Un produs Blogger.

vineri, martie 01, 2019

Dispare o legendă!

17 comments

„Silance”, melodia pe care Tudorică trompetistul o cânta pe Stadionul Giuleşti

Generaţii de giuleşteni au suferit sau au trăit bucurii pe acest stadion, alături de echpa muncitorească de fotbal a CFR. Rapid Bucureşti Nimic nu i-a umilit mai mult, nici dinamoviştii nici steliştii, cât au pătimit din cauza noii poliţii politice instaurate de Macovei şi Băsescu. Echipa a intrat în faliment pentru că patronul Copos, întâmplător, se afla în tabăra politică a lui Voiculescu, duşmanul de moarte al Binomului aflat în curs de formare. Trustul de presă Intact a rezistat asaltului devastator declanşat de Băsescu prin slugile  Maior, Coldea, Morar şi Kovesi. Trustul a fost salvat de audienţa ridicată a Antenelor. dar Clubul Rapid nu a rezistat fără finanţarea lui Copos. 
Copos şi alti investitori din fotbal, care au finanţat fotbalul românesc în perioada post comunistă, după retragerea statului din acest fenomen social şi sportiv, nu au fost nişte sfinţi, dar puteau fi readuşi în legalitate fără să fie băgaţi la închisoare. Astfel, era salvat fenomenul social. 
Ce s-a întâmplat cu fotbalul este simptomatic pentru întreaga economie de piaţă din România.  Mesianicii cu vederi stângiste şi globaliste au considerat infracţiune mai tot ce a insemnat tranzacţii economice efectuate de intreprinzătorii români..Cei străini au fost protejaţi.
Statul depune acum eforturi pentru construirea unor stadioane, dar dacă nu sprijină prin facilităţi fiscale investitorii din fotbal, stadioanele noi vor cădea în paragină ca multe altele din ţară, iar românii vor mai vedea fosbal doar la televizor. 

.

17 comentarii:

Gigi spunea...

*****Da.Așa este!Eu aș spune că a dispărut mai demult ci,nu numai ei.
În schimb au apărut echipele BARoNILoR gen Chiajna,Voluntari,ca să dau un exemplu de pe lângă București.
Craiova,FC Argeș,Poli Timișoara,UTA,Steaua,Poli Iași etc,au fost clonate nu știu de câte ori.
Urmează,cu toate că nu aș dori acest lucru,Dinamo?
Sper că nu!
Stadioanele,vor încerca să le facă,dar tare mi-e frică că nu le vor termina!Dacă nu vor reuși să le termine așa vor rămâne.Chiar și așa,nu o să aibe bani să le întrețină,după cum ați arătat în articol.
Mi-e dor de acele cuplaje pe fostul 23 August.Stadionul era plin,ba mai erau spectatori și pe pistă.
Îmi aduc aminte de meciul lui Dinamo cu Hamburg,78.000 de spectatori,semifinala cu Liverpool,păstrez și acum fanionul.
Ce vremuri,ce meciuri!
Păcat că echipe că Rapid, Steaua se zbat prin div.a III-a,a IV-a,iar Sportul,
a fost desființat.
Mi-aș mai dori un cuplaj,pe actualul stadion Național!*****

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Ce te-a apucat cu Steaua în divizia a IV?
Steaua este încă în divizia 1 datorită lui Becali! Si-a schimbat doar numele pe traseul CCA, FC Steaua, FCSB.
CSA STEAUA din divizia a IV.a nu este continuatoarea FC STEAUA, câștigătoarea Cupei Campionilor. CSA Steaua a rămas doar cu stema.
In divizai IV ajungea FC STEAUA daca nu o lua spre finantare Becali

Gigi spunea...

Domnule H.eu,ca dinamovist,vreau să văd Dinamo-Steaua,ca pe vremuri,nu Dinamo-FCSB.
Ori, instanța i-a interzis lui Becali să folosească denumirea de Steaua!Zilele trecute am văzut motivarea instanței .În ceea ce privește palmaresul,încă se judecă,există o acțiune pe rol,nu știu în ce stadiu este.
Sincer,aș dori să revină la fosta denumire.
Actualul FCSB,este în situația lui Mititelu,unde Clona,CSU,ia luat locul.Mmăcar acolo și-a păstrat vechea denumire,cu toate că o instanță din Timișoara a dat o Hotărâre,prin care precizează că,nici CSU,nici FCU, nu ar fi continuatoarele fostei "U".În cazul lui FCU instanța a mai motivat că echipa(clubul)a fost declarat falimentar.
Dar,totuși,mie dor de un cuplaj ca pe vremuri!

vasile iosif spunea...

D-le H,

Se chema ...gornist. Ha,ha.

Cu stima,

iceparu spunea...

Cornelus ce repede iti sare mustarul de cand te-ai facut propagandist.Parca cam asa ne exprimam noi cand lucram in "cadrul armetii"citez:functia "criaza" organul si manivela soferul ".Pa.




Patrascioiu spunea...

Uite cum evoluează unii.Din spirit rapidist îi plâng de mila lui Copos.Alo,dinamovisti!Dece nu plângeți pt.patron?


Huhu Rezea spunea...

@GIGI
Logica este valabilă și pentru un dinamovist!
FC Steaua, echipa de fosbal, nu a retrogradat, nu a fost exclusă din campionat, nu a fost desființată juridic, nu a dat faliment.
Din motive comerciale a fost obligată de instanță să-și schimbe doar numele. Schimbarea numelui nu schimbă și statutul juridic al persoanei. D-ta, dacă îți schimbi numele din Gigi, ețti altă persoană?
CSA Steaua din div IV nu este aceeași persoană juridică cu FC Steaua.
Sunt atâtea cluburi internașionale care și-au schimbat numele și au rămas cu palmaresul.

reddog spunea...

@Huhu
Logic ce spuneti cu schimbatul numelui. 😁
Toader, doctorul de Balti, de fapt un fel de felcer in drept, ramane acelasi chiar daca i se mai spune si Gargamel Bubosul. 😁😂
Forza DINAMO! 🐕🍀🇷🇴

iceparu spunea...

Dog@am inteles bine?"Gargamel"?Pricep.Probabil de la gargara.Bubosul suna urat.
Stii ca in epoca stalinita Brasovul a fost denumit I.V.Stalin.De unde cand cineva da barbi se mai spune ca umbla cu brasoave.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu, Onorabile, cu scuze si respect, nu mi-a sarit mustarul am dat si cu clanta, daca tot stateam pe sant la taifasuri, asa ca n-aveti de ce sa va suparati! Cu aceeasi pretuire, si mai tineti si Dv la grume!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

DNA-ul asta a distrus toata Romania, fiind mai gestapovisti ca Goering!

vasile iosif spunea...

GH

Iulian Mareș spunea...

RED,
Sa inteleg ca folosind expresia "Gargamel Bubosul" esti f intim cu Morosani, zis Ceausescu, Dide, Angi si Sandy! Acestia sunteti viitorul ROU! Companie placuta!

Corneliunsson,
Hermann Goering a fost un aviator militar german, politician, comandant militar, al doilea în ierarhia partidului național-socialist (nazist) și a celui de-al Treilea Reich, după Adolf Hitler, și comandantul aviației militare, Luftwaffe, a Germaniei naziste. Înființarea primelor lagăre hitleriste germane de concentrare (gen închisoare) și a Gestapo-ului (poliția secretă de stat) sunt strâns legate de numele lui Göring, fiind in conducerea partidului!
Nu am gasit ca ar fost incadrat in structuri sau in conducerea GESTAPO/Geheime Staatspolizei, „poliția secretă de stat”!... ma mai documentez!

Iulian Mareș spunea...

Stiati asta?

”Uniunea Europeană este un animal foarte complicat. Știți câți funcționari are UE? 56.000! Adică, sunt vreo 32.000 de funcționari la Comisia Europeană, aproape 8.000 la Parlamentul European, sunt câteva mii de traducători și translatori, sunt vreo 2-3.000 la Luxemburg, sunt împărțiți la Bruxelles și la Strasbourg... Deci, este un animal care trebuie să se hrănească în permanență, are nevoie de resurse. Și produce hârtii în permanență. Și produce și un nou limbaj”.
Adrian Năstase

PS-aviz amatorilor carora le-a fugit gandul la "Ceausescu", Dide, Sandy & CO!

Iulian Mareș spunea...

H, era o tema, mai ieri, Precum ca d-ul Lazar nu aproba ci doar avizeaza Comunicatele de presa ale PGICCJ!
Iata demontarea miciunii.....
Comunicatul Ministerului Public:

”Precizări ala procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind declarația de presă a conducerii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: .......

In concluzie structura PR este "IMPUTERNICITA" si nu avizata, adica nu a primit un simplu PDV! Asta este ca si scuza SLUJIREI ca a colaborat si nu a cooperat!

Patrascioiu spunea...

Cornele@de când România e constituita numai din demnitari și înalți functionari.

M spunea...

Ca dinamovist vechi îmi amintesc de Giulești cu simpatie și nostalgie. Fotbalul românesc e vai de capul lui și asta e normal într-o țară care a rămas fără oameni cu bani, oameni care să investească.
Numai puțin să găsesc și eu o întorsătură ca atunci când vorbesc de fotbal să îi înjur pe psd-ei!!😁 Văd că așa e moda!
- Bună ziua!
- Ziua ca ziua, dar PSD fură noaptea!
- Ziceam doar că vremea e frumoasă...
- Vremurile sunt sub biciul unui hidos ca Toader. Ne ucid copiii și ne gazează pruncii!
- Nu vreau să mă discut politică!
- Corect, nici eu! Sunt independent ca Kovesi, slujirea în persoană, o eroină de poveste, imaculată și frumoasă ca Nefertiti!!! 😁
Lumea asta e dusă rău!!!!