Un produs Blogger.

vineri, aprilie 19, 2019

Tribunalul Buzău a anulat o decizie emisă de CPS a MApN în baza art. 60 din L 223/2015, înlocuit prin OUG nr. 59/2017

12 comments
In câteva articole am atras atenţia că se aplică greşit noul articol 60 din Legea 223/2015, modificat prin OUG nr. 59/2017, în privinţa calculului sporului pentru SOPS/ OMM.
Este vorba despre drepturi de pensie deschise după 15 septembrie 2017 în baza modificărilor aduse legii prin OUG nr. 59/2017.
Pe blog, abia recent au apărut asemenea decizii din cauză că noii pensionari  au pensiile prea mari, ori nu se documentează sau consideră un sacrilegiu să critice o instituţie militară. Cred că şi în instanţă au ajuns puţine contestaţii cu acest motiv de fapt. 
Vezi  https://www.huhurez.com/2019/01/noile-pensii-militare-sunt-

https://www.huhurez.com/2018/12/drepturile-de-pensie-militara-stabilite.html
     

Iată cum Tribunalul Buzău a anulat atât Hotărârea Comisiei de Contestaţii cât şi decizia de pensie, obligând Casa Sectorială  să recalculeze pensia militară prin adăugarea sporului OMM/SOPS după finalizarea stabilirii cuantumului în baza art. 60.
În cauză, încă de la început, s-a solicitat întocmirea unui raport de experetiză. Petentul nu s-a zgârcit, aşa cum spun că fac unii dintre cititori, să cheltuiască o sumă modică de bani pentru a convinge instanţa de temeinicia cererii sale.
Dosar nr.
2452/114/2018
PETCU GHEORGHE     reclamant
CASA DE PENSII SECTORIALĂ - MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE         pârât   
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE ÎN CALITATE DE REPREZENTANT LEGAL AL COMISIEI DE CONTESTAŢII    Pârât
12.04.2019
Complet: LMAS 3
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestaţia. Anulează Hotărârea 36973/27.08.2018 emisă de pârâta Comisia de Contestaţii din cadrul MAN, precum şi decizia de calculare a pensiei nr. 160183/1/11.05.2018 emisă de pârâta Casa de Pensii Sectorială a MAN şi obligă această din urmă pârâtă la recalcularea drepturilor de pensie cuvenite reclamantului prin aplicarea sporului pentru Ordinul „Meritul Militar” după determinarea cuantumului pensiei potrivit art. 60 din Legea 233/2015 cu modificări şi completări ulterioare. Obligă pârâtele la 1600 lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul, sub sancţiunea nulităţii, se depune la Tribunalul Buzău. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12 aprilie 2019. 

Document: Hotarâre  564/2019  12.04.2019

12 comentarii:

Anonim spunea...

Stati linistiti ca se rezolva in apel. Directivele sunt clare.......nu va amagiti !

M spunea...

Ce rău am ajuns dacă ne bucurăm de o decizie evident normală! 🤔

Gigi spunea...

Ce am reținut,este faptul că,instanta,obliga CSP a MAN,să-i plătească reclamantului cheltuieli de judecata in cuantum de 1600 lei.
Ar trebui ca acești bani să fie achitați de director inpreuna cu toți vinovații,ci nu achitată de la bugetul statului,al MAN.
Gândiț-vă cît pierde bugetul dacă cîteva zeci de mii de procese câștigate de acest brav militar care a avut curajul și fondurile necesare să se lupte cu acești cretini de funcționari,care nu înțeleg odată să respecte legile.

Huhu Rezea spunea...

@anonim
Când Casele Sectoriale îți permit să înfrângă legea pentru a emite asemenea decizii, ele știu că se adresează și unor beneficiari neinformați, nesiguri pe ei sau obedienți, așa cum pari a fi și d-ta.
Ce ar putea să facă instanța de apel diferit de instanța de fond!
Poate între timp, până se motivează decizia Tribunalului, dispare art. 60 în forma modificată de OUG 59/2017.

brenda spunea...

In apel trebuie sa vina cu date noi,altele de la fond ,asa ca se repinge ca nefondat . dar sa vedem ce mai zic ailalti

Leo spunea...

Dacă nu dispare pana pe 20 mai , nu mai dispare pana in 20:20.
Justițiabilul nostru , poate sa faca o cerere de redactare si comunicare in 30 de zile a Hotararii tribunalului ca sa urgenteze oleacă mersul. Parata va face sigur recurs , iar Curtea de Apel vom vedea "zise orbul"........

Leon spunea...

Sunt sanse mari sa fie castigat si recursul la Curtea de Apel, deoarece discriminarea este prea evidenta, iar eroarea de calcul nu este neaparat din cauza Ordonantei 59/2017 ci a ,,guleratilor,, din Casele sectoriale de pensii care in mod abuziv n-au adaugat si la cuantumul pensiei nete procentele pentru detinerea SOSP/OMM asa cum prevede art.11 din Legea nr.80/1995.
Cred ca ar fi suficienta modificarea Ordinului comun M24/2016(MApN) in sensul celor aratate mai sus.

capitanu nemo spunea...

Unele instante nu isi respecta nici propria jurisprudenta din diferite motive,unul din motive ar fi ca mai primesc cate o circulara in care li se spune sa ,,judece cu deosebita atentie,,

Huhu Rezea spunea...

Eu cred că petentul a fost asistat de avocat.
Cel care dispune declararea apelului in aces dosar ar trebui pus să plăteasca din buzunar cheltuielile de judecata

Gigi spunea...

Nu numai că nu-și respectă propria jurisprudența,dar nu se respectă nici macar hotărârile jud.de către cei
care au avut calitate de pârât și tot ei ar trebui să le respecte,adică să le pună în executare.Ma refer aici la funcționari de primării.
Da,așa ar trebui procedat!Nu-ți faci datoria,ai greșit calculul omului,instanta a constatat că nu ai respectat prevederile legii,tu funcționar vei plăti cheltuielile de judecată,nu statul.Să vedeți atunci cum s-ar respecta legea și vor fi eliminate și abuzurile.

Semaka spunea...

Pentru Moș Alecu.
Am trimis pe email" DECIZIA DE ACTUALIZARE " a pensiei de serviciu MApN pentru a fi analizată asa cum am primit mesaj pe mail.

Unknown spunea...

A câștigat si in apel. Numai ca in hotararea curtii de Apel este înlocuit art.60 cu art.30 din aceeasi lege, drept pentru care casa de pensii nu i-a plătit nici in ziua de azi diferențele si cuantumul actualizat al pensiei.