Un produs Blogger.

miercuri, iulie 10, 2019

Teodorovici împachetează pensiile speciale

0 comments
Ministerul Teodorovici a anunțat miercuri, 10 iulie a.c în emisiunea Crețuleascăi de  la Rtv, că, până la sfârșitul acestei luni, înainte de rectificarea din 30 iulie, va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va putea cuprinde inclusiv tăierea pensiilor speciale, menirea acestuia fiind cea de a asigura o mai eficientă cheltuire a banului public. 
„Vom propune mai multe scenarii, vom prezenta situaţii cu toate pensiile, inclusiv cele speciale, pentru a ne putea asuma o măsură. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a spus ministrul.
O altă situaţie care trebuie reglmentată este cea a persoanelor care se pensionează la o vârstă redusă şi rămân în sistemul public, primind şi salariul a precizat că măsurile vor fi discutate atât public, cât şi în Guvern şi în coaliţia de guvernare, şi se vor aplica de la finele lunii iulie, odată cu rectificarea planificată a bugetului.
Bine că  nici ministrul și nici liberalul Dancă, prezent în studiou, nu știu deciziile CCR cu privire la partea necontributivă a pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților.
Numai o reprezentanta a unei asociații a magistraților a înțeles unde bate Teodorovici și a început să se lamenta în stodiou că nu ar trebui să li se spună vechilor magistrați că au pensii necontributive, pentru că până prin anul 2000 aveau leafa cât a unui portar

Variante in discutie la nivelul guvernului (Sursa A 3, Income, ora 10.00, de astazi):

1.Impozitarea pensiilor speciale mai mari de 10 000 de lei, cu 50%.
2.Reintroducerea CASS pentru aceste pensii.
3.Chiar o combinatie intre 1 si 2.
4.Interzicerea cumului pensiei cu salariul de la buget.
Observam ca daca Dragnea nu mai e(la butoane).., nimic nu mai ramane ca inainte

Niciun comentariu: