Un produs Blogger.

miercuri, august 07, 2019

Matematicieni au și simulat aplicarea taxei Orlando pe pensii

32 comments
Mulțumesc anonimului... cunoscut de altfel, care mi-a trimis spre publicare o simulare a posibilei taxării a pensiilor necontributive. Eu fac doar precizarea că simularea este valabilă doar în cazul pensiilor militare, care sunt toate integral necontributive.
Simularea nu este valabila și pentru pensiile speciale, acestea avand o deducere în plus, respectiv partea contributivă, calculată în puncte de pensie.

32 de comentarii:

Zar Dacul spunea...

Eu stiu ca pensiile militare au si o parte contributiva: pensia suplimentara de maxim 9% ! aceasta de ce ar fi bagata la categoria supra-impozabila ?

Gigi spunea...

Partea contributivă este nu numai cei 9% PS.ci și anii lucrați înainte și după intrarea în sistem,până în 2016.La mine nu este cazul,dar PS știm bine că la mulți dintre noi nu a mai intrat în calcul datorită plafonării de 85%.
Așa că,ar mai fi cam 7% contributiv care nu ar trebui taxați.
OMM și PS,deasemenea nu ar trebui taxate,ar trebui deduse din brut,după ce se aplică impozitul legal de 10%.
De ce la magistrați se poate a se include partea contributivă și partea cealaltă și la noi nu,trebuie întrebați cei care au emis OUG-urle 57 & 59.
PS,trebuia inclusă după plafonarea de 85% cum s-a procedat cu OMM,atunci se putea scoate de la taxare.
Asta trebuie arătat la negocieri de diferitele Asociații militare care ne reprezintă la negocierile cu stăpânirea.

Huhu Rezea spunea...

@ Dacul, @Gigi
Nu contează cât ai plătit sau nu ai plătit contribuție pentru pensie pentru a avea pensie contributiva, în intelesul legilor cadru de după anul 2001.
Conteaza modul de calcul, respectiv raportul dintre salariul brut și salariul mediu pe economie, raport calculat lunar pe întreaga activitate.
Nici civilii nu au plătit contribuții pentru pensii până în anul 2001, dar au pensii integral contributive.
Vreți pensii contributive?
Cereți abrogarea L223/2015 și recalcularea pensiilor pentru militari potrivit noii legi a pensiilor din Sistemul public.

Gigi spunea...

La noi,cei care am fost calculați,recalculați pe legile 263,respectiv 119,avem punctajul stabilit deja,iar pe noua lege este foarte simplu de calculat.
Credeți că stăpânirea mai dorește acest lucru? Este mai ușor așa pentru a ne taxa cum și când vor aceștia.
Singura soluție ar fi, ca să nu mai existe discriminări față de civili,este Actualizarea cnf.L.153 începând din 2020,nu din 2022.

vasile iosif spunea...

Dle H,
Pensia militara va ramane inTotdeauna o pesie militara in tot spatiul NATO.
Daca actualii guvernanti propun proiectul politic al intoarcerii la un egalitarism de tip bolsevic (nu rsesc) sa o spuna clar, deschis, pentru campania prezidentiala si parlamentara ce vor urma.
Mi se pare ca asistam la un santaj de cea mai joasa factura.
Cu stima,

Arfy spunea...

Informație inutilă! Matematicieni pentru câteva formule? Să așteptăm modificarea apoi să facem calcule! Oricum ceva în propunere nu e clar. E prima oară când statul nu se grăbește să ia. Sau poate e prea puțin pentru un efort așa mare. Numai partid social nu poate fi numit acest psd!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/fara-pensie-salariu-de-la-stat-eugen-teodorovici-raspuns-pentru-bogdan-chirieac-am-pus-pe-hartie_679211.html

Huhu Rezea spunea...

@iosif
Asta ar mai fi trebuit!
Să plătească statul contributiile pentru toți angajații sai!
Și pentru învățământ, și pentru sănătate și pentru administrație etc.
Un soi de egalitarism s-a introdus în sistemul pensiilor militare prin impunerea de plafoane.
Cum sa fie egalitarism în sistemul public dacă punctajul este stabilit după veniturile din întreaga activitate și vechimea efectivă?
@

CEZAR spunea...

miercuri, august 07, 2019
vasile iosif spunea...bla bla ..pensie militara ..bla bla ....
===========================================================
@ Vasile,
Vrei sa detaliezi ..ce intelegi prin "pensie militara "..???
Cumva ..imbecila L- 223...facuta dupa imbecila L- 164 ??
In cazul asta ...stau si ma intreb - necunoscand ce ai frecat dumneata prin Armata--Oare cum stai cu logica..??
Sper ca nu ai fost niciodata in postura sa :
1 analizezi situatia
2 sa iei hotararea
3 sa dai ordinul de lupta ....
Sper ca ai frecat pantalonii de un scaun..ca multi care tipuiesc pe aici si drept urmare ai Ind.Comanda ..solda de merit..spor de radiatii si periculozitate (nu-i de glumit cu adormitul la masa si sa cazi cu ochiul in creionul chimic)..si desigur marele OSKAR...ca doar si altii mai prapaditi il au ..DAOGARU..m-Alul etc...

BONIFATIE spunea...


Am onoarea!
LA OBIECT
Ne-a cam ars soarele dogoritor.
Simularea are la origine verbul A SI... MULA.
Vorba lui @Arfy. Să vedem realitatea că si...mularea este un ”Joc Secund”, vorba poetului.
OFF TOPIC
I-ați omis din discuții pe acei mulți pensionari militari care au contributivitate efectivă, înainte și după pensionare (după intrarea în vigoare a Legii nr.223/2015).
O zi bună tuturor (fără simulare)!

Leo spunea...

"Vreți pensii contributive?
Cereți abrogarea L223/2015 și recalcularea pensiilor pentru militari potrivit noii legi a pensiilor din Sistemul public."
Așa cum arată astăzi situția , să și vrem recalcularea pensiilor militare pe contributivitate , NU VOR VREA SĂ AUDĂ F&M o astfel de recalculare , deoarece ar ]nsemna să crescă pensiile la cam 70% din pensionari la dublu până in 2022.
Ar fi foarte simplu , deoarece pensiile militare au deja punctajul calculat şi introdus în sistemul informatic al CPS.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@D.le Dan B, Cu tot respectul si rugamintea, am dori sa stim ce s-a discutat la ultima intrunire din cadrul Comisiei de mediere de pe langa MApN, din 06.08.2019, la care au participat si Seful Serv. Financiar Contabil Col. Jianu cu 6 specialisti din acest serviciu, unde s-a propus, pe langa multe activitati, se pare ca benefice, sa se medieze public activitatea din interior si poate sa vina oricine cu orice propunere de imbunatatire a legislatiei pensiilor militare in acest cadru de lucru, eu rugandu-l pe Dl Huhu Rezea s-o faca, sau alt camarad dintre noi, totodata facandu-se apel sa se intre pe grupul fb al acestei Comisii, pentru informatii la zi. Fac cunoscut, totusi, ca Dl Col. Gache si Dl. General Gropan tin grupul blocat si se da accept doar pe spranceana, selectiv-discriminatoriu, si nu stiu de ce aceste discriminari, fiind ocoliti ofiterii inferiori, maistrii si subofiterii, multi dintre acestia plangandu-se de aceste atitudini nepermise. Mai avem rugaminte sa fim informati, tot aici, si ce se va discuta in sedinta din data de 08.08.2019 pe tema imbunatatirii situatiei la pensiile militare. Multumesc respectuos si indatorat, in numele tuturor postatorilor de pe Google Huhu Rezea! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, pun umarul la greu si iti sustin propunerea, si cred ca si Cezarica ne sare in ajutor, fiind fan al acestei solutii, de ani de zile!

Gigi spunea...

@Leon
Nu am nimic cu cei care au pensie și mai "lucrează",dar că să fim cinstiți,nu oricine după ce a ieșit la Pensie mai are și norocul să mai lucreze la stat și să ai un salariu egal sau mai mare ca pensia. Posturile astea sunt cu Dedicație Specială! Cunosc astfel de cazuri și nu mă poate prosti pe mine unul că acest Ministru al Finanțelor,care se învârte în jurul cozii,că mai în colo,că mai studiem,că mai vedem,că trlala și la la la.
Ai ieșit la pensie,vrei să mai lucrezi,mergi în privat și angajază-te,nu la stat! Atunci,de ce dracu ai ieșit la pensie dacă lucrezi și obții venit de la buget? Să mă lase pe mine cu îngrădirea dreptul la muncă samd.Astea sunt lozinci pt jmecheri! D'aia se întâmplă minuni ca cele de la Caracal,Galați etc!
Terminați,dracu odată cu pilele,nepotismele și alte porcării că s-alege praful de țara asta dacă mai continuați în ritmul ăsta.
Adică,pe noi ăștia mulți,bă ne modifică Baza de Calcul,ba ne plafonează,ba ne îngheață actualizarea etc,iar pilele sunt angajațe la stat obținând pensie + salariu de la buget.Nu cred că ne vindecăm curând de aceste metehne a Neamului Prost.
Păi,dacă le-ai da ăstura,angajați la stat,niște Teste pe linie profesională,nu cred că le-ar lua 50%! Și vorbim de competență,profesionalism.....etc.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Revenirea la sistemul public de pensii ar fi un dezastru pentru noii autodisponibiliați, de fapt pensionari militari anticipați parțial de după Ordonanțele 57 și 59.
Pensia militară nu este un drept cîștigat și nu mai este la putere un prost ca Ponta care să stabilească prin lege că se păstrează în plată cuantumul pensiei militare.

Patrascioiu spunea...

Ura!Nu va mai stresanți. Rahatii în ploaie de tipul Mares Iulian sunt fericiți.Orlando s-a răzgândit. Nu se mai aplica nici o taxa progresiva.A fost numai o lumânare fumigena.
Ave Caesar.Ai tăiat degeaba țapul.

Leo spunea...

Da MAESTRE ,
Contributiva ar fi un dezastru pt. cei pensionați după 2018 mai ales pt. cei cu pensii aticipate.
Dar contributiva ar fi o binefacere pt. cei așa zis recalculați și proveniți din generațiile de pensionari vechi , de dinaintea lui 2001 la care bazele de calcul sunt derizorii și laăsundu-i fără speranța, că vor mai avea egalat cuantumul recalculat cu cuantumul în plată. Mai ales dacă aceşti pensionari istorici , au vechimi de peste 42 de ani , care astfel se vor valorifica vechimile de peste 42 de ani .

Patrascioiu spunea...

Cine si ce ia obligat pe cei pensionati dupa 2018 sa se pensioneze anticipat?
Leonard nu prea o nimeris.Tu uiti ca in perioada 1995-2001 si dupa 2001 a fost redus efectivul armatei si deci multi au fost obligati sa se ceara trecuti in rezerva.In concluzie nu pot avea 42 ani vechime efectiva.
Cezar ia fa tu bine si detaliaza chestiunea cu "indemnizatia de comanda".Multi,foarte multi din cei care
ajungeau in postura sa dea ordinul de lupta beneficiau de priceperea si munca unora care "isi frecau pantalonii de scaun".

vasile iosif spunea...

Dle H,
Daca nici civilii nu au platit contributii in sensul legii inainte de 2001 de ce militarii sunt acuzati ca nu au contribuit?
Mai mult, se percepe si CBS ul fara nici o recunoastete practica a dreptului la un anumit cuantum al pensiei.
In ciuda sofismelor juridice ale CCR cuantumul pensiei nu poate fi disociat de dreptul la pensie.
V-am trimis p.v. al unei judecatoare care a gandit corect dar care, probabil fara nici o legatura, a murit mai repede decat ar fi fost normal.
Poate binevoiti a-l publica pt.opinia publica.
Cu stima,

M spunea...

@Vasile Iosif - există o diferență între adevăr și percepția publică.
Din cauza asta eu nu suport PSD! Prin Olguța atât au tocat ideea că pensiile militare sunt "nemeritate" și "nesimțite" încât ORICE am spune noi acum nu poate să schimbe imaginea.
Cum era aia? "Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă"
Poporul român e convins în proporție copleșitoare că pensiile militare sunt nesimțite și nemeritate și că dacă s-ar tăia art crește pensiile celorlalți cu 50%.
Orlando face ce vrea poporul român.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Teodorovici a anuntat ca pe 08.08.2019 Guvernul v-a emite o oug in care se interzice orice posibilitate a cumulului pensiei cu salariul, in cazul reangajarii la stat. Nu-i valabil si in companiile private.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, cu putin timp mai devreme, la Realitatea Tv. spunea Dna Parcalabu, fosta Presedinte CNPP, ca pana la implinirea varstei standard de pensionare cf.Anexei 5 din Legea nr.263/2010, pensiile speciale sunt platite integral de la Bugetul de stat, iar partea contributiva este platita de la BASS dupa implinirea varstei standard.
In aceste conditii trag concluzia ca pentru magistratii pensionari sunt 2 categorii:
1. Cei care au implinit varsta standard de pensionare si Taxarea va fi numai pentru partea Neta platita de la Buget.
2. Cei care nu au varsta standard de pensionare si toata pensia Neta aflata in plata va fi Taxata, la fel ca pentru militari.
Si cred ca Dna Parcalabu are dreptate, numai asa se explica de ce la magistrati partea contributiva are un procent asa mic, numai 10%..!

Patrascioiu spunea...

.Politicul si slugile lui au reusit sa ne dezbine spre interes propriu.Nici un politician de la vârf, fie de stânga sau de dreapta nu arata ca isi strica somnul din grija pentru noi.

Iulian Mareș spunea...

Patrascioiu,
Nu uita ca eu am rupt foaia de parcurs cand s-a terminat de completat tabelul de pe ambele fete!
In rest, ramai un caraghios de meltean!

Mitica Olteanu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

@/Patras Koiul.
Proasta analiza a situatiei ai facut !
Treci la ..ascutit creioane colorate ..vezi rosul 8 ...!!!~
-------------------------
Politicul fara prea multa gargara si contre ..ne-a redat STATUTUL de pensionari CONTRIBUTIVI prin L-119 !
Desigur si aici unii au furat en gros(gusati in kaky si alte culori)..si s-au pricopsit sarind de la pensie de 3000..la 9..10..12 mi..
Cu putin efort si cooperare cu parketul aceasta treaba se putea rezolva...!!
Au trebuit sa apara alti gusati ..care cica nu aveau "onoare si demnitate " si noaptea ca hotii..au scos marsava L-223...beneficiind de frica Pisicutului care nici macar nu a cetit-o
Cam asta-i istoria ..neromantata ...!!

Huhu Rezea spunea...

@Olteanu
Păi nu o contrazici cu nimic pe Pârcălabu. Si ni nici pe Leon

Patrascioiu spunea...

Vezi mă istetule ca dacă tu nu ai ajuns sa privești decât pana la 1m în fata știi numai una și buna.Vezi comanda numai la cel care anavighează situația, ia hotărârea și da ordinul de lupta.Tu ai ideie cam ce facea un of.intr-o fosta secție sau direcție op.Dar unul dint-o fosta secție PL sau o fosta secție sau direcție OMPI ?Habar nu ai.Un asemenea ofiter si cand doarme gandeste.Tu ai văzut numai roșu 8.Dacă te aude Ilie Marin Îți dă o flegma intre felinare iar mie îmi trage o înjurătură ca mă încurc cu un prost.

Leon spunea...

Art.85.al.(1) din L.303/2004 statutul magistratilor, actualizata :
"Partea din pensia de serviciu care depășește nivelul pensiei din sistemul public, pensia prevăzută la art. 82 alin. (2), art. 831 și art. 84 alin. (3), precum și pensia de serviciu acordată celor care nu îndeplinesc condiția de limită de vârstă prevăzută de Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, se suportă din bugetul de stat."

Leon spunea...

Deci daca Dna Parcalabu are dreptate, o sa observam ca numai personalul navigant civil beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare (Art.56.al.1c din L.263/2010 + L.221/2018), toti ceilalti beneficiari de pensii de serviciu vor avea pensia calculata pe contributivitate la implinirea varstei in functie de data nasterii cf.Anexei 5 ( max.63 ani Femei,65 ani Barbati)

Cezar spunea...

@/Patras Koiu
Baaaii ...ăștia care dormeati atunci când gandeati(Te.am citat exact)..in caz de situație reala..NU FACEATI NICI CAT O CEAPA DEGERATA - FARA CEI CARE VEDEAU LA 1M DAR AVEAU TUNUL..TANKUL MITRALIERA SI BAIONETA IN MANA! VA TAIA INAMICUL GATUL CA LA NISTE MIEI..DE CRACIUN!! BAGATI Stegulețe in hărți colorate si credeati ca apărați Tara!!
În ceea ce.l priveste pe domnul general Ilie..nu.l baga in povestea asta
Dumnealui de la comandant de pluton..paaaana la lector in Academie..a fost doar la ANALIZA SITUATIEI SI DAREA ORDINULUI DE LUPTA!!
NB.
Dumnealui
m.a trecut in corpul ofițerilor superiori ca funcție căci eram doar lt.maj.- fără să știu.. 😂🤣
Adâncă recunoștință și tot respectul!

Leon spunea...

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul de impozitare a pensiilor speciale, Eugen Teodorovici a declarat că Guvernul va trimite către Parlament un proiect, pentru dezbatere.

„Poate fi un act separat, poate fi un proiect de lege separat care poate fi trimis Parlamentului spre analiză şi adoptare în regim de urgenţă, mai ales că sunt acolo depuse de colegii parlmentari şi două iniţiative legislative. Şi atunci poate o discuţie şi pe această propunere a Guvernului, o conexare a acestor trei propuneri şi o decizie până la final de septembrie cred că e cea mai bună variantă”, a afirmat ministrul Finanţelor