Un produs Blogger.

duminică, iunie 02, 2019

Știrile pozitive și decente nu se viralizează și nu aduc voturi

53 comments
Machidonii din Constanța au terminat liceul




  • Studiul de mai jos arată că PSD s-a adaptat campaniei online pentru europarlamentare.
  • Concluziile studiului sunt pertinente. Rezutatele campaniei nu sunt pe măsură eforturilor depuse în premieră de PSD. Pe de-o parte mesajele sale online nu au ajuns decât indirect și cu totul întâmplător la electoratul tradițional din mediul rural, iar utilizatorii de internet cu o pregătire culturală precară nu gustă mesajele decente și pozitive transmise cu preponderență de campania online a PSD.
  • O știre de felul pensiile și salariile vor fi majorate cu 15% nu devine atât de virală în online ca o știre negativă de genul... pensiile și salariile vor fi micșorate cu 5% de către x.
  • Știrile negative despre unele personaje politice nu se lipesc de acea parte a electoratului irațional. Avem exemplul indivizilor Băse și Mutu.
  • Bătălia online sau prin mijloace tradiționale pentru următoarele campanii electorale nu este încheiată. 
  • Prin incarcerarea lui Dragnea pentru un prejudiciu de numai 5000 de euro a dispărut mitul dictatorului fabricat de propaganda antiromânească a multinaționalelor, care a rămas fără muniție pe țavă. 
  • Să vedem împotriva cărui personaj va fi canalizată ura viscerală a celor care nu au prea multă minte ca să gândească. 


Război în online. Cifrele despre PSD care răstoarnă tot ce știai


53 de comentarii:

Unknown spunea...

Cei din SNAp au inteles perfect cresterea salariala, facuta de psd. In Romania , dupa conceptia si executia psd, seful SMAp trebuie sa aiva o solda de functie egala cu a unei asistente medicale. Ase ca votul dat de militarii din Afganistan, este un vot pertinent, in cunostiinta de cauza si conform respectului psd fata de breasla militarilor. Dupa parerea mea psd, in Afganistan, a luat un procent prea mare si nemeritat, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Iulian Mareș spunea...

Cu apă rece nu te îmbeți, dar este posibil să faci gâlci!
Unii au mai făcut și-n 2009 și mai sigur în 2010!

Arfy spunea...

Mares exact asta faci mereu! Dai cu presupusul! Nu știi ce a "făcut înainte ăla cu mâinile ridicate"... deși postarea asta este în curs de redactare deja dai verdictul! Chiar dacă ai fi cel care-l redactează nu vii cu păreri din viitor!

Ein Stein spunea...

Reiau!
Discutia pe care am avut-o cu tanarul informatician e una reala si nu o inventie, are un salariu de 6000 lei, bani pentru care a invatat din greu si munceste din greu, era indignat cum o vanzatoare de bilete de la metrou ia acelasi salariu ca si el. Se intreba la ce dracu a invatat atat si daca e corecta lumea asta. Marirea cu 15% a salariului aduce un plus vanzatoarei de bilete 900 lei iar informaticianului 0 lei pentru ca legea "unica de salarizare" se aplica doar bugetarilor si companiilor de stat. Stirea "pozitiva" cu marirea de salarii se viralizeaza si aduce voturi, insa USR-ului. Cred ca nu isi face nimeni iluzii ca stirea "pozitiva" il va aduce pe informatician mai aproape de PSD, dimpotriva il va radicaliza atat de mult incat nici nu mai poti sa inchegi o discutie pe argumente cu el.
Am scris in nenumarate randuri ca legea de salarizare e una imbecila, rupta de realitatile sociale si are darul de a scinda societatea. La prima vedere pare o idee buna marirea salariilor insa nu le poti mari de-a proasta fara sa ceri nimic in schimb. De asemenea sunt prea mari diferente salariale intre categori de angajati inclusiv in randul armatei, dovada clara este votul militarilor din Afganistan. Si in randul bugetarilor exista nemultumire referitor la stirile "pozitive", cei care intr-adevar tin statul in picioare, si mai fac cate ceva, sunt cei mai prost platiti in comparatie cu intrusii adusi in randul salariatilor, amante, nepoti, odrasle, etc. acestia din urma fiind mult mai bine platiti. Cu certitudine cei dintai nu au votat cu PSD-ul iar stirile "pozitive" nu fac altceva decat sa-i radicalizeze.
Ieririle Viperei Rosii la TV-uri indignata ca ceilalti vor sa taie salariile spunand ca se pierd "locuri de munca" a pus si mai mult gaz pe foc.
Deci stirile astea se viralizeaza si aduc voturi dar nu cui se asteapta unii.

Ein Stein spunea...

Noul consilier al lui Dancila, Remus Borza, spunea:
"O să o ajut cu un sfat, o opinie, o consultanță pe zona economică, de fiscalitate și de reformă. Acesta e imperativul social aclamat de națiunea română de aproape 30 de ani și ignorat de clasa politică: nevoia de reformă. O reformă radicală și profundă a statului, a marilor sisteme publice, fie că vorbim de administrație, sănătate sau învățământ".
Se pare ca PSD-ul a inteles care e problema si a luat-o pe calea cea buna. Reamintesc ca Remus Borza e cel care a scos Hidroelectrica din faliment si a adus-o pe profit reusind sa destructureze clanurile mafiote care o parazitau. In urma cu cateva articole colegul avianyc dadea titlul unei stiri cu dezmatul pe bani publici care se petrece acum din nou la Hidroelectrica, oare ce parere are Borza. Ma intreb acea stire cate mii sau zeci de mii de voturi vor aduce in contul USR. Asta e tot o stire care se viralizeaza si aduce voturi.
Romanii s-au saturat de minciuni si impostura, vor altceva cu atat mai mult cu cat avem cel mai mare numar de imigranti din lume dupa Siria iar acei romani au vazut ca in celelalte tari se poate si altfel. E greu sa mai intorci lucrurile iar gruparile, sa nu le zic clanuri, politice incremenite in timp, ramasi cu gandul la sticla de ulei si galeata de plastic trebuie sa inteleaga ca le-a sosit timpul sa se retraga, partidele trebuie sa inteleaga menirea lor si sa faca politica altfel.

Ein Stein spunea...

Se burzuluia Orban, penibilul national, ca si IT-sti trebuie sa plateasca impozite ca, bla, bla, bla. Asta e tot o stire care se viralizeaza si aduce voturi dar tot USR-ului. Atat PSD-ul cat si PNL-ul trebuie sa se reformeze sa inceteze primii cu politica de pomeni electorale si ceilalti cu propagarea urii si impreuna cu parazitarea institutiilor statului cu tot felul de neaveniti si analfabeti si sa faca ce trebuie sa faca un partid politic. Se pare ca PSD-ul a furat startul si se indreapta spre o reforma profunda a partidului, sper sa nu fie doar o impresie a mea. PNL-ul trebuie sa le urmeze calea PSD-ului.
Restructurarea institutiilor statului, reforma lui, reprofesionalizarea si ocuparea posturilor numai si numai pe baza de examen. Alta solutie nu e.
Momentan USR-ul castiga teren pe zi ce trece, ei nu trebuie sa faca absolut nimic, doar sa astepte si sa lase PSD-ul si PNL-ul sa-si taie craca de sub picioare.

Ein Stein spunea...

E mult prea multa ura in societatea romaneasca, traim in epoca urii. Daca nu ne trezim si nu ne zbatem pentru a indrepta lucrurile e greu de crezut ca vom pasi in secolul xxi.

Gigi spunea...

@Mareș
De făcut gâlci sigur faci dacă apa este rece și mai adaogi și câteva cuburi de gheață!
În schimb,de înbătat sigur nu te îmbeți,dar e posibil să faci pneumonie și e mai rău ca a te-n băta!

Astăzi,în loc.Recaș,a fost ucis un polițist aflat în misiune.S-a tras asupra lui dintr-o mașină.
Acum o săptămână,alți militari români au fost răniți în Afganistan.
Deci,se moare și pe timp de pace,d-lor politicieni!
Condoleanțe familiei!

Mihai spunea...

In mod special pentru @Huhurez,@ Leon,@ Gigi,@ Mares.
Oare cine o fi campion la retrocedari prin
tarisoara asta?
Si oare cine-i de vina ca legea a permis si permite in continuare ?
Cautati pe google;

România, SFÂRTECATĂ de decizii aberante ale judecătorilor. Cum și cui se retrocedează Transilvania si Banatul fără ca românii să bage de seamă

M spunea...

Azi, un coleg de la poliție a fost împușcat mortal de un urmărit general. Nu e o știre!
Să îi fie țărâna ușoară! End of watch 02.06.2019

Patrascioiu spunea...

M@observ ca ai experiență de jandarm.Cum se face ca cel mai mic grad al vostru este de subofițer? În afară de a da cu pulanul si folosi scutul mai știi ceva?Aflu ca pentru tine cine nu executa instantaneu cererea jandarmului e animal.Ar fi bine sa stii ca "animalul" învață repede sa mânuie ghioaga și nu numai. Un colonel fost jandarm var cu Cioaca mă asigura ca tu muncești nu gândești.

.

Liviu PO spunea...

Asta ar trebui viralizata cel putin pe blogurile noastre,pentru ca e definitiva si acordata in baza legii nr.284/2010...
Cititi pe port.just.ro decizia in dosarul :
637/119/2018

M spunea...

@Patrascoiu - greșiți domnule! Dumneavoastră nu ați avut cursuri de RLOP?
Animale le zic la vitele care atacă militarii aflați în misiune și la cei care îi susțin.
In rest apăr dreptul cetățenilor de a protesta, legal. Îți e greu să înțelegi ce înseamnă "legal"? Micuțule infractor!! 😁
Eu v-am dat din ce îmi mai aminteam niște reguli să nu mai luați bătaie ca proștii.
Nu domnule, poți să nu execuți "cererea" jandarmului, poți chiar să îi dai cu un bolovan în cap dar apoi nu te plânge că îți iei bastoane!
Poți nici să nu oprești la un filtru de poliție, sau să forțezi o barieră de securitate pe aeroport dar nu te plânge! 😁 Poți să încerci să sari gardul la Deveselu! Chiar îți recomand!
Acum ia o pastilă că ți-a dat sângele pe nas dacă ai citit atât!
PS - îi respect pe jandarmi pentru ce fac, nu am fost jandarm nici o zi, nici o secundă, dar ma gândesc că nu mulți dintre noi ar sta ore în șir să fie scuipați, înjurați și amenințați de animalele pe care Pătrășcoiu le admira!

Iulian Mareș spunea...

Arfy,
Ăla de ce ridica mâinile și nu evacuase zona? Ai rezista la "smotoceala" la care a fost supusă femeia jandarm? Cioara care a luat pistolul a tras cu el..., l-a ascuns...etc!
Procedurile militare nu sunt identice cu ale jandarmilor, înțelegi? Militarii iau prizonieri, jdm rețin!
Numai în filme infractorul dovedit întinde mâinile, zâmbind, pt încătușare; cu violentul te lupți!
În sfârșit, că înțelegi sau o ții langa, nu mă interesează și cred că nu faci parte din cei 2%?

În ce țară democrată este permisă întrunirea publică în agora neautorizată, cu blocarea comunicației, cu violențe...etc?
Dar, poate vrei să știi cum au sprijinit multinaționalele de telefonie mobilă și nu s-au luat c/măsuri active și de neutralizare?
La catastrofa cu Iovan nu s-au mișcat așa natural!

Iulian Mareș spunea...

M,
Greșiți un pic, el a luat o pastila, dar din greșeală era una albastră și i s-a urcat sângele mai sus de gât!😱😇❤️💗💝💋 Sau era extazy? 🤔😂

Patrascioiu spunea...

M@se vede ca tu si alti adepti infocati ai lui Dragnea cultivati violenta.Bine ca mare parte din populația României mai și gândește nu numai muncește. Jandarmii în majoritatea lor nu tratează oamenii drept animale.E curios ca tocmai unii care nu sunt jandarmi îndeamnă la asemenea comportament.Atenție ca e posibil ca intr-un viitor nu prea îndepărtat sa te văd în strada fata în fata cu un jandarm care muncește nu gândește.
Nu intru în amănunte dar Îți fac o confidenta.Activitatea mea nu a fost numai de CAPRAR ci si de îndrumare și control a celor pe care tu îi indemni la violenta nejustificata.

Mihai spunea...

Condoleante familiei politistului ucis in misiune ,mare parte si din vina proastei administrari a sistemului ,lipsa unor proceduri interne in aceste cazuri ,etc
Am fost oprit de multe ori in Germania,un politist in mod civilizat mi-a cerut actele in timp ce un partener al politistului imbracat in combinezon negru s-a plasat in partea cealalta a masinii cu arma indreptata spre mine.
Mi s-au inapoit actele ,salutul de rigoare am plecat.
Pai are cineva acolo curajul sa miste la un simplu control de rutina daca sunt proceduri ,reguli clare ,etc si culmea pentru unii ,se si respectă ,neexistand targuiala.
Ca sa nu vorbim ce se intampla in cazuri ca cel de la noi.
Sa existe un caz special cu infractori dati in urmarire generala in trafic ,cu traseu cunoscut si tu sa iesi in baraj ,etc fara vesta antiglont ,cu anticul "Carpati"la centură, fara protectia fortei de sprijin jendarul inarmat ,fara mijloace de blocare in trafic ( benzi cu cuie ,etc si anihilare infractor.
Chiar se poate ca un astfel de infractor sa coboare sub ochii politistului din masina ,sa o taie prin curtea aomenilor iar in momentul in care politistul fara protectie antiglont si spijin adecvat ii ia urma prin spatele casei infractorul sa- l impuste mortal tragand in zone vitale ale corpului.
Vezi de multe ori cate trei patru politisti in misiune chinuindu-se sa puna catuse unor derbedei periculosi .
Vezi matahale cat muntele de infractor care daca se nerveaza pune la pamant trei patru politisti si le ia si armele.
Si mai vezi politie..... la politie. Adica niste asa zisi politisti locali care incaseaza ca salariu o roaba de bani ca sa faca decor pe strada fara a cunoaste de multe ori legea si modul de aplicare.
De curiozitate cititi Legea 155/ 2010 actualizata si vedeti daca merita sa mai faci scoala ca sa devii militar subofiter sau caporal .
Cu atata politie ,jandarmerie ,politie locala poate musca ar trebui sa zboare doar pe sub radar pe aici.
Concluzia mea este ca acolo unde nu exista cultură, civilizatie ,educatie nu poate exista nici responsabilitate.
Ca atare ar trebui drept urmare multe demisii in lant chiar in urma acestui caz pe fundal repetat.

M spunea...

@Patrascioiu - iar esti pe langa drum! Nu sunt fan Dragnia si nici nu am sa votez acest partid cata vreme in el o sa fie Olguta, Solomon si mai nou Brailoiu!
Intr-un aproape un an rezistentii au demonstrat usor pe langa lege dar PASNIC, CIVILIZAT. I-am respectat pentru asta si desi sunt bucurestean nu m-am simtit agresat de vesnicele blocaje.
Ce aveau de impartit cu jandarmii? De ce trebuia sa ii dea suturi in cap jandarmeritei?
De atunci am vorbit cu zeci sau sute de militari (in rezerva sau activi). 99% au fost de acord ca Jandarmeria s-a comportat exemplar. Numai domniile voastre, aici, ii injurati!
TU ce ai fi facut? DAR EXACT! Opreai actiunea ca sa il retii pe unul singur? Daca ala chiar asta dorea?
Bine zice "militar de la 14 ani": ofiteri de mucava ce se ascund prin birouri si se dau mari strategi! Col. Paraschiv macar a avut curajul sa stea langa oamenii lui!
Iti repet: pe timpul interventiei in forta NU SE FAC RETINERI! Regulile de ordine publica nu sunt ca cele militare pe care le invatam noi! Ala nu trebuia sa stea cu mainile pe sus ci sa se intoarca si sa mearga! i s-a spus aste de zeci de ori prin megafoane!
Poate e printre noi si cineva de la blindate: sa ne spuna daca in timpul unei ofensive daca vede pe unul cu mainile ridicate opreste tancul, se da jos, se duce la ala, vorbeste cu el, il invita la o cafea, il ia prizonier.... Ce naiba, esti de rasul curcilor!

CEZAR spunea...

Maree LABAGIU..Patras Coiul asta !

M spunea...

@Gigi - CORECT! Se moare in uniforma!
Parca vad ca o sa iasa de sub birouri colonei grasi cu burti de gravide sa spuna ca mortul e vinovat, ca trebuia sa il "retina".
Imi e si teama sa mai zic despre ala care a impuscat politaiul ca e un "animal". O sa sara deontologii! "Are drepturi, politia nu a fost blanda cu el, isi manifesta dezacordul ca nu sunt autostrazi!"

Patrascioiu spunea...

M@prin 1971 un ceiștii imi vorbea de unii care dacă ar fi avut puterea lui ar fi nenorocit mulți oameni.Prin 1983 un gl.col.îmi cerea sa-l informez ce mai fac "caprarii" prin unități. Când i-am spus ca un cdt.R pune soldații sa recte imnul de stat pentru a primi învoire sa participe la o înmormântare si-a făcut cruce.Din păcate mai sunt dezechilibrati mintal prințre noi.Din păcate cu foști subordonați sau colegi ca tine nu mă mândresc. PUNCT.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,

Foarte interesanta analiza din artivolul indicat prin link!
Sunt convins ca cei 2% nu l-au citit pana acum!

Iulian Mareș spunea...

M,
nenea Patrascoiu a fost destui ani ofiter de GP (zice-se ca obligat), nu de Armata! Asa...se justifica toata abordarea lui!
Eu sunt pt a-l asculta, ca este democratic ... si atat!

PS-pentru ca sunt destui mai in etate, acum, exista niste documente cu valoare juridica, in tot NATO si UE, in afara de OPLAN, CONOPS, OA, numite SOP (standarde operationale) si ROE (reguli de angajare a fortei) prin care sunt descrise modalitatile de raspuns la misiunea primita!

Pt cei interesati:
http://www.arduph.ro/domenii/conducerea-ostilitatilor/folosirea-fortei-armate-si-regulile-de-angajare/

sau

https://www.academia.edu/17056284/TEZĂ_DE_DOCTORAT_TEMA_EVOLUŢII_ŞI_TENDINŢE_ALE_DREPTULUI_INTERNAŢIONAL_UMANITAR_ÎN_DOMENIUL_SECURITĂŢII_ŞI_APĂRĂRII

Alexcta spunea...

@Catalin
Te rog sa imi spui nr. Dosar!

Leon spunea...

T3, aici cam ai dreptate, numai ca initiativa guvernului de modificare si completare a unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice, PL x nr.405/2018, adoptat de Camera Deputatilor in data de 12.12.2018, a fost trimisa la CCR, de cine crezi..., tocmai de Presedintele Iohannis..!
In M.O. nr.319/24.04.2019 a fost publicata Decizia CCR nr.145/13.03.2019, in care unele articole din proiect trebuie modificate de Parlament !
Si inca ceva, parlamentari PNL, prin proiectul de lege L 207/2019, solicita eliminarea politistilor din Legea nr.223/2015, privind pensiile militare de stat.
Deocamdata proiectul de lege a primit aviz negativ de la Comisia pentru Aparare de Senat.
PS. Criminalul asta o fi participat la mitingul din 10 august 2018 si daca da, a avut si pistolul la el ?

Liviu PO spunea...

@Catalin
Ai fost parte in acel proces?Daca nu,de ce ai invoca exceptia de lucru judecat?Cine te-a sfatuit?Ai avocat,sau esti pe cont propriu?

Leo spunea...

46687/3/2016

Mihai spunea...

@ Leon ,@ Gigi ,@M ,@ Mares
Special reply pentru @ Leon
Cititi va rog cu atentie!😂😂 Stan si Bran ....pitici pe langa astia ......din filtru ...se zice.
Inteligenta ,proceduri de actiune ,reguli,etc ,exact ca la carte
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.mediafax.ro/social/trei-politisti-si-un-jandarm-au-fost-retinuti-dupa-ce-au-confundat-doi-barbati-cu-infractorii-si-i-au-batut-16844843&ved=2ahUKEwid-duW9cziAhVBpYsKHZmMDswQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw34eIkJi3qAhNNr89RHrxVW

@ Leon
Fiind pe acelasi traseu din Timis infractorul cautat atunci pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor ( 2017) era poate chiar cel care l-a ucis acum pe politist si s-a facut nevazut iar de sub nasul lor.
Ce legatura au astea cu Parlamentul si alte motivatii prin care incercati sa aruncati vina in spatele altora.
Nu cred ca anumite proceduri,dotare cu veste antiglont ,armament modern cu laser ,etc apartine de cei pe care-i invoci.
Si inca ceva .Este bine ca legile sa fie constitutionale din fașă si nu sa se constate dupa ani ca ne-au abuzat prin articole neconstitutionale.

Gigi spunea...

@avianic
Aici ai perfectă dreptate!
Nu așa se acționează în cazul când știi că ai de prins un infractor periculos!
De vină sunt cei care au organizat acea acțiune.
Agentul respectiv să dus în misiunea care i-aa fost ordonată fără a avea dotarea standard,neechipat corespunzător.
Ar trebui că în cazul acestor misiuni,cei care sunt desemnați să acționeze,să aibă echipamentul pregătit.Te-ai echipatat corespunzător mergi și îți execuți misiunea.
Nu este de vină agentul,este de vină un lanț întreg de la ministru în jos,că nu ia asigurat cele necesare executării misiunii.
În ceea ce privește,Poliția Comunitara,da,și eu cred că nu-și are rostul.Cu fondurile necesare cheltuite s-ar dota adevărații polițisti.
Din simpli paznici,au ajuns să fie plătiți mai bine ca ceilalți,fără școală,fără nimic,fără volum de muncă etc.
Ce să mai vorbim.Țara lui....!

Leon spunea...

@Gigi, vad acum la Tv ca toti politistii din zona poarta vesta antiglont..!
Crezi ca le-a trimis Carmen Dan in noaptea asta sau erau uitate intr-un dulap ?

CEZAR spunea...

Sa nu uitam ca si in SUA au murit si au fost condamnati multi politisti....pentru lipsa de proceduri sau pentru abuz..uneori neintentionat .!
A trebuit sa se radicalizeze activitatea politiei iar ..populatia in parte a inteles si se supune neconditionat....

Iulian Mareș spunea...

Ehe-he!
Uneori vesta este grea, pistolul 9 m sau pușca cu luneta incomode, casca de kevlar nu se încinge, okelarii balistici sunt murdari, statia radio te încurcă, cătușele zdrăncăne...
ROU a produs pistol de 9mm, 15 cartușe, aparate de okire pe timpul N super, f bune....

Gigi spunea...

@Leon
Dacă au avut dotarea și nu au purtat,atunci este lesne de înțeles cine e de vină.
Dar,m-aș mira să aibă individual tot echipamentul,mai ales cei de pe la posturi.
Vom vedea cine a fost de vina!
Sper că nu "Acarul Păun!"

Mihai spunea...

@ domn Leon
Sper ca nu ne-ati taiat de la capsunica!
Eu zic ca si @ Gigi are dreptate !)

Alexcta spunea...

@Catalin si @Liviu PO

alex66cta@gmail.com

M spunea...

@Avianyc - SIGUR CA DA! In lumea in care vrem sa intram se numeste "failure to obey a police order".
Intelegi? ORDER Nu rugaminte, nu indicatie, nu altceva! ORDIN! Nu iti convine ordinul, il executi si apoi dai in judecata Politia ca ti-a incalcat drepturile.

Sper sa nu il scoata vinovat pe cel impuscat!

Dan spunea...

'Polutia' locala nu e politie adevarata ci o adunaturâ de slugi inutile angajati de primari ''dupa ce au dat porcul'’ sau echivalentul in lei.Culmea tupeului acesti asa zisi 'politisti locali' total inutili de la primarii_( deja zeci de mii) vor si pensii militare de serviciu ca adevaratii politisti cu scoala militara din MAI . Mai grav e ca acum paznicii locali au salarii mai mari ca politistii din MAI.Colonia iadului fara viitor Romanistan.

M spunea...

Zice un politai:
"Zilnic, trebuie să faci față unei provocări, apărând ”ordinea de drept” cu proceduri tot mai restrictive și o lege, parcă gândită să pună în mijlocul societății pe Măria Sa, INFRACTORUL. Să-i vorbești respectuos, să nu-l jignești, să taci atunci când varsă în capul tău un lighean cu lături injurioase, să accepți să-ți înfigă telefonul în față, încercând să-ți înregistreze orice mișcare ce ar putea fi folosită ca să-ți închidă cariera…"
Si, pot sa adaug si eu, apoi mai vin si camarazii tai de la alte arme sa te injure ca la minutul 43 si 45 de secunde l-ai impins de umar si nu de brat pe un infractor care iti daduse cu bata in cap!
Din statistici sunt achizitionate 3.500 de veste anticuţit şi antiglonţ din cele 35.000 promise acum 2 ani! Atentie la poze, nu toate vestele tactice au si placile antiglont sau anti-injunghiere

Gigi spunea...

@M
Păi,atunci,despre ce vorbim?
Măcar,să aibă aceste veste în momentul când se execută misiuni de acest gen.
Oricum,copilașii aceia vor avea de suferit.Păcat!
Măcar,să se fi învățat ceva din această tragedie!

PS.Are dreptate cel intervievat!

cjipa spunea...

Daca "politistii" comunitari au salarii mai mari decat ceilalti politisti este vina celor de la putere care au acceptat ceea ce a promovat in Parlament fostul ministru Olguta Vasilescu si au adoptat o lege a salarizarii proasta.

M spunea...

@Gigi - nu am să vă mai confirm de fiecare dată că sunt de acord cu Dumneavoastră. Ar fi plictisitor pentru stimații membrii ai acestui site.
Propunerile lui Tit Brăiloiu au fost adoptate de Senat cu 71 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 28 de abţineri.
PSD continuă lupta cu militarii. Sper ca acest partid care îi acordă credit orbește lui Brăiloiu, Solomon și Olguței ori să se trezească ori să se ducă la lada de gunoi a istoriei!

Iulian Mareș spunea...

M,
cand cumperi un complet de vesta tactica cred ca o cumperi cu protectii, anti glont, anti cutit, anti skije, adica cu placile ceramice adecvate? Asa este in armata! dar sunt grele....o tii in masina de patrulare si o pui functie de pericol!
In TOpEx tipul de amenintare si protectie individuala se anunta periodic! Nu dai jos ekipamentul daca nu s-a specificat...risti viata si pensia!

M spunea...

@Iulian Mareș - corect. Dar eu știu ca sunt și "veste tactice" fără proiecții. Doar cu buzunare pentru stație, cătușe, spray ce dracu mai ai ei. Caută la Viper că dacă dau link să nu fie considerat ca reclamă!
@cjipa - în primul rand e vorba de buget. Politia locală este plătită (și dotată) de la bugetul local.

cjipa spunea...

@M
Este adevarat ca politia locala este finantata din bugetul local, dar nu mi se pare corect ca un politist local sa beneficieze de un salariu cu mult mai mare decat un politist salarizat din bugetul de stat.
Mai mult decat atat, sa nu uitam ca bugetele locale sunt alimenentate si din bugetul de stat.
Raman la parerea ca legea salarizarii este proasta si trebuie corectata in ceea ce priveste SNAOPSN.

Iulian Mareș spunea...

M,
Sunt veste și veste, unele omologate altele nu!
O vestă are protecție pt obiect tăietor/înțepător, skije și sunt prevazute cu tot felul de buzunare: încărcătoare, paket medical, baioneta, statie radio, apa, lopata, și buzunare mai mari pt plăcile ceramice antiglonț!
Cam tot ce purtai pe centură! Ai noștri au ales să doteze cu un model mai veki, dar cu protecție buna, spre f bună, pt gloanțe până la 7,62; oricum daca iei unul te pune jos și amețești, aproape că nu mai respiri!
Acum ... nu avem banii altora să luăm de pe piață ce este mai nou și eficient!
Daca nu mă înșel, cu plăcile are intre 10-12 kg! Dar cum OMUL contează, dacă o ai, pune-o pe tine...nici mie nu-mi plăcea la trageri, dar asa-i regulamentul făcut! Și nu este rău! Casca din kevlar este ușoară, nu se încălzește vara, are amortizoare și este și eficientă!
*Între noi fie vorba, din imaginile Tv constat numai veste noi, la prima îmbrăcare, ceea ce spune multe...
Pistolul Md.74 "Carpați" este un pistol bun, dar de salon, pt fete care-l țin la jarteaua ciorapului sau a bikinilor!
Până vor avea și polițiștii noștri pistol cu șocuri electrice...tasser parcă...ehe he!

Iulian Mareș spunea...

chips,
Ai și dumneata mare dreptate, dar noi sa luptăm pt drepturile de pensie, caci de solde să se ocupe camarazii activi!
Eu mă bucur sincer pt orice măsură destinată îmbunătățirii veniturilor și condițiilor de muncă și viață pt cei ce au rămas în activitate!
Macar pt ei... să facă ceva, an de an!

M spunea...

@cjipa - Pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale "Administrație" din aparatul propriu al consiliilor județene, primării și consilii locale și din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului județean sau a Consiliului General al Municipiului București, după caz, în urma consultării organizației sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanților salariaților.
Adica isi fac salariile cat vor ei!
@Iulian Mares - am vorbit cu jandarmi si ei mi-au spus ca "vestele lor tactice" sunt din plasa si panza. Da, au si cu protectie dar putine si pentru anumite posturi. Daca m-au mintit.... :D

Alexcta spunea...

@Catalin

http://portal.just.ro/193/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19300000000252084&id_inst=193

Iulian Mareș spunea...

M,
Acum suntem lămuriți...au cules ce li s-au ales! Dumnezeu cu mila! Infracționalitatea crescândă se diversifică și crește gradul de pericol, iar infractorii au și arme de foc!
Se impune dotare și ekipare de protecție corespunzătoare: nu trage nimeni, încă, în ei cu AKM sau M1, dar pistoale cu glonț sunt obișnuite la infractorii periculoși/internaționali!

CEZAR spunea...

luni, iunie 03, 2019
M spunea...,
Ce nu-ti place ...????

M spunea...

@Cătălin - "după încetarea suspendării exerciţiului dreptului"

M spunea...

@Cătălin - îți dai seama ca sunt de partea ta, nu?
Aici ar fi nevoie de o decizie a ÎCCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Dar nefiind vorba de magistrați sau măcar de dascăli (vezi deciziile prin care și-au recuperat unele drepturi) mă îndoiesc că madam Tarcea o să ne dea dreptate!

M spunea...

Un YouTuber care a păcălit un român fără adăpost să mănânce biscuiți Oreo umpluți cu pastă de dinți a fost condamnat la 15 luni de închisoare. Vloggerul spaniol Kanghua Ren "a încălcat integritatea morală" a victimei cu gluma sa din 2017, a hotărât instanța de la Barcelona.

De asemenea, canalul de YouTube al vloggerului (ReSet) va fi închis, iar acesta nu va putea posta niciun videoclip până în 2024, potrivit deciziei instanței, scrie BBC
Pe când închise conturile ălora care au pus poze cu amărâții care se umileau pentru câțiva lei aruncați de oamenii lui Johannis și Cioloș? Și ceva închisoare!