Un produs Blogger.

joi, aprilie 25, 2019

Per a contrario la întrebările referendumului din 26 mai

115 comments
O purtătoare de vorbe de la Cotroceni a ieșit pe sticlă ca să anunțe întrebările la care leneșul de la Sibiu a cugetat timp de 2 ani, dar nu s-a obosit să le anunțe chiar el  supușilor români.
Iată ce mărgici a ouat sasul nostru din Sibiu, margici cu care electoratul este rugat să se mânjească pe mâini pe 26 mai:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"
2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"
Dacă s-ar transpune în lege si în Constituție cele 2 intrebări, printr-o interpretare per a contrario guvernele și parlamentele viitoare vor avea voie de la populime să emită legi pentru amnistierea infracțiunilor de hoție, tâlhărie, omor, viol, spionaj, trădare și a oricăror fapte penale care nu sunt catalogate acte de corupție, precum și ordonanțe pentru grațierea pedepselor pentru asemenea infractori periculoși. 
 Prin întrebarea batjocoritore de la nr. 2, pe care nici Sică, nici Bârnă nu vor stampila DA, ar însemna ca Guvernul, indiferent care, să nu mai poată realiza politica penală a statului.
Poate le şopteşte cineva juriştilor de la Cotroceni că şi în prezent ordonanţele pot fi atacate la CCR pe calea contenciosului administrativ, cu condiţia ca ordonanţa să fie în vigoare.
In penal, se aplică principiul dispoziţiilor mai favorabile făptuitorului, astfel că "penalii" vor profita de un astfel de act normativ şi dacă ar fi rămas în vigoare doar un minut. 
La asemenea întrebări, asemenea atentie. Alianța de la guvernare trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare și să nu intreprindă ceva strident prin care să stârnească hoardele #rezist la vot.
Ca să-l cităm chiar pe iniţiatorul referendumului, totul este o Golăneală!

115 comentarii:

capitanu nemo spunea...

Mai sunt de acord ca orice persoana care a lucrat numai ca bugetar si care nu are un cont 3 miliane de euro sa-i fie interzis sa candideze la orice functie publica.

M spunea...

3 întrebări idioate! 😁
Prima ar fi bună dacă în România s-ar fi făcut excese de amnistii și grațieri. De aproape 5 ani "mâine, din surse sigure dă PSD amnistie “
Să zicem că sunt de acord cu excluderea de la amnistie a unor infracțiuni. Dar să poți să eliberezi un pedofil dar nu un profesor care a luat șpagă un pachet de cafea e un pic aiurea!
La a doua și a treia întrebare a dat cu mucii în fasole.
E dreptul guvernului să facă politica penală. Numai PSD să nu dea ordonante? Și atacarea la CCR? De către cine? Când? Cum? Johannis e dus cu capul!!
La așa tâmpenie de întrebări nu am cum să particip!!!

Stelian P. spunea...

1. Da
2. Parlamentul poate face ce legi doreste chiar daca guvernul nu mai da ordonante.
3. Cum ramine cu controlul puterilor in stat ?

Leon spunea...

Si in prezent sunt atacate la CCR articole intregi din Ordonantele de urgenta, prin tribunale si Curtile de apel de catre cetateni; a se vedea sesizarile la OuG.nr.57/2015 si OuG.nr.59/2017, de exemplu..!
Personal, o sa merg la vot pe 26 mai, dar o sa refuz Buletinul de vot pentru acest referendum, asa cum am facut si la referendumul lui Basescu, cel cu 300 de parlamentari.

capitanu nemo spunea...

Referendumul este facut pentru cresterea prezentei la vot,cu cat prezenta este mai mare ,psd pierde.De alfel si televiziunile aservite indeamna la boicotare.Daca Soros da multi bani atunci referendumul va trece iar psd i-a sub 30 la suta. Soros a zis ca daca participi la referendum ne da 1000 de euro,la fel cum dadea taranistii care aveau tiparnita de bani.Dupa alegeri vor iesi si vor spune ca i-a invins statul paralel,hastagul,agenturile straine.

Ein Stein spunea...

A doua "intrebare" e de-a dreptul imbecila. Pai daca se interzice adoptarea de ordonante in domeniul .... , atunci ce extindere de drept de a ataca direct ordonantele, pomenite, la CCR mai vrei? Sa ataci la CCR o ordonanta care nu exista?

Ein Stein spunea...

Prima "intrebare" e aproape imbecila. Pai in primul rand ce e "coruptia". Ia sa vedem ce zic aia de la DNA?
"Pentru ca o fapta de coruptie sa constituie infractiune si, prin urmare sa fie supusa sanctiunilor penale, trebuie sa întruneasca elementele prevazute de legea penala."
Eu sunt complet in ceata, din ce scriu astia aici inteleg ca o fapta de coruptie nu e obligatoriu si infractiune. Dar daca fapta de coruptie nu intruneste elementele prevazute de legea penala? Eu inteleg ca sunt fapte de coruptie buna si fapte de coruptie infractionala, depinde de ce parte a mafiei esti.
Cu alte cuvinte te acuza de o fapta de coruptie si apoi vad ei ce gasesc, esti infractor sau doar corupt.
Pentru mine este extrem de ambiguu ce scriu astia de la DNA, oare textul a fost ticluit de Portocala?
Ca sa scoata din ceata totala, un cetatean ca mine, intrebarea mai degraba putea sa sune asa:
"Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru FAPTE de corupție?"

Iulian Mareș spunea...

Presat de USR, Partizanul a dat cu 2 întrebări total neproductive, anticonstituționale și f greu de transpus în practică, întrucât trebuie modificata Constituția!

Gigi spunea...

Și așa nu mă duceam la vot.
Ce au făcut cu referendumul ma
trozului,cu cei 300 de parlamentari? S-au pi..at pe el,bani cheltuiți degeaba,prosteală pe față.
Dacă puneau această întrebare,mă duceam la vot,altfel consider că e pierde de vreme.
Iată întrebarea:"Sunteți de acord ca cei care au furat avuția poporului să returneze banii"?
Cu așa politicieni mai bine,BA!
Doamne,iartă-i că nu știu ce fac!
Să aveți un PAȘTE FERICIT,toți care v-ați sacrificat tinerețile,stând de veghe pt.a vă apără patria,cetățenii, acestei țări frumoase și sfântă!
La mulți ani,dragi Camarazi!

Stelian P. spunea...

LEGE nr.78 din 8 mai 2000
pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=23044

Art. 5. - (1) În înţelesul prezentei legi, sunt infracţiuni de corupţie infracţiunile prevăzute la art. 254-257 din Codul penal, precum şi infracţiunile prevăzute în legi speciale, ca modalităţi specifice ale infracţiunilor prevăzute la art. 254-257 din Codul penal, în funcţie de calitatea persoanelor care săvârşesc sau faţă de care se săvârşesc faptele ori în raport cu sectoarele de activitate unde acestea se comit.

(2) În înţelesul prezentei legi, sunt infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie infracţiunile prevăzute la art. 10-13.

(3) Prevederile prezentei legi sunt aplicabile şi infracţiunilor menţionate la art. 17, care sunt în legătură directă cu infracţiunile de corupţie sau cu cele asimilate acestora.

M spunea...

Să lăsăm vrăjeala!! Într-o democrație justiția este politică. Asta pentru că ea aplică legi făcute politic.
Într-o dictatură justiția NU este politică pentru că aplică voința dictatorului. 😁
Plăvanul a lămurit mai apoi că români sunt cei care sunt cu el. PSD-iștii nu mai sunt români.
Eu însă întreb: ce ce doar faptele de corupție să nu poată face obiectul amnistiei? Lui Johannis îi plac pedofilii? Traficanții de copii? Violatorii?
Poate domniile voastre au uitat dar plăvanul a promis că în prima lună după ce ajunge președinte propune eliminarea tuturor imunităților, inclusiv a lui! Aștept încă referendumul!!! 😁

M spunea...

O întrebare: domniile voastre știu de vreo amnistie sau de o grațiere pe fapte de corupție???? Vreodată!!! 😁
Adică ce ne întreabă plăvanul?
Băi, ce eficient e referendumul lui Johannis! Nici nu a avut loc și deja dă rezultate!!!! 😁

Iulian Mareș spunea...

Eu cred că Partizanul vrea să o ascundă pe Koveși, corupta! 😂 ... și apoi pe ceilalți colaboratori!
Niciun om cu cap nu merge sa voteze inepțiile lui! Adică iubește torționarii comuniști, îi recompensează kiar și pozează în luptătorul din munți împotriva corupției mici? Hidos. Cu A. Caramitru? Cu Dide cu "Ceaușescu"?
Personajul este deja istorie și ceea ce va urma va reașeza justiția și serviciile în matca lor!
Cum sună sa ai 47 de dosare, fie ele și în, acum, ... și să vorbești de a/corupție?
Sună prost rău, a demagogie și ipocrizie! Prea maculat, prea de la țară! A reușit să distrugă și propriul partid, PNL!...bine, că a fost infestat de cele mai josnice personaje din fostul PDL!
Partizan cabotin la final de iarmaroc/bâlci!
Mai are un singur pas greșit de făcut: numirea la CCR și...sper să-l numească pe Lazăr, Koveși sau Dide! Tikie de mărgăritar! Sper că va împușca și cocori!

Iulian Mareș spunea...

Daca Guvernul da ordonante, acestea sunt supuse controlului Parlamentului Suveran, prin legea de aprobare a respectivei ordonante! Parlamentul legifereaza, in toate domeniile, investeste guvernul, il poate da jos, inclusiv pe Presedinte!
astea nu sunt forme ale controlului?
In skimb, in afara de ordonante, Guvernul are si banutii pentru toti, inclusiv pt Parlament si Presedinte; categoric bugetul se aproba prin lege si prin decret!
Justitia trebuie sa aplice corect legea tuturor, are bugetul aprobat de Parlament si elaborat de Guvern! Politica in materia judiciara o fac altii. Cui nu-i mai place iese din sistem, candideaza, ...face legi, etc
Dar, mai este o arma...rectificarea bugetara!
Peste sunt institutii independente...Curtea de Conturi, ASF, Avocatul Poporului, CCR...!
Ca nu or fi toate ca-n teorie inteleg, dar la altii cum sunt? Caci am avut exemple cu duiumul.

PS - 1) dilema si marul discordiei este din cauza tipului de Republica semiprezidentiala! acesta este Nodul Gordian!....si slabul control pe principiul: "Cine plateste muzica o si comanda!"
- 2) posibil sa fi gresit ceva sau am omis....!?...asta este, nu am fost nici macar in vizita la SNSPA! Altii jura pe Constitutie si o incalca Pas cu Pas!

Iulian Mareș spunea...

Despre motivatii si gusturi a la creatoarea tampa de moda, cu gaina in brate, Iulia Albu!

Ministrii propusi nu au tinuta.....! sa mori de ras de ditamai prostia!
Dar, Ana Birchall are tinuta(e) de o bate si pe costaricana!
Nicolicea, ia treci la calcat pantalonii!

Iulian Mareș spunea...

Tareee....

”Slavă Domnului că s-au pus aceste întrebări. Ele fiind o prostie, nu vor mobiliza electoratul extremist. Prin faptul că electoratul extremist nu va fi mobilizat, este esențial pentru PNL, care e un partid important, să rămână o forță politică semnificativă în România. Dacă eu luam întrebarea lui Andrei Caramitru: Sunteți de acord ca președintele să poate aresta pe oricine prin decret prezidențial? Ăla era tipul de întrebare care mobiliza >>poporul muncitor<< din extrema dreaptă și din extrema stângă. Pe Iohannis nu-l văd călău, dar întrebarea aceasta pregătea terenul pentru Dacian Cioloș. Slavă Domnului că și-a dat seama de eroare” a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Iulian Mareș spunea...

"La New York umbla un individ pe stradă, țipa, urla.
E politically correct să nu te legi de om, dar, la un moment dat un polițist, că acolo sunt mai hotărâți așa, nu ca pe la noi, l-a oprit pe cetățean și i-a zis: dom`ne, ce faci aici de urli?
Răspuns: Dom`ne, alung elefanții. Polițist: Dom`ne, dar nu sunt elefanți aici pe o rază de șase mii de mile.
Răspunde omul: Vedeți că metoda mea dă rezultate.
Exact asta e cu interzicerea OUG pe amnistie și grațiere pe chestiunea cu faptele de corupție.”
....Morsa competenta!

Leo spunea...

D-aia suntem in coada UE , ca legiuitorii fac ce legi doresc , iar CCR-ul politrucizat ii valideaza.

Stelian P. spunea...

De ce e bine ca guvernul sa nu dea ordonante de amnistie și grațiere pentru infracțiuni de corupție?
Sa presupunem ca in ziua de 20.05 se da o sentinta in defavoarea cuiva (nu dam nume, persoana importanta). O ordonanta de abrogare a art. 13 din Legea 78/2000 i-ar permite domnului sa iasa condamnat din tribunal si pina vine politia sa-l ridice sa i se aplice legea cea mai favorabila. Aceeasi abrogare trecuta intr-o lege (vezi legile aprobate de parlament acum doua zile) il obliga la executarea sentintei pina la publicarea legii in MO. Sa vedem mai jos ce prevede articolul respectiv abrogat de parlament:
„Articolul 13 Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.”
Indrazneste cineva sa spuna ca hoardele pesediste (termenul e preluat de aici) nu dau legi pentru anumite persoane ?

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Poate le şopteşte cineva juriştilor de la Cotroceni că şi în prezent ordonanţele pot fi atacate la CCR pe calea contenciosului administrativ, cu condiţia ca ordonanţa să fie în vigoare.
In penal, se aplică principiul dispoziţiilor mai favorabile făptuitorului, astfel că "penalii" vor profita de un astfel de act normativ şi dacă ar fi rămas în vigoare doar un minut."

Absolut corect. Tocmai asta e motivul ca guvernul sa nu mai dea ordonante pe probleme de infractiuni etc. deoarece o data publicata ordonanta aceasta isi face efectul dorit de persoana care o comanda (plateste). Trecuta prin parlament trece data de 20.05 si doar o noua aminare ar duce la efectul dorit de platitor si sustinut de hoardele pesediste.

capitanu nemo spunea...

Cred ca prima intrebare de la referendum trebuie modificata in sensul ca :Sunteti de acord ca pensia unui colonel sa fie cat pensia unei femei de serviciu?In curand din cauza inflatiei si a cresterii preturilor militarii vor face rate sa-si cumpere biscuiti.

capitanu nemo spunea...

Analistul Bogdan Chireac a mai spus si ca militarii au pensii nesimtite,ca nu este nevoie de armata proprie ,ca pe el il apara NATO,ca el nu are nevoie de politie ,si ca aceasta poate fi inlocuita cu firme de paza....

ifrim spunea...

Iulica.Ce vitamine iei ca vaz ca-s bune!

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
În niciun caz nemțești, mai ales "de rit nou"!

#Ideologului bătrân doar ca vârsta, ce se vrea TaFL_ist!

Păi să fim serioși, dar prima întrebare este anticonstituțională pentru că nu poți interzice un drept stabilit de dreptul umanitar internațional, și mă refer la articolele 1,2, 7 și 11 din Declarația universală a drepturilor omului. La art 11., punctul 2 , de exemplu, se prevede că ” Nimeni nu va fi condamnat pentru acțiuni sau omisiuni care nu constituiau, în momentul când au fost comise, un act cu caracter penal conform dreptului internațional sau național. De asemenea, nu se va aplica nici o pedeapsa mai grea decât aceea care era aplicabilă în momentul când a fost săvârșit actul cu caracter penal.”

PS-pe timpuri nici nu se știa despre Drepturile omului, ce sa mai discutam de DIU!

Ein Stein spunea...

Hai sa vedem cum sta treaba de fapt cu acest referendum. Am vazut pe la teveuri tot felul de analisti care spun ca referendumul ii asigura lui Iohanis capital politic pentru alegerile prezidentiale, daca ii mai si iese nu stiu ce mai castiga si alte abureli.
Fals!
Situatia sta in felul urmator si orice om de bun simt imi va da dreptate. Aici sunt doua componente:
1). Daca nu exista acest referendum suprapus peste alegerile europarlamentare Iohanis nu avea niciun motiv sa iasa la TV-uri si sa spuna el adevarul gol-golut. Acum ca are referendumul lui are si motivul si temeiul legal sa iasa cand ii casuna sa mai spuna el ceva. Dupa cum ati vazut la ultima iesire in declaratii nu a spus absolut nimic despre intrebarile lui imbecile ci numai despre PSD, hotii de pesedisti, penalii care vor sa fure linistiti, etc. in conditiile in care in intrebarile lui idioate nu apare absolut nimic despre PSD, penalii PSD, samd. Cu alte cuvinte intrebarea putea sa fie si daca gainile au ciclu el avea acelasi motiv cu aceasi retorica. Totul sa sprijine PNL-ul in alegerile europarlamentare si sa arate cat de ticalosi sunt ceilalti si nu grija fata de romani sau referendum. Asta e adevarul!
2). Intrebarile sunt imbecile si fara noima cu un scop bine definit, acela de a abate discutiile de la adevaratele probleme ale Romaniei. Dupa cum vedeti politrucul comunist Stelica deja s-a apucat de treaba ducand discutiile pe tot felul de legi, presupuneri, arestari si alte idiotenii. Totul ca sa se abata atentia de la statul mafiot in discutii fara nicio finalitate.
Va rog nu va mai lasati angrenati in discutii cu astfel de indivizi, nu le dati apa la moara, asta e rostul lor pe aici.
Problema Romaniei este existenta statului mafiot care trebuie destructurat cu orice risc altfel nu avem nicio sansa.

Ein Stein spunea...

Cei care aveti timp si rabdare va rog sa intrati pe site-urile companiilor de stat, regii, deconcentrate, etc. si urmariti componenta consiliilor de administratie, declaratiile de avere si interese ale lor si trageri concluziile. E greu de gasit vreun membru al acestor consilii care sa nu fi fost ori angrenat politic, ori sa fi lucrat in alte institutii ale statului, ori sa nu fie membru in mai multe consilii de administratie ale companiilor, regiilor .... de stat. Pasii de alegere a acestor consilii de adminstratie ar cam fi urmatorii, directorul general lanseaza in licitatie publica oferta pentru o firma de recruitment, castigatoarea licitatiei propune consiliul de administratie, consiliu care la randul lui alege directorul general. Cum castiga firma respectiva contractul e iar o nebuloasa. In 99% din cazuri directorul general este acelasi care a angajat firma de recrutare. Acesta e doar varful iceberg-ului. Ce face un consiliu de administratie in o astfel de companie? Aproba bugetele, planul de cheltuieli si investitii, administratia executiva, etc. Asa ca nu va mai mirati de ce unele firme de partid se imbogatesc peste masura iar noi nu avem de niciunele. Oare DNA-ul nu ar trebui sa se ocupe de astfel de situatii.
Nu uitati ce indignata era individa aia de la USR, Gairal, ca a fost luata la intrebari cum de face parte din patru consilii de adminstratie in companii de stat. Am dat exemplul cu USR-ista ca sa va demonstrez ca statul mafiot nu are preferinte politice sau ideologice asa ca sa o lasam mai moale cu partidul bun si rau.
Statul mafiot este problema Romaniei, stat mafiot pe care Iohanis face orice sa abata atentia de la existenta lui.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Col. (r) Neacsu Marin pe care il plagiati fara sa rositi macar un pic se pricepe la legi tot asa cum va pricepeti si dvs.
Mai bine indicati sursa decit sa va asumati o asemena gogomanie.

Iulian Mareș spunea...

Despre hoarde...

Cât de imbecil sa fii și dezbinător când spui psd-isti și românii!
Hoardele psd_iste și restul...vai nouă!

brenda spunea...

Sa va mai preocupe si ce spune DL DRAGNEA acum 2 saptamani sa ,gata , rezervistii sant nedretatiti . pai a zis ca intr-osaptamana ,gata , se rezolva , cum e asta , nu aspius si anul in care va fii saptamana aia dar vin alegerile si atunci o sa ii plesneasca in fata vorbe gratuite

Stelian P. spunea...

Sa ridem cu doi colonei:
".. prima întrebare este anticonstituțională pentru că nu poți interzice un drept stabilit de dreptul umanitar internațional,..."
Acolo se vorbeste despre condamnari, nu despre aministie si gratiere.
Unde scrie in dreptul international (sau in orice drept vreti) ca amnistia si gratierea fac parte din drepturile omului ?
Daca ar fi asa mai are rost sa judecam faptele infractorilor daca ei au dreptul la amnistie si gratiere ? Le cerem scuze pentru deranj si ii trimitem acasa.
😊😂😂😂

Iulian Mareș spunea...

Daca nu ai superficial ai vedea ghilimele...și diferența cu PS!...în acest caz roșește un bătrân neomarxist, ca tine!
În afară imbecilităților de partid susținute, fără "" și sursă ce mai poți scoate?
Cum se face că lozincariile antiromânești asumate și postate de tine se regăsesc pe site-urile anarhiste?

PS- special nu am nominalizat adresantul. El este Dide?
Tătucul Lazăr se simte bine cu pensia și o decorație de stat mai importantă decât cea a deținutului său?...este bun de CCR, nu? Lângă Livia Stanciu!
Cred că este deja gata OUG cu arestările în masă!
Să-ți faci poză la referendum, hater adevărat! Ai și bâta?

Iulian Mareș spunea...

Oricum, sunt f bucuros căci o musca verde s-a așezat direct în gâtul ideologului bătrân doar ca vârsta, ce se vrea TaFL_ist!
De ce..în gâtul? Simplu: lipsă cap!

Iulian Mareș spunea...

Cea mai mare "gogomanie", în fapt o imbecilitate a unui grup și mai imbecil, o constituie cele 3 în 2 întrebări decretate de "M. Faraday"!
Iar susținătorii sunt pe măsură!

M spunea...

@ein Stein - corect doar o singură observație. Am avut (ne)plăcerea de a face parte din comitete și comiții de achiziție. Nu intru în amănunte. Cu bună credință am ridicat pe SEAP solicitarea noastră să zicem... faina 😁. Oferta primită la un sac era mai mare cu 40% decât dacă mergeam la Carrefour și luam cea mai bună decât făină, ambalata la kg și cu fundita. Știți că legea ne obligă bună sa luam oferta de pe SEAP? Intrati acolo să vă cruciti!!!
În rest chestia cu OUG să îl scape pe Dragnea e stupidă. Arată doar cât de idioți sunt unii.
Eu zic să se interzică și modificarea prin OUG a legii gravitației!! 😁

dora spunea...

@Gigi,
Distinse domn, mergeți la vot!.Vă înțeleg dezgustul, dar dacă nu mergeți se vor folosi alții de votul domniei voastre. Mai bine îl anulați.

Iulian Mareș spunea...

Există în cei 5% un rău...un învekit în rele, de factura josnică, bolșevică!
Pt lipsa unei " din 2 el cere rușine! Dar el fără rușine, fără jenă, fără argumente, fără demnitate nu cerea rușine lui Lazăr, PG, colaboratorul torționarilor de disidenți, găsind subterfugii ridicole!
Inițial nu am înțeles pt ce se pune avocat al diavolului!
Acum știu: pentru că și el este un Lazăr!
Când pe afișul electoral o pui pe Koveși, neotorționara, noua Pauker, totul a fost spus!
Să-i ierte EL, cu puterea lui nemărginită, căci Oastea este creștină!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va doresc tuturor un Paste fericit, in Domnul nostru, Isus Hristos, cu sanatate si tot ce va doriti!

kostas spunea...

Unde vedeti voi ca scrie in intrebari despre violatori, pedofili, etc, ca pot fi gratiati? Intrebarile sunt strict pentru coruptie. Spun unii ca sunt anticonstitutionale, ca nu se pot aplica, ca trebuie schimbate prevederile constitutionale. Pai da. Daca poporul spune da la referendum, daca politicienii ar vrea sa faca vointa poporului, ar trebui imediat sa se apuce toti, indiferent de partid, sa schimbe articolele din Constitutie, astfel incat sa indeplineasca vointa poporului. Dar ei niciodata nu or sa faca asa ceva. Fiindca ii doare in fund de popor.

Huhu Rezea spunea...

Pentru analfabeții funcțional, care nu înțeleg titlul acestui topic, a interzice prin Constituție amnistia numai a faptelor infracționale de corupție, ar însemna permiterea, implicit, a amnistiei pentru hoți, tâlhari, criminali, violatori,
La asta va indeamna iohanisul vostru,

Stelian P. spunea...

@Huhu
Scrieti chestiile astea pentru specialistii gen Mares dar nu pentru mine. A initiat presedintele revizuirea Constitutiei cf. art. 150 sau deocamdata intreaba poporul ce parere are despre 3 intrebari ? Daca referendumul va fi validat abia atunci sa vorbiti despre analfabeti, DUPA ce vedeti propunerea de revizuire, nu inainte.

M spunea...

@kostas - un principiu de drept e ca ceea ce nu e interzis este permis. Deci liber la grațiat violatorii, criminalii și pedofilii. Să îi mulțumească lui Johannis!
Întrebările nu sunt anticonstitutionale! Sunt doar cretine! 😁 Ele sunt făcute pentru trepanații lui Johannis.
Stați cu "poporul" în gură!!!! Dar nimic despre faptul că "poporul" a votat zdrobitor pentru PSD!!!! Dar partea aia de creier vă lipsește!
Românii vă zic "trepanați" cu un motiv clar. Sunteți incapabili să gândiți.

Iulian Mareș spunea...

Doar că reflecție pt măgarul TFL-ist întârziat, care nu numai că nu zboară, dar vrea sa și aterizeze!
Printre drepturile garantate de declarație sunt:

drepturi civile–dreptul la viață, libertatea și securitatea persoanei, viață privată și de familie, inviolabilitatea locuinței, secretul corespondenței, onoare și demnitate, libera circulație, căsătorie și întemeierea familiei, întrunire pașnică;
drepturi politice–dreptul la azil, cetățenie, alegeri;
drepturi economice–dreptul la proprietate, retribuție egală pentru munca egală;
drepturi procedurale–dreptul de a fi un subiect de drept, dreptul la recurs efectiv, la un proces echitabil;
drepturi sociale–asigurări sociale, muncă, dreptul de a înființa sindicate, dreptul la odihnă și timp liber, la un nivel de trai decent, asigurare în caz de boală, șomaj, văduvie, bătrânețe, dreptul la educație.
Însă, pt retardații neomarxisti, în fapt foști politruci comuniști, toate acestea sunt doar un lux de fâșie grănicerească, menită să subscrie prima interzicere a drepturilor!

kostas spunea...

Analfabeti sunt cei care nu inteleg ca, prin intrebarile puse, se refera numai la coruptie. Nu se refera la toate infractiunile. Unde vedeti voi ca se intreaba despre amnistia celorlalte infractiuni,ca se vrea gratierea si amnistia violatorilor, pedofililor,etc? Unii stiu numai sa jigneasca daca cineva nu e de acord cu el,ii considera Iohanisti, exact cum gandesc fundamentalistii pesedisti

Stelian P. spunea...

@Iulian
".. prima întrebare este anticonstituțională pentru că nu poți interzice un drept stabilit de dreptul umanitar internațional,..." ziceti dvs.
Unde sunt trecute in drepturile omului dreptul la amnistie si gratiere ? Din ce ati trecut dvs. exact astea lipsesc.
Prima intrebare este:
1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"
Puteti sa raspundeti la subiect ?

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Din cauza (merge nemaipomenit -datorita- specialiștilor ca tine am suportat o putoare evidentă, al cărui comportament de grof-bizar a dus în derâdere și supranumele de neamț! Numai "specialiștii" retarzi nu înțeleg nimic. Asta din cauza fâșii, adică îngustimii!

radu spunea...

Cornelius Flavius Ifrim,

HRISTOS A INVIAT!
Bucurie tuturor!

Huhu Rezea spunea...

Un om întreg la bilă nu poate sa interzică amnistia infracțiunilor de corupție fără sa interzică în același timp și amnistia faptelor de furt, terorism, tâlhărie, omor, viol, tortură.
Asta incearca sa sugereze titlul topicului pentru cei care au cât de cât habar de noțiuni elementare de drept.
Una este să interzici amnistia faptelor de corupție si alta e să excluzi faptele de corupție sau violente dintr-o lege de amnistie.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Numai în cazul în care aceștia au și "bilă" pot și procesa ceva....dar ei sunt troli!
Numai când vor fi tâlhăriți cu violență vor înțelege?
Au tot atâta minte cat fanaticii galeriilor de fotbal!
Iarta-i Doamne, că nu știu ce spun și vor! Ei au reținut că nătângii.. Dragnia și atât! Nici nu contează cum și pt ce...dar li s-au spus că numai dacă Dragnia e la pușcărie vor guverna ei! Retardatul de mai sus nici macar nu știe că pe el nu-l va întreba sau solicita cu nimic!
Să returneze mâine groful cei 320000€ și analizăm atunci cine-i mai corupt!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Un om intreg la bila poate sa treaca in articolul care urmeaza sa fie modificat...."mai putin (cu exceptia) infractiunilor de coruptie si asimilate acestora." si in felul acesta violatorii si cei de care va temeti vor fi exclusi.
Un om intreg la bila si cu studii juridice nu ar trebui sa critice in mod grosolan un viitor articol din Constitutie pe care nu il cunoaste. Dvs. stiti ce modificari se vor propune in Constitutie sau in CP si CPP si care va fi formularea lor ? Dvs. faceti o analiza a unei prevederi pe care nu o cunoasteti sau ii incitati pe "sustinatorii infractorilor" la violenta verbala ?
Un exemplu de exceptie in vigoare gasiti la art. 19 sau mai bine la art. 53. Observati ca egalitatea in drepturi nu e egala pentru toti ?

Stelian P. spunea...

@Draghici
Haideti sa vedem mai intii care este rezultatul referendumului, sa vedem daca va fi validat, sa vedem daca presedintele va initia revizuirea Constitutiei si sub ce forma si apoi sa uzam de libertatea cuvintului. Deocamdata dl. Huhu le da liber specialistilor in jigniri si injuraturi care sustin cauza infractorilor dar care nu stiu pe ce text combat.
Si eu cred ca putem combate coruptia cu legi clare si dure dar mai cred ca aceste legi nu trebuie facute de infractori, legi care reduc perioada de prescriptie, legi care dezincrimineaza abuzul in functie, legi care nu le permit romanilor care au zeci de milioane de camere de luat vederi sa le foloseasca imaginile ca mijloace de proba. Asta e reforma justititei pe care o sustin Huhu si cei ca el ? Prin relaxarea legilor vreti sa eliminam coruptia ?

Stelian P. spunea...

@Draghici
Am fost acum 2 ani intr-o tara araba unde furtul se pedepseste cu taierea miinii. Barbar dar eficient. Un prieten care era cu mine si-a uitat DSLR-ul la masa. Dupa citeva ore cind nu mai avea nicio speranta l-a gasit tot acolo. Credeti ca daca acolo ar face legile infractorii si-ar mai fi gasit aparatul la masa ?
Nu stiu dar promit sa ma interesez daca acolo se da mita la doctor si care e rezultatul. Pina atunci spuneti-mi dvs. daca va simtiti confortabil pe patul de spital stiind ca fara plicul de rigoare s-ar putea sa va lasati sotia vaduva.

Iulian Mareș spunea...

Imi pare cu regrete, dar coruptia nu se poate combate ci doar controla! Ea a fost, este si va ramane vesnic pe Pamant!
Numai trepanatii, trolii de serviciu, Stelicii...etc, urla din toti bosogii si se mai si cred europeni, modernisti, futuristii dreptului, in fapt neomarxisti fara stiinta macar: La Brutarie, La Brutarie!...batand din palme si picioare, cu okii injectati de sange si bulbucati cu jugulara umflata, cu singurul neuron si ala bolnav!
Pai daca o singura banca din ROU sau o singura institutie ar fi facut la fel ca ING sau Ww (ajung 2 exemple?, hai sa adaugam si madamme Christine Lagarde-"neglijenta"/FMI) astia beau sange si mancau jar de balega uscata!
Eu zic asa...daca un partid si-a pus-o pe afis pe Kovesi, altele sa-l puna pe Cocos, pe Pinalti si altii pe Nikolski, Pauker si cu ce ar fi mai prejos Capitanul?
Gretos si puturos!...si apoi, exista si corupt si corupator!
...pana una alta coruptia sta in cei 320000 de euroi!

Iulian Mareș spunea...

Referendum a la Coldea si si Maior!

Intrebarea va fi secreta iar buletinul de vot, in plic sigilat, va fi primit de fiecare alegator in sectia de votare. Dupa vot acesta va semna o declaratie pe proprie raspundere ca nu va divulga intrebarea tertilor.

PS-...astept "" din import (Olanda sau Germania, prin Kovesi si Partizanu')

Iulian Mareș spunea...

De prin Rahova, cartierul, un exemplu elocvent....
Părintele Constantin Necula a intrat, vineri dimineață, în direct la matinalul Digi FM, unde a povestit ce înseamnă de fapt Vinerea Mare, trădarea lui Iuda și că ar trebui să ne asumăm greșelile pe care le facem și să nu ne plângem. ”Mântuitorul nu s-ar fi plâns că i s-a făcut dosar politic", a spus el.

În acest context, Victor Ciutacu, jurnalist România TV, a făcut un scurt comentariu.

”Băi, popa glamour, că tot e vinerea mare și o arzi interesant, nu vrei să te duci tu oleacă la brutărie nevinovat și, după ce ieși, să ne povestești ce mișto e să fii martir?”, a scris Victor Ciutacu pe contul său de Facebook.

PS-inca nu au sosit ""! Sa fie retinute de fostii granicerii romani, actualii hateri? Nu pot sa cred asa ceva! Ei sunt cu Partizanu!

Iulian Mareș spunea...

Vestele Galbene vor si ele un referendum sau modificarea conditiilor de executare a acestuia!
Deh, la Paris invata tinerii nostri #-isti si mai batranii politruci pervertiti in neomaxisti sa-si lege cravata la gat...

Temele propuse pentru referendum

Vestele galbene cer între altele modificarea Constituției, în vederea posibilității organizării unui referendum din inițiativa populară, fără acordul Parlamentului sau al Președintelui. Protestatarii cer ca RIC-ul să poată fi organizat pe patru teme diferite: pentru a putea vota o propunere de lege, pentru a abroga o lege sau un tratat adoptat de Parlament, pentru a modifica Constituția sau pentru a revoca un ales. În lume există mai multe democrații care permit referendumul direct la inițiativa cetățenilor, pe diferite teme dintre cele evocate mai sus: Italia, Elveția, Noua Zeelandă sau chiar Germania sau Statele Unite permit organizarea unor referendumuri la nivel național sau federal.

PS-am primit un mesaj...privind ""! Nu se livreaza in perioada sarbatorilor!

Iulian Mareș spunea...

Insusi ”Iisus, fiul lui Dumnezeu, a fost răstignit ca urmare a unei judecăți, într-un proces, aici, pe Pământ. I s-a refuzat salvarea ca urmare a voinței poporului său, care a preferat să îl salveze pe Barabas. S-a născut, a fost răstignit și a înviat pentru ca Dumnezeu Tatăl să ne arate cât de mult ne iubește și ne iartă... oricât de sadici și de cruzi am fi.

Creștinismul s-a născut dintr-un verdict juridic greșit! Religia cea mai îngăduitoare pentru cei ce realizează răul făcut și se căiesc pentru nedreptatea înfăptuită, a luat naștere ca urmare a unui proces dureros. Cu toate acestea, sunt unii care nu au înțeles nimic din asta, deși bat biserici, își fac mii de cruci și pupă moaște fără număr. Dumnezeu să îi ierte și să ne lumineze tuturor inima și mintea, ridicându-ne de pe ochi vălul neadevărului și al încrâncenării! Doamne-ajută!”, a fost mesajul transmis de Ingrid Mocanu.

PS-am luat "" pe datorie, dar nu de la olandezi sau nemti!....ei sunt mai mult atei si nu atenieni!

Leo spunea...

CRISTOS A ÎNVIAT !
Cu drag tuturor.

Stelian P. spunea...

@Iulian
"Imi pare cu regrete, dar coruptia nu se poate combate ci doar controla!"
Mie imi pare cu hohote de ris la adresa educatiei unui colonel.
A combate inseamna a lupta, nu a invinge.
Ma rog, pentru un nationalist limba romana nu e importanta.

reddog spunea...

Iulian Mares
Tudorel Toader va ramane in Istoria Romanilor ca un Iuda.
Hristos a Inviat!
Amin!

Iulian Mareș spunea...

Visul nostru este societatea feudală, de clan, specifică multor țări arabe!
Dar, nu era mai bine să-i scoată okii pt a nu mai vedea ce fură? Și cu DSRL filmai câteva cadre horror? Bun exemplu!
Doamne ferește! ...bine că nu suntem vecini cu ei!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Adevărat a înviat!

PS:...sper ca USR să nu interzică religia, ca înaintașii lor! Sau să emită o OUG, ceva, cu să ne salte pt credință: habotnici, practicanți sau mai puțin practicanți!
Au politruci bătrâni ca vremea să-i inițieze și apoi să-i perfecționeze!

reddog spunea...

Pe mine ce ma mira (dar nu prea mult) este faptul ca un mare militar precum Maresalul Antonescu nu este elogiat de multi militari, cel putin vocal si public,
De sub pat nu conteaza. 😁
Ar trebui sa o faca, personal, barbateste, cu nume si prenume daca tot se cred mari militari.
Unii se cred militari pentru ca au avut si ei "servici" si o dau si ei cum pot in functie de interese marunte.

"Mari militari" salopetistii astia...😁

Huhu Rezea spunea...

Ca viitor condamnat pentru fapte de corupție, nici Johannis nu va vota Da la Prim întrebare a referendumului convocat doar de forma, pentru a-i ajuta pe laberali la europarlamentare. Nici nu-l interesează referendumul.

Iulian Mareș spunea...

Red,
Vezi că facandu-i ode mareșalului ai șanse f. mari sa ajungi la Aiud, pe prima lege decretată de Partizan! Și...vei da tot de Lazăr, decoratul, în comisii și nu te vor lega cu lanțuri medievale, cu prin fizica ghinionistă, ție îți vor aplica doar microunde! Vei sări ca pop-cornul! #, # și iar #…!
Decât să vorbești de mareșal mai bine de Cioloș, Bârnă și Sica-mandolina, căci ei sunt "exemplele neamului."

Iulian Mareș spunea...

Stelica, juristul mondial,
UTC-ist bătrân și prostuț,
Afla singur ce înseamnă a controla...doar retarzii nu pot face diferența între a combate și a controla! Forme și mijloace...
De aici și micimea ta sufletească, de neterminat!
Ajung la concluzia că au știut ăștia ce fac când au ras grănicerii și au preluat un procent insignifiant!

reddog spunea...

Iulian Mares

Recunosc, nu fac parte din "miliardele" de "colonei"si "generali" din Armata Romaniei. 😁
Cu toate astea ii respect pe adevaratii colonei si generali ai acestei tari ( nu mai putin decat pe toti militarii romani)
Eu sunt fan legiunile romane, o armata eficienta cu putini ofiteri superiori.
Coloana vertebrala a acestei armate o reprezentau centurionii.
Acesti luptatori care cu batul de vie ca un semn al autoritatii chiar reprezentau ceva.
Erau in prima linie si multi nu mai apucau pensia.
Altfel spus nu erau salopetisti din astia cu calcule. 😁
Ofiterii ofiteri erau cu putine exceptii din clasa senatoriala/aristocratica.

Curios din fire fiind as vrea sa stiu daca nulitariii romani stiu cati maresali a avut Armata Romaniei, de drept, onorific sau pe campul de lupta.

Offf, daca legiunile romane aveau miliarde de colonei si generali era vai de mama lor... 😁😂

M spunea...

Întrebările lui Johannis sunt idioate.
Luptăm de am obosit e vreo 10 ani cu corupția. Am născut și pe zeița anticorupției. Vi se pare că avem ceva "succesuri"?
Colegul reddog are probleme cu Tudorel Toader (încă nu e clar de ce) și cu coloneii și generali. Nici aici nu îmi e clar! Vroia să fie și nu a fost? Nu vroia și l-au făcut?
Ei sunt PENTRU anticorupție, dar făcută corect, cu respectarea drepturilor procedurale și împotriva tuturor corupților nu doar împotriva celor care nu sunt cu președintele țării.
Justiția este sub bocancul lui Johannis care duce o luptă acerbă pentru subordonarea totală.

Iulian Mareș spunea...

Red,
Dar ai rămas captiv rău organizării militare antice; îți recomand să afli și ce era în spatele unei legiuni!
În afară de faptul că au fost destui elitiști, intelectuali subțiri, care l-au maculat pe Stefan, Miha, pe Eminescu, sunt destui care îi pun in spate Odessa și Transnistria!
Departe de a fi un fan al mareșalului, trebuie să știi că există și atunci un MStM, Cdt de D, CA și A, iar implicarea lui la comanda directă a trupelor este puțin exagerată pt că generalii erau f valoroși, armata ducând lipsa de anumite mijloace: Tv, Art, ATc, Au.,...etc!
Unii au alta varianta cu Transnistria...aflu că sunt edituri care refuza și în zilele noastre tipărirea!
Cad despre miliarde de colonei...un sfat: întreabă-i dacă in activitate au semnat cu acest grad; unii l-au primit în ziua pensionarii!😂🤔 Deh, fiecare cu nivelul lui de ambiție și noroc!
Spre corectă ta informare: armatele, prin cele mai eficiente mijloace și/sau forte speciale, își planifică nimicirea/dezorganizarea PC (punct comanda); și în ele nu găsești Lt, cpt. ....etc! 🤔

reddog spunea...

Iulian Mares

Stiu ce era in spatele legiunilor romane, logistica dar si interese...

Ma refeream la structura, organizarea, strategia si stilul de lupta.
Disciplina, ordine, curaj!
Dura chestiunea, lupti, invingi sau mori!
Dogari plangaciosi cu "Vae Victis"pot fi multi, astia sunt razboinici cu creionul chimic...

Iulian Mareș spunea...

Eu l-aș critica doar când aș fi putut face și am făcut mai mult ca el!
Într-un fel, pot admira kiar și un escroc gen Caritas, care a reușit, manatt de alții, să fure bani de la mulți proști, pt câțiva șmekeri!
Golaneala aia nu a fost creație românească ci tot de import!
Dar, sunt sigur că nu știi primul mare act de corupție, actul primordial, tot de afară venind impulsul!
Pt că nu era unic proprietar și nu putea vinde pe nimic totul, a trebuit ca Guvernul Neulander să returneze oamenilor banii pe acele părți sociale, un fel de acțiuni!
Așa a început drumul spre pierzanie...

Iulian Mareș spunea...

RED,
Dar daca esti asa pasionat de lucruri veki incepe si tu cu Falanga lui Alexandru cel Mare!
Si sune-le unora ca cel mai puternic om care a trait pe pamantul asta a cerut sa fie ingropat cu mainile afara!

Ein Stein spunea...

@Politrucul comunist
Pai Stelica daca in tara aia araba s-au taiat, se taie si se vor taia maini in continuare pentru furt arata cat de eficienta e practica. In alte tari arabe se spanzura in draci pentru fapte mai putin grave decat furtul si cu certitudine se va spanzura in continuare cu acealasi apetit. Barbar, dar eficient? Sa inteleg ca asta e noul curent in randul neocomunistilor? Sa respectam valorile arabe? Si in Romania sunt situatii in care oameni aflati in nevoie financiara gasesc portofele sau bunuri de valoare si merg degraba la politie si le predau, culmea e ca la noi inca nu se taie maini sau se spanzura.
Pe de alta parte nu prea inteleg ce legatura este intre aparatul foto, coruptie si taieri de maini.
Se da mita in spitale? Daaaaa! Este o practica cunoscuta pana si de cei de la gradinita. Se poate face ceva? Daaaaa! Trebuiesc destructurate clanurile mafiote din spitale. Pai tu ca pacient, de treaba, cand mergi la spital nu te interesezi cam cat merge spaga la doctorul X sau Y? Binenteles ca da, altmintrelea de unde ai stii cat sa dai. Pai pe cine intrebi? Pe cei care au mai fost sau pe holurile spitalelor unde umbla "vorba".
Asta cu spaga la medici si asistente e doar partea nesemnificativa a situatiei. Tu crezi ca administratiile spitalelor nu cunosc practica? Ba da, dar fac si ele parte din acelasi clan mafiot. Omerta. Nu mai vorbesc de banii cheltuiti aiurea pe "investitii" in spitale pe la tot felul de firme parazite abonate la astfel de contracte.
La noi a devenit o cultura de a da "ceva" indiferent ca e vorba de medic, profesor, functionar, etc. A cui e vina principala?

Ein Stein spunea...

@Politruc comunist
Inca din frageda pruncie romanul este dedulcit la a da mita, cum am scris in comentariul anterior face parte din cultura noastra, cred ca ar trebui trecuta la capitolul folclor alaturi de Miorita. Nu de putine ori apar in ziare discutii intre parintii elevilor din clasele primare ce si cum sa ia "cadouri" invatatorului X sau Y, cat sa dea, cat sa-i puna pe card, cine nu a dat, etc. Unii zic ca asa e frumos, altii zic ca este o mizerie, pe altii nu-i intereseaza. Oamenii cu tigla pe casa ar trebui sa intrebe daca e legal si nu ar trebui interzisa practica, o practica de-a dreptul paguboasa si ticaloasa. La fel ca in "sanatate" si in invatamant s-a discutat la nivel politic despre aceste situatii insa masurile nu au aparut. La un moment dat s-a discutat mai concret despre mita data medicilor si din cate imi aduc eu aminte concluzia a fost sa se dea in continuare dar mai cu fereala si sa-i zica altfel. Asta ma face sa cred ca exista o stransa legatura intre celulele mafiote de prin spitale si conducerea centrala. Gandesc eu ca nici nu avea cum sa fie altfel atat timp cat incepand de la ministri in jos toti provin din sistem.
Cultura, traditie, educatie, viitor.
Spanzuratori si taieri de maini?
Nu!
Destructurarea statului mafiot e singura solutie. Trebuie eliminata cauza coruptiei si nu a efectelor acesteia. Taierea de maini trateaza efectele si nu cauza.

M spunea...

Eu nu știu de un referendum organizat vreodată, într-o țară democratică făcut împotriva unui partid!!!
”Acest referendum este și despre PSD - cine merge la vot, poate să dea o lecție PSD-iștilor”, a spus Iohannis.
Trepanații lui Johannis schelălăie că "votul poporului" e important dar uită că de ani de zile se kcă pe votul care a adus PSD la putere.
După mine poate să ia referendumul lui Johannis 110% voturi cu o participare de 120%. O să mă intereseze exact cât i-a interesat pe trepanați legitimitatea PSD.

Iulian Mareș spunea...

Ce diferență este între OUG neomarxist prin care se baga oamenii la pușcărie, li se confiscă averea, trăiesc și zămislesc în grup (eventual părinte 1 și 2) și legea șaria sau ifosele absolutiste ale unui șeic berber sau tuareg ce-și tine supușii în sclavia de tip feudal absolutist?
Este una singură: unii se numesc Andrei Caramitru-ifose de legionar întârziat, Cioloș Nealesul (ăsta a fost numit de mic in orice funcție că Stalin) sau Barna Consilierul de Orice Numai Muncă-Nu, iar pe alții El Jahir, Abdulah, Omar...etc, sultani, padișah, șeici, ce conduc cu tribul și neamurile?
Astea sunt reperele politrucului idiot, de tip nou, care atât de acru este în neuronul bolnav încât nu știe că în unele țări furtul unei cantități mici de hrană nu se mai pedepsește penal!
Dacă pune mâna pe putere Dide, Caramitru și ceilalți pe politrucii comuniști veki îi bagă primii la brutărie! Să fii convins de asta...

Stelian P. spunea...

@Ein
Mai intii va propun sa va puneti de acord asupra apelativelor cu care ma onorati. Utecist batrin, politruc comunist, neocomunist, granicer ras (!?) etc. nu de alta dar nu citesc toate comentariile.
Cind o sa aratati care este procentul furturilor in tara respectiva pe ani, valori etc. abia atunci puteti spune ca metoda este sau nu eficienta. Nu o aprob dar am vrut sa spun ca daca vreti sa combateti furtul atunci metoda este inasprirea pedepselor nu relaxarea lor. Sper ca ati inteles acum dece am dat exemplul cu aparatul foto.
Cu alte cuvinte si destructurarea clanurilor mafiote din spitale si nu numai se face prin legi mai aspre si prin sprijinirea celor care lupta cu coruptia si aceasta lupta nu trebuie condusa de infractori ci de oameni fara cazier.

Stelian P. spunea...

@Draghici
Nu am spus ca vreau sa traiesc intr-o asemenea legislatie. Ca tara (uniune) daca ma gindesc la Emirate atunci mi-ar placea sa traiesc acolo. Nu stiu daca acolo se taie miini (la alta tara ma gindeam cind am dat exemplul) dar stiu ca e o tara sigura in care hotii nu au viata usoara iar cifrele lor despre criminalitate ne sunt net superioare cu toata civilizatia noastra milenara.
Legile la noi nu prea sunt clare si nici corecte (nu generalizez) dar am explicat ceva mai sus ca la noi sub conducerea unor infractori legile devin tot mai permisive si au articole cu dedicatie (vezi dezincriminarea abuzului in functie sau folosirea mijloacelor de proba).
Am licenta in drept si nu numai atit asa ca ma pricep putin.

M spunea...

În Mexic este legal să plătești un polițist să îți caute de exemplu mașina furata și "în afara orelor de serviciu"
Militarii americani se bucură de reduceri importante la nota de plată la unele restaurante sau la cea de cazare la un mare lanț hotelier. La fel și militarii din armatele membre NATO. 😁 La fel și la îmbarcarea în avion militarii americani și cei din NATO ai prioritate (urcă după business class și persoanele cu handicap).
Tot de la Marele Licurici polițiștii primesc cafea, donuts și pizza gratis sau micul dejun. Nu este considerată mita dacă polițistul nu a "cerut în mod explicit să nu plătească".
Ce e mită și ce nu e, e doar o chestie culturală. Cadourile date dascălilor (de și-au luat unii 6 case) sau medicilor sunt OK. Dacă însă e vorba de un polițai să zicem atunci e cu cătușe și cu întins pe jos în uniformă. La noi corupția este folosită politic. O mizerie născută de Băsescu și continuată de Johannis. Doi idioți!

Iulian Mareș spunea...

Să moară...bip, bip,...de necaz!
"Au fost alegeri anticipate astăzi în Spania. Potrivit exit-poll-urilor, scrutinul a fost câştigat de Partidul Socialist, cu 28% din voturi.
Dar....alegerile au înregistrat şi o premieră pentru ultimii 36 de ani: cu peste 12% din sufragii, extrema dreaptă (WOX) a intrat în Parlamentul de la Madrid."

Parcă văd că ajunge la guvernare #extrema stânga, neomarxisti! 😂🤔
PS-titlul și nu numai îmi aparține, restul este DIGI-24!
...preluare din Raportul de activitate al Politrucului cominternist.

ionmorarucluj spunea...

Și eu până la un moment dat am avut sperante de la psd.
Acum nu -mi ramane decât să-mi ling ranile si sa calculez banii irositi prin instante cu decizii anulate de o tropetista psd-ista de la CA cluj.
Nu se va intampla nimic ,sau daca se va întampla ,totul va fi după chipul si asemanarea lor.
Îmi voi indrepta votul spre cei care ne-au favorizat L 223 si L 241.
@ M @ mares
Cu respect va sfatuiesc sa nu inghititi toate ”hapurile” prescrise de acesti ”buni de vrajeala in scopuri personale” .Faceti intâi „anamneza” furturilor din portofele fiecaruia de catre acesti ” nemaipomenit de curati in politica” -iubitori de militari doar la nevoie de voturi ,apoi studiati unde se duc banii actualului buget ,eficienta ”investitiilor in spitale ,scoli ,gradinite ,autostrazi ,drumurile nationale si europene pline de gropi, profesori care vor reveni dintr-o meritata vacanta pe langa ”meritatele alte vacante” ,etc,asistentele medicale la care trebuie sa te uiti ca la” soare” dupa internare,etc

După ce ”l-au lichidat” si pe d-nul Tudorel (o sluga credincioasa) ce ar mai fi de spus?
Nu era mai echitabil pentru d-nul Tudorel sa vina cu niste pedepse pentru ”smecheri” similare cu cele din Spania spre exemplu!!!! Poate nu mai era nevoie de gasit intrebari pentru referendum !
Ia cititi d-voastra aici ,si veti intelege cum se tine cat de cat coruptia ,traficul de influebnta ,etc la respect prin UE si la spanioli în mod special ( stiti cred ca,câteva din rudele apropiate ale regelui sunt in puscariie pentru incalcarea legii ?).

https://adevarul.ro/international/europa/cum-pedepseste-coruptia-spania-fostul-trezorier-partidului-popular-condamnat-33-ani-inchisoare-351-ani-detentie-alti-29-oficiali-1_5b0ced02df52022f7586b67f/index.html

https://romanialibera.ro/actualitate/international/membrii-partidului-popular-din-spania-si-oameni-de-afaceri-au-fost-condamnati-la-inchisoare-intr-un-dosar-de-coruptie-440640

Cu permisiunea d-voastra pun si eu o intrebare ”de referendum UE” si de bun simt .
Chiar credeti ca prin reducerea pedepselor si a perioadei de prescriere a condamnarilor penale se va reduce corupti printre corupti ,mafioti ,traficanti de influenta ,etc?
Oare nu ar trebui cumva sa copieze si spaniolii ,etc modelul de la noi ? Sau poate chiar toata UE !!!!!
Cu stima , Moraru I. de la Cluj



Iulian Mareș spunea...

În UE există abuzul în serviciu, așa cum e la noi? Este art cu care DNA s-a jucat că nimfomana cu dildo!
Ce tot nu este clar? DNA și nu numai au făcut poliție politică și au uitat sa instrumenteze o infracțiune, dar știu bine sa M adevărul și să acuze pe probe cat o ceapa degerată! Și noi trăim aici...
Corupția va fi sub control când magistrații vor fi profesioniști, înțelegi domnule 3 în 1?
Nici în multe țări UE fotografia digitala nu constituie probă, iar în Italia un document în fotocopie color nu este acceptat! Daca Emiratele sunt etalonul eu kiar că am inceput sa cred că ți-ai găsit locul!... măcar în mental!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Atita timp cit Emiratele sunt un pol al turismului international vizitat de milioane de turisti (renuntati macar o ora la antene si urmariti pe YouTube filmele postate de turisti si poate reusiti sa iesiti din limitarile care va caracterizeaza) atunci ar trebui sa fie un etalon si pentru noi. Petrolul e principala lor bogatie (pe cale de epuizare) pe care au investit-o in mod inteligent astfel incit au devenit o atractie pentru turisti. Noi avem infinit mai multe bogatii dar ce sa vada turistii la noi, casele lui Iohannis sau domeniul Dragnea, taximetristi jegosi care cer sute de lei pe o cursa de 3-4 km., hoteluri cu personal prost platit si instrruit, cai ferate in care deraierile sunt la ordinea zilei ? Vreti sa spuneti in fudulia oarba care va defineste ca noi suntem etalon pentru "primitivii" din Emirate ?
Stiti ca 80% din populatia Dubaiului e formata din emigranti care vin pentru locurile de munca ? Seicii aia primitivi nu au construit garduri la frontiera ci aeroporturi ultramoderne pe care ii primesc. Stiti ce inseamna sa circuli pe sosele cu 6 benzi pe sens si unde in ciuda infrastructurii viteza maxima este de 120 km/ora ? Camerele de luat vederi cu softuri de identificare a fetei sunt peste tot si multumita lor automatele care vind aur (da, au si asa ceva) nu sunt vandalizate de hoti iar vitezomanii primesc in citeva secunde imaginile si amenda pe telefon. Cautati pe net "Politia in Dubai" si o sa vedeti ce dotari au si cum se comporta cu turistii. Primitivi ce mai !
Acum 70 de ani Dubaiul era un sat de pescari. Uitati-va pe net cum arata acum si lasati coada mai jos ca nu va face cinste.

Iulian Mareș spunea...

Moraru?Cluj

Nici eu nu sunt multumit in totalitate de PSD, dar trebuie recunoscut ca a facut pasi importanti pe linia salarizarii si pensiilor!
Un raspuns partial despre elogiata Spania il aveti mai sus!
Cat despre drepturi si libertati in acest regat, pana in 75, parca, dictatura, doar va aduc aminte ca daca un parinte, buni...a fost frankist, in Armada nu poti servi nici ca subofiter!
Cert este ca nu-i cel mai bun exemplu, kiar daca exista acele exceptii prezentate de dv!
Unde mai pui ca monarhiei trebuia sa i se puna stop dupa primul rege si trebuiau sa urmeze consultari populare privind forma de guvernamant! Fost sustinator al lui Franco, Juan Carlos I aduce totusi pacea sociala, supravietuind si unei lovituri de stat militare, insa lucrurile nu par sa fie tocmai limpezi nici azi in aceasta monarhie in care, Franco a ales regele, ce nu era tocmai urmasul imediat pt coroana regala!
intr-o anumita masura, specifica multor imperii coloniale, putem spune: ce am fost si ce-am ajuns!?...si asta neluand in calcul ca pana la asocierea in CE, Spania era o tara nu tocmai dezvoltata, sau cu mari regiuni f sarace!
Oricum, trebuie sa retinem ca mita si coruptia sunt pe sume f mari si greu de controlat in tarile sarace! Aici averile se fac si desfac precum caruselul anotimpurilor!Va rog sa retineti ca atunci cand ai infiintat PNA, ulterior DNA, kiar si DIICOT, ca structuri centrale si independente in PG ti-ai pus singur anatema, te-ai dalmat ca fraierul! Nu sunt elemente justificabile: asasinate politice, consum si trafic greu cu droguri, spalare de bani, retele mafiote de tip clan, trafic de arme...etc!
Era necesar sa faci curatenie corecta in servicii si magistratura, apoi sa delimitezi clar nivelul numirilor politice! prima greseala sociala s-a facut cu marirea excesiva a simbriei magistratilor, deci cumpararea unei puteri din stat, ulterior acordarea de prerogative extinse si nelegale unor servicii! Ce vreti mai mult, decat ca acest binom realizand ca este insasi fundatia si nu doar caramida sa nu-si doreasca mai mult, cat mai mult?
repet, si cu asta inkei, veti ramane perplex cand in scurt timp veti afla care a fost miza lor pt a/coruptie: translarea catre ei a averilor coruptilor!...acum 2 ani am facut o predictie: lupta asta urata, mizerabila, de la noi, A/coruptia va sfarsi lamentabil prin implozie: procurorii si magistratii se vor aresta intre ei, sistemul se va curata cu anticorpi, pt ca au fost cele mai conservatoare structuri, incapabile sa se automodernizeze si politicul, din varii motive - interese -, nu a intervenit! Nu se puteau restructura unitatile de parket si magistraturile pe alte principii, sau ei isi fac propriile legi? Ce atatea CA si judecatorii in orase cu 5-6000 de locuitori? La 2 judete, hop o CA!
Stiti cati bani toaca un magistrat de la o CA, care nu are domiciliul in orasul respectiv?...diurna, delegare, cazare, masa.... Cineva este semizeu sau patrician si restul sunt plebei, sau, nici atata, sunt auxiliari? analizati cate procese avem noi si cate sunt castigate? si cine si-a umplut buzunarul? Nu a fost vointa politica, inteleg! Dar nici juridica?...bai, stai asa, oamenilor astora li se incalca drepturi legale si noi suntem superplatiti sa facem dreptate! si o facem? NUUUU! Dar noua, sistemului? Cu siguranta DAAAA!

Iulian Mareș spunea...

Stai numai sa se termine titeiul!....Sunt satul de Despotii Luminati! Vor mai ramane cele 7 emirate unite sub conducerea unui Emir sef? Scoliti pe afara si iesind direct din cort in aula universitara ei nu au facut decat sa aduca societatea de consum in tara! Cand camilele vor paste pe insula palmierilor vom mai vorbi!....unii zic ca petrolul mai este pt 50 de ani, altii 30! oricum o generatie si atat! Au produs ei camere digitale, au produs softwarw, au produs instalatii de desalinizare? Nuuuu! Ei doar platesc! Vor doar paine si circ, specific primitivilor! Se rup de sale cu munca? Nuuu! Au construit cu tehnologia lor, cu arhitectii si inginerii lor? NUUUUU!
In afara de turistii cu dare de mana si prostituate, romanii au plecat la munca in servicii!
Si nu in ultimul rand vezi ce sistem democratic au! Clanul seicului sus, tot felul de inlesniri pt popor, de tip comunist, taxe, impozite, preturi....etc, cu un singur scop: Evitarea revoltei! Cand cumperi aceasi masina, dar in 7 culori, sa iesi cu cate una pe zi, esti intreg la minte? Nu ar fi cazul lor, dar asa in general!
Vom mai vedea, curand! Nu societatea araba ne este telul, kiar daca putem face afaceri bune cu ei!

Iulian Mareș spunea...

Stau si ma intreb

Ceva timp in urma, la Sarbatoarea nationala de 1 Decembrie, la tribuna oficiala trona Partizanul cu cateva nulitati nationale, iar intr-un tarc, Ponta, Tariceanu si Firea, pe motiv ca sunt penali rau si aduc atingere maculatei inaltimi prezidentiale.
Vai, si ce murmur si ce zgomot....nu suporta penalii, inocentul cu 47 de dosare, inkise, ce-i drept de tucalarul Lazar! Inkise deocamdata! Vom mai vedea si cum este cu prescrierea, ca poate Andrei are si draftul unei OUG pe aceasta tema, mai stii?
Azi, Tariceanu si Ponta sunt akitati de justitia suverana!
Intrebare: dar prostia prezidentiala, intinarea celebrei si gustul nenormal amar al zilei ce se sarbatorea, cine o akita? .....doar sluga Unkeselu?

PS-poate are un raspuns la el sustinatorul Dirham EAU?... "limitarea": nu numai licentiat si mai mult ... de atat! Parasind antenele vom gasi demagogia groteasca, uneori a/nationala! In primul rand sunt singurii ce s-au opus betivului national! Singurii! Iti spune ceva? apoi, aceasta acuza te apropie de Dide si caii lui, pe care nu a fost in stare sa-i spele! sa fiu coleg de ideologie cu Dide, Ceausescu si Angi?...eu nu sunt impuscator de cocori! Impuscati-i voi! Eu am vazut destui prostalai care sunt complexati de tot si toate, acuzand greseli gramaticale ale unei femei, dar ei nu pot lua "S" la o dicatere din clasa aII-a!
Aferim! ... a la Dubai! :))

Iulian Mareș spunea...

Iata si corupsen, la altii....

https://www.dcnews.ro/proteste-in-cehia--impotriva-numirii-noului-ministru-al-justitiei_650340.html

Iulian Mareș spunea...

Erata...
Moraru/Cluj

Scuze, semnele sunt pe aceeasi tasta! Vina imi apartine.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu am timp sa astept 30 sau 50 de ani pina termina ei titeiul si sa vad cita dreptate aveti. Deocamdata deja s-au orientat spre alte surse de bani grei: cele din turism. Au azi o serie de superlative care le aduc milioane de turisti si miliarde de dolari. Cel mai inalt turn din lume (e in constructie altul si mai inalt), cel mai mare acvariu din lume, cel mai luxos hotel din lume, cel mai mare mall din lume cu patinoar si teren de ski,etc., etc. In 2020 ei cei primitivi gazduiesc Expozitia internationala nu noi. Si pentru ea construiesc cel mai mare aeroport din lume cu toate ca mai au vreo 3. Stiti ca in Dubai se afla 20% dintre macaralele lumii ? Construiesc in draci, zi si noapte, tocmai ca sa nu mai depinda de petrol.
Le fac altii pentru ei ? Si care e problema ? De ce nu facem si noi la fel ?
Va inselati amarnic (ceva normal la dvs.) cind credeti ca doar turistii cu dare de mina pot merge acolo. Avionul e cam scump dar daca il planificati din timp e accesibil, din cele peste 3500 de hoteluri (repet: peste 3500) nu sunt toate de 7 stele. Preturile la alimente sunt apropiate de cele de la noi, taxiurile sunt mult mai ieftine iar soferii mult mai civilizati decit majoritatea de la noi.
In loc sa "furam" ce e bun la ei si sa aplicam urgent noi le plingem de mila cu ce vor pati peste 30-50 de ani. Ce destepti sunt unii, specialisti in tente si gogoloaie pe harta.

Stelian P. spunea...

"Singurii! Iti spune ceva?"
Da, mie imi spune, dar dvs. va spune ceva ? Singurii....
Toate tarile civilizate ne critica dar noi suntem singurii, tot mai singuri.

Ein Stein spunea...

@Stelian
Doar politruc comunist, celelalte nu-mi apartin.
Ma tem ca nu intelegi sau nu vrei sa intelegi legatura intre cauza si efect. Legile penale sunt consecinte ale unor cauze care produc efecte. Societatea hotaraste niste standarde dupa care vrea sa traiasca, spre exemplu societatea hotaraste ca nu e bine sa se fure, pana acum totul e bine, dar totusi se fura. Aici intervine legea care ii pedepseste pe cei care au furat, deci sunt sanctionati cei care deja au furat, cu alte cuvinte este sanctionat efectul si nu cauza. Chiar daca in legi apar tot felul de vrajeli gen stoparea furturilor sau combaterea a nu stiu ce, practic legea sanctioneaza deja ce s-a intamplat, efect adica. Acum ca tu vrei ca sanctiunile sa fie mai dure, sa le taiem mainile sau sa-i spanzuram pe hoti nu face decat sa sanctioneze efectele mai drastic si in niciun fel nu sanctioneaza cauza. Tu te bazezi ca potentialii infractori se vor speria si vor fi cuminti. Fals! Dar fals rau de tot! Atat timp cat ceva e de furat se va gasi cineva care sa si fure. Exemple le-ai dat chiar tu cu taiatul mainilor. Pai si in tara aia unde se taie maini se fura in draci altfel nu ar mai exista indivizi condamnati la taierea mainilor. In Arabia Saudita se spanzura la ordinea zilei, astia nu spanzura cate unul doi ci loturi intregi de zeci de insi o data. Daca nici moartea nu-l sperie pe hot atunci cum crezi tu ca se va elimina hotia. Pedepese si mai dure, cum ar fi?
Furtul nu va disparea niciodata, e in ADN, suntem totusi animale chiar daca unele inteligente.
Pentru a se estompa furturile trebuie actionat asupra cauzelor si nu efectelor. Spre exemplu un om bogat nu va fura o parlita de ciocolata din magazin insa un om sarac va incerca.
Sa facem in asa fel sa fim toti bogati si sa nu mai fim tentati sa furam. Asta a fost un exemplu, nerealist binenteles pentru ca nu putem sa fim toti bogati.

Ein Stein spunea...

@Stelica - politrucul
O alta solutie ar fi ca cei care au in custodie bunuri sa fie in asa fel alesi incat sa le pazeasca nu nadejde, sa nu fie el tentat sa fure sau sa faciliteze anumite grupuri de interese sa aibe acces la acele bunuri. Acum in opinia mea in Romania cea de a treia situatie e cea mai des intalnita, ma refer la banii publici. Acele grupuri de interese le numesc eu clanuri mafiote iar daca facilitarea accesului la banii publici este facuta de cei care au in custodie acei bani nu fac altceva decat sa transforme institutiile statului intr-un un stat mafiot. Am scris institutiile statului si nu stat mafiot pentru ca am vazut ca multi nu inteleg pe deplin notiunea de stat.
Acei bani nu neaparat se fura cu sacul, multi dintre ei se scurg pe cai care par mai putin grave, gen salariile angajatilor pe ochi frumosi, amante, cunostinte, prieteni, etc. Sunt multi bani risipiti pe calea asta. Momentan in Romania sunt cateva sute de mii de angajati peste numarul optim, ma refer la bugetari. Ce cauta astia aici, cum au ajuns si cat costa bugetul de stat salariile, bonusurile, sporurile, etc. Pai mult rau de tot, iti garantez. Pe de alta parte unul angajat pe aceasta filiera va trebui sa fie recunoscator celui care l-a adus acolo si oricand binefacatorul ii va cere ceva mai putin ortodox va face pe dracu in patru sa-l multumeasca. Aici alti bani risipiti, adica furati.
De asemena mai e situatia cand unul dintre astia se implica in proiecete de mare anvergura, gen infrastructura. Ei fiind complet analfabeti cel putin din punct de vedere profesional insa avand spate nu fac altceva decat sa incurce si sa risipeasca bani si timp.
Problema e mai adanca si sunt mai multe situatii fata de cele enumerate de mine.

Ein Stein spunea...

@Stelica - politrucul
Citeam zilele trecute ca s-a dat in folosinta primul sens giratoriu suspendat din Romania in cadrul unui proiect pentru o bucata de autostrada de 20 km. Proiectul a inceput acum 10(zece) ani si este departe de a fi finalizat. Sensul giratoriu dat in folosinta este complet inutil pentru ca duce intr-un camp. Deci dupa zece ani inca nu s-a finalizat un parlit de proiect basca ca e complet inutil. Inutil, inutil, sa-l ia dracu, problema e ca s-au cheltuit aproape 500 milioane lei, din acei bani o parte imi apartin pentru ca am platit taxe si impozite. Cine se ocupa de infrastructura rutiera? Pai CNAIR.
Stelica intra pe site-ul CNAIR si cauta consiliul de administratie, citeste CV-urile lor. Ai sa vezi ca niciunul dintre ei nu au pregatire in domeniu, sunt promovati din randul secretarilor de stat, prefecturilor, consilierilor de prin tot felul de ministere. Pe mine ma duce gandul ca numirile nu au fost facute urmarind o procedura legala urmarind performanta ci mai degraba una politica. Din pacate nu sunt date si declaratiile de avere si interese almintrelea vedeai ca tot acesti indivizi fac parte din mai multe consilii de administratie in comapaniile de sta nu doar in asta. Daca consiliul de administratie e asa inchipiueste-ti cum sunt angajatii. In urma cu cativa ani CNAIR fostule CNADR din numarul total de angajati doar 3% aveau pregatire in domeniu, numarul probabil acum a mai scazut. Deci doar 3% dintre angajati munceau pentru proiectele de infrastructura rutiera. Restul ce faceau, in conditiile in care institutia este supradimensionata in schema de personal.
Cu alte cuvinte crezi tu ca daca PSD va pierde alegerile si vor fi castigate de PNL, sa zicem, se va schimba ceva? In bine zic.
Daca ai timp berechet poti sa urmaresti consiliile de administratie de la toate companiile si regiile de stat, povestea se repeta.
Iti garantez ca nu, astia fiind flamanzi vor numi ei la randul lor cu mai multa darnicie, fata de partid, iar noi tot ca prostii, vom avea aceleasi sosele, aceleasi spitale, scoli, etc.
De aceea iti recomand sa-ti calauzesti energiile pe cauze reale nu inventate.
Tine minte, CAUZE.
Cauza hotiilor si a dezastrului este statul mafiot, asta trebuie destructurat.

Huhu Rezea spunea...

La referendumul lui Iohannis vor merge doar cei care sunt de acord cu amnistierea și grațierea hoților, tâlharilor, teroriștilor, criminalilor și a altor violenți.

M spunea...

Am spus și am sa mai spun de o suta de ori :
- PNL a tăiat pensiile și salariile, a mărit taxele și tva-ul.
-USR este un partid care incita la violență, la uciderea militarilor, la confiscarea proprietății private.
- PMP îl au pe Băsescu iar Pro România pe Ponta.
Ce îmi rămâne? PSD a dat înapoi banii tăiați de PNL, a dat înapoi pensiile militare de care nimeni nu se atinsese de pe vremea lui Cuza și pe care le tăiase PNL și Băsescu.
Da, PSD a ciuntit legea 223 dar este încă corectabil.
Iar cretinismele cu justiția merg la trepanații lui Johannis. Un om normal la cap nici nu bagă în seamă idioțeniile cu amnistia, grațierea, termenele de prescripție.
Oricine e împotriva PSD să vină cu argumente clare privind un partid care respectă militarii și vor avea votul meu. Până atunci continuați cu inepțiile lui Johannis că nu vă mai ascultă nimeni!!

Gigi spunea...

Hristos a Înviat!

Păi,vedeți d-lor,d'aia nu respectă politicienii Constituția țării.Se uită invers!Cel puțin asta ne indica această caricatură,inspirată,
dealtfel,care deschide tema art.de față.
Exemplu:Art.98 din Constituție,după cum se uită personajul respectiv,îl vede 86.
Cam așa a văzut cam toți politrucii de 30 de ani încoace!Pe dos.

Stelian P. spunea...

@Ein
Sunt perfect de acord. Nu cred ca PNL va schimba ceva in mod vizibil. Am mai scris aici ca nu votez cu ei si am dat si explicatiile de rigoare.

@Huhu
Eu voi merge cu toate ca nu sunt de acord cu amnistia pomenita de dvs.

ionmorarucluj spunea...

@ Huhurez
Ce poate fi mai nociv pentru o societate cu sperante si nazuinte spre dezvoltare ,progres social ,moral,cultural , ecomonic,etc decăt coruptia generalizata.
Nu considerati d-nule Huhurez ca fenomenul ”coruptie” de la nivel mic pâna la nivel înalt nu face altceva decat sa antagonizeze societatea si sa-i transforme pe multi în tâlhari ,hoți de voie sau de nevoie ,violatori de drepturi ,libertati ,femei si barbati , ”teroristi” cu jalba-n protap in capul politicienilor corupti,etc
O societate condusa de corupti si dominata de coruptie pe toate palierele nu poate genera bunastare decat pentru o mica parte a societatii,adica pentru ei si acolitii lor in general. Asta este marea problema si granita intre corupti o categorie si partea din societate care in urma coruptiei la nivel inalt genereaza fenomene imorale ,antisociale ,de multe ori raspuns la degradarea societatii conduse de corupti.
Ce poate fi mai grav decat pentru o societate mai grav decat coruptia( analizata prin definitia ei) pe toate palierele ???
Nu-i mai bine sa lassati poporul (care mai are demnitate si vrea sa traiasca altfel ) sa se pronunte, apoi sa trageti concluzii? Poate ar fi fost nevoie de niste intrebari mult mai dure si pragmatice . Să lasam însă poporul sa decida la urne dupa care ne supunem vointei lui.

” Definitie juridică coruptie -dr. pen - reprezinta acele fapte limitative reglementate de lege, precum luarea si darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta etc.; constituie activitatile ilicite desfasurate in scopul obtinerii de avantaje materiale sau morale, a unor pozitii sociale sau politice inalte. Coruptia cuprinde incalcarea normelor referitoare la indatoririle functionarului public, precum si neindeplinirea obligatiilor legale de catre agentii economici, avand un grad sporit de periculozitate sociala, cu profunde consecinte negative asupra intregului sistem social. Exista mai multe tipuri de corupti, si anume: coruptie profesionala, economica sau criminalitate economico-financiara sau de afaceri, si coruptia politica, ce include diferite activitati cum ar fi finantarea ilegala a campaniilor electorale, promovarea cu precadere in functii guvernamentale a unor persoane numai pe criterii politice.
corúpt2, ~ă : conr~, ~úmp~ / Pl: ~pți, ~e / E: corupe] 1 Alterat2. 2 (Înv) Care și-a pierdut caracterul originar. 3 (Înv) Care și-a pierdut destinația inițială. 4 (Înv; d. cuvinte) Greșit. 5 (Înv; d. cuvinte) Deformat. 6 (D. oameni) Care și-a pierdut integritatea morală Si: depravat, pervertit. 7 Mituit2.
corúpție V: conr~, ~iúne / Pl: ~ii / E: fr corruption] 1 (Înv) Alterare. 2 Seducere. 3 Depravare. 4 Abatere de la cinste. 5Abdicare de la o datorie.”

Punerea sub stapânire a coruptiei poate duce in mare masura la normalizarea societatii si eliminarea in mare parte a fenomenelor antisociale de care vorbiti (hotie ,tâlharie,violuri ,terorism politic ,etc)
Stiti bine ca prin tarile nordice puscariile sunt aproape goale ! Asta ca sa limpezim putin apele. Putina coruptie =societate spre normalitate.
Cu tot respectul - Moraru I. Cluj

Iulian Mareș spunea...

Daca erai deștept când trebuia făceai tu și eu te aplaudam! Dar, cum vezi este sau a fost invers! Dar și alea se fac argumentat....nu alandala!
Exact...când petrolul este pa și toate celelalte sunt pa, pt că nu mai exista energie și petrodolarii!
Să vezi atunci turism ..😂...și nu eu, ci alții au spus asta! Am ajuns sa apreciem și hărnicia popoarelor arabe...ăștia taie mâna, irakienii spânzură, ceilalți executa și tranșează ziariști opozanți! Tot ce-mi doresc! În WW2 și după perla era Libanul! Unde este azi?
Acum ai alt fetiș: dacă mai ieri aplaudai HUN și Vestul, acum ai dat-o pe arabi! Știu că-ți pute mămăligă nostră, dar asta ești: din neamul mămăligar românesc! Ca și mine, dar mie nu mi-a fost rușine cu mămăliga "dintre dinți", oriunde am fost! Mănânc pui și pește cu usturoi și mămăligă la fel cum mănânc și calamari si brânză Camembert și de Brie! Fără pic de rușine sau ifose cosmopolite!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ai aflat ce postări jegoase are UE de Paștele românilor?
Pentru asta merita multa T_uie!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu-mi pute mamaliga noastra si consum si eu pui si peste cu usturoi. Diferenta dintre noi este ca eu nu le consum in public si nici inainte de a iesi in public. Problema de educatie.
"mie nu mi-a fost rușine cu mămăliga "dintre dinți", oriunde am fost!" Va cred, va stiu de patriot adevarat, mai ales oriunde.
Banuiesc ca nu stiti dece in avioane se interzice consumul produselor aduse de acasa. Nu, nu pentru ca se tem ca nu le facem planul la cumparaturi. Mai ginditi.

Stelian P. spunea...

PS
Cu tentele si gogoloaiele aveti dreptate. Nu am dorit sa merg la Academie asa ca am ratat momentul lor. A fost suficient pentru munca mea sa invat ce semnifica ele.

Huhu Rezea spunea...

@Moraru
Eu nu cred ca dta încluzi printre corupți si pe Johannis sau pe Băse.
Nimic nu este credibil când și din combaterea corupției faci politică de partid, inducând sugestia ca doar psd- iștii sunt corupți.

Nu te supăra, dar întrebările sunt în bătaia de joc a celor care nu au cunoștințe juridice.
Un corupt,care a deposedat statul roman de sute, poate mii de imobile, pentru grupul etnic german, nu are credibilitate să întrebe romnânii dacă sunt de acord cu interzicerea selectiva a grațierii si amnistierii.

Iulian Mareș spunea...

Moraru/Cluj
Teoria este f frumoasă și utilă!
Am 2 nedumeriri totuși:
-sustineti mascat golaneala din USR, partidul serviciilor?
-cand faci 7 case din meditații (imposibile) neplătind taxe și impozite, ești, sau nu, corupt?

PS-cand DNA contestă in instanță toate hotărârile instanțelor pt "marii corupți" pe motiv de complet nelegal constituit, mai puțin pt Lakeul de serviciu-Orban/PNL, poate fi acuzat de corupție însuși DNA-ul?... știți sigur că există proba în care circarul asta de 2 lei, cu fratele la Cotroceni, cerea doar 50000€, pt campania electorală!
Și pt că asta nu-i justiție, eu nu votez golaneala anarhistă a USR ci, mai repede, aș da încă o șansă alianței actuale, care a încercat să modernizeze totuși justiția și nu prin 118 OUG introt zi, că Cioloș!
Este f periculos să spui că faci justiție prin acțiuni și proceduri ilegale! Așa, mâine va puteți trezi în lanțuri la Aiud! Nu?

PS- puneți pariu ca, atunci când Portocală, își va lua 15 ani, va regreta tot, va plânge isteric și se va sparge împotriva celor care l-au comandat?
Așa că definițiile docte pica în fața realității crude! Cred că nu faceți parte din cei care văd un Parlament în care se vor regăsi Dide, Sandy, Angela, Andrei Caramitru & Co și "Ceaușescu"?...sau da?!

Iulian Mareș spunea...

Vorba cuiva,
Bă, ej prost sau te prefaci că nu înțelegi?
Desigur, din arta operativă atât ai reținut!
Cât despre produsele tradiționale consumate în avion, recunoșteai cum mi-ai cerut o Scânteia și cutia de vitamina C pt sare, că brișcă și ceapă aveai!
Oricum, consumă liniștit și..., căci găsești ușor apa de gură!

Iulian Mareș spunea...

Oare asta-i corupșen vero-vero?

https://www.capital.ro/kovesi-e-distrusa-informatiile-care-o-desfiinteaza-pe-fosta-sefa-a-dna-s-a-aflat-ce-a-facut.html/amp

ionmorarucluj spunea...

@ Huhurez
Ca om-fostă cătană bătrâna in lupta cu gasca basesciana imi permit sa adaug citatelor dintr-un mare om politic si comandant militar,

Napoleon Bonaparte despre reușită şi succes,

*„Orice soldat poartă în raniță bastonul de mareșal”
**„Singurul mod de a rămâne sărac este să fii cinstit”
***„De la sublim la ridicol nu este decât un pas”

o fraza din gandirea mea bântuita de traiul actualelor vremuri;
**** orice politician la castigarea voturilor are in mapa profesionala ”inclusa” si ”eticheta de corupt/coruptibil”. Depinde doar de aluatul din care este plamadit daca si-o lipeste în frunte sau nu în timpul mandatului .

Asta legat de coruptia transpartinică din politica la nivel inalt care genereaza coruptie generalizata în tot ce misca in tara asta. Si invers ,interesele coruptilor de la nivel mic si mediu genereaza coruptia la nivel înalt.

Si ca sa va asigur ca nu sunt partizanul vreunui partid in privinta coruptiei dati-mi vă rog un corupt din psd si va dau doi din pnl,alde,etc s.a.m.d. ,îmi dati doi din psd si va dau patru din pnl ,alde ,etc. Asa poate vom intelege mai bine ce inseamna ce inseamna coruptie generalizata si la ce pot duce ”aplicatiile” lor,ce pot genera pentru stat , popor , societatea cu idealuri si vise frumoase.

Pacat de tânara generatie fara repere morale si sociale în diversa societate romaneasca pusa pe capătuială cu orice pret. Nu le-ar strica inclus in programa scolara un manual cu referire la lupta anticoruptie. Asa poate ca viitori politicieni vor da legi (nu prin OUG) in domeniul penal de a caror efecte sa tremure toti coruptii,mafiotii ,hotii,etc.






Iulian Mareș spunea...

Când CSM nu-i ridică gradul profesional lui Kovesi, în baza unei legi și norme, la solicitarea Zeiței Nefertiti, Slujirea însăși, pt că nu a dat niciun examen de grad, dar câțiva judecători de la ICCJ i-l acorda prin hotărâre, avem dreptul să credem că justiția asta pute rău și are personaje ținute de sfori?
Să fie primit, nașa să fie fericită!
O fi asta corupșen?

Gigi spunea...

Sper,ca d-nul Moraru de la Cluj,în intervenția sa de mai sus,în referirea d-lui la flagelul corupție să se fi referit la toți corupții de orice culoare.Dealtfel,
corupții,hoții nu au culoare,ci doar se folosesc de colori pentru a-și atinge scopul.
Nu comentez ce a spus d-lui despre referendum.
Da,așa este,corupția,dacă nu se vor lua măsurile necesare,și asta în cel mai scurt timp,va duce la un dezastru de neimaginat.
Urmele aceștui flagel au început deja să se vadă.
Dar,încă o dată o spun,nu schimbarea unora cu alții,care au stat pe tușă,s-au încălzit și acum urmează să intre în teren.

capitanu nemo spunea...

În societatea noastră, veniturile obţinute trebuie să fie în concordanţă cu munca depusă, cu rezultatele efective ale activităţii fiecăruia în producţie, iar avutul personal trebuie să fie dobîndit din venituri cinstite.

Acumularea de bunuri din venituri neprovenite din muncă este de natură a transforma proprietatea personală într-un instrument de exploatare a muncii altora sau de speculă.

În vederea înlăturării unor asemenea situaţii şi în scopul de a apăra proprietatea socialistă(6) şi de a ocroti proprietatea personală provenită din muncă, a apărut necesară instituirea unui control asupra provenienţei unor bunuri ale persoanelor fizice, care nu au fost dobîndite în mod licit.

Potrivit legii, este supusă controlului provenienţa averii oricărei persoane fizice, dacă sînt date sau indicii că există o vădită disproporţie între valoarea bunurilor acesteia şi veniturile sale şi nu se justifică dobîndirea licită a bunurilor.

Reglementarea adoptată nu are în vedere situaţiile în care din probele efectuate rezultă că bunurile provin din săvărşirea unei infracţiuni care poate fi urmărită, în acest caz urmînd a se aplica dispoziţiile legii penale.

Valoarea bunurilor a căror provenienţă nu este justificată este supusă unui impozit de 80%(7).

Pentru descoperirea şi sancţionarea cazurilor la care se referă legea şi, totodată pentru a preveni denunţările neîntemeiate şi a apăra onoarea, demnitatea şi proprietatea personală, s-a instituit o anumită procedură în ce priveşte declanşarea controlului, organele de cercetare şi judecare a unor astfel de cauze, modul de soluţionare a sesizărilor, precum şi stabilirea răspunderii celor care fac afirmaţii mincinoase cu privire la provenienţa bunurilor unei persoane fizice.

Astfel, controlul poate începe numai pe baza unei sesizări scrise şi semnate şi numai după ce din relaţiile obţinute de la denunţător şi organele de stat şi obşteşti(8) rezultă date că între valoarea bunurilor persoanei în cauză şi veniturile acesteia există a disproporţie vădită.
(…)
Ţinîndu-se seama de dificultăţile de justificare a provenienţei bunurilor dobîndite la o dată prea îndepărtată, s-a prevăzut că va fi supusă controlului, în condiţiile legii, provenienţa averii dobîndite după data de 1 ianuarie 1962(9).”

Aceasta este o mare parte din expunerea de motive la Legea nr. 18/1968 privind controlul provenienţei unor bunuri ale persoanelor fizice, care nu au fost dobîndite în mod licit. Mai era cunoscuta sub denumirea populara de “legea ilicitului”.O astfel de lege ar trebui sa fie instituita prin referendum.

Iulian Mareș spunea...

Sa plangem pe umarul comunistilor din 62? ... sau sa ne intristam ca nu am aplicat metode moderne pt timpurile de azi?

M spunea...

@ Domnul Nemo - art. 44 din Constitutie "Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă."
Chiar si asa se pot confisca:
a) bunurile produse prin săvârșirea faptei prevăzute de legea penală;
b) bunurile care au fost folosite, în orice mod , la săvârșirea unei infracțiuni, dacă sunt ale infractorului sau dacă, aparținând altei persoane, aceasta a cunoscut scopul folosirii lor. Aceasta măsură nu poate fi dispusă în cazul infracțiunilor săvârșite prin presă;
c) bunurile produse, modificate sau adaptate în scopul săvârșirii unei infracțiuni, dacă au fost utilizate la comiterea acesteia și dacă sunt ale infractorului. Când bunurile aparțin altei persoane confiscarea se dispune dacă producerea, modificarea sau adaptarea a fost efectuată de proprietar ori de infractor cu știința proprietarului;
d) bunurile care au fost date pentru a determina săvârșirea unei fapte sau pentru a răsplăti pe făptuitor;
e) bunurile dobândite prin săvârșirea faptei prevăzute de legea penală, dacă nu sunt restituite persoanei vătămate și în măsura în care nu servesc la despăgubirea acesteia;
f) bunurile a căror deținere este interzisă de lege.

Ce facem insa cand procurorii (mai ales cei din DNA-ul lui Kovesy) accepta ca denuntatorii sa pastreze milioanele provenite din infractiuni daca fac denunturi impotriva tintelor stabilite de presedintele Romaniei, seful SRI sau mai stiu eu cine? Practic, exista baza legala dar justitia fiind sub bocancul politicului NU confisca! De aceea si procurorii cu pancarte de gat pe scarile tribunalelor si trepanatii cerand ca legea sa nu se schimbe!

ARDELEANUL spunea...

Vorbe-n vant!Sasoiul se crede pe cai mari. Niciodata acesti venetici (doi sasoi=doi prosti)nu au detinut premiul fruntas la calarie.Sasoiul sa i-a aminte ca a fost un accident cand s-a urcat pe tron,NU SUNT UN NEMERNIC DE PSD-IST.

capitanu nemo spunea...

Bunurile detinute de persoane care au lucrat numai la stat(milioane de euro),acestea sunt considerate licite,dar in schimb nu se poate face dovada dobandirii lor din salariu.Constitutia daca exista vointa ,se poate schimba.

M spunea...

Domnule Nemo prepun ca și toți șoferii să plătească care o amendă zilnic. Precis încalcă și vreun articol din lege. 😁
Dar eu bat câmpii și dumneavoastră vorbiți de Johannis!!! Nu? 😁 Că Dragnea a lucrat aproape 10 ani în privat. Johannis a lucrat numai la stat și, cu salarii de profesor, și-au cumpărat 6 - 7 case.
Constituția nu trebuie schimbată. Procurorii trebuie să își facă treaba onest. Avem cei mai proști procurori din lume, aserviți politic, șpăgari, torționari și incompetenți. Iar unii îi apără....

Iulian Mareș spunea...

M,
Pentru corectitudine civică și profesionala: și parte din judecători așijderea!