Un produs Blogger.

joi, martie 14, 2019

Noua stea a tenisului mondial, canadianca Bianca Andreescu, este ungureancă din Vaideeni

23 comments
Update
S-a calificat în finala după ce a invins-o pe Svitolina cu 2-1, salvându-i și locul Simonei Halep in clasament.

Bianca Andreescu s-a calificat în semifinala turneului de tenis de la Puțurile Indiene, din California, administrându-i o severa înfrângere celebrei Muguruza. Face parte din noul val de jucătoare, mai dotate fizic și cu un joc mai variat, care o vor arunca pe Simona Halep spre locul 10 în clasamentul mondial .
Multi au înțeles, după nume, că jucătoarea din Ontario are origini române, dar puțini știu că jucătoarea de numai 19 ani este originară din comuna Vaideeni, Vâlcea, descendentă din familiile Andreescu și Sâiulescu.
Părinții ei au plecat in Canada după Revoluție, obținând viză pe relația Ungaria. Mama lucra că economista de banca la Horezu iar tatăl era inginer.
Copil fiind, Bianca a locuit, câțiva ani, numai cu mama, la Pitești.
Povestea ei, spusă de cele două bunici ungurence din Vaideeni, o puteți citi, pe larg, în Eveniment Vâlcean

Locuieşti în Ontario, în partea de limbă engleză a Canadei. Vorbeşti franceza? Şi cum stai cu româna?
"Vorbesc franceza puţin, dar lucrând cu Nathalie Tauziat sunt convinsă că franceza mea nu poate decât să se îmbunătăţească. Sigur că vorbesc româna, doar am mers doi ani la şcoală acolo (n.r. - în România). Acasă, cu părinţii, mai vorbim şi în română, dar cel mai mult o vorbesc atunci când îmi vizitez bunicii în România."

Asa sunt ungurenii din Vaideeni, judeţul Vâlcea!

23 de comentarii:

Alexcta spunea...

E Gugulancă ori Momârlancă?

Gigi spunea...

Româncă adevărată!
Crescută cu brânză,lapte,
carne și alte produse de oi păscute la munte.
Daca se ține de treabă și n- o să ia alte căi,nu se va accidenta,ajunge mai tare ca Halep.Păcat că nu joacă sub Tricolorul nostru,al țării de baștină!
Cinste ei!Asemenea copii merită toată stima noastră,a tuturor românilor,spre deosebire de odraslele unora de bani gata care nu știu ce este munca,dar se sparg în figuri și fac fel de fel de minuni.
Felicitări părinților!
Bravo,Bianca!

Huhu Rezea spunea...

@Akexcta
Nici una, nici alta. Străbunii ei sunt originari din Marginea Sibiului, rămași la sudul Carpatilor, pentru că regimul austro-ungar le-a întrerupt transhumanță cu oile spre Dunăre, peste graniță.
De aceea li se spune ungureni

Alexcta spunea...

Și Goralii din Munții Tatra, cine sunt?

Iulian Mareș spunea...

Să știi că T3 a consiliat -nouq juridic și financiar, iar cinetica aplicată în joc a fost studiată la meditații cu Werner, iar la lb engleza cu Carmen, în casa Nr 6!

Leo spunea...

- Gugulanii sunt prin zona Caransebesului si Lugojului.
- Momarlanii prin zona Salajului , Bihorului
- Si au venit pe transalpina pe la Jina .(vad ca Amabilul mai stie cate ceva )

M spunea...

Da, o nouă generație de jucătoare mai puternice fizic și mai "bărbătoase".
S-a mai vorbit de asta acum mulți ani când grațioasa Chris Evert Lloyd juca cu Martina Navratilova.

Mihai spunea...

Nu va mai agitati .
Vaideienii sunt in fapt si simtire sibieni zdraveni la trup si minte si au materie prima sa dea pe teava asemenea fapturi gata sa se bata cu ”urșii ” din tenisul mondial .
Succes fata draga ,noi te contabilizam la sibiencele trecute dincolo ca sa aiba si vâlcenii cu ce se mândri.
În fapt vâlcenii nici nu stiu bine cu ce se joaca tenisul ,doar daca le spune @ vecinul Huhurez.
Cea mai mare satisfactie a mea o sa fie atunci cand domnul @ Huhurez va fi rasplatit de ....... cu prima functie din judet de ”sef de aprozar” în cadrul unei societati de stat falimentara din start.
Și daca face lista la ”puii de aprozar ” si struguri de vin ma inscriu si eu........și mai aduc câtiva doritori ......
Atentie ca azi dimineata m-am intors din Germania cu marfa cumpărata pe ”amazon” si depozitata la un preten pe acolo.
Am si pentru @ Huhurez ceva special pentru informarea publicului de pe blog.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Momârlanii sunt ciobeni de pe Valea Jiului.

Mihai spunea...

Nu ”jecniti” dacii liberi.
Momârlanii au trait si traiesc in zona vaii Jiului -Hunedoara.
In zona Salajului traiesc in localitatile de munte izolate pana de curand din cauza drumurilor impracticabile slovacii pleacti in bejenie candva de mult din Slovacia , Moravia ,etc. Oameni harnici si de treaba . Acuma au si ei cati au mai ramas drumuri asfaltate la peisaje de vis. De bihoreni nici nu mai zic. O vizita la Oradea si lumea se debaraseaza de fauritorii ”epocii moderne multilateral dezvoltate ”incepând cu ”aprozarele ” de cartier ((((((((((((((
Megcsókolom a kezemet!
Tot cu ajutorul ungurilor plecara de pe aci si Andreestii vaideieni.
Si când va spusei eu candva ca foarte multi romani si-au luat cetatenie maghiara doar pentru a prinde un pasaport liber fara viza în America de Nord sau pentru a fi mai bine vazut la o angajare prin tarile UE performante ((((((((( nu ma crezurazi .
Aveti ”dovada” vorba lui lenuta......

Mihai spunea...

@ Facand parte din ”diasporă” imi exprim speranta că unii deranjati pe buna dreptate de # Dide nu o vor categorisi si pe tenismenă la categoria ”infractori” ,daca intamplator va trece pe 10 August 2019 prin Piata Victoriei cu mesajul ”vrem o tara ca afara” scris pe tricou ”intre balcoane ” ((((
Mai în gluma ,mai in serios , cu asa ceva se alege cine nu se multumeste cu ce-i pe aici.
Și cati din astia care nu au loc de ”beizadele” si-au luat talpăsita de pe aici.
Vorba vaideinilor de acum inainte , decât sa dai cu ” ghioaga” după măgar sau cu ” măciuca” după ....... ursul prins la .....căprite , cu brânza buna de sibian în burduful de câine rău vâlcean, mai bine pui traista pe schinare, pleci in lume si dai cu racheta trimitând mingea de tenis de la canadieni pâna la la americani .........si pe unde se mai cere .....
Da ,intr-adevar copii astia curajori ,muncitori ,daruiti unui scop in viata,etc ..... sunt sorosistii ,terorilistii lu Floricica ,neiubitori de tară ,infractori cu numere de inmatriculare falsificate,etc
Hai ,să traiti. Ma bucur că în sfârsit ”am cu cine vota” . Abia astept sa-i fac propaganda lui Ghită ((((((((((((

iceparu spunea...

T3@aplici,ce vine de la ceilalti e rau.Numai noi avem initiative bune.Ce vezi rau in aprozare de stat?Producatorii autohtoni au posibilitatea asa sa mai scape de samsari.E bine ca un borfa care a monopolizat o taraba in piata sa ia de la producator pe un pret de nimic si sa-l vanda in piata cu pret dublu?
In alta ordine de idei.Nu va mai laudati.Subiectul este nascut si crescut ca cetatean canadian.Alta cultura,alt nivel de trai,un sistem de invatamant total diferit etc.

Leo spunea...

DA , DA , am scris gresit. Le mai incurc si eu ; de , memoria este de genul feminin si te mai inseala uneori....
De ei am auzit pe la Podariiul de DJ ,cu codrii pe unde se faceau aplicatii prin anii '80....

Militar de la 14 ani spunea...

Bravo ei! Va ajunge sus, poate în top 20, de ce nu chiar top 10. Să o vedem în următorii 2-3 ani.
Un mic amendament:s-a născut în Canada, statul Ontario, Mississauga. E posibil, în ascensiunea ei, să o ajute mentalitatea de canadiancă.
Iar despre Simona Halep numai cârcotașii comentează negativ. Nr. 1 mai mult de 1 an, campioană de GS. Trebuie să ne bucurăm că suntem contemporani cu ea, așa cum și alții s-au bucurat pe vremea lui Ilie Năstase și chiar Virginia Ruzici, Andrei Pavel.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Tu acum ai auzit de Amazon?
Nu mai merge in D, căci curierul DSL îți aduce acasă și în ROU!
Știu pe un cioban din Jina ce are cont de 3 ani! Cumpără titan pt implanturi de dinți la oaie!

M spunea...

@Tigri3 - Nu ai inteles NIMIC! :D Nu, domnule, daca trece prin Piata Victoriei sa ii fie de bine! Daca blocheaza traficul in "proteste" neautorizate, daca arunca cu pietre in jandarmi sau cu sticle incendiare atunci sper sa ii sparga dintii. Asa cum sper ca data viitoare sa lase dracului gazele lacrimogene si sa foloseasca munitia de cauciuc asa cum se face "intr-o tara ca afara".
Nu compara un inapt psihologic ca Dide cu atati diasporeni cinstiti! "Vrem o tara ca afara"? Ha, ha, ha! Pai in primul rand infractorii grupati in rezist ar trebui sa se poarte "ca afara".
Asta e cetatean canadian, joaca pentru Canada. O admir ca jucatoare dar nu ma simt apropiat de ea ca de o romanca. In Fed Cup joaca ale noastre cu tricolorul pe echipament

CEZAR spunea...

@ /M..QED
T2+1,
A fost si este doar un ..idiot....
Pacat ...ar fi trebuit sa nimereasca si el intru-un avion care ..pune botul in ..pamant ca B-737 max
Sunt convins ca el ..ateriza cu ...bineee..baaaa...!

CEZAR spunea...

PS.
Pe de alta parte aduland atata Canada...trebuie sa admiram ce au facut imperialistii englezi si francezi dintr=o colonie...
Nici macar limba oficiala ..nu le-a dat voie sa aibe !!!~????
Sa speram si noi ca imperialistii SUA..vor face din Ro ...un nou RFG
Cat despre UE....hai sictir ! RoExit...

Mihai spunea...

@ Cezar
Am facut destul antrenament la trenajor ca sa evit problemele in decolare la B 737 500.
Se stia de aceste probleme, ca atare se faceau antrenamente si instructaje serioase serioase pe tema manevrarii manetei de gaze in decolare.
Noi nu am avut si nu avem inca in flota B max.
Am facut Stuttgart linie mult timp cu B737 500 si am reusit sa evitam problemele in decolare.
Am luat o singura amenda la Stuttgart pentru motivul ca pe o torentiala am trantit prea tare avionul de pista pentru a rupe pelicula de apa dintre cauciucuri si pista in scopul evitarii acvaplanarii la franare .Desi este o jmecherie care se practica in astfel de situatii nu am fost iertati cat timp senzorii de pe pista au dezvaluit ca nu am respectat procedura standard.Asa-i pe la altii cu tehnologii avansate peste tot.
Din pacate am aflat recent de la colegii de la flota Blue Air ca B737 400,500,700 vor fi scoase din uz si inlocuite din 2019 cu B 737 Max,adica cu B-ul cu probleme mari in decolare.Poate le vor rezolva.
Se pare ca si Tarom aduce B max
Doi prieteni de la ei s-au pregatit deja pentru el la Amsterdam.
No gata cu flecareala pe aci ,hai brrr la stana si pregateste branza pentru livrat la SC Aprozar SA si SC Gostat SA.
Boier cu Jepp la scara te face linia a doua de partid cu carnet rosu.
Mares si Iceparu numai din ce livrezi tu o sa cumpere.

M spunea...

@Cezar - Da, sunt de acord. Vedeti domniile voastre? tarile pe care azi le admiram si-au construit bogatia in vremuri sa le zicem "tulburi" de cele mai multe ori prin crime inimaginabile. Asa au ajuns azi sa atraga talente din alte tari.
Intrebati in Indonezia despre perioada ocupatiei olandeze! aia de ne dau acum lectii! Povestile spuse de batranii indonezieni se compara cu experientele traite de evrei in al doilea razboi mondial.
Domnisoara e cetatean canadian si reprezinta Canada. Daca intrebi un canadian 100% nu are habar ca are origini romanesti. Nu e nici momarlanca, nici poparlanca, nici melteanca - e cetatean canadian.
In ceea ce priveste diasporenii mai zic o data: de ce au drept de vot??? Daca un fost imperiu ca UK limiteaza la 15 ani dreptul de vot pentru cei cu domiciliul in strainatate de ce dracu Romania e mai data naibii??? Vor sa voteze? Sa isi miste cururile in tara - daca pot sa o faca pentru a calca in picioare o femeie-jandarm sa o faca si ca sa voteze!!!

Patrascioiu spunea...

M@dece sa accept sa fiu bătut chiar și de o jandarmerita?Înțeleg ca tie ti-ar face plăcere. Ești masochist?
Gandesti gresit.Nu toți care muncesc în afară României au cetățenie străină. În aceste condiții au drepturi și îndatoriri fata de România. Tu dacă pleci în străinătate 1-2 ani Îți pierzi statutul de rezervișt?
T3@Îți repet.Sunt satul de samsari și de mafia piețelor.
Fără condamnați definitiv și irevocabil în funcții publice dar nu permanent.Omul are dreptul la recuperare.

Iulian Mareș spunea...

Patrascioiu,
Privind exercitarea dreptului la vot pt cei ce lucrează afară, de ceva timp, lucrurile sunt explicate in lege; depinde de reședință, parcă!
Cetățenia nu ți-o mai ia nimeni...

J spunea...

Nu e nici o fericire sa ai copiii plecati la 12 ore de mers cu avionul.Singura consolare e ca ei o duc mai bine.Canada acorda in anumite conditii vize si pentru romani.