Un produs Blogger.

vineri, martie 22, 2019

Esență programului economic al USR dezvăluită de un neo-marxist

5 comments
Un consilier al lui Barna, pe nume Caramitru, spune ca vor face infrastructura  țării cu bani luați de la pensionarii speciali. 

”Mă întreabă foarte mulți care este esența programului economic al USR. Vom comunica formal când e gata cu detaliile aliniate cu toți experții.
Pe scurt însă – principiile pe baza cărora lucrăm sunt extrem de simple:
- Eliminate “robinetele” de bani corupți prin reforma masivă în special a PNDL, ANAF, CNAS, CNAIR. Tăierea pensiilor speciale a politrucilor / sinecurilor din funcțiile de la stat (atenție – nu a oamenilor care efectiv muncesc, ci a celor incompetenți, inutili și distructivi);
- Banii economisiți astfel (care sunt de ordinul miliardelor de euro pe an) - complementați cu fonduri europene - investiți în infrastructură strategică (autostrăzi, căi ferate), spitale, școli, reducerea impozitelor pe muncă pentru a crește salariile tuturor fără o povară în plus pe angajatori și suport către diaspora pentru a se întoarce;
- Încurajarea investițiilor în România prin predictibilitate, simplificare a procedurilor și incentive-uri țintite - cu prioritate pentru sectoarele cu potențial de export și inovație.
Atenție însă: nu înseamnă că uităm de protecția socială și de pensionari – vrem reducerea sărăciei prin crearea de job-uri mai bine plătite (taxe mai mici) și alocarea inteligentă a banilor către pensionarii cei mai vulnerabili (nu către pensii speciale!);
Evident temele de mai sus sunt doar economice și sunt simplificate la maxim aici – există capitole substanțiale pe justiție și alte teme esențiale (diplomație, diaspora, apărare etc). Pentru detalii pe fiscalitate și educație puteți deja citi Policy brief-uri pe pagina USR.

5 comentarii:

Dan spunea...

Foarte bine.Pensiile speciale care depasesc salariul mediu pe economie trebuie sa dispara.

Dan spunea...

PSD a dat pensii speciale pana si liftierelor si femeilor de serviciu din sparlament. In schimb ciuma rosie a taiat din ele exact de la singurii care au ( aveau de peste 150 de ani datorita riscurilor ) dreptul (moral ca legal nu mai inseamna nimic cand legea o fac hotii din sparlament ). Adica au taiat si inghetat pensiile la fraieri ( militari si politisti).

Iulian Mareș spunea...

Ah, Caramitru Jr.!
Dar eu vreau și acea vestita OUG prin care îi va băga la pușcărie pe opozanții politic!
Hai băiete, că poți!

M spunea...

@unknown - cu respect vă spun că folosirea expresiilor fasciste nu vă fac cinste. În rest, fiecare are dreptul la opinie.
Între PSD care "a dat" și PNL care "a luat" e o mare diferență.
In ceea ce privește USR întâi să se delimiteze de hoardele violente ale lui Johannis și apoi mai vedem.
In rest lipsa specifica de înțelegere a democrației și a vieții: parlamentul e rău, președintele trebuie să decidă tot, ăia care nu sunt cu mine să intre în pușcărie, familia e rea ne trebuie sex în grup, proprietatea e rea, cei care nu câștigă peste venitul mediu să fie castrați. Heil!!! 😁

Militar de la 14 ani spunea...

Cred că la o recalculare pe contributivitate la MApN, MI, SRI etc., bugetul l-ar depăși pe cel actual.
Totul e miserupism, hai să facem și vedem ce-o să iasă. O să mulțumim poporul. Dar poporul nu știe că tot el va plăti mai mult la "speciali". Vezi marea recalculare pe contributivitate din 2010.