Un produs Blogger.

luni, martie 18, 2019

2300 persoane din sistemul militar au pensii sociale minim garantate

37 comments


INS a dat publicității situația statistică a pensionarilor în trim IV 2018.

Mumărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,688 milioane de persoane, la finele trimestrului al patrulea al anului trecut, în creṣtere cu 5 mii persoane faṭă de trimestrul precedent și la același nivel față de același trimestru al anului precedent.
Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.180 de lei, o creștere de 10,2% față de același trimestru al anului precedent și o stagnare faṭă de trimestrul precedent.
Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari, iar pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 90,2% în totalul celor de asigurări sociale.
Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (77%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale, la finele celui de-al patrulea trimestru al anului trecut, iar pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii, anticipată şi anticipată parţial, au reprezentat 2,1%.
„Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10. 


Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (în prezent - indemnizaţie socială), în trimestrul IV 2018, a fost de 1,064 milioane de persoane, dintre care 871.200 de persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 18,6% din totalul pensionarilor din această categorie, 191.000 de persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 57,5% din totalul acestora, și 2.300 de persoane din sistemul militar, reprezentând 1,3% din totalul acestei categorii.

37 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

2299, întrucât 1 sigur va fi ales europarlamentar sau senator!

iceparu spunea...

Impropriu spus.Pensiile sociale sunt ajutoare sociale.Problema este ca primesc ajutoare si cei care nu merita.Acestia dau voturi.Un individ mi-a cerut invoire pt a merge la trezorerie spre a ridica adeverinta ca nu a avut venituri el de fapt isi vanduse pamantul si nu putin.

Leon spunea...

@Ice, nu confunda ajutoarele sociale acordate in baza anchetelor sociale facute de Primar, cu Indemnizatia sociala acordata in baza unor Decizii de pensie ale Caselor de pensii, cu valoarea de 640 lei..!!

Mihai spunea...

Aici este drama acestui popor.
Oameni cu peste 35 de ani de munca efectiva cu pensii la nivelul 1 punct de pensie . Cam 77% sunt in situatia asta.
Nimeni de pe aici nu vor să spună câte puncte de pensie realizeaza anul asta un salariat cu 4000 lei brut la un salar mediu brut pe economie de 5163 lei.
Va spun eu ; 4000 / 5163 = 0,7747 puncte de pensie. Ce viitori pensionari fericiti vom avea.
Astea sunt majoritatea punctajelor care se obtin in mediul si privat si parte din bugetar unde nu se dau grupe de munca. Câti din mediul privat au un salariu brut de 4000 lei ? Sau chiar din bugetar?
Credeti ca daca se ridica punctul de pensie la 1775 lei în 2021, acesti pensionari vor fi fericiti daca prin 2021 salariul mediu brut pe economie estimativ se va ridica pe la 7000 lei.
Câti din mediul privat si parte din bugetar va avea un salariu brut de circa 7000 lei ca sa faca macar 1 punct de pensie din 2021 incolo?
Daca veti baga in seama aceste calcule o sa va dati multi seama de dezastrul si dezechilibrul facut de acesti guvernanti in sistemul de salarizare si pensionare.
Așa se pacaleste turma care nu stie calcula efectul unor legi per ansamblu.
Adăugati cresterile de euro ,preturi ,utilitati ,etc si vedeti unde se ajunge .
Drama nu-i la militari ,ci la acesti pensionari la nivel 1 punct de pensie . Si mai ales la cei care nu au copii sa-i sprijine.
Daca guvernul prin metodologii ”ABRACADABRA” le îmbraca pe toate in roz si turma îl acompaniază fara să-si dea seama de efecte ,ajungem în sapă de lemn.

Patrascioiu spunea...

Leon așa este cum spui.Eu am ce am cu ajutoarele sociale acordate de primarii pe care eu le numesc pentru unii indemn la nemunca.Tineri, sănătosi tun,stau toată ziua prin bodegi și primesc ajutoare sociale.Alții fac o căruță de copii și trăiesc de pe urma acestora.Ăsta e România ce ne-a mai rămas.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
De ce nu mi-ai zis că vinde?
Cu cât a dat ha?

Dan spunea...

Dupa o viata chinuita (de sclav fara drepturi civile) multe pensii asa zis militare au devenit doar o alta forma de batjocura.

Iulian Mareș spunea...

In memoriam!
Ieri, 18.03.2018, "inima neobositului economist patriot Dr. Constantin Cojocaru a incetat sa bata.
Pleaca in lumea celor drepti cu visul neimplinit, lasand in urma rodul zbaterilor sale, Constitutia Cetatenilor – un model de tara pe care poate urmasii vor fi in masura sa-l aprecieze.
Numai de n-ar fi, din pacate, prea tarziu.
Fie ca Dumnezeu, acolo, in ceruri, sa-i aline suferintele de pe Pamant, iar noi sa-i pastram vie memoria!"

PS-ori el a venit spre noi prea devreme, ori noi il vom intelege mai tarziu! Important este sa nu fie prea tarziu!

Iulian Mareș spunea...

"Viorel Patrichi, Reporter: De ce mondializarea este percepută de unii observatori drept marea revanşa, ultima, faţă de toate naţiunile lumii?
Dr Florin Mătrescu: Fără îndoială că este o percepţie corecta. Aşa cum masoneria a contribuit şi la faurirea statului român. Dar atunci ne aflam în momentul în care se lucra la erodarea imperiilor, a regatelor si trebuiau stimulate statele naţionale. Deci acceptarea statelor naţionale era un pas fiindcă dusmanul numărul unu al masonilor erau atunci imperiile. În acel context, România şi-a dobândit independenţa naţională. După ce-au terminat imperiile, s-a ajuns la faza în care avem în faţă naţiunile. Întâi monarhiile, pe care, dacă nu le-am terminat, le distrugem din interior prin compromiterea familiilor regale. Prinţesa Diana a fost transformata, dintr-o posibilă purtatoare a coroanei regale britanice, într-o femeie de proastă calitate. În familiile regale din Suedia, Danemarca, Norvegia, au pătruns prin căsătorii – probabil dirijate – componenţi ce nu fac cinste acestor familii. Cuvântul „regalitate” nu mai trezeşte respect total şi supunere ca oameni daţi de Dumnezeu pentru conducerea naţiunii. Monarhia devine un duşman de bază, dar din ea n-a rămas mare lucru. Să nu uitam că şeful de la London City, care este mare mason, merge înainte, iar regina Elisabeta a II-a vine după el. Prin urmare, regii ramaşi au putere consultativa, drepturile lor s-au redus foarte mult. Regele Spaniei colaborează mult cu prim-ministrul, are discuţii private, dar hotărârile guvernului socialist nu se iau de acord cu regele. Socialiştii fac tot ce se spune de la lojile superioare. De aceea, şi regelui Mihai, care face şi el parte din Ritul Scoţian, nu i s-a dat dreptul să ramâna în România. Am convingerea că aşa a fost. Când s-au adunat atâţia oameni în faţa lui, putea să rămână în România. Dar se hotărâse să nu mai fie regalitate. După distrugerea monarhiilor, se anihilează naţiunile. Acesta este procesul la nivel macroscopic. La scara microscopică, instituţiile care ne sunt adversare şi care trebuie să dispara sunt Biserica, Armata şi Familia. Aceasta erodare continuă arată planul foarte clar al unei instituţii ce nu are a face cu morala noastră creştină."

Elocvent?

Iulian Mareș spunea...

Continuare.....

V.P.: Din cartea dumneavoastră rezultă că George Sörös are un rol deosebit în construirea „societăţilor deschise”. De ce-l preocupă un asemenea obiectiv?
F.M.: În momentul de faţă, îl consider pe Sörös principalul pion al jocurilor financiare mondiale. Este un om care aduce un folos uriaş pentru masonerie.
V.P.: Este un altruist?
F.M.: El zice aşa. Eu nu cred. El oferă o capcană foarte atractivă: bursele Sörös. Foarte mulţi tineri străluciti din ţările ex-comuniste, încătuşati de neo-ciocoimea postdecembrisă, nu au nici o şansa de promovare. Trebuie să plece. Puţine firme îi caută. Şi atunci agenţii lui Sörös le fac o ofertă, care presupune completarea unui formular. Trebuie să raspundă la întrebări privind atitudinea faţă de Biserica, de familie, monarhie, faţă de principiile morale. Numai o parte sunt apoi racolaţi ca bursieri şi dintre aceştia aproape toţi intră în mecanismul masoneriei mondiale. Iniţial, în lojile de tineret, apoi li se dau funcţii tot mai mari. Cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu este cunoscut. Tot Iaşiul ştie că este mason, că a beneficiat de numeroase burse de care nu au beneficiat alţi tineri. Ei trec din burse-n burse, iar copiii noştri rămân „proşti”!

Iulian Mareș spunea...

Rares Bogdan:
..... "Nu am venit să iau nimic, am venit să dau. Nu am nevoie de imunitatea de europarlamentar şi vin de la venituri mai mari din presă decât îmi oferă salariul de europarlamentar", a declarat Rareș Bogdan, într-o conferinţă de presă, organizată la finalul reuniunilor PNL în care a fost validată lista de candidaţi la europarlamentare."

Unde am mai auzit asta, domnule Werner?....
Rares, sloganul este cam fasait!

Iulian Mareș spunea...

Tara mea este excedentara in tupeu! ...uneori de cocalar!

1-"Doamnelor și domnilor, îmi face plăcere să vă dau eu această știre. Reforma justiției din România merge cu pași mari. Există funcțiile de procurori europeni, nu de procuror șef european, unde candidezi pe persoană fizică, ci acolo unde Guvernul României te propune în urma unei ample selecții și faci parte din colegiu.
Știți cine sunt doi dintre oamenii care și-au depus documentele să reprezinte Guvernul României în plenul Parchetului European? Vă spun eu: Celebrul procuror Horodniceanu, fost procuror la DIICOT și Bulancea, mâna dreaptă a doamnei Kovesi la DNA. În sfârșit se face dreptate, trimitem toate competențele la Bruxelles."

2->>Augustin Lazăr - cel pentru care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a formulat o solicitare de revocare transmisă preşedintelui Klaus Iohannis şi refuzată de către acesta din urmă - a anunţat că îşi depune candidatura pentru cel de-al doilea mandat de procuror general.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, aduce la cunoștința publicului faptul că își va depune candidatura în cadrul procedurii declanșate de ministrul justiției pentru selectarea procurorului în vederea efectuării propunerii de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, funcție vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019”, se precizează, luni, într-un comunicat de presă.
Radu Herjeu comentează, în stilul caracteristic, decizia luată de către Lazăr, într-un mesaj scurt dar bine ţintit, transmis pe Facebook.
"Tocmai voiam să mă minunez de cantitatea de tupeu care-ți trebuie ca, fiind în plin proces de revocare din funcție, pentru abateri grave de la ”fișa postului”, tu să anunți că mai vrei o tură șef! Apoi mi-am adus aminte că, în România, tupeul n-a fost niciodată un impediment! Dimpotrivă! Pe unii îi face stăpâni, pe alții doar șefi la comanda primilor!", a scris Radu Herjeu pe pagina sa de Facebook.<<

M spunea...

Pentru cei care au fentat scoala!
- se zice salariu si nu "salar".
- media inseamna ca jumnatate din valori se vor situa sub medie si jumatate peste medie.
- fasolea NU este principalul factor de poluare iar proprietatea privata trebuie garantata.
- cand faci 1 m de autostrada intr-o zi ingramadind pe el oameni si utilaje inseamna ca ai sa faci 365 m pe an adica 3.65 km in 10 ani si 36 km in o suta de ani!!

Pe scurt, tigri 3 are dreptate turma care nu stie calcula .

Iulian Mareș spunea...

La rubrica #Skizofrenici, o NF, dar rau de tot!...asta-i moderatoare sau internata la spitalul 9?

Florin Manole: Dacă-l doare spatele doamnă, ce să-i fac?
Denise Rifai: Eu vreau ca persoană, cetățean român care-l plătește pe Dragnea, să fiu informată, corect, transparent și continuu, despre starea de sănătatea a celui de-al treilea om în stat. Nu e orice individ. Vreau comisie de medici ! Îi este frică domnului Dragnea de infecții nozocomiale?
Florin Manole: Nu cred, dar îl puteți întreba. Cred că va răspunde.
Denise Rifai: Aha, și dvs vreți să spuneți că a ales un spital privat ca să lase un spital liber pentru un amărât care nu și-l permite?
Florin Manole: Nu am spus asta.
Denise Rifai: Asta ați spus adineaori.
Florin Manole: N-am spus, arătați-mi banda.
Denise Rifai: Ba da, așa ați spus ! Ați sugerat că a lăsat un loc gol unui om care nu-și putea permite un spital privat.
Florin Manole: Sunt convins că n-am zis.
Denise Rifai: Nu mai știți ce spuneți domnule Manole? Dăm banda martor înapoi.
Florin Manole: Dați banda ! Chiar n-am spus, ci că este dreptul fiecărui cetățean să aleagă unde se tratează.
Denise Rifai: Nu când ai funcție publică de înalt demnitar în statul român !
Florin Manole: Cum să nu?
Denise Rifai: Ba da ! Că de-aia avem lege domnule Manole. De-aia e lege în statul român !
Florin Manole: Legea aia spune că Dragnea spune că trebuie să se trateze obligatoriu la spitalul ăla? Mi-e greu să cred.
Denise Rifai: Vă rog să citiți.
Florin Manole: Da, acum citiți. Vă rog, citiți-mi.
Denise Rifai: Dvs ce funcție aveți în statul român? Spuneți-mi ce funcție aveți !
Florin Manole: Sunt deputat.
Denise Rifai: Așa... și ați venit la mine în emisiune să învățați legile?
Florin Manole: Doamnă, sigur că am venit să vorbesc despre orice lege, dar nu scrie așa ceva în lege.
Denise Rifai: Ce ziceți stimați telespectatori? Îl mai învătăm o lege? Așa-i la PSD, trebuie să vină la televizor să mai învețe o lege.
(...)
Denise Rifai: Vedeți că nu suntem în Parlament aici !
Florin Manole: Păi, cine a zis că suntem?
Denise Rifai: Dacă mai vorbiți o dată peste mine, vă tai microfonul. Eu sunt moderator aici, eu dau timpii!

PS_-nu sunt medic, dar pot recomanda moderatoarei: cat mai mult, cat mai des, cat mai tare, cat mai adanc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorbile, cu tot respectulpentru Dv, eu nu cred in cifrele pe care le prezinta MApN! Daca au fost ei in stare sa secretizeze calculele la actuaizari si recalculari, dar si alte procedee mafiot marlanesti, sunt i stare de orice! Va rog sa ma credeti ca la Armata nu s-a aplicat pensia minima si exista chiar si acea pensie de 47 de lei, pe care anul trecut am tot pstat-o, chiar si pe la inceputul anului acesta! Pensiile sub 2000 lei, di 2010 n-au primt decat brma insignifianta in cei 10 ani, urmarindu-se cu asiduitate maririle pensiilor foarte mari! Ministrul Apararii este in cown manipulat grosolan sila modul ilar si chiar jenant! Comsia de mediere este de fapt un Club exclusivist, constituita doar si numai pentru pensiile de peste 100.000 lei ca sa ajunga si sa se alineze celor de 50.000 lei! Sunt satul de aburelile acestor mafioti cu gulerase albe, de fapt toti niste papițoi-puțoi cu cas la gura, urmasii marilor stalinisti din trecut, odrasle cu apucaturi gestapoviste, puse pe capatuiala si din furat din drepturile celor cu pensiile mici si medii! Acolo trebuie intrat rau de tot cu un DNA renovat total si pandesc momentul potrivit sa le fac bucata, dar tot in gasca pentru ca efectul sa fie maxim, caci militarii corupti, ascunsi la puscarie, este ca si cum ai pune o cireasa pe coliva! In consecinta, Comisia de mediere este un Club absolut gestapovist, cu apucaturi rapace si in folosul unui grup de slugi si pupincuristi ai MApN si ai guvernarii, care le sustin batjocora si mutilarile la pensiile militare mici si medii! Actualul ministru al apararii, scos prin decupare cu foarfeca din revista de umor Urzica, suferind de delir mistic, fiind numit expres sa fie manipulat de asemenea gasti de cartier si de grupuri infractionale organizate si manipulate de politic!

Mihai spunea...

Un vecin mai șugubăt de fel, folosit de nevasta pe post de ”procuror local”, îmi zise azi dimineata în trecere pe la poartă spre ”aprozar” ;
”așa pătesc tinere cei care-și i-au nevasta tânără ”
Se pare că bătrânul stia el ceva ............ , dar s-a rezumat la a fi decent ..............
Tery ...... se ține bine încă . O fi la rând .........s-au la el s-a rezolvat.............

Huhu Rezea spunea...

Sunt atinși rău la tărtăcuță cei care, precum Rifai, se excită la boală altuia, fie el și adversar politic

BONIFATIE spunea...


Domnule Mareş!
Ca mai tot timpul, mă faceţi să beau cafeaua vesel (bine că nu-i veselă... de inox).
Consoanele DR se combină bine cu NF pe fondul lipsei acute de calciu şi magneziu.
Nici botulina nu poate da rezultate satisfăcătoare în asemenea cazuri.

Domnule Tigri 3!
Rugaţi-l pe d-l HUHU, la care cred că aveţi mai mare trecere (cel puţin prin vechime) să recupereze mesajul meu de acum două zile privitor la discopatie şi veţi vedea că "bătrânul" are dreptate.
ISTORIE
Când aveam 2o de ani (fără griji şi cu ceva bani; pe vremuri toţi tinerii aveau de lucru şi munceau), aveam 7o kg şi ridicam iubita de 45 kg într-o mână. Acum,... eu am 107 kg, cu tot cu păr, iar nevasta 70kg. E clar, discopatia bate la uşă.
Şi uite aşa, omitem să vorbim de pensiile minim garantate... încă.

Vă salut cu respect pe toţi !

Iulian Mareș spunea...

Dembélé,
Nu este important sa comentezi tu la "primul", ci eu la "ultimul tău comentariu"! ... și așa se va întâmpla!
Nu știam că esti filologul diriginte,...mai greșește omul, căci pe blog este scuzabil...nu trebuie să ștergi pe jos cu el! Dai dovadă de nesimțire și nu știu de ce nu mă surprinde?

Mihai spunea...

@ Draghici
Rationament simplu.
SMB 2018 = 4162 lei
SMB 2019 = 5163 lei
SMB 2020 = 6000 lei
SMB 2021 = 7000 lei (ultima etapa de majorare salariala cf L 153).
Scuze ,cand scrii de pe telefon si nu verifici comentariul inainte de publicare pot apare si astfel de fenomene gustate din plin de opozitie si nu numai.
De regula in fiecare familie exista si beneficiari de pensie calculata pe L 263 si chiar cu studii superioare si vechime completă.
Se pare ca santeti putin depasit la capitolul cuantum pensii ,formule de calcul etc.
O minima actualizare .......,pe langa fenomenul coreean nu strică.

Patrascioiu spunea...

Mares tu o iei tare pe aratura.Coboară cu picioarele pe pamant.Sigur ai pitici pe creier precum și unul care pentru a nu ajunge Kovesi procuror șef propune nici mai mult nici mai puțin ca România sa nu mai adere la Parchetul European.

Iulian Mareș spunea...

Dembélé,
ți-a răspus T-3 în locul meu; deci, pe principiul P implică Q, cine critică?
R=Dembélé!
Ți-ai cerut scuze tuturor pt afirmația "nesimțiți"? Nu?
Atunci, rămâne așa, cum am stabilit...
"Un porc (🐷) kiar dacă poartă mătase, rămâne Dembélé!" (proverb f.veki Nord coreean! 🙃🤔🤞🈲

Vasile spunea...

Sunt unul din cei 2300 si desi eu personal am din ce trai, ma doare sufletul sa vad cata lipsa de compasiune gasesc in postari. Se vorbeste despre orice mai putin despre suma bataie de joc care nu ar trebui sa fie numita pensie militara in nicio situatie. Probabil pentru cei care posteaza aici suma de 640 lei nu reprezinta nici banii de bere. Daca atitudinea e gen fiecare pentru el ... toate discutiile de aici vor ramane discutii.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Tu auzi din 2 in 2 și înțelegi din 4 in 4!
Daca tii la Koveși, kiar nu mă interesează, însă sunt și alte țări care nu adera la Parketul UE! În altă ordine de idei, nici nu prea are acoperire în Constituție!
Ce sa zic?...ești european 100%!

M spunea...

1. Eu rămân un fan al sistemului de pensii al Marelui Licurici. Numai angajații federali au pensii plătite de guvern, restul să facă bine să pună bani deoparte.
2. Nu înțeleg de unde supărarea lui tigri3. Da, cine contribuie la nivelul salariului mediu o să aibă o pensie medie. Deci? Care e problema?
3. @Patrascoiu - idei puține, dar fixe. Ce are discuția asta cu torționara? Kovesi este o rușine, o mizerie emanată de regimul Băsescu. Oamenii normali din România se rușinează de ea așa cum Vișinescu sau Ficior reprezintă o rușine pentru acest popor. Ea este apreciată de inapții psihologic gen Dide.
Te rog frumos scoate capul din dosul ei și discută la subiect!
4.@vasile - poți sa e dai ceva amănunte?

Iulian Mareș spunea...

M,
Dar și Ice are un fel de deficiență .... în ceea ce privește cortexul cerebral!...prea neted, prea subțire; de la casketă; a cauzat doar multe și groase bătături!

Mihai spunea...

,@ M
Intrebarea a fost câți angajati din Ro detin azi sau vor detine in viitor pe statul de plata un salariu lunar egal sau apropiat de salariul mediu brut pe economie ,salariu mediu brut pe economie care a crescut accelerat in ultimii ani datorita aplicarii L 153 in discordanta cu cresterea veniturilor salariale mai ales a celor realizate în mediul privat.
Cuantumul pensiilor nu se calculeaza functie de contributia la CASS.
Cuantumul se calculeaza pe baza punctelor de pensie realizate.
Punctele de pensie lunare se calculeaza prin formula ,salariul brut lunar realizat / salariul mediu brut pe economie.
Totalul punctelor lunare / 12 dau punctajul anual.
Punctajele totale anuale insumate / 35 = punctajul realizat.
Punctajul realizat x valoarea punctului de pensie x val indicelui anual de corectie pe acel an = cuantum pensie.
In concluzie rezulta ca o valoare mare la numitor si o valoare mult mai mica la numarator duce la degradarea cuantumului pensiei prin realizarea de punctaje lunare/ anuale subunitare,chiar mult subunitare.
Ori in aceasta situatie se afla cam 80% din angajatii din Ro.
Contributiile la CASS nu influenteaza cuantumul pensiei .
In cazul in care realizezi venituri din doua sau mai multe locuri de munca grevate de CASS retinut din salariu pentru activitatile la acele locuri de munca se vor calcula punctaje separate / loc de munca ,care punctaje insumate vor da punctajul general luat in calcul la stabilirea pensiei.
In formula de calcul al pensie elementele care conteaza sunt salariul brut lunar realizat si salariul mediu pe economie.
Contributia la CASS nu influenteaza valoarea pensiei.
De aceea nu trebuie prostita lumea sa renunte la PILONUL II si sa aduca banii la pilonul I ,adica sa -si creasca contributia la CASS, LUCRU CARE NU ADUCE NICIO CRESTERE A PENSIEI CAT TIMP SALARIUL BRUT LUNAR REALIZAT NU CRESTE IN PROGRESIE CU VALOAREA CONTRIBUTIEI DE LA PILONUL II TRANSFERATA LA PILONUL I.
Va puteti pune intrebarea cati salariati din Ro vor avea prin 2021 un salariu lunar egal cu salariul mediu brut pe economie (aprox 6500 -7000 lei) ca sa realizeze cel putin 1 punct de pensie lunar/anual si cel putin 35 punte per total general,adica 35/35 = 1 punct de pensie x valoarea punctului de pensie = cuantum pensie.
Prin cresterea accelerata in urma aplicarii L 153 pana in 2021 a salariul mediu brut pe economie ,adica a numitorului fractiei din formula de calcul a punctului de pensie se pot obtine punctaje mult subunitare care inseamna un dezastru pentru angajatii platiti sub salariul mediu brut pe economie sau la nivel salariu minim pe economie.
Ca atare sa nu ne laudam ca eliminam saracia prin vorbe mestesugite care ascund in spate mari neadevaruri.


Iulian Mareș spunea...

T3,
Teoretic ai dreptate...
Personal, nu cred că lucrurile vor rămâne așa. Important este că a fost muscat ceva prin contribuții pe angajator, caci știm aman2 golaneala când li se opreau contribuțiile, dar nu se virau la sănătate sau pensii! La acest moment ceea ce s-a făcut este super; în timp vor urma și alți pași, iar formula aceea nu este veșnică! Stai sa vezi câți au muncit la negru/gri în D și se vor trezi fara pensie sau sa vedem noi că, la vârsta pensionării muncitorii români își vor primi pensie de la statele în care și-au vândut forță de muncă! Să vedem.... dacă și ce pensii!
Știm aman2 că unii, numeroși, nici macar nu știu că sunt plătiți sub o formă de detașare... și angajatorul lui nu este cel pt care prestează!
Așa că, să nu plângem încă, dacă nu avem lacrimi!

Iulian Mareș spunea...

Banal si grobian, isi insuseste temele de stanga ale #-ului!

"Românii sunt foarte preocupaţi de ineficienţa sistemului public de sănătate. Iar acest aspect pe care l-aţi menţionat (n.r. - situaţia celor infectaţi cu HIV) este unul extrem de revoltător şi arată că una se promite şi alta se face. PSD-ul, când a cerut votul românilor, a promis: sistem de sănătate performant, spitale regionale publice... nu cred că s-a dus ăsta la un spital public, nu? Parcă aşa se vorbea...", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Iulian Mareș spunea...

Cu o vraiste in cap privind functionarea statului, ce putea spune prietenul lui Lazar, Danilet si implicit al lui "Ceausescu"? ...

"Şeful statului a fost întrebat, la o dezbatere, cum vede faptul că mai mulţi preşedinţi de instanţă au cerut sancţionarea colegilor care protestau, iar jandarmii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au izgonit luni pe procurorii şi judecătorii care protestau în faţa Palatului de Justiţie şi dacă, în acest mod, magistraţii vor fi intimidaţi. „Da, dar nu vor reuşi. Nu se mai reuşeşte demult în România cu aşa ceva. Vă amintesc doar 10 august, unde ce am văzut? Oameni care au demonstrat paşnic, lejer, deschis, pentru o Românie mai bună, pentru dreptul lor şi cu o acţiune disproporţionată, ca să nu folosesc alte cuvinte, ale instituţiilor statului care, nu numai că s-au făcut ei de minune şi că au suferit oameni, că au fost răniţi, au făcut România de minune. De atunci, dacă aţi urmărit, în toate rapoartele legate de domeniul drepturile omului, libertăţi de manifestare, libertatea presei suntem citaţi la capitolul aşa nu, din cauza felului în care s-a acţionat pe 10 august. Iar cu magistraţii: cei care au protestat - tot respectul şi admiraţia mea.
Este clar că acei oameni s-au uitat, au răbdat, au tăcut, dar acum paharul s-a umplut şi bine au făcut că au ieşit şi au început să îşi spună părerea. Fiindcă multe dintre modificările care s-au făcut sunt modificări care afectează sistemul de justiţie şi sunt modificări care sunt de înţeles în adevărata dimensiune pentru cei din sistem, nu pentru cineva din afară, care nu are niciun contact direct cu felul în care justiţia este organizată în România. Deci, oamenii aceia bine au făcut că au ieşit: şi judecătorii, şi procurorii, şi ceilalţi care lucrează în justiţie, ca să atragă atenţia că este extrem de grav ce se întâmplă. Este un atac nemaivăzut asupra sistemului de justiţie, asupra independenţei Justiţiei”, a afirmat Iohannis

Iulian Mareș spunea...

Propunere de intrebare pt Referendum:

Poti fi considerat curat daca ti s-au inkis 47 de dosare?
Respunsuri: DA/NU


PS-mereu a patinat "plangand" pt un "Guvern al mau", la fel ca Basescu pt un Consiliu al lui (probabil de consumatori convinsi!)

Iulian Mareș spunea...

Si pentru ca Dembélé sa inteleaga ceva, revin cu un pasaj incriminant, care nu-si doreste a-l lustrui pe Base! ...dar, el stie ca prin diverse mecanisme juridico-financiare acest trust nu-si plateste datoriile catre stat de 7-8 ani, parca?

Traian Băsescu i-a spus lui Denise Rifai că el nu a venit ca invitat să spună ceea ce vrea moderatorul să audă.

Iată dialogul dintre cei doi:

Denise Rifai: PSD a capturat politica penală a statului român. Au pus bocancul pe justiție și pe codurile penale. Au încercat și pe legile justiției.

Traian Băsescu: Stați doamnă, la codurile penale n-au făcut nici o modificare.

Denise Rifai: Păi se tot străduiesc, domnule președinte.

Traian Băsescu: Atenție, doamna Rifai! Rugămintea mea este să aveți în vedere că eu nu sunt nici unul dintre țuterii lui Rareș Bogdan care vin să spună ce vrea moderatorul să audă. Eu sunt un fost președinte al României care vă spune un singur lucru: când ai 100 de articole în codul penal și în codul de procedură penală care au fost declarate neconstituționale de CCR și ai în Constituție articol care-ți spune că trebuie sa modifici acele articole în 45 de zile, ele se șterg din lege. Când ai acele condiții în lege, nu te joci de-a legislația penală.

PS-daca marele Zidane are doar 6 clase primare, eu, totusi cred ca Dembélé este un TGV!

M spunea...

@avianyc - Multumesc de raspuns. Da, am inteles!
Dar aici sunt trei aspecte:
1. Da, 80% din populatie o sa aiba punctajul sub medie pentru ca au si salariul sub medie. O sa fie suficienta? Depinde cu cat se inmulteste! Dar distribuția salariilor/pensiilor nu este una normala (nu avem acelasi numar de generali si de soldati, sau de asistente si medici etc.)
2. Acumularea pentru pensie in alte tari nu este atributul statului sau nu este exclusiv atributul statului. NU e treaba statului daca eu imi fac economii pentru pensie! Eu sunt si mai radical: extragerea statului din aceasta schema. Respectiv reducerea contributiei obligatorii, treptat, in urmatorii 30 de ani ori pana la ZERO ori pana la a plati pentru o pensie minima garantata. Vrei pensie buna? Achiti frumos tu singur lunar/trimestrial/anual o suma unui fond de investitii. Nu iti convine pensia rezultata? Ghinion!
3. Poate ca 80% sunt platiti cu mult sub salariul mediu dar in parcarile dintre blocuri nu mai ai loc de masini noi. Si aici am sa fiu de acord cu tigri3: cei care au lucrat la negru au facut UN FURT deci .... Uite cum naiba ma emotionez eu de mila unor infractori!!

Huhu Rezea spunea...

@mares
Când ai pe prima pagină 2 topice politice... de ce bagi aceste comentarii aici?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
pentru ca "2300 persoane din sistemul militar au pensii sociale minim garantate" inseamna tot politica si daca cititorii sunt amagiti, acei 2300 de sarmani (ajunsi vremelnic in situatia asta, pt ca suntem totusi un statat social) pot disparea intr-o zi si din statistici!

PS-kiar daca-l mai intep eu pe Corneliunsson tot inteleg fuga lui spre cei care-i promit cate ceva; uneori pare ca-i arata numai pe Fata Morgana!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Totuși,cine vrea politică, se orientează după titluri/
De ce il agresezi cu politică pe un cititor care a ales să citească despre pensiile minim garantate?
Vă supărați....apoi... pe mine cănd nu vă public comentariile aruncate alandala pe blog.

Iulian Mareș spunea...

Ok! Eu nu mă supăr pe nimeni, nici macar pe nimeni C și D!