Un produs Blogger.

miercuri, mai 29, 2019

Il votez și eu pe Rareș Bogdan dacă reușeste ce a promis astãzi.

53 comments
Acestea sunt într-adevãr mãsuri liberale!
1.Transformarea tuturor pensiilor speciale și militare, mai puțin ale militarilor din teatrele de operații, în pensii contributive.
2. Interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat.
3. Ajutoare sociale doar pentru cei care nu pot sã munceasca sau pentru cei care nu refuzã munca.

Oare câți militari, activi și rezerviști, și-au tras duminicã un glonț în  portofel, votând, ca niște analfabeți  civic, împotriva interesului lor?
Pe mulți dintre ei  îi aveți pe blog. Citiți-le incã o datã trãznãile de bãtrâne cãtane  care dãduserã în mintea copiilor strãzii din USR.  
 Așa cum am spus de atâtea ori, mie îmi convine geniala idee a Rareșului bãse- iohannist! 
Pe ei, Rares, luați cât mai repede guvernarea de la Viorica! Peste 2 ani vã va mulțumi.


De urmarit dupã minutul 30

53 de comentarii:

Leo spunea...

Se vede că habar nu are cum este mecanismul MFA.
Cum poti să faci pensii pe criterii diferite pt. militari. Da , poate să le valorifici la calculul pensiei , veniturile obtinute în teatrele de război ( diurne , premii de succes operativ , diverse stimulente etc..) pt. perioadele cât au fost în aceste situații.
SALVAREA ESTE TRECEREA PE CONTRIBUTIVITATE.
Cine are solde lunare mari , va avea și pensie mare.
JOS COLEOPTERUL !

Patrascioiu spunea...

Pe bune.Știți foarte bine ca Molusca este împotriva pensionarilor militari.
PSD rămânând la guvernare și lund masuri cu adevărat bune are posibilitatea sa se redreseze.Sa lase justiția sa se autoconduca.În caz contrar se îngroapă.Partid social-democrat cu adevarat trebuie sa existe Carmen Dan,,Olguta,Nicolicea, Iordache,Leș trimisiv după țigări. Sa o sprijine pe Firea sa-i cucerească pe bucureșteni. PriVindecare noi sa lichideze inechitatile din sistemul pensiilor militare.

Ein Stein spunea...

Pe la min.35 spune asta ca da cifre EXACTE, 93%(nouzecisitrei) dintre pensionarii "speciali" s-au reangajat la "stat". Asta minte cum respira, insemana ca noi astia care scriem pe aici cam toti suntem angajati la "stat". Mai e indignat ca fosti politisti s-au reangajat la politia comunitara si ca asa ceva nu e de acceptat. Asta e dus cu capu, in loc sa zica merci ca vin la politia comunitara oameni care au pregatire si experienta la greu el se da de ceasul mortii ca nu se poate accepta. Pai pe cine dracu vrea el sa aduca la politia comunitara, pe betivul satului sau habarnisti de munca de politie? E rupt complet de realitate, din pacate si rau intentionat. Nu inteleg cum acest mincinos poate sa elimine el pensiile "speciale" sau alte vrajeli atat timp cat el este europarlamentar, in cateva saptamani ne paraseste. Am scris si in celelalte articole, partidele politice OBLIGATORIU trebuie sa schimbe modul de a face politica, ajunge cu minciuni si vrajeli de politruc frustrat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha! Le-a dat idei PSD, care vor face asta si le ia maul ciumelor negre, in consecinta si votantii! Eu n-am pensie de taiat, sa ma excit orgasmic, asa ca faca bors! Leonard, noi mergem pe procesele noastre sfinte!

Unknown spunea...

Propunerea legislativa a senatorului PSD -Tit Brailoiu, privind modificarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare, nu contine nici o referire la majorarea varstei standard de pensionare de la 60 la 63 de ani (conform anexei la Raportul Comisiei de aparare, ord. publica si siguranta nationala, din 28.05.2019). S-a facut o schimbare de ultim moment, un joc de glezne perfid, josnic, nedemn si nemeritat pentru haina militara. De cand a fost promovata, dezbatuta si amendata cu tot felul de propuneri, avize pozitive sau negative, au reusit sa induca o stare de nesiguranta, un efect psihologic negativ si o lipsa de predictibilitate a normei in materie.
Daca Guvernul a motivat argumentat ca nu sustine adoptarea acestei propuneri legislative si ca este greu de identificat coerenta acesteia, se pune intrebarea pe cine reprezinta alesii nostrii in Parlament si ce interese servesc?

Dan B. spunea...

@Leonard:

Opinia privind pensie militară, corelaționată cu contributivitatea, este ori a unui prost, ori a unui idiot!
Cine a formulat-o, a uitat de reformarea Armatei?

Militar de la 14 ani spunea...

RB ăsta mi-aduce aminte de Boc. Tristă amintire. Și ăla îi dădea cu salar, cu pensii nesimțite, celălalt chior cu grasul de la stat pe umerii privatului etc.
Dacă ăștia de la PSD, care se presupune că au bugetari cât de cât pregătiți, au făcut-o lată cu ordonanțele (brutul la pensie netul din ultima lună solda de bază confundată cu solda lunară etc.), Imaginați-vă ce-ar ieși la ăștia cu militarii din teatrele de operații versus cei care au stat prin țară.
Cred că nu merită luat în serios. Îl vor prelua gulerele albe, statul paralel, SRI-ul și își va reveni.
Pe de altă parte, la PE are o indemnizație lunară de vreo 10.000 euro plus alte beneficii și în final o pensie de vreo câteva mii de euro. Ăstea ot fi simțite? Că în final, banii sunt plătiți tot de popor.
Parcă ăia de la USR sunt mai ponderati. Poate mai studiază și el cum e cu militarii la pensie din celelalte țări NATO.
Întrebarea e cine ne susține în fața unor indivizi de acest gen? Avem generali/structuri care să intre cu adevărat în apărarea drepturilor militarilor? Am mai pățit asta în 2010. Cred că de data asta, activii/rezerviștii trebuie să facă mai mult.

IAR99Army spunea...

Este bine ca asa s-au testat partidele si ce vor ele cu noi rezervistii militari. Alegerile care ne intereseaza foarte mult pe noi sunt cele interne adica prezidentiale, locale si parlamentare. In 2-3 saptamiini ne lamurim care este intentia PNL+USR cu noi. Daca se adevereste ceea ce intentioneaza cu noi, la alegerile care vor urma ne vom decide daca vom vota PSD in cazul ca vor face ceva indreptari daca mai ramin la putere sau vom vota PRO Romania, unde Ponta s-a pronuntat ca nu v-a desfinta pensiile militare. Putintica rabdare si vom sti ce vom avea de facut pina la alegerile prezidentiale care sunt primele.

capitanu nemo spunea...

Pupincurist si lingau,cand era la Realitatea a zis ca el nu mai vine la emisiune daca nu sunt invitate anumite persoane,dupa care s-a rugat de Gusa sa-l reprimeasca inapoi.Are impresia ca are sange albastru,e un dobitoc.

Arfy spunea...

Vă reamintesc, pe 26 mai 2019 au avut loc alegeri europarlamentare! Alegeri pentru parlamentul României la anul! Nu mai dați cu presupusul ce vor face în intern că aleșii europeni nu știu ce au de făcut în extern! Nù mai luați de bună orice bașină trasă accidental de orice mâncator de caviar cu varză!

totoiany48@gmail.com spunea...

De acord cu domnul Leonard .
,,Contributivitatea ,, a fost distorsionata prin maririle diferentiate a unor categorii socio- profesionale ( medici , cadre didactice ) si ca urmare a ,,variatiei,, salariului mediu b.e in principal prin maririle mentionate .
Deci unele categorii de salariatinu au intrat in grila de mariri ,dar s.m.b.e este mult marit prin aportul celor carora li s au marit salariile .

un oscar = o pensie spunea...

raspuns pt Unknown:
Brailoiu ii da inainte cu modificarea la L 223 privind cresterea varstei si anticipata la 25 de ani de munca la insistentele si lacrimile conducerilor celor doua ministere si servicii.
Politicul nu este interesat chiar acum sa modifice ceva ca stie ca se pierd procente electorale dar vin generalii din SNAOSP si cu disperare in glas ii roaga sa bage mai rapid aceste modificari ca raman fara oameni in structuri
unde lucrez eu au plecat in 2019 aproape 15% din personal ,unii medical altii la termen si nimeni in locul lor,urmand ca in urmatoarele 12 luni sa plece alte 15% sigure si nu vrea nimeni sa vina pe aceste salarii si la cata munca si responsabilitate este.toti angajatii bugetari cu pregatire identica au salariul mai mare in raport cu un militar,ce a venit anul trecut in sistem sunt praf si pulbere si deja acestia cauta solutii de reorientare (unii demisionand dupa cateva luni)asa ca voi cei deja pensionari nici nu stiti ce atmosfera este acum in sistem si nu va imaginati cat de jos este nivelul,sa stiti ca decalajul salarial intre ofiteri si subofiteri este de 3-4-5 ori in favoarea ofiterilor la care nu exista raspundere,asa ca ati pierdut contactul cu realitatea....nu vine in sistemul militar decat ametitii si cei cu pregatire de viata ZERO
asta vb sigur pt subofiteri ,la ofiteri fiind inca ok,ca doar ei conteaza!!!

M spunea...

Văzând poza lui Firea cu Ceaușescu am înțeles totul! PSD-iștii te ascultă doar dacă le strigi M#IE!!

Liviu PO spunea...

Acest distins domn,a afirmat despre militari fara sa precizeze exact, ce-i drept, ce intelege domnia sa prin militari ca sunt: "maimutoi cu epoleti"...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deocamdata este o gargara electorala, ieftina! Nu poate face nimic R. Bogdan cu atatea mafii la mijloc, si el stie bine asta! Dam pariu ca inca 10 ani nu o sa ia guvernarea cei din dreapta? Nu ca nu vreu eu, ma doare in fundul gradinii, ca sunt UNPRR-ist, nu pot ei. Ei confunda referendumul cu parlamentarele si localele? Romanii au votat dreapta pe alte motivatii: Scandalurile interminabile cu schimbari de guverne, unul mai analfabet ca celalat, Dragnea care devenise un vataf de mosie, dictator, el taia si spanzura si numea pe cine dorea, si amanarea Legii pensiilor la nesfaresit de cei doi uzurpatori de la Muncii, scule manipulate de Dragnea, acum pusi pe listelel negre ale Dancilei, asta a fost motivul revoltei voturilor la europarlamentare, dar dam pariu ca la parlamentare nu iau nici 50% din cat ia PSD, ciumele negre sorosist-liberale! O data ce au facut candva rau Romaniaei cu spitale si scoli inchise, salarii si pensii taiate, o vulă mare o sa mai ia ei guvernarea, chiar daca eu sau altii am vrea! PSD face reparatiile in urma lui Dragnea, mai da ceva la pensii, mai pune 2 km de autostrada, care pe romanul obisnuit il doare la basca, mai un ajutoraș social, mai un mic, o bericica si o sacosica discreta si ia din nou alegerile cu peste 50%, la pariu! Poate ca fac dreptate si la pensiile militare, si atunci au asigurat milionul de voturi de la pensionarii militari & familii... Romanul este dat dracului, cand i-ai umplut mațul gros si i-ai pus un pitac in poale! Dar cel putin i se da, nu i se ia, iar noua ne-au luat de fapt mafia din MApN cu ajutorul catorva politicieni corupti, sau fosti generali din politica...Dancila, brusc a devenit agresiva cu panaramele din PSD, vandutii si mafiotii lui Dragnea, si bine face, cat cu opozitia! Frate si camarade, cand a scapat din stransoarea si leucoplastul lui Dragnea, brusc a iesit din ea o noua Dancila, total alta pe care o stiam! Urmaresc, de acum, confruntarea cu mamelucul de la Cotoceni, aici e aici, si daca il pune cu botul pe labe si pe el, mai aduce un gros de procente PSD-ului, o sa vedeti! Readucerea lui Firea este un booom, discret Ponta pluseaza pe sub masa cu sustineri in Parlament, indepartarea teleormanenilor de la butoane si ciuma negra PNL o iau la balcon de se ineaca, si o sa latre de pomana ca guvernarea tot nu o vor mai lua cel putin 10 ani! Eu n-am treaba cu chestia asta, am spus-o ca un analist politic amator...

Iulian Mareș spunea...

1.-Dezavuez pe toti ce-i ce se dezic de Dragnia si ekipa lui; ceea ce fac azi vor face si maine la fel si se numeste tradare!
2.-Dezavuez toti criticii lui Rares, Orban, Turcanu, Barna, Ciolos & CO! Nu intelegeti ca au aparut Supernove, ca ei ne vor calauzi drumul, ca ei sunt farul? Nu-i mai criticati, lasati-i sa ne ajute, sa ne moralizeze, sa ne orienteze! Le-ati dat votul si imediat ii si criticati? Nu se poate asa ceva! Oamenii abia acum isi explica intentiile si este de bine....
Eu cred in puritatea si modul lor de gandire pt ca vor binele tarisoarei asteia! Vor casa-scoala-strada-spital! Categoric in scoala, spitale si la autostrazi vor munci ori fortat ori pe 2 lei!
Sa fim austeri, sa radem tot, sa arestam, sa repunem in drepturile firesti, sa...., sa...., Sa facem "Tara asta mandra precum Soarele de pe cer"!?
Rares dai inainte, poporul te urmeaza! ... fa-ti ekipa cu Oreste, Rifai, ataca tot ce-i putred!

Iulian Mareș spunea...

Crezul unui activist!

Dizolvarea Jandarmeriei

Eu nu am să mă opresc aici, trebuie să termin lupta pe care o am cu jandarmerie, ea trebuie dizolvată, după ce termină acest lucru trebuie să redresăm Poliția Română, care a ajuns o mârțoagă, după care trebuie să ne asigurăm că justiția independentă lucrează în folosul cetățeanului și evoluează. Acestea sunt scopurile mele și ale asociației Evoluție în Instituție.

10.000 euro lunar

Am nevoie de ajutorul vostru. Nu vă opriți să ne susțineți financiar. Cu cât mai repede ajung la 10.000 euro lunar cu atât voi putea să fac mai multe. Voi angaja un jurist și încă un avocat la asociație, voi putea să susțin mai multe acțiuni de stradă, pentru că nu voi mai fi nevoit să fac muncă de birou. Dar pentru asta am nevoie de voi, vorbiți cu prietenii și amicii voștri care credeți că ar putea să ne susțină financiar șă înceapă să o facă.

Vă mulțumesc că sunteți alături de noi pentru niște instituții corecte și democratice”, a scris Cristian Mihai Dide pe Patreon unde așteaptă donațiile dumneavoastră - https://www.patreon.com/posts/27218918?fbclid=IwAR2UUqWXK7bU9J88tDH1C0hi4MPxIZMEg8eNEiuYuwEcUJ9nfj9FRynV9io

*felicitari dl. Dide! Pe cand treceti si la Level 2? ... Armata Romaniei?
Eu am contribuit cu 1000 dinari libieni! ... buni si aia!

CEZAR spunea...

@/CorneliunSSon...
0,56 %
Bai tata ..mergi cu Oprea la piescuit raci nu mai umple paginile cu ineptiile tale..

gigi 2 spunea...

contributivitate ca prea si-au facut unii pensii super mari.

gigi 2 spunea...

Contributivitatea este mai aproape de adevar.

Iulian Mareș spunea...

Sibiul, un oras al capuselor!

Sibiul se confruntă cu o avalanșă de căpușe în ultimul timp, peste 300 de oameni ajungând la spital după ce au fost mușcați de aceste insecte.
Potrivit DSP Sibiu, datele au fost centralizate din cele şase spitale din Sibiu.
Astfel, în perioada 18 martie - 26 mai s-au prezentat la spital un număr total de 311 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, faţă de 834 persoane în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în ultima săptămână, respectiv 78 de persoane faţă de 173 de cazuri din aceeaşi săptămână a anului trecut.


*au fost numarate si adevaratele capuse!

M spunea...

Aseara, la meci, in grupul nostru era si un procuror. Baiat bun, aproape de pensie. L-am intrebat:
- Ce zici de Rares Bogdan? Ne taie PNL pensiile?
- Ha, ha, ha! Sa incerce! Eu zic ca e dat cu fenta! In primul rand magistratilor nu o sa poata si o sa zica: asta e! Nu ma lasa Constitutia! Apoi ailalti sunt putini vreo 5000. Tinta sunteti voi. Le taie pensiile alora 5000? Cu ce economie se poate lauda? Dar daca va taie voua, se vede, se poate lauda! Cum voi aveti si salarii de kkt o sa aveti si pensii de kkt.
- Iti dau dreptate. Un procuror debutant are salariul mai mare decat Seful Statului Major.
- Ha, ha, ha! Inveti cum e cu Statul de Drept!

Gaby spunea...

După intrarea în vigoare a legii 223, colegii care au ieșit la pensie au cerut calcularea pensiei după cele 2 variante din lege, 6 luni sau contributivitate.

Pe contributivitate au ieșit pensii mai mici pentru toți cei pe care îi cunosc.

Cei care doresc contributivitate s-ar putea să aibă o surpriză neplăcută.

Nu doresc să intru în discuții contradictorii sau să vă supăr, doar să vă relatez un fapt, din realitate nu din cărți...
Numai bine!

reddog spunea...

Salutare camarazi!

Mai stie cineva ceva de Ciordache de la PSD?
Nu l-am mai vazut zilele astea.

Nici baiatul ala din Serbia, Ghita, nu mai da niciun semn.
S-au dat la fund sau ce o fi cu ei? 😁

Dan B. spunea...

@Gaby:

Sunt destui tolomaci, care, dorind a trece pe contributivitate, nu realizează că Legea 119/2010 împărțea punctajul total la 20 ani standard vechime, nicidecum la 35, conf. Legii 263/2010.

Și cum ambele legi sunt la coș, asta nouă nu-i avantajează!

Leon spunea...

@Gaby, unde ai fost domnule pana acum, cand noi tot am intrebat pe acest blog, daca stie cineva un coleg care a iesit la pensie dupa 01.01.2016 si are pensia calculata pe contributivitate..!
Multumim pentru informatie !

Iulian Mareș spunea...

Gabi,
Cunoaștem subiectul....cel mult câtorva specialități le este benefic....un ex: ekipajul de pe C130 și Spartan, care au prins ani buni la manșa lor!

Dan spunea...

Mie nu au ce sa mai imi ia li(m)beralii lui Rares (desi am votat bine cu USR ( cu tot neamul pe USR-rezist).Mi-a luat pdl lui Basescu si apoi PSD lui Dragnea tot.Sunt pensionar militar batjocurit cu o pensie asa zis 'speciala" de invaliditate 2157 lei dupa 24,9 ani (cumulat 46 de ani) (la
marina MApN si MAI) Sunt plin de boli grave ( ca motorist apoi scafandru luptâ grupele grele CS si AC ).Tocmai am primit de la CSP MAI ca nu pot cere pensie de limita de varsta pentru ca sunt prea 'tanerel' la 51 de ani desi speranta mea (extrem de mica) de viata se masoara acum in luni nu in ani. Spun ei ca asa prevede art 45 (2) si 16 tot aliniatul(2) plus art 21 toate din legea criminala 223/2015. Scrie clar in raspuns ca pierd grupele pentru ca nu am 25 de ani vechime efectivâ si ca trebuie sa astept varsta de 60 de ani cand 100% voi fi mort.Ce sa mai imi ia excrocul Rares ca psd mi-a luat tot ?

Dan spunea...

Mie nu au ce sa mai imi ia li(m)beralii lui Rares (desi am votat bine cu USR ( cu tot neamul pe USR-rezist).Mi-a luat pdl lui Basescu si apoi PSD lui Dragnea tot.Sunt pensionar militar batjocurit cu o pensie asa zis 'speciala" de invaliditate 2157 lei dupa 24,9 ani (cumulat 46 de ani) (la
marina MApN si MAI) Sunt plin de boli grave ( ca motorist apoi scafandru luptâ grupele grele CS si AC ).Tocmai am primit de la CSP MAI ca nu pot cere pensie de limita de varsta pentru ca sunt prea 'tanerel' la 51 de ani desi speranta mea (extrem de mica) de viata se masoara acum in luni nu in ani. Spun ei ca asa prevede art 45 (2) si 16 tot aliniatul(2) plus art 21 toate din legea criminala 223/2015. Scrie clar in raspuns ca pierd grupele pentru ca nu am 25 de ani vechime efectivâ si ca trebuie sa astept varsta de 60 de ani cand 100% voi fi mort.Ce sa mai imi ia excrocul Rares ca psd mi-a luat tot ?

Cezar spunea...

Si l.223..cui ii este si cum..favorabilă??

reddog spunea...

Am inteles ca prim-ministrul guvernului Romaniei, doamna Dancila, este la Palatul Cotroceni acum, la o intrevedere cu presedintele Romaniei, domnul Iohannis.
Hai ca parca isi revine doamna premier. 😁

Cum s-ar zice in armata: pai nu ne mai cunoastem gradele sau cum?! 😁

Gigi spunea...

Contributivitate?
Păi,mai fraților,eu tot spun aici,chiar am dat exemple.
Am spus și despre cei care au ieșit în 2016 care care aveau posibilitatea să aleagă și n-am văzut unul.Nu este o noutate ce spune @Gaby,omul nu vrea decât să atragă atenția.
Dacă considerați că acest blog este un produs blogger de can-can vă înșelați,dar după cum văd cam asta faceți,îl tratați că pe ceva de genul:"să treacă timpul".
Legea 119,a fost Aur pt majoritatea,mai puțin cei pe care se știu.
Să fi ieșit pe actuala lege civ.293,atunci să fi văzut.
Iar acum,actuala lege este doar cu numele! OUG-urile 57,59,114 au golit-o de conținut,a devenit o lege seacă,găunoasă.
E treba fiecăruia cum tratează unele comentarii.
Am spus și o mai repet,fără acest blog,"păsărica",
"rândunica",cum îi mai zic unii invidioși frustrați,eram mult mai săraci în cunoașterea acestor legi întortocheate,
imbârligate,de natură să producă haos,neîncredere etc.
Respectați Omul,@H!

Cezar spunea...

CRc...
Nu te gândesti ca acusica vine ..Congresul?

Iulian Mareș spunea...

Vulnerabilă, că să rămână și să reziste la guvern are Viorica a predat partidul către SIE și SRI; astfel și-a reasigurat fotoliu șef CD, întoarcerea fiilor ratacitori și sprijinul tacit al partidului lui Ponta cât și a alianței USR cu Plus!
Cineva este rămas în ofsaid și se face că încă mai joacă, până ia întâi cartonaș galben, ulterior roșu! Roșu este arătat până pe cel mai interesant munte ... "Căpățânii", colț cu Bulevardul Geniului!

M spunea...

Deci cine conduce tara asta?
Johannis? Pai atunci toate nenorocirile i le atribuim lui!
Dancila? Atunci tunurile pe ea!
Eu daca eram sa zicem comandant de tanc si ziceam:
- domnule comandant am nevoie de inca un membru in echipaj. Zic sa vina plt. "A". Suntem 3 si trebuie sa fim 4!
- stai ma sa ma gandesc! Vorbim peste o luna! Tu intre timp mergi asa, doar cu 3 oameni in echipaj!
Dupa o luna:
- M-am gandit! "A" nu e bun, nu are "tinuta". Vino cu alta propunere!
- Pai atunci "B"!
- Vorbim intr-un termen rezonabil! Tu intre timp mergi asa!
Dupa alta luna:
- Nici "B" nu e bun. Pe pagina a doișpea nu are stampila rotunda ci cam ovala.
Mai du-te ma in PLM cu stampila ta ovala!
Acu intreb si eu! Daca sefu la PNL este Johannis si el e si seful CSAT sa inteleg ca ideile spuse de Rares Bogdan vin de la Comandantul Suprem (ca nu l-am vazut pe Johannis sa iasa sa il puna la punct!) Va amintiti cum a iesit in 13 minute la televizor, cu moaca aia incrancenata, dupa ce au dat jandarmii cu gaze?

Unknown spunea...

rares bogdan , dupa cateva zile de membru pnl, o reusit sa falimenteze pnl (pnl=pdl)in capitala pnl: Cluj-Napoca si Jud. Cluj, pt ca acolo oamenii il cunosteau si stiau ce-i poate pielea. Io zic ca trebuie lasat in continuare in conducerea pnl, pt asi desavarsi opera si sa falimenteze pnl pe plan national. Acest pseudo politician, numit rares bogdan s-o luat de sfinxul politicii romanesti: traian basescu. Este de asteptat ca basescu sa nu-l invite la baie, dar sa i-o traga, ca sa-l tina minte.

Leon spunea...

Si totusi, printre amendamentele propuse si admise de Comisia pentru aparare(L 180/2019 ) se regaseste si eliminarea indexarii de la Art.59 din Legea 223/2015 si se revine la actualizarea pensiilor militare in functie de majorarile salariale ale activilor pentru Grad si Functie.
In sedinta de ieri, plenul Senatului l-a retrimis comisiei pentru Raport suplimentar, prelungind termenul de adoptare tacita la data de 13.06.2019.
De urmarit in continuare..!!

Mihai spunea...

@M
Din propria experienta.
Vizita unui comandant de arma ,mai veche cunostiinta de pe aerodrom.
Cum merge treaba baieti ?
Bine domn general! Ne descurcam!
Ce probleme ,ce greutati intampinati?
Sa stiti dom general ca facem eforturi deosebite sa rezolvam problemele care apar insa ne lovim de o serie de greutati ; nu avem aia ,nu avem asigurata aia, nu avem ,etc.
La care generalul comandant sta catva timp pe ganduri si in sfarsit ,calm ,exclama; "si merge treaba si așa ".
La care intrebare evident ca oricine constient de ce are in fata raspunsul a fost ," merge domnule general,nu putem lasa problemele nerezolvate .......
La care generalul zice;
"Foarte bine , daca merge si asa ,asa rămâne ".
Si aici discutia pe tema asta s-a terminat.
Cam asta-i in general abordarea pe la romani .
Daca merge si asa ,tot inainte .....



Patrascioiu spunea...

Legea 223 în actuala varianta pentru cei pensionați în jurul anului 2000 este o catastrofa.Fără cuantumul cel mai avantajos asi înregistra o pierdere de 1000 lei.O fi legea 223 avantajoasa pentru voi cei ieșiți la pensie de curând dar pentru noi cei mai în vârstă nu.Lăsați treaba cu împărțitul punctajului total la 35 Numai e valabila.Acum la contributivitate exista alta metoda de calcul.Punctajul totalx75=drepturi de pensie.
Răres Bogdan încă nu stăpânește realitatea lucrurilor.După alegerile parlamentare se va calma.Oricum liberalii nu vor putea face nimic de unii singuri.Ei sunt dependenți de Iohannis și alte partide.Lovitura primită de PSD e benefica.Poate ăsta îi trezește la realitate.

Mihai spunea...

Partidele ar trebui chemate mai bine la " consultatii" decat la consultari!
Ma intreb ,cu asa oameni vrem sa ridicam tara asta"?
Oare partidele chiar nu mai au oameni de incredere ,pragmaici ,docti pe felie, etc cu care sa iasa la inaintare ?
Regretabil!

Iulian Mareș spunea...

Categoric că dl.KWI are dreptate să nu-l numească pe Corlățean in guvern....este doar Prof univ, nu scrie cărți, este și diplomat, dar reduce secțiile de votare prin străinătățiuri! Nu este calificat!

Gigi spunea...

Dacă USR-iștii sunt băieți deștepți și nu vor intra în jocul celor de la PNL-PD,la anul vor câștiga detașat alegerile parlamentare.
La toamnă nu pot să mă pronunț.
De ce spun asta, fiindcă,românii sunt sătui de atâtea minciuni,hoții și alte măgării!Vor ceva nou,cu orice risc.Chiar daca,să zicem,vor da și ăștia rateu și vor deveni istorie!Sau poate nu!
Vai de mama țărișoarei noastre!Vai de mama noastră!

capitanu nemo spunea...

Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

M spunea...

@Avianyc - Ha, ha, ha! Exact!!! Pai d-aia ziceam eu ca e bine ca avem presedinte un neamt! Sa stii ca si eu am patit asa ceva si asa am dat exemplul.
@Patrascoiu - iar cei care sunt activi acum sunt in galeata complet. Castigul salarial mediu este in crestere iar salariile lor cresc abia pana in 2022. Deci punctajul lunar este mic.... deci pensii mici pe contributivitate.
Nu imi place evident Rares Bogdan dar e un tip cinstit pana cand o instanta decide altfel. El e starul PNL.
Unde e Comandantul Suprem? sa iasa, sa dea un semnal Armatei, Politiei, Jandarmeriei, Pompierilor ca o sa fie atent, ca Rares Bogdan bate campii. A murit? E impaiat? Acu sa il vad ce e Comandant!!!! La dracu, e partidul lui, el l-a impus pe Rares Bogdan!
TREZESTE-TE MOLÂULE! Dragnia e la parnaie! Pe cine PLM mai dai vina?

Leon spunea...

@Patrascioiu, Valoarea punctului de referinta(VPR) de 75 lei este prevazut sa fie aplicat din sept.2021, in viitoarea lege a sistemului public de pensie; deocamdata acest proiect de lege este inca la Parlament pentru corectarea celor doua articole declarate neconstitutionale de CCR.
Pana atunci pensiile civile se calculeaza cf.prevederilor Legii nr.263/2010, adica pe puncte calculate in functie de veniturile brute raportate la SMBE, care in acest an are valoarea de 5163 lei..!

Iulian Mareș spunea...

Ce a putut sa scrie CIUMA ROSIEEEE!

auguard wallach • o zi în urmă
in partea stanga a balantei avem 2 angajati fictivi sau poate chiar 200 sau poate chiar 1 miliard de euro ^ in dreapta avem lupta de renationalizarea BNR, blocarea jafului forestier, bancar, corporatist, lupta pentru redevente corecte, apararea firmelor romanesti cate mai sunt(ca au fost preluate cu japca majoritatea), ar merita 3 ani jumate de inchisoaere sau o distinctie de merit?
Gloata in verva de azi seamana cu cea din 90, "pe ei ca au venit la furat!"

*HUUUUUO!!!!Cine nu sare ia condamnare!

Iulian Mareș spunea...

Românii care au stat la cozi infernale în Diaspora au generat comentarii rasiste în Marea Britanie.

Britanicii au reacționat cu zeci de comentarii dure cu privire la românii care așteptau la rând ca să voteze în Leicester. În urma unei postări pe pagina de Facebook National English Unity cu românii la o coadă imensă la vot, comentariile extremiste nu au încetat să apară.
„Probabil credeau că este coadă la ajutoare sociale”.
„Nu aveți niciun drept să votați!”
„Închideți granițele!”
„Ei nu au nimic mai bun de făcut!”
„Credeau că în clădire există resturi.”
„Să voteze la ei în țară, nu aici!"
„Ce caută românii în Leicester?”
„Nu ar trebui să voteze!”
„Trimiteți nenorociții înapoi în țară!”

Românii au răspuns atacurilor: „Cum rezistă românii noștri printre idioții ăștia?”.
„Tocmai din cauza asta veți rămâne izolați de Europa pentru ca sunteți niște proști și niște puturoși! Trebuie să vină alții să muncească în locul vostru pentru că sunteți prea leneși. Nu sunteti în stare nici să mergeți la vot, dar râdeți de alții...sunteți patetici! Nu aș veni in țara voastră nici plătită! Mi-e silă de oamenii asemeni vouă! Să ieșiți din UE și să vă băgați polulismul in fund!”
„Englezii = cea mai rasistă nație din Europa. Nu mai intrați în polemică cu ei că vă pierdeți timpul!”

IAR99Army spunea...

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.flux24.ro%2Frares-bogdan-milionar-in-euro-din-bani-publici-noi-dezvaluiri-ale-sorinei-matei%2F%3Ffbclid%3DIwAR2HJJ19AAfmYK7Ci-E20mWrA--0NfO8mih2p6qhEzISU_kvMokiOBwXYEw&h=AT1bMv20IY1NuL7i96o-jB2llHFXWTzPHYh01qfICuKEa6Zi-5jie97WpHqIrasgEBAf-QECQcIzwPZZndTJ0IVZIBmyuRCrtefjCfKgJk84DzJmKxupmoD7Qs8TGO1G3pk


https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.cotidianul.ro%2Fr-bogdan-parca-n-ar-sti-ca-tatal-sau-a-falimentat-combinatul-ocna-mures%2F%3Ffbclid%3DIwAR1592wgkC_EJYcqWqOrZUc7hN3bce9BGixnjn9vrYT_BCQdewWnHnjeFyY&h=AT0pS-HNqLJhxIpw81YDv4oLrFwNr3PxaQjVVsTfqdvDFMg13B9pid-SI0DWgyEMCuD2MrLAaPIWp1lYqjhHdpCFAoo-O1S0cdKFUCiVx9szXivU5VWIjMxewy7qWglW0BE

Iulian Mareș spunea...

Va rog sa va retrageți abjectele insinuări la adresa lui Rareș! Este pur, cristal de cinstit, nu puteți scrie așa ceva de Noaă Slujire! El ne este farul, de la el așteptăm izbăvirea și să-i cânte Satanei prohodul!
Rareș, nu te da, nu te lasă,
Țara toată e a ta!
Și dacă o taie este spre binele poporului!
Să ne-o taie, da să-și ascută bine brișca!
Este un brav ardelean, iute la minte, cum sunt toți!
6,5 milioane au răspuns cu DA la Referendum! Când am aflat, am fost vesel! Voi va dați seama cât de inteligent este romanul?

Gigi spunea...

@Mareș
Să fim serioși,nu suntem toți proști!
Cum dracu toți votau la o secție iar la celelalte nu era nimeni,sau foarte puțini.Ce înțelegeți prin asta?



Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Regret că nu înțelegi ziua de azi!
Eu înțeleg și cred fără să gândesc tot ce-mi zice Președintele meu!
Vrei să ajungi la țuhaus? Că mâine Portocală, Onea și Șefa vor fi repuși în funcții, cu scuze instituționale!

Gigi spunea...

@Mareș
*****
Am pile!Apelez la "pretenul"RD.E CR de-al meu!
*****

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
FB ca ai la cine mai apele! Ca maine nu se stie....