Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 27, 2019

Obiceiuri de Paște la greci, în Noua Marmara

8 comments
În timpul marilor migrări, respectiv schimburi de populație dintre Turcia și Grecia (1922), locuitorii greci ai insulei Afisia (Avsa) din Marea Marmara (Turcia) au fost forțați să-și părăsească casele, fiind relocați aici în Peninsula Sithonia. Refugiații greci, care s-au întors de la Marea Marmara din Asia Mică, au hotărât să-și întemeieze o nouă patrie sub numele de Noua Marmara, unul din cele 27 sate din Chalkidiki.



Ritualul arderii pe rug a lui Iuda în noaptea de Înviere. 

8 comentarii:

Leo spunea...

Vai de mama lor.
Așa arată o naţiune EŞUATĂ.
Şi când te gândesti ca acolo au apărut germenii civilizației.........
Departe nu suntem nici noi.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu prea sunt de acord cu termenii de "esuata"...daca vom cauta raspunsuri sigur vom gasi! ca ne plac sau nu, asta-i o optiune personala.
Nu am vazut zvastica in aceste filmulete...., dar am vazut grupuri masive de neonazisti in Germania, Olanda, unele tari nordice! In concluzie pe acolo pe unde a mai fost si inainte de WW2! Si asta ma intristeaza....cum la fel de mult ma intristeaza sarbatoarea tomatelor cu zeci de tone de rosii sacrificate si nebunia cu taurii fugarind tinerii la Pamplona sau bataile dintre Valeni si Deleni din Cucuteni sau Ruginoasa, nici nu conteaza unde!
....dar pot sa-i accept asa cum sunt ei! Adrenalina, bat-o vina!

Cezar spunea...

&/Cristos a inviat!
@/m.Al
Paste fericit...si vezi unde redirectionezi pe cei 90% barbieriti🤣😂😜😜😜😎😎

Daniel Craciun spunea...

CRISTOS A ÎNVIAT !
Un PASTE Binecuvantat !, tuturor romanilor, tuturor crestinilor !

Iulian Mareș spunea...

Adevărat a înviat!

C,
Sigur, tu ești prima mea opțiune!
Dormi liniștit, mă gândesc și lucrez pt tine! 😂🤣😎

vasile iosif spunea...

Dle H,
Sarbatori linistite d-voastra si tuturor colegilor.

Huhu Rezea spunea...

Sărbători fericite, din Νέο Μαρμαρά!

Dan spunea...

Sa fi om cu oamenii cu suflet bun si sa-i ajuti pe cei care gresesc doar daca isi recunosc greselile . Nu poti iubii si ajuta un om care nu da nici un semn de bunavointa si care nu vrea sa isi inteleaga greselile. ba chiar le repeta ingrosand obrazul, dispretuind iubirea ta sincera,sfaturile si ajutorul tau..A fi crestin inseamna sa iubesti din suflet si sa ajuti nu sa faci binele cu forta celor care insista sa faca fapte rele. Exemplu politicienii romani.Pe acestia doar pedepsele aspre si penitenta ii lecuiesc de crime morale., blestematii , hotii si tradarea tarii sfinte in care s-au nascut.In 30 de ani de rabdare si iertare crestina politicienii romani doar au ijefuit si ngropat tara (cu tot cu popor) apoi au urinat pe mormant. Mai poate exista iertare dupa 30 de ani de ticalosii ?