Un produs Blogger.

duminică, martie 24, 2019

Dăncilă îl surclasează pe detractorul său în relațiile cu Israelul!

54 comments
In timp ce preşedintele Iohannis îşi plimba fizicul la o partidă de golf pe la Clubul  păzit de SIE, sau pe la întrunirile cu TNL la Sinaia, premierul Dăncilă pleca...fără aprobare în SUA, pentru a participa la o întâlnire cu „niște evrei”, ca să-l citez pe Werner... GEG-istul de Sibiu.

Premierul Viorica Dancila, prezenta duminica la Conferinta Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), desfasurata in Statele Unite ale Americii, a anuntat ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, va promova in Parlament trei legi importante pentru comunitatea evreiasca, cum ar fi acordarea cetateniei romane pentru evreii ce au parasit tara sub comunism si pensii pentru supravietuitorii Holocaustului. anunța tocmai Ziare.com 

"Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei m-a rugat sa va transmit ca va promova in Parlament, in perioada imediat urmatoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiasca din tara mea si din lume. Prima se refera la acordarea de drept a cetateniei romane tuturor evreilor de origine romana care au fost obligati sa renunte la cetatenia romana, atunci cand au parasit tara lor, sub regimul comunist. In al doilea rand, vorbim despre acordarea de despagubiri si pensii speciale pentru supravietuitorii Holocaustului din Romania, in semn de respect si recunoastere a suferintelor acestor eroi. In al treilea rand, avem legea care garanteaza accesul la arhivele statului specialistilor Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, pentru a cunoaste adevarul asupra trecutului lor, din perioada celor doua Razboaie Mondiale", a precizat ea.
Și a continuat!


  "Dupa cum stim presedintele Donald Trump a deschis ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirabil si curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu si poporul roman. Mutarea ambasadei americane este emblematica si demonstreaza legptura puternica a valorilor dintre poporul american si el israelian. De asemenea, acest gest a lansat la nivel international un proces de reflectie. Guvernul Romaniei a insistat de atunci un proces de evaluare a oportunitatii mutarii ambasadei Romaniei la Ierusalim.
De aceea, sunt incantata sa anunt astazi (duminica-n.r) in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional din tara mea si in deplin nuconsens, eu, ca prim-ministru al Romaniei si guvernul pe care il conduc, vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat Viorica Dancila, la conferinta AIPAC.

Reacția Ligii Arabe va fi dură. Tocmai joi a anunțat că va reconsidera relațiile cu țările arabe care își mută ambasadele la Ierusalim.
Mai vehementă va fi reacția mocnită a lui Iohannis... care nu poate să se afișeze ca antisemit.
Nici nu se poate opune, fiind vorba doar de o relocare a ambasadei. 

54 de comentarii:

Stelian P. spunea...

...."toti actorii constitutionali implicati"....
Cine sunt cei TOTI ?

Stelian P. spunea...

Ce spune Melescanu despre problema:
"Voi prezenta în scris pentru toţi decidenţii politici care contribuie la adoptarea politicii externe: preşedintele, preşedinţii celor două Camere şi prim-ministrul”, a mai spus Meleşcanu, potrivit agerpres.ro.
Întrebat dacă preşedintele are ultimul cuvânt, Meleşcanu a răspuns: „Da, are ultimul cuvânt”.

https://www.cotidianul.ro/melescanu-anunt-despre-mutarea-ambasadei-la-lerusalim/

iceparu spunea...

Ma doare fix in pix ca Viorica Vasilica muta ambasada.
Pe mine si ca mine sunt multi pe care ii doare faptul ca cei pensionati dupa 2010 au pensii duble in comparatie cu similarii lor pensionati dupa 2010.
Atentie PSD ca noi suntem multi si ne-am saturat de gogosi.

Leo spunea...

Eu sunt convins ca SIE ,nu are treaba cu ce ne-ai spus.
Este la formari intesnive la academia GOGOL , care nu emite diplome de carton....
Iar vaselina , nu va putea face ce a promis dintr-un simplu motiv. Nu poate.

Patrascioiu spunea...

Consolidam o prietenie și ne alegem cu un dușman. Nu ar fi mai bine sa mediem o înțelegere?
Nu știu dacă evreii sunt interesați de cetățenia romana.Poate mai mult iar atrage restituirea proprietăților. Atenție însă ca dacă se supără nemții și francezii rămânem în curul gol.

Mihai spunea...

Problema mutarii ambasadei este o problema care depaseste puterea de intelegere a doamnei in privinta politicii internationale ,terorism,etc.
Ca raspunde unei invitatii vadit in oarecare interes al partii care lanseaza invitatia nu- i un capat de tara.
Incapatanarea psd de a puncta dupa vointa unora in aceasta problema se poate lasa cu urmari.
Pe vremuri nea Nicu lucra foarte diplomat cu zona si era apreciat de ambele parti , palestiniana si israieliana.
Era unul care reusea o mediere eficienta intre parti.
Mai suntem si membri UE cu drepturi si obligatii la purtător.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un nou val de pretendenti la mosteniri, daca au mai ramas ce sa mai mosteneasca. Sunt romani get beget si au dreptul, si macar evreii fac ceva cand se apuca de facut, nu vand ca arabii si turcii pe ce pun mana, la fier vechi dupa ce fac totul zob. Arabii sunt furiosi ca orgoliul le-a fost ranit. Ierusalimul este Vaticanul lor secular. Se vor uni sa ne poceasca ei cu ceva. N-as recomanda romanilor sa se mai invarta intre arabi, iar cei locati la noi trebuiesc acum supravegheati, nestiind care are intentii teroriste de razbunare. Pietenia cu SUA este foarte importanta, iar Germania, Olanda, Norvegia, Franta si alte state lucrand subteran sa ne transforme intr-o noua Yugoslavie, prin sorosisti. SUA sunt oameni de incredere intr-o relatie, mai ales ca au trupe la noi, si nu-i rau. Iohannis a fost luat la ochi cu atitudini antisemite, greu stapanite, vina fiind mostenirea genetica, dar si educatia transmisa prin parinti, la fereala. E posibil ca atitudinea relativista, cu inclinatii anti evreiesti de mare finete, abia perceptibile, sa-l coste mandatul, si daca pana acum a avut sprijin american, s-ar putea sprijinul sa pice pe Viorica din planul american, caci se speculeaza deja si se vehiculeaza numele ei la prezidentiale. Nemtii au in suflet o rana adanca ce se va uita si vindeca peste milenii, nu prin educatie. Viata politica din Romania, de acum incolo va fi foate interesanta, si astept reactia partidelor. Liberalii deja au sarit de fese in sus ca este atacat seful suprem, Iohannis, pe imaginatii. Imaginile reale si declaratiile parca ne spun ca este o ostilitate pentru Israel, si asta il va costa! Punct.

M spunea...

Johannis are ultimul cuvânt în sensul că o să trebuiască să promulge legea! 😁
Johannis acumulează gesturi antisemite :
- FDGR continuatoare a Grupul Etnic German,
- premierul face înțelegeri secrete cu "niște evrei"
- refuzul nejustificat de a numi un ministru cu rădăcini evreiești.
- plângerea penală pentru trădare ca urmare a unei vizite în Israel.
Eu aș face un proiect de lege, l-aș trece prin Parlament și hai Johannis de semnează!!! 😁
PS Dăncilă nu se pare mai deșteaptă decât mulți alții, sigur mai deșteaptă decât Johannis și cu muuuuult mai mult bun simț.

Mihai spunea...

@ M
Nu ar trebui cumva sa luati in considerare faptul ca ONU ,nu Iohanis ,condamnă cu 128 de voturi pentru din 163 decizia lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.
Analizand puteti stabili mai usor cine este mai pe faza si cine pupa poala in niste scopuri dubioase.
Stim cu totii ca Israelul a fost capitala evreilor dar sa nu uitam ca peste un mileniu a fost ocupata de musulmani.
Sa nu uitam ca este momentan capitala a trei relegii.
Stiti ce inseamna religia iudeica ,adica religia traditionalistilor evrei cap la cap cu religia musulmana .
Va puneti intrebarea de ce 128 de state s-au impotrivit?
Or avea cumva argumente solide contra americanului, desi in aparenta mutarea ar parea ceva firesc.
Or fi ceva dedesubturi pe care le stiu doar ei si noi doar le banuim ?
In fine ,este bine sa se respecte decizia ONU sau este mai bine sa escaladam dusmania intre cele doua popoare dupa ce prin comunitatea internationala sau facut pasi importanti spre pace?
Nu vi se pare suspecta recunoasterea Kosovo de americani fara negocieri cu sarbii.
Stiti ca bucata Kosovo detine locul trei in lume ca bogatii ale subsolui in minereuri folosite in aliaje inalt rezistente la temperaturi inalte ( razboiul stelelor) precum Cd,wolfram ,etc.
Cam ce cautam noi prin ecuatiile astea?
Ne vine prosperitatea de prin astfel de scheme cumva sau ne putem trezi cu ,cu totul altceva pe cap.

Stelian P. spunea...

Apreciez (pe bune) cele doua propuneri de legi ale lui Dragnea in legatura cu pensiile speciale si acordarea de compensatii. Ma astept ca si victimele deportarii tiganilor in Transnistria precum si ale etnicilor germani (si nu numai ei) deportati in Baragan sa beneficieze de ele. Accesul la arhivele statului si pentru aceste minoritati ar fi benefic, ca sa nu fim acuzati de discriminare.

totoiany48@gmail.com spunea...

NU este BINE sa mergem cu ...in doua luntre.
In trecut ,,a mers,, ,am fost lasati si poate chiar indemnati,acum este alceva .

Iulian Mareș spunea...

Dar multe isi mai aroga/permite fosta petrolista?
Dar colaborarea cu firma ELBIT privind avionica ce a tinut in viata MIG-21 v-a placut? Cat si raketele aer-aer....
De ce nu-i KWI precum 10% din Ceausescu, in politica externa?
De ce nu a spus nimic despre atacurile asupra ROU in ziare germane prestigioase, de altfel?
De ce spune numai prostii declarand ca RFG si RDG sunt doua popoare distincte?
De ce nu a luat atitudine privind declaratiile lui Orban (nu al nostru-ca asta este ciuri-buri)?
De ce nu a comentat macar o propozitie simpla privind cretinatatile reclamate de Orban?PNL la PG?...pentru ca frate-sau lucreaza la...si plangerea a fost elaborata la...., din ordinul lui...?
Sunt cumva proprietati ale fostei comunitati evreiesti ajunse ilegal la FDGR, via GEG?
Eu stiu ca razboaiele israeliene au fost ourtate pt a-si securiza tara, fasia aia ingusta de teren, mare parte arida, dar in care au investit si muncit enorm de fac agricultura performanta si nu pt a cuceri vecinii! nu ca le-ar fi fost asa greu!

M,
ati uitat sa inserati:
-refuzul de cam aproape 4 ani de a numi un ambasador in Israel!..., dar in noua formula nu-i mai merge: David Saranga: „Primul meu scop este să țin relaţiile strânse dintre România şi Israel!”

avianyc:
ai scris asa: "Problema mutarii ambasadei este o problema care depaseste puterea de intelegere a doamnei in privinta politicii internationale ,terorism,etc"
De aici trag concluzia (complet gresita, in esenta) ca domnul...are la degetul cel mic conceptele si masurile privind cele mai juste politici internationale ,terorism,etc?
Hai ca intram in hilar, dar rau de tot si nimic din trecut si prezent nu-l ajuta, nici macar consilierul de stat Dudu Ionescu!
Mai adaugi ca un clarvazator...: "Incapatanarea psd de a puncta dupa vointa unora in aceasta problema se poate lasa cu urmari."....ai si date? Pai, ia in calcul ca insasi aderarea la NATO si UE asuma riscuri, dar nu inventa drobul de sare! Avem servicii tari, specializate maximal in interceptari, nu? Vezi ca teroristul sau anarhistul ala se plimba prin ROU (bulgarii stiau) si ai nostri lucrau ilegal la dosare penale, in ekipe mixte, colaborand nu cooperand, cum ne-a dat lumina in oki, inteligenta procuroare cu 2 dosare-n viata! Si ca veni vorba de Ilustra, de Slujirea insasi, de Neferttiti, oare ce vor zice aia din UE, cand vor constata ca are doar 2 dusare lucrate? Ca este profesionista? FB!

Iulian Mareș spunea...

O dama buna, ce nu prea stie bine romaneste, accelereaza pe pedala prostiei!

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens cu toţi actorii constituţionali implicaţi".
"Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat ea, duminică, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.

Intrebata daca îi va face iar plângere penală premierului României, Hilde Brandl, "politiciana" a zis: ”Este chiar cazul să-i facem. Este o chestiune de siguranță.”

Concluzie: "politiciana" este o mare experta in SNAOPSN si simte in stomac fluturi ce-i dau libertatea de a scoate orice pe gura; daca o intrebi cum si in ce imprejurari a murit fratelele Premierului Beniamin Netaniahu ia aer fals pt ca: "În anul 1976, fratele său mai mare, Yonatan Netanyahu, devenit comandant al forțelor de comando, a fost ucis în cursul Operației Entebbe de salvare a ostaticilor israelieni și evrei de pe avionul Air France ce fusese răpit și silit sa aterizeze în Uganda de către un grup de militanți extremiști arabi și germani aflați în slujba organizației arabe Frontul Popular de Eliberare a Palestinei."

Iulian Mareș spunea...

....., ce ar mai fi de spus? Prietena si nu Premierul....

Premierul Israelian Benyamin Netanyahu a reacționat, într-o postare pe Twitter, după anunțul făcut de Viorica Dăncilă referitor la mutarea ambasadei române la Ierusalim.

"O felicit pe prietena mea, premierul României Viorica Dăncilă pentru anunţul făcut la AIPAC potrivit căruia va acţiona pentru finalizarea procedurilor necesare pentru a deschide ambasada României la Ierusalim", a scris Netanyahu pe Twitter.

Iulian Mareș spunea...

Prin declaratia sa recenta ce lasa sa transpire KWI?
”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens.
Poziția Președintelui României cu privire la acest subiect a fost exprimată cu claritate în repetate rânduri și nu va fi reluată acum."

1-el este nehotarat si se mai gandeste inca (cati ani?);
2-Dancila i-a luat caimacul;
3-Merkel nu i-a dat Ok-ul!

Si toate astea in contextul in care "Israel şi Statele Unite sunt "partenerii strategici speciali ai României şi marii prieteni ai poporului român. Ea a reamintit că anul trecut, România a sărbătorit 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte cu Israel. Totodată, a subliniat că România îşi manifestă "deschiderea pentru continuarea dialogului păcii" dintre israelieni şi palestinieni."

Iulian Mareș spunea...

Posibil ca unii sa stie altfel, dar ideile converg spre asta:
Viorica Dăncilă a participat la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Cu această ocazie Dăncilă a ținut un discurs în cadrul căruia a anunțat că România își va muta ambasada la Ierusalim. Totodată, premierul României a mai anunțat o ședință comună ale celor două guverne, din România și Israel.

„Este o zi mare pentru România. Gestul doamnei premier Viorica Dăncilă ne poate salva țara de haos. În opinia mea este cel mai important gest politic din anul acesta, dincolo de europarlamentare și chiar prezidențiale.

Este un gest pentru România. Trebuia să facem acest lucru din momentul în care Statele Unite au anunțat că își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. România trebuia să fie a doua țară care anunță. Nu ar fi trebui să ținem seama de nimic”, a precizat Bogdan Chirieac, într-o interveție telefonică la Antena 3.
Moment crucial pentru România
Analistul politic a mai amintit că premierul Viorica Dăncilă „a suportat un dosar penal prima dată când a anunțat lucrul acesta (n.r. - mutarea ambasadei la Ierusalim), dosar penal făcut la plângerea liderului PNL Ludovic Orban”, adăugând că prin acest dosar, liderul PNL „intră în istorie ca personaj negativ”.
„România are șansa unui parteneriat real cu Israelul și Statele Unite. E un moment crucial pentru țara noastră. Acum suntem sfârtecați după războiul româno-român iar statul subteran încearcă să își acopere ororile”, a mai completat Bogdan Chirieac.

Iulian Mareș spunea...

.... precis KWI se opune si ajungem iar la CCR!

De asemenea, dancila a mai spus că în cazul în care președintele Klaus Iohannis refuză relocarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, va analiza toate posibilitățile, neexcluzând sesizarea Curții Constituționale.

„Nu m-am gândit la variante, dar le vom analiză pe toate. Vom analiza care sunt variantele care să fie benefice pentru România. La întoarcerea în țara vom analiză aceste variante", a mai spus Dăncilă.

iceparu spunea...

Va invit sa judecati lucrurile neinfluentati de interesele partidelor.Un neam de manivela vorbeste cand trebuie sa taca.Ce noroc ca politica externa nu este atributul prostilor.

Iulian Mareș spunea...

Ca sa stim cum citim declaratiile novicilor.....
Analistul politic H.D. Hartmann a comentat acest subiect și valul de reacții care a urmat.
1-Deși jocul politic românesc este ocultat de interferența majoră a activiștilor globaliști, cu expresia lor locală tribală și maniheistă denumită #rezist, declarația primului ministru român clarifică fundamental o opțiune de politică externă. Atunci când președintele Trump a mutat ambasada SUA la Ierusalim, un fum gros și otrăvitor a cuprins spațiul, de obicei aseptic, al diplomației mondiale. Activiștii globaliști au început o imensă campanie de denigrare a statului Israel prin declarațiile, sceptice și consecvent anti americane, venite din partea multor leaderi politici europeni și mondiali. Perdeaua de fum a fost atât de densă încât a ascuns dialogul real care are loc astăzi în lume.

2-Anunțul lui Iohannis, prin gura lui Rareș Bogdan
Dacă primul anunț a fost urmat de antisemitismul institutional al lui Ludovic Orban, care a și scris un denunț penal prin care Viorica Dăncilă era acuzată de trădare de țară (și pe care PNL și-a asumat-o prin aprobare votată în forul său politic suprem), astăzi, la numai ore după anunț, domnul number one al liberalilor a și vorbit, logoreeic, confundând termenii. Prin Rareș Bogdan de fapt a vorbit Iohannis.
Rareș Bogdan, devenit om politic precum Elena Ceaușescu a devenit om de știință (tot într-o zi, atunci când aceasta și-a luat doctoratul în chimie), a comentat despre anunțul de politică externă de la AIPAC. Comentariul lui, care vizibil a încercat să nu pară antisemit, a devenit un transfer grețos de minciuni, ascunzându-se după bolșevicul obicei, în spatele voinței masele populare. De data aceasta, Bogdan, a dat linia ideologică, aservită limbajului de lemn al gobaliștilor, ascunzându-se după ONU si UE. La nivel de politică europeană, Rareș Bogdan, care abia acum învață alfabetul unicelular al birocrației ilegitime de la Bruxelles, descoperă cum să lupte pentru hegemonia lui Merkel și împotriva propriei sale națiuni, pe care patriotard și fals, susține că o apără. Tălmaci al abecedarului abia descoperit, fostul ziarist reușeste o savantă traducere incorectă a adevărului. Cităm din Bogdan: Nu vorbim aici de chestiunea legata de capitala statului Israel, asta este o alta discutie si poate fi purtata serios si aplicat pentru ca nimeni nu poate sa le anuleze aceasta sansa cetatenilor din Israel.

Mentalitate de rasă ariană în scandalul mutării Ambasadei
Capitala Israel a fost din totdeauna Ierusalim. Imediat după război, la formarea statului Israel, Tel Aviv, o colonie a evreilor construită sub mandatul britanic, a devenit capitală provizorie. Tel Aviv a fost considerat doar o soluție temporară, Ierusalim fiind considerat capitala eternă a poporului evreu. (pentru Bogdan ca să învețe și simbolistica numelui: așezarea istorică a fost cunoscută sub numele de Jaffa, portul existând din timpuri pre biblice, prezența umană existând încă din epoca bronzului, Tel Aviv fiind doar denumirea dată după romanul lui Theodor Herzl, Altneuland "Noul vechi pamânt", apărut în 1902). Ca să susții, că discuția trebuie susținută serios și aplicat, înseamnă să te duci direct în aroganța mișelească a minciunilor extremist religioase, apoi celor ideologice, apărute din negura istoriei, despre istoricitatea poporului evreu. Mai mult, să declari, lipsit de orice respect, că cineva trebuie să le dea cetățenilor israelieni șansa de a își alege capitala, înseamnă să ai mentalitate de rasă ariană. Înseamnă să consideri că poporul evreu nu are capacitatea filosofică, politică, socială, nu are maturitatea emoțională îndeajuns dezvoltată pentru a lua deciziile suveran și independent de interesele coloniale ale unora sau altora.

Iulian Mareș spunea...

GP,
nici macar nu ai putut intelege (oare de ce?) ca aici doar se aduc argumente pro si contra?
Referitor la jignitoare expresie folosita ca masca a impotentei neuronale, te rog sa o completezi si cu neam de GP, pentru corectitudine politica!

Iulian Mareș spunea...

despre .....
Trădare națională


Mă întreb dacă acest fost ziarist realizează enormitatea debitată? Devenit camera de ecou a dictatului ideologic nivelator european, Rareș Bogdan promite o discuție aplicată despre (auzi obrăznicie!) șansa cetățenilor israelini de a își alege capitala țării lor. În baza acestei citiri înguste, numai cu aprobarea stăpânilor din Europa sau aiurea, un popor suveran, cu istorie tri-milenară are voie să își aleagă capitala. Dacă Bruxelles sau alții pripășiți pe la ong-uri nu dau voie, nici Rareș Bogdan nu dă voie. Nu mă voi ocupa acum și de subtextul frazei folosite, subtext ideologic care se referă la minciuna preferată a europenilor de tip nou cu privire la prezența palestiniană în Ierusalim. Sunt sigur că l-aș pierde pe drum noul expert de politică externă.
Curajul unei națiuni nu stă în atitudinea oamenilor mancurtizați cultural sau ideologic și nu rezidă în procesul bonjurist modern al pierderii identității naționale. Construcția mesajului românesc la AIPAC presupune curajul unei femei prim ministru insultate permanent de către indivizi ca Bogdan. Curajul unui stat mic poate exprima oricând și oriunde o viziune istorică reală, exact ceea ce lipsește noilor europeni cu rezist în gât și, în special, purtătorilor de batistuțe ideologice exprimate prin naive, dar trădătoare poziții extremiste. Tocmai această lipsă reprezintă trădare națională, curajul fiind exact opțiunea suverană și independentă.

Iulian Mareș spunea...

Din romanul "Daca ai avea capul meu ti-ar lua-o corpul razna!", iata un exemplu de gandire sublima, servila si haotica a primului candidat al PNL la europarlamentare:

- Putem să vorbim unul peste celălalt. Să știți că mă pricep, a spus Bodea. Diplomația se adaptează.
- Domnul Cristian Bodea, nu cred că putem să introducem această componentă, a replicat Rareș Bogdan.
- Ba eu cred că pot să introduc ce vreau eu. Suntem în genunchi în fața Europei. Așa că mai bine mergem cu America și cu Israelul decât să mergem cu Uniunea Europeană care ne plesnește din orice, a răspuns extrem de iritat Bodea.
- Nu putem merge de capul nostru, domnule Bodea..., a zis Rareș Bogdan.
- Da? Și de unde știți că capul dvs. merge mai bine? - a replicat Bodea.
- Capul meu meu știe mai bine decât capul lui Dăncilă... dar asta contează mai puțin, a spus, nervos și el, Rareș Bogdan.
- N-am observat asta, a spus repede Bodea.
- Contează că capul meu și capul a sute de români trebuie să dezbată această problemă... a încheiat Rareș Bogdan.

Vai de noi, Rares tata!

Leo spunea...

Da ,asa este , atat de mult "surclaseaza" , incat s-a sucit si a declarat ca este opinie personala. Alta eroare , ca in asemenea functii nu poti avea "opinii personale" publice care implica un mare grad de responsabilitate.
Bine ne face !

Dan B. spunea...

Mă doare fix în pix, de la puțin către deloc, de măsura administrativă a unui stat suveran de a-și muta capitala sau ambasada, dar, întradevăr, este de interes motivul pentru care Iohannis, în cei 2,5 ani, a refuzat propunerea guvernului privind nominalizarea unui ambasador în Israel.
Am înțeles că premierul intenționează să emită unui pachet de proiecte de lege privind seminția evreiască, în timp ce-și „pune cenușă pe cap” în legătură cu holocaustul din România, abia astea fiind o idioțenie maximă.
Încă sunt supraviețuitori evrei care și-au manifestat recunoștința față de Mareșalul Antonescu, cel care i-a salvat de furia nazistă. Apoi, eu n-am uitat că Armata Roșie, cu lideri evrei, a invadat România, de fapt Moldova, Muntenia, Dobrogea și Oltenia, regiuni în care au instaurat jaful, haosul și comunismul.
Progromul de la Iași nu a fost „opera” românilor, ci a naziștilor, așa cum prigoana împotriva evreilor din Transilvania a avut ca autor pe Miklos Horty, amiralul fără flotă, care a luat în stăpânire regiunea, ca o favoare făcută lui de către Hitler.
Așadar, asumarea de către guvernanți a „holocaustului” inexistent este o eroare de strategie, căci nu pot avea așteptări benefice legate de asta.

Patrascioiu spunea...

Mares tu ești pe post de pelican.Judeca lucrurile cu propriul cap.Din multitudinea lucrurilor copiate de la alții ai spus și tu doua lucruri
inteligente:1)România este un stat mic.2)Evreii au făcut din tara lor o oaza de verdeață. As mai adaugă. Cu ajutorul substanțial al americanilor evrei.

Iulian Mareș spunea...

Parafrazand pe cineva.....,

Unii, nu dau nume, fac tot posibilul, de cam 3 ani, sa devina "NERO al Romaniei!"
Sa aiba si sansa? Ma indoiesc!

M spunea...

@ avianyc - FOARTE BUNA OBSERVATIA!!!!! Da, ONU a serut SUA sa nu isi mute ambasada. Este un argument solid! UNgaria, Romania Cehia, Polonia, Letonia si Croatia au preferat sa se abtina.
Din punct de vedere strict tehnic sa muti ambasada acolo unde e sediul guvernului tarii respective este logic.
Imi dau seama ca si eu sustin mutarea ambasadei pentru ca ii inteleg pe israelieni si pentru ca involuntar probabil, pozitia de Gică Contra adoptată de Johannis mă face să fiu împotriva lui și când poate are dreptate.
Sunt un tip moderat si stilul lui Johannis de a jigni, de a se opune la tot, de a sustine dezbinarea si violenta imi repugna. Daca ar fi fost un "mediator" asa cum ii cere Constitutia vocea lui ar fi fost mai puternica pentru mine.
Are Johannis dreptate? Ai lui vor spune DA, psdeii vor spune NU iar multi ca mine, pe la mijloc, vor spune plictisiti "iar se opune Johannis aiurea - probabil NU are dreptate"
Imi place ideea lui Patrascoiu "Nu ar fi mai bine sa mediem o înțelegere? " Da, asta ar fi fost solutia!!! Suntem credibili pentru ambele parti. Palestinienii cand aflau ca sunt din Romania ma luau in brate si ma salutau cu bucurie!!! Dar cine stimabile? Johannis a refuzat trimiterea unui ambasador in Israel (semn diplomatic major), a sustinut plangerea penala pentru tradare dupa vizita premierului, se manifesta des antisemit - este evident ca nu poate sa fie un mediator!!

Huhu Rezea spunea...

Se pricep, nu se pricep, lătrăii iohannişti simt nevoia să se bage în seamă-
Credeţi voi că pentru mutarea sediului unei ambasade este nevoie ca Preşedintele să emită vreun decret prezidrenţial_? Nici vorbă!
De decret este nevoie doar pentru numirea ambasadorilor.
De regulă, sediul ambasadei este o problemă administrativă pentru MAE.
In cayul de faţă este şi o problemă de politică esternă, în special relaţiile cu lumea arabă, şi este consultat şi preşedintele.
Decizia formală aparţine Guvernului.

Iulian Mareș spunea...

Ice vs GP vs Patrascioiu,
Tu nu ai inteles nimic! In acest domeniu adopti un pdv al unora sau altora, pt ca nu ai elementele de cercetare stiintifica la indemana!
Esti un consumator doar si un partizan al unui grup; daca se intampla ca acel grup sa-ti reprezinte interesele nationale in cel mai fericit mod, inseamna ca ai luptat sub steag drept!
dar, a nu avea nicio pozitie inseamna ca esti ......

Dan,
liderii comunisti evrei, din Rusia, au impus legea nu numai in Romania ci in tot Estul Europei sacrificat! Dar, asta este o alta discutie, de acord?

M spunea...

Azi e Buna Vestire! La multi ani politistilor romani! Si cei din tara si cei aflati la datorie in Cipru, Congo, Liberia, Sudan, Republica Centrafricana, Mali, Haiti, Afghanistan, Ucraina, Timorul de Est, Georgia.... si sa ma ierte daca am uitata pe cineva!

Iulian Mareș spunea...

Ambasada se stabileste acolo unde este capitala unui stat! ... probabil ca cineva asteapta rugaminti fierbinti pt aprobare?

Mihai spunea...

Am ramas absolut stupefiat de ce transmite acesta doamna la aceasta reuniune din partea celui sustinut de acestia in campaniile electorale.
- pensii speciale pentru urmasii holocaustului
- despagubiri pentru urmasii holocaustului
- cetatenia romana pentru toti evreii originari din Ro
Am ramas stupefiat și cu parere de rău NU pentru ca s-ar acorda asa ceva, am ramas profund mâhnit pentru faptul ca detinutii politici romani si urmasii lor nu au primit nicio despagubire ,pensie speciala etc din partea statului roman din contra au blocat legile prin care se putea face ceva pentru ei.
Au ramas copii orfani care s-au descurcat cum au putut in viata ,urmariti si haituiti de regimul comunist ,fara acces la scoli,etc

Oare doamna care transmite mesajul sefului ei acolo nu trebuia sa se aplece si sa rezolve intâi aceasta situatie pentru urmasii ”holocaustului ” romanesc?
Atentie aici;
”Curtea Constituţională a constatat, în 21octombrie, că actele normative privind despăgubirea deţinuţilorpolitic sunt neconstituţionale, admiţând sesizarea Avocatului Poporului privind unele prevederi din OUG 62/2010, precum şi cele 189 de sesizări privind neconstituţionalitatea articolului 5 dinLegea 221/2009”.
În motivarea acestei decizii, judecătorii Curţii Constituţionalearată că acordarea de despăgubiri pentru daunele morale suferite defoştii deţinuţi politici, astfel cum a fost reglementată prin art.5 alin.(1) lit.a) teza întâi din Legea nr.221/2009, contravine art.1 alin.(3) din Legea fundamentală privind statul de drept, democratic şi social, în care dreptatea este valoare supremă”.

Stau din 2009 dosare pe rol in urma blocarii de acest partid a acestei legi prin sesizare la CCR prin av pop așteptând a se reglementa punerea in aplicare a cestei legi si nimeni nu baga in seama . Nici macar taxa de timbru sa te poti judeca in civil si sa ajungi la CEDO nu au eliminat-o.
Cititi
art.5alin.(1) lit.a) teza întâi din Legea nr.221/2009 blocata la punere in aplicare tot de ei si apoi evaluati care sunt interesele in aceasta miscare cu promisiuni reparatorii din bugetul la cheremul lor.
Mai trebuia returnate si averile . Oricum multi romani nu și-au intabulat prroprietatile si ne vor trezi dupa acordarea cetateniei cu sate intregi revendicate.

Oare militarii cu pensii mizerabile si acesti urmasi ai detinutilor politici nu ar trebui bagati in seama inainte de satisfacerea acestor pofte ?


Militar de la 14 ani spunea...

Imaginați-vă România putere nucleară cu Dancila prim-ministru. Tanti asta e depășită fizic și moral. Propuneri pentru declasare, ulterior casare prin distrugere.
Relațiile proaste cu UE, împing guvernul să facă orice să devină credibil în ochii altora (SUA, Israel). Norocul nostru e că și ăștia ne cunosc.

Trofin spunea...

Ce mult ma distreaza opiniile caraghiose, la o problema serioasa , izvorate parca din locasurile de tragere ale soldatului infanterist !.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Ce acte emite presedintele ? Eu imi amintesc de doua tipuri de decrete si atit. In cazul dezbatut acum ce emite, un "Sa traiti doamna Viorica, se poate sa nu fiu de acord ?"

Iulian Mareș spunea...

Nici UE nu mai este ce s-a dorit inițial....este ceea ce vrea DEU!

Huhu Rezea spunea...

@stelian P.
Când va anunța Dancila că Memorandumul privind mutarea ambasadei a fost trimis pentru aviz la Cotroceni, crezi că își permite GEG-istul să întârzie prea mult să semneze?
Mârâind, scrâșnind din dinți.. va semna... mai ales că popularii lui Merkel nu vor ieși prea bine din alegerile euro.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Din textul Constitutiei eu banuiesc ca presedintele nu o sa aprobe Memorandumul si o sa ajungem din nou la CCR. Deocamdata avem o prima reactie la anuntul doamnei:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23048493-regele-iordaniei-isi-anuleaza-vizita-romania-dupa-dancila-anuntat-muta-ambasada-ierusalim.htm

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce a facut Romania a suparat lumea araba si coteii europeni, care ne considera o paria europeana. Aia mondiali, care nu sustin in ONU actiunea de a se instala Ambasada la Ierusalim, sunt cocotieri de mana a trei-a, firimiturile lumii! Avem nevoie de Nigeria cu razboaie religioase interstine, Republica Centrafricana, Mali sau Burkina Fasso? Fara americani,de partea noastra, suntem o jucarie buna de desfacut in mana europenilor, care ne urasc si ne vor faramitati! De azi inainte, America va fi un scut al Romaniei. Statul paralel va fi spulberat, chiar din ordinul americanilor, care acum ne vad loiali, va lua laba si de pe Fofoaia DNA, care avea pana acum sprijin. Viorica nu-i flebetea mea, si am criticat-o de mai multe ori ca se lasa manipulata de Dragnea, dar, cum a zis mai sus cineva, are bun simt, este pacificatoare si nu cauta niciodata scandalul cu lumanarea in scop electotral, ca Iohannis, care a devenit de un ricicol bananier! Ce am facut pentru americani, este cum ai pune deoparte bani albi pentru zile negre! Opozitia a dovedit iarasi ca este o troaca de porci, din care se infrupta cu fecaloide anti nationale si antisemite, cot la cot cu gaozarul lor, cu geaca rosie, dezbinatorul natiunii si dusmanul romanilor si al Romaniei, ajuns in inaltul prepeleac intr-un mod neasteptat si accidental, nu ca-i bun!!

ionmorarucluj spunea...

@ avianyc
Am citit si eu mesajul donului L. Dragnea transmis prin domna prim ministru.
Ati sesizat cu foarte mare acuratete problema reiesita din acest mesaj.
Într-adevar ”gulagul românesc ” a produs victime la fel ca si holocaustul .
Daca statul tot propune legi ca sa acorde de la buget aceste drepturi urmasilor holocaustului, atunci aveti foarte mare dreptate . Lucrurile trebuie asezate in oglindă cu urmașii martirilor ”gulagului romanesc”.
Stau din 2010 cu un dosar ”smuls” cu greu de la CNSAS si nu pot face nimic in instanta datorita blocarii legii 221/2009 art 5 de catre cei la care faceti referire.
Este vorba de dosarul bunicului unei cumnate ,luat la miez de noapte din pat de secu ,judecat formal ,dus la canal ,omorât in 1951 ,eliberat certificat de deces abia in 1958 de catre spitalul 9 pe motive psihiatrice.
Au ramas trei copii orfani ,crescuti de rude intrucât mama lor a murit de inima rea atunci cand au continuat confiscandu-le pamantul (7 ha ,doua batoze ,utilaje din gospodarie ,pe motiv ca sotul detinut era considerat chiabur) Tata îi promisese ca o să o faca avocat. Nici la dreptul la scoala nu a avut acces. Traieste dintr-o pensie de urmas f mica plus o adaugire ca de refugiat din Ardealul de Nord de 300 lei acordata de unguri prin decretul 118.
Au dat exemplu-reclamă cazul ”FECIOR” condamnat si obligat la despagubiri fata de urmasi.
Dar de restul chiar nu-i intereseaza.
Odata cu aceste legi ale reparatiei pentru urmasii holocaustului nu s-ar putea debloca si art 5 din L 221/2009 si urmasii ”martirii gulagului mromanesc să-si primeasca si ei minimele despagubiri morale cuvenite .
Să mute ambasada si în Mediterana ,dar să aiba grija in primul rand de proprii cetateni .

Iulian Mareș spunea...

Trofin,
Cumva ideile țâșnite din hangar sau de sub turelă sunt serioase, aplicate și pertinente?

M spunea...

O tema de reflectie pentru iubitorii de Johannis!
Stiati ca Johannis fara sa se consulte cu nimeni a acceptat DUBLAREA cotei de imigranti acceptati de Romania anul acesta? Colegii de la IGI au fost stupefiati. Nici macar nu au fost intrebati! Nici ei, nici Carmen Dan, nici poporul roman! A decis el singur, de capul lui! E misto nu?
Dar cand e vorba de el se umfla orzul ca nu a fost consultat! Si rezistentii folosind cele doua unitati de masura se tavalesc prin Piata de durere! Penibili!
@avianyc - intre 2008 si 2012 a fost guvernul Boc a facut pocinogul! DECRETUL - LEGE Nr. 118 din 30 martie 1990 din cate stiu eu nu a fost abrogat.
Si revin, Comandantul Suprem a "uitat" sa felicite Politia Romana! Asta e Johannis un frustrat ajuns presedinte

Mihai spunea...

@ M
Diferenta intre Decretul legea 118 si Legea 221 din 2009 consta in faptul ca D 118 acorda doar o indemnizatii si niste facilitati pe când drepturile pe L221/2009 se obtin in instanta in baza dosarelor din arhivele CNSAS ale detinutilor si fac referire la despagubiri materiale constate de instanta functie de dosarul detinutului.
Problema mare atat pe D 118 cât si pe L 221 este aceea ca detinutii sau urmasii nu pot dovedi condamnarea politica . Jmecheria securitatii a fost ca pe majoritatea i-au condamnat pe infractiuni de drept comun ,ceea ce nu concorda cu art...pct .. din D 118,respectiv,
a) a executat o pedeapsă privativă de libertate în baza unei
hotărâri judecătoreşti rămase definitivă sau a fost lipsită de libertate
în baza unui mandat de arestare preventivă pentru infracţiuni politice;
Jmecheria cu hotararile de condamnare pe infractiuni de drept comun si nu politice îi duceau in situatia de a dovedi in instanta in baza L 221/2009 ca de fapt condamnarea a fost politică ,cu detentie politică ,confiscare de avere pe motive politice ,etc.
ARt 5 din L 221 /2009 le dadea dreptul la despagubiri materiale daca castigau in instanta /an de detentie , deces etc. Au fost stabilite si niste bareme referitor la sumele maxime ,etc.
Dupa ce Ciorbea a căstigat primul proces pe L221/2009 pentru taranistul Diaconescu psd a venit si a blocat art 5 ,intâi prin modificarea baremelor de despagubire apoi prin anularea pct 5 si trimitere la CCR. Dupa care blocare definitiva . Indemnizatiile pana anul trecut erau nesemnificative ,acum s-au marit cu ceva.
In Ardeal pe D 118 sunt cosiderati deportati politici si primesc o indemnizatie lunara la pensie, toti cei care s-au gasit în arhive ca refugiati din Ardealul de Nord in urma Trianonului ,200 lei/luna pentru fiecare an de refugiat. Banii sunt dati ca despagubire de unguri.
Mai sus dl @ ion moraru prezinta un caz concret in acest sens.
Parcurgeti L221 si o să vedeti diferenta fata de D118.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@,,M''- Ciolan Anus, jefuitor penal de case, si-a uiatat toate atributiuniel fata de toate institutiile de forta ale statului, nu numai fata de politisti, pentru ca i s-au trimis mii si mii de petitii cu care s-a sters in locul unde nu ajunge Soarele, apoi de romani si Romania, si in viata mea n-am vazut un trantor sef de trib, ca sef de stat e mult spus, poate de stat de pomana, mai puturos ca el, distractiv nevoie mare, turist cheltuitor, cu discursuri impotriva Romaniei, facand-o de ras si balacarind-o pe unde se plimba si in ciuda amaratilor din tara asta, dar si ignorant cu saracia, care pentru el ii pute! El este cel care incurajeaza golaneala din strada cu acei derbedei care se bat cu jandarmii aruncand cu bucati de borduri si profera injurii golanesti la adreasa politicienilor, indiferent ce vina ar avea, sustinand din rasputeri abuzurile statului securistic si paralel, prin inchizitorii si tortionarii Fofoaia, macovistii, portocalii si onanistii sorosisti! E un gunoi!

Patrascioiu spunea...

TROFIN@Cei la care te referi din păcate sunt produsele noastre .Fiind pensionari de curând nu au avut timp sa se lepede de inteligenta se oprește la poarta unității. Poate în timp le va venii mintea la cap.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Erai odată un mare specialist în formule de calcul pensii militare. Te concurai cu cei de la Câmpia Turzii.
Nu ți-am văzut nicio raecție la deciziile de actualizare emise de MApN și SRI... corectate pe acest blog.
Lipsa de reacție să fie echivalentă cu aprobarea modului defectuos în care au înțeles să aplice fostul art. 60 din L 223 cele doua Case Sectoriale?
Nici nu au emis Norme de aplicare pentru a nu le putea pensionarii ataca în contencios administrativ!

Mihai spunea...

@ Corneliu
Scrii pe aci pe nemestecate tot ce-ți trece prin minte.
Până una alta nu mai bine l-ai trimite pe Nasty la simplu la Miami si pe Iordă la Natională. Poate ar fi mai eficient.

iceparu spunea...

Va vorbeste un Stan Patitul.Daca Daddy are cu adevarat hernie in zona lombara si cervicala si nu discopatie dupa cum am impresia tot la operatie ajunge.RMN spune tot.Infiltratii in cazul herniei? Curios.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ avyanyc, te-am lovit in Ciolan si-n Anus, dar se merita la cate case are! Ii cade una, se muta in cealalta! Marii sportivi, geniile Romaniei in sportul alb, care candva ne-au adus la starea de infarct emotional cu rezultate remarcabile nu vor fi uitati nicodata! Ei nu vor balacari Romania, precum o cretina de Monicaca Morcovei, Predoiu Cataroiu si alti tradatori labari-liberalisti! Intreb natiunea de pe aici: Fratilor, nu-s mai buni acesti romani, decat tradatoarea de Morcovei, Cataroiu Predoiu si alti creitini tradatori, care au facut ciorba Romania in PE?

Leo spunea...

T3 ,
Flavius face ce face si scrie si ceea ce nu crede, numai ca sa-i faca pe plac Amabilului, care i-a daruit o ditamai maciuca cu care ii maciuceste pe gulerati pe unde ii prinde , de la sedinte de instanta pana pe holurile tribunalelor si prin boschetii din jurul lor. Am auzit ca i-au luat frica lui Flavius si intai intreaba de la usa , daca Flavius este prin preajma...

Leo spunea...

PS
Flavius, ti-a sosit porumbelul cu mesajul ? (era sa zic in loc de porumbelul - huhurezul)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, o zic din convingere, pentru ca n-avem sef de stat cu care sa ne mandrim. El tine doar cu o gasca violenta si needucata, tradatorii de Patrie, 3 Rezist; incalca Constitutia prin declaratii si atitudini ostile normaslitatii, nu-si iubeste poporul, decat pe cei care-l periaza si sunt de acord cu incalcarea normelor statului de drept, nu este mediator intre partide si sustine cu tarie orice forma de manifestare retograda, care ar duce la daramarea guvernelor, doar, doar, ca partinitor, i-ar aduce pe capiatii lui de liberali in ,,guvărnul mău''. M-au busit pesedistii la drepturi, dar nici in ruptul capului nu mi-as dori revenirea liberalilor la putere, care ne-ar face pe toti praf! Iohannis poate sa spuna adio de la sustinerea americana, pentru ca staff-ul lui Trump este unul evreiesc si astia cu nemtii cu orientari antisemite, daca le intra in vizor, ii pun pe faras. Veorica, in schimb, face furori in America, asa proasta cum o cred unii, dar chestia este ca oricat de prost ai fi considerat, daca ai o atitudine bonoma, impaciuitoare, calma si lipsita de intentii de mahala cresti in ochii lumii. Cu Tribunalul, chiar ca i-am scos din sarite pe cei de la MApN, pentru ca ce le-am pus in bot, cu ajutorul Tezelor onorabilului, rafinate in laboratoarele juridice ale celor din spatele meu, din umbra, care s-au constituit intr-o forta letala pentru ei, de i-am adus la crize de nervi sa-si tranteasca caciulile de banci, nefiind in stare sa execute nici macar ordinul presedintei de sedinta, care le-au impus sa le trimita o Intampinare, chiar si in situatia in care legal nici nu se mai putea trimite, deci oferindu-le inca o sansa sa nu se faca de ras in fata unui ageamiu ca mine, dar ce i-am pus eu in mana judecatoarei, chiar inainte cu cateva secunde de incheierea sedintei, prin Note orale, cat si paratelor, i-au spulberat si adus la starea de crize de nervi! Acele note le-au taiat macaroana ca azi 26.03 nici n-au trimis Intampinarea, termenul fiind expirat de pe 23, iar azi le mai trimit inca o placinta cu Note, iar in instanta pe 10 April le mai vut inca una in instanta de-i spulber total cu probatoriul, ei ramanand doar cu Intampinarea din debutul procesului si nici macat 1 mm de pagina de probatoriu, in afara de aburelile paraleler cu acel rahat de Intampinare, care nu reprezinta nimic. In Note oblig sa vina in instanta cu metodele de calcul demonstrativ, si sa desescretizeze toate metodologiile din M25, conf. Lg. 182/2002 Art 33, daca exista, sub amintirea faptului ca daca imi trimit falsuri sau incalcari ale legii sa raspunda penal pentru marturie mincinoasa sau probe false. Eu cred ca Intampinare nu voi primi si nici in instanta nu mai vin, sa nu depuna declaratii mincinoase, iar daca vin o sa rupa bancile cu caciulile, la final! Azi, placinta mea zboara la Tribunal si se va transforma in maciuca ghintuita! @Avyanic, fiind militar, deloc nu esti si patriot, fiind in tabara # Rezist! Ca de-alde Iohannis e plina tara s-o tradeze, dar patriot ca Generalul Oprea sunt doar in poze la muzeele de Istorie! Ultimul a fost Vadim Tudor, si el injurat, doar ca era patriot! Ce natie ciudata suntem noi!

Mihai spunea...

@Cornele,scuze ca ti-am incurcat putin socotelile. Nici o intentie dusmanoasa ,te asigur.
Cu parere de rau dar cu astia toti gramada nu pot sa-ti garantez pana cel putin in 20-22 mai mult decat "praful de pe tobă ".
Mai bine pune pe tapet o reteta pentru colesterolul ( 280) fara depunere pe artere.

Iulian Mareș spunea...

T3!,
Cunoști un alt partid, din ROU, care poate face mai mult?
Spube-ni-l și nouă, pls!