Un produs Blogger.

vineri, martie 22, 2019

Ministrul Carmen Dan a instituit întâlniri periodice cu rezerviștii și veteranii din MAI

19 comments
 19 martie 2019. 
La sediul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și al Asociației Veteranilor de Război din Ministerul Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire a  ministrului afacerilor interne cu conducerile celor două asociații. La întâlnire au luat parte, de asemenea, șeful Direcției Generale Juridice, șefa Direcției Medicale și consilierul ministrului.
Din cele solicitate de rezerviști și veterani am reținut următoarele din comunicatul  ANCMRR din MAI
-situația indexării și actualizării pensiilor militare, problemele și inechitățile grave create ca urmare a modificării Legii 223/2015 prin OUG 57/2015, OUG 59/2017 și OUG 114/2018, precum și întârzierea discutării și aprobării primelor două acte normative de către Camera Deputaților, conform propunerilor și sesizărilor transmise de toate Asociațiile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională și  susținerea, de către conducerea M.A.I., a propunerilor cuprinse în APELUL președinților structurilor Asociative reprezentative din SNAOPSN, din 14.02.2019, pentru remedierea acestei stări de lucruri; – obținerea de locuri de tratament şi recuperare, de care au beneficiat pensionarii, militari și polițiști, până la apariția Legii 223/2015 și urgentarea elaborării unei Hotărâri de Guvern care să reglementeze această situație, potrivit prevederilor legii în cauză.
Au mai fost discutate și alte probleme legate de sprijinirea Asociațiilor noastre pentru rezolvarea unor probleme de ordin logistic.
Doamna ministru a decis ca, lunar, conducerile celor două Asociații, să aibă întâlniri cu șefii structurilor de specialitate din minister pentru a analiza progresele înregistrate și a găsi cea mai rapidă cale legală de rezolvare a solicitărilor rezerviștilor și veteranilor.

19 comentarii:

Leon spunea...

Uite ca doamnei ministru Carmen Dan, nu-i este rusine sa mearga la sediul ANCMRR din MAI pentru discutii cu conducerea acestei asociatii !
Domnul ministru al MApN cred ca nici nu stie unde are sediul ANCMRR Central...!

Patrascioiu spunea...

Dece pana în prezent nici unu ministru din cei ce păstoresc MApN și MAI nu ne-au întrebat de sănătate? S-au trezit cam târziu.
Mares@Mă repet.Ne place sau nu ne place e inca cdt.suprem al armatei.Se mai întâmplă sa scape și câte un porumbel.
Basescu pe care poți sa-l suspectezi de orice dar nu de lipsa de inteligenta exprima cum și dece nu vom vedea o R.Moladova parte integranta a României.
Cineva, propagandandist în favoarea PSD foloseste termeni greșit.Legea ilicitului
o fi ideie neomarxista?Nu știam ca un partid care se pretinde de dreapta poate sa aibă ideologie neomarxista.Pe când mensevisti,trotchisti,anarhiști etc.

iceparu spunea...

A inceput campania electorala precum si cea a promisiunilor.Mai e mult pana departe.Pentru inceput promisiuni ,promisiuni.Nu prea mai merge cu zaharelul.Pulimea s-a desteptat.
Si patronul e in campanie doar ca el a furat startul.Cine nu e cu el e neomarxist doar ca nu prea stie cu ce se mananca.

Leo spunea...

MIMA

M spunea...

@Pătrășcoiu - doar o întrebare : cu ce e mai bun un postac al lui Johannis decât unul al lui Dragnea?
Mai am o întrebare 😁 și respectul față de Președintele Camerei Deputaților? Sau respectul se pune doar într-o direcție la fel ca și pedepsirea încălcării legii?
Despre Dan - bravo ei. Pe mine nu ma deranjează nici un politician care ne ascultă. Poate învață ceva și "cdt. suprem"!!!! Sau și asta e tot într-un singur sens?

Militar de la 14 ani spunea...

Te apucă râsul și cu tanti Carmen de la MI. De fapt ce să le ceri unor miniștri, care dacă s-ar mai naște de 100 de ori nu ar ocupa astfel de funcții. E valabil și pentru referentul în achiziții Leș.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

LA ARMATA AVEM SI NOI UN PLAVAN LA JUG, MANIPULAT DE MAFIOTI IN MISTOCARALA, DE A DECLARAT PE LA ANTENA 3 SI S-A FACUT DE CACAO CA ANUL TRECUT NE-A MAJORAT PENSIILE CU 1.750 LEI, DE M-A FACUT SA-MI AMINTESC AZI DE GAFA SI SA POSTEZ AFIRMATIA PE TOATE BLOGURILE MILITARE! Stiti cata carne s-a adunat in urma postarilor? Cam cateva zeci de tone, pentru care ministresul plavan va trebui s-o care la Polul Nord, s-o pastreze pentru toti pocaitii lui! A facut si plavanul un fel de cloaca de mediere, intesata si burdusita doar cu generali gusati, care n-au vazut in viata lor cu se face o aplicatie, sau cum se ia linia de ochire, cu penziile de peste 10.000 lei, in vederea majorariii la 50.000 lei, iar noua din trei ne va fenta cu aia mai lunga! Ce sa mai scriu despre el, cand toata ziua butoneaza telefonul, asezat confortabil in fata unui Drapel de Lupta, si i s-a pus Imnul national la patefon, caci are o manie de butonat telefonul pe acest slagar (DIN CARTICICA CANTARILE DOMNULUI) drag lui, si sa aiba in fata un smbol de stat, pe care sa-l batjocoreasca cu mandrie religioasa! Stai asa talica sa vedem ce faci matale cu penziile noastre, ca buletiele de vot sunt la noi si cu ochii pe partidul lui Gabriel Oprea! Nu mai pupati voi ce ati pupat acum 2 ani cand ne-ati mintit si inselat, de ne-am dus ca fraierii puhoi, ca v-am crezut, si dupa cateva luni ne-ati batjocorit penziile la modul criminal! Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi am imprastiat, pe PROBATORIU ORIGINAL, declaratia ministrului Aparari cu majorarile, deci minciuna inregistrata la Antena 3, pe toate blogurile civile si militare, in grupuri, care au fost preluate si imprastiate de toti camaraziiin sute de alte postari sa le vada toti romanii, apoi, tot pe PROBATORIU, ordinul in original semnat si stampilat, dat de catre ministrul Justitiei sa se piarda in instantele Tribunalelor si Curtile de Apel toate procesele pe litigii de mnca, explicandu-se ca nu mai sunt bani, aici intrand chiar si noi, rezervistii, ca doar in civil ne jdecam, si am informatii clare ca si noi snem cuprinsi. Aceste probe vor merge cu siguranta la CSM si va iesi un scandal cat Himalaia, ca avem copii pregatite sa le aratam si judecatorilor la o adica, daca ne vor tranti in instante pe acest considerent fascistoid si anti democratic, in care politicul ordona prin ministrul Justitiei sa nu se judece cu celeritate, ca sa se piarda procesele din start, iar DNA poate sa preia cazul sub aspectul de represiune nedreapta si abuz in serviciu, cat si sub alte aspecte foarte grave, de unde vedem ca separatia puterilor in stat este doar o utopie, si vom avea grija ca documentul sa ajunga, inclusiv la Bruxeless si Curtea europeana pentru Drepturile Omului, etc! Scandal au cautat, scandal vor avea, mai ales din partea mea! Bai, mafiotilor, a fugit puiul cu ața, si pana la urma o sa raspundeti pentru toata batjocora asta, ca guvernarea azi o ai, maine n-o mai ai, dar socoteala o sa dati pentru toate marlanile voastre, cot la cot cu institutiile Armatei, de unde de fapt pleaca tot puroiul acesta mafiot!

Huhu Rezea spunea...

"Flavius
Te-am rugat să nu mai gafezi cu adresa lui Tudorel către Tribunale si Curtile de Apel. Priveşte situaşia în care ele au calitatea de intimate, date în judecată de proprii angajaţi, grefieri sau judecători.
Iti pierzi orice credibilitate în faţa judecătorilor dacă le prezinţi un asemenea document despre care ei ştiu de ce a fost emis.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
neomarxistii sunt aproape de extrema stanga, nu stiai? ...pacat! Prin actiunile si ideologia lor se apropie si se completeaza mult cu extrema dreapta!
Cine mai lupta impotriva proprietatii private? Cine mai dorea ca toti ce sunt impotriva sa intre la puscarie?
Si da, legea ilicitului, in forma ei comunista, este kiar o lege comunista! Stii cum se aplica acea lege?...la un simplu denunt, sau ca puneau ei okii pe tine!
Acum sunt alte forme si mijloace..., ca nu se aplica, asa-i, dar pt asta cere raspuns autoritatilor cu competente in domeniu!

PS-imi place Carmen Dan, are si stil, este draguta se imbraca bine si stie sa-si apropie oamenii! In dreapta foto este un fost ofiter MapN - ne cunoastem binisor -, simpatic foc, f bine pregatit, kestor de politie, ce a avut un rol determinant in funerariile Regelui Mihai!

iceparu spunea...

Cornelison@Ce naiba faci?Iar scrii mult.Cu cat exprimi ideia in mai putine cuvinte esti mai explicit.
Ne place sau nu Iohan e ales prin vot direct.De cand stiti ca un presedinte precum si alte functii citesc tot ceeace i se adreseaza?
Pentru cei ce nu stiu:Daddy-tatic.
Ministrul german de externe cere taierea fondurilor europene pt. unele tari printre care si Romania.Mares o fi bine?Adio subventii.Parca tu clamai"cominternistii".Afurisiti turcii.Vor in UE.Englezii regreta iesirea din UE.Poate tu ai un raspuns ca eu sunt "neomarxist".

Mihai spunea...

Probabil cel ”mai priceput” psd-ist in ale electoralelor le-a predat ministrilor dupa ”revenire” pe scena capitolul ”tehnici în campania electorala”.
Lectie binevenita pe lânga mutarea cresterii pensiilor civile taman în buza alegerilor prezidentiale.
În mod sigur până la urmatorea sedinta cu ”completul de 5” TT va fi instruit să dea atacul final ,decisiv in favoarea ..............
Și când ma gandesc că m-a tinut o sciatică doua saptamani de nu puteam sta in scaunul avionului. Si n-am putut lipsi de la serviciu fiindcă așa-i pe le privat.
Multe coincidente si semne de întrebare pe care doar @ Iceparu-Patrascoiu le mai încadreaza în grila cuvenita avand referinta scara moralei ...............

Iulian Mareș spunea...

GP,
Pune-i in gura ceea ce gândești...și nu pune altuia!
Gestul și gândirea germană să o pui în relație cu dorința lor hegemonică! Ceea ce fac ei este de bine, ceea ce fac alții este kâh!
Despre suveranitate... ăsta este un concept mai greu decât carnea de pork, pt unii!
Contravine ideii unitate în diversitate, lansat de Franța!

M spunea...

Avem 3 reprezentanti ai executivului cu atributii directe privind SNAOPSN - Presedintele, ministrul apararii si ministrul de interne. Buni, rai prosti sau destepti ultimii doi s-au intalnit cu rezervistii, au discutat. Domnul Presedinte Johannis are timp de Dide, Angi si Bot dar problemele rezervistilor le redirectioneaza cu lenea specifica!
Ca e ales prin vot direct? Ma doare fix in .... Ma intereseaza ce face! Ales direct este si primarul din Fundulea!
Sigur, voi țucării de kur nemțesc ați uitat că sfântul vostru bătuse palma cu "penalul voiculescu" să apuce ciolanul de prim-ministru. Sau că se vedea calificat să fie ministru de interne. Carmen Dan nu ar fi bună dar Johannis e fix pregătit. Vai de capul vostru! D-aia e șeful vostru inaptul Dide - în gruparea voastră de orbi, chiorul este șef!

Leon spunea...

T3, cam des"ridici" avionul de la sol..!
Sa nu patesti ca "saracul" Dragnea, care dupa ce a ridicat, salariile si pensiile civile, cand a vrut sa "ridice" si pensiile militare s-a ales cu o hernie de disc..!

Iulian Mareș spunea...

M,
Dide ca Dide, dar cretinul ăla "Ceaușescu", prietenul intim și al lui Lazăr?
Auzi, până unde merge crtinatatea?
Procurorul General al ROU prieten cu un handicapat ce aruncă cu sos de roșii și pietre în MJ și înjură demnitarii pe stradă? Doi prieteni buni, același nivel intelectual și moral....

Patrascioiu spunea...

M@Nu sunt nici dreptaci nici stangaci.Sunt antihot indiferent ca hotul e stangaci sau dreptaci.Mă strădui sa nu mă las pacalit.
Mares@Pana în 2015 ai trăit cu preponderenta viața de cazarma .Mai ai timp sa cobori cu picioarele pe pământ. Prostul când se vede cu puțin rahat la fund se crede mare afacerist.
Nu-ti pune mare nădejde în pensie.Peste aproximativ 10 ani ea va fi de rahat.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
De ce postezi sub 2 nume? Te-ai măritat? 😂🤣
Nu îmi fac visuri cu pensia! În curând voi cumpăra 2-3 silozuri și voi tine cereale în custodie pe un preț avantajos tuturor! Este bine, pt început?

M spunea...

100% de acord cu Pătrășcoiu!!! Hoții nu sunt de stânga sau de dreapta.
Nu îmi plac psdeii iar cu Olguța cred că aș avea o discuție destul de aprinsă dar de aici până a ataca fizic oamenii pe stradă este o mare distanță.
Cred că la PSD s-a strâns un fel de mocirlă, de mizerie care va fi greu de îndepărtat. PNL pe de alta parte de câte ori au guvernat au făcut prăpăd : salarii și pensii tăiate, certuri interminabile sau un mare ZERO ca Cioloș.
Carmen Dan nu e sfântă. Dar cine e? Încearcă ceva, ii acord credit așa cum as acorda credit și lui Orban sau Johannis dacă ar face ceva pentru noi. M-am săturat de "Dragnia" și de "justiția". Gata!! Ați mai pierdut un rând de alegeri mizând pe cartea asta!!Ceva program? Ceva de ce veți face voi?