Un produs Blogger.

duminică, mai 05, 2019

Sondaj CURS pentru europarlamentare

48 comments
Cu trei săptămâni înainte de alegeri, social-democrații conduc într-un sondaj de opinie realizat de CURS:

48 de comentarii:

Leon spunea...

Sunt cam aceleasi procente ale sondajului CURS din luna martie 2019. Se pare ca "micutul Hitler", cel care este pe primul loc la tipete si urlete in fata alegatorilor, nu prea aduce procente in plus PNL-ului..!

capitanu nemo spunea...

Asta este un sondaj fals,adevaratul sondaj este a lui Peleanu si Chiriac in care sunt creditati cu 40 la suta,iar Iohanis are 10 la suta ,nereusind sa prinda nici turul doi.Pragul de 30 la suta este vital pentru ei,sub acest prag ,PSD face implozie.Daca pana pe 26 mai nu face ceva cu pensiile militare, eu nu o sa-i votez.

M spunea...

Cum Ponta a luat din punctajul PSD (si ceva de pe la UNPR probabil) eu nu vad mari deosebiri fata de alegerile parlamentare.
Sa remarcam insa ca esantionul este facut pe rezidenti in tara. Probabil ca diasporenii vor reduce un pic din procentele PSD. S-au facut multe sectii de votare in strainatate, inca un motiv sa ma simt nedorit in tara asta. Daca platesti impozite si taxe esti prost. PSD a cedat la presiunea diasporenilor inculti, prost informati si violenti. Adica exact electoratul PNL USR.

Iulian Mareș spunea...

Sondajul exagerează pt unii; pe timp ce ne apropiem de 26 institutele vor veni spre adevăr! Să vedem capacitatea de mobilizare a BOR, pt susținătorii lui KWI!...și au motive puternice.

Leo spunea...

Vise taică , VISE....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Capitanu Nemo a raspuns de nota 10! Felicitari! S-a recurs la o tactica secreta sa nu se falsifice voturile, cum a facut-o Basescu cu STS! Se dau sondaje la deruta, s-a recunoscut oficial, Chiriac-trompeta politica a subliniat acest lucru azi la TV...La sfarsit toti veti realiza ca asa este! Statul parael nu-i mort, nu-i decapitat, lucreaza la greu sa preia puterea, dar nici astia nu-s prosti! Chiar UNPR sa fie sub 2%?! Hai sa fim seriosi, ca eu stiu ce forte avem in spate si cum se lucreaza electoral la greu cu echipele pe teren sa ridice partidul in sondaje. Nu zic ca am avea 7%, dar un 5-5,5 tot avem, pe putin!

Iulian Mareș spunea...

Catalin,
In afara faptului ca nu mai esti ancorat in realitate, privind salarizarea, iti reamintesc castigul >neimpozitat< al unuia care lucreaza in IT, cu ULD, USD sau M!
www.fanatil.ro este pt ca-i kiar fanatc?

Iulian Mareș spunea...

Mesajul unui neavortat sau Ce poate face genetica!

Mesajul lui Andrei Caramitru pe Facebook:

Știrea anului 2021 sunt sigur că va suna așa: "Dosarul PSD: procurorii susțin că lotul inculpaților, membri in conducerea guvernului și parlamentului din perioada 2017-2020, a colaborat cu agenți ai Rusiei pentru destabilizarea constituțională și economică a țării, favorizând interesele economice ale Rusiei in detrimentul României - fapte prevăzute de art 394 CP. Procurorii cer pedeapsa maxima - 20 de ani. Inculpații rămân in arest preventiv."

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
La mai mare!...dar un miting, o Tv, numic?

Iulian Mareș spunea...

Din multe si personale motive kiar nu sunt f incantat, insa la europarlamentare PSD va trece de 35, undeva 38-40%!
Si asta, asa cum remarca bine cineva, nu ne favorizeaza, dpv al calculelor si intereselor de grup! ... asta este, privim inainte cu manie!

Iulian Mareș spunea...

O justitie verticala!

Curtea Supremă a Spaniei a apreciat că fostul lider catalan Carles Puigdemont, care face obiectul unui mandat de arestare în Spania, are dreptul de a se prezenta la alegerile europene, contrazicând comisia electorală, relatează duminică AFP. Carles Puigdemont, refugiat în Belgia după încercarea nereuşită de secesiune a Cataloniei în 2017, a făcut apel după interdicţia impusă, la 29 aprilie, de autoritatea electorală spaniolă de a candida în fruntea listei Lliures per Europa (Liberi pentru Europa, în catalană) la europenele de la 26 mai.Potrivit Curţii Supreme, dreptul de a fi candidat la alegeri 'este un drept fundamental' recunoscut de Constituţie tuturor cetăţenilor spanioli şi de la care există derogare numai în 'caz de ineligibilitate'. Or, fugind de justiţia spaniolă, ca în cazul celor trei reclamanţi, nu este vorba despre un asemenea caz. Vineri, Parchetul s-a pronunţat în acelaşi sens. Ei vor trebui, totuşi, să aştepte decizia finală a tribunalelor administrative de la Madrid, în faţa cărora Curtea Supremă a trimis dosarul pentru a fi judecat 'imediat', declarându-se 'incompetentă' să se pronunţe definitiv asupra unui astfel de recurs.

Iulian Mareș spunea...

Noua locomotiva a PNL: (asta-i si tampit?)

Rareș Bogdan, primul pe lista PNL la alegerile europarlamentare, care l-a atacat pe la liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu:

„În afară de Dragnea și acoliții lui, de infractorii lui, mai există unul. Mai există unul ajuns la a cincea, a șasea, a șaptea nevastă, nici nu mai știu a câta nevastă, dar care luptă pentru familii tradiționale. Acest individ e mai periculos decât celălalt. Acum 48 de ore era preocupat de cum să pună în dezbatere publică, nu nevoia de autostrăzi, de investiții, de spitale, ci cum să discutăm noi despre droguri, despre etnobotanice. Să facem niște mari laboratoare unde să intre el cu Dragnea să se drogheze singuri. Nu noi. Sau să intre în pușcăriile pe care le eliberează și să se drogheze ei acolo” a spus Rareș Bogdan.

M spunea...

Da, salariile sunt praf dupa legea lui Olguta. Va reamintesc ca nepoata mea, invatatoare cu liceul are salariul mai mare decat sotul ei, proaspat absolvent de Academie Militara Tehnica. Eu il sfatuiesc sa lase dracului armata si sa caute ceva mai bine platit. Nimeni nu il obliga sa fie militar!
Hai sa vedem un scenariu!!!
- Pe 20.05 Drganiiiia are termen in proces cu 6 zile inainte de alegeri,
- Dragniiiia este achitat,
- tot pe 20.05 Johannis iese pe sticla cu moaca aia incrancenata si incepe cu "Ciuma Rosie", "justitia a fost invinsa", "au dat legi ca sa scape", "mama lui Dragniiiia nu spăla rufele cu Dero" etc.
- pe 21.05 trepanatii ies in strada sa salveze Romania, Europa, Pamântul si Calea Lactee,
- avand comandantii pusi sub acuzare si suspendati din functii jandarmii nu mai reactioneaza impotriva violentelor,
- pe 26.05 se creaza emotie, oamenii ies bezmetici sa voteze pentru "viitorul copiilor",
- pe 26.05 seara, rezultatul sondajelor: PSD ia 12%, PNL 64%, USR 86%
- pe 27.05 Johannis cheama masele la daramarea guvernului.
- pe 28.05 in fata guvernului se strang cateva zeci de mii de oameni. Au loc violente si moare (un tanar student, o femeie insarcinata sau un copil eminent).
- pe 01.06 - avem "Guvărnul mău".
- Johannis multumit pleaca iar in vacanta!
- Traiasca Romania!!

Iulian Mareș spunea...

M,
se mai intoarce din vacanta?

Leon spunea...

@M, trezeste-te domnule !
Ai avut un vis urat !
Sanatatea si Educatia sunt prioritare pentru actuala guvernare, ceea ce nu-i deloc rau. Sindicatele din invatamant au obtinut destule beneficii, inclusiv aducerea grilei de salarizare din anul 2022 in toamna anului 2020 !
Armata Romaniei are cumva sindicate..?

Gigi spunea...

Deja,cei care urăsc această țară,care le pute tot ce e românesc,au început ofensiva pe Net.
Zilele trecute,mi-a trimis cineva două filmulețe prin care unul din ele cu un zdrahon bine hrănit,ne făcea în fel și chip,pe noi cei mai în vârstă că,vezi Doamne,noi am fi de vină că îi votăm pe Dracnea și acoliții lor din "ciuma 🍅".Îndemnând la imigrări masive.
Aceiași placă,de ce să stea ei aici ca să plătească pensiile noastre grase,bla,bla,bla.
Chipurile că el este muncitor și lucrează pe 2000-3000 de eur/lună,dar se observă că acea casca de protecție pe care o purta era nouă nouță deasemenea și șalopetele erau scoase de la naftalină.
Un singur lucru m-a deranjat la acest idiot că făcea referire la cei în vârstă și se dădea muncitor îndemnând la nesupunere civică.
Îi spun eu acestui nenorocit,acestui zdrahon,că noi care suntem acum , Moș,cum ne făcea el,acum 30 de ani eram tineri și dacă nu ieșeam în stradă să schimbăm regimul,nu mai pleca el peste hotare să câștige 2-3 mii de euroi și să denigreze tara,presupun că nu pe degeaba.

Scenariul,arătat de @ M,este posibil,acești prostovani în frunte cu L.V.O.si dictatorul cu musta5ă ne-au umilit în așa fel încât femeile de serviciu ne-au depășit demult la salariu.Așa că,tot înainte tov!
Sper că să nu apuc ziua când acești nemernici să conducă țara,înlocuind alți nemernici,că oricum aș muri de "inimă rea".

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Și ce păcat că nu are!
Parcă și polițiștii s-au moleșit....
De Coarnă nu am mai auzit nimic! O fi bolnav săracul?

M spunea...

😂 Sănătatea și educația au tot fost priorități. Foarte bine! E nevoie! Dar nu mai sfătuiesc pe nimeni să înceapă o carieră militară. Greșesc?
Armata nu are sindicate deci stă la mila guvernelor și sub înjurăturile celor care cred că în Armată curge lapte și miere.

Mitica spunea...

D-le Huhu....Clar....sunteti PSD-ist. Am scris si eu....daca Dragnea & PSD...nu se achita de ceea ce ne-au promis......sa ia la europarlamentare....cat...Alt partid...2%

Huhu Rezea spunea...

@mitica
Abia a um ai aflat ca am orientări social democrate? Mie nu mi-e rușine sa recunosc.
Nu sunt ca alții care sunt doar antisocial democrați, fiindu-le rușine sa-și recunoască orientarea #rezist sau neomarxistă.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
câștigă pe dracu 3000€!
Niște propagandiști ordinari!

Iulian Mareș spunea...

Mai nașpa este sa vrei pensie de la social-democrație și sa ragi ca anarhiștii neomarxisti!

CEZAR spunea...

@? CorneliunSSon..,
Duc dorul la pamfletele tale...se vede ca esti ..ocupat sau mai degraba lovit in haripa de perspectiva..generalului (sic!)
Eu mai realist si in ton cu tot ce am sustinut ..va dau un 1,01 %??
Hai ca-i prea mult ..
Tot inainte tovarasi..!!

CEZAR spunea...

PS
Vivat PSD.ALDE...indiferent daca ne mareste sau nu !
Doar o pohta am...IMPOZIT DE 91% a tot ce trece de 5000.....cinci mii ..sa nu fie vreo interpretare a m-Alului...

capitanu nemo spunea...

Intr-o emisiune tv,seful Avangard a recunoscut ca PSD se afla in frunte,dar s-ar putea sa obtina un procent cu 2 in fata.Institutul Avangard este apropiat PSD,Pieleanu fiind trompetA PSD.Oricum PSD a condus in functie de sondajele de opinie ale celui mentionat anterior(punerea la stalpul infamiei al militarilor,politistilor ,in speranta ca vor castiga mai multe voturi).Realitatea este alta,prin politicile mentionate mai su a reusit ,,performanta ,,sa scada de la 46 la suta la +-30 la suta si tot se duc pe topogan.

Leo spunea...

Lăsaţi sondajele , că nu asta arde acum.
Serviciile si MAI-ul nu sunt de acord cu LEȘ , care este de bună credință și dorește să facaă ceva.
Pierdeți timpul cu sondje irelevante........

capitanu nemo spunea...

Olgutu si Olguta la 28 la suta sunt iesiti definitiv din partid si din politica,vezi cazul Geoana.

Iulian Mareș spunea...

Mare miting, mare, al PNL la București, în P. Constituției! Orban va sari că pop cornul, iar Țurcanca, precum oaia cu gălbează!
Privind Summitul de la Sibiu, se fac angajări pt băieți cu capul tare sa care bagajele invitaților până la Conti și Împăratul romanilor!
T3, ai prins loc? Nu uita: Jos Dragnia, sus Partizanul!

M spunea...

@Mares - Hi, hi, hi! Nu stiu, dupa mine daca ar sta numai in vacanta ar fi mai bine!
Si doar o remarca - pentru PSD ar fi mai bine daca s-ar debarasa de olguta si de dragnea. Asa probabil ca ar avea votul meu.
PNL? Sa se jure ca nu mai taie pensii si salarii, sa se debaraseze de orban, Johannis si batistuta, sa isi schimbe discursul, sa nu mai ceara M#IE, sa isi schimbe discursul privind animalele din 10 august.
USR? sa nu mai ceara M#IE, sa isi schimbe discursul privind animalele din 10 august si in general la violenta si ura.
PMP, ProRomania, UDMR si cine o mai fi nu conteaza cu cei 5% ai lor.
Asa ca imi ramane ALDE. Hmmmm!!!!

Gigi spunea...

Pentru mine aceste sondaje nu valorează nici cât o ceapă degerată!
Acestea sunt făcute,mai bine zis procentele acestora,în funcție de cine le comandă,sau din alte motive,pe care le știm f.bine.
Oricum, PSD,este în declin,în primul rând ,au plecat mulți la "Pisic",cam 10%,în al doilea rând,bătaia de joc la adresa militarilor,cam 5-6% voturi pierdute.
Dacă la EU-parlamentare vor obține sub 30%,atunci se va forma un nou guv.tip Ciolan 2016.Am mai spus.

Și,că să vedeți cât de curvă este politica asta,nu este o noutate,ce a spus"pisicuțul".
A recunoscut că legea pensiilor civilesco este bună,dar,se întreba,el pisicuțul,de ce nu au pus-o în aplicare din acest an și au amânat până în 2021.
Păi,îl întreb acum eu:Măi pisicuțule,tată,tu cum ai făcut cu legea noastră în 2015?De ce nu a fost aplicată din 2015 din iunie și amânată să fie aplicată din 2016?
Astfel nu mai dădeai posibilitatea omului de la Bruxelles să emită acea OUG 57 sa modifice unele art.si să ne ciuntească pensia cu 35% și mai mult?
Ce darnici sunteți voi când nu sunteți la butoane!
Nu aminteam despre acest fapt,dar am vrut să scot în evidență lichelismul unora.
Oricum,am spus,că legea pensiilor.civile este un Fîs și îmi mențin părerea,bine ar fi să nu fie așa!
Apropos,mai știe cineva de această lege?

Iulian Mareș spunea...

M,
USR nu renunță la "opțiunea politică" #Muie, pt că a practicat-o mult timp, în grupuri, la MISA!
Numai așa a scăpat Cioloș de coșuri!

Gigi spunea...

Datorită faptului că am o știre despre ajutoarele neacordate din anul 2011,cu acordul dl.H,voi prezenta o Hot.jud.nr.109/2019 a CA Botoșani,definitivă,prin care un Nr de mai mulți polițiști și-au obținut aceste drepturi.
Deci,Onoratele Instanțe,când judecă liber,neinfluențate de politic,dau hotărâri corecte.
Motivarea,este expusă pe 21 pagini.

Gigi spunea...

@
Măi,d-le Călin,am studiat-o destul de bine.Da,am greșit,CA
Suceava,fondul s-a judecat la Botoșani.
Ce vrei,încep să îmbătrânesc,intervine uzura + calculatorul mai bagă de la el și dacă nu verific rămâne așa.
Oricum,mulțumesc pentru corectarea acestei greșeli!
CURTEA DE APEL SUCEAVA,DA!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Kiar mă pot bucura pt acei camarazi, polițiști, care au câștigat în instanță, ajutoarele, legale de altfel, nu moft al guvernanților!
Ne va veni și nouă rândul!
De oftică, Cezar paște iarbă, dar cum are nasul/trufa prea mare rămâne mereu nepascut, că nu ajunge la firele de iarba cu buzele lui reci!

Leon spunea...

@Gigi, legea pensiilor civile a fost declarata partial neconstitutionala de CCR inca din 13 martie 2019, dar pana in prezent nu au redactat decizia pentru a fi publicata in MO.
Dupa publicare, proiectul revine la Senat si CD. pentru a corecta cele doua articole, dupa care ajunge la promulgare..!

Cezar spunea...

Gigi
Au găsit pe nevasta vreunuia!
Se va anula la fond..recurs..etc..
Iar pornește m.Alul...deja incalzea motorul la camionul cu remorcă Saviem...😂🤣😂🤣😜😜😜

Gigi spunea...

Vă mulțumesc,d-le Leon!

Cu siguranță ne v-a veni rândul,d-le Mareș!









Ein Stein spunea...

Stire na.
"Seful statului va merge si la mitingurile electorale ale liberalilor, de la Iasi si de la Bucuresti, care vor fi organizate pâna la scrutinul din 26 mai."
Ce va spunea domnia mea despre prostia cu referendumul pe "justitie"?
Nu era decat un motiv si temei legal pentru a face campanie electorala PNL-ului, il doare-n briceagul lui sasesc de justitie si romani. Ce parere au despre asta cei care cred in idealurile liberale? Dar cei care pusesera botul la vrajeala cu referendumul si justitia?
Hotia nu are limite, nici macar de natie.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Afirmativ!
Voi face și o mică donație pt C! Cât pt 4-5 m de funie și săpun keia!

Ein Stein spunea...

Conform Constitutiei Romaniei puterile in stat sunt cea legislativa, executiva si JUDECATOREASCA. Conform unui principiu, enuntat de cineva, habar nu am cine si nici daca e adevarat, doar stiu ca umbla din gura-n gura ca folclorul, zice ca puterile astea trebuiesc SEPARATE, sau ca sintagma "separarea puterilor in stat". Dupa cate trag eu concluzia JUSTITIA nu este putere sau cel putin una recuoscuta constitutional. Nici nu are cum pentru ca e o notiune abstracta, un concept, o suma de idei, o teorie. Ma intreb eu cum poate un concept sa fie independent sau o notiune abstracta sa fie independenta?
Ca sa revin la puterile statului, ele trebuiesc separate, asta nu inseamna ca trebuie sa fie independente. Trebuie sa se afle intr-o stare de subordonare ierarhica insa separate pe chestiunile profesionale. Din cate imi aduc eu aminte nu cred sa fi participat vreodata la vreun tur de scrutin in care am ales prim ministrul sau presedintele Inaltei Curti de Casatie.
Partea aia de putere de care se tot leaga anemicii mintal ii spune PUTEREA JUDECATOREASCA si nu JUSTITIE, deci din acea putere fac parte DOAR JUDECATORII si nu asazisii magistrati.
"Referendum pe justitie", inventat de analfabetii care nu cunosc nici macar notiunile de baza a functionarii unui stat, sau mai pe scurt de acei "prosti harnici".

Mihai spunea...

Apelul unui ardelean onest.
Scumpiti cât vreti ciresele și benzina dar nu vă atingeti de prune!

În piata si magazine ; rosii 13-20 lei ,ardei gras verde 16-18 lei , castraveti 6-7 lei ,etc
Să traiti bine pensionari! Multumiri celui care s-a ocupat de ”cormorani” si care prin nedepunere in termen a unei contestatii trebuie să returneze 80 milione euro din fondurile APIA.

Alta. Văzui asa in trecere la Antena tri precum ca în Sibiu ar fi proteste la summitul UE prezentandu-se chiar scene de la o ”demonstratie” ce a avut loc cu ocazia centenarului ca fiind actuală!!!
Măi manipulatorilor ordinari , pe o ploaie ca asta si vreme de nu dai câinele din casa afara doar mintile voastre programate pe diversiuni ordinare pot inocula așa ceva ”auditoriului gură cască” care vă adoră ........

Aștept să văd ;
-prima gradiniță olimpică (pentru nepotei intre 3-5 ani) Se pare că de la 5 vor trece la ”clasa pregatitoare)
- primul spital regional dotat .....
- prima autostrada cap-coada ca sa fecem legatura cu tările vecine care ne inconjoara cu autostrazi la frontieră
-primul corupt din politica la vârf si nu numai ”recent agatat” ,trimis în judecata si condamnat pe ”probe beton” in urma aplicarii ”reformelor” ”răposatului politic ” TT
-
-

Astept o emisiune la Antena tri cu invitat prof TT prin care cei care nu cunosc culisele modificarii codurilor ,legilor ,etc să le afle de la sursă. Sau se va merge si aici pe schema Grindeanu. O functie buna contra tacerii.

@Mareș
Conti = IBIS. La Ibis , Bulevard , Ramada , Împ Romanilor doar linia 2-3 purtatoare de mapă,etc
Cazarea sefilor la hotelul de super lux de vizavi de Dumbrava detinut de ”mărgineni” care după 90 si abrogarea legii ilicitului au scos banii de la saltea ,au abandonat oieritul si s-au apucat de afaceri , cumparari de case pe bani de nimic de la sașii care plecau din RO prin 90 ,afaceri petroliere ,etc, Idem cu familia ”Partizanului” a carui socru a fost blanarul Sibiului. Apropo ,stii cam căt costa inainte de 90 o blana (canadiana ) din miel sau o blana de nurcă ?

M spunea...

Un avocat povestea la o televiziune ca in privinta drepturilor neacordate a remarcat un non-combat al Ministerului Invatamantului si cel al Finantelor in procesele duse de el pentru cei din invatamant. Practic, desi legea obliga o institutie de stat care a pierdut in instanta sa faca apel pur si simplu statul "uita" sa atace sentintele prin care cei din invatamant isi primeau drepturile.
S-a ajuns astfel la un numar semnificativ de decizii ramase definitive deci s-a dat OG si au primit toti. La noi, MApN, MF, MAI, SRI, SPP si cine o mai fi, lupta pana in panzele albe.
Asta e un raspuns oarecum pentru Gigi.
Acu' o fi mintit ala sa isi faca reclama... o fi adevarat....

Iulian Mareș spunea...

M,
Cei la care faci referire și-au recuperat și banii tăiați de Kior!

T3,
Oarecum kiar mă bucur sincer, kiar dacă Partizanul a ales "total dezinteresat" Sibiul!
Obrazul subțire cu trufandale se ține! Ia de la turci, este mult mai ieftin...

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
Noi nu cerșim nimic, amaratule! Este un drept legal, înțelegi?
Ce dracu tot scrii fara noimă? Ești idiot sau vrei sa devii?
Tot te bagi în seamă, până vei face un ACV, sau îți dă unul ceva! Că asta tot cauți!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
referitor la "nu participat vreodata la vreun tur de scrutin in care am ales prim ministrul sau presedintele Inaltei Curti de Casatie.
Partea aia de putere de care se tot leaga anemicii mintal ii spune PUTEREA JUDECATOREASCA si nu JUSTITIE, deci din acea putere fac parte DOAR JUDECATORII si nu asazisii magistrati":
-nu peste tot procurorii sunt asimilati magistratilor, ei sunt in fapt avocatii statului, au subordonare ierarhica si povestea cu independenta este o prostie, intrucat procurorul ierarhic superior pate sa-i infirme solutia;
-corect, Putere Judecatoreasca, intrucat parketele nu produc decat documente de lucru analizate de judecator, in egala masura cu cele depuse de avocati;
-referitor la alegerea Premierului si/sau Guvernului: el este ivestit de Parlament, ca putere aleasa prin vot popular!
In unele democratii si PG este ales! Ba si politistul orasului, dar trebuie sa luam in calcul ca acesta face parte din politia comunitara, nu statala/federala!
Apoi, mai este un pricipiu, cel al puterii reprezentative!
In esenta, va citez din memorie: ori examen ori ales!
Pana se va modifica Constitutia mai trece ceva timp si prioritar, dpv al meu, este ce fel de republica dorim: Prezidentiala sau Parlamentara, intrucat deranjul mare de la acea inventie vine...Semiprezidentiala!

PS-din cate am aflat in democratii autentice, republicile sunt parlamentare, exceptie facand Franta, dar asta nu inseamna ca nu-i o democratie consolidata!
Personal sunt adeptul monarhiei constitutionale, ca principiu!

CEZAR spunea...

@/Draghici ..Chiar omule ce nu intelegi..?
La o pensie de peste 15000/luna ..cum sa traiasca omul fara ajutoare la pensionare...cam un camion Saviem + remorca..
Da chiar ca ma nevrozezi la ..nervi ..
Ia sa nu te mai legi de cadrele militare...civilule...!!!??

Iulian Mareș spunea...

C,
Munca completă și unicitatea ei se mai plătesc încă? ... și râtăneala se plătește, dar mai slab! Pt că ea este repetitivă și șablonistică! Înțelegi ceva, măcar?

Gigi spunea...

Măi băieți,terminați cu lansarea pe blog a glumițelor acestea referitor la cifrele ăstea astronomice că aici intră și persoane gen Insolventul,Mandolină,Balerină și alți indivizi ce urăsc oamenii în uniformă și la mintea lor de mandolinezi creți aflați în insolvență chiar o ia de bună.
Dacă,pensia medie este 3400,de unde găsiți voi suma asta?
Glumă,glumă,dar civilesco o ia de bună.
Când o intra nouă lege a pensiilor civile,atunci,
civilesco, o să râdă de noi toți.Să vezi ce se bate cu cărămidă în piept atunci.
Un militar,ieșit pe legea 263,nu cred că a adunat în întrega carieră un punctaj de 200 puncte.
Chiar și asa,nu depășește această sumă de 15000,cnf.noii formule.
Or fi,nu zic,dar îi numeri pe degete.
Puțină seriozitate nu strică!
Nu vedeți că noi nu mai avem voie nici să glumim?