Un produs Blogger.

marți, mai 28, 2019

Tribunalele continuă să confunde solda/salariul de funcție în cuantum compus din 2017 cu solda/salariul de functie din 2009?

69 comments
Sentința de mai jos va rămâne definitivă după recurs numai dacă toți contestatorii sunt soldați, gradați profesioniști de Jandarmi. Doar ei ar putea avea cuantumul compus al soldei de functie mai mic decât salariul minim garantat. 
Asta până desființează liberalii salariul minim garantat. 
Or fi știut militarii profesioniști din Kandahar ca pentru așa ceva au votat?
Procesul verbal cu rezultatul votului exprimat de militarii români din Kandahar. Si-au tras singuri un glonț în inteligență. 


Dosar 379/62/2018*
Data dosar:
08.06.2018
Instanta:
Tribunalul Brașov
Admite cererea
Admite cererea de chemare în judecată formulară de reclamanţii Arnăutu Florin Claudiu, Ciobota Lucian Gheorghe, Ianoşi Lucian , Mihailov Mihai , Marin Claudiu Giorgian , Grama Sorin , Creţu Lucian , Zamfirescu Daniel , Iosub Daniel Mihai , Roşu Gheorghe , Suciu Florian, Drăgulescu Sebastian Daniel, Ilie Constantin Cristian, Adămuţă Eusebiu, Enache Gheorghe, Grozăvescu Mihăiţă Nicuşor , Standavid Claudiu Sorin în contradictoriu cu pârâta Unitatea Militară 0758 Braşov –Gruparea de Jandarmi Mobilă ,, Burebista ” Braşov şi în consecinţă : Obligă pârâta la calcularea şi acordarea soldei de funcţie începând cu data de 01.02.2017 prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, suma de 1450 lei stabilit prin HG nr. 1/2017, fără alte sporuri şi adausuri, respectiv calcularea şi acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu prin raportare la solda de funcţie stabilită de 1450 lei, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală aferentă drepturilor băneşti, începând cu data scadenţei şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta la calcularea şi acordarea soldei de funcţie începând cu data de 01.02.2018 şi pentru viitor prin raportare la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, suma de 1900 lei stabilit prin HG nr. 846/2017, fără alte sporuri şi adausuri, respectiv calcularea şi acordarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu prin raportare la solda de funcţie stabilită de 1900 lei, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflaţiei şi dobânda legală aferentă drepturilor băneşti, începând cu data scadenţei şi până la data plăţii efective. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Braşov . Pronunţată în şedinţă publică, azi 05.12.2018.

Curtea de Apel Brasov

24.05.2019
Ora estimata: 9:00
Complet: Recurs C5.
Tip solutie: Modifică sentinţa
Solutia pe scurt: Admite recursul formulat de pârâta Unitatea Militară 0758 Braşov (Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Burebista” Braşov) împotriva sentinţei civile nr. 1541/CA/05.12.2018 pronunţată de Tribunalul Braşov – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, pe care o casează în totalitate şi, în rejudecare: Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Arnăutu Florin Claudiu, Ciobotă Lucian Gheorghe, Ianoşi Lucian, Mihailov Mihai, Marin Claudiu Giorgian, Grama Sorin, Creţu Lucian, Zamfirescu Daniel, Iosub Daniel Mihai, Roşu Gheorghe, Suciu Florian, Drăgulescu Sebastian Daniel, Ilie Constantin Cristian, Adămuţă Eusebiu, Enache Gheorghe, Grozăvescu Mihăiţă Nicuşor şi Standavid Claudiu Sorin în contradictoriu cu pârâta Unitatea Militară 0758 Braşov (Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Burebista” Braşov). Definitivă. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă azi, 24.05.2019. 
Document: Hotarâre  487/2019  24.05.2019

Înseamnă că toți contestatorii sunt subofițeri sau ofițeri, nu sgp-iști. În caz contrar decizia Curții de Apel ar fi o gravă eroare judiciară. 

69 de comentarii:

Leo spunea...

Iar sentinţa prezentată in topic , a fost modificată în recurs prin Hotarârea 487/2019 din 24.05.2019 de Curtea de Apel.
Deci sentinţa din topic este invalidată de decizia 487/24.05.2019.
Nu înțeleg totuși că doar sentințele sunt pronunțate tot de judecători și nu de mineri sau tinichigii ori ingineri. Undeva există o problemă și aceea va fi interesantă dacaă vre-un recurs va valida fondul .

marvas66@yahoo.com spunea...

Revenirea la pensiile militare, "simtite", nu nesimtite, au promis pnl si usr.

M spunea...

Nu "gradați profesioniști de Jandarmi". In Afganistan Jandarmii au trimis subofiteri si ofiteri. La fel si Politia (agenti dar mai ales ofiteri).
Propunerea USR de modificare a legii 223 este, dupa parerea mea, buna! Adica mai buna decat ce a facut Olguta si psd. Gresesc?????

Iulian Mareș spunea...

M,
Care sunt acele propuneri privind L223?

BONIFATIE spunea...


La obiect.
Păi pentru noi onoratele instanțe de judecată ar trebui să-și însușească o confuzie favorabilă pensionarilor.
Trecând peste glume serioase, asta este, cel care cenzurează este instanța superioară. Să formuleze cale de atac extraordinară.
...............................................................................
Pe lângă obiect.
Corect, d-le marvas66@...!
Cei care nu le-am simțit până acum ar trebui să le simțim (pensiile). Să luăm exemplul magistraților care au un bun simț al simțirii.
După al șaselea simț urmează al șaptelea simț pentru că... banii n-au miros (unul dintre simțuri).
Cei care amenință pensiile speciale (cei cu slănina, care fac sau ar trebui să facă legile să fie morale, adică în primul rând nediscriminatorii) se vor dezumfla în fața celor care au cuțitul (aplică legea).
Când tata are cuțitul iar mama slănina, copiii mor de foame și se zgâiesc la cei ce vor anticipate.
Acum unii sunt pe val iar alții gustă pelin. Mâine va fi invers. Politica = cerc vicios.
Dar... „Ce e val ca valul trece...
Nu spera când vezi mişeii
La izbândă făcând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
Între dânşii să se plece,
Nu te prinde lor tovarăş:
Ce e val, ca valul trece”.
(Eminescu-Glossă)
Pun pariu că așa va fi dar în locul celor „cu speciale” am putea să o luăm iarăși noi „pe cocoașă”, cei cu pensiile de serviciu.

Huhu Rezea spunea...

@M
Unde ai vãzut propuneri USR pentru modificarea L 223?

Leon spunea...

Pl x nr.166/2018, initiata de USR, este pentru raport la comisia pentru munca din CD.
A fost respinsa de Senat, si acest proiect propune eliminarea pensiilor de serviciu, mai putin cele ale magistratilor si militarilor..!

M spunea...

Imi cer scuze - vorbeam de initiativa lor "care sta de un an jumat blocata de Ciuma Rosie" respectiv Pl-x nr. 166/2018 si cu care sunteti deja la curent.
Art. VII - Articolul 30 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat se modifică și va avea următorul cuprins:
"Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi, nu poate fi mai mare decât solda/salariul brut lunar din ultima luna de activitate înainte de data pensionării, actualizat la zi cu rata inflației și creșterile salariale/majorările soldei de grad și funcție ale militarilor activi."
Toate celelalte pensii "speciale" cu exceptia celor stabilite prin 223 si prin 303 se abroga. Legea 223 nu are modificat decat articolul de mai sus.

Unknown spunea...

Breasla magistratilor: cei mai bine platiti si cei mai ineficienti bugetari. Breasla, plina de portocali, ghiocei si struti, breasla care concureaza cu cea politica pt primul loc privind grave carente constitutionale si profesionale si cea mai vinovata entitate profesionala privind coruptia din Romania. Sunt egali oamenii in fata legii si structurilor juridice care aplica legea (tribunale etc.) ? Evident ca nu. Sa n-ai de a face cu judecatorii in procesele civile legate de litigiile la pensii c-ai rupt-o-n fericire. Va dau un ex legat de legea 119/2010 la un tribunal dintr-un mare oras din Romania. Doi ofiteri pensionari, care au lucrat mare parte a carierei in aceleasi UM, la acelasi complet de judecata, cu acelasi avocat, cauze judecate in aceeasi zi, una dupa cealalta. Un pensionar militar a castigat altul a pierdut, cu toate ca au cerut acelasi lucru: pastrarea in plata a cuantumului avantajos, cel stabilit de legea 164/2001. De ce au pierdut pe legea 119/2010 ? Pt ca au avut "alte conditii" de munca. Ce sa faci, pt astfel de conditii de munca s-au facut militari.

capitanu nemo spunea...

Din cele 10 procente pe care le v-a obtine PRO Romania ,cam 9 la suta o reprezinta militarii in rezerva sau fostii functionari publici cu statut special care in general au votat PSD sau UNPR.PSD a considerat ca cei mentionati sunt un electorat captiv si ca-i vor vota indiferent ce vor face ,dar sau inselat.Daca pana acum nu au facut nimic in privinta aceasta,dupa europarlamentare v-a fi prea tarziu.

duminică, mai 12, 2019
Am cam avut dreptate,se vedea de la o posta dupa modul cum erau primiti prin localitatile patriei,dar persoanele care ii contestau ,erau dupa A 3,Chireac ,PElEanu,Gadea,Badea,si alte persoane CARE VIZIONAU NUMAI A3, din statul paralel,oamenii lui Soros,HASTAGISTI,De dimineata pana seara la A3 se dezbatea situatia statului paralel,sondajele lui Peleanu in care PSD avea 50 la suta,osanale si pupat in cur pe conducatorul iubit.

reddog spunea...

Domnita Ralu

Domnul colonel Mares daca ne amintim bine este fan al acestei domnite. 😁

PS:Daca se poate sa fim putin pozitivi, nu ar strica. Hai sa n-o dam in turcane sau alte chestii... 😁😂

https://m.dcnews.ro/raluca-turcan--candidatul-opozitiei-pentru-conducerea-camerei-deputatilor--acord-pnl--usr--pmp_658790.html

reddog spunea...

Emotionant!
Inima de piatra ( sau de caine ) sa ai si nu poti ramane indiferent la astfel de stiri.
Adminul poate deschide un topic separat pe tema asta.
La etichete ar merge ceva gen: puscarie, avocat, minunat, nevinovat, statul paralel.

https://m.dcnews.ro/avocatul-lui-dragnea-dupa-ce-l-a-vizitat-rahova-e-un-om-minunat-se-considera-nevinovat_658762.html

Leo spunea...

Tribunalele NU confundâ solda/salariul de funcție în cuantum compus din 2017 cu solda/salariul de functie din 2009.
Îl ECHIVALEZĂ

Cezar spunea...

Intrați pe pagina mea de fb...am pus ceva foarte interesant
Ascultați pana la final...bărbatul cu ochelari..ii fost militar
PADINA PETRE..pagina fb

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Nu este cazul, dupã ce am fãcut multe precizãri, sa mai repeti prostia cu adresa lui TT catre institutiile administrative din Ministerul Justitiei, nu către instanțe.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
A fost greu pentru noi militarii rezervisti, nu mai vorbim de activi, sã intelegem ce a fost cu magăoaia cuantum compus al soldei de funcție care a apãrut în notele de calcul ale deciziilor de calculare/recalculare/actualizare emise potrivit Legii nr. 223/2015. Unii rezervisti, cum esti d-ta, nci acum nu vror sã înțeleagă.
Cum sã inteleaga bietii judecatori , care anul acesta se lovesc de asemenea contestatii, că HG nr. 1/2017 nu putea să elimine din compozitia soldei de functie de după anul 2009 elementele salariale introduse în ea prin legislatia de rang superior a salarizãrii din domeniul apãrării din perioada 2010-2017? Primele semne de înțelegere le-a dat Curtea de Apel Cluj.

Gigi spunea...

@H
Da,da,am înțeles!Mulțumesc pt.
răspuns!

M spunea...

Johannis are dreptate, nimic nu trebuie schimbat în justiție!!!! E perfectă!!
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marţi să-l menţină în funcţie pe judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti, condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Fără penali nu se aplică la magistrați! Pe când un judecător care să judece direct din pușcărie? Trăim în țara lui Johannis. Facem pariu că iubitorii de M#UIE ori o să se facă că nu văd ori o să găsească motive?

Iulian Mareș spunea...

Red,
Dacă ai fi fost mai atent ai fi observat că Rally poate fi kiar fica adoptivă a lui Iliescu, întrucât că și el este singura politiciană școlită intensiv pe băncile f lungi ale Moscovei, numai că ea a trudit după 89!
Ocen harașo! Balșaia i krasivaia țurcana! Padruga #samaliot!

*Gde nașâi samaliot?
Don't Cry for Me Argentina", E_Vita Peron!

Mulțumit?

Leon spunea...

1.L 180/2019,privind modificarea Legii nr.223/2015, initiat de senatorul Tit Brailoiu, prin aprobarea tacita a Senatului ajunge zilele urmatoare la CD.
2.L 206/2019, privind eliminarea pensiilor speciale( inclusiv pentru politisti), initiata de 4 parlamentari PNL, in sedinta de astazi, comisia pentru aparare din Senat a dat un aviz negativ.

reddog spunea...

Domnule colonel Mares!

Nici pe departe multumit!
Voi fi multumit cand ofiterii Armatei Romaniei vor gandi precum Maresalul Ion Antonescu, romanul care si-a condus soldatii pe campul de lupta cu memorabilul mesaj: Ostasi, Va Ordon: Treceti Prutul!

M spunea...

PNL tot PNL. Ăștia mint precum respiră! Proiectul lor spune ca pensiile polițiștilor sunt în medie 5500 de lei. Eu parcă știam că sunt pe la 3500. Greșesc?
Dar la fel ca Olguța trebuie să le iasă la cifre! Bine măcar ca nu vorbesc de pensiile militarilor.

Gigi spunea...

Cu aprobarea gazdei noastre,dl.H.un anunț:
Vă propun să vizionați pe TVR2,filmul serial italian,
CARACATIȚA.
L-am revăzut de multe ori și îl voi revedea cu plăcere ori de câte ori va rula,pe ecranele oricărui post de teviziune.
După mine,este cel mai bun serial polițist din toate timpurile!
Lăsați politica pt.cel puțin 45'.Ora de difuzare 23.
Vizionare plăcută!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
multe si mari skimbari legislative vor mai urma! Sper ca se vor lupta pt ele si vor castiga, ca deh, vremea lor incepe...
Au fost si vremuri mai grele! Unii nici nu stiu ce si-au dorit!
Pe cand o lege pt ca Onea si Portocala sa fie repusi in drepturi si cu onoarea ($)recuperata?

Iulian Mareș spunea...

Domnule Functionar public cu statut special ekivalat cu plutonier adjutant sef(?),

se vede treaba ca esti tributar istoriei comuniste (80-89), mai ales la capitolul actiuni ale Maresalului! Pentru asta si pt lamurire, te-ai putea adresa initiatorului legii (Crin Antonescu) si emitentului Decretului de publicare a respectivei legi!
Ofiterii Armatei Romaniei nu pot gandi, nu au voie, dupa modelele indicate, ce sunt si nelegale!
...sper sa nu va auda noii castigatori ai PE, ca veti avea oaresce probleme penale!

PS-eu iau mesajul dv. ca pe o gluma de kefliu!

M spunea...

Daca USR o convinge pe Kovesi sa candideze la prezidentiale o sa avem o vara si o toamna EXTREM de interesante!
Dosare penale aparute din neant la adresa liderilor USR, dezvaluiri despre ilegalitatile comise de Kovesi, dosarele lui Johannis scoase de prin sertare, Carmen Johannis chemata la parchet si ziua nu doar noaptea ca hotii, UE sfasiata intre a sustine zeita anticoruptiei sau pe cavalerul teuton!
Sa mori de ras! Reddog in lupta cu Arfy si arianyc. "Ceausescu" facandu-l corupt pe Johannis, Dide zicand ca Kovesi e k#rva!!!!!

CEZAR spunea...

@/M
Gresesti- si cred ca intentionat !
Peniile MILITARE au o MEDIE DE APOX> 3500 !
Pentru politisti(functionari publici ) si alte categorii care s-au lipit de L-223 ca timbrul de cartea postala INMULTITI IN CEL MAI RAU CAZ cu 2..!!!???
NB
Cunoasteti ca USR ..a depus in urma cu un an la Camera de Munca din Parlament UN PROIECT DE LEGE AL PENSIILOR - REVOLUTTIONAR?
PE SCURT : SE TAIE TOATE PENSIILE SPECIALE CU EXCEPTIA MILITARILOR SI MAGISTRATILOR facandu-se referire la hotararile CCR 20/2000 parca si practica NATO !!!
CUM DE S_A ASCUNS ACEST LUCRU PANA ACUM ..???

CEZAR spunea...

@ caine Rosu cmunist (cRc)
Poate vrei sa zici cu NEVEROSIMILUL SI ABSURDUL ORDIN...ROMANI TRECETI PRUTUL...
Asa am devenit instant O TARA AGRESOARE
Urmarile le cunosti si le simtim si acum...

CEZAR spunea...

De ascultat pana la capat ..la sfarsit vorbeste si un fost Ofiter ...!!

https://www.facebook.com/Cristian.Seidler.USR/videos/366349017610871/

CEZAR spunea...

ASTA ESTE CA NU INTELEGETI ..:D..:D...! Singura sansa de revenire a PSD ..este iesirea DE LA GUVERNARE IMEDIAT!...CE-I CARE chipurile au castigat ..habar nu au de guvernare ! Nu au program ! Sa-i lase sa se afirme si la urmatoarele alegeri ..electoratul sa aiba FAPTE ..de comparat ! NU FAPTE de la PSD ..mai bune sau mai rele si VORBE DE LA OPOZITIE...DACA NICI ACUM NU INTELEGETI NU AM CE SA VA FAC.....este vorba de rationamentul ..filozofia ..inversa ...:D

reddog spunea...

Iulian Mares

Profesorul Ion Coja pe care am inteles ca il apreciati ce credeti ca gandeste despre chestiunea asta?

Eu chiar sper sa ma auda noii castigatori ai PE si sa se gandeasca la RDG si RFG.
Daca a fost posibil la nemti poate fi si la noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica: Primarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc, un prieten cu care ma inteleg foarte bine de multi ani, uneori gratulandu-ne la telefon in anumite sarbatori, si pe timpuri, cand era viceprimar, stateam cu el la taifasuri politice in biroul domniei sale, a avut inspiratia acum sa se exprime public catre PSD-ul lui sa iasa de la guvernare, cat mai urgent! El e doar o piesa mica in angrenajul aspirantilor la ciolanele mari, insa fiind realist cu ce se intampla pe arena politica. Aici s-a mai exprimat cineva ca PSD sa iasa de la guvernare. Deci, oamenii simplii mai degraba gandesc, insa sus, acolo la ciolan, mintile infierbantate sunt opace la o realitate care le dicteaza iesirea de la guvernare, daca vor sa mai aiba viitor politic. Pana la sfarsitul guvernarii, PSD se va eroda si din interior, dar si din exterior, pentru ca asa este firesc si la cele mai bune guvrnari cu cele mai bune masuri, daramite ca ei au abuzat de guvernare pe ordinile dictatorului Dragnea, cum au vrut! Intrati pe pag mea fb sa cititi scrisoarea unui lider de sindicat catre Carmen Dan, de toata bacania si reprosul, demna de a fi si aici publicata, intrucat asa ceva n-am mai citit niciodata din partea unui lider sindical! Si o merita Carmen Dan, paraditoarea draglinista, pe deplin, pentru ca se potriveste si cu ce am patit noi!

Dan spunea...

CSP MAI a declarat ca media pensiilor politistilor e de 3.500 lei.Deci mica si la ei,.

Iulian Mareș spunea...

Hai, lasă prostiile, ești naiv, D și-a cumpărat reunificarea! Citești ceva, dar nu se leagă dominoul!
Nu este nevoie să audă PE ci doar cine trebuie; când nu faci diferența între prozelitism și o discuție contradictorie riști cel puțin o amendă penală!

Liviu PO spunea...

@huhu
In opinia mea,incorsetarea soldei militare, data de art.22,al.(5)din legea nr.330/2009:"[...]se vor acorda într-un cuantum care să conducă la o valoare egală cu suma calculată pentru luna decembrie 2009.",in conceptul de "cuantum" pe care dumnealor il considera mai multe sume de bani stranse la un loc si care nu au legatura una cu alta,nu-i derobeaza de cresterea "sumei" de la,de exemplu:789 de lei in cazul meu la 1450 de lei de la 1 februarie 2017 si pana la 1668 de la 30 iunie 2017 (legea nr.152/2017),prin urmare o crestere de 661 lei de la 1 februarie si 218 lei de la 30 iunie 2017...De asemenea in baza mea de calcul ar mai fi trebuit sa apara suma compensatoare pentru salariul de merit pe care nu l-am avut,dar s-a "livrat" tuturor,calculata la 789 de lei si sporul de fidelitate ,calculat tot la 789 de lei.Desigur si sporul de informatii clasificate pe care vrei nu vrei l-a cam avut toata lumea de la nivel de comandant de companie in sus ,care avea acces la un document secret de serviciu..Si acesta calculat tot la 789 de lei. La aceasta suma totala ,care este de fapt "cuantumul compus" agregata cu procentul pentru gradatii si "g"-urile ar fi trebuit sa-mi dea baza de calcul pentru pensie.
Daca motivarea judecatoarelor de la CACJ ar fi sunat asa,toata stima si respectul,dar cu informatiile primite de la contabila care-ti calculeaza salariul nu poti face justitie.In opinia mea,judecatorii de la sectiile speciale de litigii de munca si asigurari sociale ale tribunalelor ar cam trebui sa aiba si pregatire economica.Daca nu superioara,cel putin niste cursuri in domeniu ,pentru ca vrei nu vrei niste cursuri iti destupa constiinta in domeniul respectiv...Poti sa fii toba de carte in penal si sa o sfeclesti in civil ,cum poti sa fii toba de carte in civil si s-o sfeclesti in penal...Poate ca acestia de la sectiile specializate de la tribunale le au,iar cei de la curtile de apel,nu si astfel se explica acest "conflict" de opinii...
In ceea ce priveste HG nr.1/2017 : "Art. 1. – Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 1450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora",aceasta face ordine in hatisul legislativ ,spunandu-le pe sleau contopistilor finantisti din institutiile statutlui ca aceasta este calea de urmat pe care am expus-o,respectiv:Mariti soldele de functie pana la nivelul salariului minim pe economie,iar celelalte elemente salariale le lasati la fel (asta inteleg eu citind aceasta hotarare,ca aceasta modificare de salariu minim brut nu va genera in avalul ei cresteri ale sporurilor,indemnizatiilor etc.),pana cand legea 153/2017,la finalul aplicarii ei,va face ordinea totala in salarizarea bugetarilor,dar pana atunci mariti salariul minim pe etape la 1900 de lei,la 2080 sau 2350 de lei,iar daca prin cresterea de 25% (generata de legea nr.153/2017) se mai poate adauga ceva ,bine,iar daca nu, le lasati numai cu maririle generate de cresterea salariului minim.
Din nefericire pentru noi cresterile salariului minim de la 1450 la 1900 si 2080 sau 2350 nu pot fi cerut in instante,datorita OUG 59/2017,dar aceste cresteri valabile pentru toti ,de la soldat la general,respectiv de 661 sau mai mult si 218,pot fi cerute de toata lumea cu sanse de izbanda de suta la suta.Daca judecatorii nu inteleg,puteti sa le explicati in felul urmator:
Pana in 31 ianuarie 2017 pe masa din bucatarie aveam un cos in care erau un mar (solda de functie),o lamaie (solda de merit),doua prune (sporul de clasificate si fidelitate) si o rodie (indemnizatia de dispozitiv).Din data de 1 februarie marul a fost schimbat de mama,sotie,copil etc.cu un pomelo...Am uitat sa spun ca langa cos aveam o gutuie (indemnizatia de comanda) si un pepene mic (gradatiile de vechime)...
POFTA BUNA!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Ca sa nu mai fecem confuzii, este bine sa ne uitãm pe deciziile de calculare/actualizare si sa observăm dacă la nvelul anului 2017 suma de la rubrica cuantum compus al soldei de functie, nu cea de la litera a), este de 1450 lei inainte de majorarea cu 15% la 30 06 2017 si de 1668 lei după majorare.
Chiar dacă instantele vor da decizii definitive din care rezulta ca suma de la litera a) din deciziï trebuie sa fie minim 1450 lei, CPS urile au la îndemănă contestatia la executare pentru a nu pune in executare deciziile.
Asta până cand liberalii pedelizati si neomarxiștii, dacă nu chiar noul partid al Vioricăi, vor abroga, din ordinul multinationalelor, dispozițiile care au reglementat salariul minim garantat.

Liviu PO spunea...

@Huhu
As fi de acord cu ceea ce spuneti doar daca in HG nr.1/2017 ar fi aparut in clar o formulare care sa ne duca la concluzia indubitabila: cuantumul compus actualizat trebuie sa fie de 1450 de lei.Insa cuantumul compus acatualizat este scos din aceasta ecuatie tocmai de expresia din hotarare si anume:"suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri".Asadar ce poate fi suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri ,decat solda de functie care nu mai este rezultatul produsului dintre vrs*coeficientul de ierarhizare al functiei ci o suma nuda, egala cu cea avuta in 31 decembrie 2009 ca solda de functie?
Asta ar cam fi motivarea pentru apel...

Leo spunea...

@Liviu
- Pt. 1668 (pt. 2017) lei poti cere deoarece Art. VII a intrat in vigoare pe 15.09.20147
- Pt. 185o (pt. 2018) lei poti cere numai prin invocarea exceptiei de nec. a dispozitiilor Art. VII din OUG 59.
- Din 2019 poti cere , dar trebuie numai prin invocarea exceptiei de nec. a dispozitiilor Art. VII din OUG 59 dar și a Art. 84 pct.1 din OUG 114/2018
În principiu poti cere dar nu sti și dacă ti se va si da.
DAR LUPTATORII CER , NU ASTEAPTĂ.
Luati exemplul lui FLAVIUS , care se luptă ca un tigru cu sistemul mafiot din MFA .
SUS MĂCIUCA FLAVIUS !
JOS COLEOPTERUL !

M spunea...

@Cezar - cred ca gresiti! :D Cum? PNL-istii sa minta???? Sa faca ca (sic!) Olguta?????
SUBLINIEZ: daca cititi "expunerea de motive" a proiectului PNL veti vedea ca pensiile din MAI sunt de 5500 de lei in medie! Boala Olgutei se extinde! Rares Bogdan a facut spume in interviu la DCNews: "colegii din PNL vor avea de a face cu mine daca nu desfiinteaza TOATE pensiile speciale - si la magistrati si la militari - TOT! Pe contributivitate!!!
Nu uitati ca politistii mai batrani au fost militari pana cand s-a dorit sa intram in UE. Peste noapte s-au trezit "civili" dar cu un statut copiat in mare parte dupa cel militar. Ce e bine e ca au drept la organizare sindicala si pot negocia intre anumite limite. Ce e rau e ca nu prea le iese treaba cu negocierea daca nu au drept de greva!
Din cate stiu eu la trecerea in rezerva politistii se prezinta la Centrul Militar Judetean pentru a fi luati in evidenta.

Liviu PO spunea...

@all
ERATA LA MATERIALUL PUBLICAT PUTIN MAI SUS:
In locul art.22 ,al.(5) din legea nr.330/2009 a se citi art.6,al.(3)din OUG nr.1/2010: " Cuantumul individual al salariilor/soldelor, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite începând cu luna ianuarie 2010 în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009, nu va depăşi nivelul acestuia stabilit pentru luna decembrie 2009, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii."

hankook spunea...

Saltimbancul de Rares Bogdan , maimuta dirijata cu privire de bou ratacit, care se invelea cu drapelul si pisa ochii , cica taie pensiile speciale , inclusiv ale magistratilor....maine il gasesc astia in baie , taiat de tramvai !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a aprobat noul statut al cadrelor militare si nu mai au voie nici macar sa vorbeasca de politica in particular! Cititi pe pag mea de fb Statutul, daca vreti sa aveti cosmaruri! Autor senatorul Brailoiu, din gasca Dragnea!

M spunea...

Azi a fost prelungit termenul de adoptare tacită a L180/2019 (idioțenia lui Tit Brăiloiu) cu încă 15 z zile și s-a solicitat punct de vedere suplimentar de la Comisia de Apărare. 😀 Când am văzut legea pe ordinea de zi credeam că o să se voteze.

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Nu trebuie sa fii de acord cu ce spun eu ci cu ce scrie în lege.
Cuantumul recompus al soldei de functie stabilit prin Legea 285/2010 și prin ordonante nu poate fi modificat prin Hg.

Cezar spunea...

@/Corneliunsson
...0.56%..🤣😂🤣😂🤣
Da.o dracului de treaba...
Si cel mai prost independent a reușit să treacă peste 1....,!!
Se vede ca te.ai băgat tu...🤣😂🤣😎

Ein Stein spunea...

Pai ce va spunea domnia mea? Un pachet de legi specific militarilor, o restructurare serioasa ca la carte si o reprofesionalizare. Ca pensie am propus, eu, asa de la mine, sistemul american care mi s-a parut cel mai simplu si de bun simt iar pensia militara numai pentru militari si numai pentru anii de catanie. Recunoasterea ocupatiei de militar Grupa 0 Fortele armate, doar asa sa se stie cine e militar si cine nu sau cine e "militar" doar la pensie. Cand domnul Gropan se dadea de ceasul mortii pentru astfel de chestiuni a fost marginalizat de tot felul de imbecili dedulciti la sporuri de importanta si stampila, credeau ca povestea va dura o vesnicie. Ete ca nu!
Nu cred asta de la PNL, care se imbraca ca un peste, sau lunganul de la USR se mai infigeau la desfiintat nu stiu ce legi atat timp cat in toate tarile NATO exista astfel de facilitati pentru MILITARI, ca doar na, ei sunt trup si suflet pro EU si NATO. Dar noi nu am vrut, noi am vrut altceva. Sa vedem. Eu cred ca se vor apuca de eliminarea pensiilor speciale pentru a atrage si mai mult electorat.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu mai critic niciun politician din victorioșii scrutinului pt PE și nici pe cei câțiva din lingatorii acestora de pe aici! Oricât ar fi de corecți, deștepți, minți deskide, nu, nu,...nicio critica, pt că ei sunt lumina țării! Nici pe ReAlesu! Este țara lor, luată pe contract social!
Ce leneși au fost ăștia de la secțiile de votare din străinătate! Când vezi 1000 de votanți, care vor vota asemănător celor din țară, pe liste suplimentare, ei stau și aplică legea!? Fraierii au uitat exemplul măreț de la Paris, când s-a votat în 3 secunde/om! 1000 cetățeni: 3 secunde/votant = 333(33) secunde, ceea ce înseamnă 5min și 33 secunde! Pe cale de consecință matematică 10000 puteau vota în mai puțin de o oră! Nu este simplu?

*Cât pot fi de mândru căci liderii UE m-au mângâiat pe cap pt că am votat! Trebuie să zâmbesc și să fac frumos? O sa încerc, dar sigur nu-mi va ieși pt că nu am sânge nici de iobag și nici de grof!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Primii anunțați de dl. europarlamentar Rareș la jugănit sunt magistrații, în frunte cu Lazăr! Domnia sa știe ce spune și ce face pt că are grijă de banul public și de plătitorii de taxe și impozite, așa cum avea la RTv, kit că era de 7-8 ani insolventă, la mișto! Am dat noi și mai mult, dar 1-2€ pt trecerea la datoria publică!?...ei, dar suntem cu liberalismul în gură, mai ceva că fata aia Plugaru!
Hai, cu sănătate și să vă inkiriati un apartament într-un HLM din cartierul Molenbeek!

*HLM = Habitation à loyer modéré; se adreseaza tuturor celor care nu au venituri suficiente pentru a putea inchiria o locuinta in Franta, Belgia!

Arfy spunea...

Iarăși mergeți după fentă! Individul RB nu are nicio idee și n-a citit două articole din legea pensiilor! Și apoi ăsta cred ca nu știe unde și pentru ce a fost ales

Ein Stein spunea...

Mares, domnul Rares nu este decat un palavragiu, un individ care are o parere buna despre el si care le stie pe toate. D-asta spuneam ca sustinatorii partidelor trebuie sa se uite in propria gradina si sa ii forteze sa faca politica altfel. Domnul Rares nu are nici macar inteligenta de a fructifica o pseudovictorie in alegeri. Oamenii s-au prezentat la vot in numar mare pentru a schimba ceva in tara asta amarata, sa ne apropiem si noi de tarile din vest, o viata mai buna, autostrazi, spitale, eliminarea inechitatilor, etc. Daca urmaresti discursul "domnului rares" 90% din tot ce trancaneste este legat doar de eliminare, distrugere, taieri, etc. nimic despre a construi ceva, de a realiza ceva, de a imbunatati ceva, d-asta spun ca USR-ul va trece de 30% la parlamentare. Partidele politice PSD, PNL nu au inteles absolut nimic din dusul rece primit la alegerile recente.

Liviu PO spunea...

@huhu
art.6,al.(3)din OUG nr.1/2010:
" Cuantumul individual al salariilor/soldelor, "inclusiv sporuri", indemnizaţii şi alte drepturi salariale stabilite începând cu luna ianuarie 2010 în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009, nu va depăşi nivelul acestuia stabilit pentru luna decembrie 2009, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii."
HG nr.1/2017 :
"Art. 1. – Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care "nu include sporuri" si alte adaosuri, se stabileste la 1450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora"
Formularea "inclusiv sporuri" nu este identica si nu poate fi cu formularea "nu include sporuri".
In opinia mea,HG nr.1/2017 nu modifica vreo lege ,ci doar o clarifica,fiind data pentru punerea legii in aplicare...

Liviu PO spunea...

@all
Prin urmare,pentru a va da un indemn de a cere revizuirile pensiilor in instata,va subliniez faptul ca un SGP trecut in pensie cu gradul de soldat,care a avut conform OG 56/2006,aprobata de legea nr.477/2006 coeficientul de ierarhizare al functiei 1.55 ,iar automat pe decizia de pensie are 306 lei in dreptul soldei de functie, va avea de cerut in instanta conform HG nr.1/2017 completarea bazei de calcul cu suma de 1450-306=1144 de lei de la 1 februarie 2017,iar de la 30 iunie 2017 inca 218 lei conform legii nr.152/2017...
Daca inclusiv un domn general cu patru stele citeste acest blog si a avut coeficientul de functie egal cu 7, va putea cere in instanta completarea bazei de calcul a domniei sale cu suma de 1450-1381 de lei =69 lei de la 1 februarie 2017 si cu 218 lei de la 30 iunie 2017.
Prin urmare, in afara de Seful Statului major al Apararii si de Directorii de servicii si adjunctii acesora,toata rezerva armatei ar trebui sa-si ceara in instanta drepturile.
Daca sunt cititori ai acestui blog care nu au timp sau care nu se pricep sa formuleze o actiune in instanta pot sa-i ajut, doar daca ma vor mandata prin notariat sa fac acest lucru in numele domniilor lor.
De asemenea,consider ca multi dintre colegii de pe acest blog ar putea face acest lucru...
De asemnea nu uitati ca timpul de prescriptie pentru formularea acestor actiuni se implineste la 31 ianuarie 2020.
De la acesti indivizi nu vom primi nimic gratis si probabil si domniile lor se regrupeaza si se consulta prin convocari s.a.m.d.

Iulian Mareș spunea...

Nu este adevarat! nu veniti cu rautacisme...., dl. Rares este lumina calauzitoare a tuturor navelor aflate pe mari si oceane, este farul nostru!
Cu aceasta ocazie il critic putin pe un camarad pt ceea ce a scris: se imbraca ca un peste!... esti rautacios omule, intrucat si creatoarea Albu i-a apreciat tinutele, subliniind totusi ca batitutele ar trebui sa fie mate si albe!
El va duce pe culmi inalte liberalismul european, dar ce zic eu inalte, pe Himalaia kiar!
va rog onorabililor nu va deziceti de liderul carismatic, un adevarat Che Guevara/el Che!

Cu Orban si Rares in frunte
Vom avea victorii multe!
(Refren, la orice!)

Liviu PO spunea...

@Stelian Palagheanu
Asta este consecinta micii reforme din justitie.Prin eliminarea ultimei cai de atac,respectiv a recursului,vorbesc de spetele civile,pentru ca in cele penale,exista totusi camera preliminara. Judecatorii de la apel stiind ca nu mai au vreo cenzura a instantei supreme deasupra capului judeca cum judeca.
Dupa opinia mea,cosilierul juridic ti-a servit-o la fileu,pentru ca ii va fi mai usor unui judecator sa-ti dea 1500 de lei in plus la baza de calcul,cand vede rasfatul unor indivizi din MApN...

Leo spunea...

Să ajungem noi aici în lupta cu LICHELELE MFA.
Efectele soluţionării contestaţiei
Articolul 719
• (1) Dacă admite contestaţia la executare,
instanţa, ţinând seama de obiectul acesteia,
după caz, va îndrepta ori anula actul de
executare contestat, va dispune anularea ori
încetarea executării înseşi, va anula ori
lămuri titlul executoriu.

Huhu Rezea spunea...

@Liviu po
Dai sfaturi proaste pentru ca nu vrei sa citesti legea si nci nu întelegi ce ti se spune.
Mai vrei sa fii și mandatat cu redactarea unor acțiuni.
Dta pui oamenii degeaba pe drumul tribunalelor.
Am discutat de mii de ori pe acest blog ca solda de functie care nu trebuie sã fie mai micã decât salariul minim pe economie este cea in cuantum compozit, stabilit prin lege dupã anul 2010, si nu solda de functie care era la 31 12 2019.
Soldele de functie de la 31 12 2009 sunt mai mici decât salariul minim pentru toate gradele, de la soldat la colonel. Daca acea soldã ar trebui majoratã conf HG 1/2017, am fi în situatia bizarã ca solda de functie pentru toți militarii,sgp, subofiteri și ofiterii, sã fie egalã cu salariul minim pe economie.

Leo spunea...

@Stelian P
Ca info ,pt. viitor ,să invoci excepţia lipsei calităţii Direcţiei Gen.Juridice de reprezentant al MFA şi CPS în cauză, calitate întemeiată pe disp.art.3 alin.1 din Legea 346/2006, arătând că Ministerul este cel care reprezintă atât structurile cu personalitate cât şi cele fără personalitate juridică, în baza unui Ordin special care nu este depus la dosar, motiv pentru care nici Direcţia juridică din cadrul MApN şi nici acesti consilieri ai DGJ nu au calitate de reprezentant al pârâţilor.
Să ceri Instantei explict pe viitor că ca pădureanul să depună la dosar Ordinul nr.75 care "chipurile" împuternicesc DGJ din MFA , prin p[durean , să reprezinte structurile cu şi fără personalitate juridică din cadrul Ministerului, mandatul său legal fiind obiectivat de delegaţii semnate de directorii structurilor respective.
Vei vedea că nu numai că nu se specifică asta dar şi că sustinerile pădureanului cum că printr-u ordin M 75 se adaugă la legea 346 , ceea ce îl afundă în mincină și-l discreditează in fata instantei , care va admite excepția și va judeca în acest sens fondul.
JOS COLEOPTERUL de la avocatul împotriva poporului !

M spunea...

Vecinii de la sud de Dunăre au cam intrat in panică. Și la ei "poporul" a decis că militarii sunt motivul pentru care nu merge toată lumea în Mercedes.
Mi-a răspuns în camarad bulgar (poate vă amintiți că am scris celor pe care îi cunosc din țările aliate despre atacul la adresa militarilor făcut de Johannis și ai lui). Bulgarul zice că meseria a devenit atât de puțin atractivă că nu mai au de unde să selecteze oameni la recrutare.
Asta ne așteaptă și pe noi?

Leo spunea...

A venit PAPA ( burgeri , mici , ceafă ....)

Iulian Mareș spunea...

Domnul Palagheanu,
Nu credeți că justiția va judeca mai obiectiv cu un viitor nou guvern PLD, care le va mări și veniturile, întrucât sunt modice!
Domnul Președinte are grijă de tot, toate și toți, cu celeritate și siguranță!
Eu asta cred!

un oscar = o pensie spunea...

intrebare pt M
-Ce ar putea atrage un tanar sa aleaga cariera militara?
aici includ tinerii obisnuiti cu IQ mediu,nu orice tzaranoi,prostovan sau tigan
stiti ce salariu are un sergent la angajare?
acum sefii armatei ii momesc pe tineri cu plata ratei la banca(ii lasa sa faca credit pe 30 de ani si ii prinde captivi pe viata,unii au muscat momeala altii s-au prins de fenta)
-nici macar nu mai exista asistenta medicala gratuita sau spital militar(in BUC este ceva cu acest titlu dar de fapt este un spital unde doctorii sunt multimilionari si 80% din pacienti sunt civili care dau spaga)
-subofiterii sunt tratati ca niste gunoaie,sclavi si ca au oricum salariul mare si nemeritat
-unde lucrez eu sunt 25% subofiteri si 75% ofiteri ,maj superiori
-operativi undeva spre 30% din total
-stiti ca ofiterii in caz de pericol le este mai mult frica de noi decat de inamic?
hahahahaha,ce as vrea sa ii vad la o situatie cum ar tremura ascunsi in birouri.as cauta cativa.....

Iulian Mareș spunea...

Oskar,
esti sub tratament?

CEZAR spunea...

joi, mai 30, 2019
Palagheanu Stelian spunea...
MAPN a depus o lista in format Excel cu pensiile celor din MApN .Să sar pe fereasctra și sa ma cac în zbor .Unul din MApN are 16.000 lei pensie iar altii pensii babane nu glumă fața de restul ostirii.
Intrebarea mea este ce rahat a facut ăla in MApN de ia peste 16.000 lei pensie iar altul are 680 lei......
============================
Asta-i cauza majora a tuturor problemelor....
Astia ..actioneaza SUBTERAN ...ca nimic sa nu se schimbe ..
Se duce Dogaru la negocieri ...Cine l-a mandatat ??
A mai negociat si cu Olguta &.......
SA PUNA CUPONUL PE MASA..si apoi vom cunoaste pentru ce negociaza unul precum Dogaru...

CEZAR spunea...

PS,,
Aia de 16,000 este a lu m-AL....i-a mai indexat-o intre timp ..caci era de 16,000

CEZAR spunea...

..15.000...scuze i-am pus omului in spate ce nu-i apartinea !
A se retine: Dogaru printre altele pe care cred ca le cunoasteti ..TOT OFITER PE FILIERA INDIRECTA ! Adica fara LICEU MILITAR ..FARA SCOALA DE OFITERI ...intrat direct pe grad de ofiter superior ..maior sau locotenent colonel!
Oare unde sunt ADEVARATII PROFESIONISTI ..care ne-au CONDUS si care trebuia sa ne conduca la razboi..?
Unde-s comandantii de Brigazi Mecanizate..de Corpuri de Armata...sefii de state majore ..??
Oare mai puteti inghiti ??/....sau o duceti prea bine....

Iulian Mareș spunea...

C,
Te oftici, da?
....lasă omul în pace, căci este necăjit!
Și, mai știi, poate sunt unii care și cred! 😂🤔

M spunea...

@un oscar = o pensie
Pai, asta spun si eu de luni de zile!!!!
Cum spuneam, la mine in familie sunt a treia generatie de militari dar si ultima!
Regretabila e situatia pe care o expuneti privind raporturile dintre ofiteri si subofiteri. In ultima unitate in care am lucrat schimbasem multe lucruri in favoarea subofiterilor (mai clar participarea acestora proportional cu numarul lor atat la munca cat si la recompense).
Am intalnit si ofiteri lamentabili dar si subofiteri de tot rasul.
Din pacate, la fel ca si Dumneavoastra, sunt camarazi cu grade mai mici care jignesc ofiterii iar pe de alta parte si ofiteri cu acelasi comportament. Asta aduce prejudiciu de imagine tuturor. Pot insa sa spun ca mai multi subofiteri ataca ofiterii decat invers.
Raportul "25% subofiteri si 75% ofiteri" se gaseste de obicei in unitatile logistice, de suport, specializate, deci este atipic pentru structurile militare regulate.
Domnul Coarna (subofiter MAI) in timpul unei sedinte cu Olguta si Solomon privind salarizarea a preferat sa renunte la un spor numai pentru ca acesta era "procentual, deci favorabil ofiterilor". Idiotul a preferat sa nu ia nimeni sporul decat sa fie procentual!
Eu zic sa militam pentru "un contract" pe durata intregii cariere, semnat, in care sa se prevada si obligatiile dar si drepturile (salariu, compensatii, pensie). De ce PLM eu sa semnez contract ca o sa muncesc ca militar dupa ce termin Academia dar la randul ei Armata nu are nici o responsabilitate - daca ii casuna maine ma da afara sau cu o zi inainte sa ies la pensie zice ca nu mai merit pensia?

Iulian Mareș spunea...

M,
Perfecta dreptate...
Sunt anumite structuri specializate, comandă-control (C2, de ex.) unde se impune un Nr f mic de subofițeri de stat major! În structura unde am lucrat eu erau cel mult 10%!

Arfy spunea...

Dle Palagheanu ce crescător este setat de programul de... calculator!?! Pe vârstă sau grade? Ori pe lei sau euro...!?!