Un produs Blogger.

miercuri, februarie 13, 2019

Liberalii propun modificarea doar a articolelor 29 și 30(forma abrogată) din Legea pensiilor militare

28 comments


 - forma iniţiatorului
a

SUPERFICIALITATE, numele tău este reconfirmat de noii liberali pedelizați!
Cu referire la modificările propuse pentru LEGEA pensiilor militare,  se observă că au modificat articolul 29 care introdusese plafonul de 85% din baza de calcul, dar au lăsat nemodificat noul art. 60 introdus prin OUG nr. 59/2017 prin care s-a instituit plafonul bazei nete de calcul.
La art. 30 au dat-o serios în bară. Articolul 30 în forma în vigoare are un singur alineat. Dacă liberalii vâlceni abroga 2 alineate, înseamnă că abrogă forma art. 30 deja abrogată prin OUG nr. 57/2015.
Niște politicieni responsabili nu propuneau desființarea pensiilor de serviciu, fără să pună ceva în loc, fie și tranzitoriu. Ce pensii vor primi beneficiarii pensiilor de serviciu  după eventuala aprobare a legii până se gândește guvernul să revizuiască  toate aceste legi, pentru că este o prostie să se stabilească noile norme de calcul al pensiilor prin revizuirea normelor metodologice de rang inferior legii.



28 de comentarii:

Leon spunea...

Fara comentarii..!
Astept guvernarea PNL + USR + PMP, cu L.Orban si/sau T.Basescu Premier, prin rotatie anuala ..:)).

Cezar spunea...

🤣😂🤣😂🤣😂😎😎😎

Gigi spunea...

La ce te poți aștepta la acești indivizi?
Eu înțeleg,abrogi art.daar ce pui în loc?
Ce te poți aștepta de la niște pedeliști vopsiți în liberali autentici!?
Nu degeaba au ajuns la 10%(vezi ultimul sondaj)
Lumea,sa cam deșteptat,deoarece vopseaua sa degradat în timp și a început să se scorojească,văzându- se cea veche.

Sorina spunea...

Hahalere

M spunea...

Am să mă feresc să comentez despre PDL sau PNL cum își zic acum. Experiența mea cu membrii de frunte și acestui partid mă fac profund părtinitor.
Observ multe acțiuni impotriva instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională. Atacarea Jandarmeriei, a SPP, a SRI, a Politiei, brambureala cu Ciucă, asaltul asupra pensiilor și salariilor, atacarea bugetului, atacarea dotării armatei. E grav dragi camarazi!!

ionel bardas spunea...

un proverb romanesc graieste:"PE CINE NU LASI SA MOARA NU TE LASA SA TRAIESTI" oare de ce nu au fost arestati basescu si orban vectori PD,PDL,PNL sau cum dracu se vor mai numi de acum inainte.guvernare este asemenea cu o nunta cine plateste lautari comanda asa si cu guvernare cine da banul comanda

Leon spunea...

In sedinta de astazi, CCR a amanat dezbaterile pentru data de 27 februarie, la contestatia formulata de 83 de deputati PNL + USR la proiectul de lege privind sistemul public de pensii..!

Dan spunea...

Plumb in camasa de otel .

Liviu PO spunea...

Bine,bine,dar care va fi formula de calcul a pensiilor? Probabil acestia se folosesc de metoda piciorului in usa. Daca trece aceasta varianta,urmeaza un nou articol prin care calculul pensiilor militare de serviciu sa se determine dupa formula uzitata de sistemul public.In aceste conditii oare cat va mai supravietui legea 223 asa ciuntita cum este acum?

M spunea...

Decât legea 223 și chiar și sporul dat de OMM mai bine pensii calculate ca pentru ziariști!!
Legea nr.8/2006 le dă acestora o indemnizație, "cuantumul indemnizatiei reprezinta echivalentul a 50% din pensia cuvenita titularului sau, dupa caz, aflata in plata la data solicitarii."
Ați auzit pe cineva să protesteze față de pensiile speciale ale ziariștilor?

iceparu spunea...

Merg pe ideia pensiei dupa contributivitate .Adica punctajx75.In felul acesta se sterg inechitatile.Dece Mares sa ridice 8000 lei lunar pentru ca poate iar similarul lui pensionat prin anul 2000 sa ridice pe jumatate.
T3@fii destept.Pensia ta avionica ar creste exponential .

iceparu spunea...

Merg pe ideia pensiei dupa contributivitate .Adica punctajx75.In felul acesta se sterg inechitatile.Dece Mares sa ridice 8000 lei lunar pentru ca poate iar similarul lui pensionat prin anul 2000 sa ridice pe jumatate.
T3@fii destept.Pensia ta avionica ar creste exponential .

Militar de la 14 ani spunea...

În momentul când un proiect de lege ajunge în comisiile care dau avizul sau inițiază raportul, sunt invitați reprezentanți ai categoriilor la care se face referire. Vorbim strict de drepturile militarilor - asta ne interesează.
Rar apare vreun general pe acolo. De obicei, trimit în cel mai bun caz un colonel cu funcție de șef de birou. Puteți verifica pe siteul CD.
Mai grav e că cei trimiși semnează PV. Atât! Se supun 100% factorului politic. Nicio idee, nicio "luptă", totul e rezolvat dinainte în anumite culise.
Ne întrebăm de ce am ajuns în situația asta?
Până când nu vom avea oameni care să negocieze cu adevărat pentru militari, asta vom primi de fiecare dată când "i se mai năzare" unui parlamentar sau unui grup răzleț, dar care poate crea un astfel de proiect de lege, care, dealtfel pare că e făcut de niște Doreli.

Ein Stein spunea...

O noua lege a pensiilor militare al carui continut sa nu depaseasca o coala A4 ca ciuma portocalie sa nu aiba ce sa modifice.
Pensia sa se acorda doar pentru vechimea in serviciu, numai pentru militari si sa fie compusa doar din grad, functie, vechime si pe arme. Actualizarea/indexarea pensiilor sa se faca functie de evolutia cosului minim de consum pentru a-ti conserva standardul de viata pe care l-ai avut la trecerea in rezerva. Ca la unchiul Sam ca o sti el ceva.

M spunea...

@Ein Stein - pensia militară este interesantă în cazul unei cariere liniare. În cazul meu, cu 5 ani înainte de pensie am avut un mic "nenoroc" și m-am întors pe o funcție pe care fusesem cu mulți ani înainte.
Eu prefer calculul pe contributivitate la care să se adauge OMM (poate un pic mai mare, ca la ziariști). În plus o condiție ca trecerea în rezervă "să fie onorabilă" adică să nu ia pensie militară unul condamnat de exemplu.

Iulian Mareș spunea...

Parule GP-ist,
Eu nu ridic/primesc bacșiș!
Poate, alții, la cârciumă!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Ai dreptate, dar armata US a adus acasă fff multă "captură"!
Nici draku nu mai știe care mai sunt cele mai corecte principii pt o lege justă și mulțumitoare pt cel puțin 80-90% din cei vizați acum și în viitor!

Cezar spunea...

Î"țeparu
15.oo1

CEZAR spunea...

@?Draghici spunea...
Numai tu ai spus-o..???

Ein Stein spunea...

@M
Daca esti militar o astfel de lege nu ar trebui sa te puna pe ganduri, in primul rand o aplica americanii pentru armata lor si nu numai ei. Am scris acolo calcului din grad si functie deoarece la noi este imposibil sa se faca altfel, in fapt la ailalti baza de calcul este gradul iar functia nu are treaba cu pensia. De ce? Pentru ca la noi lucrurile sunt cu curul in sus. In legea salarizarii ar trebui trecuta solda de grad care trebuie platita si nu functia. Esti colonel ai solda atat, punct. Functia este cea care defineste atributiunile functionale, obligatii, raspundere, etc. Daca functia respectiva are un anumit specific poate fi purtatoare de sporuri care se dauga la solda de grad si nu invers. Acum solda de grad e un fel de spor, pana si metoda de calcul e una imbecila, procente din solda de functie. Ca sa intram in rand cu ceilalti trebuie sa se inteleaga adevaratul sens al unui grad militar care sa nu mai fie vazut ca o chestie decorativa ci ca o ierarhie profesionala, trebuie sa fie functia gradului nu gradul functiei. Cu alte cuvinte ai ajuns la gradul X primesti o solda de grad conform legii salarizarii apoi ocupi o functie unde poti primi unul sau mai multe sporuri spre exemplu spor de stampila. In momentul cand iesi la pensie, aceasta se calculeaza numai din solda de grad, sporul de stampila nu mai e inclus in pensie pentru ca la pensie nu mai stampilezi nimic, atunci de ce l-ai primi. Tocmai multitudinea de sporuri pentru anumite "elite" tine in viata cu o incapatanare iesita din comun o lege de-a dreptul imbecila si ticaloasa.
Numai in Romania este posibil sa gasesti sublocotenent ocupand functie de maior sau colonel, la ailalti e imposibil asa ceva. Oare gresesc ei?
Am scris in nenumarate randuri ca trebuie sa se aplice un pachet de legi care privesc armata, legea pensiilor militare copiata de la oricare alta tara NATO sanatoasa cu capul nu se poate aplica. Eu am dat o sugestie vazand cum e la ailalti. Doar asa se poate aduce echilibrul ala de care vorbim, nu exista alta cale. Acum este foarte greu spre imposibil sa gasesti doua pensii identice chiar daca sunt indeplinite aceleasi conditii de vechime, functie, grad, etc.

Leon spunea...

@Ein Stein, un argument in plus pentru cele afimate mai sus este si faptul ca :
,,Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan social a calitatii de cadru militar,,(Art.3 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare). In Livretul militar toti avem trecut ultimul grad avut in activitate..!
In statutul cadrelor militare ar putea fi adaugat un capitol separat privind pensiile militare de stat !

Leon spunea...

Grefierii ameninta blocarea instantelor printr-o greva, daca personalul auxiliar ramane fara pensii speciale..!
Miltarii nu au dreptul nici macar la... greva !

Mihai spunea...

@ ein stein
prin anii 95-96 am avut ocazia sa fiu luat in componenta unei delegatii in cadrul programului MIL To Mil derulat cu Fortele Armate ale USA. Vizita s-a derulat intr-o baza aeriana din Arizona.
Până când militarii romani nu vor aveau (sau sa fi avut) conditiile unui militar american ) nu poti sa impui un sistem de pensii aici similar cu cel al lor.
Nu am studiat problema pensionarii la ei atunci fiindca nu asta era tema.
Ce am vazut acolo ne-a lasat pur si simplu masca fata de ce era si mai este la noi.
Cadrele militare locuiau la 60 km de baza ,aveau masina personala la dispozitie si primeau cheile de la apartament.
În baza aeriana aveau tot confortul necesar bunului trai ,pâna la statie Peco,etc
Intrarea in baza se facea după ce erai identificat si primeai un fel de ecuson pe care trebuia sa-l prinzi pe tinuta intr-un anumit loc la vedere.Ecusonul respectiv era un fel de identificator al traseului de urmat in baza respectiva.
La fiecare intersectie,pavilion,etc era plasat cate un ”ranger” care statea cu piciorele departate si mâinile la spate ,nu saluta ,nu intra in vorba.
Scopul acestora era doar sa permita accesul in zona respectiva doar celor care aveau pe ecuson inscriptionat un simbol de identificare corespunzator zonei respective. Daca nu aveai pe ecuson acel simbol nu patrundeai in acea zona nici daca erai cel mai mare general din baza.
Doar prin semne ti se indica traseul de urmat.
Asta insemna ordine si fiecare cu patratica si treaba lui.
Baza era compusa din baza aeriana propriu zisa cu pistele de decolare ,etc plus o baza logistica de aprovizionare (hale imense) la nivel Forte aeriene USA atat din intern cat si extern.
Respectiva baza era absolut in totalitate informatizata si robotizata.
Fiecare piesa era marcata cu un cod si pusa pe rafturi ,rafturile de asemenea codate.
Intre rafturi erau sinele pe care circulau platformele cu robotii de incarcare.
Se introduceau datele in calculator ,se dadea ”start” robotii plecau ,identificau piesele ,munitiile ,etc le amplasau pe platforma ,de pe platforma le plasau pe o banda rulanta ,pe această banda se impachetau si etichetau automat ,dupa care la capatul benzii erau plasate in containere etichetate automat cu adresa de destinatie, si apoi se plasau cu niste mobile prevazute cu macarale si stivuitoare direct in avionul pentru directia/adresa respectiva.
In maxim cateva ore de la inceputul operatiunii piesele erau de destinatie in celalalt colt al tarii sau al lumii cu minima interventie umana.

Ati vazut asa ceva pe la noi după ce am ”evoluat ”28 de ani.

Ps In comentariul urmator revin cu date despre personal.

Mihai spunea...

PS
@ ein stein
Legat de personalul din acea baza.
Fiecare absolut cu patrătica lui.
Baza era dotata in comandament cu camere fonice ,fara semnal unde se desfasurau sedintele operative ,etc ,etc. Foarte bine si inteligent structurati. Toata lumea cu ecusonul in piept si doar pe traseul care permitea acel ecuson.
Am discutat cu un un partener din cadrul programului si l-am intrebat despre salarizare . Mi-a spus doar, ca sa pot face o comparatie ca un echivalent lt col la noi avea salar in jur de 8 mii de dolari cau de 3-4 ori peste personalul din învatamant ,administratie etc.
Asta ca sa fie clar unde ne-a plasat cineva pe noi.
Au trecut cam 20 de ani de atunci ,nu stiu cum o fi acum ,dar atunci asa era.
Am vizitat si primaria de care apartinea respectiva baza.
Surpriza a fost ca majoritatea celor din primarie erau fosti angajati ai bazei ,inclusiv primarul.
Am inteles de acolo ca la ei exista ,sau exista ,nu stiu cum o mai fi acum o cutuma prin care militarii trecuti la pensie erau recrutati si indrumati/incadrati in administratia publica.
Si rezultatele erau vizibile.
Nu stiu daca ai nostri ar face fata la educatia acumulata pe plaiurile mioritice ,insa la ei se respecta niste principii ,principii cu care fac fata solicitarilor.
Am aflat ,la o mica sueta ca lucrurile nu stau prin primarie cam cum cred ai nostri ,ca mergi cu jalba-n protap si faci scandal cu oricine de pe acolo.
Daca faci asa ceva ,au un fel de ”angajati la paza si ordine” care te iau pe sus si te arunca din primarie ca pe o masea stricata.
Numai ca in primarii sunt oameni competenti ,totul informatizat ,atmosfera civilizata si rareori se intampla din cate spuneau.

Ein Stein ,când o fi asa si la noi ,incepând de la conditii de munca ,salarizare ,etc poti sa ceri pensii ca la ei ,dupa criteriile pe care le-ai enumerat.
Pâna atunci sa nu-i barfim prea tare fiindca au reguli si ordine cam in tot ce fac.

Asta-i daca vezi lumea si ai cu ce sa compari.
Iar cat au avut presedinti care au mai facut si razboaie sau au facut parte din fortele armate s-a vazut respectarea interesului national si progresul in orice domeniu ............ Sa speram ca daca vin afaceristii in frunte la putere si pe acolo nu vor duce totul in derizoriu ,mai rau ca la noi.

Ein Stein spunea...

@avianyk
Exact, mai cunoaste si domnia noastra cate una alta, eu nu am scris si nu voi sustine sa am o pensie ca a lor, nici nu se poate, in schimb doresc un calcul si legi ca la ei ceea ce cu totul alta poveste. Cei 8000 de dolari reprezinta solda, adica ce le intra pe card, gradul plus sumedenie de sporuri si bonusuri, solda de grad(functia de la noi) nu depaseste 3000-4000 dolari. La calculul pensiei se foloseste ca indicator de baza gradul, cei 3000 dolari nu cei 8000. La noi referitor la conditiile de munca e tocmai pe invers, considera guvernantii ca cu cat ai conditii de munca mai bune trebuie sa iesi cat mai tarziu la pensie, vezi fosta lege 263, si sa ai un salariu mai mic, deci nu e ca la ei. Ce te faci daca iti imbunatatesc conditiile de munca? Nu ai dat de dracu? O sa se iasa la pensie la 100 de ani. Cat despre angajarea "fostilor" in tot felul de institutii la noi e tocmai pe dos, nu de putine ori s-au burzuluit politruci de toate culorile sa nu mai poti lucra in institutiile de stat si sa cumulezi pensia cu salariul, o masura de-a dreptul imbecila de parca ar vrea sa te angajeze dar sa nu te si plateasca. Concluzia ar fi ca trebuie schimbata mentalitatea d-aia am si scris de cate ori am avut ocazia ca singura, tine minte "singura", solutie e o restructurare institutiilor statului, ocuparea functiilor numai si numai pe baza de examen, si o lege prin care munirea pe funtie sa fie considerata infractiune grava. Si tu faci aceleasi greseli ca toti radicalizatii, spui lucrurilor pe nume dar tragi niste concluzii de te doare capu.

Ein Stein spunea...

Continuare
Referitor la justitie si lupta anticoruptie. Eu nu inteleg care e legatura intre justitie si lupta anticoruptie ca nu prea o vad sau o vad in paradigma de "slogan sulfuros". Una e una alta e alta cum ar zice un mare invatat. Uite iti atasez un articol al lui Cristoiu de fapt poza este extrem de sugestiva.
https://www.mediafax.ro/social/ion-cristoiu-update-kovesi-a-disparut-din-fotografie-ea-a-devenit-penala-17877276/foto

Orice om de bun simt ar remarca imediat ca din peisaj lipseste un steg cu secera si ciocanul si un panou cu sloganul "Stalin si poporul rus libertate ne-a(nea) adus!" exact ca in ziarele din anii 50-60 cand trebuia starpita hidra nu stiu de care. Aia e "justitia" pe care o doresti? Ia numara epoletii de acolo si pune-ti intrebarea care e legatura intre justitie si lupta anticoruptie poate gasesti tu vreun raspuns ca eu nu am. Pana cand lucrurile nu vor intra intr-o normalitate relativa Romania nu are nicio sansa si aici nu vorbesc doar de justitie, subiectul favorit al neocomunistilor de dreapta.

Ein Stein spunea...

mai continuare
In urma cu ceva timp scriai despre o primarie de succes dintr-o comuna, nu mai retin numele, si dupa cum ai observat si atunci primarul impreuna cu consiliul local era PSD-ist si nu dreptaci dupa cum ai fi vrut. De ce reiterez subiectul? Pentru ca ai adus vorba si in ultimul tau comentariu despre primariile "alealalte". Ca o concluzie, cel putin a mea, nu conteaza culoarea politica a unei administratii atat timp cat ea actioneaza in slujba cetateanului si a comunitatii. Din pacate nu ai remarcat care este caracteristica comuna a administratiilor de succes, sa zicem primarii de data asta. Iti spun eu! O structura de personal extrem de supla, pentru Romania, si un numar de angajati cat mai mare cu pregatire cat de cat in domeniul in care activeaza. Ia fa o comparatie intre numarul angajatilor de la primaria de care vorbim si una dintr-un sat de prin Vaslui, o sa ramai socat. Ca o concluzie, totul e sa vrei ca instrumente sunt garla, deci nu culoarea politica are vreo vina sau merit.

Ein Stein spunea...

si inca
Nu trebuie uitat ca in actuala guvernare pentru prima data in istoria Romaniei post decembriste s-a pus problema ocuparii functiilor, in magistratura, pe baza de concurs. Intelegi? Concurs. O lovitura naucitoare pentru toti politrucii in special pentru cei ai statului mafiot. Tii minte cum se imarteau functiile "importante" dupa fiecare alegeri? Daca puneti voi la SRI punem si noi la SIE, daca puneti voi la DNA numim si noi la PG si tot asa se imparteau functii, spuneau ei "pentru echilibru sa nu fie toata puterea in mana unora(partid)". Nu te-am vazut niciodata indignat de asemena practici in schimb cand Tudorel Toader a incercat sa le elimine imediat ai sarit ca ars. Tu ce zici era bine cu "numirile"?
Am mai scris, romanul este extrem de naiv, e poporul care pleaca cel mai repede dupa fenta. Aici trebuie sa mai lucram, trebiue sa nu ne mai lasam amagiti de promisiunile pe care le fac politrucii, trebuie mers la cauza si nu indreptate efecte cum ne aburesc ei, in fapt insasi substanta din care isi trage seva statul mafiot.
Pe aceasta cale tin sa-i reamintesc si lui Teodorovici ca a promis o restructurare a institutiilor si a cam uitat de ea.