Un produs Blogger.

joi, mai 16, 2019

Avocatul Poporului nu a aflat că pensiile militare se indexează, nu se mai actualizează

28 comments
La această instituţie nu s-a aflat încă de art. 84 din OUG nr. 114/2018 , care a modificat art. 59 din L 223/2015, modificat prin Art. VII al OUG nr. 59/2017, astfel:
Art. 84
1. Articolul 59 va avea următorul cuprins:
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică.Cred că petentul a fost a reclamat numai de plafonarea pensiei militare la nivelul mediei soldelor nete, nu şi eliminarea actualizării pensiilor militare.
In rest, AP spune că guvernele pot să decidă cum vor în legătură cu cuantumul pensiei militare, în întregime necontributiv, şi cu partea necontributivă a pensiilor speciale.Argumentația juridică utilizată pentrurespingerea sesizării este în acord cu deciziile CCR și CEDO.




28 de comentarii:

Leo spunea...

Avocatul ÎMPOTRIVA poporului este o slugă a lui F&M , iar persoana care a formulat documentul cred că este o SINECURISTĂ din zona SAVANȚILOR de la F&M.
După ea , pot să existe diferențe și de 8 ori între pensiile persoanelor care au o situție juridică similară și echivalență ca valoare socială , că nu este încălcat spiritul constituției.
AVOCATUL ÎMPOTRIVA POPORULUI = RUŞINE NAŢIONALĂ = un #NIMIC pt. popor, ci numai pt. clanurile lor mafiote.

brenda spunea...

RUSINE

Iulian Mareș spunea...

Leonardos,
Ia uită-te pe site-ul oficial cu ce se ocupa majoritar AvP!
Apoi vezi că el este ekivalentul Ombudsmanului European!
Daca este numit și nu ales sau în urma unui concurs, tu ce așteptări ai?

Mihai spunea...

Un oportunist mai mare nici ca se poate.Scopul,trecerea timpului si o pensie speciala.Ba o voia si mai mare numai ca la sesizarea presedintelui CCR i-a dat peste bot. Inca un slugoi gen ala dat jos de la justiție.

Gigi spunea...

Păi,când s-a spus că ăștia au format un Clan și îi interesează numai de ei,de rubedeniile și cunoștințele lor,a sărit unul în sus ca mingea și a zis ca să o lăsăm mai moale deoarece facem uniforma de râs!!??
Dar,ăștia care sunt puși să ne apere interesele legale nu se fac de râs cu astfel de răspunsuri?
Nu observațți, ei și-au tras salarii de bugetari de NEAMURI PROASTE,iar nouă ne taie și ne îngheață pensiile an de an?
Foarte bine ne fac,că suntem niște mămăligi! Ne purtăm cu mănuși că vezi,Doamne,pătăm uniformă.Dar ei,nu o pătează
prin bătaia de joc?
AP=RUȘINE,d-le chiorbea.

Le spun,acestor.......,să citească tot art.1 al legii 223 și să-i întreb după aceea de ce a mai fost introdus?
Somn ușor,dragi camarazi!
AP,ccr și guv.lucrează pt.voi!

brenda spunea...

dar pensia suplimentara ciodita de astia cum e? nu lw este rusine cand un cetatean merge sa fie militar si depune un juramant ,statul ii ofera nistew drepturi , ve tot ne balbae ei cu contributia ,aia e la civili sa se duca la dracu cioraba asta de chior ce e HUOOOOOOOOOOOOO

Gigi spunea...

Ah!Am uitat să întreb pe tov.Av.al P:
Dacă a văzut acea luminiță de la capătul tunelului?
Dar,se pare că da,dacă este pe o funcție atât de bănoasă.

Trebuie să schimbe sigla,din Av.Poporului în Av.Guvernului.

capitanu nemo spunea...

Are dreptate Gigi,pentru a fi luati in seama trebuie sa contam ca si votanti si sa nu mai fim considerat un electorat captiv,daca la europarlamentare PSD v-a lua in jurul a 30 la suta iar PRO ROMANIA 10-15 la suta in doua saptamani psd modifica legea pentru a-si aduce electoratul inapoi.

Leo spunea...

FELICITĂRI petiționarului ,
care se vede de la o poștă că este un LUPTĂTOR cu sistemul MAFIOT și PERVERTIT la fel cum este și Dan Băz. și Claudiu si Iuliu P , Stelică P de la IŞ , etc... etc...
Era să-l uit pe "Flavius , MĂCIUCARUL SPAIMA PĂDURENILOR" care pe 22 va avea O MARE VICTORIE.

Iulian Mareș spunea...

Nemo,
Pariu?
Ponta nu sare de 6%, iar PSD + ALDE dar de 55%, după redistribuiri!

BONIFATIE spunea...


Şi în completare la art.1, învederat de d-l GIGI, aş adăuga şi prevederile art.2 lit.b) din Legea nr.223/2015: "principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege".
a.p. (nu merită majuscule) se face că plouă (fiind trecut de ora nouă, vorba cântecului) când e vorba de nediscriminare şi trage nişte concluzii, ratio legis, care rup legea în două, ca să fim tot pe rimă. Vă daţi seama ce muncă sindicală a făcut pe vremuri.
Încă un personaj care va avea nemeritata pensie formată din 5 cifre.
Am avut şi eu parte de un astfel de răspuns greţos de la a.p..
DA! Trebuie să fim mai incisivi, pe site-uri, pe la Parlament şi prin pieţe.
Unii dintre noi chiar suntem... dar cam puţini.
Unde sunt generalii noştri care ar putea fi reprezentativi!?
Poate că va veni un caporal ca să ne rezolve problema/problemele.
Noapte bună tuturor!

Negritoiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Negritoiu spunea...

capitanu nemo,
daca....,daca....daca....O sa treaca si alegerile europarlamentare iar situatia,in ceeace ne priveste,va ramane aceeasi.
Si iarasi vom zice: daca la prezidentiale....,daca la parlamentare....
PSD-ALDE are calculele bine facute:alegatorii din randul rezervistilor sant impinsi spre aceasta alianta de catre PNL si USR prin declaratii neinspirate(vom desfiinta pensiile speciale). Iar PRO ROMANIA nu prezinta garantie: pe vremea cand Ponta era Prim ministru s-a blocat aplicarea Legii 223,dand astfel posibilitatea emiterii OUG 57.
Nu sunt PSD-ist dar recunosc ca am votat aceasta formatiune si, analizand realizarile obtinute pana in prezent ii voi da votul in continuare.

capitanu nemo spunea...

Conform statisticilor oficiale, la începutul anului 1990, Armata Română avea un efectiv de circa 400.000 de militari. Ulterior, după restructurarea oștirii, numărul lor a scăzut treptat, iar astăzi s-a stabilizat la mai puțin de o sută de mii. În mod neașteptat, în același timp s-a petrecut un fenomen extrem de ciudat: pe măsură ce efectivele de militari scădeau de la un an la altul, numărul generalilor creștea exponențial.

Așa se face că, acum, România este, probabil, singura țară din lumea civilizată care, în vreme de pace, are cu mult mai mulți generali decât a avut vreodată în timp de război. Dar asta nu e tot: avansați, după cum se spunea cândva, ,,la apelul de seară al bocancilor“, apoi cocoțați în poziții de forță, unii dintre domnii generali cu umerii cocoșați de epoleți auriți s-au apucat de potlogării, una mai gogonată decât alta. În 2015, Armata română mai număra 73.000 de militari activi şi 80.000 de rezervişti. Aceste efective îi asigură la nivel mondial locul 57 în armatele lumii.

Conform propriilor legi de funcționare, Armata României este formată din trei categorii de arme: Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale, toate aflate sub comanda Statului Major General, iar acesta, subordonat direct MApN. Pe timp de război, comandantul suprem al tuturor Forțelor Armate este președintele României. Asta spun legile și regulamentele. Tot legile din domeniu stabilesc și numărul de generali de diverse ranguri care pot exista la un moment dat. Din păcate, situația reală este mult diferită. La un efectiv de mai puțin de o sută de mii de cadre, România are circa o mie de generali, de la cei cu o singură stea de aur până la cei cu patru stele, așadar, generali de armată. Este drept că foarte mulți dintre aceștia sunt în rezervă sau în retragere, dar asta nu schimbă cu nimic situația.


Dincolo de aspectele penale, cazul lui Gabriel Oprea și al ,,generalilor de tinichea“ adunați în jurul lui atrage atenția asupra unei anomalii prezente în România postdecembristă: generali care, deși nu au făcut nicio zi de război, iar unii dintre ei n-au văzut în viața lor un soldat în carne și oase, au fost avansați ,,la foc automat și în pas de defilare“. Și nu orice fel de generali, ci dintre cei cu multe stele pe epoleți, care, în mod normal, ar trebui să aibă sub comandă corpuri de armată și armate întregi. Armate care, practic, nu mai există! Acum nu mai avem ostași. În schimb, avem o armată de generali.

Ploaia de stele aurite

1.691 de ofițeri ai tuturor instituțiilor de forță din România au fost înaintați la gradul de general în ultimii 27 de an

Gigi spunea...

Întreb și eu,așa,pe persoană fizică,cum ar zice primul cioban al țării,pe dl.AP,tot ca persoană fizică,sau chiar în calitatea d- lui de AP:
Este normal că un primar să dărâme o statuie ce îl reprezintă pe marele nostru voievod Mihai Viteazul?
Fapta s-a petrecut în Oradea,unde primarul acestui oraș,mare patriot(!!!),bănuiesc,a ordonat să dea jos statuia, pusă după cum ne spune dl.Dogaru pe site SCMD,de As.mlitarilor"M.Viteazu"din Oradea.
Bă băieți,voi ve-ți intra în istoria acestui neam că cea mai neagră fila de istorie.Nici nu vă dați seama de consecințele acestor acțiuni nesăbuite.Ați întrecut demult epoca fanariotă!
Vai,mama voastră de....umane!

Leon spunea...

@Nemo, din anul 2018, Statul Major General se numeste Statul General al Apararii !

capitanu nemo spunea...

Unii din ,,armata de generali,, au si idei generoase cum ar fi sa nu se mai i-a in calcul la pensie sporurilei de noxe,de periculozitate.Ce mai conteaza ca speranta de viata a celor care au sporurile mentionate este de 60 ani.

capitanu nemo spunea...

MIHAIL, Gheorghe, de la 11 oct.1944, avansat de Regele Mihai
AVRAMESCU Gheorghe – noiembrie 1944, avansat de Regele Mihai
BĂRBUNEANU, Petre, de la 8 iun.1945, avansat de Regele Mihai
RACOVIŢĂ, Mihail, de la 1 apr.1946, avansat de Regele Mihai
LASCĂR, Mihail, de la 22 aug.1947, avansat de Regele Mihai
ATANASIU, Vasile, de la 27 dec.1947, avansat de Regele Mihai
Perioada RPR
VASILIU-RĂŞCANU, C-tin, de la 24 ian.1948, avansat de Gh.Gheorghiu-Dej
BODNĂRAŞ, Emil, de la 2 oct.1951, avansat de Gh.Gheorghiu-Dej
TECLU, Iacob, din 1958, avansat de Gh.Gheorghiu-Dej
SĂLĂJAN Leontin din noiembrie 1959 avansat de Gh.Gheorghiu-Dej
Perioada RSR
IONIŢĂ, Ion, de la 6 mai 1971, avansat de Nicolae Ceauşescu
TUTOVEANU, Ion, din 1965, avansat de Nicolae Ceauşescu
DĂMĂCEANU, Dumitru, de la 19 aug.1974, avansat de Nicolae Ceauşescu

Paul Duta, Ph.D.
Senior Scientific Researcher
Romanian Diplomatic Institute

Distribuie:

CEZAR spunea...

Captain nemo
Sa conduci un pluton ..companie ..noaptea pe ploaie sau iarna prin zapada ..la o tragere de lupta (adica pentru tine cu munitie de razboi)..este periculos??
Dar sa conduci tancul ..in timp ce tragi cu tunul de 100...si dupa doua lovituri se umple camera echipajului cu fum..rezultat in urma arderii pulberii etc..apropo de noxe..??
Dar sa stai in transeu cu FIECARE militar care arunca o grenada ofensiva si una ..defensiva cel putin..este periculos..??
Cum definesti tu ..pericolul..??

CEZAR spunea...

NB.
Inteleg foarte bine ca CEL MAI PERICULOS..este sa nu adormi in scaun la masa si sa cazi cu ochiul in creionul chimic ..dar totusi ..!!

Gigi spunea...

Și ăsta cu creionul este un pericol!Poți să rămâi orb,și să-ți zică subalternii,
"chiorule"!😁😎

capitanu nemo spunea...

Cezar,
Din pacate cei cu creionul chimic sunt foarte multi ,au idei putine si fixe(cele 4 elemente:aerul,apa,focul si pamantul).

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Nemo,
-ce fumezi, ca vor si altii?!!!!
-nu sunt generali activi decat sunt prevazuti in documente: exista un nomenclatoe cu un numar fix de functii de general, care nu poate fi modificat! Ceea ce exista in rezerva, prin avansari ulterioare, nu conteaza! Sunt pe alt tabel! :))
-in 89 erau cam 320000 de functii in armata, de la soldat la general, insa nu erau toate incadrate la pace, as zice ca aproximativ 70%!
-daca tu imi dai un singur exemplu de general in ultimii 10 ani, fara merite, incepi sa ma convingi.... vezi ca singurul tau exemplu, Oprea, a fost general de justitie militara!
-acum sunt 4 CFA (categorii de forte armate);
-ceva vreme in urma exista esalonul CA, organizat pe Bg, acum este DI, tot pe Bg, deci un comandament mai mic, tot cu aceleasi raspunderi, ba as zice cu o zona de responsabilitate dubla;

!!! Retine: Viata si cariera a facut ca sa cunosc f multi generali, in ultimii 15 ani, preponderent din FT, dar si Av si MM, kiar si DGIA! exista cateva cazuri, singulare, de avansari repetitive, unele politice, repet cateva (eu zic ca stiu de 2-3), insa ceilalti nu! Ah, daca iei in calcul ca avansarea unui general se face prin Decret si semnatarul este om politic, asta este cu totul o alta imagine, dar una fortata!

jupderval spunea...

Pentru a vedea mai bine realitatile, va anunt ca exista , acum, pensii ale unor muncitori calificati care au ajuns la 4500 lei, net. Asa ca, este bine sa judecam lucrurile si din acest punct de vedere. Doresc sa va vad comentand, si cand punctul de pensie , la civili, va ajunge la 1750 lei, fata de 1100, cat este in prezent.

Iulian Mareș spunea...

Pensiile și salariile mai mari, consum mai mare, producție mai mare, locuri de munca mai multe, impozite mai mari, PIB mai mare, învățământ mai bun, spital mai modern!
Și un Avyanyk cu gura lui proastă, în adulație pt anarhiști, cusută cu sârmă de cupru cu grosimea de 2 milimetri!

Leo spunea...

Luaţi de la mircică...........
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Leo spunea...

Nu ştiu cum s-a făcut , dar coleopterul ,de la instituția av. impotriva poporului s-a trezit și a luat în analiză situația de imposibilitate a exercitării dreptului de vot al cetățenilor români din diaspora.
S-a trezit să facă oleacă de mimă și să nu înceapă lumea să-i ceară și lui demisia.
JOS COLEOPTERUL !