Un produs Blogger.

vineri, august 09, 2019

Comunicat de la cei care lucrează pe lângă ministrul Leș pentru înlăturarea inechităților din legea pensiilor militare

132 comments

Din păcate, constatăm că proiectul lucrat de Consiliul Consultativ a ajuns în gura lupului, respectiv pe masa celor care au inițiat ordonanțele pentru  plafonarea pensiilor militare și eliminarea actualizării lor. Tot ei au interpretat în defavoarea pensionarilor dispozițiile din lege privind actualizarea pensiilor militare.

LIGA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI


Comunicatul Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere din cadrul Ministerului Apararii Nationale nr. 22 din 09 august 2019


Va aducem la cunostinta ca in data de 08 august, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnirea Grupului de lucru pentru elaborarea  proiectului legislativ prin care sa se asigure inlaturarea IN TOTALITATE  a inechitatilor existente intre pensionarii militari care au indeplinit aceleasi functii si care s-au pensionat in perioade diferite de timp.
La intalnire au participat 9 militari in rezerva si in retragere - specialisti pe tematica in lucru, 3 specialisti in activitate din Structurile centrale ale ministerului  si consilierul ministrului  - gl. (rz.) Tase Marian.
In cadrul intalnirii s-a finalizat varianta documentului de aprobat intocmita in cadrul Grupului de lucru.
Documentul, in format electronic a ramas la reprezentantul Casei de pensii pentru a primi forma finala si pentru a fi listat.
Incursul zilei de astazi, 09 august gl. (rz.) Tase va prezenta documentele ministrului Gabriel Les pentru a decide iar in situatia aprobarii sa fie inclus pe circuitul legislativ corespunzator.
Apreciem ca daca documentul va fi aprobat de factorul politic in forma in care a fost intocmit de Grupul de lucru si va fi pus in aplicare intocmai se vor inlatura aproape  IN TOTALITATE atat nedreptatile existente intre pensionarii militari din generatii diferite dar si cele existente intre principiile legii 223 si cele ale legislatiei civile din domeniu.
          Consiliul consultativ adreseaza rugamintea tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si care au aflat de existenta sa sa informeze pe toti camarazii cu care intra in contact referitor la activitatea acestuia precum si despre existenta Grupului de facebook cu aceeasi denumire in care se fac toate informarile legate de activitatea noastra.
          Reamintim incaodata ca pot participa la activitatea Consiliului toti camarazii specialisti pe problemele in dezbatere sau care considera ca au probleme de interes pentru Ministerul Apararii Nationale si pentru Consiliu.
          Va asiguram ca acest Consiliu nu este o structura exclusivista ci este o structura a tuturor militarilor in retragere si in rezerva unde fiecare poate prezenta problemele pe care le considera de interes. 
          Echipa de comunicare a Consiliului consultativ va sta la dispozitie pentru orice informatie referitoare la Consiliu si isi propune sa va tina la curent cu toata activitatea acestuia.

Semneaza:

Echipa de comunicare a Consiliului consultativ


132 de comentarii:

Gigi spunea...

Se spune de un proiect înaintat reprezentantului Casei de Pensii,nu-l pune la dispoziție pt.studiu?
Ce să comentăm dacă nu e publicat?

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/alde-conditii-dure-ca-sa-ramana-la-guvernare-4-ministere-pentru-pro-romania-dancila-renunta-la-prezidentiale_680009.html

Sorina spunea...

E un un început, ce va ieși vom vedea ,poate doar o amânare si ceva praf in ochi,dar dece nu ne spune si.noua la ce sa ne asteptam.dar nu va fi un ordin comun cu sri si.mai?

Sorina spunea...

E un un început, ce va ieși vom vedea ,poate doar o amânare si ceva praf in ochi,dar dece nu ne spune si.noua la ce sa ne asteptam.dar nu va fi un ordin comun cu sri si.mai?

Leo spunea...

Este important impactul bugetuar pt. MFA pe care-l presupune acest demers.
Este un context financiar foarte nefavorabil în prezent , dacă impactul este unul mare. Azi, după ce F&M a dublat salariile parlamentarilor ,ale guvernanților , ale camarilei locale ...etc și au risipit fondurile , nu mai contează pt. ei PRINCIPIILE , sau că sunt INECHITĂȚI și dezechilibre. Ce contează pt. ei ca să sugă cât mai mult ei , pentru ei. Iar gulerații s-au pliat pe această atitudine , tot în folosul lor și numai al lor.

Sorina spunea...

Asa este ,cum adica nu se pune in discutie?

Dan B. spunea...

Oare de ce sunt unii cârcotași și dezavuează ceea ce au elabotrat altii, incl. în beneficiul tuturor pensionarilor militari?
Să înțeleg că nu v-ar interesa scoaterea contribuției la pensia suplimentară din baza de calcul și adăugarea ei la pensia recalculată?
Sau că cei ale căror pensii sunt plătite de CPS ale MApN și SRI nu s-ar bucura, la fel ca cei de la MAI, de procentul de majorare al pensiei (5%), prevăzut de art 14 (2) din OUG 57/2015 si suspendat nouă (nu la MAI) la 01.07.2017 (plată retroactivă)?
Dar că pensiile celor proveniți din industria de apărare se recalculează, MApN recunoscând că operatiunea prevăzută de Legea 223/2015 a fost sistată abuziv prin emiterea Ord MS 101/11.06.2018, motivându-se insuficiența de reglementare?
Există postări ale liderilor LADPM catre au inițiat această acțiune de reparare a prejudiciilor colegilor nostri, ba chiar ANCMRR, AORR și ROMIL schițează un document mai amplu, prin care să fie eradicate diferentele de la pensiile în plată ale celor care, deși au avut aceeași functie, grad si vechime, dar s-au pensionat în perioade diferite, au pensii diferite-n cuantum.
Așadar, dacă acei cârcotași nu au făcut ceva mai bun decât initiatorii respectivelor acte normative, eu cred că Dvs ar trebui să manifestați ceva solidaritate față de cei care au lucrat, la foc continuu (în săptămâna aceasta, nu am lipsit nici măcar o zi din minister), în beneficiul tuturor pensionarilor militari.
Ar trebui să pricepeți că documentele în cauză, până nu sunt finalizate și trimise către decidenți, nu pot fi făcute publice. După expedierea lor, ele vor fi postate incl. pe rețelele de socializare, astfel încît să cunoașteți fondul lor și să desfășurati un lobby agresiv la parlamentarii cunoscuți, pentru susținere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca a incaput pe mana Sefului Serviciului Finanaciar contabil, un canibal monstruos al pensiilor militare, cu nume de haiduc singuratic, e clar ca asta fiind criminalul nostru de drepturi, de ani si ani de zile, nu o sa se faca nimic! Este un basist incurabil, STRECURAT IN ARMATA SI INTR-O FUNCTIE CHEIE, CU ORDIN DE PARADELI SI SCHILODIRI DE LA STAPANII LUI, PENTRU A SABOTA GUVERNAREA PSD SI A-I GRABI, PRIN NEMULTUMIREA MILITARILOR, DEBARCAREA GUVERNARII PSD! El abia astepta sa puna laba pe finalul hotararilor Comisiei si sa faca de capul lui tot ce vrea, sa nu beneficiem de ceea ce au hotarat membrii Comisiei, si o sa vedeti asta curand, acest individ avand pe constiinta sa toate paradelile de la pensii, de pana acum din ultimii 10 ani, fiind un Dr. Mengele al pensiilor militare! El este cel care a a convins guvernantii PSD sa se dea oug 57 si oug 59, apoi ministrii Apararii sa emita mai multe Hotarari de ministru paraditoare si dezavantajoase, si sa fim cinstiti ca nu stia ea, Vasileasca, cu ce se mananca pensiile militare de a hotatat acele crime odioase cu cele doua oug-uri, sau Fifor, Les sau altii fiind manipulati de catre acest monstru financiar contabil, tot el a dispus ca din 2016 sa se umfle pensiile celor proaspat iesit la pensie, intre ei fiind clocari si gulerati cu duiumul, tot el a hotarat doar ca pensiile de peste 10.000 lei sa fie actualizate anual si de cate 5 ori pe an, de s-a scris si in presa, si tot el a dispus secretizarile la pensii de ne luptam in instante sa desecretizam calculele. O functie ce pare marunta, dar este una de casap si dictator financiar,lucrand cu perdea si ascuns sa nu lase urme, raspunderea sa cada politic absoșut pe PSD, si daca PSD nu-l baga in anchete si in puscarie pentru sabotaje, subminari si distrugere de drepturi isi ia pe cocoasa sa toate paradelile acestui monstru! Avem un General in Comisia Juridica din partea UNPR, mai avem niste sustinatori ici colo si o sa vedem ce o sa se intample, dar acest canibal de pensii trebuie urgent trecut in rezerva si tras la raspundere pentru toate monstruozitatile petrecute la pensiile militare! Intr-un eventual proces pentru drepturi si de tragere la raspundere, daca ar fi adusi la bara Vasileasca si ministrii Aparaii la bara, toti ar arata cu degetul si ar declara cinstit, fara sa minta, ca la indicatia acestui individ monstros au actionat cu toate paradelile guvrnarii, el fiind creierul actiunilor si sforarul MApN, cu ordine secrete de la un stat paralel, basanist!

M spunea...

Pierdere de vreme.
1. Nu cred ca PSD nu o să dea ceva militarilor. Olguța se jură că o să mergem în genunchi la ea să o rugăm să ne bage în legea ei.
Eu zic că doar dacă reprezentanții noștri se umilesc în fața Olguței avem ceva șanse.
2. Bugetul pe anul ăsta nu se mai modifică și eventualele fonduri nu ai fost prevăzute.
3. Alegerile prezidențiale sunt la sfârșitul lui noiembrie. Nimeni nu are timp de noi.
4. După alegeri Johannis se laudă că iar schimbă guvernul. L-a mai schimbat și după europarlamentare și după moțiuni.... dar poate acum poate îi iese. Deci, ne luam la revedere de la orice îmbunătățire a situației.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

LAPDM, prin semnatura Gen Gropan si ofiterii suoeriori, Gachi si Gligor, au scris presedintelui american, Trump, o plagere, dar cam subtire, neconcludenta si neexplicativa concret, din care nu poti intelege clar ce se vrea, dar intelegandu-se vag ca sunt nemultumiri la pensiile militare si alte drepturi ale militarilor activi si rezervisti. Pentru ca avand un viciu la copieri in laptop, rog pe cineva s-o copie de pe ,,Pensionarii militari numai din MApN.'' SINCER SA VA SPUN, NU CRITIC DELOC ATITUDINEA SI ACTIUNEA, FIIND BENEFICE, DAR DACA TOT SCRII, EXPLICA IN LINII MARI PORCARIILE DE LA PENSIILE MILITARE, si e trimisa cu ocazia vizitei in SUA a Agentului 007! Oricum, eu le salut initiativa si chiar le multumesc, fiind un lucru foarte bun! Domnilor ofiteri, se poate? Va felicit sincer, dar ceva mai concret trebuia, cu oug 57 si 59, cu mafia clocarilor, cu haiducul de la Financiar Contabil, cu paraditorii inhaitati in clubul distrugatorilor pensiilor militare, juristii si guleratii, care ma mir ca nu au fost, inca, saltati de DNA si DIICOT, la cate plangeri le-am facut, cat si Procurorului Sef al Romaniei, ca eu de un an plangeri din astea trimit pe acolo, cu sperante ca s-o gasi cineva sa-i salte! Si am sa trimit mereu si mereu, chiar daca castig sau pierd procesele alea, profitand acum si de cazul cu crimele de la Caracal, dupa care se vor reorganiza institutiile de cercetari judiciarela presiunea opiniei publice. As vrea sa fie ridicati cand ajung si ei pensionari, sa le stice tihna, cum ne-au stricat-o ei noua!

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Grăbiți-vă că, peste 10 zile, poate Leș nu mai este ministru! Se rupe coaliția.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan Buzescu, un camarad devotat luptei sindicale pentru drepturile rezervistilor, si foarte bine face, cu rezervistii, da de pamant cu acestia pe blogurile mlitare, criticandu-i pentru atitudinea ignoranta, pasivitate si comoditate cu indiferenta, criticandu-i pentru faptul ca nu se incing la discutii militare, dedandu-se pe monden si alte porcarii! Bravo si felicitari sincere, onorabile Dan Buzescu, si subscriu acestor observatii critice! Probabil ca domnia sa se refera la faptul ca, in loc sa se comenteze si sa se concentreze pe marginea Comunicatului Comisiei de mediere, la modul constructiv, toti sunt indiferenti si comenteaza si posteaza mondenitati si porcarii pe blogurile militare, asa de tare fiind ,,afectati la pensii!'' Domnilor, rezervisti, dar si activi, chiar nu aveti interes pentru acest Comunicat, foarte important pentru viitotul Dv?!

Leo spunea...

- Alo , să stați liniștiți că veorica este bine și s-a dus în Elveția cu Făt Frumos.
- Alo , să stați liniștiți că LOV este bine pe linia moartă în triajul din Basarabi.

J spunea...

.Terminati cu jigodismele.Apreciati munca unor oameni pentru lucruri mai bune.
Chiar daca se rupe cualitia PSD ramane la guvernare.PSD e lasat sa-si rupa gatul.

bassil spunea...

Tot respectul pentru acești oameni și pentru munca lor.Din nefericire pentru noi avem foarte multi dusmani, iar răbdarea noastră a cam ajuns la limita după tot ce am suportat in ultimii ani.Cred că sunt puțini dintre noi care mai cred într-o rezolvare rapida și reală a problemelor .

Leon spunea...

@Huhu Rezea, daca ALDE iese de la Guvernare, PSD ar putea renunta la cota unica si din anul viitor sa se revina la Impozitul pe Venitul Global, cu o impozitare progresiva pentru salarii, pensii, activitati independente, etc.
Parca si in programul de guvernare se dorea acest lucru, dar Tariceanu s-a opus.
Cota unica, majorarea salariilor si pensiilor cu procente a marit decalajul dintre bogati si saraci, cei bogati devenind si mai bogati, iar cei saraci au devenit si mai saraci.
Cei cu venituri sub 2.000 de lei trebuie scutiti de impozit, cei cu persoane aflate in intretinere si fara venituri sa beneficieze si de alte deduceri.
Cam asta ar trebui sa faca un partid social si democrat..!

Huhu Rezea spunea...

Leon
Astăzi avem o atitudine tranșantă din partea lui Teodorovici care nu acceptă șantajul Alde și nici predispoziția Vioricăi de a negocia singură cu Tăriceanu.
Dacă Alde iese, pleacă și PSD de la guvernare.
Mulți lideri PSD o vor sacrifica pe Viorica și vor susține candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale pentru a nu pierde guvernarea.
Depinde de căt este în stare Viorică să suporten umilintă.
Viorica, dacă era fată deșteaptă depunea mandatul imediat după arestarea lui Dragnea.

mosmartin16 spunea...

...cata prostie !!!...voi reveni ...punctual !!!

mosmartin16 spunea...

..cica ..sa se inlature ...IN TOTALITATE ..inechitatile existente !!!...pana aici e ..ok !!!..dar ..mergem mai departe ....cica...la intalnire au participat ..9 militari in rezerva si in retragere ...dar...de unde Doamne iarta-ma ..specialisti in tematica pe domeniu ???...daca am sti cum ii cheama ..si ce propuneri concrete au ..am intelege ..cat de specialisti sunt !!!..mai departe ...

mosmartin16 spunea...

..cica ..documentul a ramas la reprezentantul Casei de pensii..pentru a primi forma finala !!!...pai ce au decis cei din grupul de lucru ...primeste forma finala de la reprezentantul Casei ??..mai departe ..

mosmartin16 spunea...

..apoi ..in comunicat ..se spune ..ca vor fi inlaturate ..aproape ...IN TOTALITATE ..nedreptatile dintre generatii !!..hellooo...in totalitate..cum ati spus mai sus ..sau ..aproape in totalitate ???..e totusi o diferenta !!!..continuam a devoala ...prostia si minciuna ...tomorow ...

Huhu Rezea spunea...

mos martin
Ești răutăcios!
Am încurajat pe acest blog informarea despre activitatea acelui organism consultativ de pe lângă ministrul apărării, pentru că era o alternativă la eșecul discuțiilor dintre asociațiile de rezerviști și Dragnea.
Ce s-a scris pe acest blog sunt sigur că a ajuns și pe masa acelui conswiliu prin grija amicului @Dan Buz.
Dacă te învredniceai să comunici mai mult pe acest blog, pentru că ai dovedit că ești în temă, erai de mare ajutor demersului camarazilor noștri din Consiliu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fim seriosi, si eu am criticat activitatea Consiliului, din cauza ermetizarii, si daca nu stii nimic intrii la banuieli neverosimile, dar au facut o treaba foarte buna, la urma urmelor, iar camaradul Dan Buzescu a fost amabil si ne-a informat, pe langa faptul ca efectiv a stat acolo zi de zi intre ei si a avut o determinare anume, altii au stat de ani si ani pe margine si nici macar nu au protestat la ce faceau calaii MApN. La cat s-au priceput si au putut sa faca, au facut, dar decat deloc mai bine intr-un fel, naibii, ca ne-am saturat de atatea necazuri cu totii! Sa mai zic si de scrisoarea trimisa Presdintelui SUA, pe deasupra, stiind ca hotararile lor ajunse pe mana clocarilor mafioti vor fi supuse paradellor traditinale. Felicitari tuturor pentru ce au facut, acum sa vedem in continuare ce se va intampla cu permutatiile astea politice si din cauza lui Mos Bașina Moliceanu, care se vrea el al dracului Presedinte, ca dracul sa-l voteze, romanii, nu! Regret foarte,foarte mult ca la Aparare nu avem ministru unul de-ai nostrii, pe felie, sa stie ce se intampla cu noi, pentru ca Les poate fi manevrat de clocarii gulerati, adica mafiotii aia vicleni si paraditori, calaii militarilor!

Sorina spunea...

Ce treaba are casa fe pensii?

Sorina spunea...

Poate Conta sa faca ceva ?

Dan B. spunea...

@M:

Ori ești prost, ori idiot!
Cum adică, după cca 30 ani de armată cu „coloana” dreaptă, mă trimiți la LOV pentru „încovoiere”? N-ai să vezi, indiferent ce va fi în viitor!

@mm16:
Chiar crezi că vreun reprezentant al CPS și-ar permite să modifice textul negociat cu activii de la direcțiile centrale și stabilit de comun acord in plenul CCMR, cu acordul ministrului?
A ajuns acolo ca fiind un document ce urmează a rămâne în responsabilitatea CPS pentru aplicare, proiectul în cauză urmând doar a primi formatul prevăzut de legislașie.

@All: Invit pe oricine, care crede că poate face mai mult pentru colegi, să-mi ia locul și să presteze. Vă reamintesc că, inclusiv în această ultimă săptămână, zi de zi am fost prezent la „locul faptei” câte 4-5 ore, unde, împreună cu colegii mei, am militat pentru noi, implicit și pentru Dvs. Și nu-mi amintesc ca cineva să fi fost amator pentru alocare de timp și bani pentru reușita acestei inițiative. Asta ca apropo la mișto-ul lui Marin Neacșu, care a presupus că mi-am stabilit sediul MApN ca „obiectiv turistic”, cu acces auto în incintă.
Și o mică erată: procentajul pensiei suplimentare, dacă a excedat procentului de 85%, stabilit de OUG 57/2015, se adaugă pensiei în plată; la fel se adaugă cei 5% (art 14 aln 2 din OUG 57/2015) la pensia recalculată, dacă este mai mare decât cea anterioară, pe Legea 119/2010.

brenda spunea...

Cresc sau nu pensiile in plata?

Leo spunea...

1. Tehnic vorbind ,pt. înlăturarea INECHITĂŢILOR , un lucru este cert şi anume că documentul acestui Consiliu , nu utilizează pt. eliminarea INECHITĂȚILOR , instituția ACTUALIZĂRII. Dacă ar fi utilizat-o , atunci era foarte simplu să scrie 2 rânduri în acel document :
1. Începând cu data de 01.01.2018 ,precederile art. vii din oug 59/2017 se abrogă.
2. Începând cu data de 01.01.2018 , se revine la art. 60 din Legea 223/2015 în formularea în vigoare anterior datei de 15.09.2017.
Deci cu 2 rânduri se rezolva eliminarea INECHITĂŢILOR.
Sunt foarte curios să văd care este "ingineria" acestui mecanism din documentul elaborat de CC al MFA
2. Vaselica nu va pleca de la guvernare nici chiar îmbrâncită. Pisicuțu nu va vrea să-și pună cocoașa prostiilor făcute în cei 3 ani de F&M , iar răzgândiceanu 4% , se umflă oleacă uitând că mulțumită lui F&M , acum este șef de senat în loc să fie cu televiziunile după el pe la DNA . Iar pisicuțu e deștept și a văzut că pe răzgândiceanu nu poți pune baze.
DĂI TURCINE CĂ TE FAC MINISTRU !

Arfy spunea...

Tot respectul pentru cei care se luptă pentru corectarea legii pensiilor militare. Cârcotașii dacă nu au idei constructive ar trebui să se abțină la comentarii. Soluțiile sunt la mâna politicienilor și undeva chiar mai sus! Impactul financiar nu este chiar așa mare cum cred unii. Dacă s-ar vrea...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan Buzescu, cu tot respectul, nu mor caii cand vor cainii! Felicitari pentru toate eforturile personale, dar si intregului grup! Mai bine, da, dar mai rau ca pana acum, nu! Orice s-ar fi facut acolo, este totusi o mare realizare, față de absolut nimic. Nemultumitilor poate sa li se ia darul! Acum, Doamne, ajuta sa se implementeze mai repede, si am inteles ca tagma clocarilor au interzis de la paradeli, de data asta! De cand e lumea s-au gasit si nemultumiti, multi fiind cei care nu s-au zbatut sindical cu nimic in lupta comuna. Cei mai fericiti sunt cei in situatia mea, cu pensiile mici, foste invalidante, ajunsi intr-o situatie disperata, pentru ca la alte categorii nu putem vorbi de disperare, ci de frustare, unii in situatia bunastarii fiind in pozitia lacomiei. La urma urmelor, ,,sa vedem, zise orbul!'' Si sper sa se vada lucruri bune, dar mai ales si repede din partea politicului! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va invit sa dezbatem o problema: La lucrul Comisiei de mediere n-au fost vazuti cei de la Ordine publica si Securitatea Nationala. Se poate face ceva si fara ei, fiind pe acelasi ponton?! Apoi, aceasta hotarare a Comisiei se va duce in Guvern, unde toti trebuie sa dezbata si sa voteze ce s-a hotara in Comisie, dar si pe mana lui Teodorovici, cel care se pare ca vrea, din lipsa de lichiditati, sa ia de la Invatamant si sa dea la SRI, pe nu stiu ce chestii, cand astazi deja putem vorbi de o criza majora, financiara, si o foame cumplita de bani. De astea sa ne temem, in primul rand. Daca exista vointa politica si au in plan sa se aprobe, se va face, daca sunt cretini incapatanati in Guvern, am dat-o-n bara. In comisiile parlamentare avem calaul de Barlad, Salmonela, mai avem pe acolo si un dobitoc cu facultatea de Drept la senectute, Nipulicea, deci se pot gasi destui contras cu ura pe Armata.

M spunea...

@Dan B - ori ești prost ori ești idiot!!!
Unde plm te-am trimis eu să stai încovoiat în fața ordinarei alea?

Am spus doar în ce situație Olguța și-ar schimba atitudinea.

Negocierea cu LOV este inutilă. Ne face onoarea de a ne urâ aprig. Până nu dispare panarama de Craiova orice încercare este sortită eșecului.
Deci, ori refuzăm orice discuție în care LOV este parte ori așteptam alta majoritate. Dacă însă se formează în jurul PNL tare îmi e că o să o regretăm pe Olguța.

Gigi spunea...

Domnilor,este normal ca să existe neîncredere în rândul pensionarilor militari după atâtea măgării făcute de acești politicieni. Dar,asta nu înseamnă că trebuie abandonată lupta!
Bineînțeles că se vede și de pe cea mai îndepărtată planetă din Galaxie că noi suntem țintă tuturor celor care vin la ros osul. De ce? D'aia că ne-au prins slăbiciunile,nu suntem uniți,iar cei care ar trebui să împartă dreptatea nu ne iau în seamă plângerile și acțiunile noastre, în frunte cu CCR.În schimb,nu același lucru se întâmplă când vine vorba de drepturile lor.
Acum,în aceste vremuri de tot râsul,doar ei contează: politicul,cei care ar trebui sa se pronunțe asupra dreptății și cei care aduc voturile,adică,cei care primesc "pomeni"de la stat.În ceea ce privește pe cei care se mai luptă pt.drepturile noastre,au tot respectul nostru,dar tare mi-e frică că,ei,care au pâinea și cuțitul în mână doar mimează că ar vrea să îndrepte lucrurile. Răul a fost făcut!Ce-i împiedică pe guv.să îndrepte ce au făcut rău? Este simplu de tot,dar NU SE VREA!
Să fie clar!
Până când nu se vor îndrepta lucrurile,așa cum este firesc să se întâmple,lăsați- mă să fiu sceptic.
Am mai spus cu diferite ocazii,pt.noi 2022 este prea îndepărtat momentul când am fi puși în regulă,nu știi ce îți rezervă viitorul.
Toți care trec prin Palatul puterii,se gândesc cum să ne paradească,cum să ne taie pensia,
Parcă am fi o piatră de moară de gâtul lor,până când vom ajunge să le locul aistaților sociali.Nu mai e mult până atunci.

Huhu Rezea spunea...

"gigi
Luptătorii sunt mult mai mult decât scepticii.
Scepticul se îndoieşte şi de sine.

mosmartin16 spunea...

Huhu...eu am abordat detaliat - pe ast blog - problema eliminarii inechitatilor !!! Sau poate ai dreptate si trebuia sa detaliez si mai mult !!! Oricum, iti multumesc !!! In alta ordine de idei, unde am putea vedea documentul elaborat de Consiliu ?

B.N. spunea...

catre Dan B:
- pe MM si Subofiteri cine ii reprezinta la aceste discutii?
- nu considerati ca acestia reprezinta peste junatate din pensionarii militari si sunt total ignorati la toate discutiile despre pensia lor?
-ati observat in anexa VII ca soldele lor sunt din 1,5 din cele ale unui soldat?
-sunt total indignat ca aproape jumatate din generali si colonei sunt paraleli cu armata?
-legea 233/2015 ii favorizeaza aproape in totalitate pe generalii si ofiterii superiori,pe
cand mm si subofiterii fiind tratati ca si necalificati , tocmai pe ei care duc greul
muncii de militar si care de foarte multe ori au o calificare si o pregatire superioara
multor ofiteri (facuti la apelul de seara)
-de ce pensionarii militari: mm si subofiterii nu au dreptul la portul uniformei militare
ca si ofiterii? noi am fost nimeni in armata?
-nu am vazut nici o reactie din partea nimanui cand pe mai multe posturi TV am fost
facuti " tablagii"
-prea suntem desconsiderati si cat de curand se vor vedea urmarile in structura armatei
-sper ca acest mic comentariu sa ajunga si la urechile celor care au responsabilitati in conducerea armatei
-cer iertare daca cineva se simte jignit ,dar acesta e adevarul

sambata, 10 august 2019







































9 facuti la apelul de seara

Leo spunea...

adversativele sunt :
* luptător / indolent sau luptător / neluptător sau luptător / puturos sau luptător / indiferent etc..
* încrezător / sceptic sau încrezător / neâncrezător , .....
Legătura dintre luptător și sceptic este că scepticul este un DEMOBILIZAT sau DEMOTIVAT
* răzgândiceanu este labil precum îi dictează interesul lui personal egoist. Nu degeaba căsnicia este o labilitate pt. individul respectiv care a compromis liberalismul prin amestecarea și subordonarea lui , lui F&M .

Huhu Rezea spunea...

"leonard
In România, liberalismul a fost compromis de Antonescu, Iohannis, Turcanu şi Gorghiu, după alegerile euro de acum cinci ani, când au fuzionat cu partidul lui băse şi au devenit peste noapte populari.
Singurele sclipiri de liberalism în România mai zărim la ALDE.

M spunea...

@B.N. - aveti dreptate! In disutiile la care participa sindicatele din politie drepturile subofiterilor/agentilor sunt reprezentate de acestia. In rest, Dumnezeu cu mila!

Eu tot zic ca s-a creat o diversiune. Dumneavoastra vedeti jumatate din problema. Da, e o diferenta de doar 0,5 intre soldat si mm/sg./ag.
La fel o diferenta de doar 0,2 intre mm/sg./ag. si slt/sinsp. Si asa mai departe!
Uitati-va si in josul si in susul ierarhiei. Plutonierul e nemultumit de diferenta mica fata de sergentul major dar si slt. de diferenta mica fata de plutonier. Unii asa s-au bucurat ca nu au crescut soldele la colonei-generali ca nu au inteles ca si spatiul LOR de crestere se limiteaza.

Va dau un exemplu! Nepotul meu, absolvent de ATM imi spune ca toata cariera lui se va rezuma intre 1,82 si 2,74 (nu isi face vise de general). Asta inseamna o crestere de 0,03 pe an. Cariera devine deci de ras pentru ca avansarea in cariera nu mai este recompensata.

Sau de la politie. Atata vreme cat rezolvarea unor cazuri complexe nu mai este recompensata aia buni ori pleaca ori nu se baga. Si apoi se mira politicienii de cazuri gen Caracal.

O smecherie folosita in alte tari este promisiunea unei pensii bune insotita de o suma generoasa la trecerea in rezerva, ca "premiu", ca obiectiv de cariera. La noi si asta e facuta praf!

@Huhurez - corect, noi avem ceva liberalism la ALDE. PNL aluneca catre populism de stanga si sub presiunea hoardelor rezist de extrema stanga amestecat cu extrema dreapta (doar in Romania este posbil asa ceva!)

Militar de la 14 ani spunea...

Cred că această comisie și autointitulatul luptător pentru pensiile militare dan b, nu au niciun dram de izbândă cu activii atâta timp cât nu au și ei de câștigat ceva. El știe asta dacă a fost acolo. Bine că măcar își folosește timpul la ceva. Dacă acel 9% cps se adaugă la pensie vor câștiga activii. Ceilalți pensionari, mai ales cei ieșiți cu Ordonanța, nu vor câștiga cu adevărat decât dacă acel 9% se va adăuga la cuantumul în plată, ceea ce este imposibil.
Hotărârea se va lua doar dacă vor câștiga ceva și viitorii pensionari. Dacă nu, nu. Nu vă faceți iluzii.
Până la rezolvare... se vor schimba guverne.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@B.N. ,,Negrii'' armatei, soldatii, gradatii, subofiterii si MM, au auvut multe de indurat in carierele militare, desi duc efectiv greul armatei. Traim intr-o societate plina de discriminari. Pe fronturile lumii mor soldatii, gradatii si subofiterii, nu prea si ofiterii. Pe timpuri, cand murea un ofiter, sau rude ale acestuia, ne obligau, de la Vladica la opinca, sa donam bsani de inmormatare, iar cand murea un subofiter sau o ruda apropiata se ignora aceasta cheta, si nu le pasa nici comandantului, nici corpului ofiterilor! Ma contrazice cineva? Am vazut destule sa nu pot fi contrazis. La coeficientii de calcul e paradeala pe față, strigatoare la cer, pentru cei de la maistrii si subofiteri in jos. Nu toti sunt militarii? Sa ni se spuna direct ca ofiterii sunt dumnezeii cu drept la uniforma de ceremonie, cu uniforme la festivitati, cu coeficienti exagerati la calculele de pensii si solde si ceilalti suntem gunoaie. Sa se desfiinteze scolile de subofiteri si maistrii si sa ramana numai academiile de ofiteri si cu asta sa se termine povestea, iar pe front si in linia intai sa se duca ofiterii, apoi autovehicolele, tancurile si bilndatele cat si alte tehnici de lupta sa fie conduse de acesti academicieni, daca subofiterii si maistrii put a sconcs si sunt discriminati! Sunt ofiteri atat de slab pregatiti si inutili, care au patruns in armata nu stiu prin ce metode, si nu putini, pe care eu, ca subofiter, nu dau nici mucii, incepand de la caracter, educatie, moralitate, pregatire militara si pana la atitudiea superioara care-i coboara la niste simplii bufoni ingalonati! Cei mai buni ofiteri din armata romana sunt aceia care s-au ridicat, succesiv, din randul subofiterilor, aceia fiind poate printre cei mai pregatiti profesional. Doamne, si nu stiu de ce se intampla ca cei mai de gasca, cei mai inteligenti, sociabili, educati, manierati, inimosi si sociabili dintre toti ofiterii din armata, foarte rar sa treaca de gradul de Maior, si cred ca tocamai aspectul ca sunt in relatii foarte bune cu subofiterii si maistii le aduc ponoase si restrictii cu pierderi incomensurabile de drepturi! Asta am constatat eu, de cand ma stiu! Cred ca noua ne trebuie un Martin Luther King sau Joseph Mandela, ca prea negrii suntem pentru ,,albi,'' majoritatea ignoranti si aroganti cu noi!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
In armata este o ierarhie prestabilita dupa funcții și grade.
Întotdeauna subofițerii care nu au fost în stare sa acceadă la gradul de ofițer se simt frustrați și discriminați.

Leo spunea...

- Flavius , cei cu pensii mari sunt caporalii nu ofiţerii.
Ai uitat cum era prezentată de cineva pe net , o pensie de capăoral de 2200 lei ? Tu ești plutonier și ai 1000 lei , mai puțin de jumătate din pensia caporalului. Deci să fi supărat pe GULARAȚII (coloneii și generalii) stăpânii sistemului MAFIOT al MFA care au permis existența a unor astfel de ANOMALII.
- Ați văzut ce faună numeroasă de comisari șefi la 38 de ani sunt la MAI ? Ați văzut la fostul comandament al trupelor de securitate cum plouă cu colonei la nici 40 de ani ? ( cocoș , șindrilă , etc.. la 17 ani vechime erau colonei).
ASTA ESTE ROMAÂNIA , O ȚARĂ DEVENITĂ PE INVERS.

Leo spunea...

- Flavius , cei cu pensii mari sunt caporalii nu ofiţerii.
Ai uitat cum era prezentată de cineva pe net , o pensie de capăoral de 2200 lei ? Tu ești plutonier și ai 1000 lei , mai puțin de jumătate din pensia caporalului. Deci să fi supărat pe GULARAȚII (coloneii și generalii) stăpânii sistemului MAFIOT al MFA care au permis existența a unor astfel de ANOMALII.
- Ați văzut ce faună numeroasă de comisari șefi la 38 de ani sunt la MAI ? Ați văzut la fostul comandament al trupelor de securitate cum plouă cu colonei la nici 40 de ani ? ( cocoș , șindrilă , etc.. la 17 ani vechime erau colonei).
ASTA ESTE ROMAÂNIA , O ȚARĂ DEVENITĂ PE INVERS.

Huhu Rezea spunea...

@tigrosule
Așa se întâmplâ când vrei să fii și popă și hoț, sau când semnalizezi stânga și la urne o iei la dreapta.

reddog spunea...

Salutare camarazi!
Huhu Rezea o da in metafore. 😁
Mai bine se facea electrician auto, sunt si printre aia multi filozofi care stiu din astea cu popii si cu hotii...
Bine, omu' e suparat ca Livache a ajuns la mana faimosilor lupi negri din Politia Penitenciara. 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, fereasca sfantul de ce scrie in poezie: Promisiuni sa se scape de noi, sa treaca puntea guvernarii, cum zicea Viorel Kis candva si care nu credea in ruptul capului in promisiuni, ca nu mai stim de el nimic de mult timp! Unii s-au daruit sincer sa lucreze cum stiu mai bine in Comisie, de acum incolo politicul decide. Dar, vorba lui Leonard: Nu era mai buna abrogarea oug 57 si 59, iar pe Lg 223/2015 sa se scoate niste mici inadvertente? Daca pana la 01.09 nu se legifereaza nimic, nu se acorda nimic, pa psd, si nu stiu daca vor mai pupa vreodata Șparlamentul!
@Leonard, subscriu, dar la Interne sunt toti ca fratii, de aia si succesele: Nu e o bariera groasa intre grade si sunt al naibii de uniti, si la rele si la bune! Acolo functioneaza chestia aia cazona, ,,Toti pentru unul si unul pentru toti!'' In luptele sindicale ar trebui sa mai abandonam unele rigiditati, ale naibii, functionale cand eram activi, ca ne-a pierit pofta de lupta si am ramas cu rigiditatile. Veorica a deraiat, se pare, pe dreapta si pesedeul va intra, curand, in carambol. Caporalii ne intrec in drepturi pentru ca sunt mereu cu jalbele pe capul lor, avand o Liga luptatoare si un lider inhipt, Ionel Albu! I-a tocat zi de zi cu blogul fb si drumurile la Parlament, la politicieni, la Guvern, tarand invalizii dupa el in bastoane si carucioare. Daca si noi taram doi trei invalidanti pe acolo pe holuri, incaperi si scari importante, aveam sanse, ca li se deschid ochii politicienilor asupra faptului ca Armata este o fabrica de invalizi pentru societate, si materie prima pentru cimitire, astfel sentimentul de empatie si solidaritate sa li se trezeasca pentru toata suflarea!
Nu degeaba se asteapta @Onorabilul la o noua guvernare, pe care o prevesteste, stiind ce se cloceste in politica, iar azi Orban Mandolaba a declarat, cu subiect si predicat, ca e pregatit sa guverneze, pregatind o morțiune de centura in scandalul de azi (sanki proteste) cu steaguri si sorosisti platiti si drogati din Piata Victoriei sau Universitatii, in care azi a iesit agentul 007, fara jaca rouge sa-si cerseasca candidatura de la prostani! Tineti minte d'acilica: In cinci ani, o data macar, acest individ plimbaret si egoist n-a raspuns la o petitie de-a militarilor, sau o data n-a deschis trompa sa ne ajute cu ceva, dar stie ca in randul nostru sunt destui fraieri care sa-l realeaga si pun botul la prostiile lui!

Ein Stein spunea...

@Dan B
Toata stima pentru ce faci. Ca o parere personala, sunt sanse de peste 90% sa resusiti in negocierile pe care le duceti. Ce as vrea sa adaug, daca ai urmarit comentariile pe acest blog, si nu numai, majoritatea vorbesc de o "inechitate" intre generatiile de pensionari, nu stiu ce inteleg respectivii prin "inechitate" insa banuiesc despre ce e vorba, cum cred ca o faci si tu. Eeee si acum sa trec la chestiuni mai delicate si te rog sa nu o iei ca repros ci ca observatie, nu pot sa spun ca nu ma bucur daca cei 9% + 5% s-ar aplica la pensie dar nu pot sa nu observ ca prin aceasta masura diferentele intre generatii de pensionari, adica acea "inechitate" nu va face altceva decat sa creasca si in niciun caz sa se tempereze sau sa fie eliminata. Una e sa aplici procente la o pensie sa zicem de 1 000 lei si alta e la una de 10 000 lei, este evident cam cum vor evolua lucrurile. Probabil tocmai faptul ca nu sunt tulburate in niciun fel, dimpotriva, interesele burgheziei bugetare create in sanul armatei face ca aceste grupuri de interese sa aibe o disponibilitate de negociere iesita din comun, de asta am si scris ca sunt sanse de peste 90% de reusita, reusita lor bineinteles si ceva firimituri pentru restul.
Eu nu pot sa accept ca un contopist intrat pe usa din dos in armata, iesit la pensie pe articolul ala care ii da dreptul sa iasa cu 15 ani in serviciu sa aibe o pensie dubla, tripla, etc. ca a mea, sau unul care nu a iesit din birou toata viata burdusit cu tot felul de sporuri care mai de care dubioase si fara suport sa aibe pensia de cateva ori mai mare ca a mea.
Poate ma insel eu, dar daca am dreptate? Nu vorbesc limba juridica d-aia nici nu am comentat vreodata pe articole de legi, sper sa o faceti voi mai bine insa aia e parerea mea. Am scris in nenumarate randuri ca singura solutie de a indrepta lucrurile e o noua lege copiata cuvant cu cuvant de la o tara NATO sanatoasa cu capul si fiecare sa-si asume ce a facut in cariera, cat a facut in cariera si totul numai pentru activitatea ca militar. Evident o astfel de propunere nu va fi acceptata nici in ruptul capului de actuala "conducere" a armatei dar macar o aducere in atentie a unei astfel de posibilitati ar fi un pas inainte.
Sper ca in echipa cu care lucrezi sa aveti cat mai multi oameni verticali, inteligenti, pregatiti profesional si cat mai putini, spre deloc, fosti ofiteri care gandeau si noaptea cand dormeau. Atentie la clanurile de contopisti cu care negociati sunt foarte versati in a trage spuza pe turta lor, neavand nimic de facut toata ziua, le umbla mintea numai la smecherii.

ifrim spunea...

Acest Consiliu Consultativ a avut vreodata in vedere si disponibilizatii cu vechimea minima?Ca pe noi ne doare plecarea de la 80% ca nu toti avem vechimea cumulata precum coloneii de pe aici 40,50,60 ani!Era un VMist ce ne mai apara drepturile dar cred ca a plecat la Donbas sa presteze pe bani mai multi!

J spunea...

BN @sunt subofiteri care au pensii ce depasesc pe cele ale coloneilor.Asta se intampla atat in MApN cat si in MAI.Lichidarea inechitatilor din sistemul pensiilor militare e benefica de la cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura.
Dan Buzescu@felicitari.Tratati cu indiferenta pe ei ce baga batul prin gard.Chibiti vor fi intotdeauna.

Huhu Rezea spunea...

@tigrosule
Tu ești regula care nu știe ce este un diftong!
Tu nu te-ai luptat în acele comiții decât pentru primele de zbor

Patrascioiu spunea...

Viorele cine te împiedică sa te întrobagi și tu în aceasta "comisie intergalactica"?.
Nu te comporta precum magarul care pune frână când urca dealul.
Ifrim@Spre stiinta ta.Sunt și colonei disponibilizați. Începând cu 1995 s-a trecut în MApN la restructurare și pe cale de consecință ți se impunea sa te ceri în rezerva cu drept de pensie.Așa ca vechimea aia de 35,40 ani etc.au devenit povesti.

Dan B. spunea...

În primul rând, vă reamintesc că, personal, am efectuat demersuri pentru actualizarea salariului de încadrare avut în regia autonomă, nicidecum pentru o echivalare abuzivă cu o soldă de funcție (compari mărul cu para, dar rezultă portocala?), mai ales în condițiile în care referințele celor două noțiuni sunt diferite. Apoi mi-a fost imposibil să mă conformez art 20 (2) din Ord M-25/2016, căci entitatea economic în cauză nu mai exista de ani buni.
Zbaterile mele prin multiple petiții adresate conducerii MApN, CPS și DGFC au fost urmate de răspunsuri evazive, iar conducerile structurilor asociative din care fac parte și azi (ANCMRR și SCMD) n-au mișcat un deget in soluționarea problemei mele.
Cineva m-a invitat la o ședință a LADPM și, asistând, am realizat verticalitatea morală a liderilor ligii și am devenit membru al acesteia. Cert este că inițiativa constituirii unui consiliu consultative, menit a aborda și a găsi soluții pentru multitudinea problemelor pensionarilor militar, a aparținut unor colegi din ligă, care, fiind recent trecuți în pensie, au cuantumuri satisfăcătoare în plată.
Important este că am convins conducerea MApN că putem fi o interfață intre minister și pensionari, că putem oferi și soluții la cazuistica prezentată, altele decât cele ale subordonaților.
Relev faptul că de o asemenea deschidere a conducerii MApN vs problematica pensionarilor nu am avut parte în anii precedenți.
Apoi, am invitat a face parte din respectivul consiliu consultativ și pe ceilalți lideri ai structurilor asociative, chiar dacă aceștia au desfășurat acțiuni independente de Forum (unii - negocieri cu LOV și Fifor, alții – la comisiile de muncă), chiar pe timpul în care protestam sub ferestrele biroului ministerial al lui Leș.
Ulterior, LADPM a desfășurat actiuni de protest incl. la sediul CE de la București, la sediul CE, NATO și EUROMIL de la Bruxelles, adică ceva cu mai mult aplomb decât colegii din alte structuri.
Și, uite așa, m-am implicat în activitatea acestui consiliu, prioritară pentru mine fiind corecta actualizare a salariului de încadrare, corecta constituire a bazei de calcul în vederea recalculării pensiei mele, implicit a colegilor mei aflați în aceeași situație, respectiv cea în care aplicarea Ord MS 101/11.06.2018 a adus pensile recalculate la nivelul celei a unui caporal, cu max 16 ani de serviciu sub drapel.
Participând la una dintre ședințele noastre, ministrul Leș a conștientizat grava problemă cu care m-am confruntat și, la recomandarea reprezentantului DGJ, a cerut urgentarea soluționării ei, alături de celelalte două deziderate, contribuția la pensia suplimentară și procentajul de 5% adugate pensiei în plată.

IAR99Army spunea...

@TENOCRATUS&BRUTUS&ABURUS&TRACTORISTUS
Iar ai aparut anagramatule ca postezi numai prostii si mai si dezarticulezi cuvintele, ai zburat tu 3000 de ore cu tractorul ala rusesc zburator cum sunt eu popa.dar la tine se permite ca Urziceniul este o comuna mai rasarita decit un orasel din Romania. desi te dai tehnocrat se vede cit esti de egoist si de frustrat ca de echipajul tehnic care exploateaza si zboara pe elicoptere nu suflii o vorba si despre orele de zbor si sporurile de care au beneficiat si acestia si care nu au fost luate in calculul pensiei lor tacere. asa ai fost si esti tu camarad cu maistrii militari, subinginerii si inginerii de aviatie fara de care tu nu puteai zbura in vecii vecilor si de care te doare undeva? Adica este bine cind altii se lupta si pentru tine pe cind tu pui problema numai pentru tine ? esti un specimen rar intilnit in fauna asta militara si de cea mai joasa speta.

Huhu Rezea spunea...

@IAR
Kis nu s/a semnat niciodată SIK ca să-i zici anagramat.
E mai degrabă agramat.

Dan B. spunea...

Și acum să răspund cârcotașilor, care „hibernează”, dar și critică întreprinderile celorlalți.
Vă mărturisesc că m-am implicat în activitatea acestui consiliu nu ca membru de drept al acestuia, ci ca un constituent al unui grup de lucru, alături de colegi aflați în situație similară, motivați în soluționarea recalculării corecte a pensiilor celor proveniți din industria de apărare.

@Leonard: Eradicarea inechităților este amplu elaborată într-un viitor proiect de act normative, care include și o metodologie de creștere consistentă a pensiilor mici.

@CFI: Respectivul consiliu consultativ include numai pensionari militari din MApN, celelalte instituții având posibilitatea unui „copy-paste” de la noi.

@mosmartin16: Documentul în cauză, până după finalizare și expediere către circuitul legislativ, nu poate fi făcut public, mai ales că nu există autor unic. Ulterior, publicarea va avea loc după expedierea lui către govern, în scopul desfășurării unui intens lobby pe lângă parlamentarii cunoscuți de Dvs.

@BN: Pentru a fi prezenț în consiliu, personalul concretizat de dta trebuie să facă parte dintr-o structură asociativă a pensionarilor militari din MApN și să fie desemnaț a fi titular în CCMR. Eventuala expertiză profesională îi poate aduce și calitatea de membru în grupul de lucru pe domeniul specific (juridic, financiar, tehnic, etc).
Același personal s-a manifestat public, prin mișcări de protest organizate de el, la adresa legiuitorului și a executivului, pentru micimea coeficienților de ierarhizare alocat lui?

@Militar la 14 ani: „Autointitulatul luptător pentru pensile militare dan b ….” ar trebui să te mediteze la limba română, unde evidentiezi carențe gramaticale și de topică. Nu m-am aiutoproclamat așa, ci doar, prin acțiunile mele, mă fac util și colegilor aflați în aceeași situație.

@CFI: Las-o pe asta, cu maistri militari, subofițeri și soldați, care „duc greul armatei”, căci acei coeficienți sunt alocați în baza atribuțiilor profesionale și a instrucției intelectuale dobândite în timp. În cele din urmă, este vorba de ceea ce am făcut cu toții, pe vremuri, cu cerneala, unii au „băut-o”, alții au folosit-o în procesul de învățământ.

@Ifrim: Mereu am optat pentru pensia necontributivă, gen cea din Legea 164/2001, cea mai bună lege postrevoluționară. Dar nici nu pot abdica de la principiile promovate la LADPM, „pensii egale la functii, grade, vechimi egale, precum și pentru condiții identice de muncă”.



IAR99Army spunea...

@huhu
de acord cu rectificarea vizavi de acest fals camarad

Leo spunea...

Nu înţeleg cum s+ar putea adopta la nivel de lege , acte numai pt. MFA , având în vedere că, totuși cadrul normativ de stabilire al salariilor si al pensiilor este regementat de aceleasi legi de salarizare si de pensionare în tot sistemul de Apărare Ordine Pub. şi Sig. Naţională. Să spunem că MAI şi SRI nu vor copy paste după documentul CC al MFA și vor să rămână la fel. Ce se va întâmpla în acest caz , se vor aplica aceste îmbunătățiri ale cadrului normativ numai pt. MFA ?
Sau dacă SRI și MAI vor altă variantă , ce se va întâmpla ?
Este o problemă cred eu că nu există unitate în acțiune și comunicare între toate componetele SNAOP. Eu doar întreb , nu critic și mi-aș dosri să ajungă să devină text de lege (sau ordonanță) cele ce sunt cuprinse în documentul CC al MFA , pt. înlăturarea INECHITĂȚILOR .

CEZAR spunea...

Dan B. zice.....@Ifrim: Mereu am optat pentru pensia necontributivă, gen cea din Legea 164/2001, cea mai bună lege postrevoluționară. Dar nici nu pot abdica de la principiile promovate la LADPM, „pensii egale la functii, grade, vechimi egale, precum și pentru condiții identice de muncă”.
------------------------------------------------
Ce bine daca nu ziceai ...!!!!
A spune ca ..."Legea 164/2001, e cea mai bună lege postrevoluționară. Dar nici nu pot abdica de la principiil......"..este chiar de ..pork !
**
Asta ma face sa am serioase indoieli asupra activitatii tale ..in Maretul Congres..!!
Sper sa fie altii care sa ..te tamponeze si apoi sa-ti traga frana.....!!

IAR99Army spunea...

@TENOCRATUS&ABURUS&PALINCUS&TRACTORISCUS
IAR ma confunzi frustratule, eu m-am luptat si inca ma lupt cu LOV alaturi de adevaratii militari in activitate si in rezerva care ma cunosc si imi apreciaza pozitia si activitatea. Tu prin inactiune, comentarii de pe margine, mod abject de gindire, bagatul batului printre gard, caracter indoielnic, acuze aduse celor care mai fac totusi cite ceva pentru rezervisti, interes individualist, suflet plin de venin, invidios, etc dovedesti in fiecare postare a ta ca urmaresti doar interesul personal, o pupi permanent in ....COPOU pe LOV si faci permanent jocul acesteia. Iti propun sa o iei de nevasta ca tot amintesti mereu de ea, dar sunt sigur ca o sa te refuze ca nu ii plac militarii in general si la caracterul tau te poate folosii doar ca unealta sau sageata otravita ca alte calitati nu ai.

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Nu e bine ca nu publicați Documentul final elaborat de Consiliu,
Ar putea vedea și Oștirea Rezervistă diferența dintre ce ați lucrat voi și ce a mai rămas din el după prelucrare de către gulerele albe din întregul Sistem de apărare.
Daca nu ați făcut nimic în acel consiliu pentru reintroducerea în lege a actualizării pensiilor militare, prin cele 2 măsuri, respectiv modul de calcul al pensiei suplimentare și aplicarea indexării de 5%, nu ajutați cu nimic pensiile recalculate în anul 2016 cu un cuantum mai mic decât cel contributiv.
Cele 2 modificări propuse vor fi luate în considerație doar sub presiunea deciziilor instanțelor.

Dan B. spunea...

@Cezar:

Mai toți trăitorii acelor vremuri, de până-n 2010, au avut o asemenea apreciere privind Legea 164/2001. Iar dacă ai altă opinie, vs pensii egale pentru ......, indiferent de anul pensionării, înseamnă că asta-i de bou?
Ca de obicei, ești tare limitat în gândire, ba chiar de un egoism atroce.

@Huhu:

Dacă documentul în cauză pleacă de la minister cu modificări, dincolo de forma realizată de comun acord cu reprezentanții direcțiilor centrale din MApN, veți beneficia de postarea ambelor variante, spre analiză.

@Leonard:

Am precizat eu undeva că respectiva ordonanță are aplicatibilitate numai la CPS a MApN?
Ba chiar am relevat că pleacă din minister, spre avizare și propuneri către instituțiile abilitate în aplicare (MAI, SRI, STS, SIE, SPP), apoi pentru aviz către MJ, MMPS, MFP și, în fine, la premierul României pentru adoptare.
Menționez că singurul punct din ordonanță care nu prezintă interes pentru MAI este cel cu procentajul de 5%, instituit prin art 14 (2) din OUG 57/2015, căci la ei nu s-a suspendat plata după 01.07.2017, când a intrat în vigoare Legea 152/2017.

capitanu nemo spunea...

În 2015, Armata română a ajuns pe locul 57 la nivel mondial. Din toate efectivele sale mai rămăseseră 73.000 de militari activi, 80.000 de rezervişti și 1.248 de generali, adică un general la 59 de soldați.Mai mult decat atat proportia intre ofiteri si subofiteri,soldati,este de 3 ofiteri la un soldat,subofiter.Observ ca generalii de tinichea nu mai au loc de subofiteri,ofiteii operativi si soldati.Asta deoarece in viata lor au stat 40 ani cu creionul chimic in mana si nu au sporuri,propun sa se acorde spor de creion chimic care sa depaseasca Oscarul.

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Sunt convins că lupta nu-i ușoară, mai ales cu Tase, căruia trecutul îi vine din spate spre fata!
Tare mi-e teamă că actualul parlament va lăsa munca voastră parlamentului viitor, pe post de I.E.D.!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan Buzescu, nu-i o rusine sa fii MM sau subofiter, ba inca eu sunt foarte mandru, ca si zecile de mii de camarazi, iar cerneala nu s-a baut, a fost optiunea fiecaruia de a alege unde a crezut ca e mai bine, fiind si la sfaturile unui Colonel, care mi-a spus, inainte de a alege scoala militara, ca in calitate de ofiter voi fi plimbat din garnizoana in garnizoana sa capat functii si grade, harbuind randuri de mobile si deregland familia si locul de munca a sotiei, iar ca subofiter si la arma aleasa aveam sa raman pana la pensie in aceeasi garnizoana, dar uite ca n-a fost sa fie asa si m-am pagubit si cu o cariera de ofiter nealeasa corect, si fiind trimis la dracul in praznic la minele de carbuni si la Canal, dar si prin alte locatii nenorocite, in lagarele de munca fasciste din comunism, sa-mi prapadesc sanatatea si cariera, ca mine fiind destui, si acum sufera cumplit din cauza indolentei, indiferentei, discriminarii cumplite si nerecunostintei statului si Armatei pentru capacitatea de munca si lupta pierdute. Ma rog, si la mintea de atunci si la lipsa sfaturilor a mai multi... Problema este ca, daca s-a luptat cu aceasta Comisie, ca cei cu pensii defavorizate sa aiba si ei niste drepturi prioritare, inseamna ca este un lucru foarte bun din partea domniei voastre si camarazilor de acolo, asta fiind scopul si telul meu, pentru ca invalidantii, independent de vointa lor, ramanand in incapacitate de a mai putea lucra, n-au reusit sa acumuleze vechimi consistente, majoritatea fiind batrani, saraci si traind foarte greu si in lipsuri, ca in nici o tara NATO, care nu-si abandoneaza in asemenea hal invalidantii. Eu va asigur, pe toata lumea de aici, ca tot ce a muncit foarte bine aceasta Comisie, pe care o felicit, in care nici eu n-am crezut ca poate avea capacitatea de a realiza ceva remarcabil, poate fi compromis intr-o secunda de mafia clocarilor, care nu au fost indepartati din Ministerul Aparaii cu procuraturile, si daca se va intampla asta cu paradelile cumva, a nu stiu cata oara in ultimii 10 ani, o sa ne mobilizam cu totii sa se faca acolo o curatenie generala in toata acea incregatura mafiota de paraditori si infractori, care traiesc intr-o mocirla de nepotisme, cumetrii si un arbore genealogic infractional, familial, cu radacini in trecut, cu amantlacuri si tot felul de cretinisme, idiotenii, incompetente, neprofesionalism care ne-au distrus pe toti! Sa nu se uite un lucru foarte important, stimati camarazi: Sefa Casei de Pensii Militare este organul digital al Olgutei Vasilescu si Dragnea, pupila craioveana, adusa la modul special si cu ordin strict si hotarat sa decimeze pensiile militare, si daca nu o indepartam fortat de acolo, trimisa in Tribunal pentru crimele si ororile savarsite la pensiile militare, impreuna cu pupila de la CFI, cu acel haiduc periculos si macelar de pensii prin fraude si secretizari, inseamna ca asa murim! O sa procedam, pana la urma, cu plangeri penale scrise si trimise prin posta la procuraturi, si pisati la cap repetitiv, pana cand intervin, mai ales ca in urma cazului Caracal se vor mobiliza forte sa determine aceste institutii sa fie active si incisive impotriva tuturor infractorilor, din toate mecanismele si institutiile statului roman! Eu, am inceput de mai mult de 1 an aceste plangeri, continui si acum ei stiu asta, si o sa ma opresc cand vor intra perchezitiile si controalele peste ei! Ei sunt criminalii pensiilor militare!

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorina spunea...

Apucăm să vedem pensii majorate ?

Sorina spunea...

Cel mai bine ar fi abrogarea acelor ordonanțe si revenirea la legea promulgată cu corectarea eventual a doua sau trei articole, 30 etc dar despre a toate acestea este discutat in amănunt de 3 ani ,de fapt ce mai vor ? De fapt se pare cam ta sa f3 pat Deci întrebarea este cat mai durează?
???

M spunea...

@capitanul Nemo
"....un general la 59 de soldați."

😁 La Jandarmerie, săptămâna trecută, nu aveau de unde să numească șef pentru că aveau doar doi generali. L-a ales Fifor pe unul din cei doi.

Iulian Mareș spunea...

Sorina,
Ți-ai skimbat iar prenumele că să nu te găsească Dincă?
Nu te mai ascunde că nu mai are carton bituminos ci doar rumeguș umed! 😂🤣😍😜😎

CEZAR spunea...

Cine poate preciza..??
1.Cum ar putea fi facuta (macar teoretic)..aceasta optiune...La functi egale ..situatie juridica egala...etc..pensie ..egala indiferent de anul iesirii la pensie..??
??

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Repet și aici!
Pentru păstrarea indexării de 5% din anul 2016 în cuantumul actualizat în 2017 nu mai este nevoie de nicio lege sau ordonantă, cum nu a fost nevoie nici pentru CPS din MAI.
Pentru cei care nu știu să citească în limba română, ar fi nevoie doar de o precizare în Normele de aplicare,Anex II a Ordinului M25/2016, conform careia aplicarea art. 60 alin. (3) din L 223 înseamnă să compari care cuantum este mai favorabil în 2017 pentru pensionar?
-1.cuantumul calculat/recalculat la 31 12 2016, care include indexarea din 2016, indexat cu 5,25 % în 2017
sau
-2. cuantumul calculat/recalculat la 31 12 2016, care include indexarea de 5%, la care se adaugă creșterea prin actualizarea cu 15%, la 30 06 2017, a soldei de functie în cuantum compus din baza de calculare a actualizării
Din cele 2 se aplică valoarea numerică mai mare în anul 2017. Adăugarea valorii mai mari poate sa depășească cuantumul în plată la 30 06 2017.
Aplicarea alin (3) nu are nicio legătură comparativa cu cuantumul în plată la 30 06 2017.

IAR99Army spunea...

@corneliu ifrim
Te sustin in demersul tau sau in ideea caci curatenia trebuie facuta la MApN prin schimbarea din functia de conducere a CPS a acestei femei Andritoiu care este sustinuta de seful Direcţiei Contrainformaţii şi Securitate Militară intrucit am aflat de la niste colegi rezervisti din acest domeniu ca aceasta a facut parte din componenta acestei directii la UM din Craiova unde rezultatele ei au fost zero, adica taia frunza la ciini si probabil culegea si informatii false, adica era fffff incompetenta. Deci ea este plantata si sustinuta acolo de cei/cel care conduc/conduce serviciul de informatii si contrainformatii al armatei(oare cu ce scop si ce interese?) si de asemenea este sustinuta de dr. Andritoiu de la Spitalul Militar Craiova care i-a devenit sot inainte de a fi numita sefa CPS.
FICTIUNE : Am aflat intimplator si cu multa stupoare ca(virgula) cuplul andritoiu este ffff bun prieten cu cuplul LOV/manda(desii ea este dusmanul declarat al militarilor pe toate canalele media) care dicteaza orice numire, angajare, eliberare din functie pe raza jud. Dolj, in mun. Craiova cit si la nivel central acolo unde acestia au/aveau anumite interese si se leaga faptul ca scopul numirii ei in fruntea CPS( cind LOV era ministra MMPS si era mina dreapta si unealta lui DRAGNEEA in PSD) a fost de a indeplinii mazilirea rezervistilor MApN prin masurile luate de acestia(indirect si mazilirea celor din MI, SRI, SPP, etc) intrucit prietena lui #TEHNOCRAT REZIST are o ura viscerala impotriva militarilor. Singura exceptie este ca il agreeaza numai si numai pe acest tractoristus TEHNOCRATUS fiindca au aceiasi gindire, aceiasi atitudine si aceiasi ura fata de cei care ne vror binele.Cine se aseamana se aduna.
PS. Toata aceasta fictiune aflata si relatata este autentica iar personajele sunt pur intimplatoare.

Pensionar2018 spunea...

Dar despre OMM_ul celor iesiti la pensie dupa 15.09.2017 s-a discutat, la M100, de catre Consiliu?

Dan B. spunea...

CFI:

Alegerea carierei militare și inclusiv accesarea unui corp militar ține de optiunea personală și de putirința fiecărui optant.

@Pensionar2018:

Am precizat că se intenționează aducerea cuantumurilor mai vechilor pensionari la nivelul celor ale recenților trecuți în rezervă. Dar despre acel OMM nu s-a discutat, cei interesați având opțiunea a sesiza liderii asociațiilor din care fac parte, dacă fac.
În momentul de față este o mare „prăpastie” intre pensiile de până-n 2010 și cele obținute ulterioor, iar posibilitatea primilor de a protesta este deosebit de redusă din cauza vârstei înaintate și a stării lor de sănătate. Pe când ultimii, fericiții pensionari mult sponsorizați de către G. Oprea, nu au motive a fi nemulțumiți. Constat că dta ești excepția!

Huhu:

OUG 57 spune de majorare, nu de indexare, a pensiilor.
A nu se confunda una cu alta, căci, după majorare, urmează indexarea cu rata inflației.

Huhu Rezea spunea...

@IAR
Esti nițel cam misogin.
Mihaela are studii superioare de economist și nu poți spune ca nu are pregătire corespunzătoare postului. A fost numită pe post în luna octombrie 2017 de noul ministru al Apărării, Mihai Fifo, venit de la Craiova.
La acea dată tantalau Tuțuianu deja fusese speriat de gulerele albe ca nu mai au bani pentru pensii și dăduse din august celebra OUG 59 pentru înghețarea pensiilor militare.
Cu toate acestea și dânsa poartă răspunderea pentru interpretarea complet eronată a art. 60 alin 3 din L223 privind actualizarea pensiilor și a dispozițiilor din OUG 114/2018 privind includerea OMM în plafonul pensiei nete <solda netă.
@Pensionar 2018
Inainte ca domnii din Consiliul Consultativ sa ridice acea problema a OMN, d-ta te-ai învrednicit cel puțin sa conte#ti decizia de pensie pe motiv de OMM?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Cu atât mai mult acea majorare din 2016 nu trebuia regularizată cu actualizarea din 2017.
In OUG 57/2015 i s-a spus majorare prin excepție de la art. 59 din L 223, pentru ca procentul de 5% a fost mai mare decât indexarea care se cuvenea în 2016.
Am văzut tâmpenii, în intâmpinările depuse în instanțe, din care rezulta ca din formularea "prin excepție de la art. 59" ar însemna că acea majorare ar fi fost temporară, numai pentru anul 2016. Inconștienții au pierdut din vedere ca majorarea au aplicat-o și în anul 2017, până la 30 iunie.

Pensionar2018 spunea...

@Huhu Rezea
Eu, la momentul pensionarii, la data de 31.08.2018, trebuia sa beneficiez de Semnul Onorific in Serviciul Patriei, pentru 25 de ani de activitate, conform Legii 149 din 2018.Am facut demersurile necesare la Centrul Militar de care apartin si astept noua Decizie, pe care, fiti sigur ca o voi contesta.
@Dan B
Nu fac parte din asa numitii, de dumneavoastra, „fericiti”, deoarece am iesit la pensie in baza OUG 59 din 2017 si nu mi se pare normal ca, un drept, si anume Ordinul Meritul Militar, prevazut de o lege, Legea 80 din 1995 sa nu mi se acorde.

mosmartin16 spunea...

PENTRU ELIMINAREA IN TOTALITATE A INECHITATILOR EXISTENTE INTRE PENSIONARII MILITARI CARE AU INDEPLINIT ACELEASI FUNCTII SI CARE S-AU PENSIONAT IN PERIOADE DIFERITE DE TIMP ...EXISTA NUMAI O SINGURA SOLUTIE !!! ACEASTA PRESUPUNE CONSTITUIREA BAZEI DE CALCUL A PENSIEI EXCLUSIV DIN ACELE ELEMENTE SALARIALE ACTUALIZATE SI COMUNE TUTUROR MILITARILOR IN DECURSUL TIMPULUI, RESPECTIV SOLDA DE GRAD, DE FUNCTIE, GRADATIA SI, DUPA CAZ, SOLDA DE COMANDA !!! ALTE ELEMENTE SALARIALE DECAT CELE MENTIONATE SI CARE AU APARUT IN TIMP, NU POT FI INCLUSE IN BAZA DE CALCUL A PENSIEI CELOR CARE - LA DATA TRECERII IN REZERVA - NU ERAU REGLEMENTATE !!! IAR CONSTITUTIA, IN ART.15 (2) ESTE CLARA IN ACEST SENS...LEGEA DISPUNE NUMAI PENTRU VIITOR, CU EXCEPTIA LEGII PENALE SAU CONTRAVENTIONALE MAI FAVORABILE !!! CINE PLEACA DE LA ALT MOD DE ABORDARE, INSEAMNA CA NU POATE ORI NU DORESTE SA ACCEPTE CA NUMAI ASA POT FI ELIMINATE INECHITATILE IN TOTALITATE !!! NUMAI BINE !!!

Ein Stein spunea...

@Cezar
Nimeni! Nu se poate pe actuala legislatie si am scris asta de nenumarate ori. Ca sa se poata trebuie o noua lege, ca la ailalti din NATO unde asa e cum spui si tu. Eu nu raman uimit de uimirea lui Les care tocmai acum a aflat cat de grava e situatia, din ce spune Dan B acesta, Les, l-ar fi insarcinat pe Jianu sa caute o solutie. Inchipuieste-ti ce sanse ar fi ca Jianu sa vina cu o astfel de propunere, un pachet de legi ca la USA, tocmai acum cand se pregateste sa iasa din sistem, dupa ce si-a tras si el, ca orice om gospodar, oskar, spor de stampila, de importanta si o droaie de alte alea, sa renunte la ele de dragul corectitudinii si "echitatii". Mai sunt cativa pe aici care ii ameninta pe contopisti ca or sa iasa si ei la pensie si o sa sufere alaturi de noi. Or sa sufere intr-adevar dar pe alte paliere, iti dai seama ce dezastru va fi pentru unul care are o pensie de 20 000 sa nu primeasca indexarea de 5%? Majoritatea celor care trec pe aici, nici acum nu sunt convinsi ca gruparile de interese fac jocurile in scop personal, chiar daca au fost date in vileag inclusiv de Vipera Rosie.
Sa fie bune, sa fie "echitate", sa fie cald, sa fie pace intre popoare, .....
Vai de capul nostru.

Ein Stein spunea...

Daca s-ar dori sa se rezolve controversa pe partea contributiva, daca s-ar dori, repet, calea cea mai simpla e sa ridice pragul de plafonare a bazei de calcul cu 3, 6 si respectiv 9%, asa s-ar evidentia partea contributiva. Fara tot felul de imbarligaturi, contzopeli, smecherii.

Gaby spunea...

Tot respectul pentru cei pensionați înainte de 2010, ...Pensionar2018 a ridicat o problemă reală, ord.59/2017. Dreptate trebuie făcută pentru toți !

capitanu nemo spunea...

La soldatii angajati daca s-ar aplica ce zice mos martin,acestia vor avea pensie mai mica decat pensia minima pe care o are o femeie de seviciu.Asa ca propun ca in armata romana sa fie angajati numai generali si cativa colonei.Soldati o sa ne dea americanii(doi generali la un soldat american).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, IAR 99, Iulian: Sefa Casei de Distrus mafiot Penzii Militare o sa fie controlata la Doctorat si securisme, pentru ca pe cine am eu in spatele meu, la schmbarea guvernarii, o s-o supuna la multe controale! Trebuie paradita, asa cum a ucis si ea mii de rezervisti prin nedreptati, infometari si lipsuri, fiind o KGB-ista de trista amintire pentru toata suflarea Armatei. E un Mengele fara scrupule si trebuie paradita, dupa controale severe la trecutu-i glorios in securisme fascistoide. Sunt Generali si Colonei care ar jupui-o de vie, si abia asteapta noua guvernare s-o bage in gura lupului, la tocat marunt, ca s pe haiducul paraditor de la CFI! Rabdare si tutun, si o sa mai auziti de ei! Viitorul tuturor securanilor este pecetluit, pentru ca toti vor fi executati, exclusi si trimisi la sapa, mai ales dupa protocoalele cu DNA si acum cu Caracal, unde sunt implicati pana la gat, iar aia de la Armata au cooperat la alimentarea militarilor americani, cu carne cruda cu minore, rapite de pe strazi pentru sex cu forta. Cei de la Armata vor fi spulberati cu tot cu agenti de tip paraditoarea de la CSP, care este o scula infiltrata, si are dusmani cat par am eu pe cap, nefiind, inca, chel! Nu-s eu la Craiova, ca l-as controla pe barbata-su la spagi in fiecare zi sa-l bag la puscarie, as sta la usa cabinetului sa-l depistez cu spagi sa-l distrug, si sa practice medicina la Jilava, la cat urasc tot clanul asta mafiot de la CSP! Ziua platii va veni, pentru ca roata se invarte, nu sta pe loc!

Gigi spunea...

@Dan B
*****Nu știu care e forma proiectului care tocmai a fost dat către CSP,ținut la secret.
Deoarece,aveți o misiune dificilă,aș spune,datorită faptului că de aceste negocieri depinde soarta a zeci de mii de pensionari SNAOPSN,nu pot sta nepăsător când văd că faceți niște afirmații neadevărate!Una dintre aceste afirmații este aceea că,cei iesiți la pensie după 2010 cu L.263 ar fi fost avantajați de știu eu cine.
FALS!
Cei ieșiți odată cu intrarea în vigoare a Legii 263/2010,au fost cei mai dezavantajați.Am arătat aici de atâtea ori,de ce,dacă vreți mai reiau odată.
Am spus,și mai repet:cei mai avantajați sunt cei ieșiți din 2016,odată cu intrarea în vigoare a L.223/2015,chiar și dacă a fost ciuntită de OUG 57.
*Deci,cei ieșiți în perioada 01.01.2016-15.09.2017,sunt fericiții noștrii.
În schimb,cei recalculați pe L.119
au câștigat în proporție de 85%,față de L.164.
*Cei care au pierdut la recalculare pe L.119,au rămas cu cuantumul mai avantajos datorită lui Ponta.
*Deasemenea,cei recalculați pe L.223,actuala lege a pensiilor militare și au ieșit mai prost,au rămas cu cuantumul mai avantajos calculat pe L.119.
*Acum,întreb,cine a pierdut,Dane?
Îți spun tot eu,cei ieșiți în 2011-2015,pe legea civilă 263/2010.

***Dacă,nu este așa combate-mă,dar cu date precise!*****




Cezar spunea...

@/ Ein Stein
QED...
LA FEL ZIC SI EU ! MA GANDEAM CA POATE MA LUMINEAZA DAN BUZESCU
Deci ii foarte clar cu ce se ocupa Consiliul Balbaitilor!

Ein Stein spunea...

Eheee mosmartine vrei sa te faci viclean, daca incepem cu "DUPA CAZ" de ce sa ne oprim doar la indemnizatia de comanda, hai sa continuam DUPA CAZ, OSKARUL, zic eu ca l-am avut, vorba vine, dar n-am avut solda de comanda. Apoi vine Cezar care nu a avut nici oskar si nici indemnizatie de comanda dar a avut spor de stampila si continua si el DUPA CAZ, SPORUL DE STAMPILA, si uite asa am eliminat IN TOTALITATE A INECHITATILOR EXISTENTE INTRE PENSIONARI. Cred ca ai fi bun in echipa lui Jianu.
Singura solutie e aplicarea unui pachet de legi ca in oricare alta tara NATO, cu punct si virgula, fara niciun DUPA CAZ.

Ein Stein spunea...

Nebuloasa! Nu prea inteleg cum se face ca raportul intre cea mai mica si cea mai mare solda de functie in armata e de aprox. 1 la 3 in schimb raportul intre cea mai mica si cea mai mare pensie e de 1 la 20, poate chiar mai mult. Oare care sa fie secretul?
Poate sa-l explice Jianu sau Les?

@mosmartin
Ai uitat un element esential in postulatul enuntat despre cum se elimina "inechitatile" eficient, dar esential si definitoriu nu oricum, VECHIMEA, ca doar vorbim de pensie. Probabil ti-a scapat, erau prea preocupat cu DUPA CAZ.

Cezar spunea...

@/ Gigi
Ai perfecta dreptate !

Ein Stein spunea...

@Gigi
Inclusiv Dan B este beneficiarul cuantumului avantajos al lui Ponta, insa asta are mai putina importanta, uitatul cu ciuda in gradina altuia nu rezolva absolut nimic. Important e sa intelegem situatia reala, adevaratul inamic, solutiile corecte, asta e important. Din pacate multi dintre noi ne lasam angrenati in jocurile sulfuroase ale gruparilor de interese. Lucrurile sunt extrem de simple, am fost atrasi intr-un razboi care pur si simplu nu ar trebui sa existe, din cand in cand mafiotii mai dau cate o mica satisfactie si se lasa infranti in batalii nesemnificative doar sa dea sperante si razboiul sa continue. E simplu rau de tot.
Am scris in nenumarate randuri, singura solutie este un pachet de legi ca in oricare tara NATO, cu punct si virgula si incetarea oricarui razboi, deja pierdut, pe legislatia actuala, o legislatie special ticluita, extrem de alambicata, extrem de multe portite pentru clientela, extrem de imbecila si ilogica. Trebuie spus NUUUUUU, vrem o alta lege, cu asta de acum spalati-va pe cap, sa o ia Jianu si Les acasa sa se joace cu ea. La orice invitatie din partea ministerului la discutii pe tematica sa fie constant refuzati de catre toate asociatiile reprezentative si ceruta o noua lege. E singura cale de urmat. Trebuie eliminata cauza si nu indreptate efectele, am obosit de cate ori am sris.

Gaby spunea...

Cei ieșiți pe legea 263 au ieșit cel mai rău. Am avut un coleg, subofițer, care în urma unui accident a ieșit la pensie, cu 700 lei, probabil din cauza vechimii.
Am mai spus asta pe alt post... Alții, după apariția legii 223, susțineau că au avut salarii mari și legea 263 i-ar avantaja.
Au cerut calculul pe ambele legi... Desigur pe legea 263 a ieșit mai prost !
Menționez că aceștia sunt subofițeri.
Probabil pe contributivitate, cum susțin unii colegi de pe blog. avantajați sunt doar aviatorii și comandanții.
Oricum pensia mai avantajoasă, pe legea 223 a fost în jur de 3500 lei, cum apare și īn statistici. Asta īnainte de ord.59.
După ord.59 lucrurile s-au schimbat, desigur īn rău, pensiile au ajuns sub 3000.

Și aș mai sublinia ceva: nu toți ieșiți īntre 2016-2017 sunt ,,fericiți,, cu 6 luni pline de sporuri...
Asta a fost valabil tot pentru șefi, cei de jos n-au avut dreptul... așa merg lucrurile și acum.

Dan B. spunea...

@Gigi:

În 2010, concomitent cu reducerea de 25%, dictată de gruparea Basescu-Boc, complicele lor, G. Oprea, a acordat sporuri care să compenseze pierderea; acele sporuri nu au fost retrase odată cu „reparația” soldei.
Iar cum aceste sporuri au contribuit la configurația bazei de calcul, .....
Pentru stiința Dvs, eu am pensia obținută în baza Legii 164/2001, motiv pentru care cuantumul ei a fost „îmbunătățit”, în 11 ani, cu cca 50 lei/an.
Încerc să pricep cine a ieșit la pensie pe Legea 263/2010. Sau pe Legea 119/2010?
Cert este că am fost și sunt încă unul dintre perdanții la pensie după două legi defavorabile. Încă una și va trebui să aduc bani de acasă în bugetul CPS.

Patrascioiu spunea...

Gigi@ nu fii Gheorghe de la Gheboaia.Cand Chiorul a hotarat sa va taie 25% din venituri ,Oprea a contracarat cu diverse sporuri,unele mai vechi pe care le-a unflat precum si altele noi.In plus celor pensionati dupa 2010 le-a unflat si conditiile de munca. De aici diferenta in ceeace priveste valoarea pensiei .
D.Buzescu@Cezar pe numele adevarat Padina Petre, are un fix.Are ce are cu legea 164.Legea 164 acorda solda pentru trepta maxima a gradului.De exemplu daca erai Col. la minim primeai ca si cum erai col.la maxim.Pensia era corelata cu solda activilor adica cand inregistrau activii marirea soldei se cunostea si la pensie.E adevarat ca nu puteai depasii valoarea drepturilor banesti ale activului dar asta nu privea OMM si pensia suplimentara.Cezar asta este un cosecvent Gica Contra.Asta ponegreste pe toti .Daca spui ca e cioban jignesti ciobanii.

mosmartin16 spunea...

Ein Stein !!! In orice armata din lumea asta exista functii de executie ( subofiteri, ofiteri ) si functii de conducere ( ofiteri ) !!! De asta...dupa caz...si doar pentru acest element salarial !!! In ceea ce priveste vechimea, confunzi baza de calcul a pensiei cu calculul acesteia !!! Eu nu am vorbit decat despre baza de calcul !!! Vrei sa detaliez mai mult pentru intelegere ? Numai bine !!!

Dan B. spunea...

@All:
Oricât l-ați critica pe ministrul Leș, a fost cam singurul care a admis o deschidere către problemele pensionarilor militari!
Ceva-ceva a încercat și Dobrițoiu, dar nu prea i-a ieșit, poate și ministeriatul său scurt a fost cauza!
Pe de altă parte, vă înștiințez că există o inițiativă legislativă, care prevede eliminarea completă a efectelor OUG 59/2017, OUG 114/201 și doar parțial a celor din OUG 57/2015.
Sper ca inițiatorul s-o pună pe tapet în această toamnă, direct la nivelul premierului României.

@Gaby:
Fii sigur că cele 6 luni pline de sporuri, din 2011-2015, au făcut obiectul bazei de calcul pe Legea 223/2015. Și încearcă să pricepi că pierderea de 25% a fost integral acoperită financiar, cu sporuri, de către G. Oprea, incl. pentru maistri militari și subofițeri.
Plângi pe unul care a avut un accident de muncă (sau nu?), dar am avut la consiliu un caz similar și proiectul de eliminare a inechităților îl va repune-n drepturi mai repede decât pe cei cu pensii mari.

CEZAR spunea...

@/Patras Koiu ,
Pe numele adevarat I"Teparu - betivul fruntas ....!!!!
Si de ce trebuia sa-ti dea la maxim ca la milog daca nu ai fost pe maxim ??Lu ala care de drept si de fapt a fost pe maxim..ce-i dadea...>>>??
Si mai sunt ele multe ..de aia ii place betivului .....
--------------------------------------------------------------------
Voi nu puteti intelege ca pensia NONCONTRIBUTIVA ..nu are legatura cu cate oua ai spart tu in activitate !!
Pentru AIA ..ai fost platit...
Daca era pe contributeala vorbeam altfe....

CEZAR spunea...

mosmartin16 spunea...
Denumeste cateva functii DE CONDUCERE si cateva functii DE EXECUTIE -OFITERI ..!

Gaby spunea...

Domnule Dan B., vă mulțumesc și eu pentru veștile bune, nu am dorit să mă plâng de nimic, doar să aduc la vedere unele probleme/cazuri pe care le cunosc.
Numai bine !

Leo spunea...

1. Toate funcțiile de ofiţer sunt funcţii de conducere (de comandă), mai puțin funcțiile strict tehnice de specialitate (de ex. ofițer 3 specialist în serviciul ATAM , etc...)
2. A ajuns și la urichile mele că se ventilează un fel de act normativ privitor la oug 59. Dar , eu am mai auzit că gulerații au informații precise că în această toamnă , vor fi câteva dosare la ccr care vor reuși pe excepția de nec. De aceea , ei vor să creeze o atmosferă că a fost inițiativa lor și a politicului de a remedia oug 59. Nicidecum nu s-au gândit că așa este JUST adică DREPT să nu mai existe INECHITĂȚI. LICHELELE GULERATE NU SE VOR SCIMBA NICIODATĂ . LICHEAUA TOT LICHEA RĂMÂNE , indiferent câte doctorate "de peșteră" își adaugă la biografie.
Prin urmare , EROII sunt cei ce au luptat şi au ajuns la CCR fie prin formarea făcută de MAESTRU în urmă cu 19 luni , fie cu avocaţi formaţi şi specializați prin aceeași formare CONTINUĂ .
JOS LICHELELE !

Gigi spunea...

@Dan B
Nu s-a acordat niciun spor în plus!Terminați cu prostiile astea,
valabil și pt.@Pătrăscoiu.
Singurul lucru modificat a fost acela că CASI a urcat de la 5,5% la 10,5%.Toate sporurile,au fost introduse în Solda de Funcție.
Soldele au rămas tăiate până a venit Ponta în 2013.
Pe L.119 punctajul obținut,în întreaga activitate se împărțea la 20,iar pe L.263 la 21...30,în funcție de luna,anul nașterii.
Cei de la Casa de pensii știu lucrul ăsta.
De ce,cei care au ieșit după 2015,pe actuala lege a pensiilor militare 223,nu și-au ales legea civilă 263? Aveau dreptul,legea le permitea.Nu,că ieșeau prost.Cum spune și @Gaby.
Daca,totuși, sunteți în acel comitet,studiați bine toate legile,nu mergeți acolo să susțineți niște prostii,cum am mai văzut că s-a mai spus pe acolo,lăsați interesele personale și de grupulețe și susțineți ACTUALIZAREA PENSIILOR cnf.ART.60 și cnf.L.salarizării 153.
Altfel,este pierdere de timp,sau mai bine zis,tragere de timp,abureli,din partea acelor reprezentanți ale diverselor instituții

CEZAR spunea...

Revin cu o intrebare !
1. CUM SE REALIZEAZA in practica ..inlaturarearea inechitatilor intre pensionarii militari si realizarea dezideratului :
LA FUNCTII EGALE....etc..PENSII EGALE INDIFERENT DE PERIOADA PENSIONARII..!!
DAN BUZESCU...te bagi ..??

Iulian Mareș spunea...

În toată legislația civilă și militară funcțiile de conducere se personalizează cu denumirea de Șef sau Comandant, începând cu grupă/ekipaj sau compartiment! Numărul de funcții subordonate este prevăzut în legislația de specialitate, respectiv câți subordonați sunt într-un compartiment/birou/secție (organizată pe funcțiuni sau microstructuri)/serviciu/direcție. Dove militar sunt și funcții "de ofițer cu numar-1-5, din care ofiterul1 corespunde unei funcții cu grad de col., precum și subofițeri de stat major sau PCc cu nivel de studii M, ULD sau USD! Din acest punct de vedere sunt arondați și coeficienții de funcție!
Scamatoria cu pensii egale pt grade egale este de râsul curcilor, întrucât sistemul militar este piramidal și un Cdt.B nu va avea același coeficient de funcție cu un sef birou din SMFT, oricât ar vrea unul sau altul! Din f multe considerente așa va rămâne! Și nici nu are cum sa fie skimbat; la fel este și în mediul civil, să spunem in administrație și nu numai!

Leonardos,
Tase, dragă! Tu ai un dar de a poci numele...😂🤣
Însă nu înțeleg ce ai cu omul, care este un băiat a giorno!
Dacă-ți făcea lucrarea pt o misiune externă, asimilată MAE, cred că nu-l mai criticai! 😎

Dan Andrei spunea...

@Dan B
Poate ca demersul cu PSupl + cei 5% nu-i va incurca prea mult pe guvernanti si îi vor da curs (macar de data asta). Ma gandesc ca oricum au aglomerat excesiv instantele prin neacordarea acestora iar unele instante au inceput sa ne dea dreptate (chiar si cu PS calculata/adaugata in baza de calcul asa cum s-a discutat aici luna trecuta despre o foarte interesanta Hotarare a Tribunalului Bucuresti) si chiar va contribui/se va adresa cu precadere pensiilor mai mici/medii - 90% (iar cele mari - restul de 10% probabil vor intra sub incidenta taxei de 30-50% si vor fi corespunzator diminuate) reducand astfel chiar daca nu consistent decalajul mult discutat dintre pensii.

Dan B. spunea...

@Cezar:
Poți reveni, nu-ți interzice nimeni asta!
Dar, cum invitatia vine de la unul fără bun simț, așteaptă mult și bine!
Incerc ca, de acum încolo, să mă autocenzurez, căci nu trebuie, în opinia unora, ca orice faptă bună să rămână nepedepsită!

Cezar spunea...

All,
Observați cum o DA COTITA DOMNUL DAN BUZESCU...care cică munceste pentru noi😂🤣😂😂
OARE DE CEEE???

Ein Stein spunea...

@mosmartin
Am ramas de-a dreptul socat cand am aflat ca in armata sunt atat functii de comanda cat si de executie, nici acum nu-mi revin, tremur tot. Dar sa-ti dau si eu o noutate, sa nu raman dator, de vreun an de zile si subofiterii primesc indemnizatie de conducere, asta daca consideri ca are vreo importanta.
In urma nu cu mult timp huhurezu intr-o fraza foarte scurta a explicat pe intelesul tuturor care e diferenta intre pensia pe contributie si ailalta, MODUL DE CALCUL. Simplu rau de tot, nu? Sa-ti explic eu mai pe larg cam care e treaba cu pensiile astea si de ce "inechitatile" nu pot fi indepartate. Pensiile militare, pe legislatia actuala, nu sunt calculate pe un principiu si algoritm propriu, modul de calcul e o strutocamila, un amestec intre elemnte din legea pe contributivitate cu unele din legea pensiilor militare, sa fie bine ca sa nu fie rau, cum s-ar exprima un geniu. Adica elemntele care constituie baza de calcul sunt imprumutate din legea pe contributivitate, numai ca aceste elemente sunt muuuult mai multe pentru militari fata de ce au civilii. Necazul nu ar fi atat de mare daca si modul de calcul al pensiei s-ar face cu algoritmul specific pe contributivitate, aici au intervenit contopistii cu o inovatie, care evident in primul rand ii avantajeaza pe ei si mai raman firimituri si pentru marea masa. Adica, iar, elementele bazei de calcul imprumutate din legea pe contributivitate si care formeaza baza de calcul, iti alegi tu lunile pe care le consideri ca sunt cele mai babanoase dupa care se face o medie pe 6 (sase) luni fata de civili a caror medie se face prin impartirea la sute de luni. Intelegi care e spilul?
Adica pe scurt, sa fim ca ei cand ne convine iar cand nu ne mai convine sa facem cum stim noi.
De aici apare si acea "inechitate", a carei grija o duceti, fiecare si-a bagat in baza de calcul de-a lungul timpului ce a putut si cat a putut, dupa care si-a facut media pe sase luni cele mai grase. Pe la inceputuri militarul era doar militar, primea solda si atat, dar vremurile au evoluat, armata a devenit un focar de eruditie, numarul doctorilor in tot felul de stiinte depasindu-l pe cel al nedoctorilor si de aici si pretentii mai mari, sporuri mai multe si mai diversificate, oskar, spor de importanta, spor de stampila, spor de doctorat si muuuulte altele. Pai acum, ca sa intelegi, daca tu nu ai avut in activitate atatea sporuri care sa-ti umfle baza de calcul, cum crezi tu ca pe actuala legislatie il vei ajunge cu pensia pe unul, cum va place voua sa spuneti, la grade egale? Este evident ca nu vei primi acele sporuri la pensie daca nu le-ai avut in activitate. Cu alte cuvinte daca vrei calcul pe 6 luni, cele mai grase, la alegere, elementele trebuie sa fie unele specifice nu importate din legea pe contributie. Tu nu faci decat sa promovezi aceasi politica numai ca ai mai redus din sporuri dar ai lasat poarta larg deschisa, pentru "priceputi", sa-si adauge oricand ce vor si cat vor, cu acea DE REGULA.
Pe de alta parte indemnizatia de conducere, care-ti sta pe creier, si eu banuiesc care e motivul, e o prostie. Pai daca esti comandant la o unitate, ocupi o functie cu un coeficient specific si esti platit sa conduci ca doar nu faci planton sau dai cu var bordurile, de ce trebuie sa primesti acel bonus? Ca-ti faci treaba pentru care esti platit?
Am scris in nenumarate randuri, am incredere oarba in modul de acordare si calcul al pensiilor in celelalte tari NATO, nu are importanta care dintre ele ar fi. De aceea spun ca pana cand nu se va adopta si la noi un pachet de legi IDENTIC cu al unei tari NATO lucrurile nu au cum sa intre pe un fagas normal si de liniste. La americani, fratii nostri de ginta, pensia se calculeaza numai din grad/functie si vechime, ATAT!
Vad ca esti foarte informat cu privire la celelalte armate, ca o simpla curiozitate, mai exista vreo armata in lume in care se acorda indemnizatie de conducere?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, fara probleme cu Cezarica: A prajit o capra, dupa ce a fragezit-o mai intai in stil Caracal, apoi soarele si rachiul ii dau feste cu fete morgana pe retine... Ghiftuit in toate cele, acum isi face siesta pe acest blog, el asteptand reantoarcerea in grajd a gloabei, Lg.263, nu hotararea Comisiei... Apropo, Cezarica, in zona Cimisoarei mai persista galbeaza la ovine si caprine?!

Cezar spunea...

@/Ein Stein
Excelent...magnific😂🤣😂🤣
Nu cred ca am citit ceva mai savuros..dar care creionează situația jalnica din sistemul de pensii militare

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
De acord până la un punct: și în US Army sunt funcții de Cdt.B - Lt.col., cât și funcții de Ofițer 4, tot Lt.col.! Crezi că sunt retribuite identic?
Uite o să-ți dezvălui ceva: multe funcții de șef sunt prevăzute cu ULD iar altele cu MC (Master de Conducere) și sunt ocupate așa.
La US orice șef B/S/Sv își doreste să ajungă comandant!
La noi și-ar dori dar nu pot pt că MC înseamnă UNAP, studii militare superioare, pt că există academiile CFA! Sunt convins că ai înțeles, mai ales că majoritar ULD sunt la privat!

* De mai multi ani și Cdt.Gr./Piesa/Ekipaj/Tc./Au.St.Rd., subofițer fiind, are IC! Ok?

M spunea...

@EinStein - " iti alegi tu lunile pe care le consideri ca sunt cele mai babanoase dupa care se face o medie pe 6 (sase) luni fata de civili a caror medie se face prin impartirea la sute de luni."
Trei observații :
1. Nu e obligatoriu ca în ultimii 5 ani să ai și cele mai mari solde.
2. Numărul de puncte pe contributivitate este dat de legea de salarizare de la acel moment. Cu alte cuvinte când soldele noastre erau peste salariul mediu pe economie luam mai multe puncte. Acum soldele sunt mai jos (creșterea veniturilor din Sănătate și Educație precum și din mediul privat) deci obținem mai puține puncte.
În cazul meu, eu vreau contributivitate. Mi-ar crește pensia.
3. Ai grijă ce îți dorești ca să nu faci icter apoi! 😁 Sunt țări NATO unde se ia ultima lună în care își bagă toate sporurile posibile. Ți-am mai zis de un american care își pusese patul de campanie în birou ca să acumuleze ore de serviciu (se plătesc ca over time) la greu.
Diferența e că nu am auzit un militar american care să moară de grija pensiei altuia. Fiecare se uita la el în ogradă și face ce poate să îi fie lui bine. La noi e mai important să moară capra vecinului decât să fete a noastră.
Nu mă crezi? Numără către comentarii vorbesc de pensiile altora (că ALȚII au avut Oskar, ca au pupat în kur, ca spor de ștampilă, ca doctorat, ca spor de parașuta etc.) și câți vorbesc de pensia lor și cum ar putea o să crească!!!!

Iulian Mareș spunea...

M,
stii ce-i ciudat?
Ce-i mai multi de aici oracaie strident ca ei nu au avut aia, aia, nici aia nici ailalta! Dar stii de ce?
Unii, destui, nu au avut pt ca nici nu faceau mare lucru! In 2000, kiar mai devreme erau si SM si IC si ceva sporuri!
Eu stiu bine ca nu te ruga nimeni cu doctoratul, cu sporul de stampila (IC-cred) si mai au putin si se vor lua si de camarazii ce au avut Spor de Izolare! Pentru toate astea trebuia sa ai o calificare minima si necesara!
Problema este: au avut-o si nu li se recunoaste, sau da bine asa, in tonul de plangaciosi si denigratori?

CEZAR spunea...

Evrikaaa..!!
Deci asta-i solutia ! In SUA in fiecare Baza Militara este o incapere mare - cam cat un teren de fotbal special amenajata in ..care DORM zi si noapte ce i car vor sa ia o pensie grasa !
Traiasca SUA....vrem la fel sa fie si la noi ..!!
Sa se cuantifice ..SOMNUL.....

CEZAR spunea...

NB..
Si sa se stie..
In SUA nici nu exista vreo lege a pensiilor militare !""Fiecare se uita la el în ogradă și face ce poate să îi fie lui bine. .."
E de pork cand vin aia care au lupat pri Irak ..Afganistan...etc si nu au nici somn acumulat si nici nu au facut NIMIC..pentru pensia lor ! Si nici buget de pensii nu mai exita ca..s-a terminat ..nu ....
Sa vedeti cum le scot burtosii (au si ei ce credeti ) limba si le arata ..patul unde sa doarma si ei !
Mare Sua ..mare democratie ...ce ne comparam noi ...

M spunea...

@Iulian Mares - "jocul" valorii pensiei este inteles de cei care au trait/traiesc in societati capitaliste. Pentru cei care au trait mai ales in comunism e un pic mai greu!
In timpul crizei au fost fonduri de pensii care au dat faliment. Practic, oameni care au contribuit zeci de ani s-au trezit fara pensii. Sigur, niste drame, dar acceptate ca atare intr-o societate bazata pe legile economiei de piata.

Un lucru e gresit: afectarea drepturilor, prin lege, fata de niste persoane care nu mai au cum sa remedieze ceva. Orice lege a pensiilor ar trebui sa se aplice gradual. Vrei sa treci pensiile militare pe contributivitate? OK! Explici de ce, cum si care ar fi avantajul si apoi dai de ales celor care sunt in apropierea pensiei (mai au 10 ani pana la pensie) sa aleaga. Cei nou angajati sau in primii 10 ani de cariera trec pe legea "noua".

Ati auzit la magistrati discutii privind valoare pensiilor luate de unii care "s-au invartit" de sporuri? NU! Asta e! Portul caschetei afecteaza!

@Cezar - bine ca nu ai habar despre ce vorbesti ca eram gata-gata sa iti raspund. Nu te descuraja! Pana la urma o sa incepi sa intelegi si tu!

CEZAR spunea...

Ai nostrii tineri
La Paris invata ,
La gat cravata cum sa-si lege ..nodul(zicea Eminescu)
Ai nostrii bravi" comandanti
La "Camp Davis", ei invata ,
Cum in cazarma somnul sa ti-l faci ,
In cur..tea altuia sa nu te uiti
Si pensia meritata ..sa ti-o tragi ....zic Eu !!

Mihai spunea...

Prin 95 in cadrul programului "Mil to Mil" am vizitat o baza aeriana din "Oklahoma",SUA.
Diferit total de organizarea de la noi ,totul automatizat ,informatizat ,robotizat.
Nimeni nu paseste in baza in in alta parte de at in locul stabilit pe ecusonul primit la punctul de acces in baza.
In baza au totul la dispozitie ,locuintele la 60 km de baza.
Salarizarea chu totul diferita fata de la noi.
Nu se poate plia sistemul nostru de pensii pe sistemul americat cat timp salarizarea la noi s-a facut dupa cu totul alte reguli.La noi egalitatea pana la grad ,functie ,vechime ,IC,ID,SM,dupa caz iar de acolo incolo plus la pensie pentru cei care s-au supus riscurilor in activitate raplatite cu bani pe statul de plata.
Nu exista evalitate la pensii decat in privinta catorva elemente.
Eliminate sau reanalizate introducerea in baza de calcul a unor spiruri inventate de birocrati dupa 2005-2006,rezultanta a lectiei primite prin trecerea de la L164 la contributiva ( lipsa sporuri birocrati = pensii micsorate sub cuantumurile pe ticalosenia L164.
Cu L223 rearanjata prin posibilitatea actualizarii la L153- inainte.

Iulian Mareș spunea...

M,
Corect și pragmatic zici!
Așa și trebuie și este corect pt ambele părți aflate sub un contract social-financiar și juridic! La noi, însă, contractul a fost deceptiv demonstrat, că între grof și iobag!
Cezar? Cine este el? Un mort-viu, care dorește mai mult decât a dat! Și acum face vocalize in corul plângăcioșilor inducând in eroare pe cei care-l ascultă pe principiul Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană în veci!

Gigi spunea...

Americanii sunt,totuși,Americani.
Își aleg această profesie din pasiune și dragoste față de această meserie și țară.
Știu că se sacrifica pentru aceasta,dar mai știu că la pensie nu mai are grija zilei de mâine,nu sunt umiliți de niște Fufe care habar n-au cu ce se mănâncă această meserie sau conduși de unii care au învățat să coasă nasturi.
Chiar,la americani s-o intra pe bază de pile, relații și cunoștințe? Întreb și eu,nu dau cu paru'!

Cezar spunea...

Acum sa fim obiectivi
Are dreptate si m.Alul!!!???
Păi el doar 15.OOO...la cât a dormit el sub neonul aprins!!
M..mare de tipar(pun pariu ca.i tot m.Aresalul..s.a dedublat sa fie si ei mai multi)
Magistrații dacă nu ai auzit au pensia medie de 14.000
Asta însemnează ca cele mai mici pensii sunt de 8..9..10.000
Iti spune ceva chestia asta??

Iulian Mareș spunea...

Da, P.P., mie îmi spune cât de inteligent ești: ai slujit țara doar 0,6 din timpul prevăzut (20 ani din 33)!
Pe cale de consecință logică, dacă un maior pensionat la vârsta maximală ar merita o recunoaștere de 5000, TU meriti numai 0,6 din sumă, respectiv 3000! Ceva neclar?
Când guvernul va considera că un mr complet va merita 10000$, atunci vei obține 6000$ US! Bafta și răbdare!
*Eu cred că ar trebui să aștepți varianta prezentată și să nu scrii orice îți trece prin neuronul ăla, de ornament!

Gigi spunea...

@Impărate
Nu știu de unde ai scos suma asta la un colonel,dacă media tuturor penșiilor este de 3500 lei?
Mai ales dacă a ieșit cu L.263!
Nu d'aia,dar pe aici mai se informează și alți interesați fără grade și îi cam pui pe gânduri!


Cezar spunea...

@/ Gîgi
EL S.A LAUDAT !
Si apoi nu cunosti cum ii cu statistica ?
Tu mănânci doi pui
Eu n
Eu nici unnul...😂🤣😂😂🤣
Statistica spune că se consuma cate un pui pe cap de..locuitor

Cezar spunea...

😂🤣
M.Ale...26...da.te drakului ca ti.am zis de nfactorial x
35...cu sporul dat de grupe...
Americanii stau pana li se albeste barba..ca nu sunt sigur

Dan B. spunea...

@Gigi:

Mă uimește naivitatea ta!
Apx 90% dintre militarii aflați pe teatrele de operații, deci de dincolo de granițele yankee, sunt voluntari americani lipsiți de mijloace de subzistență sau/și aplicanți ai cetățeniei americane.
Cea din urmă metodă este cea mai rapidă cale de accesare a cetățeniei, prin care faci o instruire scurtă, depui jurământul ca cetățean și militar american, acumulezi 3-4 stagii prin bazele americane de oriunde și apoi poți ieși la pensie.
Un sibian repartizat la UM 01908, mai mult de jumătate din stagiul militar, l-a făcut la infirmeria unității de pe șos Antiaeriană și la cea din Turnișor. Dar, ca român înrolat în US Army, a ieșit la pensie cu cca 5000 $/lună (și nevastă-sa cam tot pe acolo, după două stagii în Afganistan și unul în Irak!)
Asta ca să pricepi componența „cărnii de tun”, dislocată în zonele de beligeranță. Iar cum yankeii sunt recunoscători că nu ai lor trebuie să facă deplasarea in respectivele zone, de aici rezultă recunoștința lor față de „etranger” (dacă guvernul american n-ar avea suficientă resursă umană, ar institui stagiul militar obligatoriu pentru odraslele neaoșe).

Ein Stein spunea...

Dragi colegi o vorba din batrani zice cam asa "Cum iti asterni asa dormi".
Uitati spre exemplu, colegul avianyc de mic a visat sa devina pensionar militar, cand se va face mare, iar cand i-a prins pe supusii Unchiului Sam la Mil to Mil, acu vreo trei decenii, i-a si interogat care e treaba cu pensiile la ei, d-aia stie atat de multe.

@avianyc
Colegule cand ai vizitat baza de la Oklahoma, ai vazut prin birourile lor paturi unde produceau militarii sporuri? Ca al nostru coleg M asa zice ca fac ei sporuri. Iar daca ai vazut, poti sa ne spui daca paturile erau supraetajate?
Mai are cineva impresia ca aici ne aflam la un festival al folcloristilor, sa nu zic altfel?

Nu vad nicun coleg de blog cu "inechitatea" in suflet si simtiri sa-si spuna o parere. Oare care o fi secretul?
Apropos, nu fiti dusmanosi, aici sunt doar simple discutii, rautatea se va intoarce impotriva voastra.

M spunea...

@EinStein - 😁 crezi, nu crezi, am sa trăiesc cu asta!
Îți spun doar ca intrând în biroul liaison officer-ului am văzut un pat de campanie. L-am întrebat "la mișto" dacă l-a dat nevasta afară din casă. Mi-a spus ca urmează să treacă în rezervă și că mai strânge ceva pentru cuantumul pensiei. A mințit ăla? Nu știu că nu am insistat. Eu știam că la calcul se folosește "basic pay" dar tot așa știu că au zeci de tipuri de sporuri unele 100% la dispoziția comandantului.

Iulian Mareș spunea...

M,
Are perfecta dreptate! Așa este! Sunt multe și de puțini știute căile legale, care la noi nu se respectă sau nu se vor cunoscute.

P.P.,
Te lauzi însă îți dau credit: 0,78 X 5000 = 3939! Așa e bine? Mulțumit? Eu zic că-i onorant pt unul care a rupt foaia de parcurs la 45 ani!
*Ești puțin cam 🐷, pt că din cei 26 ani etalați 3 ani sunt cei din școala militară!

CEZAR spunea...

Asa-i m-Ale
NB,
Eu am facut si scoala militara ,
Dupa liceul miliar Breaza !!
Nu ca altii...care PCR sa traiasca..Daogaru ..Tu..si cati or mai fi ....!!!! :D..:D

CEZAR spunea...

PS..
DAA..asi fi foarte multumit dar..cu o conditie:
Sa-ti impoziteze tie cam cu 80% Tot ce trece peste 5000!!!.....hi hi ...

Iulian Mareș spunea...

PP,
M-ai omorât cu câtă școala ai reușit să faci!
Cât despre impozitare ai constatat că este un fâs; poate sa impoziteze oricât, eu am 2 pensii din care cea tare este intangibilă!
Daca mie mi-ar impozita cu 80% tu ai trece la cerșit! 😂
Și așa cerșești și nu primești nimic!

M spunea...

Are dreptate Mareș.
Eu sunt pentru orice creștere a pensiilor militare. Nu contează cu cât și cui. Nici cei care au fost disponibilizați nu trebuie uitați.
Nu sunt pentru tăieri. Eu ma uit la talonul meu de pensie, nu îl compar cu al nimănui că nu mă interesează.
Fiecare și-a făcut datoria așa cum i s-a cerut. Acum suntem la vârsta la care povestim nepoților.

"Patronul" nostru a fost statul român. E timpul să își țină și el cuvântul. Eu zic că dacă atunci când te-ai angajat erau niște prevederi legale atunci acesta nu pot fi schimbate în mai proaste. Pachetul: obligații + salarizare + pensie trebuie privit ca un tot unitar. Eu mi-am respectat obligațiile, statul să și le respecte și el. În negocieri mereu ni se spune că avem solde care nu reflectă toate obligațiile dar că se compensează prin valoarea pensiei. Iar apoi se sucesc cum că sunt pensii nesimțite.
Să facă la activi salarii de procurori și pot să-și bage pensiile noastre "speciale" în kur. Când ai un salariu de start la 16.000 poți accepta o pensie contributivă.