Un produs Blogger.

miercuri, februarie 06, 2019

Votați liberalii! Au depus astăzi un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale și militare

53 comments
Adevarul este că, decât o pensie militară medie mai mică de trei ori decât media pensiilor speciale și pensii militare înghețate de PSD  la  cuantumul din anul 2017, eu prefer revenirea militarilor la pensii în sistemul public.
Să mai spună cineva că PNL-ul de astăzi nu e PDL-ul din 2010, când au desființat pentru prima oară, după 145 de ani, pensiile militare.
UPDATE 08 02
Inițiativa nu a fost înregistrată la Parlament. Probabil, estimând că ar aduce ceva deficit de imagine într-un an electoral, conducerea PNL le-a dat peste degete inițiatorilor.
Oricum, zarurile au fost aruncate deja. S-a devoalat intenția liberalilor pedelizați în domeniul pensiilor.
Senator Florin Câțu
Proiectul este pus în dezbatere 30 de zile.
B33/2019

Vocea Vâlcii
Miercuri, 6 februarie 2019, patru parlamentari PNL au depus la Parlament o propunere legislativă de interzicere a tuturor pensiilor speciale. Inițiativa legislativă îi are ca inițiatori pe deputații Cristian Buican și Gigel-Sorinel Știrbu și pe senatorii Romulus Bulacu și Florin Cîțu. Demersul liberalilor de a iniția o Lege de interzicere a tuturor pensiilor speciale vine ca răspuns la una din cele mai arzătoare doleanțe a peste 80% dintre români ce consideră că pensiile speciale trebuie interzise. Mai mult decât atât, eliminarea prevederilor legale ce oferă posibilitatea unor categorii profesionale de a beneficia de pensii speciale este în concordanță cu principiile liberale conform cărora pensiile trebuie să aibă la bază doar principiul contributivității.

Propunerea legislativă depusă de cei patru parlamentari liberali este singura inițiativă de acest fel prin care se prevede interzicerea tuturor pensiilor speciale, eliminând privilegiile financiare pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România. 
Cei patru inițiatori consideră că pensiile speciale au generat o serie de anomalii de ordin social şi financiar ce influenţează negativ societatea românească și tocmai de aceea propun eliminarea lor. În rândul majorităţii populaţiei, există un sentiment de dezaprobare, nemulţumire şi frustrare faţă de acest sistem de pensii speciale, peste 82% din populaţia României dorind eliminarea lor. Pe cale de consecință, inițiatorii consideră că un asemenea grad ridicat de nefavorabilitate în rândul populaţiei adulte a ţării obligă legiuitorul să intervină pentru stoparea acestui fenomen care generează nemulţumire, atât în rândul populaţiei active, cât mai ales în rândul majorităţii pensionarilor, ce nu beneficiază de astfel de pensii. Un alt aspect negativ ce generează frustrare este şi cuantumul unor astfel de pensii speciale. Astfel, în timp ce 5 milioane de pensionari, a căror pensie a fost calculată pe bază de contributivitate, au un venit lunar mediu de aproximativ 1.100 de lei, pensia medie în rândul personalului ce beneficiază de pensii speciale este de patru ori mai mare, de aproximativ 4.500 de lei. 
Parlamentarii liberali ce au inițiat această propunere legislativă de eliminare a tuturor pensiilor speciale sunt de părere că un alt motiv pentru care aceste pensii trebuie eliminate este şi cel financiar, anual, statul Român cheltuind 1 miliard de euro pentru plata acestora, sumă ce reprezintă aproape jumătate din deficitul înregistrat de fondul de pensii. Continuarea acordării pensiilor speciale şi creşterea constantă a fondurilor necesare plăţii acestora, conform prevederilor legale în vigoare, va adâncii deficitul la fondul de pensii, fiind astfel o problemă structurală ce trebuie remediată urgent.

53 de comentarii:

dora spunea...

Nu s-au atins de salariile și pensiile procurorilor și judecătorilor nici în anul 2010.
Am urmărit un interviu luat d-nei Udrea (mai vechi probabil), în care ne amintea că toate promisiunile (în campaniile electorale), ale partidelor sunt imediat uitate și, mai ales, singura schimbare o reprezintă buzunarul în care curge robinetul. Domnii care au inițiat proiectul nu sunt de capul lor, conform zicalei: câinele....... și prostul de grija altuia.
Minte în capul lor cât lumină în curul unui licurici!

Adi 4 you spunea...

UITE SI PMP - PROIECT ABROGARE!
Proiectul PMP a trecut tacit după ce s-a împlinit termenul de adoptare, la data de 26.12.2018. Parlamentul a adoptat deja, prin Codrul Administrativ, introducerea de pensii speciale inclusiv pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene, însă Curtea Constituţională a declarat proiectul neconstituţional. Propunerea legislativă a celor de la PMP prevede abrogarea pensiilor de serviciu pentru:
personalul din aviaţie,
Curtea de Conturi,
corpul diplomatic şi consular,
pensiile speciale ale magistraţilor,
funcţionarilor parlamentari şi a Avocatului Poporului.
De asemenea, nu se mai acordă indemnizațiile pentru limită de vârstă sau pensiile speciale ale deputaților și senatorilor. Pe de altă parte, proiectul de lege prevede majorarea indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. PMP a depus un proiect de lege cu privire la eliminarea tuturor pensiilor speciale, considerăm că pensiile speciale sunt un furt şi trebuie să corectăm această nedreptate. Avem peste 4,5 milioane de cetăţeni care primesc pensii sub 1.000 de lei şi credem că este nejustificat ca foşti turnători, şefi de penitenciare care au dat cu bastonul să primească pensii halucinante şi oameni cinstiţi care au muncit 35-45 de ani să primească nişte pensii mizerabile', a spus Tomac
SURSA:
https://www.libertatea.ro/stiri/abrogarea-pensiilor-speciale-propusa-de-pmp-trecut-tacit-de-senat-2537467

mega2005 spunea...

Foarte bine! A inceput campania electorala!!!

Dan spunea...

Am pensie militara (inghetata de ciuma rosie ) asa zis ''speciala'' mai mica ca a vecinului ceferist cu o vechime asemanatoare,eu am 31 de ani serviciu grupa 1, el 27 ani eu pensie 2134 lei el 2786 lei) Ce pensie speciala au militarii ? Victor Bostin.

Stelian P. spunea...

Pensii SPECIALE si MILITARE. Care este deosebirea dintre ele domnule Huhurez ?

F16 spunea...

Nu manipula.Propunerea este corecta si nu vizeaza militarii.Intr-o tara normala numai si numai militarii au pensii de serviciu si nu toti inbuibatii,scursii,santalii si scursorile societatii.

M spunea...

Cum spuneam acum câteva zile. PSD e cum e dat ce facem că ăilalți sunt mai răi?
Nu mă omor după PSD dar între ei și un partid care încurajează violența, ura, anarhia iar nouă ne bagă textul cu "echitatea" am să aleg PSD.
Da, sunt de acord cu pensii pe contributivitate dar cu abrogarea statutului cadrelor militare și generalizarea statutului... să zicem al cadrelor didactice!!! 😁
Ce ziceți de 4 luni de concediu pe an, 14 ore de muncă pe săptămână și apoi toți, polițiști, pompieri, SMURD, militari, politie de frontieră etc. bagă mașinile în garaje și hai pa până mâine!!!! 😁

Leo spunea...

Diferenta este ca , pensiile speciale sunt platite de CNPP si au si o parte contributiva care este completata pana la cuantumul total tot de CNPP din fonduri decicate si alocate ei in acest sens.

Huhu Rezea spunea...

@Steluan P.
Nu că d-ta n-ai ști care e diferența.
Pensiile militare, spre deosebire de cele speciale, nu au în cuantumul lor vreo componentă contributivă, calculabilă în puncte de pensie, deși militarii activi plătesc din 2011 contribuții la buget egale cu contribuțiile CAS

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mai zic nimic...Orice lege s-ar da, macar 100 lei sa puna si la mine...M-au distrus, derbedeii!

Stelian P. spunea...

@Huhu
N-are rost sa derutam oamenii. Ambele categorii sunt pensii speciale. Cuantumul pensiei depinde de formula de calcul nu de categoria legii. In treacat fie spus eu am 4 decizii in care statul roman imi recunoaste contributivitatea si imi calculeaza pensia pe puncte, decizii emise in baza legii de institutii ale statului roman. Asa cum au fost eliminate punctele prin lege tot prin lege se poate reveni la ele. Lasati propaganda politica pro sau anti. In fond "tradatorul" Ponta ne-a readus la speciale si tradatii de azi ne-au mutilat pensiile nu liberalii.

Mihai spunea...

” eu prefer revenirea militarilor la pensii în sistemul public”
Probabil ca pentru cei cu vechime mare si care au beneficiat pe vremuri de un raport bun intre venituri si SMB pe economie ar fi avantajos racordarea la noua lege. Oricum conditiile se vor schimba in mod sigur fata de L119.

Dar pâna atunci ati putea face un calcul cam ce pensii vor obtine actualii activi daca in anul 20022 SMB pe economie va fi de aprox 6000 lei.
Câti din cei la inceput de drum ,de mai jos( daca d-nul TT a afisat corect aceste solde) vor reusi sa faca un puntaj lunar/anual in asa fel ca sa obtina peste n ani o pensie rezonabila in pas cu vremurile?
Anexa 8 la L153
3.950 lei (maxim) – subinspector debutant de penitenciare ;
3.900 lei (minim) – 4.087 lei (maxim) – agent principal de penitenciare ;
Agent de penitenciare debutant : 3.610 lei (maxim) – agent de penitenciare debutant.

Leo spunea...

Asa este , ca ambele sunt pensii speciale , deoarece se calculeaya si se stabilesc dupa legi speciale . Si legea 223 este o lege speciala.
Dar tu ai intrebat altceva. Care este diferenta , dupa care ne certi si ne dai la intors

iceparu spunea...

Minciuna gogonata.Manipulare ordinara.Proiectul de lege nu se refera la pensiile militare cu toate ca unii dintre noi vor pensii pe principiul contributivitatii.Sincer sa fiu daca nu ar fi cuantumul cel mai favorabil as pierde in cazul legii 223 ,25%.

Mihai spunea...

@
Corect insemna sa spui ca cel care a venit cu ideea ”bascularii” L164 in contributiva a fost a lui ” Marean ” Sârbu (psd) transferat la Punr .
Noroc că Oprea a oprit marsavia si pensiile nu s-au micsorat cu înca o treime din coantumul obtinut prin impartire la 20.Altfel era jale mare.
Desi am avut o crestere fata de L164 ,pâna la luarea hotarârii de punere a cifrei 20 la numitor nu mi-a fost tot una.
Acum daca pe L223 cuantumul a crescut cu prox 45% fata de contributiva ( lucru care trebuia sa se intâmple pe L164 daca se luau in calcul veniturile cu g-uri ,etc si nu doar 5 repere salariale maxim sa zic ca L223 trebuie aruncata la cos ?
Nu. L223 trebuie sa-si faca efectul pentru toti militarii .
Ca și data trecuta si în actuala campanie vor fi multi militari de militari care vor sustine sus si tare ideile pnl-pdl .
Sloganul de campanie a functionat atunci ,acum nu cred că mai au adepți suficienți ca să ajunga la butoane.

Mihai spunea...

@ Huhrez
Publici ,nu publici sa-ti fie de bine.
Oricum după ce am aflat de cadoul ornat cu pietre pretioase si robinete aurite primit de sefa de muncă de la seful comisiei sri am semnat neconditionat adeziunea pentru ca procurorurl sef european sa fie român.
”Sper” să -ți vină rândul la interviu .........evident după TT.

Stelian P. spunea...

@Leonard
Scuze, nu am vrut sa cert pe nimeni. Am dorit sa elimin parerea indusa de unii ca pensiile militare nu sunt speciale.

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
adrya 1608 spunea...

doar ,discutii' a se vedea decizia 20din 02.02 2000 a CCR referitoare la ,
pensile speciale' si motivarea acesteia

M spunea...

Eu zic că nu sunt pensii speciale. Fiecare familie ocupațională se definește
1. Printr-un statut (care îi definește drepturi și obligații)
2. Un sistem de salarizare (care recompensează munca depusă pe perioada activă)
3. Un sistem de pensii (care recompensează încheierea perioadei active). În cazul militarilor perioada activă e urmată de cea de reservist. Deci "specială". 😁
Dacă vrei lege unitară atunci trebuie să o faci pe toate cele trei paliere. Altfel TOATE sunt legi "speciale" pentru că ai statutul cadrelor didactice, al magistraților, al medicilor etc. iar de aici decurge salarizarea și mai apoi pensia.
La alegerea unei cariere ai în vedere toate cele trei paliere iar pensia reprezintă PARTE a contractului social. Dacă îmi spunea acum 15—20 de ani că statul român se răzgândește poate îmi alegeam altă direcție. A schimba legea DUPĂ pensionare este similar cu a nu onora un contract.
Propune celor care se vor încadra de acum încolo că le vei păstra obligațiile SPECIALE din statut dar că la salarizare și pensii o să îi consideri ca pe toți ceilalți. Dacă le convine - bine! Dacă nu - sănătate! După ce cineva ți-a prestat munca nu poți să spui că nu te mai ții de cuvânt! Adică poți dacă ești de la PNL. Să nu uităm că au mai desființat o dată pensiile militare.

Dan spunea...

https://newsteam.ro/ultima-ora/proteste-de-amploare-ale-politistilor-impotriva-guvernului-dancila-participa-si-armata-pensiile-militare-au-fost-reduse-cu-peste-30/05/02/2019/#.XFgAEhC7utQ.facebook

Militar de la 14 ani spunea...

Propuneri făcute de niște creaturi care n-au administrat în viața lor nici măcar un butic.
Argumente:
-emoționale : 80% din români nu sunt de acord. Logic, în nicio țară din lume nu ar fi de acord. Aici, implicarea celor care conduc armata trebuie să fie la un nivel de convingere care să contracareze această neștiință despre organismul militar. Deci, generalilor arătați - vă calitatea de apărători a drepturilor militarilor.
-financiare: dacă bugetul de pensii militare este în 2019 de aproximativ 750 milioane euro, prin trecerea la contributivitate în condițiile noii legi a pensiilor, bugetul va crește cel puțin cu 200 milioane de euro.
Aceste lucruri pot fi calculate foarte simplu.
Deci, se repetă recalcularea pe bază de contributivitate? E greu de crezut.

Patrascioiu spunea...

Cat timp se menține cuantumul cel mai favorabil mi se rupe în paisprezece. Sigur pensia pe contributivitate va fi mai mare decât pensia militara.Mares iar te are mister Padina.

Iulian Mareș spunea...

S-au trezit 4 Paduki, frustrați că nu vor mai intra în viitorul Parlament și au devenit "vocea rațiunii pure"?....să din serioși!
Azi l-am auzit pe cel mai grețos și antitalent comunicator al PNL, Nazare-fost PDL-ist, că el este pnl-ist acum, că PDL a murit de mult!
Kiar așa? Pai, 3 trubaduri și 2-3 metrese rămase la PNL au fost înghițite in teoria și practica celui mai pervers partid, condus la și în glorie de cel mai mare jegos și tradator, bețivul națiunii și cu rahatul ei (boc în turcă).
Cu reprezentanții puterii judecătorești au dat-o bară rău și nuca este prea tare!
Că cineva își permite inconștient sa umilească pe cei care sunt destinați sa apere tare și/sau curul grupului de decizie națională este o kestiune de opțiune rațională!
La moartea lui Tito, crainicul sârb conenta: "pe ultimul drum, sicriul este purtat de generalii săi, la care a ținut atât de mult!" ... și Iosif era cam croat, parcă!
Lucrurile se limpezesc treptat...un paradis de centru-stanga, unul de dreapta (centru-dreapta) și 2-3 ale serviciilor, parte în alianță!
Oricum este mai bine căci nu avem de extremă dreaptă, ca la la alții, care insistă să ne de-a lecții!

Huhu Rezea spunea...

Pensiile militare au o tradiție de un secol și jumatăte și nu pot fi calificate în aceiași termeni ca recentele pensii speciale acordate unor îmbuibați post comuniști... că așa vror LOV sau, mai nou, @Stelian... cum ii mai zice @Leanard?
De ce nu zice nimeni că și pensiile avocaților și ale celor din culte sunt speciale, că nici acelea nu sunt reglemetate de L 263?

@ice de Buzău
Ăla care se referă la desființarea pensiilor speciale, nu și a celor militare, este alt proiect și este susținut de politicienii pe care sie și doi si-un sfert tocmai i-a unit împotriva lui Werner.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
eu nu am de ce sa ma tem, ...., pentru ca pe orice lege sunt afectat cu +/- maximum 100 lei!
Adevarat, este o suma care pt unii conteaza mult, insa incercam toti sa traim zi cu zi, pas cu pas!

PS-daca LOV ma va invita la nunta, sa fiu martor la scosul jartelei, in plic voi pune in loc de dar, hartii printate cu toate declaratiile natange ale ei!
Stie cineva daca LOV si-a depus dosarul de somaj?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Indiferent ce vreau eu nu am nicio putere sa schimb ceva. Dar LOV are. Din ce partid face parte, in ce guvern a taiat si spinzurat in problema pensiilor noastre ? Credeti ca a facut toate relele astea de capul ei, credeti ca nu avea binecuvintare de la cel mai inalt nivel rosu ?
Eu nu mai votez cu liberalii de cind au format o familie traditionala cu PSD dar dvs. puteti garanta ca doar partidul rosu o sa ne mentina pensiile speciale (fie ele si traditionale) in cuantumul dorit de noi ? Deocamdata le-au REDUS pe hirtie. Ce urmeaza ?

Iulian spunea...

Orice stat are dreptul de a stabili condițiile de munca si de pensie asa cum dorește societatea, problema este ca trebuie sa fie nediscriminatorii pentru toți. Contributivitatea la pensie poate fi introdusa și la militari, dar trebuie ca și militarii sa aibă același drepturi si obligații in activitate precum civilii, prevazute in Codul Muncii. Lucrez in viata civila de 13 ani si pot sa spun ca nu mai doresc sa ma întorc in sistemul militar datorita restricțiilor impuse de lege, nu ai voie sa ai firma, nu ai sindicat, nu poți sa faci greva, nu părăsești garnizoana când vrei tu, dacă lipsești peste 3 zile vine procurorul militar si te leagă, sambata si duminica liber cu adevărat și multe altele. Concret dacă vrei sa pui contributivitate la militari o faci pentru cei care vor intra in sistem de aici incolo, ei trebuie sa stie ce obligații au in activitate si cum va rasplati statul aceasta obligatie la pensie, pentru mine care am avut obligații diferite in activitate fata de un civil nu poti sa ma tratezi la fel, desi pot spune ca dupa punctajul noii legi civile a pensiilor as câștiga 1200 lei in plus fata de L223 (in 2022, e adevarat).

Alexcta spunea...

@Iulian
Sunt în aceeași Situație, și totuși sunt Împotriva așa-zisei ,,Contributivități". Să Nu uităm că Deciziile de Pensie(alea pe puncte), au fost Împărțite la 20. Asemenea Pleașcă Nu va mai exista.
Domnilor, cu contributivitatea, dacă va fi, veți avea o mare Surpriză!= Înjumătățirea Soldei de Rezervist!

M spunea...

@Iulian
1. Îmi dau pumni în cap că nu am renunțat la statutul de militar acum mai mulți ani. Cine zice că la privat e de groază nu are habar!
2. Au dreptate. Schimbarea formulei de calcul pensiei într-o țară normală nu se face la cei care deja au ajuns la pensie. În UK și schimbat legea pensiilor pentru polițiști. Au trecut la o "semi-contributivitate" adică se calculează punctajul dar este înmulțit cu un "coeficient profesional" adică "pensie specială". 😁
Intrarea în vigoare a noii formule este interesantă :
-cei care au mai puțin de 10 ani până la pensie rămân pe legea veche,
-cei care mai au 20 de ani au dreptul să aleagă care sistem ii avantajează,
-cei care au mai mult de 20 de ani și cei care se vor încadra de acum în colo intră pe noua lege.

CEZAR spunea...

m-Alul este in vrie !
Olguta a "bagat" si la civili ..stagiul de 20...asa ca nu mai tremurati din ..gusa..!!

Mihai spunea...

Dacă cei patru trepadusi laberali obtin si avizul de la Pisriac si Chieleanu nu-i de glumă.
Poate d-na Tatoiu ,fata de col ,le va da peste bot si vom rasufla usurati.
De la ghenerali nicio speranta.

CEZAR spunea...

@/Patras Coiul recte I"Teparu.,
Odata cu noua lege DISPARE si cuantumul cel mai favorabil !
In acest mod se face ordine si disciplina ..ca doar suntem la armata ..nuuu...??

Huhu Rezea spunea...

@cus
În nouă lege a pensiilor civile suma puntajelor anuale nu se mai împarte la stagiul complet de cotizație de 20 până la 35 ani.Suma puntajelor anuale rămâne și punctajul general de pensie.
Pentru 80% dintre pensionarii militari existenti în 2015 era mai bine daca se aproba in Parlament formă inițială a proiectului de lege a pensiilor militare, respectiv fara recalcularea pensiilor in plata si sa se fi prevazut in plus optiunea ramânerii acestora in sistemul public de pensii.
Oricum, daca ajung pdl-stii de sub comanda lui Iohannis-Orban la guvernare vor desființa pensiile militare.

Iosif spunea...

D-le H,

..."în calitate de ministru al muncii și justiției sociale, doamna Lia-Olguța Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparență în relația cu societatea civilă și în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicați."

Nu exprim opinii politice, sunt un militar profesionist interesat numai de pensia sa militara si civila si suplimentara,meritate, cuvenite, fara nici un leu in plus fata de Lege, dar nu pot sa nu remarc ca D-zeu nu bate cu parul si incurcate sunt caile Domnului... te ajuta cine nu te astepti.

Cu stima,

Mihai spunea...

Desi pentru moment as câștiga pe noua lege civilă prefer lupta pentru actualizarea pensiilor militare la nivelul salarizarii activului similar platit pe L 153.
Doar asa ne putem considera fosti militari.

Leon spunea...

T3, si eu zic la fel !

Leon spunea...

Daca LOV face plangere penala pentru abuz in serviciu, inseamna ca Presedintele Iohannis este din nou..Penal..??

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ia mai caută tu pe net ce au declarat acei parlamentari privind pensiile pe lege specială! Nu cumva este și o restricție?

Iulian Mareș spunea...

KWI s-a supărat iar pe palton, mireasă și România! Așa trebuie...

Cezar spunea...

Singura problema ii cu demnitatea și onoarea
Se va da tot pe card sau merge fiecare cu ciubarul...??

Huhu Rezea spunea...

Propunerea legislativa a liberalilor nu este înca înregistrată la p
Parlament.

M spunea...

Un nou proiect de lege prevede eliminatea pensiei de serviciu anticipată parțială pentru militari și polițiști.

Aceeași propunere prevede și mărirea vârstei minime de pensionare tot pentru militari și polițiști dar care oferă acestora posibilitatea de a lucra și după vârsta de pensionare.
Dacă această propunere devine și lege, înseamnă că atât militarii cât și polițiștii vor avea două feluri de pensie: pensia pentru limită de vârstă dar și pensia anticipată.
La ora actuală militarii, polițiștii și funcționarii publici au un statut special în cazul pensiei. Aceștia pot beneficia de trei feluri de pensii de serviciu: pensia pentru limită de vârstă, pensia parțială și pensia anticipata.
În ceea ce privește vârsta minimă de pensionare, aceasta ar ajunge la 50 de ani. La ora actuală vârsta minimă de pensionare pentru polițiști și militarii fiind de 45 de ani.
În propunerea legislativă este prevăzută și prelungirea perioadei în care polițiștii și militarii pot munci în sensul că ei care ajung la vârtsa de pensionare ar putea să mai stea în activitate între 3 și 5 ani. Aceste lucru este condiționat de starea de săntate a persoanei, adică dacă aceasta le permite să-și desfășoare obligațiile de serviciu.

Intrebari pe care mi le pun:
1. daca varsta minima e de 50 de ani atunci la militari nu se mai aplica reducerea varstei pentru lucrul in conditii speciale?
2. ramanerea peste varsta de pensionare o sa fie la cheremul comandantilor?
3. daca pensia ramane plafonata asa cum e acum ca ce chestie sa stau peste varsta de pensionare?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
În declarații verbale susțineau că mai puțin militarii!

Ein Stein spunea...

Ignoranta si prostia nu e o scuza, sau macar nu ar trebui sa fie. PSD ca partid istoric este cel mai vechi partid din Romania, fara PSD si membrii lui marcanti Romania cum o stim astazi nu ar fi existat. Ciuma rosie intr-adevar exista insa ea e refugiata in partidul cu nume psihedelic infiintat de un turnator la Securitate, un procuror comunist si un vames. La randul ei Ciuma Rosie s-a scurs in matca fireasca in asa zis "partidul istoric PNL" care s-a remarcat prin eficienta remarcabila cu care a inabusit rascoala taranilor de la '907, cu artileria, plus marile scandaluri de coruptie si hotiile din perioada interbelica. Deci Ciuma Rosie exista, nu e doar un mit. Achtung la hotii striga hotii!

Ein Stein spunea...

Pai cand va tot scria domnia mea ca fara recunoasterea ocupatiei de militar, chestiune esentiala, sintagma de pensii militare, cel putin, e o notiune fara sens. Cui se adreseaza legea pensiilor militare? Functionarilor publici, liftierelor de la Parlament, securistilor, indivizilor alora care lucreaza in armata, etc. ? Cui? Nu ar trebui sa se adreseze militarilor? Asa suntem doar speciali alaturi de toti care se cred mai mult sau mai putin militari, unii doar la pensie. Dupa cum vedeti noi militarii suntem cei mai prost situati in ierarhia asazisei legi a Pensiilor Militare. Nu e hazliu?
1. Recunoasterea ocupatiei de militar conform legislatiei mondiale si EU
2. Un pachet de legi identic cu al unei tari NATO sanatoase la cap, pentru militari!
3. Respectarea obligatiilor asumate de Romania la aderarea la NATO
Nuuuuu?
Atunci asa vom trai, la cheremul si toanele vreunui semianalfabet ajuns/a "mare".

Liviub spunea...

d.lui Cezar,
buna si gamela,
despre demnitate si onoare, doar pe gard...
stiti cu baba?

Iulian Mareș spunea...

La P. Victoriei pute a gazodolari (2 mld $ investiție US)!
La P. Cotroceni ...nervi de primăvară, că LOV nu l-am vrut naș!
Pentru că madam Merkel a sunat-o pe Viorica să-i susțină Nord S.2, cu rușii, proiect ce vrea sa lege EU de gazul cazacioc, madam Kovesi, aproape PG al UE i-a și deskis Angelei dosar penal pt trafic de influență! ...Macron este martorul sub acoperire!
Daca în Piața Victoriei pute a gaz din M.Neagra lângă Gradina Botanica numai a gaz de flatulații!...A lui mău!
Gerhard Schröder știe bine cu GAZPROM-ul!

Huhu Rezea spunea...

Inițiativa nu a fost înregistrată la Parlament. Probabil, estimând că ar aduce ceva deficit de imagine într-un an electoral, conducerea PNL le-a dat peste degete inițiatorilor.

Oricum, zarurile au fost aruncate deja. S-a devoalat intenția liberalilor pedelizați în domeniul pensiilor.

Unknown spunea...

Mda...pensia unui militar nu este pensie speciala , este pensie de serviciu dupa o vechime de 25 ani . Cei din PNL sunt incapabili sa faca deosebirea .In maxim 5 ani de zile Romania va trimite politicieni in frunte cu Citu ,in misiunile NATO.

radu spunea...

Huhu Rezea,
Număr de înregistrare la Senat B33/2019, nu inseamna ca a fost înregistrată la Parlament?

Dan spunea...

Aveti stampila de vot in mana si va sta in putere sa votati intentiile liberalilor sau gogosile psd-alde.Pentru noi,militari,politisti totul este o mare gogoasa.Pensii inegale pentru acelasi lucru si aceeasi vechime,indexare de 22 ron,grupe de munca ciuciu,promisiuni cat cuprinde din partea unor personaje vremelnice.Cel mai mult avem de suferit noi subofiterii,care santem bagati in aceeasi oala cu generalii,cu ofiterii superiori unde 3-4% marire ,nu-i tot aia.Exista multa rautate impotriva militarilor...ofiteri,subofiteri,maistrii militari,oameni cu scoala,nu neica nimeni,care azi sant,maine nu mai sant si decid ei destinele unor oameni care chiar au avut tot felul de privatiuni.Ei nu pot intelege,daca nu au trecut prin asa ceva...te judeca oameni care la revolutie aveau 8-10 ani.Astia-s conducatorii....Succes la vot !!!

SUSOI IVAN spunea...

De ce se apără cu dinții aceasta lege a pensiilor de serviciu, dacă ea dezavantajează 67% din pensionarii, față de legea 263/2010 care este mai cinstită decât legea 223/2015!?