Un produs Blogger.

miercuri, iunie 26, 2019

Spectacol LOV, despre pensiile speciale, la adoptarea în CD a legii pensiilor civile

66 comments
Olguța se laudă cu curajul guvernării PSD-ALDE de a plafona pensiile speciale(omite sa le amintească pe cele neplafonate), chiar cu riscul unor pierderi de voturi. 
Mai spune ca peste trei ani e mai avantajos să ai pensii contributive decât pensii speciale, ea introducând și pensiile militare în categoria celor speciale. 
Mai întâi perorează Solomon, adversarul pensionarilor militari în Camera Deputaților. 



66 de comentarii:

capitanu nemo spunea...

Pe 10 august o sa ies si eu in strada cu ,,PLACUTA SUEDEZA,, si sa le fac urari de bine pesedeilor.

ifrim spunea...

Legea pensiilor aprobata astazi are aplicabilitate cand PSDul va fi istorie.Ce noii guvernanti sunt prosti nu stiu sa dea OUG sa o goleasca de continut ,ori sa bage impozitul progresiv?Militarii zic sa ne focusam pe nasul Gabita si finul carlanul pe fuzionarea acestora caci frigida vipera rosie ne-a dat-o la temelie.E bine macar ca avem situatia clara privind prezidentialele,localele,parlamentarele!

ifrim spunea...

Sefu Huhurez ia incearca d-ta o circumstanta atenuanta pentru atitudinea pzdeilor prin vocea matracucii din Craiova!Sa fi fost luna de miere un fiasco?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

Lua-o-ar Belzebuth sa si-o faca mireasa pe aceasta dezinformatoare!Tampitii astia de la PSD chiar nu pricep si se lasa manipulati de aceasta podoaba????Deci la PSD nu stie stanga ce face dreapta !Senatorii da ,deputatii ,nu !Halal partid !Am ascultat-o adineauri pe reprezentanta bovidae-lor ,LOV ,referitor la proiectul USR de desfiintare a pensiilor speciale ,cica de unele se leaga si de unele nu !Adica de ale magistratilor si ale militarilor conform hatararii CCR!Astia stiu mai bine legea decat ruminantia(rumegatoarea) asta!Voi vota de-al naibii cu astia ,sa le desfiinteze pensiile lor speciale ,ale parlamentarilor si primarilor!Daca ei nu ne vor ,nici noi nu-i dorim!Si sa crape si capra lor cu coada in sus!
PS Olguto de te-ar vedea Vadim ,care te-a lansat in politica ,dar care ii iubea pe militari te-ar scuipa in ochi!Si n-ar gresi deloc ,magarito!

Iulian Mareș spunea...

Directorul Nuclear Electrica vrea bonus de sfârșit de an doar 216 salarii brute!
Oare ce pensie va avea?

capitanu nemo spunea...

Sunt 15000 de primari iar impactul financiar este de 186 milioane euro.Propaganda de la A 3 este de acord cu aceste sinecuri,Tinel de la PNL sustine desfiintarea pensiilor speciale in afara de magistrati si militari.Pana in toamna pun umarul ca pizdeii sa ia 5 la suta si de la anul sa dispara cu tot cu clica lor de hoti si analfabeti.Cu Dancica ,Olguta ,Valcov,Codrin Stefabescu,Mitraliera,Nicolicea in frunte,tot inainte pana la disparitie.

Leon spunea...

Haideti sa verificam spusele Olgutei, ca in anul 2022, pensiile pe contributivitate ar fi mai avantajoase si pentru noi..!
Art.157.alin.(1) La data intrarii in vigoare a acesstei legi (01.09.2021 ), pensiile stabilite in baza legislatiei anterioare devin pensii in intelesul prezentei legi si se recalculeaza prin inmultirea NUMARULUI TOTAL DE PUNCTE realizat cu VALOAREA PUNCTULUI DE REFERINTA prevazut la Art.86 ( VPR= 75 lei la data de 01.09.2021 ).
Cei care am iesit la pensie pana la 31.12.2015, avem in Deciziile de stabilire/revizuire, numarul Total de puncte realizate (NU mai conteaza Puctajul mediu anual obtinut prin impartirea la 20 de ani..!)
De exemplu in Decizia mea am 73,....puncte, la care mai adun inca 7 puncte(10% din oficiu) si obtin 80 puncte x 75 = 6 000 de lei, mai adun si OMM de 20% obtinand o pensie bruta de 7 200 de lei( 6680 lei net )...!
Pe de alta parte, daca revenim la actualizarea pensiilor in functie de cresterile salariale ale colegilor activi, in anul 2022 as avea 8 300 lei brut, dar limitat la 4 800 lei (Solda neta cf.OuG 59/2017, si fara OMM); cu OMM:4 800 x 1,2 = 5760 lei.
Se observa un plus de 920 de lei pe contributivitate..!
Concluziile sa le traga fiecare dintre noi.

capitanu nemo spunea...

Preturile,inflatia,roborul,costul creditelor a crescut din cauza lui Isarescu,asa ne spunea ciuma rosie si alde.Propunerea pentru un nou mandat....Isarescu.I-a invins statul paralel.Pentru 10 august daca voi iesi in strada voi fi platit cu bitcoini de Soros,cei care sunt insotiti de catei vor lua ceva bani in plus.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am postat-i pe Fiola pe tot fb cu un falus maaaaare in brate, plin cu coniac, fiind din sticla! Pacat ca cofragul cu oua e prea mic la poftele ei!

Trofin spunea...

Rezultatul votului pentru respingerea proiectului de lege Plx 265/2019 ( legea Brailoiu ) : 236 voturi pentru respingere , 0 voturi contra , 4 voturi abtinere si 0 nu au votat. Concluzie : cu oricine vom vota , noi , militarii , shut in cur vom lua.

Ein Stein spunea...

Pana nu se destructureaza statul mafiot si burghezia bugetara nu exista nicio sansa de normalitate in Romania. NICIUNA!
Am scris in mai multe randuri ca politicienii trebuie sa faca politica altfel, sa atraga voturi prin masurile pe care le iau nu prin intermediul mafiotilor si pomenilor electorale pe bani publici. Am crezut ca PSD a invatat ceva din sutul in cur pe care l-au luat la alegerile europarlamentare, nimic frate, nimic, Batman, parca de ai dracu o intind si mai rau. Ori sunt imbecili ori prosti gramada. Ultima isprava, asta cu pensiile "alesilor locali", si-au facut niste calcule de-a dreptul imbecile, ei cred ca asa ii vor stimula pe primari sa depuna mai mult suflet la viitoarele alegeri altfel vin ailalti si le ia pensiile speciale. Prost calcul, de fapt tampit, in cabina intra omul singur, fara primar, si acolo isi varsa naduful. Am mai scris si repet, nebugetarii ii urasc pe bugetari, din rarunchi, am convingerea ca daca maine ar avea loc alegeri USR ar trece de 40%, dar alegerile nu sunt maine ci mai incolo asa USR va trece de 50%.
Oare bonusul anual de 216 salarii pe care il va ridica individul ala de la Nuclear Electrica, cum dracu s-o fi calculat? O fi vreo legatura cu statul mafiot, cu burghezia bugetara? Poate cu competenta lui de 216 salarii? Asta e numai varful icebergului, putregaiul e mult mai adanc.
Cat despre legea "pensiilor militare" eu mi-am mai scris parerea, e un nod gordian, rostul lui e sa ne tina ocupati cu descalcirea itelor, multi dintre voi sunteti bagati pana peste cap in descalcirea lor, poate asta va ocupa timpul si nu aveti cum sa vedeti realitatea.
Destructurarea statului mafiot si a burgheziei bugetare si o noua lege a pensiilor militare copiata cu punct si virgula de la un stat NATO sanatos cu capul.
Nu exista alta solutie.

kostas spunea...

Niste prefacuti si sulfani. Cand au avut interesul sa arate cat de mici sant pensiile civile fata de pensiile speciale au comparat cu pensiile magistratilor de zeci de mii de lei, iar acum cand au interesul sa vada lumea cat de mult cresc pensiile civile cu noua lege, le compara cu pensiile militare, care sunt cele mai mici. Adevarata magarie.

kostas spunea...

Leon, ai calculat gresit. Iti da intr-adevar 4800 lei pensia neta. OMM se calculeaza la brut, deci la cei 8300 lei. Va iesi o pensie bruta de 9960 lei, insa netul tot 4800 lei o sa fie.

Leon spunea...

Este jenant ca pe acest blog, vocabularul unora dintre noi a ajuns la un nivel atat de jos..!
Pana in luna Septembrie imi iau Concediu de odihna !

Cezar spunea...

Cam tarziu..Leoane
Bagai.o sub nas si lu ..curba de nivel
Alias..mos Alecu
Ne.a învins statul paralel subteran nesimțit din Armata...adică rontaitorii care stau pe diverse cuantumuri avantajoase..imorale și pe legi dubioase

Iulian Mareș spunea...

Stein,
O singura șansă ai: să te declari soveran, ființă vie, în carne, oase și suflet divin, născut viu, cu drepturi native! Așa cum au făcut Țiriac și Isărescu!

PS-politicienii nu vor da nimic, ei sunt agenții stăpânilor lumii, Împăratul Roman de la Vatican!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
radu spunea...

Consecventă tare este doamna Olguta in privinta pensiilor militare...si iata ca nu este singura!

Niky spunea...

E clar ca PSD vor pierde alegerile de anul asta si următorul.Continua pe aceiași linie păguboasă sa crească substanțial tot veniturile mari,cele mici ramîn tot mici cu toate creșterile.Cît timp va exista în PSD oameni ca Olguța Vasilescu, Adrian Solomon,etc,care au o repulsie extrema fata de polițiști si militari eu nu voi mai vota niciodată acest partid.În loc de măsuri de stinga aceștia sporesc veniturile tot celor avuți daca nu chiar bogați,unii dintre ei!Știu cîtiva primari de comune,si aceștia au cam pus “stapînire” în localitate,au sute de hectare agricole, alții si ferme,si bineînțeles și slugi! A “da” tot la cei avuți o fi măsură de “stînga”?

Iulian Mareș spunea...

Așa și trebuie pt subiecții/sclavii mortificați prin Contractul social roman ecleziastic, deceptiv, transpus în practică de agenții iezuiți din Corporația România!

M spunea...

@Leon - intreb pentru un prieten!
Dar la un punctaj de 120? (OMM de 20%)
Sigur ca e mai bine pe contributivitate dar problema e daca e mai bine pentru multi sau doar pentru cativa!
Si a doua, dupa legea salarizarii lui Olguta cand SNOPASN a fost pus la baza cu spalatoresele si paznicii de noapte, cum o sa mai iasa pensiile actualilor activi?

capitanu nemo spunea...

Toata administratia centrala si locala este impanzita cu oameni incompetenti platiti bine de la buget.Revolta se v-a manifesta la vot ,psd v-a fi maturat de pe scena politica.PSD este istorie,vin vremuri noi si cred ca USR v-a castiga alegerile .Pozitia USR fata de militari a fost exprimata in sensul ca singurele pensii care vor fi calculate altfel decat cele civile sunt militarii si magistratii.PSD prin Olguta lui Olgutu este impotriva militarilor sutinand ca proiectul de lege al USR mareste pensiile militarilor afectate de inflatie si ca este impotriva (sustine ca este impotriva militarilor chiar daca insusi ea recunoaste ca procentul mic obtinut de pizdeii lui dragnea este si din cauza militarilor).Asa ca din cauza ca niciun pesedist nu a luat atitudine fata de pozita exprimata de nevasta lui Olgutu,le urez pizdeilor MULTA PLACUTA SUEDEZA.

Liviu PO spunea...

Astia-s de stanga numai cu numele.Ia sa vezi la o eventuala promovare a unei legi de imprescriptibilitate a laturii economice a unei infractiuni ce vor face ,atunci cand vor fi nevoiti neam de neamul lor sa plateasca tot ce au furat mosii si stramosii lor, adica actualii hoti care nu incap de militari.Veti spune ca nu e posibil.Ba e foarte posibil,numai sa vine cine trebuie la putere...

CEZAR spunea...

@ /Niky..???
Esti in eroare cu ceva esential din doctrina PSD!
PSD..da..celor care FAC CEVA...!!!!
Poti specifica ce au facut pensionarii militari in afara de a latra ..a injure PSD..si membrii marcanti ..si sa voteze cu cine i-a dus neuronul retardat ...??
Au facut..noaptea ca hotii ...l-223 pacalindu-l pe Pisicutul lu Base...care mie la suta nici macar nu a citit-o !
O lege facuta de hoti pentru hoti...
Urmarile se vad acum ! Te informez ca HOTII..si-au luat smantana..si au pe cupon pensii cu 5 cifre..
Tot ei s-au facut ca lupta ..injurand dand in judecata ..etc ..doar sa nu se schimbe ceva..!
Daca se dubleaza pensia ..profesorului ..crezi ca NU SE DUBLA SI_A MILITARULUI..??
Cu conditia sa fi ramas pe ..CONTRIBUTIVITATE
FA_TI calculul ..de rigoare.....!!!
Am auzit cel mai tare rationament ..emis de un militar ....nu suport PSD..nu am votat si nu votez PSD..dar sa ramana la guvernare ..pana ne maresc ..pensiile...HI..HI..HI..curat murdar...

MIȘU spunea...

Da! PSD-ul out! Și la alegerile prezidențiale, dar și la cele parlamentare, de anul viitor. Viitorul președinte al țării, va fi BarnaDan/USR. În acest sens, i-sa deschis drumul prin eliminarea a trei potențiali adversari:Cioloș, șeful unui grup la Bruxelles, Rareș Bogdan la Bruxelles, șef de grup europarlamentar, Johanis, șef al Parlamentului European! Deci, Barna are drum fără obstacole în cursa pentru Cotroceni.Alegerile,parlamentare vor fi câștigate de USR! Asta s-a hotărât în laboratoarele soroșisto /securiste. Vom trăii, și vom vedea!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...


„După lupte seculare... care au durat 30 de ani” m-am reîntors în țară și observ că nimic nu s-a schimbat.
Europa este din ce în ce mai colorată, de la piele până la religii.
Au autostrăzi „în draci” pe care mai mult se circulă cu 60-80 km/h pentru că se repară neică, nu glumă. Unde nu se repară dai de ploi torențiale.
Acasă tot „civilii” contra militarilor (cu adevărații speciali nu au nimic), cei care freacă menta contra celor care ies în stradă, contributivitatea contra... etc.
Parlamentarii au „lălăit” proiectele de legi și, una peste alta, vine canicula și meritata vacanță parlamentară/judecătorească.
„Activii” ăștia stau mai mult în stand by decât pensionarii iar lov, șireata, iar ne leagă șireturile să cădem în nas.
Eu, ca și d-l Leon, muncind și în civilie și ca militar (total circa 50 de ani), mi-e cam egal și fac abstracție de politică până apare iar un băse și ne ia jumătate din ce avem în plată.
Ave Cezar...

Militar de la 14 ani spunea...

Cred că PSD-ul va deconta în alegerile care urmează nu numai aroganța și atotștiința celor care au fost/sunt la butoane, ci și cioaca aia de program de guvernare.
Salariile sunt bune numai pentru personalul medical, profesori și administrație. Restul nu ne interesează.
Creșterea pensiilor civile e binevenită dar făcută într-un mod nerealist. Stabilește creșteri sustenabile nu marca Vâlcov /LOV.
Investițiile ca și inexistente. De fapt, ăsta ar fi trebuit să fie motor de creștere a cheltuielilor cu salarii/pensii.
Abordarea a fost greșită și practic e ca și cum ai căzut în cap. Dacă erau câteva minți cu cunoștințe economice solide, care să perieze puțin acel program, cred că aveau în alegeri mult mai mult. Bineînțeles fără Dragnea, Vâlcov, Codrin și alți atotștiutori.
Problema e că celelalte partide sunt mai slabe decât PSD-ul. Nicio viziune, nimic, doar o să tăiem, o să dăm afară, o să eliminăm etc.
Poate că mulți și de pe aici ar fi putut fi puțin mai ponderați și mai critici cu tacticile PSD-ului și poate azi eram pe un drum bun. Dar e târziu și lamentările multora legate de pensii își găsesc în sfârșit rezolvarea: mai e de așteptat până civilii ajung la nivelul specialilor. Culmea e că laurii vor fi culeși de USR, PNL care nu au făcut absolut nimic, dar vor specula orice pentru a guverna precum defunctul PDL și matelotul securist reevaluat.

Leo spunea...

Bravo Liviu P.
Daca vine Oblio la putere , ne-am aranjat bine .....

Huhu Rezea spunea...

@M
Crezi ca PSD-iștii nu știu ce poame acre sunt prin armata, politie și servicii?
Crezi ca "afganisttanezii" sau #rezisteții rezerviști votau altfel dacă ar fi fost reintroduse actualizările? Nici vorbă!
Exită o vorbă:iubește proasta dar uită-te și-n ochii ei!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

M
Esti de tot rasul !
Nici eu NU AS FI APROBAT CA GRANGURII SA STEA ACASA IN PAPUCI SI CICA ASIGURA CONTINUITATEA CONDUCERII...permanenta ..
Se dadea cumva si capitanilor ..maiorilor sau 95 % din lt..col...???
Permanenta se face ..IN UNITATE ....am facut si eu ..fara plata in plus...

raul spunea...

Corect ,M!Sa continue baietii de la PSD sa gandeasca precum Olguta si-or vedea ei!Le-au dat salarii mari la sanatate i-a votat melu ,la invatamant ,melu,le da la pensionari o sa ia tot melu!S-a desteptat romanu'!Si imi venea sa sparg tv-ul ieri cand ,bovidae -a spunea ca ei ,psdistii au fost singurii care au avut curajul sa sisteze majorarea ,,pensiilor speciale''!Adica ale noastre ,ca celelalte ,au crescut bine merci!Asta ori e proasta ori face pe-a proasta!Dar si noi suntem ....!Oricum ,cu toata supararea lui Leon ,n-ai cum sa nu-ti doresti sa nu se aplice placuta suedeza!N-ai cum sa fii tu gentleman si ei pigs!
ps In toata afacerea nu ma doare decat un lucru ,tradarea alor nostri ,de parca ar da bani din bugetul ma-sii!Oricum ,tot e suparat Leon ,dar ma descarc tot printr-o zicala taraneasca si-un blestem babesc :sa -si cumpere lumanari ,baietii nostri si Olguta de banii care cred ei ca i-au economisit !Scarbele naibii!
ps 2 Gata ,m-am racorit ,dar cand vezi atatea mizerii nu poti sa taci!

vasile m.i. spunea...

Statul ROMAN ISI ARATA INTRE GHILIMELE RESPECTUL PENTRU MILITARI!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gaby spunea...

Civil,
Spui în general numai prostii, de aia și ești Civil... du-te tu și comentează în altä parte.... începe meciul... probabil știi și fotbal....
Totuși... militarii sunt și cei care salvează oameni la accidente de tot felul, acționează la inundații și alte dezastre, chiar dau iarna la zăpadă pentru Civili...
Și altele... sunt militari care fac permanențä în fiecare week-end și la toate sărbătorile...
Repet, plimbà fizicul neinformat de aici...

Huhu Rezea spunea...

@M
Dacă nu-ți civilizezi comentariul, ți-l șterg eu.

CEZAR spunea...

Lasa-l Huhu..
Sa vada lumea ...cine a populat ..borcanul de sticla...!!
Pe mine ma distreaza copios...!!

CEZAR spunea...

PS..
Va imaginati ..
O Unitate militara are personal de serviciu cu Ofiter de serviciu/U ...etc..!! 24 din 24H..
Ofiterul de serviciu..dupa plecarea comandantului are preroggativele comandantului ! Prin lege
In situatii deosebite mai suna comandantul ..pe care-l informeaza si ii cere sa-i precizeze modul de actiune...
Apare si peste astia marele,
M in papuci acasa sau la plaja ....platit suplimentar care face ..ce ...?? Mai tracaseaza personalul de serviciu in special OSU..ca sa-si arate ..implicarea ...!!

Leo spunea...

Este un fapt că la Academia de Politie ( fosta 828 Băneasa), tinerii se bat pe locuri în timp ce pe la Sibiu aleargă cu arcanul după ei..... Oare de ce ?.......
PS
Pt. o periodă până in octombrie , se pare că Flavius a scăpat de cumpărat lada de bere...... Oare de ce ? .............

Lenovi spunea...

Civil..din pacate , esti dovada ca publicul tinta a LOV exista, dar nu prea gandeste de sine statator.Mascatii sa inteleg sunt din filmele cu ninja, nu sunt politisti sau jandarmi care fac tura sau asigura permanenta la domiciliu. Nu prostia e cauza, ci doar proasta informare. Cam asta e tactica utilizata in general de politicieni:ura.E mult mai eficienta decat aprecierea cuiva care face ceva bun. O opinie daca mi permiteti, nu conteaza atat de mult cuantumul , ci diferenta intre generatii. Nu e posibil ca oameni cu acelasi grad, aceeasi functie si aceeasi vechime sa aiba pensii atat de diferite, sute sau mii de lei ..inca astept dreptatea promisa .

Iulian Mareș spunea...

Sclăvete mortificat Dembélé,
Bine ai revenit, rău ai nimerit!
Ia-ți înapoi identitatea și nu mai supăra oamenii!

Leo spunea...

Si pe vremea pană în 1989 , exista un ofiter din comanda unititătii peste OSU. Era Ofiterul de la "continuitate" si era fie chiar cdt de um fie prin rotatie , loctiitorii lui. Iar la 632 sediul central (colț cu 2418.2505,2574), era foc continuu , pe schimburi ca la fabricile de la Plopeni care produceau tunuri pt. export pt. orientul mij. si africa. Acum , chiar noi suntem AFRICA......AFRICA pârjolită a lui F&M , patria deținuților politici (sic..)

M spunea...

Huhu- am șters tot ce putea deranja.

Mai dau un exemplu pentru mult stimatul și iubitul domn Cezar!

Am un nepot la jandarmeria montană. Era în ajunul Crăciunului. Stăteam la masă. Noaptea. Sună telefonul și nepotu' vorbește apoi se duce să se echipeze. Era la permanență. Turiști se rătăciseră pe munte, echipa din unitate plecase la alt caz și au fost chemați cei de la permanență pentru noul caz. A venit după 11 ore de mers prin nămeți.
Noi, ceilalți militari, nu prea avem războaie. Mult stimatul domn Cezar ar trebui să înțeleagă că sunt unii în "război" zilnic. Are loc o crimă în afara orelor de program. Trebuie să vină cineva să ridice probe!

Când ai efectivele complete e simplu, când ai deficit de 30% cine vine? Unul de la permanență!
E ușor să faci miștouri cu papucii de plajă!
😁 Am răspuns că m-a enervat Ianis cu faultul ăla! 😁

Dan spunea...

Veorica a mai dat o ordonanță de urgență, privind codul administrativ cică, prin care creează o nouă categorie de pensii speciale, cele ale aleșilor locali, primari, șefi de consilii, etc. Aceștia au dreptul să cumuleze aceste pensii cu orice alte venituri sau pensii, deși există o lege a pensiilor care spune că nici un român nu poate obține două pensii, că toți sunt obligați să opteze pentru una, dacă are dreptul la mai multe. Dar nu, domnii primari, nu sunt români, ei sunt extratereștri. Și pentru că economia duduie și bugetul dă pe dinafară, în timp ce Olguța blochează pensiile militarilor , așa la ambiție promițând că vor ajunge profesorii universitari să aibă pensii de 800 de lei în timp ce ale militarilor vor stagna la 35 pentru că așa vrea mușchii ei, pentru noii pensionari speciali, se acordă aceste favoruri retroactiv, adică și pentru cei care au fost primari încă din 92. Trăiască primarii, că cu ei se câștigă alegerile și în partid, și la locale.

M spunea...

@Leonard - asa e, la academia de poliție se bat să intre dar majoritatea habar nu au ce vor face. Acum mai mulți ani prezentase cineva un studiu comparativ între academia Băneasa și Sibiu. Diferența era dată de un procent de peste 80% rămași în sistem de la Sibiu fata de sub 50% de la Băneasa la 4 ani de la absolvire.
Chiar și cu contract preferă să plătească și să plece.
Dacă e cineva care a lucrat la RU poate să confirme.

Cezar spunea...

@M
Asa...baaaaaa!
🤣😂🤣😂🤣😎

Iulian Mareș spunea...

Atunci, Cezar să te distrezi eu, că prea bagi din burtă!
Scrii despre permanentă și/sau continuitate cu obidă și obiala proletară, pt că niște camarazi, în activitate, au luat niște bani, legali!
Că să fim bine înțeleși, doar câteva funcții sunt nominalizate să execute așa ceva și asta datorită accesului în totalitate la planuri și documentele de conducere; în plus dreptul și capacitatea legale de decizie de a purta corespondență (ștampilă) și dreptul de a da ordine de o anumită natură!
Am înțeles că tu făceai des acest tip de serviciu! Stau și mă întreb în locul cui și cine râdea de tine? Și de ce?
*T2 îți transmite salutări fierbinți! 💞♥️💔

Iulian Mareș spunea...

Petre,
Greșit! Nu exista lege ci regulament!
Cui dădea OSU ordine? Nu cumva personalului de serviciu subordonat? Și/sau trupei, după terminarea programului?
Și aici simt că ești în confuzie: ordine vs comenzi! Din algoritmul activităților mai deosebite acesta (OSU) îndeplinea activități premergătoare, aprobate, importante inițial, dar simple; și ar mai fi o kestiune: nu confunda transmiterea unui ordin cu elaborarea lui într-o concepție unitară, precum și asumarea lui!
Dacă nu m-ai înțeles, scuze, eu nu știu să dau exemple puerile! Și dacă nu ai știut când trebuia, la ce ți-ar mai folosi acum, bătu-te-ar norocul să te bată?

Iulian Mareș spunea...

„PSD, înlocuindu-l la final de mandat pe Isărescu, ar fi demonstrat curaj și interes pentru reformarea și modernizarea unei instituții vitale a României. Înlocuindu-l după 30 de ani cu un alt profesionist din domeniul bancar, nimeni nu ar fi avut ce să reproșeze coaliției de guvernare. Ar fi reprezentat un act normal și firesc. PSD ar fi capitalizat politic această decizie. Niciun partid sau Guvern până acum nu a avut curaj să se atingă de un fir de păr din capul guvernatorului. Evident, pe lângă lipsa de curaj a coaliției de guvernare în a-și asuma decizia schimbării guvernatorului, și lui Mugur Isărescu i se pot reproșa egoismul și fascinația puterii. La umbra nucului bătrân nici iarba nu crește. Din actualul Consiliu de Administrație al BNR, într-adevăr, azi nimeni nu poate să îi ia locul. Și aici e doar vina lui Isărescu, care nu și-a pregătit un succesor, dar, așa cum am spus, există soluții și variante foarte bune în a desemna un nou guvernator din rândul președinților celor 28 de bănci comerciale din România. Până în 1990, când a fost desemnat guvernator, domnul Isărescu nu a lucrat nicio zi în sistemul bancar. Pe de altă parte, este suspectă și graba cu care premierul vrea să-i prelungească, săptămâna viitoare, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, convocat în acest scop, mandatul domnului Isărescu, în condițiile în care acesta expiră de abia pe 14 octombrie. Nu e bine pe căldura asta să luăm hotărâri pripite. Să stăm, să cântărim, să cugetăm, vorba unui clasic în viață, și la toamnă, pe răcoare, să alegem cea mai bună variantă pentru conducerea BNR", a spus Remus Borza.

Iulian Mareș spunea...

Contradictii....

"Un număr de 43 de instanțe s-au pronunțat în favoarea revocării lui Cristi Danileț din Consiliul Superior al Magistraturii, 538 de judecători au votat pentru îndepărtarea acestuia din CSM, 110 împotrivă și 63 s-au abținut.

CSM l-a revocat, dar ulterior decizia a fost întoarsă de către CCR. Se întâmpla în 2013. Astăzi, aproape nimeni nu se supără când Danileț vorbește în numele tuturor magistraților.

Tot în 2013, Vasile Blaga câștiga șefia PDL, după ce partidul său abia obținuse 12,5% din mandate (16% în alegerile de la sfârșitul anului 2012, sub sigla ARD). În 2014, la europarlamentare, PDL a rămas la același scor, în timp ce PNL lua 15%. Astăzi, împreună consideră că au dat marea lovitură ajungând pe primul loc cu 27 de procente (12+15).

În 1989, românii aprobau execuția ”dictatorului” în urma unui simulacru de proces. În 2018, 64,3% dintre respondenții unui sondaj ISOGEP aveau o părere bună și foarte bună despre Nicolae Ceaușescu. INSCOP și IRES oferă rezultate în același sens.

Congresul PSD are loc sâmbătă, 29 iunie, în timp ce corul analiștilor îi cântă prohodul. Este drept că nimic nu pare mai definitiv decât o sentință dată pe un grup de Facebook. Totuși, n-ar trebui să ne grăbim la concluzii. Așa cum spune înțelepciunea populară, cinci-șase ani ”ca mâine trece”. Și nu e exclus ca reevaluarea lui Dragnea de către opinia publică, în ritmul frenetic imprimat Istoriei de Internet, să nu mai aștepte 30 de ani."

M spunea...

Corect Mares!

Am venit pe acest blog fiind convins ca o sa gasesc oameni cu aceeasi pregatire si care inteleg SNAOPSN. Oameni care stiu ca unul este timpul de iesire in misiune pentru o unitate de tancuri si altul pentru garda de interventie de la pompieri, intre ridicarea de la sol a Hercules si cea a politiei aeriene. Care inteleg plasarea unor forte in rezerva in functie de specificul armei si a misiunilor.

Toate informatiile pe care le-am furnizat s-au confirmat. Ma refer strict la informatii nu la comentariile personale!

Nu pot insa sa pierd timpul sa explic pe unde iese glontul din pusca. Am dubii ca unii sunt militari de cariera. Daca sunt, vai de capul nostru!

Putem avea opinii politice diferite, le discutam dar interesul superior al SNAOPSN nu poate fi negociat. Militarul poate fi in 4 situatii: activ, in rezerva, in retragere sau mort! Datoria fata de tara nu se termina!

Cu respect va doresc sa mancati pensia cat mai multi ani si am onoarea sa va salut!

CEZAR spunea...

@/m-Ale
Regulamentele militare erau ADEVARATE LEGI pentru militari !
Continuitatea conducerii ERA ALTCEVA ! Executau ofiterii de la comandant de BATALION IN SUS..deci si eu (sa plesneasca pipota in tine si in maiorul T2..caruia ii este rusine de grad si si-a tras si el un ..polcovnik!!)
Asta se executa in UNITATE ..nu in PAPUCI ACASA si NU ERA PLATITA SUPLIMENTAR...
De fapt si ''DISTINSUL SI ONORABILUL DOMN ..M...face o confuzie impardonabila..intre continuitatea conducerii si ..permanenta ..adica un schimb de rezerva care statea acasa si actiona atunci cand posibilitatile celor din unitatea de baza erau depasite..
Astia puteau sa fie ..subofiteri ..ofiteri de orice grad ..sa MAC....

CEZAR spunea...

NB
m-Ale ..vad ca ai prins putin aer....!!!
Nu te va tine mult ..crede-ma !!
Pensiile nu pot ramane asa ......

M spunea...

Mult stimate si prea onorabile domn Cezar,
va rog cu deosebit respect sa terminati cu manipularile!

Cum adica? "M...face o confuzie impardonabila..intre continuitatea conducerii si ..permanenta"

Ia vezi ce am scris eu mai sus!!!!!!

Turiști se rătăciseră pe munte, echipa din unitate plecase la alt caz și au fost chemați cei de la permanență pentru noul caz.

PERMANENTA!!!!!!!!!!!!!!!

Mares, Huhu, eu, toti ceilalti au subliniat ca e vorba de permanenta numai domnia ta, probabil neatent, ii dadeai inainte ca ati fost OSU - cea mai importanta functie de pe planeta si ca oricine altcineva era doar un trantor in slapi.
Oare de ce sporul de permanenta s-ar referi la continuitatea la comanda si nu la PERMANENTA?

95% din cei indreptatiti sa ia spor de permanenta sunt tineri ofiteri sau subofiteri, specialisti, a caror expertiza este strict necesara in cazul aparitiei unor evenimente cu probabilitate medie sau ridicata si pentru care nu avem solutie in cadrul personalului de serviciu in unitate.
Daca ai cel putin 4 specialisti poti organiza serviciul in ture. Dar daca ai doar 2? Si asta se repeta la cateva specialitati?
V-am dat exemple de la noi, apoi de la politie cu ofiter criminalist, cu subofiter jandarm montan ii dadeati inainte cu colonei!

Un militar adevarat ar fi spus: imi cer scuze, nu am fost atent, vorbeam despre altceva!
Se numeste "onoare militara"!


Din pacate in loc sa va revolte atitudinea Olgutei va atacati camarazii!

PS - asta e ultima mea postare. Nu puteam sa las manipularea lui Cezar atat de puerila nesanctionata! Am sters tot ce ar fi putut deranja pe cineva pentru a nu sterge Huhu! PUNCT!

Iulian Mareș spunea...

C,
Ieși puțin din poziția de sclav mortificat și dogmatizat:
- niciodată regulamentele nu ai fost legi, decât pt unii dogmatizării că tine;
-faci confuzii între permanență/continuitate și rezervă!
-de ce sa stai că boul în cazarmă daca nu ai la tine documentele de conducere, care au un anumit statut și nu le poți ține în birou? Mergi pe la Bg și află ce înseamnă permanentă!
Îmi pare tare rău, dar cred că ție ți-a făcut un bine OUG-7, pt că tu erai un fel de mortician!...dacă ai fi fost macar împuternicit au fi știut la ce mă refer!
În principal să-ți iasă din cap că regulamentul are putere de lege; cel mai mic act normativ cu putere de lege este Ordinul ministrului, care se publică în MO!
Și dacă ai făcut continuitatea conducerii pe NV, nu te putea plăti pt ca, așa cum kiar tu spui "stăteai în cazarmă" și pt stat nu te plătește nimeni!
Tu induci idei de la firma de paza unde ai activat?

CEZAR spunea...

OK..marite si stralucitor domn "M"...!!
ACum ca ai detaliat...cred ca ai inteles si INALTIMEA TA..despre ce-i vorba in propozitie..!
Trebuie sa va atrag atentia ..ca cei de la" permanenta" pot sa intervina sau nu..!!
Functie de ce face idiotul de turist..in noaptea de ..Craciun..
Acest risc ..asumat ..este cuprins in ..salariul pe care-l primeste...! Sau asa ar trebui sa fie !
Cat priveste axioma;
"Din pacate in loc sa va revolte atitudinea Olgutei va atacati camarazii!"
Este complet fals...
Daca era sa "suport" rigorile legii OLGUTA-cea FRUMOASA...de ceva vreme trebuia sa am un plus de 1000 lei la pensie...urmand ca prin nustiu ce secol SA MI SE DUBLEZE...asa cum se intampla intregului popor pensionar..
Ei bine datorita unor colegi ca m-Alul(stii ca are 15000 /luna ??)si a altor gusati si gulerati de pe la MFA...sunt- SUNTEM IN SITUATIA PE CARE O CUNOSTI
Tu poate ca nu....dar intreaba-l pe CorneliunSSon
Drept pentru care ..nici nu ma mai ostenesc sa-l bag in seama pe m-Al ..ofiter fara liceu militar si scoala militara ..intrat evident pe filiera indirecta si care cunoaste armata ..doar din carti...!!!
Concediu fericit domnule ..stimatule ..etc M..(mare !)!!

CEZAR spunea...

Poporul zice ...stralucitorule M(mare!)..eu zic la fel!!

Stefan Schiopu,
ei si-au tras sporuri babane si ii doare in p.....a de cei de jos asa a fost si in activitate asa este si acum ,ma refer la conducerea MApN,niste ordinari care ne-au tinut sub bocanc si ne tin si acuma.ei nu stiu ca nu avem voie sa desfasuram nici un fel, de activitate colaterala serviciului ne amenintau cu ,consiliul de onoare care era format tot ditre ei,plecam de acasa lasam bilet in usa unde sunt si acuma,ne scuipa in cap.De vazut ce pensii au cei din conducerea MApN ,RUSINEEEEEEEEEE
6
Ascunde sau raportează acest comentariu
Îmi place
· Răspunde · 3h

CEZAR spunea...

Ia auzi aici ..marite M..(mare!)

Vasy Rachita
18 ore
Haideți să i bombardăm zilnic! Poate se vor trezi.Poate. Dorim o LEGE numai pentru,,marea mută”din M.Ap.N. Vor recalculare? Atunci să conteze la vechime 24 ore zilnic.Mai ales pentru cei de pe fostele șantiere. Să conteze și anii de pensionare pe motive medicale. Cei din M.A.I.au de toate,inclusiv sindicate.Noi=,,fii ploii”. A sosit clipa ieșirii din anonimat și cumsecădenie! Toți neica nimeni ce ne înjură ar trebui să-și amintească de faptul că în situații limită se strângeau ca puii cloștii sub aripa unui ignisifiant de fruntaș privind ca la D-zeu.Ori bravii,,plotoneri”de miliție ce deabia așteptau să le pice în gheare,de preferință ofițeri,pe care să-i,,altoiască” Vrem lege,nu specială,ci LEGEA PENSIILOR PENTRU PERSONALUL M.Ap.N. Să luptăm zilnic pentru asta!
54Leon Andreica, Iulius Popa şi alţi 52

CEZAR spunea...

Ilustrule M (mare) ce zici ..??

‎Vasy Rachita‎ în PENSIONARII MILITARI numai din MApN
13 minute ·
D-lor !.Cine ne oprește să acționăm noi? Nu sunt atât de naiv în a crede că vreun,,apelgeneral”îmbuibat o să ne susțină. Avram Iancu a dat celebrul ordin ,,NO GATA? NO HAI !” Dar tot Iancu a glăsuit la ședința ASTREI/1848 ,,D-lor vorbiți mai departe.Eu plec în munți să fac REVOLUȚIE” Și a făcut ! Onor Cdt suprem,Onor prim ministru,Onor ministru apărării ! De azi încolo,zilnic o să-mi aduc aminte că existați.Deocamdată mă adresez respectuos. Mai târziu......,funcție de osârdia dv. Acționați și iar acționați pentru o LEGE numai pentru personalul M.Ap.N.,conform standardelor NATO. Un cetțean al U.E. ce nu mai are ce pierde !!!

Gaby spunea...

Civil supărat,
N-am vrut să jignesc pe nimeni, dar prostia ta cu războiul unde sunt militarii m-a scos din normal. Dacă mesajul tău era pentru scuze, ai dreptate, am greșit, scuze tuturor !
Dar să revenim, cred că ai înțeles că militar ești și pe pace. Iar carieră militară poate face oricine, nu este pentru ,,aleși,, asta am vrut să subliniez, dacă consideri că avem prea mult pentru cât muncim... poți să încerci să intri în cadrul militarilor.
După aceea vei avea o surpriză, 100 de șefi, numai obligații, iar drepturile ... tăiate de șefi și politicieni... sunt și comentate de oameni care nu știu ce vorbesc...
Asta am spus... nu să te jignesc.

Iulian Mareș spunea...

C,
Ai trecut la fumat iarba de faci copy/paste din alții?
*Se cuantifica și LM la solda sau pensie?...
Dogmatizatule, 54 ani și 6 luni vekime cumulată se pot strânge de cineva intrat pe filiera indirectă? Daca am vekime dublă și un coeficient cu mult mai mare este firesc să iasă și un rezultat puțin peste tine! Măcar cu 1 leu!
Dacă M pleacă pe undeva, înseamnă că nu mai poate posta?