Un produs Blogger.

marți, februarie 12, 2019

Proiectul privind desfiinţarea unor pensii speciale a trecut tacit de Senat

14 comments
Pe data de 11 02 2019, proiectul  a intrat în procedura Camerei decizionale.
Nu sunt vizate pensiile militare şi pensiile magistraţilor.

PL-x 42/11.02.2019

14 comentarii:

Leon spunea...

Acest proiect de lege a trecut tacit de Senat prin depasirea termenului de aprobare, desi avea un raport de respingere din partea comisiei de munca.
Acelasi lucru se va intampla si in Camera Deputatilor, comisia pentru munca va intocmi un raport de respingere, care va intra pe ordinea de zi la..Sfantul Asteapta..; crede cineva ca parlamentarii vor renunta la Indemnizatia pentru limita de varsta..?

Leon spunea...

La Comisia pentru munca din CD se afla spre analiza, din Aprilie 2018 un alt proiect de lege initiat de parlamentari USR, Pl x nr.166/2018, privind abrogarea pensilor speciale ( mai putin cele ale magistratilor si militarilor ). Acest proiect de lege a fost Respins de plenul Senatului, iar Comisiile pentru Drepturile omului si Egalitate de sanse din CD au dat deja avize Negative..!

Iulian Mareș spunea...

Da Leon,
Eu kiar cred că le va da sucul de roșii pe nas pt dedicarea lor și slujirea poporului suveran!
Mai ales că au aflat și eu că în perioada interbelică parlamentarii nu aveau niciun fel de avantaje financiare sau materiale!
Sa vedem daca se vor mai înghesui atunci pe liste la alegeri, precum muștele verzi pe....!

Mihai spunea...

@ Leon
Ar cam trebui sa ai emoții.
"Cei din urma vor fi cei dintâi "
Nu cumva militarii au fost lasati la urma cand s-au impartit pensiile calculate cu formule speciale.
Nu am crezut ca Liviu este atat de răzbunător.
Din cate se vede pe langa bani le-ar lua la unii si oxigenul.
Stii unde loveste ricoseul rezultat din ura asta bolnavicioasa pe unii ?
Nu cumva in tot sistemul?
Instrumentele LOV,etc ......lucrează.....

Iulian Mareș spunea...

Spectacolul începe....
Bugetul SRI (4%) va fi tăiat în plen...atunci se vor mai descoperi câțiva!
Marele specialist, KWI, ataca tăierea, crezând că istoria se mai poate repeta!
Idem, PNL, abonat la 10% la europarlamentare....

Gigi spunea...

Am spus mai demult despre faptul că parlamentarii trebuie să lucreze gratis.
În parlament trebuie să ajungă cei care doresc să facă ceva pt.țara să,fără bani.
Au destule afaceri bănoase,au din ce trăi.
Cu doar 120 de senatori și 200 deputați,
parlamentul s-ar descurca foarte bine,decât cu 500 care habar nu au să interpreteze o lege sau care dorm în bănci.
Asta trebuie făcut,pe lângă asta Comasarea comunelor,din trei să facă una,ce atâtea
comune ?
De la 5-6 mii locuitori în sus să aibă o comună.
Să vedeți atunci ce de bani ar fi pt.autostrăzi,
pensii etc.

Leon spunea...

Astazi a fost inregistrat la Senat si proiectul de lege privind eliminarea tuturor pensiilor de serviciu, initiat de cei 4 PNL-isti, cu nr.B 33/12.02.2019..! Si uite cum partidele din opozitie ( USR, PMP, PNL..) se pregatesc de campania electorala prin ,,cumpararea,, electoratului..! Oare vor avea ceva sanse ?

iceparu spunea...

T3@daca s-ar aplica legea pensiilor dupa contributivitate la total 75 puncte as avea pensie 75x75

Dan spunea...

Sanse 0.

Ein Stein spunea...

Imi place poza asta la nebunie, pur si simplu ma inspaimanta suvoiul de barbatie pe care-l emana viitorul coleg de blog, incepand de la priviri si pana la pozitia corpului.

https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/17872860/1/7212395-mediafax-foto-dragos-savu.jpg?width=900

Pensiile militare sunt pentru militari ori in Romania nu exista o categorie ocupationala care sa spuna cine sunt aia.

Mihai spunea...

@ Iceparu
Acuma să vorbim serios! De la” Vingly” pe gând bateati mingea in birou ”te-ai molipsit” de logica asta matematică beton ?
Daca ai fi venit in spatele caminului de garnizoana si ai fi asistat la meciurile noastre de tenis cu piciorul sau ai fi intrat ca jucator in teren, ai fi retinut din discutiile mele cu ”Vingly” precum că ;
- pe vremea noastra raportul intre salariul mediu brut realizat si salariul mediu brut pe economie era unul foarte bun si favorabil. Niciodata incepând de la locotenent nu am avut salariul mai mic decat SMB economie. Si in situatia asta sunt foarte multi militari.
Culmea au fost luni si ani cand am facut constant 6 puncte de pensie. Iar in cateva luni cu misiuni deosebite am facut repetat si 10 puncte de pensie/luna.
La salariile astea medii brute pe economie preconizate de 5163 (2019)- 7500(în 2022) mai fac multi din activii prin armata romana 4- 6 -10 puncte de pensie daca ar fi sa treaca pe contributiva ?
In anul 2022 2 (doua) puncte de pensie realizate lunar vor insemna 7500x 2 = 15 000 lei salariu brut/angajat . Cam cati ar avea salariul brut de 15 000 lei ca sa faca 2 puncte de pensie/lunar/anual ,sa zicem cu grupe de munca cu tot.
- ce avantaj ti-ar aduce o pensie de 75x75 ? Poate o pensie mai mare decat cea actuala.
Ai pus insa in balanta raportul dintre pensia de 75x75 = 5625 indexata cu o rata a inflatiei mizerabilă si evolutia SMB pe economie = 2019 - 5163, 2020 =6000 lei = 2021 - 7000 lei =2022 -7500 lei.
Nu cumva cresterea accelerata a SMB pe economie degradeaza si goleste rău de tot de putere de cumparare pensia d-nului col de 5625 indexata cu niste rate ala inflatiei de tot râsul.
Oare nu ar fi mai buna o actualizare a pensiilor la nivelul salarizarii activului similar prin aplicarea L153 . Sigur nu ti-ar mai depasi SMB pe economie cuantumul pensiei.
Ai mai vazut cumva pâna acum col,lt col, cu pensie in cuantum sub nivelul SMB pe economie? Ei acum ai ocazia sa o vezi si pe asta cat de curând. Unii chiar o vad deja.

Ice ,să trăiesti bine ! Mai sta in picioare crăsma aia de pe Balcescu pe colt ,vizavi de Crâng sau au demolat-o ”revolutionarii” ca fiind de sorginte comunistă ?

M spunea...

Nu lipsa stimulentelor financiare ar duce la o mai mare competenta. "Parlamentarii trebuie să lucreze gratis" mi se pare aiurea!
Cred ca trebuie sa cerem sa lucreze eficient nu gratis.
Uite la sistemul medical: "Nemulţumit de salariul de 11 mii de lei pe care îl primeşte lunar, un medic a refuzat să trateze o pacientă. Ba mai mult, a scris acest motiv şi pe foaia de observație a bolnavei care este în stare gravă." Intre timp a si murit!!
Daca era un pompier de la SMURD acum Ministrul de Interne, Arafat, seful IGSU erau toti dati afara. Daca e medic... s-a "convocat comisia de etică".
Anual sunt condamnati intre 9 si 14 "dascali" pentru abuzarea elevelor. Ceva reactii??? Nuuuu! E liber la viol pentru dascali!
Daca un militar isi face o vila apare la toate televiziunile!

Iulian Mareș spunea...

Eu am citit că nu erau retribuiți pt prestația parlamentară, nici mașini sau birjă...

Ice, de ce nu 100 X 75?

Unknown spunea...

Ati observat cate acte nornative s-au adoptat pentru promovarea privilegiilor parlamentarilor si aparatului guvernamental? Sunt foarte indignat ca salariile lor cresc substantial odata cu cresterea salariului minim pe economie. Astfel atunci cand acesta creste, au si motiv de lauda ca au marit cuantumul iar in acelasi timp le si creste salaril propriu. O lege a salarizarii cu multe inechitati in favoarea celor care detin puterea...