Un produs Blogger.

duminică, februarie 24, 2019

Ordonanţa de Urgenţă nr. 7/2019 care ii lasă fără pensie specială pe magistraţii care părăsesc sistemul din motive imputabile

26 comments
Până la art 14, Ordonanţa completează condiţiile de admitere la Institutul de Mgistratură.
In următoarele articole înlătură improvizaţiile prezente prin care ajungeau în funnncţie de conducere în parchete procurori delegaţi, limitează.dreptul CSM de a mai emite regulamente care adaugă la lege, completează dispoziţiile privind pensia de magistrat şi declanşează procedura de investire pe funcţiile de conducere vacante sau ocupate prin delegare din Parchete.
Putem să ne facem o imagine cu privire la motivele pentru care protestează magistraţii statului profund. 






26 de comentarii:

Pol spunea...

Era clar ca se vrea si slabirea justitiei.
Incet-incet toti vom fi pusi cu boticul pe labe

Mihai spunea...

D-le Huhurez ,cum bagi dta râcă intre oameni precum posturile Aneta3 si GTv.
Păi prevederea cu neacordarea pensiei de serviciu pentru condamnare definitiva ,exmatriculare din magistratura din cauze imputabile ,etc erau prevazute in L303/2004, art 83, inca din 2004 cu unle modificari ulteriare .
Eu chiar am scris pe aici că o prevedere din asta nu ar strica nici sitemului ”de forță”.
Sa vezi cum s-ar comporta politistii si jandarii ,etc in limita legii fara abuzuri ,incalcare proceduri ,etc

M spunea...

Interesant dar cred ca CCR o sa aiba ceva de zis. Din cate imi amintesc s-a mai incercat... Eu insa sunt un sustinator al ideii. Nu numai pentru magistrati dar si pentru militari sau politisti.

Stelian P. spunea...

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22994287-forumului-judecatorilor-asociatia-procurorilor-dupa-invitatia-premierului-discutii-independenta-justitiei-nu-negociaza-dialogul-trebuia-initiat-anterior-emiterii-oug.htm

Leon spunea...

T3, uite ca uneori mai spui si cate un adevar; asa este, Art.13, preia integral Art.82. al.(5) din Legea nr.242/2018, care modifica Legea 303/2004.., chiar nu inteleg de ce aceasta prevedere a fost reluata in OuG.nr.7/2019 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! FELICITARI! SI JURISTII DE LA MApN SI MAI LA FEL S-O PATEASCA! PENSII SOCIALE, NU ALTCEVA SA LE DEA LA TOTI TORTIONARII DE SUFLETE SI DREPTURI!

Huhu Rezea spunea...

"Leon
In noua formulare a art. 82 alin (5) nu mai este asimilată şi vechimea ca notar de stat.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ Leon
Eu spun numai adevaruri . Să fie clar.
Chiar daca uneori mai gresesc cate un articol.
Și eu care eram convins că esti la nuntă.
Ca intre noi; Poti sa intrebi mireasa te rog sa te lamureasca cate puncte de pensie face anul acesta un inginer din mediul privat cu 3700 brut/lună -conditii de munca nu se dau in privat ,asa ca normale.
Daca nu stie ,sau nu vrea ,poate te oferi dta să faci un calcul.

iceparu spunea...

T3 spui adevar pe dracul.O gramada de natarai pe aici care nu vad altceva decat conspiratie.Au preluat zloganurile lui nea Nicu.Aginturile straine.Natarailor nu ne tine nimeni cu forta in UE.Nu ne place putem sa ne luam jucariile si sa plecam acasa.Huhule baga o cenzura ca esti stapanul blogului.

Huhu Rezea spunea...

Facebook:Aurelian Pavelescu

MAGISTRAȚII MINCIUNII - RUȘINEA ROMÂNIEI! AȚI TRĂDAT ȚARA!

Magistratura nu este numai o profesie onorabilă, ci și una bănoasă în România. Cam dintotdeauna magistrații au fost alintații societății: salariile cele mai mari, pensiile de asemenea, multe alte avantaje legale. Ce li s-a cerut să dea în schimb? Corectitudine, verticalitate, competență.

I-am văzut, însă, taman în partea cealaltă. Au livrat societății minciună, nedreptate, teroare. dispreț. Nu erau cu putință toate acestea FĂRĂ O COMPLICITATE GENERALĂ. Nici vorbă că Portocală, Onea, Man, Ardelean, Uncheșelu, Veverița, Iacob, Bulancea, Lazăr, Kovesi, dar și printre judecători dintre care a apărut Camelia Bogdan, Lavina Stanciu, Tarcea, Matei etc. au fost și sunt singulari! EI SUNT DOAR CEI CARE AU FOS PRINȘI! Și, de ce? Pentru că s-au și expus ca niște bestii, ca niște proști, iar nesimțirea lor nu putea trece neobservată. Dar cei care au acționat și acționează cu aceeași agresivitate și minciună, dar neștiuți? Să fie foarte clar, minciuna și corupția - mai mult decât morală - sunt GENERALIZATE în justiție. PUNCT!

I-am văzut și zilele trecute ”protestând” pentru o ORDONANȚĂ CORECTĂ! Nici vorbă despre ce tot îndrugă idioții: gata cu delegările, amantlâcurile acestora și favoritismele; gata cu influențele de la șefi sub aparența ”controlului ierarhic”, gata cu NOI SUNTEM INTANGIBILI PENTRU CĂ AȘA VREM NOI și, dacă nu, îi chemăm pe străini să vă bată la tălpi - că pentru ei ieșiți în stradă!

Nu i-am văzut pe Dănileț și Bulancea protestând pentru abuzurile din justiție, pentru viața pierdută a NELEI SECARĂ! Nici pe Kovesi sau Lazăr CERÂNDU-ȘI SCUZE pentru miile de victime ale poliției politice pe care au patronat-o până au distrus țara! Nici pe mulți alții. Din contră, i-am văzut susținând #rezist, deși legea le interzice, la braț cu Dide, Angie și Sandy: SUNTEȚI EXACT CA EI!

M-am săturat de ipocrizie, că trebuie respectați magistrații, că doar unii fac și dreg, că, dacă îi certăm, e ca și ne-am lua de îngeri! NU: VOI SUNTEȚI MAI BORFAȘI DECÂT BORFAȘII! Țara v-a dat tot ce-a putut, infinit mai mult decât altora poate mai importanți decât voi: profesorii, medicii, și cei care țin țara cu munca brațelor. Știți voi cam cât câștigă un ÎNVĂȚĂTOR, eroul tăcut dintoteauna al națunii, lașilor?

Ați trădat țara, domnilor și doamnelor magistrați, o faceți și azi în fiecare zi! Nu sunteți cu nimic mai presus decât Parlamentul, Guvernul și cei pe care vă permiteți să-i sfidați în fiecare zi cu aere de superioritate. Din contră, cu mult mai rău, pe voi nu v-a votat nimeni, studiile voastre, ale celor mai mulți, sunt dubioase, iar din punct de vedere moral - ZERO - vreți să vă îmbogățiți fără să apărați adevărul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PE PAGIA MEA AM POSTAT LISTA RUSINII CU MAGISTRATII ACOPERITI! UN CAMARD DESTEPT, OPERATIV SI INTELEGATOR, ROG S-O TRIMITA ONORABILULUI S-O VADA TOTI SI AICI! MI-A TRIMIS-O UN CAMARAD, TOT DIN LUMEA JUSTITIEI!

IAR99Army spunea...

in sfirsit acest taranist napirlit peste noapte si inversunat basist de pavelescu a realizat care este adevarata fata a justitiei din Romania. bine ca i-a dat cel de sus mintea cea de pe urma. insa este doar o picatura de adevar intr-un ocean de minciuna si manipulare interna si externa cit cuprinde. de bine de rau nea nicu pe cit de dictator a fost pe atita de patriot si nationalist a fost. mare dreptate a avut TUTEA cind a realizat si a spus acest lucru. insa din pacate pentru noi cetatenii, in acest moment Romania este o colonie, dar o colonie cu citeva state paralele(a se citi grupari mafiote interne) formate din cei care detin functii cheie in stat sustinute de diversi politruci europeni ,,democrati"si care in dorinta de a se imbogatii si a parvenii au devenit cozile de topor ori chiar tradatorii de neam si tara de care daca observati nu se atinge aceasta justitie romana corupta, mafiota , intangibila si imburghezita peste masura de potentatii care se succed la putere si care fac parte din aceste grupari.

Iulian Mareș spunea...

Pavelescu asta, a fost sublim in ceea ce a scris!
Tot ne ferim sa spunem adevărul, dar putregaiul este cert!
Curățenie se va face...., dar ei au pierdut clipa de a-și face singuri curatenie în breaslă și asta este rușinos, dacă nu umilitor!

T3,
Tu nu mai ai de unde ști: Consiliul de judecată propune rămânerea în sistem sau plecarea!
Uită-te la smintită aia cu peruca, Bogdan, data afară de 3x și de 2 X reprimită prin complete la fel că ea; și râde ca nebuna, că ea mai încearcă!....și enorm de multe altele!
Pe final: cine face justiție prin proceduri nelegale este la fel ca cel care a fost trimis în judecată!
Primele solutii:
-lustrarea celor dovediți că au semnat și lucrat pe protocoale și au executat comenzi;
-arderea imediată a arhivei SIPA!
-exanen și numirea pe funcție odată cu interzicerea delegării și definirea clară a situațiilor și intervalul de timp pt care se fac(45 zile, 2,6 luni).

Anonim spunea...

Buna ziua,
Stelian P. da-mi numarul tau de telefon. L-am avut, dar mi-am pierdut agenda telefonului. Vreau sa vorbesc cu tine.
Multumesc !

Militar de la 14 ani spunea...

Se tot plânge pe aici că magistrații au trădat, au făcut și au dres. Eu cred că au făcut puțin. Cel puțin în ultimii 2 ani. Vorbim de marea corupție întreținută de politicieni, afaceriști și similari.
Pentru oamenii de rând, așa cum e, cu bune și cu rele justiția împotriva marii corupții a funcționat. Nu le mai plângeți de milă condamnaților pe motive de formă. Fondul contează. Acum se dezvolta așa zisul stat paralel, justiție paralelă, partid paralel și în final o țară paralelă cu oameni paraleli.
"Noroc" că populația scade...

Huhu Rezea spunea...

@Militar
Dar de corupția din justiție, care a aplicat legea selectiv, in favoarea multinaționalelor și a acoliților regimurilor Băsescu și Iohannis, nu ai nimic de zis?
Exact ăștia tipa acum!
D-ta ești cam paralel cu ideea de stat de drept și cu respectarea drepturilor cetățenești

Cezar spunea...

@/ Drăghici.. pc
Nebunaticoi.. .te.ai și aruncat..😂🤣😂🤣😋😉
Nu te mai satisface m.Alul??🤣😂😋😋😎😎

Anonim spunea...

Draghici,
daca te simti singur, neajutorat si ai nevoie de consiliere, ti-l dau.
Daca solicit nr. de telefon a unui coleg inseamna ca am ceva de discutat. Nu crezi ?

Iulian Mareș spunea...

Eu cred că tu vrei/îți trebuie câteva numere date în calea orală! Pofticiosule!

Iulian Mareș spunea...

Un Taur, acum cam bou, ce se baga precum musca in dodoasca ar trebui sa-si ceara iertare tuturor userilor, in genunki, pt ca i-a numit "nenorociti"!
Numarul tau este 089896966BIS!"

IAR99Army spunea...

Mai rezervisti (ne)militari da bine dezbateti pe blogul lui HUHUREZ de horezu(VL) problemele care va framinta !!! pina si la voi a ajuns invidia si rica ? si unde mai pui ca breasla a coborit atit de jos dpdv moral si etic incit sa vedem cum un PC(societatea civila#rezist) il face bou pe un colonel(armata) chiar daca ambii au in acest moment calitatea de pensionari. Va meritati soarta daca il bagati in seama pe acest DRAGHICIUS CIVILUS FUSCUS INVIDIUS FRUSTATUS !

Iulian Mareș spunea...

IAR,
Dovada clara este ca netotul, fost PCc intr-o UM din SMFA zona Otopeni, si-a sters postarea!
Persoana lui gregara si vulgara nu mi-ar starni dorinta de riposta, daca, in urma insistentelor mele solicitari, si-ar fi cerut scuze fata de pensionarii militari ce posteaza pe acest blog!
Imi aduce aminte de un sofer civil-un tinerel, din B pe care-l comandam, a indraznit sa vina la serviciu si la raportul de dimineata in slapi... in urmatoarele 30 de zile nu a mai indraznit nici sa plece acasa fara aprobare expresa!

Leo spunea...

Tocmai am vazut la TV ca a mai aparut o pensie de magistrat de 66000 lei NET si care a devenit cea mai mare pensie , depasind-o pe cea de 53000 NET a unuia care a fost procuror la Arges.
Deci, topul acestor pensii care frizeaza orisice ratiune este in dinamica.

Huhu Rezea spunea...

Cum magistraţii se sustrag privaţiunilor din statutul lor, respevctiv intrarea în grevă, legislativul ar trebui să le taie din privilegii, începând cu desfiintarea pensiilor speciale pentru magistraţi.

Leon spunea...

Pentru inceput, dul Adrian Solomon ar putea sa-i introduca si pe magistrati in prevederile OuG.nr.59/2017, adica pensia neta sa nu depaseasca salariul net si actualizarea pensiei, numai cu inflatia..!