Un produs Blogger.

joi, mai 09, 2019

De la trimisul blogului la Summit

55 comments
Nu a avut acreditare la evenimentele oficiale. 


55 de comentarii:

Gigi spunea...

Domnișoarele,au fost trimisele speciale la summit?
Așa Blog,așa trimiși!
Păcat că nu au avut acreditări!
Păi,eu când v-am spus că româncele sunt cele mai frumoase din lume,nu m-ați crezut.






M spunea...

Felicitări camarazilor aflați în misiune. Nu am auzit de nici o problemă deosebită. Evident că inaptul psihologic Dide a făcut scandal dar ordinele ai fost clare. Au fost ridicați fara discuții și duși la secția de poliție.
Încă il aștept pe Johannis să arunce cu noroi în militarii care își făceau datoria. Sau ridicarea protestatarilor este nasoală doar uneori?
Păcat de încă un moment pierdut. Nu că Dăncilă ar fi făcut mare lucru dar SIGUR Johannis nu a făcut nimic pentru țară.
M-am liniștit când am aflat de la Realitatea TV că invitaților le-a plăcut mâncarea. În plus suntem într-o Europa de țări egale. Noi cu MCV și fără Schengen.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Sunt olandeze! M-au invitat la o cafea...., dar ele îl căutau pe Cezar!

PS-am refuzat politicos, pt că beau numai capucino sau frape! 😂😱

Iulian Mareș spunea...

Un Summit informal, de 2 lei, cu generația de cei mai mediocri politicieni europeni, la sfârșitul mandatului!
KWI nu a ratat ocazia sa critice executivul din care face parte, cu toate că acest guvern i-au dat banii!

PS- Băsescu = Petrov! ... Tare!

Iulian Mareș spunea...

Că este 8 sau 9 Mai, Ziua Victoriei, marea coaliție a națiunilor a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial pornit de Germania nazistă împotriva popoarelor Europei. Azi e ziua păcii, acea pace după care tânjesc mereu popoarele, pentru care au murit milioane de oameni pe front!
Astfel s-au creat condițiile că în urma Conferinței de Pace de la Paris, ulterior prin Decret Regal al MS Mihai a fost scos în afara legii GEG, Singura Organizație Nazistă din România! Trist este ce s-a întâmplat mai anii trecuți cu o organizație continuatoare a acesteia! Ce a urmat este și mai trist.... împroprietăriri imorale și nelegale!
Dar actele pot fi demolate oricând! Vom vedea!

Iulian Mareș spunea...

După ce au apărut informaţii potrivit cărora Traian Băsescu ar colaborat cu Securitatea, Radu Herjeu spune că important sunt numele celor care au reuşit să ascundă acest lucru timp de 30 de ani.

"Așa, și? Ce dacă se va dovedi că Băsescu a colaborat cu Securitatea? Ne dă cineva înapoi cei 10 ani imunzi ai președinției lui? Dispare ura infuzată zi de zi în societate de el și de propagandiștii lui scârboși? Dispar și politicienii care au apărut ca o reacție firească la modelul "de succes"? Ăia care l-au votat se vor gândi de două ori înainte de a mai pune ștampila pe un astfel de specimen? Își vor pune cenușă în cap intelectualii lui pește? Se va reface peste noapte sistemul de Justiție distrus de unealta macovistă? Se vor retrage în tăcere serviciile din tot ce înseamnă viață civilă? Vor rămâne "oamenii noi" fără propagandiștii transferați de la Băsescu, după terminarea mandatului?

Pe mine nu mă interesează neapărat dacă a fost turnător sau ofițer de securitate! Ci numele celor care au reușit să ascundă acest lucru 30 de ani! Pentru că ei sunt în continuare la butoane!", spune Radu Herjeu.

Mihai spunea...

Am ramas surprins de lejeritatea ,simplitatea si normalitatea sub care s-a desfasurat acest Summit cu personalitati politice de prim rang.
Organizare foarte buna,acces liber in Piata Mare fara verificari ,scanari ,etc.
Multa manipulre in anumita parte a mass media pe aceasta tema.
Oras impanzit la intersectii cu cativa politisti( 2-3) si jandarmi mai mult spre centru, cu un comportament exemplar ,fara restrictii de circulatie autovehicule sau pietoni. Si-au vazut de treaba lor in mod discret si atat.Chiar amabili si decenti .
Am vazut in trafic si mijloace de la MAp N ( protectia chimica ,biologica) ,lunetisti la vedere pe Continental ,.
Sibienii si turistii din zona si-au putut vedea linistiti de traseele lor zilnice la serviciu ,etc cine a avut timp si dorinta de a asista la ceremoniile din Piata Mare nu a avut absolut nicio restrictie sau sa fie stresati ,agresati de organele de ordine. Pe langa traseul oficial de la aeroport pana in zona prefecturii s-a circulat absolut normal in rest doar la trecerea coloanelor spre locurile de cazare politistii interveneau in dirifarea circulatie dupa cum puteti vedea in filmulet . Locuri de cazare suficiente contrar celor afirmate in presa.
Am vazut aseara ca pe A3 niste invitati incercau sa duca in derizoriu ( R. Stanescu,Abraham ,etc) precum ca in Piata Mare ar fi fost adusi oameni selectionati ,etc.
Nici vorba de asa ceva.Accesul a fost la liber,fara verificari si scanari cum spuneau unii.Nu te intreba absolut nimeni cine esti si ce cauti in zonă.
Doar in data de 9 Mai au fost montate gardurile pentru traseu si deliminare in piata ,insa in afara gardurilor circulatia a fost libera pentru populatia dornica si curioasa sa participe la evenimente.
In data de 8 Mai dupa masa si dupa sosirea delegatiilor in piata accesul a fost liber ,piata plina de lume in trecere sau curiosi ,oficiali multi in piata printre oameni ,atasati de presa ,se vorbea in grupuri in engleza ,germana ,franceza. O normalitate exagerata la care nu m-as fi asteptat. Pe Balcescu si in piata magazinele ,barurile erau deschise lumea cu ecusoanele la gat se plimba printre lume exact precum cele doua simpatice domnisoare.

PS.
In seara de 8 Mai " m-au dibuit" ca sunt trimis din partea blogului si mi-au ridicat"acreditarea".
Mi-au zis pe un ton amabil " băiete, la Iași cu tine daca vrei sa te plateasca patronul ".🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Sper sa nu fiu penalizat la chenzina.
Patronul este un om intelegator si foarte de treabă.
Multumesc!

Iulian Mareș spunea...

Azi este o zi speciala: Ziua Regalităţii. Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoriografia României:începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din aprilie anul acesta, ziua de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor.
Sa ne amintim cu drag rolul monarhiei în dezvoltarea națiunii noastre, de regii înțelepți și reginele curajoase care au pus temelia statului român modern.

Actul I – 10 Mai 1866
În 1866, pe 10 mai, principele Carol Carol de Hohenzollern Sigmaringen intră în Bucureşti pentru prima dată. Este data când lungul drum din Germania până în România se sfârşeşte, drum la capătul căruia îl aşteaptă o domnie de 48 de ani. Aşadar, pentru români, 10 Mai devine şi Ziua Dinastiei.

Actul II – 10 Mai 1877
În urma contribuţiei semnificative din cadrul războiului ruso-turc (1877 – 1878), România îşi câştigă independenţa faţă de Imperiul otoman. Pe 10 mai 1877, Senatul ţării votează proclamaţia de independenţă, aprobată în 1878 în cadrul Congresului de la Berlin.
(Pe 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a proclamat independența României. A doua zi, 10 mai, actul a căpătat putere de lege prin semnarea lui de către principele Carol I. Guvernul român a hotărât încetarea plății tributului de 914.000 lei, suma fiind direcționată către bugetul apărării. Tot cu această ocazie a fost instituit ordinul național Steaua României cu 5 clase, care trebuia să fie acordat tururor cetățenilor care se distingeu pe timp de pace sau război. Dacă puterile europene au primit cu rezervă Proclamația de Independență (Franța) sau chiar ostilitate (Imperiul Otoman și Regatul Unit), opinia publică internațională a fost favorabilă luptei poporului român.)

Actul III – 10 Mai 1881
În 1881, la patru ani de la proclamarea independenţei faţă de Imperiul otoman, Parlamentul a votat transformarea ţării din principat în regat, iar Carol I a fost încoronat Rege al Românei.

Celebrarea zilei de 10 Mai a fost interzisă prima dată în 1917, când o bună parte a Românei se afla sub ocupaţie germană, iar a doua oară s-a întâmplat la instaurarea regimului comunist, după ce Regele Mihai a fost obligat să abdice.

CEZAR spunea...

Vasile Pop
Administrator · 15 ore
Cu toate că CCR a stabilit că ajutoarele de trecere în rezervă sunt doar beneficii pe care dacă legiuitorul vrea le acordă ,suspendă sau nu le acordă, iar Curtea Europeană a stabilit la fel, sunt diferiți colegi care se cred mai presus de Lege și îndeamnă și pe alții la diferite aberații.
SIC..m-ALE...

Iulian Mareș spunea...

Cat adevar si cat neadevar sunt in zicerile lui, numai dumneavoastra puteti concluziona!
...exista si ceva exagerari, dar la furie omul isi mai da drumul la gura. Conteaza partea de adevar!

"Holly Alexandru (un comentator, nm-nota mea)
-Adrisantul necunoscut...muțunache are merite în organizare cât s-a strădui să aibă copii...Nu contează , toate aceste fosile pe 26 și mai apoi vor fi istorie... mâncați , beți , ( poate vă sunt furnizate și curve), îmbătați-vă cu vorbe și palincă și faceți poze ...de acest popor vă bateți joc pe banii lui ,MCV și Schengen ...nu vă uitați la protocoalele SRI DNA ICCJ , la abuzurile care au permis firmelor voastre niciodată controlate să expolieze economia acestei țări, bălmăjiți vorbe sub aburii alcoolului ca bufonul cu pantofi de doua culori..."

Mihai spunea...

Frumoasă revenire pe prima scena a fotbalului european a frumoaselor echipe ale tineretii noastre,Ajax,Tottenham, Liverpool.
Va mai aduceti aminte de memorabilele meciuri UTA Arad -Tottenham , Dinamo Bacău -Arsenal , FC Arges - Vitoria Setubal.
Ce vremuri.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Un summit informal, a la legere, pe banii nostri, cu o locatie aleasa de altii, fara decizii, de sfarsit de mandat: Hai, mai KWI, da si tu o masa doua, te ajuta si pe tine aceasta intalnire, nu fi kitra! Si cand ne-o fi mai rau, asa sa ne fie! Au primit si la paket, ca la pomenire!
Grandios!

Iulian Mareș spunea...

Tareeee, rau!

Umorul CI/DSS

"Dacă numele conspirativ (al lui Basescu-nm) a fost Petrov, este dovada că securiștii aveau și intuiție și umor, pentru că Ilf și Petrov au fost doi autori ruși care au creat un personaj legendar și anume escrocul Ostap Bender, care-i păcălește pe toți, era marele maestru al combinațiilor, reușește să strângă o avere pe care o pierde când trece granița în Moldova."

Mihai spunea...

@ Mares
Daca cineva mananca cu polonicul .......nu cred ca un pretins respectabil cadru m superior hop si el la farfurie cu citate din respectivul.
Vazuta de la fata locului actiunea de la Sibiu poate fi inclusa si la una din cele mai frumoase campanii de promovare a Romaniei ,a ospitalitatii si priceperii românilor.
Pentru multi europeni a fost chiar o lectie.
Pe langa ospitalitatea romanilor ,un cadou frumos pentru toti invitatii,acreditatii de presa ,etc constand intr-o traista maramureseana ornata in interior cu un magiun de Topoloveni,o sticluta de Palinca,o ie romaneasca autentica ,etc spune mult si ne da o alta fata in comparatie cu modul in care suntem categorisiti in lumea civilizata.
Plus ca pe o strada lateral de Primaria Sibiu (Piata Mare) a fost amenajata o expozitie cu vanzare de produse agricole (pur ecologice- in mod sigur acestia au fost selectati si verificati) foarte bune - putin scumpe pentru omul obisnuit,articole mestesugaresti.
Am cumparat si eu cateva produse agricole. Foarte,foarte bune si cu aroma naturală. Si ca mine multi cu ecusoanele de invitati agatate la gat studiau si cumparau.
Nu cred ca cineva dintre invitati ,atasti de presa -mass media ,etc a plecat de aici cu o impresie proasta despre Ro de aici din Sibiu.
Nu mai vorbesc de incantarea pe care le-a produs-o atmosfera si frumusetea parcului Astra ,ceva unic in Europa.
Asa ca nu mai pune botul cu citate fara substanta la orice manipulare de presa care-ti convine pe aceasta tema in scopul de a ne denigra ca tara si popor.

Militar de la 14 ani spunea...

Frumoasă atmosferă, frumos oraș, o organizare bună, într-un cuvânt civilizație.
Au venit bogații Europei (majoritatea) la săracii Europei. Cu toții am ajuns printr-o țară din vest și am văzut cum e acolo. Începând de la oameni si până la infrastructură, totul se încadrează într-un mediu în care doar să fi cârcotaș vei spune că nu ți-ar place să trăiești. Bravo lor, au fost imperii (sunt), au colonizat și au făcut tot ce le-a stat în putință ca națiunile lor să o ducă bine.
La Iași, atmosferă frumoasă dar obligatorie, frumos oraș, organizare polițieneasca foarte buna, în 2 cuvinte... Nimic nou.
Au venit bogații României la săracii României. Prin comparație, sceniștii și-au creat imperii, au colonizat românii în țara lor și au făcut tot ce le-a stat în putință ca oamenii să ajungă dependenți de ei.
E valabil nu numai pentru PSD și nimicul Dragnea, ci pentru toate găștile care și-au bătut joc de țară și de oameni când au ajuns la putere: PNL, PNȚ, UDMR, ALDE, PDL, PD și conducătorii lor băsiști, iohanniști etc.

CEZAR spunea...

Se trezeste lumeaa..cam tarziu dar se trezeste....!!
-----------------------------------------------------------------------
bazil
9 mai 2019 - 18:25
Nu cred ca este teapa. Situatia este fff complexa(haos si harababura in domeniul pensiilor militare) iar solutiile greu de gasit si mai greu de aplicat. Pe de o parte trebuiau stabilite clar cele 2 variante apoi facute simularile cu impactul bugetar. Decidentul politic al vremii s-a exprimat foarte clar” doresc o reparație pentru această situație inadmisibilă„. Asadar, nu e de joaca ! Pensii excesiv de avantajoase alaturi de pensii f mici . Diferente uriase intre 2 rezervisti avand situatii juridice similare ori f apropiate ceea ce nu e de admis. Sporuri permanente , legate strict de activitatea militara desfasurata sacrificate pentru a face loc unor „oscaruri” , sporuri de fidelitate, confidentialitate….(oare de ce s-a mai depus atunci un juramant??????ca sa fii platit suplimentar sa respecti legile si regulamentele?). Se pare ca exista impotrivire serioasa din partea celor cu pensii ede 5 cifre care isi vad periclitate pensioarele lor grase si laptoase fie si prin introducerea impozitului progresiv. Un alt aspect este insa imbucurator: din ce in ce mai multi rezervisti, unii cu oarece functii prin asociatii, comitete si comitii isi dau seama ca pensiile lor sunt modeste si devin pe zi ce trece tot mai modeste. Ei realizeaza ca toate masurile de inghetare a pensiilor militare s-au bazat pe faptul ca intre militari sunt cateva de grupuri de smecheri si smecherasi cu pensii de 5 cifre(nu ma refer aici la magistrati care sunt aparte si au pensii si mai mari, cu crestere continua indiferent de vreme si de anotimp)si nu sunt dintre cei ce ar fi avut functii f mari, de raspundere, comandanti de mari unitati, armate etc. Un aspect pozitiv il constituie si faptul ca unele Curti de Apel si mai nou Tribunalul Buc. au dat castig de cauza rezervistilor cu privire la aplicarea legislatiei pensiilor militare cu interpretari eronate , in defavoarea pensionarilor militari de catre casele de pensii( indexarea de 5 % din 2016 anulata fara temei legal, introducerea pensiei suplimentare in algoritmul de calcul acolo unde majoritatea sunt defavorizati. TMB a gasit o bresa si a introdus contributia pentru pensia suplimentara in BAZA DE CALCUL, la finele art. 28 , astfel incat se respecta cu strictete si L223/2015 art. 30 si 108 si OUG 57/2015 . Pentru cei ce mai si gandesc, acest lucru putea fi facut si de catre marii specialisti juristi ai caselor de pensii ca de aia sunt platiti sa aplice LEGEA astfel incat sa nu nedreptateasca un cadru care a muncit sub DRAPEL zeci de ani si a CONTRIBUIT ZECI DE ANI la pensia suplimentara.Iata deci ca lucrurile incet incet incep sa se miste si sa intre pe fagasul normal.Sa speram ca la 20 mai a.c. vom primi vesti mai bune

Iulian Mareș spunea...

T3,
Lasă tiriplicul și bagă-ți în cap doar cu furculița!
Ce, slujbele de pomenire, kiar și provinciale, nu sunt frumoase?
Mai ales când le plătește guvernul, ăla hulitul?!
...în rest, pe lângă faptul că olandezul iar i-a dat lui KWai peste bot, mediocrii din UE și-au etalat complicitatea!
Jalnicii! Compară-i si tu cu liderii de acum 10-15 ani: ăștia sunt pigmei!
Nici nu fac efortul să dezvolt...

Iulian Mareș spunea...

"C",
Interesant dar, ești masokist? Îți faci rău singur, entuziasmându-te! Vei vedea cum și cât ai fost supralicitat....criteriile nu le faci nici tu nici eu, nici noi! Aici avem doar păreri și asta-i de bine!

M spunea...

1. Din fericire Guvernul s-a implicat in organizarea actiunii de la Sibiu, alaturi de UE si autoritatile locale. Felicitari si celor de la SPP pentru o organizare exemplara.
2. Din pacate Romania a fost reprezentata de Johannis. Eu aduceam si Patriarhul si ministrii si somitati academice si reprezentantii minoritatilor din tarile UE. Insa Johannis care se stie ca este un prost si un incapabil a prefereat sa fie singur ca sa nu fie eclipsat. Nu a obtinut nimic decat a varsat fiere si otrava. La declaratia jignitoare a olandezului NU A RASPUNS!
3. Cezar - 100% de acord cu tine cu o singura observatie: solda sa reflecte restrictiile si pozitia sociala FARA SA FIE NEVOIE DE SPORURI. Un salariu de general la nivelul unui rector sau procuror sef, un colonel la nivelul unui profesor universitar, medic primar sau procuror cu experienta, un locotenent al nivelul unui lector universitar, norma de hrana impozitata si intrand in venitul pentru calculul pensiei este cu totul altceva.
Va repet: STATUT -> SALARIZARE -> PENSIE. Statutul este probabil cel mai restrictiv (sigur mai rau decat al magistratilor ca aia nu merg in roba pe strada de exemplu). Salarizarea este printre cele mai proaste (dupa urgia facuta de PSD) cu salariul unui colonel = lector universitar, sufleor sau sculptor de papusi, plutonier = supraveghetor de noapte spital (studii medii). Pensia = considerata "speciala" si atacata cam de toata lumea inclusiv de beneficiarii ei.
Un statut mai putin restrictiv, o salarizare mai buna ar face inutila o pensie "speciala". Dar e clar ca statutul ramane cam tot asa (cum e prin toate armatele lumii). Atunci o crestere a salariului? Exclus ca se leaga dascalii de sinele de tren! Concluzia mea: alegerea carierei militare este o prostie in vremurile noastre. Sa nu ne mai lamentam! Am gresit cand am ales aceasta profesie!

Dan spunea...

Situatia este fff complexa(haos si harababura in domeniul pensiilor militare) iar solutiile greu de gasit si mai greu de aplicat. Pe de o parte trebuiau stabilite clar cele 2 variante apoi facute simularile cu impactul bugetar. Decidentul politic al vremii s-a exprimat foarte clar” doresc o reparație pentru această situație inadmisibilă„. Asadar, nu e de joaca ! Pensii excesiv de avantajoase alaturi de pensii f mici . Diferente uriase intre 2 rezervisti avand situatii juridice similare ori f apropiate ceea ce nu e de admis. Sporuri permanente , legate strict de activitatea militara desfasurata sacrificate pentru a face loc unor „oscaruri” , sporuri de fidelitate, confidentialitate….(oare de ce s-a mai depus atunci un juramant??????ca sa fii platit suplimentar sa respecti legile si regulamentele?). Se pare ca exista impotrivire serioasa din partea celor cu pensii ede 5 cifre care isi vad periclitate pensioarele lor grase si laptoase fie si prin introducerea impozitului progresiv. Un alt aspect este insa imbucurator: din ce in ce mai multi rezervisti, unii cu oarece functii prin asociatii, comitete si comitii isi dau seama ca pensiile lor sunt modeste si devin pe zi ce trece tot mai modeste. Ei realizeaza ca toate masurile de inghetare a pensiilor militare s-au bazat pe faptul ca intre militari sunt cateva de grupuri de smecheri si smecherasi cu pensii de 5 cifre(nu ma refer aici la magistrati care sunt aparte si au pensii si mai mari, cu crestere continua indiferent de vreme si de anotimp)si nu sunt dintre cei ce ar fi avut functii f mari, de raspundere, comandanti de mari unitati, armate etc. Un aspect pozitiv il constituie si faptul ca unele Curti de Apel si mai nou Tribunalul Buc. au dat castig de cauza rezervistilor cu privire la aplicarea legislatiei pensiilor militare cu interpretari eronate , in defavoarea pensionarilor militari de catre casele de pensii( indexarea de 5 % din 2016 anulata fara temei legal, introducerea pensiei suplimentare in algoritmul de calcul acolo unde majoritatea sunt defavorizati. TMB a gasit o bresa si a introdus contributia pentru pensia suplimentara in BAZA DE CALCUL, la finele art. 28 , astfel incat se respecta cu strictete si L223/2015 art. 30 si 108 si OUG 57/2015 . Pentru cei ce mai si gandesc, acest lucru putea fi facut si de catre marii specialisti juristi ai caselor de pensii ca de aia sunt platiti sa aplice LEGEA astfel incat sa nu nedreptateasca un cadru care a muncit sub DRAPEL zeci de ani si a CONTRIBUIT ZECI DE ANI la pensia suplimentara.Iata deci ca lucrurile incet incet incep sa se miste si sa intre pe fagasul normal

Iulian Mareș spunea...

Nu este kiar haos...Oskarul este și în civilie și face obiectul procedurii de calcul pt pensie!
Idem sporul de confidențialitate! Depunerea jurământului militar nu este acoperitoare, de asta a și fost introdus, este altceva!
Regulamentele militare nu au forța unui OM, HG, OUG sau lege!

CEZAR spunea...

De la Sibiu cu ..voiosie !!

Daniela Dan
25 minute ·
Cate spitale puteau fi construite cu banii aruncati pe summit-ul asta inutil, la care au participat cei mai mari corupti ai Europei? Aaa... acum nu mai vreti spitale. Deci dubla masura propagandistica functioneaza perfect! Oile ratacite ale Domnului, uneltele perfecte..!
P.S. Ah.. si inca ceva.. la ce masuri de securitate au fost luate, de nici o musca nu putea trece fara sa se legitimeze sau sa fie scanata pana si sub aripi, ala nu a fost miting spontan. Aplaudacii si pupatorii au fost adusi acolo exact cum au fost dusi si cei de la Iasi. Doar naivii sau spalatii pe creier pot crede contrariul.

Mihai spunea...

Faptul cel mai grav este ca in urma oricarui eveniment care are loc lumea se imparte in pro si contra devenind dusmani de moarte.
Daca nu as fi participat personal la evenimentele din Sibiu as putea inclina spre unii sau altii.
Fiind de fata pot spune ca totul se manipuleaza mizerabil iar in presa sau printre postaci ,etc exista oameni platiti ca sa spuna ce vor unii sau altii ,sau unii o spun doar sa fie contra celorlalti si sa denatureze totul.
Daca in ziua de 9 Mai a existat un minim filtru asemanator intrarii pe un stadion de fotbal ,lucru normal pentru cei dornici sa intre in zona 0 a evenimentelor deoarece era vorba de 27 sefi de stat,cu totul neadevarat este ca oamenii au fost adusi expre in zona.
Absolut neadevarat.
Drept exemplu de lejeritate,premierul Luxemburgului a venit pe jos pe pietonala Balcescu printre oameni ,ba unii care stiau engleza l-au mai si abordat ,le-a raspuns ,a stat de vorba cu ei.
Si asa a ajuns la covorul rosu.
De organizarea evenimentului ,acreditarea ziaristilor ,centrele de informare amplasate in tot orasul ,etc s-a ocupat exclusiv primaria municipiului.
Politia municipala a colaborat cu primaria in cadrul "comisiei de circulatie ,etc" din cadrul primariei iat toti cei detasati la eveniment au intrat in subordinea politiei municipale.
Protocolul pentru oficialitati a fost asigurat prin SPP ,sefa protocolului fiind intamplator sibianca ,fiica unui domn col fost sef al CMJ Sibiu.
Pe langa banii alocati de guvern ,primaria a alocat o suma considerabila pentru eveniment.
De remarcat ca CJ=psd si membri ai guvernului nu s-au implicat in organizarea evenimentului si nici ni si-au facut vizibila prezenta.
Ce se putea construi cu acesti bani in mod sigur se putea construi si cu banii cheltuiti pe mitingul de la Iasi si cate or mai fi.
Se pare ca noile santiere de lucru ale romanilor pana la sfarsitul anului vor fi mitingurile .Ba a unora ,ba ale celorlalti.
Ca de ,le fac pe bani de la buget.
Utile ,probabil tot cat Summitul de la Sibiu.
"Bine" ca repara Cazinoul de la Constanta ( bucuria nemarginita a romanilor) din fonduri stranse prin nou infintatul " Fond suveran de dezvoltare" si nu din bani de la UE .
Chiar era "o necesitate " pe langa multe altele incepand cu spitalele ,etc.
Si chiar din acest fond de dezvoltare ?
Nu e de bine ,se poate si mai rau!
In mod sigur urmeaza una dupa alta pomenile electorale la schimb cu votul.
Militarii tot la urmă ,adică la " rezervă ".

Mihai spunea...

@ Gigi
Nu fi "câine rău "!
Stii bine ca acolo unde apare " un profundor competent" trebuie sa fie prin traditie si un militar ,chiar si rezervist ,trimis al blogului.
Data viitoare poate prinzi selectia ......sau daca nu cedez postul .....

Trofin spunea...

Domnule Dan , toata stima si respectul pentru viziunea impartasita !

BONIFATIE spunea...


Chiar dacă sunt pe lângă subiect unele comentarii, tot pensiile ne dor.
Bine pensiile nu dor, ar spune un hâtru, poate numai cuantumul lor, pentru cei mai mulți.

În rest, la subiect...
La SIBIU, lăsând politica la o parte, adunarea semănând cu o serbare câmpenească europeană (nu se prea potrivesc termenii), m-a impresionat organizarea și faptul că peste tot erau numai DOUĂ FELURI DE STEAGURI (să dea Domnul pe vecie).
La IAȘI, lăsând iarăși politica la o parte, la fel ca la Sibiu, cu excepția nevroticilor care au ratat Spitalul 9 dar n-au ratat politicienii și jandarmii.

La toţi de faţă şi viitori, sănătate! Vorba regilor.

CEZAR spunea...

vineri, mai 10, 2019
Iulian Mareș spunea...
Nu este kiar haos...Oskarul este și în civilie și face obiectul procedurii de calcul pt pensie!
Idem sporul de confidențialitate!
-------------------------------
Ati retinut baaa...e kiar bine....ce nu va mai ajunge....??

M spunea...

@avianyc - nimic de rău? V-a plăcut Johannis? V-a făcut cinste?
Altcineva a spus foarte bine :
"Era momentul când România ar fi trebuit să pună accentul exact pe acest aspect: unitate. În loc de asta, președintele Iohannis s-a arătat a fi un provincial egocentric, încercând să confiște evenimentul. Nici măcar nu a reușit.
Dl Iohannis a dorit să fie absolut singur în acest moment. Și, într-adevăr, a fost. Ruptura dintre domnia sa și poporul român s-a văzut cu ochiul liber de către toată lumea prin intermediul transmisiilor televiziunilor. Lumea a văzut un președinte cu agenda sa și românii care se așteptau la nuntă și care au avut parte de o uşă trântită în nas.
Mai mult decât atât, dl președinte, din nou prost sfătuit, a pus iarăşi placa uzată cu corupția și afectarea independentei justiției. Pentru publicul avizat din România se poate spune că dl Iohannis a luat din nou apărarea procurorului Portocală."

Sa fie clar: Johannis este primul candidat de dreapta pe care nu l-am votat. Râsul lui de geambaș hoț zicând "ghinion" m-a ingretosat. Nu l-am criticat (puteți verifica postările mele) până când nu a adus militarii în mocirla politicii. Măgăria cu Ciucă și atacarea jandarmilor nu le voi uita și acest idiot merită doar scârba românilor.
PS - madam Dinu este de tot râsul. Să fie clar : cei de la protocol NU TREBUIE SĂ SE VADĂ. Acum din două una : ori suferă de dorința de a fi văzută ori plăvanul de Johannis este atât de idiot încât dacă Delia nu e acolo calcă în străchini.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Șezi blând! În afara faptului că, impardonabil, ai uitat de Operația de apărare și asigurare aeriană, multistrat, pe tine te-a impresionat fosta subofițer SPP!
Ești impresionat și te cred, însă daca ai fi fost martorul Summitului NATO de la București ți-o lua mintea razna și corpul rămânea pe loc! Erau cei mai puternici șefi de stat din lume, nu muribunzii ăștia, plini de mediocritate și interese!

PS-bețivul ăla se încălțase și el normal?
Stai molcom, mai este puțin și aflam configurația Parlamentului european! În Spania, socialiștii tăvălesc tot; în Franța cum va fi?
Nu ating subiectul Romania, căci aici ai date certe...,dar îți faci vise!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Asta este legea acum. Dincolo de lege este haosul! Tu ești mereu contra legii, aparent un fel de anarhist, dar nu asta este termenul cel mai potrivit ...! Ceea ce am scris eu este legal fie că îți place sau nu! Eu ți-am explicat că să înțelegi, dacă poți duce 2-3 enunțuri, că acel spor este prevăzut pt 5% din efectiv printr-o lege nu neapărat pt militari! 5% înseamnă a 20 a parte! Deci la 100 de funcționari numai 5 beneficiază! Deci este de rău că nu ai și tu!?
Cu ce sa te ajut eu? Și mai ales cum? Uite, plâng cu tine și pt tine, 5 minute! Nu ziceai tu că dacă nu mai vor nici nu ne vor mai da pensii? FB! Dacă țara asta vrea mâncăm rădăcini! Comuniștii au dat afară militarii și jandarmii în anii 47-58 fără drept de pensie, ba i-au băgat și prin pușcărie... și aceia făcuseră războiul! Toți ne ducem crucea pt "greșeala" că am jurat!

Mihai spunea...

,@ M
Cu tot respectul ,puteti preciza cand spuneti adevarul ?
Cand spuneti " Felicitari si celor de la SPP pentru o organizare exemplara"
sau cand faceti respectivele precizari la activitatile prevazute in fisa postului detinut vremelnic de d-na Dinu ,aprobate in mod sigur de sefii ierarhici .
Deoarece starniti curiozitati / banuieli
este bine sa aduceti clarificari!
Nu rezulta de nicaieri ca eu aduc ode presedintelui.
Am spus doar ca am ramas impresionat de lejeritatea,simplitatea ,normalitatea ,foarte buna organizare sub auspiciile care s-a tinut acest Summit.Lucru constatat de toti participantii de pe margine participanti. Nici macar nu s-au folosit sirenele de la aeroport la destinatie cu mici exceptii de atentionare a agentilor din trafic.
Nimic mai mult.
@ Mares,@ M
Acum nu mai sunteti tulburati ca un judecator numit la CCR de catre psd a semnat protocoalele de colaborare cu SRI?

Gigi spunea...

@t2
Domnule trimis special,nu prea ai dat prea multe date și informații despre"Adunarea Populară UE"!
Probabil,că d-ta,ai fost cel care a stat prin preajma acelor frumuseți.
Ai fost și dta invitat la cafea?
Oricum,văd că ești partinic,dai informații și lauzi numai o persoană ,contrar politicii blogului,ocazie cu care,bănuiesc,că s-ar putea să fiți sancționat + interzicerea unor drepturi și să vă retragă acreditarea care oricum am înțeles că nu ați avut-o.
Eu,nu am nicio șansă să am această onoare,am primit,deja,sancțiune din partea patronului,fără nicio explicație.
Oricum,cel care pt.d-ta este un Zeu mai are o bilă neagră datorită faptului că nu a invitat și pe cel care a asigurat fondurile necesare pt.buna desfășurare ale adunării respective.Așa văd eu lucrurile,din punctul de vedere al unui om,care îi place dreptatea și corectitudinea.Nu că,m-ar interesa în mod special,dar așa era corect.Oamenii de rând,au văzut,au constatat și,bănuiesc,că o să vină și decontul!

Iulian Mareș spunea...

T3,
O pomana bisericeasca cu iz ecumenic si de Adio, dar raman cu tine, cam asta a fost maretul Summit informal, cu nicio decizie notabila! Stiu, vei zice de integrarea in Shengen a aeroporturilor! Vax albina! Macron viseaza deja la noi coordonate si la un altfel de spatiu shengen!
Cat despre acel judecator, nu am date, de referi la deja fostul sef al sectiei pentru magistrati?
Intai sa-ti explic ceva, pt a stabili un limbaj comun, tehnic: La varful institutiei centrale se semneaza un Protocol de cooperare/colaborare, cum vrei sa-i zici; ei, in jos, structurile subordonate, intocmesc, pe baza Protocolului un Plan de Actiune, avizat/aprobat de sefii structurilor ce actioneaza, in care sunt detaliate formele, modalitatile si procedele de actiune pt cooperare, in scopul transpunerii in practica, la nivel teritorial al Protocolului! Acesta devine document de lucru si are valoarea unui ordin scris! (termene, locatii, participanti, mod de indeplinire, cui se adreseaza, pe cine vizeaza, finalizare...etc) Important: tot ce treci in Protocol si/sau Plan de actiune trebuie sa aiba o baza legala si sa nu exceada/adauge legilor existente! Eu am condus si realizat un astfel de protocol de cooperare cu 112/STS, pe probleme specifice de interes profesional (si ca sa nu-ti fuga gandul aiurea: accidente cu Au militare, catastrofe aeriene, armament si munitii, infrastructura critica, accidente industriale de natura CBRN sau incendii majore, alunecari de teren in zone locuite, catastrofe rutiere si feroviare, poduri viaducte, baraje ...etc).
In speranta ca m-am facut inteles, pot si accept discutii!

Huhu Rezea spunea...

Încă o data s-a văzut, prin tot ce s-a întâmplat la Sibiu, că mulți români îi iubesc mai mult pe străini, chiar și pe cei care ii discriminează, decât se iubesc între ei. Este explicabil doar pentru cei din GEG.

CEZAR spunea...


MIHAI EMINESCU: “Cine tine cu strainii / Manca-i-ar inima canii / Manca-i-ar casa pustia / Si neamul nemernicia”

De la Nistru pân’ la Tisa
Tot Românul plânsu-mi-s-a
Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.

Din Hotin si pân’ la Mare
Vin Muscalii de-a calare,
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;

Din Boian la Vatra Dornii
Au umplut omida cornii
Si strainul te tot paste,
De nu te mai poti cunoaste.
Sus la munte, jos la vale
Si-au facut dusmanii cale;

Din Satmar pâna ‘n Sacele
Numai vaduri ca acele.
Vai de biet Român saracul,
Indarat tot da ca racul,
Nici îi merge, nici se ‘ndeamna,
Nici îi este toamna toamna,
Nici e vara vara lui
Si-i strain în tara lui.

Dela Turnu ‘n Dorohoiu
Curg dusmanii în puhoiu
Si s-aseaza pe la noi;
Si cum vin cu drum de fier,
Toate cântecele pier,
Sboara paserile toate
De neagra strainatate.

Numai umbra spinului
La usa crestinului.
Isi desbraca tara sânul,
Codrul – frate cu Românul –
De secure se tot pleaca
Si isvoarele îi seaca
Sarac în tara saraca!

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

CEZAR spunea...

vineri, mai 10, 2019
Iulian Mareș spunea...
Nu este kiar haos...Oskarul este și în civilie și face obiectul procedurii de calcul pt pensie!
Idem sporul de confidențialitate!
-------------------------------
Ati retinut baaa...e kiar bine....ce nu va mai ajunge....??

PS.
m-Ale nu ai o logica IMBATABILA si IREFUTABILA....!!!~
Ai logica specifica..a GUSATULUI -GULERAT...!!

Ein Stein spunea...

Aaaaaa, pai vedeti domnu avyanic ca lumea arata altfel cand nu mai esti orbit de radicalizare. Cum ai scris si in alte comentarii nu avem autostrazi, spitale, invatamant, suntem saraci lipiti, etc. asa e, asta e problema noastra nu "justitia" pe care o tot flutura mafiotii pentru a abate atentia de la realitate.
E un banc in care un individ tot iese pe poarta fabricii cu roaba cu talas, cand il opreste paznicul il intreaba ce cara acolo si asta cand ii spune ca talas il lasa sa treaca. Dupa mai multe treceri paznicul curios il intreaba ce tot face cu atat talas la care celalalt ii raspunde ca nu talasul ii trebuie ci roabele. Eu sunt curios cat timp o sa se mai care "justitie" cu roaba pana sa ne prindem.
Ai vazut ce spunea vagabondu ala de olandez la summit cand a fost intrebat care e treaba cu intrarea Romaniei in Shengen? Te intreb eu care e roaba si care e talasul?

Ein Stein spunea...

Tot pentru colegul avyanic
Problema noastra majora este statul mafiot si nu "justitia" violata in toate gaurelele de politicienii verosi. Nu avem autostrazi pentru ca institutiile care trebuie sa se ocupe de ele sunt parazitate de tot felul de rubedenii, analfabeti, amante si toata fauna care roieste in jurul banilor bugetului. Cum crezi tu ca o amanta e in stare sa incropeasca un plan de investitii sau un proiect pentru o autostrada? Pai noi suntem sanatosi la cap? Se plangea Cuc ca nu stiu ce picior de pod la o autostrada s-a blocat din constructie pentru ca se odihnesc nu stiu ce pesti acolo, ba mai mult le tinea palma la cur celor care ar trebui sa se ocupe ca le-a luat doua luni sa obtina acordul de mediu. Pricepi cum vine treaba? Doua luni sa obtina acordul de mediu! Pai ce fac cei aproape 3000 de angajati la CNAIR de le-a trebuit doua luni sa-l obtina? Oare numarul mare de amante de la institutia care da acordul de mediu sau incompetenta celor de la CNAIR?
Daca nu intelegem ca institutiile statului trebuiesc restructurate, reprofesionalizate si destructurate clanurile mafiote care paraziteaza toate institutiile statului nu avem niciun viitor.
Hai sa lasam talasul de-o parte si sa cerem politicienilor sa-si faca treaba, prioritatea numarul unu restructurarea si reprofesionalizarea institutiilor statului.
Ala cu autostrada a fost un simplu exemplu, aceleasi minuni se intampla in toate domeniile, invatamant, sanatate, aparare, etc.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Avizul durează mult din cauza revendicărilor unor ONG-uri pe mediu: pești care cuibăresc, urși inexistenți, broaște cu 5 picioare și care cântă la fluier....etc! Și unde mai pui că unele sunt de utilitate publică, cu subvenții grase de la buget!

CEZAR spunea...

Guvernul OPOZITIEI DE DREAPTA si PROGRAMUL SAU DE GUVERNARE !
Ca sa nu mai caraiti ...
Cand este este...!!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2086113524844551&set=gm.619636661781554&type=3&eid=ARBlDQFI1WiPmDErJt-sya9WD-fUHI3lS5FujFscWvfn2_Ghf6oPUh-9n0seltwDW30c-C_zgthlLLYb

M spunea...

@avi
1. Madam Dinu nu mai este SPP. Acolo, ca si subofiter, si-a indeplinit bine atributiile. Ducea cafeaua, spala cestile, aranja drapelele. Acum palaria e cam mare, ii cade pe ochi si o orbeste! Va rog, respectuos sa observati ca de cate ori apare Johannis e si madam Dinu sa se "bage in poza". Cei care se ocupa de protocol in MAE de exmplu, rad de ea spunand ca e ca o "capra ce se intinde la frunze". Asa ca, pot sa fiu de acord ca a fost o organizare buna dar nu o laudati pe madam Dinu. Eu am laudat SPP, Jandarmeria, SRI, Politia si celelalte institutii in care lucreaza camarazii nostrii. Protocolul NU trebuie sa para in poze!
Si inca ceva:
Consilierii prezidentiali au rang de ministru. MINISTRU!!!!! Vi se pare ca madam Dinu se poarta ca un ministru? Caratul paltonului prezidential necesita rang de ministru? Cu secretar propriu, masina la scara, salariu mai mare decat Seful Statului Major etc. Daca e din Sibiu.... sigur ca da!
2. Cand ai culoar special de la Aeroport până în centrul oraşului nu ai nevoie de sirene. In plus Sibiul e totusi un orasel de provincie. La naiba, il traversezi pe jos in 50 de minute. De la aeroport pana in centru sunt 4 km.
3. "judecator numit la CCR de catre psd a semnat protocoalele de colaborare cu SRI" - nu cunosc. Puteti sa imi dati amanunte? Si eu am negociat/semnat protocoale de colaborare - problema e ce scrie in ele. Totusi? Amanunte?

Gigi spunea...

Nu am nimic cu oamenii poporului meu,pe care îi iubesc așa cum sunt,dar,prea îi 😘 în părțile dorsale și avem o atitudine de slugoi.
Dacă au ajuns să te urecheze toți cei care nu au făcut altceva decât faptul că fac parte dintr-o familie,așa zisă EU,la tine în curtea casei tale,păi atunci să-mi fie cu iertare,cât de bine crescut să fii și oricât de bun simț să ai ca o bună gazdă,pai tot i-aș fi ars două-trei perechi de palme pt.atitudinea de neam prost.
Nu mai dezvolt subiectul, știți la cine mă refer.

CEZAR spunea...

Este evident de ce se foieste m-Alul pe aici !

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2310734628969604&set=gm.2477584905856468&type=3&eid=ARAB0V9F2d7CcQCAxWw7x82ividh_-hkWYBkJOvGnsfT308hFKI08QoQT9VnsZhvoB_NVevhqxkxu3Hh&ifg=1

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Copil naiv și prost...
Nu ai înțeles mai nimic din ceea ce ți se întâmplă!
Tocmai ce T3 ți-a explicat scurtul drum de la subofițer la ministru, dar tu nici nu te-ai prins!
Mai vrei un indiciu?
...calul sur și femeia lată-n ..r!
Și eu care credeam că ai mâncat pește și ai băut și lapte! Când colo tu dădeai spaima-n lobodă, ștevie și urzici! Când băgai dragavei ziceau că este sărbătoare! Are vârsta de pensionare și va fi din 5 cifre, începând cu 3!
Îți trimit cordelina și săpun?

CEZAR spunea...

Tare imi este teama ca m-Alul ii de fapt subofiterul din tabel cu 10.000 lei ....!!??

Iulian Mareș spunea...

"C",
😂🤣...deja îl pizmuiești și pe omul ăla! Deja visezi, căprar în grad, să fii tu mentionatul de serviciu, în loc să gândești ce a făcut el și nu ai făcut tu?!...o fi fost grefier?

M spunea...

Cand jucam rugby aveam un coleg sa ii zicem Radu. Juca centru si cand lua mingea baga capul in piept si o lua la fuga ca nebunul fara sa se uite in stanga sau dreapta, fara sa deschida la aripi, se repezea ca un idiot in blocajul advers. Il placau aia dupa 5 metri, se ridica si incepea sa injure ca el nu e ajutat, ca noi, aialati, suntem rai cu el. Apoi cand primea mingea o lua de la capat.
Ii explica antrenorul cum e cu jocul in echipa, cu datul paselor. Se uita bovin si reincepea: nu sunt ajutat, toti ma saboteaza, eu vreau sa fac bine.
Cam asa si cu Johannis. NU a inteles ca a conduce o tara e joc de echipa nu tenis. Sigur ca nu iti plac toti coechipierii, ca unul poate a baut cu o seara inainte si te-a injurat, sau ti-a fost adversar in campionatul trecut, inghiti si joci PENTRU ECHIPA!
Mare summit, mic presedinte!

Mihai spunea...

Am primit prin fax traducerea spuselor ambasadorului olandez .
Tradus vine cam așa ; dacă Mazare mai ia cu el la ”mititica” incă câtiva trepădusi de la psd ,pnl ,pdl ,alde ,udmr ,mediul politic ,economic ,financiar ,bancar etc plus pe asta cu flota si pe cei care acum vând iluzii pe la Iasi ,Galati ,etc se poate discuta despre intrare la liber in Europa si eliminare MCV. Plus refacerea codului penal si de procedură penala prin înasprirea la maxim a pedepselor pentru coruptie.
Totodata de la centrul de informare Summit am primit informatia că d-na Vio nu a fost invitata nu cumva să confunde Sibiul cu Galatiul !!!!!!!!

Stire bomba!
Inca o seria de absolventi beneficiari ai recursului compensatoriu se pregatesc pentru a primi diplomele . Un numar de 410 abolventi dintr-un penitenciar din Hunedoara vor fi eliberati pe motiv ca penitenciarul nu a putut fi renovat la standarde din lipsa banilor.
Ca atare ”promotia TT” devine tot mai numeroasa ,de data asta dintre ei facand parte toate categoriile de infractori;violatori ,criminali ,hoti ,talhari ,etc.
Să le urăm mult succes !
D-nul Huhurez nu mai trebuie sa-si faca probleme ca referendumul nu trateaza si aceste probleme.

Iulian Mareș spunea...

M,
Completez: marele mic om și mai micul președinte!

*Știi cumva când KWI, primarul megalopolisului Sibiu, a participat la Ziua Națională a României?
Îi era frig?

Mihai spunea...

@ mareș
Poate că daca d-na s-a nascut in 76 ,a absolvit la stat facultatea de drept in 99 si a intrat in SPP prin 2000 chiar si ca subofiter ,nu-i exclus sa devii sef compartiment -consilier .
Parca si tu ai dat ceva examene contrar celor spuse de Iceparu ca te-au luat la SMG cu japca din lipsă de personal în urma restructurarilor...........
Numai ca aici la SPP a câstigat concursul cel mai bun dintre cei buni........
@ M
Aici se gasesc atributini de serviciu care o obliga pe d-na Dinu să fie vizibilă ;
www.presidency.ro/files/documente/ROF_AP_2016_09_01-_SITE.pdf
Să mai taca cârcotasii de la MAE si să fi trimis ei documentele în Madagascar la timp la sesizarea consulului Madagascarului.

M spunea...

@avianyc - vreti să spuneți ca infractorii aia nu s-ar fi eliberat niciodată dacă nu era recursul compensatoriu? Care de altfel a fost inițiat de ministrul tehnocrat Prună.

Pentru că sunt un tip corect am citit ROF să văd cine greșește. Și dacă o lăsați așa cum era poate ca o lăsam și eu pe madam. Dar cum insistați va rog să îmi precizați unde scrie ca trebuie să se bage în poză, să apară mereu lângă tolomacul de ne e președinte? Parașuta este de tot rasul. Iar gestul ei cu mâna arătând tolomacului pe unde să o ia este imitat de profesioniștii în domeniu ca mostră de țopism și prostie acută. Când e vorba de o acțiune de protocol simplă se spune : "la dracu, o rezolva și Dinu!" Nu vorbiți dacă nu va pricepeti. Nici eu nu vă învăț cum e cu avioanele. Lăsați-o pe madam ca e varză!! A luat-o subofițer și a făcut-o ministru. Și vorbiți de competență?????

Iulian Mareș spunea...

T3,
Ori ești enervant ori nu înțelegi nimic și pt asta îți mai explic odată că poate reușești să pricepi:
-toate funcțiile neîncadrate și cerințele lor se publica într-un document numit pe scurt BIA;
-faci raport, primești biografia;
-susții examen cu toți ceilalți candidați și ți se comunică notele;
-ți se comunică oficial rezultatul, în scris;
-aștepți emiterea ordinului!
De mult nu mai este că pe vremea ta sau a lui GP!

*Funcțiile publicate sunt de la sergent la general de brigadă!
Am fost clar?
Ce facultate și unde a făcut d-șoara Dinu? Așa...de amorul artei cubiste!
Nu am nimic cu ea și kiar o știu de când tu nici nu auziseși de ea! Să fie sănătoasă și să aibă noroc de un bărbat pe măsură!

M spunea...

@iulian - Dinu a făcut renumita facultate de drept Lucian Blaga din Sibiu. Gurile rele zic că ar fi fost și eleva a lui Johannis și că ar fi făcut cu ea meditații pe vremea când era profesor de liceu. Se pregătea pentru Academia Forțelor Terestre unde a căzut cu brio. Nu știu sigur dar parca la Academie se da și fizica. Poate confirma cineva care știe!!!
Tati a vorbit deci cu nea Lucian Pahontu care a luat-o la el. Chiar ca servea cafeaua! Nu e o figura de stil. A mai picat o data (cel putin) la examenul de TCO. Sărăcuta nu e prea deșteaptă. După ce a picat toate examenele normal că a ajuns ministru.
E treaba lui Johannis pe cine are in echipă și e adevărat ca are și persoane competente. Madam Dinu însă este o catastrofă. Apariția împreună cu ea la Ateneu, la preluarea președinției, a șocat pe toată lumea.

Mihai spunea...


@ M
Sunt obligat sa te corectez .
Renumita facultate de drept ” Simion Barnutiu ” din Sibiu este continuatorea facultatii de drept administrativ care functiona inca dinainte cu mult de 1989. Facultate urmata prin anii comunismului de multi of din garnizoana Sibiu si nu numai (4 ani la zi-5 la FF).
Prin anii 94-96 la aceasta facultate se intra mult mai greu(foarte mare concurenta) decat la Scoala Militara N. Balcescu unde ramâneau locurile neocupate ,mare parte din candidati fiind indoctrinatii din LM.
Nici acum nu-i mare bataie la asa zisa academie de 3 ani.
Bataia după anii 90 a fost pe aici pe facultatea de drept ,Facultatea de Medicina si Farmacie înfiintata de niste prof univ din TG Mureș . Cine le-a urmat pe astea atunci ,azi este om cu bani ,casa ,masina ,si concedii pe unde pofteste.
Cine a urmat N Balcescu -mapn a ramas cu ...........să trăiti ,am inteles !
Daca o sa citesti mai cu atentie atributiunile de la departamentul protocol vei sezisa ca sunt trei paragrafe cel putin care incep cu ;insoteste delegatii ,oficialii etc ,dirijeaza delegatiile ,oficialii spre locurile de desfasurare ,amplasare ,etc ceea ce obligatoriu o face vizibilă.

M spunea...

@avianyc - e posibil cu facultatea. Eu cand am fost prin Sibiu de L. Blaga am auzit.
Te rog frumos sa nu te mai faci de ras! Nu mai insista! Parasuta nu are ce sa caute "in poza". Unde ai mai vazut tu asa panarama? Daca l-ai vazut pe Nezir, ca sa nu vorbesc de altii, ai fi observat ca discretia este un atribut al celor de la protocol. Panarama din Sibiu (cea cu fusta) a intrat inaintea panaramei cu pantaloni pe usa Ateneului. Mai inainte, madam Dinu s-a interpus intre Charles si Johannis. O repetare a cursului de la IDR ar fi necesar!
Sufletul meu!!! Nu mai insista! Lasa-o moarta! Nu mai cita aiurea din ROF - ea e la functii de conducere. Ce naiba? Nu ai cititi niciodata un ROF? "Asigura amenajarea saloanelor" - ce face? Dă cu aspiratorul doamna ministru Dinu? Sterge praful? L-ai vazut pe Seful Statului Major ca se dă cu tancul? Pe Carmen Dan ca dirijeaza circulatia? Te faci de ras camarade! Recunoaste ca mai exista idioate si in afara PSD iar madam Dinu e una din ele!
Uite, pentru inimioara ta, si Olguta este la fel de țoapă ca madam Dinu! Esti multumit?!?