Un produs Blogger.

marți, aprilie 30, 2019

DNA l-a "grațiat" pe L. Orban(Mandolică). De ce mai e organizat referendumul?

68 comments
Argeș plus
La mijlocul lunii martie a. c, Completul de 5 judecători al ICCJ,  constituit ilegal, potrivit unei decizii CCR, a comunicat decizia prin care Organ a fost achitat, deși DNA avea înregistrare audio la rechizitoriu că LO ceruse o suma de euro de la un om de afaceri pentru a plăti aparițiile sale TV în campania electorală pentru Primăria București.
Judecatorii l-au achitat considerând că suma de 50. 000 de euro o ceruse de la un amic, chiar dacă amicul îl denunțase.
Procororii DNA aveau termen de 30 de zile de la comunicare să declare contestație în anulare, în baza deciziei CCR, dar nu au făcut-o, deși în alte cazuri similare, cu psd-iști, s-au grăbit să conteste deciziile ICCJ.
Sistemul paralel își protejează lacheii.
Orban este spălat de sistem și în eventualitatea în care se dă o ordonanță sau o lege de repunere în termenul de contestare a celor care l-au pierdut înainte de decizia CCR.
Să vedem dacă și CE mai continuă să se amestece în justiția din România.
A dat DNA un bobârnac gigant în tifla organizatorului de referendum pentru protejarea justiției selective din România

68 de comentarii:

M spunea...

Cu respect dar e o "știre" inutilă.
Trepanații vor continua să urle isteric ca DNA este perfectă și că "amnistie, grațiere, corupții, gaze, haoleu..."
Iar ăilalți oricum știau că justiția este sub comanda lui Johannis și nu e deci nici o surpriză că l-a scăpat pe Orban și că a scăpat-o și pe Carmen Johannis.
Numai un trepanat ar putea să spună că denunțătorul era prieten cu Orban și că e normal să o chemi pe falsificatoare noaptea, ca hoții, în calitate de martor.

Huhu Rezea spunea...

Până acum nu am crezut spusele lui Bogdan Chiriac că PNL va lua voturi mai puține decât USR.
După o așa excrocherie judiciară, PNL se îndreaptă spre locul 3.

Dan spunea...

Blog de pesedisti comici .O sa redeti mult chiar in luna mai la alegeri....tic-tac. O sa radeti nervos cu singura cifra la ciuma rosie.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Dan,aveti informații de la ...helvig sau de la ...opris .Devoalati sursa .

Iulian Mareș spunea...

Eu vreau ca Stelian, mă rog, dl.jurist, licențiat și încă ceva în plus, să-mi explice cum a fost posibil așa ceva!?
Comedia asta ieftină și puturoasă poate face obiectul investigației secției speciale/DNA privind conducerea acesteia cât și a magistraților din complet!
Cine sare nu-și ia condamnare!
Acest lakeu idiot mai are tupeu să vorbească de justiție?

Liviutatarush spunea...

Daca-mi este permis un banc!
Un pitic merge la proctolog. Se aseaza pe masa, ii baga doctorul mana in fund, baga, baga, cauta, cauta, si, la un moment dat, nu mai poate sa scoata mana! Se enerveaza si incepe sa tranteasca cu piticul de masa si de toti peretii.
Intra seful spitalului peste ei si ii intreaba:
– Ce-i aici, bai? Spital sau teatru de papusi?

Iulian Mareș spunea...

Stelian, luminează-ne!

Când CSM nu-i ridică gradul profesional lui Kovesi, în baza unei legi și norme, la solicitarea Zeiței Nefertiti, Slujirea însăși, pt că nu a dat niciun examen de grad, câțiva judecători de la ICCJ i-l acorda prin hotărâre, avem dreptul să credem că justiția asta pute rău și are personaje ținute de sfori?
Să fie primit, nașa să fie fericită!
O fi asta corupșen?

M spunea...

Ha, ha, ha. Domnul Dan confirmă ce am spus. 😁 Este posibil să aibă dreptate dar asta nu pentru că PNL și Johannis sunt buni ci pentru că psdeii sunt mai proști. Și ăia și ăilalți sunt cu probleme penale dar unii au justiția sub control și ăilalți nu.
Observați vă rog că domnul Dan nu înțelege nimic, așa cum bănuiam că o să se întâmple. Stagiul de pregătire la secția de psihiatrie de la SMC mă ajută să îi înțeleg pe bieții trepanati.

Romel spunea...

@ Dan , noi votam PSD , tu mergi cu tradatorii...asa era si-n Padurea Spanzuratilor , erau si tradatori de vindeau nemtilor documente si actiuni...ti-ai draq aveti in sange tradarea de tara si neam.

Patrascioiu spunea...

Bogdan Chiriac,zis MORSA aflat în solda fostului puscarias Voiculescu s-a pronunțat de multe ori cu ura la adresa pensionarilor militari.Pe ăsta mi-l prezinți tu drept analist?Îți apreciez poziția de fidel al PSD-ului dar vino și tu cu indivizi mai puțin pătați.

Iulian Mareș spunea...

Ba, eu vad tristete, multa tristete, in fiecare zi, la cei vesnici veseli!

Huhu,
eu sunt sigur ca si-a asigurat locul 4! Mai trist ar fi sa se bata din greu pt locul 4!

M,
te rog sa iei act ca, dna.Carmen a adus hartie medicala din care rezulta ca nu suporta lumina zilei in timpul saptamanii de munca; in wek si vacante nu se pune!

Iulian Mareș spunea...

Una/ZI:

Cine dracu va vota partidul acoperitilor si tradatorilor? Daca punem la socoteala ca presedintele unui partid, cu un caracter de-a dreptul slinos, inca de la inceput vrea sa le traga o cacialma eventualilor votanti punandu-se in capul listei, dar declarand ritos ca se va retrage cedand locul blondei care arunca bezele unui demnitar american (foarte onorabi), cu un aer de adolescenta cu toate ca avea deja o jumatate de secol de viata, avem imaginea integrala a acestui partid de cartofori politici; aripa Franta se bate cu vocalizele Franta.
Totul la categoria "La République En Marche!"

PS-in clar, finalul face referire si este valabil pt Romania+!

Iulian Mareș spunea...

De ce nu sunt autostrazi si poduri?...special pentru dl. Stelica, spre informare (cazul nu este singular):

"Referitor la autostrada Unirii. Acolo era un blocaj foarte mare vizavi de podul de peste Prut, de la Ungheni. De ce credeţi că era blocajul? Am avut în acea dimineaţă o întâlnire cu parlamentarii din Iaşi, cu cei de la Mediu, cu prefectul. Şi am aflat care era problema: că unul dintre picioarele podului cade într-o zonă protejată unde ce credeţi că se întâmplă? Este loc de 'liniştire şi reproducere' a unei specii de peşti.
Deci acei peşti se liniştesc şi se reproduc doar unde vine piciorul podului. Este halucinant, e de râsul curcilor. Am întrebat dacă avem vreo hotărâre de Guvern care reglementează acest lucru şi mi s-a spus de nu ştiu ce ONG... Păi să se ducă aceste ONG-uri în alte ţări şi să îi ajute pe alţii, că pe noi ne-au ajutat destul(...) Toate aceste lucruri trebuie să înceteze şi trebuie spuse românilor", a declarat ministrul Răzvan Cuc.Acolo era un blocaj foarte mare vizavi de podul de peste Prut, de la Ungheni. De ce credeţi că era blocajul? Am avut în acea dimineaţă o întâlnire cu parlamentarii din Iaşi, cu cei de la Mediu, cu prefectul. Şi am aflat care era problema: că unul dintre picioarele podului cade într-o zonă protejată unde ce credeţi că se întâmplă? Este loc de 'liniştire şi reproducere' a unei specii de peşti.
Deci acei peşti se liniştesc şi se reproduc doar unde vine piciorul podului. Este halucinant, e de râsul curcilor. Am întrebat dacă avem vreo hotărâre de Guvern care reglementează acest lucru şi mi s-a spus de nu ştiu ce ONG... Păi să se ducă aceste ONG-uri în alte ţări şi să îi ajute pe alţii, că pe noi ne-au ajutat destul(...) Toate aceste lucruri trebuie să înceteze şi trebuie spuse românilor", a declarat ministrul Răzvan Cuc."

PS-in alte locurii broastele vor sa traverseze autostrada si le trebuie tunel, in altele ursii vor sa linga sare....etc. Deh, in Emirate nu sunt nici ursi, nici pesti, nici broaste!...dar ONG-uri? Nuuu, ca le taie mana (a se citi resursa fi)!

Iulian Mareș spunea...

DNA nu a făcut contestație în anulare în cazul președintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit unui răspuns dat ziare.com, bazându-se pe decizia CCR privind completurile de cinci judecători de la ÎCCJ. Ludovic Orban a fost achitat de un complet de cinci judecători de la ÎCCJ, declarat nelegal de CCR. În schimb, DNA a făcut contestație în alte dosare ce-i vizează pe Elena Udrea, Dan Șova sau Constantin Niță.
Întrebat cum comentează faptul că DNA nu a depus contestație în anulare în cazul achitării lui Ludovic Orban, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns, la Antena 3: ”Este recompensa pentru băgarea în pământ a PNL de către președintele Ludovic Orban. Când Orban ia foc în gură și vorbește despre Dragnea, trebuie înțeles că acolo presupusa vină este că-n 2006, două femei, angajate la prefectură, au lucrat și la partid. Asta e presupusa vină a lui Dragnea. În cazul lui Ludovic Orban, e pe înregistrare cum a cerut 50 de mii de coco de la un om de afaceri, cash, pentru campania electorală și pentru alte lucruri. De mare mirare a fost achitarea lui Ludovic Orban. DNA putea măcar formal să facă această contestație. N-a făcut, pentru că Ludovic Orban putea ajunge la un complet de judecată legal constituit, care, pe baza dovezilor concrete, înregistrării în care a cerut bani cash pentru campania electorală, în opinia mea, ar fi dat o pedeapsă cu suspendare. DNA n-a mai riscat, pentru că, într-un complet legal constituit, dl Orban se prăbușește cu totul”.

Analistul politic a mai spus despre Ludovic Orban că este ”un lacheu perfect al statului subteran”. Bogdan Chirieac a adăugat: ”Ca să spunem lucrurilor pe nume, DNA l-a grațiat pe Ludovic Orban”.

Iulian Mareș spunea...

Dan due,
pentru poporul roman, apasati tasta 7!


Jurnalistul și politicianul român Ionuț Popescu a scris într-o postare pe Facebook despre modul în care este utilizată sabia dreptății de către procurori și judecători, dar și cum a avansat în gradul profesional, Laura Codruța Kovesi.

În prima parte a postării, fostul ministru a punctat modul în care Laura Codruța Koveși a avansat în gradul profesional.

"După ce a fost revocată din funcție, LC Kovesi, ca să nu fie obligată să se întoarcă la Sibiu, pentru că acela era gradul ei profesional, a cerut CSM să-i recunoască gradul de procuror de Parchet General, fără examen. Adică, să urce două trepte doar din pix, nu prin examene, așa cum e cazul celorlalți muritori de rând.
Oricât îi este de favorabilă secția de procurori a CSM, și aceștia s-au jenat să ignore legea în asemnea hal și i-au respins solicitarea. Era ca și cum, înarmată, un locotenent care ocupă temporar o funcție cuvenită unui colonel, cere apoi să i se acorde direct gradul de colonel. O aberație! Ce face Kovesi? Ea știe că există judecători care se ridică în picioare și duc mâna la chipiu doar când îi aud numele, așa că ea contestă în instanță refuzul CSM. Ce să vezi, are câștig de cauză! CSM putea să conteste această decizie! Ce face CSM? Nu atacă decizia Curții de Apel în termenul legal, astfel că decizia rămâne definitivă. (În domeniul bugetar, un funcționar dintr-o instituție, agenție, minister etc., în cazul unei decizii nefavorabile, dacă nu contestă până la ultima cale de atac posibilă, când vine Curtea de Conturi, i se impută acel potențial prejudiciu)".

Stelian P. spunea...

@Iulian
Dorinta dvs. este emanata de o gindire limitata, chiar foarte limitata. De unde sa stiu eu ce cuprind dosarele respective, ce scrie in rechizitoriu, ce probe sunt, ce si cum gindesc judecatorii sau procurorii in speta respectiva ?
Multumesc pentru informare dar stiu si eu sa citesc presa. Din gindirea dvs. rezulta ca in Emirate nu sunt pesti !!!! Dvs. stiti ca Emiratele sunt situate pe malurile golfului Persic si ale golfului Oman si ca de obicei acolo e o abundenta de vietuitoare acvatice, inclusiv pesti ? Se pare ca informatia asta va depaseste nivelul de intelegere.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Specialistii spun ca apele din preajma Dubaiului gazduiesc peste 300 de specii de pesti si alte vietuitoare. Renuntati putin la presa de partid si cititi articolul de mai jos:

https://www.alltur.ro/pagina/descriere-emiratele-arabe-unite-676.html

M spunea...

@Stelian P - sa zicem, doar "sa zicem" ca sunteti cineva care lucrati împotriva Romaniei. Vedeti ca romanii vor sa faca o autostrada care sa lege Moldova de Romania si apoi de restul Europei. Platiti un ONG care sa tipe de mila pestilor, liliecilor, caltuneilor sau ursilor. Ce obtineti? Blocarea autostrazii si mai ales neincredere in guvernul Romaniei. Simplu si eficient! Oare cum naiba ariile protejate declarate de Ciolos la UE se gasesc pe traseele de autostrazi din Master Planul trimis tot la UE? Daca PSD schimba legile sa se poata construi autostrazi tipati ca "justitia, amnistie, gratiere, Kovesy e in pericol".
Vedeti diferenta intre trepanatii lui Johannis si fanii PSD? Primii inca cred ca Kovesy e virgina, Johannis nu a luat casele prin fals, Orban e Fat Frumos, Carmen Johannis e sexi iar ailalti sunt toti niste nenorociti. Ei nu accepta ca vreunul din ei sa mearga la puscarie indiferent de ce au facut! Au o gandire extrem de limitata.
Fanii PSD accepta ca e posibil ca lideri ai partidului sa fi facut fapte penale iar daca e asa sa mearga la puscarie dar cu procese corecte si echitabile.
@Iulian - nu am uitat dar e atat de penibil. Daca il chemau pe Dragnea noaptea se tavaleau cretinii pe asfalt de durere!!! Daca a fost chemata Carmen - nici nu comenteaza!!! Penibili!

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Eu credeam că au în apă doar broaște și lătrăi; faza cu peștii era pt decor!
Cât despre limitare, uite verifica tu, aici și ulterior la vot... cine-i mai limitat!
Despre ce dosare și analize docte îți vâjâie capul, când DNA nu a făcut recurs? Simplu că buna ziua! Ce zici, au tras la sorți un dosar, sau este o întâmplare pt inocentul Orban, cu frate la Cotroceni?
Oricum, tu sigur faci parte din cei 5-10% iubitori de anarhiști USR! Sigur asta!
Și fii f atent pe viitor, că știu să jignesc și eu, mai ales trolii și boii, însă cu tine nu am facut-o! Încă!
Pt revenire la normal, apasă tasta 7!

PS-Kiar îmi place că ai explicat și cum a ajuns Zeița justiție cu grad profesional maxim! Poate urmează și CCR!?
Căci la Orban am înțeles tot!

Stelian P. spunea...

@M
Nu am spus niciodata ca numai pesedistii trebuie judecati si trimisi la puscarie. Deocamdata insa ei sunt la putere si fac lucruri care nu imi plac si de aceea ii critic mai des. Ei ne tin pensiile inghetate si plafonate de aproape 3 ani, sub conducerea lor si prin vocea unor lideri de frunte am fost aruncati in continuare in gura presei. Au trecut 4 saptamini de cind liderul lor ne-a promis ca intr-o saptamina....ati uitat ?
O spun clar si practic o repet:
- daca Iohannis sau Kovesi sau ORICINE au incalcat legea trebuie sa raspunda.
Va asigur ca daca PSD nu ar fi condus de un infractor dovedit iar virful partidului nu ar fi plin de domni si doamne cu dosare penale i-as trata la fel cum tratez si alte partide.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu stiu ce rezultate da tasta 7 dar daca o apasam amindoi nu am nimic impotriva.

Leon spunea...

@Stelian, compara te rog pensia NETA de pe cuponul din Decembrie 2016 cu cuponul din ianuarie 2019, si poate ne spui si noua cat de "plafonata" a fost pensia militara in cei 3 ani de guvernare PSD-ALDE..!!

Leon spunea...

@Stelian, compara te rog pensia NETA de pe cuponul din Decembrie 2016 cu cuponul din ianuarie 2019, si poate ne spui si noua cat de "plafonata" a fost pensia militara in cei 3 ani de guvernare PSD-ALDE..!!

M spunea...

@Stelian P - poziția dumneavoastră este corectă. Acum mai trebuie să o puneți în practică!! 😁 Să vă revoltați alături de mine și că Orban este făcut scăpat, că Carmen (sic!) se bucură de tratament special.
Nu uitați că de la Iliescu încoace PSD nu a mai avut șef al statului. Deci nu CSAT, nu politică externă, refuz de a numi prim-ministru, miniștri, procurori generali, magistrați înalți etc.
Nu uitați și de perioada cât la putere a fost PNL! Da, PSD a înghețat pensiile militare. PNL le-a tăiat. PNL a distrus practic MAI prin epurare. PNL sprijină acum uciderea militarilor. Eu am dreptul să îi iau viața jandarmului, să îi iau pistolul și să îl împușc în cap dacă se opune. Îmi susțin aceste afirmații.” (Ovidu Grosu, 6 august 2018)
Da, Dragnea a fost condamnat. Dar nu e mai vinovat decât familia Johannis protejată de magistrați sau decât Orban.
Diferența e dată de faptul că Johannis și deci și PNL controlează justiția. Personal cred ca PSD i-ar fi mai bine fără Dragnea și Olguța dar totodată vreau și condamnarea lui Johannis pentru uz de fals și Orban pentru luare de mită. Până atunci voi anti-psd nu sunteți credibili.

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Condamnații politic se pun? Dosarul și condamnarea după impulsionarea referendumului pt demiterea lui Băsescu?
Orban "sărit"/evitat de DNA nu este penal, uf ce bine!
Kiar ai crezut că modificările menționate se pot face într-o săptămână?...și eu sunt afectat, dar încă mai dau credit în fața unor păpuși legate cu sfori de toate serviciile!
Useri te-au tamponat pt apropierea de cei care strigă hoții, dar ei sunt mai pătați!
Vezi ce scandal se conturează pt legea privind modificarea codurilor penalele de CCR! Este normal să-ți denigrezi țara? Așa am învățat noi? Dar dacă țara ne trimitea să luam o bucată de pământ de la alții? Ne înscriam cu acțiuni fratricide?
Fii sincer, kiar vezi urlătorii din USR la guvernare? Uite eu sunt: mi se par jalnici, orice curent modernist gen "En marche" ar reprezenta și în veci nu vor avea votul meu!
Putem discuta multe, dar fără anarhisme, pt că nu mai era așa mult până la un plan "Santinele" și la noi!
Kiar mă îndoiesc că UE merge spre un drum bun alaturi de niste birocrați cariați și mânați doar de ambiții mici, personale!
Ex: acorduri rusi-nemti, kiar și numai economice, am mai văzut noi, din păcate! Numai deler de petrol și gaz nu fusese Germania pt alte țări!

Stelian P. spunea...

@Leon
Aveti dreptate. Este o diferenta.

Stelian P. spunea...

@M
Sa nu exageram. Nu puneti semnul egal intre PNL si spusele unui dezechilibrat. In caz contrar se va gasi unul care sa puna semnul egal intre PSD si amenintarile deputatului "mitraliera."
PSD nu a avut sef al statului dar are parlamentul (adica legile), are guvernul (adica bugetul) are toate institutiile statului (mai putin serviciile), are justitia (daca ministrul justitiei face parte din guvernul PSD cum puteti spune ca Iohannis o controleaza ? Nu justitia controlata de el i-a luat o casa si vrea sa-i ia si o suma frumusica ?) are consiliile locale etc., etc.
Nu faceti comparatii intre faptele lui X cu faptele lui Y. Nu exista doua fapte identice deci nu pot exista solutii identice.
N-am nimic impotriva ca Iohannis sa fie condamnat pentru uz de fals dar din rechizitoriu reiese altceva. Eu cred ca exista macar un procuror anti-Iohannis CARE SA GASEASCA PROBE NOI.
Si in fine, nu sunt atit de anti PSD cit sunt antiinfractori. Sa permiti unui infractor sa conduca reforma justititei e ca si cum i-ai permite unui pedofil sa conduca o gradinita.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Cu condamnatul ala politic eu zic sa fim seriosi. Am citit si rascitit documentele publicate si nu e nimic politic. E pur penal sa incerci sa influentezi rezultatele unui referendum cind este stiut faptul ca cei care nu participa la referendum sunt asimilati cu votul NU. Acum PSD-ul sustine boicotarea referendumului si e legal ce face. Daca ar lua masuri practice ca oamenii sa nu participe atunci ar intra in penal.
Nu este normal sa-ti denigrezi tara dar sa-ti ataci aliatii si sa denigrezi tarile din UE este normal ? Adica noi putem sa-i atacam cum ne vine la gura iar ei nu au dreptul sa ne critice ?
Sa-ti incalci semnatura pe un tratat este normal ? Daca UE nu este de acord cu mutarea ambasadei dece anuntam noi ca o mutam iar apoi plingem la antene ca era o parere personala ? Preferam sa ne facem de ris in loc sa spunem adevarul.
Rusinea pe care am patit-o cu ocazia vizitei premierului japonez cine si cind o spala ? Nu putea partidul sa amine cu o zi mazilirea lui Tudose ?
Stricarea relatiilor cu tarile arabe ne foloseste cu ceva ?
Deocamdata nu vad pe nimeni la guvernare. Astept sa-si etaleze fiecare partid oferta electorala si abia atunci ma decid cu cine votez.
Nu sunt incintat nici eu de drumul pe care merge (uneori) uniunea dar avem o alta alternativa ?

M spunea...

Vedeți stimabile Stelian? Asta nu îmi place mie la domniile voastre. Dubla măsură!
Nebunul ăla a fost unul din organizatorii mitingului din august. Nimeni de la PNL nu a luat poziție împotriva lui sau declarațiilor lui. Deputatul mitralieră? Ha, ha, ha! Să îți spun un secret : la fel cum a declarat el și eu aș pune mâna pe armă să apăr țara asta.
In rest ești cam pe lângă. Dragnea a încercat să scoată oamenii la vot? E infracțiune? Păi dosare penale tuturor politicienilor că și instigarea este în codul penal.
Cum dracu ăla care a produs falsul pentru Johannis a fost condamnat iar Johannis care a folosit falsul a scăpat? Adică ăla a făcut falsul așa.... Că se plictisea?
UE să mă pupe în kur. În momentul în care cu voturile trădătorilor din PNL au pus la colț țara mea și ai atacat militarii acestei țări mă doare undeva de ei.
Degeaba ai majoritate dacă cătușele sunt la președinte. Este clar că nu sunteți capabil să fiți obiectiv. Păcat. Vă mai dau o șansă! Spuneți după mine: atacarea Jandarmeriei de către Johannis a fost un act mizerabil de trădare! Cred că asupra acestui aspect nu sunt dubii și ar arăta că sunteți cât de cât obiectiv. Puteți? Mă îndoiesc! Nu puteți să evadați din ideile fixe. Sau greșesc eu?

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Între viziunea inițială despre UE și realitatea actuala, impusă de câțiva elefanți politici e cale lungaaa.
Trebuie definit până unde merge cedarea suveranității naționale către uniune, care, până la urmă nu și-a definit clar opțiunea spre care tinde: o uniune de tip federal sau federativ?
Eu consider că, la acest moment, este o imixtiune neacceptabilă in politica externă a ROU; și să fim serioși, Germaniei, care are același comportament dominant, că și în trecut!
Adică, tu iei petrol și gaze de la ruși, încălcând hotărârile UE și NATO, că apoi sa vinzi celorlalți la prețul pe care-l impui! Ăsta este spiritul UE? Mă îndoiesc, până la negare...idem Turcia lui Erdogan, privind instalațiile S-400!
Că vrei 2-3 viteze de dezvoltare, prin fonduri alocate, este OK? Că Iohannis accepta este de bine?
Au fost vremuri mai grele și nu am fost scoși din EU. Eu am convingerea că ei au nevoie mai mult de noi decât invers! Unde și-ar vinde produsele subcalitative? O piață de 18 mil se câștigă f greu.
Las-o mai jos cu arabii: skimburi economice și punct! Ai exemple:Londra, Paris, Bruxelles și Germania..., ...și nu mă refer la atentate!
Nivelul de ambiție al guvernelor și politicienilor romani trebuie sa fie atât de sus, încât să pară puțin nerealist! Asta va da șansa in viitor!
Pe mine nu mă deranjează decidenții care au condamnare, mai ales politică, atât timp cât nu i s-a interzis dreptul de a alege și a fi ales, dar mă deranjează escrocii neinstrunentati legal, repet, legal nu în stil DNA!
Daca pt faptul că nu vrem sa facem un pasaj pt urși de, fix 180 mil€, uite că nu ne mai dau bani pt un tronson de autostradă, pe la Deva, parcă!
Pai ce vor să populam zona cu urși, că nu sunt acolo?...dacă afli naționalitatea funcționarilor implicați te crucești! Români.
Și de final: hoții striga mereu hotul și ipocritul arata mereu spre ceilalți! Astea sunt adevăratele probleme și sper că românii nu și-au pierdut rațiunea! Vom avea indici începând cu 26 mai, noaptea!

PS-imi pare rău, dar te corectez: Președinte și nu Șef al statului și reamintesc că el face parte din executiv. Până la ani nu vorbim de promisiunile și realizările Partizanului in politica externă, dar scadențarul se apropie!
Tudose-te așteptai la ceva bun de la acest primitiv cu ifose de de specialist în informații?
Până una alta să urăm viață lungă noului Împărat al Japoniei! Banzay Micado!

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Cred că avem opțiuni: Grupul de la Vișegrad, US, Israel, China! Dacă vom merge economic alaturi de China,...și ne și ajută puțin, așa cum am făcut-o noi, in 20 de ani recuperăm tot!

Stelian P. spunea...

@Leon
Ma gindeam intre altele la OU 57/2015 care daca nu ma insel zace in sertarele parlamentului si in care scrie
"Având în vedere faptul că Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016 şi luând în considerare faptul că în textul acesteia există prevederi arbitrareîn interpretare care pot determina diferenţieri de tratament aplicabil pensionarilor în etapa destabilire, recalculare şi/sau actualizare a pensiilor militare de stat, ţinând cont că, în condiţiile neadoptării măsurilor de modificare şi completare a Legii nr.223/2015, este imposibilă emiterea normelor juridice de rang inferior şi există riscul apariţiei unuinou val de litigii de anvergura celui din anii 2010 - 2012"
A modificat parlamentul acele prevederi arbitrare ? Daca da retractez ce am scris.
OG 59/2017 modifica baza de calcul in favoarea noastra ? Categoric nu.
Si atunci vreti sa le aduc multumiri pentru modificarea Codului fiscal si eliminarea taxei radio-tv. Fie.
Pe mine ma intereseaza o lege a pensiilor militare (sau un capitol distinct in legea pensiilor) care sa-mi dea siguranta zilei de miine si care sa nu ma tina legat de bunavointa sau reauavointa a guvernelor viitoare indiferent de culoarea lor.

Iulian Mareș spunea...

Dar daca este adevarat?...copiii mai spun lucruri trasnite, insa oamenii mari nu au voie!

https://ioncoja.ro/pacatele-lui-quintus-pe-umerii-liberalilor-de-azi/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29&utm_content=Yahoo%21+Mail

Iulian Mareș spunea...

! Mai inca insangerat si despre asazisa suveranitate

Paris
Sute de susţinători ai unui aşa-zis ''Frexit'', ieşirea Franţei din Uniunea Europeană, au manifestat miercuri la Paris pentru a denunţa ''tirania'' Bruxelles-ului şi au cerut ''destituirea'' preşedintelui ţării Emmanuel Macron, relatează AFP.

''Toate alegerile (francezilor) au fost de fapt deja decise de Comisia Europeană înainte ca ei să voteze'', a afirmat François Asselineau, fost candidat la preşedinţie care doreşte ieşirea Franţei din UE şi din zona euro şi a cărui listă în alegerile europene este creditată cu 1% din intenţiile de vot.
Militanţi ai Uniunii Populare Republicane (UPR) - prezidată de Asselineau - urmau să deschidă la încheierea paradei cătuşe, ''simboluri ale aservirii Franţei'' directivelor UE, în vederea "unei reveniri la suveranitate".

Confruntări între forţele de ordine şi protestatari
"Deciziile se iau în altă parte decât la Elysee. Acestea sunt luate la Bruxelles. Şi că votăm cu dreapta sau cu stânga, avem întotdeauna aceleaşi politici'', a afirmat o manifestantă Isabella, 58 de ani, purtând un tricou cu mesajul ''Euro ucide''.
Confruntări între forţele de ordine şi protestatari au avut loc miercuri la Paris la încheierea paradei organizate cu prilejul zilei de 1 Mai, fiind înregistrate şi acte de vandalism.
Peste 200 de persoane au fost reţinute de poliţie, potrivit unui raport provizoriu al parchetului din Paris.

Poliţia din Istanbul a anunţat că a reţinut miercuri 127 de persoane pentru tentativă de organizare a unor manifestaţii ilegale în diferite zone ale oraşului cu prilejul zilei de 1 Mai, relatează Reuters.

Turcia
Poliţia a încercuit piaţa centrală Taksim din Istanbul, dar grupuri mici de demonstranţi au reuşit să intre în piaţă.
"Pieţele aparţin poporului, nu pot fi închise. Trăiască 1 Mai", au strigat protestatarii, în timp ce poliţia a intervenit pentru a-i opri.
Protestele cu prilejul zilei de 1 Mai, Ziua internaţională de muncii, au loc anual în Turcia şi au fost în trecut marcate de acţiuni ale poliţiei împotriva demonstranţilor. Proteste au avut loc adesea în piaţa Taksim, unde au fost ucise 34 de persoane în timpul demonstraţiilor care au avut loc la 1 Mai 1977.

Dan B. spunea...

@All:

Recent, a intrat în grup un pițifelnic tembel, acel „Dan”, acceptat cu multă ușurință de către administrator la comentarii, deși acesta din urmă a fost sesizat de către mine asupra posibilei confuzii cu persoana mea.
Culmea este că Huhu Rezea îmi cere mie să-mi modific numele sub care comentez, nu proaspătului sosit în grup.
Cert este că doar câțiva au sesizat că eu nu am comentat nimic la această postare, ceea ce mă bucură cât de cât!
Huhu, fă bine și obligă-l pe tembel la modificare, astfel încât să previi ulterioarele confuzii de persoană!

Iulian Mareș spunea...

Mircea Diaconu o fi PSD-ist? Categoric NU, dar are un pdv robust!

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit despre criticile la adresa României, dar și despre noul val de violențe care a lovit azi Franța.
Franța a fost lovită de noi violențe azi chiar de Ziua Muncii, străzile Parisului transfmorându-se într-un adevărat câmp de luptă, jandarmii francezi fiind nevoiți să recurgă la gaze lacrimogene și arestări după ce cel puțin o clădire a fost incendiată de protestatari.
„Mi s-a părut de mai multă vreme, de ani de zile, că umblă prin Europa armate fără uniforme. Mă tem că aici despre asta este vorba. Acestea sunt lucrurile care ar trebui să-i îngrijoreze în cel mai înalt grad pe domnii Timmermans, Weber, și tot felul de construcții umane electorale, ușor penibile”, spune europarlamentarul.

Timmermans și Weber „crapă de îngrijorare privind România”

„Acestea sunt motive de îngrijorare. Dar ei crapă de îngrijorare privind România, privind statul de drept din România. Tot vorbim, dar mie mi se pare că încă nu a apucat România să aibă stat de drept pe care să îl apere dânșii. Încă nu am ajuns acolo. Este extrem de grav ce se întâmplă”, a precizat Diaconu.

Bogdan Chirieac a comentat și el violențele care au lovit Franța de mai bine de jumătate de an, completând declarația lui Mircea Diaconu:
„Europa are nevoie de o schimbare. Domnul Macron dorește să îi ia locul doamnei Merkel. Problema este că laboratorul de unde a ieșit și a fost pus în fruntea Franței nu este suficient de puternic să asigure și continuitatea.

Când spunem stat de drept, semnalez că azi în Europa nu există nicio definiție concretă și detaliată. Toată lumea vorbește despre statul de drept, dar nimeni nu spune ce înseamnă el. Procurorii sunt magistrați? Este prima întrebare. Nu există nicio definiție, statul de drept nu a fost definit”, a completat Bogdan Chirieac.

PS-Stelian, despre acea skimbare scriam eu mai sus, revenirea la menirea UE, dinainte de introducerea monedei Euro, care a produs numai fracturi!

Leon spunea...

@Stelian, si eu imi doresc o legislatie a pensiilor militare corecta cu un tratament egal indiferent de anul iesirii la pensie; sa avem pensia pe care o meritam fiecare dintre noi tinand cont de aceste elemente: gradul, functia, vechimea, raspunderea si conditiile de munca avute in activitate.
Cred totusi ca se va debloca actualizarea pensiilor militare in functie de cresterea soldei de grad si/sau functie ale activilor, dar cu recalcularea acestora limitate la netul bazei de calcul si adaugarea OMM/SOSP la cuantumul pensiei; in acest fel in anul 2020 ar fi o crestere cam de 20% .

Stelian P. spunea...

@M
Daca dvs. puneti intrebarile si tot dvs. raspundeti eu nu am ce cauta in "dialogul" asta.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Fierberea care are loc acum sper sa duca la clarificari si in UE. Deocamdata urmeaza alegerile si e normal ca se spun multe lucruri traznite. Mai rezistam pina la sfirsitul lunii ?
Trebuie sa fim seriosi. Germania are interesele ei ca si Franta de altfel iar noi nu suntem in pozitia economica sa le dam lectii. Nu suntem egali. Puneti-va in locul doamnei Merkel si spuneti sincer daca ati da prea multe parale pe parerile Romaniei. Imixtiunea lor, dupa cum ziceti, va continua cu mai multa putere daca nu intelegem ca depindem de ei.
Cele 2-3 viteze de dezvoltare exista chiar daca nu ne plac. Chiar daca Germania ar avea procentual viteza egala cu a noastra sa ne gindim care este PIB-ul lor si care este PIB-ul nostru. Credeti ca daca am primi sute de miliarde de euro ajutoare din partea UE am reusi sa egalam economic Germania, Franta, Italia...? Niciodata.
Jocul la doua capete ne poate costa foarte scump. Germania e aici, la doi pasi de noi. SUA sau China sunt departe iar grupul de la Visegrad e o alianta a tintarilor impotriva unor colosi.
Eu as prefera sa fim prieteni cu toti si sa nu incercam sa-i suparam pe cei care sunt in curte cu noi. Germania inca nu a uitat intoarcerea armelor.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Dar daca nu este adevarat ?

(Nota redacției: crima săvârșită de răposatul Quintus trebuia dovedită măcar prin consemnarea numeleui celui care a adus informația respectivă. Se pare că mai trăia Mircea Ionescu-Quintus la acea dată. Corect era să fie pus în fața acestei acuzații. Lansată în eter, această acuzație nu are susținerea necesară. O punem în circulație din considerație pentru autorul articolului și din, mărturisesc, profunda antipatie pentru liberalii de azi, de sub Ludovic Orban, care trebuie ajutat să dispară cât mai repede de pe scena politică.)

Stelian P. spunea...

Oare ce are de spus TT ? Nu credeti ca e vorba despre critici la adresa celor care l-au "ejaculat" din guvern ca daca ar fi vorba despre laude nu era nevoie sa le anunte din timp si nici sa spuna ca nu le sterge ?

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23117559-tudorel-toader-ameninta-dezvaluiri-despre-epopeea-neavizarii-oug-pentru-modificarea-codurilor-penale.htm

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Daca Germania nu a uitat întoarcerea armelor o lume întreagă nu a uitat că în 20 de ani a pornit 2 WW! Și un Holocaust evreilor, țiganilor și slavilor! Apropierea de Rusia pute a cea din anii 30!
Mai mult, ei au nevoie de voturile noastre, date uneori de cozile de topor! China este viitorul!...încet, încet va cumpăra toate companiile care-i interesează! Faza cu înțelegerea pe petrolul și gazele rusești este o trădare a UE și NATO, repet!

Iulian Mareș spunea...

Cât despre Quintus...este suficientă și doar colaborarea dovedită cu DSS pt a atrage oprobriul și anularea decorațiilor de stat! Suntem sau nu a/comuniști, domnule Partizan?

Stelian P. spunea...

@Iulian
In legatura cu Quintus sunt de acord.
China comunista e viitorul ? Nu-mi place.

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Eu as vrea sa știu detalii și despre Epopeea modificării a cam 150 art CP, prin OUG marca Cioloș, via Madamme Prună/SIE!
Cred că și asta ar fi interesant! Mai ales că UE nu a făcut clăbuci la gură atunci!
Oare știi de ce? Eu am oareșce ideie... însă nu corespunde cu ideologia "pumnului în gura"…!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu stiu si nici nu inteleg care este problema. E vorba despre persoana juridica.

M spunea...

@Stelian P - Eu sunt baiat bun si incerc sa va vin in ajutor:
O intrebare retorica este o intrebare la care nu se asteapta raspuns, pe de o parte acesta fiind evident, pe de alta parte raspunsul fiind cuprins in continutul intrebarii sau sugerat in enuntul ei.
Eu nu astept raspuns de la domniile voastre pentru ca am ferma opinie ca nu sunteti in stare sa le dati. Sunteti blocati in scindarea societatii pe care v-a ordonat-o cineva... Johannis? SRI? Rusia? Nu stiu si nici nu ma intereseaza.
Promovati o politica a violentei, a urii, a orbirii. Nu am intalnit un psd-ist care sa nu accepte ca partidul lui de suflet a facut si greseli. Nu am intalnit insa nici un adept al lui Johannis et Co care sa nu fie convins ca M#IE este o opinie politica, ca jandarmii trebuie batuti, ca psd = ciuma rosie, ca Dragnea trebuie sa mearga la inchisoare, ca Kovesi e perfecta, ca Johannis e perfect, ca Carmen Johanis e sexi, ca procurorii sunt dumnezei, ca Antena 3 trebuie inchisa, ca Voiculescu a fost condamnat pe drept, ca e infractiune sa chemi oamenii la Referendum daca esti Dragnea si nu este daca esti Johannis.
Rusinoasa atitudine aveti, stimate domn. V-am intrebat oare? Sunteti militar?

M spunea...

Tema de reflectie pentru cei care inca il mai cred pe Johannis:
„Eu propun altfel de politică, fără scandaluri, show-uri, pe mine nu o să mă vedeți acuzând premierul la TV pe ceva ce a făcut sau trăgându-l de urechi, nu așa se face politică și am spus de atâtea ori că voi colabora instituțional, corect, cu orice guvern. Președintele nu este ales să distreze oamenii!” - Klaus Werner Johannis, 23 ianuarie 2015

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Aparent așa este, dpvd al formei de guvernare, uite kiar nu știu cum este cu pluripartitismul, dar mai caut! 🤔😂 .... dacă te iei după forma de proprietate este un melange total.
În rest, este China comunistă cat sunt eu neamț!
China nu uită ajutorul românesc privind fabrica de tractoare și frigidere, cărămizi ale industriei inițiale! Vom trăi și vom vedea! Daca putem face skimburi economice cu țări nu departe de conducerea tribală, de ce nu și cu odioșii comuniști! Altora, nu le-a fost greață: US, D...etc!
Când îți intră valută în țară, se mișcă accelerat economia!
Am văzut șoselele lor, 10-12 benzi pe sens și am crezut că nu este adevărat...

Ein Stein spunea...

Stelica, politrucu, esti un gagiu plin de "contradictii", pe de o parte spui ca Merkel nu da doi bani pe parerile Romaniei, ca fritz se va amesteca in continuare in treburile interne ale Romaniei, ca nu suntem egala Germaniei si altele, pe de alta parte spui ca tebuie sa fim prieteni cu fritz ca asa e frumos. Unii dintre gentlemeni de pe aici ar spune ca asta e atitudine de sluga, eu nu sunt de acord, eu zic ca e atitudine de politruc comunist. Tu ce zici, ma insel eu sau ceilalti domni?
Ca Merkel nu da doi bani pe parerile Romaniei eu zic ca te inseli, cam da, si nu doi bani ci mai multi, unii chiar sub forma de bitcoin.
Teroarea mare a lui Merkel e ca sunt premise, foarte mici dar exista, ca statul roman sa fie un stat asezat si atunci eforturile trebuie sa fie muuuuuult mai mari si cu sanse minime de reusita.
Lovitura naucitoare pe care le-a dat-o Tudorel Toader inca ii tine ametiti si nu stiu ce se intampla d-aia au si devenit extrem de agresivi. Tu ti-ai pus vreodata intrebarea, daca Merkel nu da doi bani pe Romania de unde dracu atat interes la ea sa ne fie si noua "bine", stat de drept, democrat si alte abureli?
Sansa Romaniei este ca statul roman sa fie unul performant, asta presupune musai destructurarea clanurilor mafiote care-l paraziteaza, momentan, sa speram, in toate institutiile lui.
Ce a facut Tudorel Toader este un eveniment unic in istoria moderna a Romaniei, a pus pentru prima data problema ocuparii posturilor prin concurs, din pacate nu avem o clasa politica suficient de inteligenta care sa inteleaga fenomenul, sau probabil l-a inteles si se protejeaza. Dracu stie?

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Daca nu știi dumneata, poate știe să ne răspundă
M sau Einstein!

Guvernare Cioloș,
Dv ați auzit macar așa cat de cat despre Epopeea modificării a cam 150 art CP, prin OUG marca Cioloș, via madamme Prună?
Căpos fiind eu doar intreb... Ar fi interesant de reamintit! Mai ales că UE nu a făcut clăbuci la gură atunci!
Oare știi de ce? Eu am oareșce ideie... însă nu corespunde cu ideologia "pumnului în gura"…, pt că Cioloș, comisarul pe agricultură, nominalizat de România, făcuse multiple servicii Franței, ulterior fiind preluat de KWI, pe post de dop partidelor! Un dop rahitic compus din cei mai incompetenți și a/români miniștri, niște pigmei!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Art. 150 CP
"Reabilitarea persoanei juridice
Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept dacă, în decurs de 3 ani de la data la care pedeapsa amenzii sau pedeapsa complementară a fost executată sau considerată ca executată, aceasta nu a mai săvârșit nicio altă infracțiune."
Nu stiu ce urmariti dar vedeeti ca in art. este vorba despre reabilitaraea pers. juridice (firma, institutie). Ginditi-va ca firma respectiva indiferent cum se numeste are angajati, active, beneficiari etc. Daca nu este reabilitata o trimiteti in faliment si ce vina au angajatii ca patronul sau alte persoane din firma au incalcat legea si care au fost judecate ca persoane fizice ?
Recent VODAFONE ROMANIA a fost amendata deci reputatia ei a fost patata. O tinem asa pina se prabuseste ?

Stelian P. spunea...

@Iulian
In legatura cu China stiti foarte bine ca sacii cu bani vin insotiti de anumite conditii (de exemplu sa dezvoltam reteaua 5G cu tehnica HUAWEI care ne va fi oferita la preturi competitive) iar conditiile sunt verificate de consilieri. Trebuie sa fim supusi conditiilor impuse de China care este bot in bot cu Rusia si cu Iranul ?

Stelian P. spunea...

TT isi lustruieste soclul de "tradator" aruncind pisica in curtea parlamentului si a lui Ciordache. Sa fie primit.

https://evz.ro/toader-oug-psd-neavizare.html

Iulian Mareș spunea...

O scrisoare-petitie, cat istoria neagra a Romaniei dinaite de 89, dar care demonstreaza ca Lazar = Macovei!

Lectura dureaza 5 min si simti nevoia sa o recitesti iar si iar!...si la final te intrebi: Cu ma fost posibil asta? Si cum a fost posibil ca o asemenea femeie-procuror bolsevic sa ajunga MJ si Lazar aproape sa o egaleze? Si cum este posibil ca in resorturile ei intime, din constient si subconstient sa nu gasesti farama de omenie? Si cum a fost posibil sa incapa in ea atata ipocrizie si tradare? O fi skizofrenica si are reprezentari paralele? Nu uitati sa faceti paralela si analiza pe text!

https://evenimentulistoric.ro/luptator-anticomunist-batjocorit-macovei.html

Dan B. spunea...

@Stelian P.:

„Trebuie sa fim supusi conditiilor impuse de China care este bot in bot cu Rusia si cu Iranul ?”

Așa mult vă place să amestecați politicul în economic?
Chiar nu vreți să realizați că statul român ar trebui să-și urmărească obiectivul economic în condiții negociate, nicidecum impuse de către partenerul străin?
Dacă-ți pare China a fi „bot în bot” cu Rusia și cu Iranul, oare de ce există investiții masive, în statul asiatic, ale Germaniei și ale USA, ca să nu mai amintesc de cele chineze pe toate continentele?
Așadar, pentru orice nație sănătoasă la cap, economicul primează politicului.
Oriunde în lume, economicul determină politicul.
Aruncăm „săgeți de foc” către Rusia și China, dar „licuricii” americani și europeni beneficiază din plin de facilitățile oferite de către cele două state.
Să nu-mi spui că americanilor din Germania le „pute gazul rusesc” pe timpul uzitării lui
în propriile baze militare!

Iulian Mareș spunea...

Extraordinar! Penalii, cum ar zice von Fritz conduc revolte? Poate vor fi si alesi la conducere, cand se vor face alegeri libere? Interesant!


Justiţia din Venezuela a ordonat joi arestarea opozantului Leopoldo Lopez, care s-a refugiat marţi la Ambasada Spaniei, potrivit unui anunţ al Curţii Supreme, relatează AFP şi Reuters.
"Tribunalul a decis emiterea unui mandat de arestare serviciilor de informaţii (Sebin) vizându-l pe cetăţeanul Leopoldo Lopez", a explicat într-un comunicat cea mai înaltă jurisdicţie venezueleană.
Lopez este acuzat că a încălcat un ordin al justiţiei din 2017 privind arestul său la domiciliu.
Marţi, Lopez a părăsit locuinţa sa din Caracas şi a apărut alături de liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido la o manifestaţie împotriva preşedintelui Nicolas Maduro. Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, Lopez s-a refugiat la Ambasada Spaniei din capitala venezueleană.

Iulian Mareș spunea...

Stelian, NUUUUU!
150 de articole modificate prin OUG!

Cu Huawei este o poveste ce tine de protectionismul economic al US! ...acuzele pt produs sunt aplicabile si altora! Sa ne amintim ca Germania a vandut tehnologie de varf Iranului? Nu, nu eu vreu sa uit asta! Rusia? Germania isi pune probleme de constiinta cand face skimburi comerciale? Banii au miros? Desigur, la un nivel f inalt economicul se impleteste cu politicul, kiar si pe externe...., dar sa ne puta investitiile galbejitilor, este cale lunga!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Am inteles gresit. OK.
E corecta concluzia cu HUAWEI. Din pacate si alte tari sustin ideea dar nu asta ma intereseaza pe mine ci eventualele sanctiuni din partea SUA. Germania isi urmareste interesele si e corect ce spuneti dar Germania e o putere care isi permite sa riposteze la amenintarile SUA, noi nu prea. Suntem intre ciocan si nicovala si nu putem spune "da voi dece aveti voie si noi nu ?" Ma rog, putem. Credeti ca o sa se certe Germania si USA pentru noi ?
In ce priveste sanctiunile uitati-va la situatia Turciei care nu se compara din niciun punct de vedere cu noi. S-a gasit Erdogan sa se ratoiasca la israelieni si americani si rezultatul e grav pentru turci. Lira pierde masiv din valoare, economia e in declin. Incercam si noi ?

Stelian P. spunea...

@Iulian
Asa sustinem noi investitiile ?

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23119261-omv-petrom-amana-investitia-marea-neagra-din-cauza-impredictibilitatii-costul-ordonantei-114-modificata-circa-40-milioane-euro.htm

Stelian P. spunea...

@Dan
E corect ca economicul primeaza politicului. Din pacate in tarile comuniste expresia e inversata si foloseste definitia leninista, politica este expresia concentrata a economicului. Sigur ca orice investitie trebuie negociata dar credeti ca puterea noastra de negociere vis-a-vis de China are mare valoare ? Credeti ca tovarasii o sa arunce cu dolari in noi doar de dragul nostru sau ca sa-si faca un cap de pod in Europa si apoi sa influenteze politica noastra in sensul dorit de ei ? Credeti ce doriti dar eu nu am incredere in generozitatea comunistilor. I-am cunoscut prea bine.

M spunea...

Salut un comentariu echilibrat al lui Stelian.
Nu suntem o putere nici măcar regională. Jucăm deci cu cărțile de kkt pe care vremurile nu le-au dat.
Dihonia internă ne face mai rău decât 1000 de dușmani externi. Ne întreabă Israelul dacă mutăm ambasada? Ne întreabă SUA același lucru? Daaaaa, sigur că da!!!! Facem întâi o ședință de guvern comună la București poate negociem ceva, apoi noi dăm drumul la o analiză pe care o terminăm când s-o termina. Apoi vedem noi!
Și sare boul "faceți înțelegeri cu niște evrei" iar lacheul inept se duce să facă plângere penală.
Ne întreabă Germania dacă intram în armata europeană. Daaaaaaa, sigur ca da. Întâi alocam ceva bani armatei, ne mai dotam, vorbim cu SUA, apoi vedem noi!!!
Se numește politică externă a unei țări mici!
Nu am nimic nici cu deciziile lui Johannis pe politică externă. Dar trebuie sa e facă două lucruri :
Primul e să comunice cu celalalte instituții
Al doilea să nu mai atace guvernul și parlamentul.
Săracu însă nu poate. E mare diferență între a fi primar în Sibiu și președinte de țară.

M spunea...

Stai că abia l-am lăudat și iar a dat-o în bară. 😀
Ete na, omv zice ceva și nu cădem toți în kur. Nu le place? Hai, pa! Să încerce aceeași rata de profit în Austria. Sau sa foreze off-Shore în Marea Austriei. 😀
Ia uite ce ce nu îmi beau eu cafeaua liniștit. Ca Hotnews a zis ca omv a spus că nu știu ce.....

Dan B. spunea...


@Stelian P.:

Mai că-mi vine a te categorisi, la figurat, că ai fi „orb”, însă comentariile dtale pe alte teme evidențiază simț analitic dezvoltat.
Concluzia mea ref. la dta? Ești „orb” doar politic vorbind!
Căci, nici până-n ziua de azi, n-ai realizat că națiunea chineză abia așteaptă intrarea pe mai toate piețele investiționale, desigur, cu mână de lucru și cu finanțare proprie.
Și este deosebit de dificil a-i ține pe chinezi in limitele granițelor naționale!
Să-ți amintesc doar de oferta chinezească pentru autostrada București-Brașov sau pentru metroul București-Aeroportul Otopeni? Și am fi benerficiat rapid de această infrastructură în schimbul concesiunii negociate.
Știi cine s-a opus? Mdm Merkel, care a pretextat lipsa eradicării șomajului românesc, deși Germania s-a ridicat cu forță de muncă turcească (în fiecare vineri, ne survolau 60-70 avioane cu muncitori turci în drum spre casă, iar duminică seara executau returul).
Dar câte companii germane își permiteau închirieri de avioane?
Ca să nu mai zic că absolut toți „licuricii” europeni inregistrau deficite majore bugetare, de până la 15-25%, banii în cauză fiind masiv investiți în dezvotarea economico-socială. Iar acum, pe mine mă obligă să nu depășesc pragul de 3%, prag stabilit pentru „zona euro”, prin Tratatul de la Lisabona, unde ne-a inclus abuziv derbedeul Băsescu.
Te-aș ruga să încerci prin a identifica măcar 1-2 inițiative ale ultimilor doi președinți, benefice națiunii române, „marii artizani” ai politicii externe românești!
Nu întâmplător, după Brexit, se prefigurează un Frexit, Polexit și multe altele, incl cu revenire la monedele naționale anterioare.
Personal, apreciez că Planul Marshall a fost bine intenționat, dar, în decursul zecilor de ani, obiectivul acestuia a fost deturnat de la scopul inițial, fiind creat un monstru politic, economic și militar în centrul Europei, care s-a debarasat de ceea ce nu-i convenea către state cu mai redusă verticalitate și vizibilitate.

Iulian Mareș spunea...

Turcia joaca pe sârmă la 2 capete! Totul a început cu tăierea curentului in Baza Incirlik, pe timpul puciului eșuat!
Slăbirea flancului sudic este evidentă (S-400 contra F-35!) Cât va dura dictatura Erdogan? Mutarea Bz.Incirlik este luata în calcul! Daca avem diplomati militari f buni putem câștiga mult!
În Luna putem avea o piață de desfacere pt unele produse agroalimentare, zic eu!
Cât despre mofturile nemtalailor, dacă acceptăm capul plecat...prin nulități ajunse la Cotroceni...
Cunosc persoane care au fost 10 la nivel de reprezentare in UE și nu se încumeta sa scrie o carte, și scrie ștersul asta, care nici macar nu a prins toate mecanismele!?
Cui nu-i place, pleacă! Crezi că fără golaneala austriecilor rămâneau codrii netăiați?
În cadrul UE, cui a cerut voie Merkel să încalce masurile NATO și UE împotriva Rusiei? Dacă se întâmplă extra totul este pa, istorie avortata!
Decât în ăștia care încearcă să ne scuipe zi de zi, mai bine cu US, Israel, China...
Unde nu revin niște evrei adevărați, nu din ăia Mad e in URSS!
Cu cineva tot trebuie sa fii pe lumea asta! Azi suntem "măritați" mai de voie, mai de nevoie, însă asta ține doar până-ntr-o zi. Că nu suntem proștii de serviciu! Primul pas: încetarea dezbinării și războiului dintre partide! Contradicția și critica să fie doar la tribuna Parlamentului și nu în stradă! Lustrație pt magistrații colaboratori ai serviciilor, veki și noi, cu pedepse penale! Reducerea ONG-urilie de utilitate publică și transparentizarea fondurilor, examen pt posturile de conducere, reducerea deconcentratelor și a regiilor autonome, precum și urmărirea îndeplinirii caietului de sarcini pt privatizările mari!

M spunea...

De acum am sa urmaresc mai atent ce spune Dan!!!
Constitutia trebuie schimbata. Si nu neaparat acolo unde vrea Johannis ci mai ales in definirea clara a rolului guvernului si a presedintelui.
Desi presedintele se spune ca are cea mai mare legitimitate (ca numar de voturi) in realitate experienta a aratat incapacitatea presedintilor de a face ceva pentru Romania. Asta pentru ca in realitate el NU RASPUNDE de ce face. Guvernul daca face prostii (economie, justitie, social, aparare etc.) raspunde la primele alegeri. Presedintele NU raspunde. El sta pe margine si critica Guvernul - asta incepand cu Iliescu si dus la apogeu de Johannis.
Presedintele este presedintele celor care l-au ales iar Guvernul depinde de Parlament care a fost ales de TOATA populatia. Guvernul daca face prostii oricand poate pierde puterea prin reasezarea majoritatii. Presedintele poate incita la ura, violenta, sa jigneasca, sa faca rau la milioane de oameni - el sta linisti 5 ani!

Dan B. spunea...

@M:

Vorbind de legimitatea celui ales din două tururi de scrutin:

În opinia mea, „the winner”, în competiția electorală întru obținerea calității de edil-sef al unei comunități, este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în primul tur electoral.
De ce? Pentru ca a fost creditat cu încrederea lor de către cei mai mulți localnici, participanții la vot. Astfel, de exemplu, din cei 6 (șase) candidați cu rezultate electorale (35%, 25%, 15%, 10%, 8% si 7%), cel care a primit 35% dintre opțiunile electoratului merită a ocupa fotoliu de primar al localității.
Cel aflat pe locul secund, în mod eronat, poate primi incl voturile „anti” la un eventual tur secund electiv, dar nu-i aduc și spor de competențe și de încredere.
Exact așa putem trata și subiectul alegerilor prezidențiale, desfășurate acum în două tururi de scrutin.
Chiar crede cineva că Iohannis sau Băsescu, la al doilea tur de scrutin, ar fi fost creditați cu mai multă încredere din partea electoratului după primul tur de scrutin? Sau, acumulând și voturile „anti”, au ajuns „chiriașii” Palatului Cotroceni?

Pe de altă parte, apreciez că președintele țării, cel numit prin Constituție ca fiind responsabil de politica externă, este o enormă absurditate, mai ales în condițiile în care acesta are o cu totul altă „culoare politică”, chiar dacă se spune că el ar reprezenta intreaga nație, nu un partid sau alianță de partide.
Din punctul meu de vedere, Senatul este cel îndrituit a stabili „firul roșu” al politicii externe, președintele si guvernul fiind chemați să aplice concepția aleșilor.
Și doar așa s-ar fi putut preveni cedarea de suveranitate (Băsescu), anularea datoriei Germaniei (Băsescu-inițiator și Iohannis-finalizator), neincluderea României intre țările din „zona euro”, unde s-a restricționat deficitul bugetar la max 3%, etc
Căci orice decizie de politică externă ar fi trebuit stabilită în Senat, președintele având un mandat clar de aplicare, nu de decizie.
Așadar, reiterez întrebarea adresatălui Stelian: poate identifica pe timpul presedentiei lui Băsescu și Iohannis, măcar una-doua inițiative ale acestora, benefice nației, inclusiv reacții vehemente când „licuricii” au tratat România ca fiind „colonia” lor?

Iată cum că alesul din două tururi de scrutin nu prezintă mai multă legitimitate decât câștigătorul primului tur.
Iar aprecierile cum că X sau Y ar fi dobândit cel mai mare număr de voturi din partea românilor și, pe cale de consecință, mai multă legitimitate, chiar dacă in primul tur au fost perdanți, ......

M spunea...

@Dan - corect
Daca e sa schimbam Constitutia ar trebui sa ne intereseze subiecte MAJORE. Impartirea atributiilor intre Presedinte si Guvern trebuie sa fie clara.
Este aiurea sa trimiti presedintele la Consiliul European in conditiile in care deciziile privesc politica interna in care el nu are nici o putere.
Este aiurea ca presedintele sa nu numeasca un ministru in conditiile in care presedintele fiind din alt partid politic DORESTE ESECUL GUVERNARII.
Daca PSD ar aduce numai laureati la Nobel pentru fiecare domeniu de guvernare, Johannis i-ar respinge pentru ca o guvernare buna inseamna un esec pentru el. Il doare in kur de Romania.
Basescu a inventat rolul de jucator al presedintelui - o IDIOTENIE MAJORA. Presedintele trebuie sa fie arbitru nu jucator. Arbitru intre puterile statului si intre stat si cetateni. Ca la fotbal! Arbitrul nu ar trebui sa "îmbrace tricoul" nici unei echipe.
Implicarea presedintelui in subordonarea justitiei a dus la proliferarea infractionalitatii pentru ca justitia s-a orientat pe distrugerea inamicilor politici si nu pe prinderea si pedepsirea infractorilor.