, plin numai de clădiri ale unor firme?
Caci dacă era bun comunismul sovietic îl cereau și ei, vesticii, nu ne lăsau rușilor!
Cosmopolitism și lipsa cunoașterii condițiilor istorice reale conduce la defetism!
În esență: a se vedea dezvoltarea din spatele US Army și cea bolșevică! Miliardele băgate de unii și cele supte de ceilalți!
Decalajele mari, istorice, sunt greu de șters!

Mihai spunea...

Astia de la Sibiu ,mai paznici la stană, au o lozinca ;
” Cumparat nu-i sinonim cu furat !”
Daca îi ”iepocă” aveai socru blanarul Sibiului precum Iohan, după revolutie cand sașii fugeau de aici catre lagarele de triere germane de parca scapau de râie, pute-ai cumpara si 10 case de la sasi cu miliardul scos de la saltea.
Si câti margineni nu s-au lasat atunci de ciobanie si si-au tras statii Peco si afaceri petroliere fara cacaraze.Și au cumparat juma de strazi pentru toata familia pana la nepoti.
He,he he
Si în ce căsoaie stau nomenclaturistii ,sefii sistemului de forta comunist care au primit repartitie pe casele sasilor vânduti catre RFG platind o chirie modica iar pe urma le-au cumparat pe un pret de nimic.. Și acum neputandu-le intretine le vand de la 150.000 euro in sus.
Hehe,he.

M spunea...

@tigri - ai dreptate. Dar avem istorie diferită de a Spaniei.
In fiecare țară acum dezvoltată au fost perioade gri dacă nu chiar negre de acumulare de capital. În SUA vestul sălbatic și goana după aur, Spania, Italia, Germania, Olanda, Belgia etc. au avut imperii coloniale și așa mai departe. În aceste perioade persoane dubioase au făcut bani și au reprezentat nucleele de dezvoltare viitoare.
In România nenorocirea numită DNA a distrus această perioadă. Practic nu mai avem firme românești (DNA a ucis doar firme românești) deci nu avem absorbție de fonduri UE.
Cu un "DNA" care să fi ars pe rug conchistadorii crezi ca Spania mai era ce e acum? 😀 Sau crezi că Imperiul era gestionat de sfinți incoruptibili?
Deci, preferam oameni dubioși dar care să pornească dezvoltarea României. Și când zic "dubioși" nu mă interesează că sunt de la PSD, PNL, USR, PDL....
DNA este pentru România ce a fost Inchiziția pentru Spania. A dat țara înapoi cu 200 de ani din punct de vedere științific. Dacă inchiziția se ocupa și de "corupți" acum Spania era la nivelul nostru.

F16 spunea...

mi-e mila de noi toti.vorbim prostii si me dam cu parerea.Astia se pisa pe noi ca suntem o povara fiscala.Daca generalii de carton ai pupa sub curea pe niste tarani prosti din teleorman noi suntem victime.Mi-e mila de mine m-e mila de noi nte mosi naivi!ii

Mihai spunea...

@ M
Spania in urma conflictelor interne a
ramas inapoiata economic fata de europa centala si tarile nordice ,cu multe regiuni subdezvoltate.
Unele zone chiar cu multi analfabeti pana in ziua de azi.
Au inceput sa se dezvolte odata cu accesarea fondurilor europene,fonduri folosite eficient ,investitii straine ,etc.
Sunt mult mai corecti si mai eficienti ca romanii in orice.
Nu pacalesc muncitorii straini,ci ii platesc la timp si respecta contractul ,cuvantul dat.
Am ramas uimit ce am vazut la ei in regiunea La Guardia de Jaen ,cea mai mare producatoare de ulei de masline.
Organizati si muncitori.
Au pornit de la saracie si s- au ridicat puternic in toate zonele sarace cu ajutorul fondurilor europene.
La noi ,milionarii de carton au hacuit si pus la pamant o economie socialista centralizata destul de puternica ca sa supere mai marii lumii.
S-a furat o economie dar fara vinovati.
Toti hacherii politici bogati ,un popor sarac cu 6 milioane plecati pentru o paine in lume pe unde apuca ca slugi la straini.
DNA a facut multe greseli ,dar are meritul ca a tinut lupa pe ei si i-a mai temperat in privinta jecmanelilor.
Si cat va tine lupa pe ei ,le va fi frica cat de cât si vor mai fi bani in buget .
Altfel fara frica de nimeni sunt in stare sa- l stoarca tot in buzunarele lor.
Bravo DNa si fetei asta ca a avut curajul sa-i inhate.
Nu cred ca pe viitor se vor mai ivi astfel de procurori care sa se ia de gat cu mafia politica.
Fara justitie puternica suntem pierduti.
In Spania cumnatii si sora regelui sunt in puscarie condamnati pentru coruptie.
La noi coruptii si hotii dovediti sunt in libertate si ne dau lectii la televizor.
Povestea cu patronatul autohton cu conturi prin tote paradisurile fiscale nenorocit de DNA este lozinca a mafiotilor lansata prin televiziunile de casa.
Cine este cinstit isi vede de afacere si merge inainte daca nu-l sapa vecinul sau concurenta.
Eu nu cred in bogati peste noapte si nevinovati.
Poate necercetati suficient sau judecati de judecatori corupti.

M spunea...

Vezi Tigri? Exact ce ziceam : propagandistii lui Johannis nu o să vadă niciodată ceva greșit la zeul lor, iar ăilalți, psdeii, o să fie la fel cu Dragnea.
Acu din două una: ori sunt orbi ori sunt proști.
Unii văd discursul lui Dragnea alții văd doar huiduielile portughezei de la sfârșitul discursului. Și unii și alții sunt la fel de nocivi! 😁 Și probabil că o să mă înjure și unii și alții.

Mihai spunea...

@ mares
Sa stii ca Seat- ul spaniol este copia sub licenta volksvagen .
Sa stii ca degeaba colonii daca dupa razboiul de secesiune,civil,etc au ramas inapoiati economic cu multe zone subdezvoltate si pline de analfabeti.
Regiunea lor puternic dezvoltata a fost zona Barcelona.
In rest s-au dezvoltat puternic prin fonduri europene.
Du-te in vizita in zona Almeria, Murcia,Cadiz(spre Gibraltar), Huelva, Cordoba, La Guardia del Jaen ,zone sarace candva sa vezi ce- i acum acolo.
Numai zona La Guardia de Jaen produce ulei de masline cat toata Italia datorita folosirii eficiente si cu cap a fondurilor europene.
Il poti lua cu tine si pe cormoran sa vada cum se face agricultura si locurile de unde vin toate legumele si fructele in magazinele si pietele din Ro.
Pe urma mai vorbim si-ti explic mai pe larg ca un trecator prin acele zone.

Iulian Mareș spunea...

69 dupa T,
Spania a intrat in UE cu mult inaintea ROU! Ai studiat cum se alocau atunci fondurile?
SEAT? multumesc pt informatie...nici prin cap nu-mi trecea!
Ai impresia ca migrantii din ROU au fost primii? Scopul aducerii de muncitori migranti nu este bunastarea acestora ci propria-ti dezvoltare!
Crezi ca prin anii 80-90 migrantii din ESP, si din celelalte tari vestice, erau plini de drepturi si primeau contracte de munca avantajoase?
Daca da, trebuie sa te tratezi de inocenta!

Stelian P. spunea...

Frans Timmermans, vice-preşedintele Comisiei Europene, a avut un mesaj extrem de clar pentru Liviu Dragnea şi PSD. Chiar dacă recunoaşte că în România au fost crescute pensiile şi salariile, Timmermans avertizează că cine vrea să facă în continuare parte din familia socialistă europeană, trebuie să respecte anumite valori:

„Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

Iulian Mareș spunea...

69 vs 66!

Iata-l pe Orban! Îi poți vinde 1g de caracter?

https://www.stiripesurse.ro/liviu-plesoianu--video-exloziv-cu-ludovic-orban---propunerea-codrutei-kovesi-la-dna-e-o-tradare-de-neacceptat-_1328391.html

Stelian P. spunea...

VIDEO Moment extrem de jenant pentru Viorica Dăncilă la congresul socialiştilor europeni. Frans Timmermans i-a ignorat prezenţa şi a evitat s-o îmbrăţişeze

https://adevarul.ro/news/politica/video-moment-extrem-jenant-viorica-dancila-congresul-socialistilor-europeni-frans-timmermans-i-a-ignorat-prezenta-evitat-s-o-imbratiseze-1_5c71803d445219c57e82586c/index.html

CEZAR spunea...

Normal ,I-a stricat afacerile oneroase !
Scarba....

CEZAR spunea...

Frans Timmermans,
Asta face parte din familia social -democratilor..??
Parca-i ..in PPE,,drept urmare sa-si vada de corabia lui gaurita care ia apa tot mai mult !
Un scarbos pentru ..Romania ..!

CEZAR spunea...

T2+1..care-i prost sau retardat sau amandoua ..Zice

""Du-te in vizita in zona Almeria, Murcia,Cadiz(spre Gibraltar), Huelva, Cordoba, La Guardia del Jaen ,zone sarace candva sa vezi ce- i acum acolo.
Numai zona La Guardia de Jaen produce ulei de masline cat toata Italia datorita folosirii eficiente si cu cap a fondurilor europene.
===========================================
Nu ar fi mai bine sa ne zici de ceva istorie a Spaniei?
Sa ne spui cam cat aur au carat CONCHISTADORII ..la coroana regala? Cate natiuni au decimat cu sabia aia din otel special ...
Cate colonii au supt ..la fel ca si France ..Germany...
Dictatura lui Franco ...a fost crancena fata de Ceausescu ..dar ..au fost buni de ..NATo si UE
Toate lacurile artificiale inconjurate de bolovani ..autostrazi etc ..au fost facute cu munca fortata ..a puscariasilor..
Si apoi ...nu cunosti cum s-au impartit se impart fondurile europene..??
Mangafa care esti ..acum ..asa dintr-o data vrei sa compari Romania cu Spania

Huhu Rezea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Stelian P al
E bine că Franz ți-a oferit un moment de satisfacție.
Ar vrea el să aibă în Olanda succesul
electoral al social-democraților români.

duminică, februarie 24, 2019

Iulian Mareș spunea...

Frans Timmermans, reprezentantul de conjunctura al stângii europene...
Partidul care l-am propulsat are un procent enorm in tara lui!
Un fel de Rus de Cluj...nu a fost în stare de a câștiga o bătălie politica însă dorește numai funcții mari!
Asta îl și deranjează, că i s-a spus, indirect, că a stat în porumb și evita și acum lupta cu PPE, pt o ciosvârtă.
Mai bine s-ar preocupa de ING care a solar bani pt terorism, sau domeniul nu tine de drepturile omului, domeniul lui?
Placa aia corupșen, corupșen începe să se topească!
Corupții noștri sunt mai răi decât ai lor?....dacă ING a plătit 875 mil € amendă, cat o fi spălat și însușit?
Sincer, mi se cam apleacă de la toți virginii ăștia din vest! Daca Dancila le da macar portul de la Mila 23, escrocul ăsta spală și rufe cu mâinile!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Va inselati amarnic. Cind cineva ne face de ris nu e un moment de satisfactie pentru nimeni. Am postat stirile ca sa vedeti urmarea iesirii lui Dragnea in lume.

@Iulian
In loc sa facem clasamente cu coruptia vis-a-vis de altii mai bine am face comparatii intre ei si noi la autostrazi, spitale, scoli, trenuri de mare viteza, civilizatie, servicii, WC-uri in curte etc.....
In treacat fie spus citeva miliarde la ei sunt egale cu zero dar la noi e vai si amar daca nu le avem. Coruptie exista si la ei dar acolo nu coruptii fac legi.

Iulian Mareș spunea...

TT i-a făcut un bine submediocrei LCK! A scăpat de umilință maximă.
"Bilanțul DNA s-a ținut la măsuță. Nu au venit nici Iohannis, nici ambasadorii. Nici măcar Tarcea nu ne-a mai explicat superioritatea acuzării asupra apărării. A fost potrivit pentru ce s-a anunțat: cam 40% achitări și puține Rechizitorii. E spre bine: când ajung la 90% achitările DNA înseamnă că judecătorii au început să judece pe probe. Când Rechizitoriile vor fi doar cele pentru fapte reale, DNA va putea să spună că este pe drumul cel bun. Nistor și Iacob au fost suficient de ”smeriți” pentru dezastrul pe care tocmai îl anunțau: vieți distruse fără număr... și asta e aproape nimic față de ceea ce trebuia să fie. PS - Nistor a lovit la greu în Kovesi. E bine, domnule procuror... dar se poate și mai bine."

PS- Weber a lipsit motivat...îl doare burta de 4-5 luni!
La următoarea audiere dna. Georgeta, ekipata cu tehnologie stealth, va depune mărturie intre ora 06.57 și 06.59?

Mihai spunea...

@ căprar Cezar
Poti să ne lămuresti care-i mai ”retardat” intre tine si țap ?
Și ce daca grecii, romanii ,cartaginezii ,etc au fost cândva ceva.
Ce daca turcii au fost un mare imperiu si au pierdut razboiul datorita conservatorismului manifestat in adaptarea la progresul tehnic european. Si s-au mentinut asa pana la Mustafa K. Ataturk nascut în Macedonia.
Ce folos de colonii ,aur etc daca până și dupa razboiul civil si pierderea coloniilor daca regalitatea spaniola s-a cufundat in conservatorism economic si dictatura netinand pasul cu progresul tehnic european ,fenomene care au dus la regiuni subdezvoltate ,analfabetism in multe regiuni pâna in 86 când au aderat la UE si de prin anii 90 au inceput sa se adapteze si sa ridice economic regiunile subdezvoltate.

Ia țapule de aici si compară ;

Relația financiară dintre Spania și UE (2017):
Cheltuielile UE în Spania: 9,664 miliarde EUR
Cheltuielile UE în Spania, ca procent din venitul național brut (VNB) al acestei țări: 0,83%
Contribuția Spaniei la bugetul UE: 8,080 miliarde EUR
Contribuția Spaniei la bugetul UE, ca procent din VNB-ul său: 0,69 %

Relația financiară dintre România și UE (2017):
Cheltuielile UE în România: 4,742 miliarde EUR
Cheltuielile UE în România, ca procent din venitul național brut (VNB) al acestei țări: 2,59 %
Contribuția României la bugetul UE: 1,229 miliarde EUR
Contribuția României la bugetul UE, ca procent din VNB-ul său: 0,67 %

Compara cat dau unii la UE cat au luat ,ce au realizat unii ,ce au realizat altii.

Informatie foate importanta pentru tine.

Vezi că ,”cormoranul” a promis că deschide ”APROZARE” pentru ca țăranii să aibă unde-și valorifica productia ((((((((((
Sigur vei putea si tu să valorifici laptele de la țap ca să cumpere și @ Mareș produse proaspete autohtone.
Salutari de la tigri 2 !

Mihai spunea...

Nu vă faceti probleme.
Nu-i de vina @ Cezar & Mareș pentru ca nu pricep că socialistii olandezi ,suedezi ,norvegieni traiesc in cu totul alte medii ,mai ales ca sunt si repere de dezvoltare economica liberala cu avansata protectie sociala pentru cetateni ,conditii de muncă ,repartizare venituri ,sanatate ,educatie si alte probleme sociale.
Aici în Suedia mai ales apoi preluat de Olandezi si norvegieni s-a inventat linia de mijloc care combina existenta liberalismului economic pur cu luarea in consideratie a aspiratiilor sociale.
La astia si-a gasit Liviu si Veorica să le dea lectii (((((((

Ia vedeti voi cum este pe la astia la capitolul ”cheltuieli minime cu detinutii”. Profitul investit in vit A,B,C,D,E,miere de albine ,biblioteci virtuale ,etc

https://www.mediafax.ro/social/dizgratiatii-suedia-si-olanda-inchid-inchisori-din-lipsa-de-detinuti-solutia-gasita-de-alte-tari-16232039

http://www.ziare.com/articole/olanda+inchisori

Huhu Rezea spunea...

Nişte fraierici de pa la unelei tembelziuni şi site-uri obscure au reţinut din episodul Dragnea la Congresul PSE numai presupunerea că Franz nu a ascultat cuvântul lui Dragnea şi că o isterică portugheză a stigat în sală precum #rezist în Piaţa Victoriei. Internauţii au identificat-o pe europrlamentară ca prietenă de pahar cu Monica lui Băse.
Din răspunsul lui Timmermans rezultă că a ascultat cu atenţie ce a spus Dragnea şi că l-a ars la lingurică criticile formulate la adresa Dreptei Europene cu care el, desi socialist, s-a identifificat în ultimii 4 ani. Stie că nu va avea sprijinul românilor în accederea din nou la conducerea CE.

Iulian Mareș spunea...

T,
nu te-ai saturat sa fii tapul blogului?
"Aici în Suedia mai ales apoi preluat de Olandezi si norvegieni s-a inventat linia de mijloc care combina existenta liberalismului economic pur cu luarea in consideratie a aspiratiilor sociale."...
Tu esti suedez?
Cand esti serios sa ne spui!
Altuia....
daca miliardele devin mizilic, ce ar mai fi de spus?
Nici nu ma surprinde ca in curand #Rezist se poate transforma in #Nazist!
Da, este diferenta! Dar nu ei au fost pavaza rusilor, turcilor.
Sa ramanem noi asa cum suntem si tot vom fi romani!
Sunt bucuros ca tu si altii veti reprezenta avangarda revolutionara pe care toata tara o asteapta!
Ce zici, mai postezi dupa alegeri?

Ein Stein spunea...

Dragnea a tras-o cu "linia rosie" dupa care l-a votat cu doua maini pe mafiotul Frans sa ramana in continuare presedintele CE. Mai bine statea acasa si se pregatea de nunta Olgutei.
Pentru cine nu a inteles mesajul mafiotului, a plecat de la tribuna si s-a dus glont la sefa socialistilor haustrieci pe care cu drag si pasiune a sarutat-o intre degetele mari de la picioare. Am scris in mai multe randuri, pana cand Romania nu va ceda atat portul Constanta cat si concesionarea traficului pe Dunarea in sectorul romanesc nu vom avea liniste din partea clanurilor mafiote din vest dedulcite la jaf. Nu e prima oara cand binomul haustriaco-holandez spun mai cu perdea ce vor insa acum au spus-o pe fata. Traficul pe Dunare de la Marea Neagra pana in inima Europei este miza cea mare, o investitie in aceasta cale de transport in care s-au facut investitii de un nivel nemaiintalnit in istoria Europei, e noul Drum al Matasii. Daca partidele politice ar avea un dram de raspundere si patriotism s-ar aseza la masa si ar promova o lege prin care sa se interzica pe o perioada de o suta de ani concesionarea sau instrainarea atat a Portului Constanta cat si a traficului, porturilor si facilitatilor de pe Dunare. Am convingerea ca asaltul bandelor mafiote din vest, cel putin al Olandei si Haustriei vor disparea ca prin miracol.

Iulian Mareș spunea...

T69,
tu esti crap de inghiti orice? ...mai ale cand citezi din mediafax! De unde-i vin banii?

Ein Stein spunea...

Degeaba te dai mare dreptaci cand tu esti doar un securist si un comunist imputit, degeaba esti toata ziua cu capitalul in gura cand tu toata viata ai fost un parlit de bugetar, degeaba esti cu statul de drept in gura daca nu ai habar ce e ala si consideri ca adaugari la legi prin protocoale si regulamente e in regula atat timp cat serveste unor interese de grup, degeba o tot arzi cu democratia cand tu nu esti capabil sa intelegi ce e aia si sa respecti rezultatul unui vot democratic. Asta se numeste fatarnicie.
De vina pentru saracia generalizata din Romania este statul mafiot, acea "burghezie bugetara" care paraziteaza si paralizeaza functionarea normala a statului. Singura solutie pentru indreptarea lucrurilor este o restructurare si profesionalizare a institutiilor statului, o lovitura mortala pentru statul mafiot. Nu vreau sa aduc in discutie cazuri, le stim cu toti insa nu pot sa ma abtin de la cateva exemple in sectoare esentiale. Invatamantul este pur si simplu distrus, singura ratiune de existenta a invatamantului actual e de a asigura platitori de taxe pentru puzderia de "universitati private" si "locuri de munca" pentru tot felul de "dascali" in specialitati pur si simplu inutile. Sanatatea a devenit o sursa de venituri pentru tot felul de "policlinici private" unde s-au aciuat impostori de prin toate colturile lumii, bineinteles prin darea de mita acolo unde trebuie. Infrastructura de transporturi e praf dar praf rau de tot, noroc ca avem puzderie de institutii care se ocupa cu adminstrarea ei. E dezastru!

Gigi spunea...

Am vrut să comentez despre"pretenii"din UE,care ne iubesc atât de mult încât ne-ar mai "ciuguli"și ce mai avem prin ograda.Am zis,am vrut să comentez,dar așa de bine a atins,@ein stein&mares, în comentarie lor,încât nu mai are rost să le mai repet.
Mai vreau să spun un singur lucru:Avem port/uri,dar nu mai avem flotă,pierdută pt.totdeauna în experimentul Philadelbăse

Stelian P. spunea...

@Iulian
Miliardele pot sa fie mizilic pentru cei care le au iar inlocuirea lor nu e o problema pentru banci puternice si pentru tari care au economii puternice. Diferenta este ca cei care fura acolo ajung in puscarie nu conduc partide si nici nu fac legi. De aia la noi conteaza si citeva milioane.

@Ein
Drumul matasii prin ecluzele de la Portile de Fier, viteza si volum de marfuri la maxim. 😂😂😂 Nici nu ne mai trebuie autostrazi si cai ferate. In plus Dunarea are o portiune pe teritoriul Serbiei, aliat de nadejde al Rusiei. Vedeti vreun motiv de ingrijorare ?
Apare insa o micuta problema. Ce ne facem daca apare un alt TT (mai bine platit de mafioti) care prin OU modifica legea aia de 100 de ani ?

Mihai spunea...

@ Gigi ,@ ein stein ,@ Mares
Patriotismul desuet de multe ori poada dauna grav. Este de regula specific militarilor.
Oamenii de afaceri seriori care merg in progres pe rationamente de dezvoltare ,concurenta ,progres ,implementare de tehnica noua avansata si alte concepte ale economiei de piata nu le este frica de concesiuni ,afaceri negociate la sange ,etc.
Dar este vorba de oameni seriosi ,buni negociatori ,foarte greu de gasit pe la noi.
Daca nu ne adaptam trebuie sa asteptam investitii de la Dragnea ,Orban ,Barna si care or mai veni ,incapabili să deruleze afaceri serioase.

Cititi aici. Poate nu stiati. Oare astia nu trebuiau sa refuze ..............

Producătorul chinez de automobile Geely a devenit cel mai mare acţionar al Daimler, deţinătoarea Mercedes Benz
După anunţ, acţiunile Geely au crescut cu circa 10% la bursa din Hong Kong, anunţă BBC.
Compania chineză deţine compania suedeză Volvo, precum şi London Taxi Company, producătoarea taxiurilor londoneze. Preşedintele Li Shufu se va întâlni în această săptămână cu executivii Daimler şi cu oficiali ai guvernului german.

China va deveni, consideră o mare parte a lumii economice, cea mai importantă piaţă pentru fabricanţii de automobile.
Aproximativ 360 de companii au fost preluate, începând cu producătorul Italian de cauciucuri Pirelli sau compania de leasing aerian irlandeză Avolon Holdings. Totodată, chinezii dețin în totalitate sau parțial patru aeroporturi în Europa, șase porturi (între care și un terminal în Portul Constanța), parcuri eoliene în cel puțin 9 țări și 13 echipe profesioniste de fotbal.
Bloomberg precizează, însă, că amibițiile Chinei în Europa sunt mult mai mari de atât, dacă luăm în considerare și cele 355 de fuziuni, investiții și joint ventures, ale căror valori nu au fost dezvăluite. Agenția de presă americană estimează că acestea ar putea valora în total alte 13,3 miliarde de dolari. La aceste sume se adaugă parcurile greenfield sau operațiunile pe bursă, care ar putea să totalizeze cel puțin 40 de miliarde de dolari, plus participația de 9 miliarde de dolari pe care grupul chinez Geely Holding a cumpărat-o la Daimler.

Asta-i lumea globalizata a afacerilor care prospera si merg inainte d-nilor . Nu stii sa atragi si sa negociezi rămâi de căruța.
Suedia mai are aproximativ 5% din economie neprivatizata . Si nu le-a fost frica sa dea Volvo daca au stiut negocia.
La noi toate companiile si societatile de stat sunt pusculite de partid ,angajatoare de beizadele , sinecuri de partide in AGa, Consilii de administratie , multe cu datorii la stat,etc.
Si asta le convine jupânilor.
Si daca mâine olandezii isi dau portul chinezilor si o sa aiba chinezii 7 porturi in Europa ce o să mai ziceti ?

Iulian Mareș spunea...

#European,
Bancile platesc amenzi, tati, ai nostri fac puscarie!
Ce tot nu intelegi care-i diferenta?
Kiar vrei exemple de politicieni vestici corupti...care luau bani pt vizitatorii sediului UE, ca orice spagar cacanar?
Fii serios, macar 5 minute!

Ein Stein spunea...

@avianyc
Nu prea intelegi cum stau lucrurile, niciun stat cu tigla pe casa isi vinde sectoarele strategice catre chinezi sau alta tara. Exceptie face Romania care a cam dat tot, gaze, petrol, energie, ape minerale, minereuri, etc. Din putinele proprietati ale statului pe care le mai are face parte si traficul pe Dunare sau Portul Constanta, este un sector strategic si nu trebuie instrainat sub nicio forma. Nici celelalte tari nu au instrainat bunuri sau sectoare strategice. Ce treaba are Pirelli sau Avolon Holdings cu sectoarele strategice de stat? Niciuna. Ce aeroport din Europa detin in totalitate chinezii? Nu ai sa vezi ca Germania va permite vanzarea catre China a Siemens sau reteaua feroviara indiferent cate parale le vor da chinezii, sau francezii vor vinde Aerospatiale. De asemenea nu ai sa vezi Rotterdamul pe mana chinezilor. Ca au preluat chinezii o parte din Daimler e un pion otravit pentru ei. Sunt convins ca nu le-au vandut nici tehnologie si nici centrele de cercetare. Chinezii au mai cumparat si in trecut nume mari spre exemplu divizia de statii de lucru si laptopuri de la IBM. Si ce e cu asta? I-au facut dependenti pe chinezi de chipseturi si microprocesoare de la americani ei neavand tehnologia necesara producerii lor. Cred ca intelegi ce inseamna asta. Ambitiile Chinei or fi ele mari insa banii nu pot cumpara orice. Sa inteleg ca economia Suediei mai sta doar in 5% in proprietatea statului. Sa inteleg ca si resursele naturale, exemplu padurile mai sunt in proprietatea statului in pondere de 5%? Fugi d-aici!
De ce nu dai si exemplul Norvegiei cu resursele de gaze care apartin 100% statului atat productie, exploatare, vanzare. Crezi ca nu aveau chinezii bani sa le cumpere? Pentru terminalul portual in Constanta chinezii platesc o caruta de bani catre stat, adica statul nu face nimic si ia bani, daca era portul lor nu plateau nimic. Intelegi ca una e una si alta e alta?
" Preşedintele Li Shufu se va întâlni în această săptămână cu executivii Daimler şi cu oficiali ai guvernului german."
Pai vezi? Intai trebuie sa-si dea dangaua guvernul si sa stabileasca ce anume din Daimler se vinde catre chinezi, probabil chestii deja invechite si neperformante.
"La noi toate companiile si societatile de stat sunt pusculite de partid ,angajatoare de beizadele , sinecuri de partide in AGa, Consilii de administratie , multe cu datorii la stat,etc."
Cu asta sunt de acord cu tine 100% !!!

Ein Stein spunea...

@politruc comunist
In Portile de Fier 1 cat si in 2 s-au investit sume foarte mari de bani, cred ca peste juma de miliard de lei. Achtung! numai in Portile de Fier 1 si 2. La Portile de Fier 1 s-au modernizat ecluzele tocmai pentru un trafic marit. Care e treaba cu Serbia si Rusia ca nu prea inteleg? Tu crezi ca Serbia si-ar taia singura craca de sub picioare? Tot traficul s-ar desfasura pe partea romaneasca de Dunare si ar ecluza tot numai pe partea romaneasca, adica castiguri duble. Cu tine nu se poate inchega o discutie bazata pe argumente, doar speculatii de politruc comunist.

Mihai spunea...

@ ein stein
Ceea ce am scris s- a intamplat de acum doi ani.
Eu am spus ca decat societati pusculite de partid mai bine negociat variante de rentabilitate.
Porturile de la Dunare sunt falimentare ,
,invadate de buruieni ,rugina si degradare accentuata. O formula bine negociata trebuie găsită.
La suedezi referirea este la societati cu capital de stat.Sunt statistici publice de acum vreo cinci ani.
Am fost foarte puternici in industria extractiva.
Daca le-au dat la fier vechi ce ar mai fi de facut? O solutie trebuie gasita,nici decum vandut gazele la unguri,etc.
Cine sa le puna in ordine.
Politicieni de la a la z care nu stiu nici politica ,nici afaceri favorabile statului?


Iulian Mareș spunea...

Sunt mândru că sunt contemporan cu câțiva useri de aici și le mulțumesc că nu au uitat:
Că sus în deal la tine-n sat
Popa Ioan te-a botezat
Și Lelea Stanca te-a ținut un an la sân!
Dar în același timp am inima frântă când văd cât de deskis și naivi sunt alții!
Probabil va fi un timp când vom părăsi tot și vom devoala asasinii economici și coloana a 5a de pe aci!
Oricum, prefer o gândire și exprimare originală in locul uneia de copy/paste din jurnale modeste, dar cu gradați mesianici sau agende propagandiste ale partidelor!
In final va amintesc că este buna critica până când nu cuprinde totul și nu oferă soluții bune in locul celor mai puțin bune!
Așa că mă văd nevoit, în condițiile vieții democratice cu un partid de centru-stanga unul de dreapta și două cu grade, în care partid să crezi mai mult? Exclus să le desfizi pe toate sau sa crezi in toate!
Deci, mai ales pt criticii de orice și oricum,...care-i răspunsul?
Daca nu-l aveți (răspunsul) ar fi cazul că dpv moral sa tăceți întrucât numai criticii de artă nu au creat niciodată nimic, ci doar critică și mănâncă o pâine și de la cel criticat și de la cel lustruit, ceea ce în cazul vostru nu este nici moral, nici corect și doar parțial adevărat!

Stelian P. spunea...

@Ein
Intrebati un copil din clasele elementare si o sa aflati (la gradul dvs. nu aveti de unde sa stiti) ca Dunarea curge EXCLUSIV prin Serbia cu aprox. 10% din cursul total adica are atit malul drept cit si malul sting pe teritoriul national sirbesc. Poate aflati cu aceasta ocazie ca trece si prin prin Belgrad. Daca nici acum nu vedeti care e treaba atunci puneti mina pe carte.

@Iulian
Multumesk. Mi-au dat lakrimile. Am pus melodia pe telefon. 😢😢😢

Stelian P. spunea...

@Ein
PS
Sper ca DRUMUL MATASII merge pina in inima Europei deci si prin Serbia nu doar prin Romania. Imaginati-va ca NATO vrea sa-si aduca utilajele la noi dar avind in vedere starea drumurilor si a cailor ferate alege DRUMUL MATASII. Va spune ceva asocierea Iugoslavia - NATO ?
"Traficul pe Dunare de la Marea Neagra pana in inima Europei este miza cea mare, o investitie in aceasta cale de transport in care s-au facut investitii de un nivel nemaiintalnit in istoria Europei, e noul Drum al Matasii"

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
ironie ieftina!?? Nu o aveai inca?

Transportul de marfuri pe apa este cel mai rentabil! Este clar ca si Serbia ar avea de castigat si nu s-ar da in laturi!
Intrebuintarea senalului navigabil al Dunarii a fost reanalizat prin 2014 de catre cei interesati! problemele nu sunt simple si necesita lucrari de modernizare, amenajare si infrastructura portuara! Din pdv militar, NATO stie care sunt + si -!
Dpvd national cel mai bine este sa nu vinzi ci sa cesionezi negociat!
Dunarea navigabila, canalul si porturile la Marea Neagra vor taia din cascavalul unor criticati externi! Pe termen mediu acestia nu se vor mai putea opune, fapt ce si justifica virulenta atacurilor si promisiunile sub presiunea coltilor in cur!

Iata un bun exemplu, intrucat lor nici nu vor indrazni sa le zambeasca fara aprobare:

Chinezii vor deschide o fabrică în România. O investiție importantă care vine, oarecum să confirme interesul oamenilor de afaceri străini pentru țara noastră. Potrivit datelor statistice, investițiile străine directe în România au însumat, anul trecut, 4,936 miliarde de euro, o creștere de 2,9% (139 milioane de euro) față de 2017. Cât din acest total sunt cheltuielile realizate de oameni de afaceri din China?

Producătorul chinez de mobilier pentru birouri, UE Furniture va deschide prima fabrică în România, printr-o investiție de peste 9,5 milioane de dolari. Fondată în 2001, în regiunea Huzhou, din nordul China, compania este listată la bursa din Shanghai din 2015. Pe piața din România, UE Furniture a intrat cu un showroom deschis în Pipera prin intermediul unei companii în calitate de Master Francizor.

De remarcat evoluţia investiţiilor chineze în ţara noastră. În 2017, acestea s-au ridicat la 900 milioane de euro, un salt uriaș față de 209 milioane în 2015 și aproape 100 de milioane un an mai târziu. De remarcat că, într-un deceniu, marele stat asiatic a cumpărat sau investit în active europene cel puțin 318 miliarde de dolari.

Promisiuni de 10 miliarde de dolari

În acest context, merită amintit că, în 2013, când o mare delegație de oameni de afaceri din China a vizitat România, oficialii de la Beijing promiteau că au pregătite, pentru țara noastră, 10 miliarde de dolari și că limita poate fi depășită. Lucrurile nu au mers însă conform așteptărilor. Au existat negocieri, tratative și discuții, s-a vorbit despre iminenta semnare a unor contracte importante.

În pofida tuturor obstacolelor, a tergiversărilor și eșecurilor, interesul companiilor chineze pentru România nu a scăzut. Astfel, o companie din China ar urma să investească aproape un miliard de euro pentru realizarea unui nou grup energetic la Rovinari. Pe de altă parte, sunt șanse mari ca firme din China să se implice în reabilitarea și modernizarea căilor ferate din România. Pentru că, deși există fonduri europene de peste 3,5 miliarde de euro, nu toți banii au ajuns la destinație.
Daca pt unii capitalul kinez este bun, atunci de ce nu ar fi si pt tara care le-a pus caramida industrializarii? Ca nu vrea Olanda si Germania? este o gluma a momentului, dar se zice ca daca vor, nemtii, cat se cred ei de MOTOR, invata in mai putin de 1 an sa manance 300g de orez/zi si vor spune ca au mancat carnat de bere!

Iulian Mareș spunea...

WAW!

"Asociația "Forumul Judecătorilor din România", Asociația "Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" și Asociația "Inițiativa pentru Justiție", având în vedere invitația publică lansată de dna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii și ai asociațiilor profesionale ale magistraților de participare la discuții pe marginea legislației în domeniul justiției au refuzat prim-ministrul pe motiv că ''Justiția nu se negociază''.

Kiar asa? ....hai, ia ziceti zau, cu limba scoasa! ....dar ce la rahaturi ati negociat voi nici parfumul meu A'Men nu-l poate acoperi!
...cand esti numit pe functie in baza unui examen nu esti lingau pt delegare pe functi! Asta-i independenta si apoi tu nu faci legi ci le aplici! Si nu mai mintiti prostii ca nu faceti greva ci va suspendati programul, ca poate kiar veti fi exclusi din magistratura, pe buna dreptate! Cand vad si procurori la protest care au incalcat legea si au dosare deskise, fiind cercetati ma gandesc ca ce poate fi mai rau? Tupeul sau nesimtirea?
Nu cumva, tara asta v-a dat enorm nemeritat?

Iulian Mareș spunea...

Cand prostia este vecina cu nebunia:
Laura Codruța Kovesi a depus plângere împotriva Consiliului Superior al Magistraturii.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a depus plângere împotriva CSM.

"Kovesi a făcut o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii în urmă cu câteva luni pentru a-i fi recunoscut gradul profesional de Parchet General, însă cererea a fost respinsă.
Știind că nu a îndeplinit criteriile, Laura Codruța Kovesi a făcut plângere împotriva acelei hotărâri de respingere dată de CSM.
Laura Codruța Kovesi va susține interviul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European pe data de 26 februarie."

Stelian P. spunea...

@Iulian
Inainte de a beneficia de transportul rentabil pe apa puteti sa ne explicati cam cit ar costa reamenajarea si modernizarea porturilor,conectarea lor la punctele importante (prin sosele sau cai ferate), adincirea senalului navigabil si mentinerea lui la parametri necesari, consolidarea malurilor, prevenirea inundatiilor, marirea ecluzelor de la Portile de Fier etc., etc. Cu ce bani ar face Romania aceste lucrari, prin parteneriat public privat ?
In cit timp ar ajunge acest vis o realitate palpabila ?
Ca militar nu vedeti niciun impediment din faptul ca aprox. 350 km. din acest drum trec prin Serbia, tara profund ostila Germaniei si NATO, o sursa valoroasa de informatii pentru Rusia ? E usor de acceptat ca Serbia ar aproba proiectul dar ce garantii avem ca nu ne-ar face sicane ulterior ? Personal (cu exceptia politicienilor) am mai mare incredere in cuvintul maghiarilor decit al sirbilor. Ii cunosc bine si pe unii si pe altii.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Spre deosebire de tine eu am învățat să nu cred în cuvântul lor!
Știu la ce te referi...Centrul de interceptare rus de la Niș; și acum țu ce ai vrea?.. te bombardează 14 tari NATO, încă 4-5 te subminează și ei să te iubească?
Costurile sunt știute, inclusiv posibilele firme ce pot executa lucrări!
Șenalul va fi întreținut de țările parte, clar, dar îți iei și taxe!
De realizat se va realiza, asta este cert, numai că verzii încă nu au terminat studiile privind implicatiile transportului aspră șalăului și somnului de Dunare!
Este f clar că singuri nu avem resursă să realizăm! Și asta este valabil și pt alții!