Un produs Blogger.

luni, august 26, 2019

Singura certitudine pentru pensiile militare in anul 2020

65 comments
Potrivit Legii nr.223/2015, art. 59, in vigoare in momentul de față, pensiile militare se indexează anual cu rata medie a inflatiei cunoscute la inceputul anului.
Potrivit INS rata medie a inflației cunoscute la 01 01 2020 va fi rata medie pe anul 2018, de 4,6, așa cum se vede în slide-ul de mai jos.
După ruperea Alianței PSD-ALDE, guvernul Dancilă va supravietui pâna la începutul anului, datoritã prostiei doamnei Dancilã, prostie de care vor profita Iohanis și pedeleii liberalizati, în campania electoralã pentru prezidențiale.
De formă, orbanii vor introduce o moțiune de cenzurã, care, ca si cea din varã, nu va trece.
Iohannis are nevoie în campanie de un sac de box pe care scrie PSD,  în care va trage cu toate partidulețele si "orbanele" de presã subordonate.
Guvernul minoritar se va ocupa de multe probleme , numai de ordonanța lui Les și a Consiliului sãu Consultativ, cea cu actualizarea pensiilor militare, nu va avea timp și disponibilitate să se mai ocupe.
Așa că... nu va mai temeți cã în anul 2020 se va mai produce vreo regularizare a indexãrii de 4,6% cu actualizarea care ar fi putut rezulta, conform proiectului Consiliului Consultativ, din majorarea soldei de funcție ln anul 2020 potrivit art. 38 din L 153/2017 si nici de regularizarea indexãrii de 1,3%  din 2019 cu majorarea soldei de funcție prevãzute pentru anul 2019 de același articol din L 153/2017. Cresterea soldei de funcție din anul 2018 nu are cu ce se regulariza, pentru ca indexarea a fost 0.
Indexarea de 5,25 % din anul 2017 s-a regularizat deja cu creșterea soldei de functie de 15% prin L 152/2017, iar indexarea de 5% din anul 2016 au tăiat-o deștepții de finantisti de la MApN și SRI, care au aplicat greșit art. 60 alin (3) din lege, confundând cuantumul mai avantajos al pensiei cu operațiunea mai favorabilă pensionarului cerută de acel alineat. Doar cei de la MAI au aplicat corect procedura actualizării din anul 2017. 
Poate înteleg și finantistii în cauză, dar și țuțerii lor din online, că indexarea de 5% din anul 2016 trebuie păstrată în cuantumul actualizat în anii următori din simplul motiv că în anul 2016 nu a fost și o actualizare valoric mai mare decât indexarea din acel an. 
Dacã, totuși, bugetul pentru anul 2020 va fi fãcut de pedeleii liberalizati, ne putem aștepta la suspendarea indexãrii pensiilor, așa cum a fãcut Boc in anul 2010.










65 de comentarii:

Liviu PO spunea...

VAE VICTIS!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va dati seama ce tampenie pe PSD sa promita drepturi in 2022? Cine dracul putea sa creada asa ceva? Nu va dati seama ca ne-a tinut in priza cu aceasta cacealma cu izmenele de pe gard, cand orice se poate intampla pana atunci?! Domnilor, cand eu zic sa ne unim in jurul Generalului Oprea, sa-l bagam in Parlament ca el 100% ne poate ajuta, ma injurati ca la usa cortului, ma mistocariti si va bateti joc de domnia sa si de mine, in loc sa va incolonati in spatele domniei sale sa-l bagam in Parlament, si foarte rapid va actiona prin toate sistemele personale, legaturile politice, etc sa se aplige Lg 223 cu putinele modificari si suntem salvati! Injurand o sa ajungeti toti paraditi in mormant, dar dreptate de la altii nu o sa vedeti, niciodata! Ascultati la mine ce va zic si notati ziua asta!

Gigi spunea...

Am impresia,dar nu sunt sigur,am mai spus-o odata,că pactul este făcut mai demult,cineva a trădat PSD-ul.
Da,aveți dreptate,după alegerile din Decembrie,vom avea alt guvern,care la rândul lui până la anul la celelalte alegeri la rândul lor își va rupe gâtul și mai rău.
Sper,că din anul 2021,să avem un guvern al țării.Pentru noi,rămâne
tot ca-n tren,mergem pe blat,cu nașul.
Indexarea de la anul,cred că se va face,în schimb acel proiect,nu se va pune niciodată în aplicare.
De ce am zis mai deunăzi:de ce în Ianuarie,ci nu în Octombrie anul acesta?
Vedeți cât de curve sunt acesti...
Am bănuit,d'aia am comentat mai dur la adresa acestor neisprăviți.
Cine mai crede în acești așa zis politicieni,ori sunt prea naivi,ori sunt excesivi de încrezători.

J spunea...

PSD a avut in era Dragnea numai guverne performante.4,6% rata a inflatiei?Valeu ce bine am stat.Daca si in 2019 stam la fel ,ura si la gara.Oricum se darama sandramaua.
Privind pensia mare ,cine o are,are.Celor cu pensia mica le ramane speranta.

Leo spunea...

Mai există şi situaţia în care dănilă să le pună în braţe urmaşilor şi această "rachetă balistică" (vorba lui vifor). Eu dac[ a; fi ]n locul lor , a; adopta oug-ul cu aplicare din 01.10.2019 cu solda de funcţie din 2022 ca să fie pomeniţi

Patrascioiu spunea...

Nu am o simpație deosebita pt. PSD dar nu văd prostia Veoricai.Tariceanu se voia candidat unic ori era imposibil ca un partid cu un scor minuscul la europarlamentare sa fie susținut de PSD.Singura alternativa era ca PSD sa aibă propriul candidat.Iohannis este pus în dificultate.Singura alternativa pt el e ca pana la alegerile parlamentare guvern de uniune națională cu miniștri pe criterii de meritocratie.

avianyc spunea...

Doar intreb si eu !
De proiectul asta care a bagat in delir (camera de vise) pensionaru militar mai stie cineva in afara de dl Les ? Va aduc aminte de spusele unui alt ministru" ofensiv" pe tema "dragostei" fata de problemele rezervistilor ,instituind in acest sens care o comisie de dialog;
" cunoastem foarte bine problema rezervistilor in privinta eliminarii inechitatilor intre pensionarii iesiti la pensie in perioade diferite dar nu sunt fonduri".Clar ca-n noapte cu Lună Plina.
Acuma daca dl Les la fel de" preocupat" a gasit un buzunar plin pe undeva ,sa fie primit.
Scopul inainte de alegeri totdeauna scuza mijloacele.
De aceea dne Huhurez mi-e "lene "sa mai citest tot felul de proiecte ,topice,etc pe tema asta....
La astea nu fac alergie precum la cele ale d-voastra cu iz vadit partinitoare politic .

M spunea...

1. Nu vad cum ar putea un partid, indiferent care, sa creasca pensiile militare. Ar fi un adevarat Karakal la televiziuni cu schelalaielile unora cum ca "iar cresc pensiile speciale".
Cand o sa creasca pensiile militare? Va dau un indiciu: cu trei luni inainte comunicatorii partidului la putere o sa iasa sa vorbeasca de "sacrificiile facute de militari", "privatiunile vietii militare", "recunostinta fata de cei care isi pun viata in pericol in teatrele de operatii". PANA NU VEDETI ASA CEVA NU MAI VISATI!
2. Aseara Cumpanasu, cel care isi pregatea pe ascuns o candidatura de "independent" la presedintie a sarit ca ars cand a auzit de Mircea Diaconu. Era omu' suparat ca dupa ce a intretinut isteria atat timp si a ajuns la 11% in preferintele romanilor acum totul se prabuseste.
3. Nu uitati ca si pe Legea 223 cresterea pensiilor urma sa se faca doar prin indexare cu rata inflatiei din 2030. La fel si in Legea Olgutei - dupa recalculari cresterea urmeaza sa se faca tot doar cu inflatia. Cu alte cuvinte in planurile financiare pe termen lung asta se preconiza!
4. @J - inflatia a crescut in 2018 ca urmare a cresterilor salariale masive din sanatate si invatamant (si din administratia publica) care au mers apoi si in privat. O inflatie de 5% nu e grava in conditiile unor cresteri salariale mai mari de 5%. Intelegi? Singurii care tipa sunt trepanatii lui Johannis, dar ei asa sunt, nu inteleg nimic! Iti convenea mai mult o inflatie de 0,1% dar fara cresteri salariale si de pensii si cu medicii plecand din Romania? . Eu zic ca la cresterile din 2017-2018 o inflatie de sub 5% este un adevarat succes! Ce e prost pentru noi e ca nu se aplica imediat noi primind "inflatia" dupa un an.

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

avyanyc,
ia fa-i o predictie lui Cezar, pt ce va sa vina in curand, cu 2 subpuncte:
1-varianta PNL;
2-varianta USR.

constantin spunea...

Cei care au iesit la pensie pe legea 263/2010 , sau sa calculat pensia dupa aceasta lege , aplicand valoarea punctului de pensie de la 01.09.2019 , constatam ca pensia care o primim in prezent este cu mult sub valoarea pe contributivitate , unde este nesimtirea , la Olguta , PSD .....

Leon spunea...

@Huhu Rezea, daca maine va fi indeplinit cvorumul pentru sedinta de plen a CD, atunci se va discuta si, amanarea, respingerea sau adoptarea cu amendamente a OUG.nr 114/2018(Plx nr.93/2019), care pana la aceasta ora are avize de la comisii dar nu are inca Raportul comun de la Comisia de Finante si Comisia pentru Munca.
Si sa nu uitam ca acest proiect are si un Aviz de la Comisia pentru Aparare cu 7 amendamente admise inclusiv cel cu actualizarea Soldei de grad prevazuta in L 153/2017..!

Iulian Mareș spunea...

Pt cei care stiu si au timp sa faca paralele, trecutul poate deveni viitorul, daca nu kiar prezentul:

https://www.dcnews.ro/oliver-j-schmitt-statul-profund-al-anilor-treizeci_684445.html

PS: - problema se pune cat de repede se poate relua caruselul istoric, caci despre ciclitate, ca filozofie .... cunoastem toti!

CEZAR spunea...


Blogger avianyc spunea...bla bla ...

FONDURI POT EXISTA DOAR DIN SUPRAIMPOZITAREA PENSIEI LUI m-AL &...ce nu-i clar ??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dancila n-are nici o vina, fiind presata de baronii si primarii din teritoriu sa candideze doar ea la presedintie, sub cuvantul ca daca nu castiga isi da demisia, fiind cu marlanie ascunsa din partea golanilor lui Oprisan, numai asa sa scape de prezenta ei, ca femeie in capul partidului. Lor le trebuie un om usor de manipulat, nu autoritara ca Dancila, care le-a cam taiat elanul si macaroana acestor primari si baroni mafioti. Vor guverna pana la capat, nimeni nu-si doreste belea pe cap in prag de criza economica mondiala, si cand pensiile civile trebuiesc aplicate prin etapizare, cele miltare in ionezele unui draft de oug -un risc de a guverna 1 an si 4 luni, tragand ponoasele esecurilor. Fiind acum toti in caldurile si presiunile politice actuale, cu tradarea lui Mos Băsină Moliceanu, un sfertodoct dandy si dobitoc lacom, nu stiu daca le mai arde si de draftul nostru, cum zicea Onorabilul, si e posibil sa nu se faca nimic, pentru ca avem carpe de sters pe jos, si nu barbati militari bataiosi sa se duca cu draftul sa-l tranteasca in cap politicienilor, cum ar fi facut Generalul, Oprea, daca era acum in Parlament! Repet: Nu va mai dati de ceasul mortii ca se face ceva, pentru ca nu avem oameni cu cofrag de taur sa bata cu pumnul in masa, cum a facut Oprea cu Basanau pe Lg. 263/2010, de i-au sarit paharele cu drojdie pe chelie mamelucului! Toti sunt numai niste lesinati cu interese proprii, fosti politruci si tot felul de propagandisti bolsevici, oportunisti si fripturisti pentru interese personale, si deloc pentru intreaga masa de rezervisti! Nu ma credeti? Atunci sa va spun ca toti din gasca aia fug de rup pamantul sa nu iasa cu pieptul deschis in fata sa ia atitudine, sa explice draftul, sa ne spuna ce au de gand, sa discute pe bloguri, sa dialogheze, sa posteze draftul pe toate blogurile, totul fiind doar niste secretizari si mosmondiri pe din dos si pe pitite sa nu stim ce clocesc acolo, nici unul dintre ei neavand curaj, tupeu si demnitate sa ne spuna o poveste de iubire despre acest draft-fata morgana dintre nisipuri! Si mai lasati naibii insultele intre domniile voastre, etichetarile, catalogarile si luptele intestine, pentru ca toata masa de militari am ajuns o oala mare de ciorovaitori, sa ne scuipam ca mâțele, sa ne jignim si sa batem campii, in loc sa luam impreuna taurul de coarne, sa luam atitudine si sa luptam pe viata si pe moarte pentru drepturile paradite! Din aproape 170.000 totalul pensionarilor instit. de forta, doar Leonard, un saracan prapadit ca mine si inca 45 am fost in stare sa luptam pe la CCR si in tribunale, in rest stau ca lasii sa astepte rezultatele eforturilor si cheltuielilor noastre, si mai ales la cati bani au pe langa cei 1000 lei ai mei, care duc cu ei in spate 4 actiuni, dintre care si la Av. Poporului! Luptati cu daruire si sriozitate, ca noi, nu va spurcati peste tot sa rada civilii de noi ca la urs! Repet ca, pana nu vine Oprea la butoane, eu nu cred ca se mai poate face ceva! Ce prostie este sa fii prostit de securani ca Oprea este raul railor, mai ales ca ne-a facut un MARE BINE SI E DE-AL NOSTRU, NU UN STRAIN!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si va mai spun ceva, ca sa-mi termin ideea: O mana de oameni, tot cei care ne taram prin tribunale pentru cauze care pot salva zeci de mii de rezervisti, am luat initiativa de a sesiza Procurorul General al Romaniei, Parchetul de pe langa ICCJ si Procuratura militara sa ancheteze modul cum s-a furat din pensiile mici si medii sa se indese pensiile foarte mari, cu actualizari si de cate 5 ori pe an in ultimii 5 ani, cat sialte ilegalitati care au declansat nemultumiri in masa, anexand probatorii si declaratii, urmand sa trimitem dosare intregi ca probatoriu, astfel incat am primit confirmari ca se vor intreprinde cercetari...Cati ar avea acest curaj, mai ales ca se lauda ca sunt militari de cariera si au avut functii inalte in Armata si Politie?! Ehei, la placinte, inainte, la razboi, inapoi! Uite ca un plutonieras a fost capabil si de asa ceva, iar gradele noastre, ale celor curajosi, sunt in limita Plutonier-Maior,deci fara caramizi batute-n coșul chiepților ca suntem granguri si gusteri de cariere glorioase prin birouri, dar suntem buturuga mica ce o sa rastoarne, curand, carul mare, si asta va aduce beneficii, nu noua, ci tututor, ca si cele din tribunale si CCR! Asta este adevarata lupta pe baricade pentru pensii, nu ciorovaieli cu stuchiri reciproce in vazul lumii pentru ilaritati!

Iulian Mareș spunea...

P.P.,
Cum "ce nu-i clar?"
Totul este clar: gândești că o femeie de serviciu!
Și nu fii supărat, atât poți tu azi! Probabil că în 3789 vei putea înțelege puțin, doar puțin mai mult!
Se mai întâmplă...
Gândire Fi primitivă...ia de la X și-i dă lui Y! 😂😂🤣 Tu kiar ești mort viu! Sau invers...nu contează!

ifrim spunea...

Partea buna este ca nici LOV nu va mai putea sa se creada miezul din dodoasca si sa .uta cum vrea ea coloneii!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Faci ce vrei și faci cum vrei, însă daca nu aduci probe ți-o poți lua sigur!
Prosteala ta cu actualizări de 5X/an...este de Gâgă!
De nu te vor jena de 3 X/lună la București să nu-mi zici pe nume! Cum ai putut scrie asemenea prostii?
Poate îți dau ăștia o amenda de faci împrumut la E_Credit să o plătești! Înțeleg că ești nemulțumit, dar nu deveni procesoman....

J spunea...

M@ esti repetent di cauza economiei ca materie de invatamant?Inflatia benefica?Tu nu stii cum se traduce notiunea de inflatie.

Leon spunea...

http://m.ziare.com/politica/degeaba-s-a-facut-sesiune-extraordionara-oug-114-amanata-la-vot-1575114

Iulian Mareș spunea...

Ifrim
Oricând se va găsi o alta; cum ar fi cea din USR, care vrea în grup, cu proiectile de 22, cu ceva ketamină, sau cocaină, trasă pe nări!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian si care este problema ta ca iti atac rubedeniile si aliatii din clocaria MFA? Lasa-i sa se descurce singuri, ori vrei sa ai gauri in palma? Au savarsit fapte de coruptie? Sa plateasca CU FUNCTIILE, SERVICIUL SI LIBERTATEA! Au facut-o si exista probe, nu te agita!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, pe tine te sperie altceva: Esti beneficiarul unei pensii care a incorporat asemenea ordinarii si favoritisme?! Stai cuminte siin banca ta, ca vor raspunde cei vinovati, ADICA PRIETENII SAU RUDELE CE-I AI ACOLO, daca ai beneficiat de cumetrii, cumva, dar dupa cum vad ca sari in sus cu mare disperare si amenintari, se pare ca treburile nu-s tocmai in regula cu pensia din dotare, bag seama!!! Uiti ce ti-am mai spus o data, cat si clocarimii paraditoare: Sa va fereasca Dumnezeu pe toti de cel care a pierdut totul si nu mai are nimic ce pierde! Eu imi joc, pe viata si pe moarte, ultima carte a vietii, voi ce, si cu cine, va jucati de fapt?!

ifrim spunea...

@Iulica.Pai este de bine daca in grup sunt acceptati si coloneii.Iar daca si la celelalte partide apare o clona a viperei rosii cu colti pt.militari deja rezulta fara tagada ca virgula coloneii sunt vinovati!

M spunea...

@J - ia spune tu, inteligentule, cum e cu inflația!
Trepanații lui Johannis văd doar inflația, fanii PSD văd doar creșterile de salarii și de pensii.

Pune neuronul la muncă și caută cât a ceescut inflația și cât a crescut venitul mediu net. Poți?

Apoi înțelegi că deși PSD are politici economice haotice nu e chiar atât de grav. A introdus în piață masă monetară pentru a acoperi creșterile salariale ale celor din Sănătate și Educație. Deci inflație. Dar creșterea salariilor și pensiilor a fost mai mare de 5% cât a fost inflația.
Pe scurt PSD combină scăderile de taxe specifice partidelor de dreapta cu creșterile de salarii și pensii specifice cele de stânga. O tâmpenie! Din fericire nu a ieșit atât de prost cum putea să iasă.

Singurele care nu au ținut cont de aceste politici ai fost pensiile militare. 😀 Sa îi mulțumim Olguței!

CEZAR spunea...

Ioana Constantin: Pensiile speciale sunt FURT din banii publici. 82% dintre români vor anularea lor
PMP are un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale şi a demarat o amplă campanie naţională de strângere de semnături.
Ioana Constantin

m-Ale , CSF.? NCSF..!
Hai latra

Iulian Mareș spunea...

P.P.,
Mic este PMP (pâmp sau tâmp?), însă tu ești microni pt că poți crede în prostia cu strânsul semnăturilor!
PMP are membri cât să umple un autocar, cine să strângă? Petrov? Linge-l bine...😂🤣

avianyc spunea...

@ Brenda
Iti transmit un secret sigur fiind ca nu-l vei divulga.
Cu sfaturile unui asa "invatator" învățat o sa-ti fure astia si chilotii.
@Mares
Lui Cezar doar Viurel ii poate face preziceri.
El este priceput in masuratul si impartitul laptilor la stana.
Se impaca ei si-si mai trag de unde nu-i ceva cheag in plus ......pe cupon.

J spunea...

Nu avem armata dar avem aliante.Dece ne trebuie armata?Si inainte de 1990 aveam aliante si dece aveam armata?Apararea noastra acum se sprijina exclusiv pe aliante.O fi bine?Asa de curiozitate.Avem o strategie nationala de aparare?O pot spune cei ce cu putin timp in urma erau activi.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu am rude pe lângă cei reclamați de tine, dar i-am cunoscut personal!
Nici frică nu îmi este și nici nu te ameninț, însă daca te keama procurorul la București de 2-3X/luna o să zici troscotului brânză sau roșie!
Repet...faci cum crezi...

Andy Boldur spunea...

Nu este nicio certitudine. Eu nu mai am asteptari de la nimeni.

M spunea...

Ieri, la o bere, eram cativa rezervisti si cativa civili. Vine vorba inevitabil de pensiile militare. Un civil zice:
- Varul meu a iesit la pensie la 42 de ani din politie cu pensie de peste 10.000 de lei. Mi-ar placea si mie!
- Putin probabil ca e chiar asa, zic, dar stiu multi din politie, ne mai intalnim la sindicate, cum il cheama pe varul tau?
- Aaaaaaaa.... Popescu.
- Popescu si mai cum?
- Ion.
- Si unde a lucrat?
- La politie.
- Ai numarul lui de telefon?
- Auzi domnule? Ce ma interoghezi?
- Pai vreau sa iau legatura cu el. Stiu un Popescu de la politie dar nu mai am numarul.
- Bine domnule, nu e var cu mine, dar am auzit la TV ca asa se intampla! Ca aveti pensii mari si iesiti la pensie la 42 de ani.
- Dumneata, il intreb, ce ai lucrat?
- Profesor.
- Si de ce nu te-ai facut militar sa ai pensie militara? Legea e de pe vremea lui Cuza deci nu poti sa zici ca nu ai stiut de avantaje.
- Pai ce? Sa stau la ordin toata viata?


Va repet: cand o sa auziti "o pregatire", de cateva saptamani macar, in care comunicatorii unui partid o sa vorbeasca despre "privatiunuile vietii militare", "despre recunostinta Romaniei fata de militarii ei" atunci sa va asteptati la o shimbare in bine. Pana atunci chibitam de pa margine!

M spunea...

@Mares - Corneliusson are frustrarea unora dintre subofiterii pe care i-am cunoscut. Asa cum am cunoscut si ofiteri frustrati ca nu sunt generali.
Sigur ca bate campii cu "actualizari si de cate 5 ori pe an" dar el CREDE in asta si nu poate fi convins de contrariu.
Eu il respect pentru lupta lui, pentru tenacitate. De aceea nu combat nimic din ce spune.

Cand eram tanar ofiter m-am batut ca oskarurile sa fie repartizate proportional pe categorii de militari (ofiteri si subofiteri/mm). Asta pentru ca am intalnit multi subofiteri mai capabili si mai eficienti decat cei cu grade mai mari. Daca ar iesi din starea asta conflictuala intre categoriile de militari ar avea mai multi aliati si sanse mai mari de reusita. La fel e si la politai! Au sindicate conduse de subofiteri care prefera sa nu le creasca lor salariile daca o data cu asta sunt scazute salariile ofiterilor.

Iulian Mareș spunea...

Cineva, mai ieri, mă întreba de resursă Fi pt pensii, pt anul 2020!
I-am răspuns prompt că sunt și are grijă KWI de asta, după cum citiți mai jos:

https://www.national.ro/dezvaluiri/f35-nota-de-plata-a-lui-trump-pentru-iohannis-667525.html/

*T-3 poți fi mândru de 2X! 😂🤣


Cuiva...
PS-sigur că avem Strategie, apanajul Președintelui, în 6 luni de la numire!

Gigi spunea...

Vă întrebați dacă avem strategie de apărare.
Cum să nu avem?Tocmai acum când șeful s-a întors de peste apă?
Oricum,anul 2020 va fi un an greu!La orizont se întrezărește criza economică și se pare că va fi una dură și de durată.
În ce privește armata,niște tâmpiți care nu gândesc nici cât ultima găină de la Avicola Crevedia,spun că nu au nevoie de rezerviști că ne apără aliații!?
Întreb:Dacă aliații la un moment dat ne lasă cu ..urul în baltă șchimbîndu-și strategia,cine vă mai apără idioților?
Vă luați tălpășița și lăsați țară de izbeliște?
Industrie,nu!Agricultura vândută,cam 40%,restul administrată de Arendași lacomi sau terenuri pârlogirea,totul este vândut.
Văd,acum,cum hienele înfometate își freacă lăbuțele,au simțit miros de sânge.
Datoria țării a ajuns la peste 💯 MLD.iar nouă ne spun an de an că economia duduie,cu cea mai mare creștere din .UE.În schimb avem datorii de sute de miliarde de euroi.Asa a spus unul Borza nu o spun eu.
V-am mai zis,aleșii sunt pe primul plan,ei sunt baza,nu armata.
@M
Nu l-ai întrebat pe acel"profesor"
câte vacanțe,libere are într-un an?Câte meditații face cu elevii și dacă plătește impozit iar dacă nu este pasibil de pușcărie pt.evaziune?
Ăștia vor fi pensiile noastre până la adânci bătrâneți,să zicem mersi dacă vor mai fi indexate cu inflația din 2018.
Să nu ziceți că nu v-am spus!



Leo spunea...

Flavius va solicita motivat ( starea de sănătate personală că doar de asta a fost pensionat medical + situația familială soția care are nevoie de asistență permanentă + veniturile derizorii care nu-i permit deplasarea la B ) procurorului ca să fie audiat prin comisie rogatorie la Onești fie la Poliția fie la Parchetul de acolo. Așa că Flavius are multiple soluții legale de a duce lupta cu LICHELELE GULERATE , din toate pozițiile.
MĂCICA SUS FLAVIUS !

Iulian Mareș spunea...

Leonardo,
De ce îți bați joc de om? Că este subțire? Comisie rogatorie, zici?
În vest, aproape toți cei 2-3 mil de români au muncit și la negru, numai să facă bani...
Încurajează-l tu căci îi poți cumpăra online bilete CF! Evident cu cardul tău!
Eu i-am scris adevărul, kiar dacă el doare...

J spunea...

Mares am citit-o.Are si ghid.Fiecare presedinte cu strategia lui.In lozinci suntem pe primul loc.La practica suntem codasi.Armata avem dar nu se vede.A se vede la ceremonii.E la vedere jandarmeria. Subofiterul, scutul si pulanul.

CEZAR spunea...

miercuri, august 28, 2019
tehnocrat spunea...

Parerea mea este ca n-ar trebui sa achizitionam tehnica scumpa caci noi nu am fi in stare sa ne aparam in fata muscalului asa ca interesul nu este al nostru , numai ca ni se induce ideea ca noi ar trebui sa si "sa". Tara noastra ar trebui sa dezvolte o industrie proprie fiindca avem capacitati si am demonstrat=o , a demonstrat-o pingilica dar acuma cu cine , cu sinecurile din guvern, cu codoasa cu parul roscat , care uraste militarii care pe vremuri i-au "tras-o" si au lasat-o cu ........
------------------------------------------------------
Din putul gandirii unui IDIOT DE TRACTORIST pe MI-8
Doamne ca multa prostie i-ai turnat la asta in scafarlie....

Arfy spunea...

Certitudine!?! Soluții pentru modificarea legii pensiilor sunt prin alegeri. Schimbați actuala clasă politică învechită, atipică și conservatoare. Dacă ți-e frică e schimbare rămâne doar consolarea!

Leo spunea...

Da Julio ,
Nu glumesc cu ceea ce am precizat.
Iar Flavius , nu este singur pe lume. Are chiar şi avocat "din oficiu" iar orbul este numai acela care nu vede cu ochii minţii.
SUS BASTONUL ALB , Flavius !

Iulian Mareș spunea...

P.P.,
Ceea ce a scris Tehno este ideatic, în sensul că dacă și numai dacă am fi avut politicieni buni sau macar NAE ar fi devansat MApN sau MAI pe domeniul extern, azi am fi avut tehnica de top la prețuri promoționale, întrucât am fost și vom fi la flancul Estic al NATO și al UE!
În curând, mai repede decât crezi, ai putea urmări F-35/ROU pe Giarmata!
În ceea ce privește fabricarea th mil autohton, ei, aici am limitări...dau un simplu exemplu: când vei vedea un smartphone fabricat 100% în țară mai discutam! Fabricat, nu asamblat!

Iulian Mareș spunea...

J,
Ești pesimist...Armata Românie este și vizibilă, stă bine in sondaje, este și instruită cu mult peste tehnica din dotare! Sunt mijloace tehnice la care nici nu am fi visat acum 10-15 ani! Că să nu mai vorbim de experiență de luptă reală! Trebuie sa fii un f bun pilot sa aterizezi pe Kandahar și băieții noștri nu au ratat niciodată! Exemplele pot continua... Elicopterele noastre sunt acum în Malli, sub misiune ONU!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Bravo, Leonard! Am pus capul de mort cu doua oase incrucisate pe panza neagra de la maciuca si plec la razboi hotarat, pana la capat! Nu ma las nici de-al naibii, o data pornit! Comisia rogatorie o sa-mi fie si arbitru, si mama si tata! Le spun si lor ca am pierdut totul si nu mai am nimic ce pierde, dar nu renunt, sub nici o forma pana cand nu sunt gasiti vinovatii si pedepsiti, pentru ca este un caz similar celui de la Caracal, aici fiind vorba de violare si ucidere de drepturi legale si constitutionale, cu viclenii si tertipuri de tip mafiot! Scai, ca o raie, am sa ma tin de procuraturi sa actioneze pe lege, si daca vad tergiversari, avansez la institutia care cerceteaza abuzurile din magistraturi, ceva trebuie sa se intample la urma urmeor, ca nu sunt singur in acesta lupta, mai sunt si altii, la fel de inversunati, ca si mine! Toate panzele catre stele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, Tehnocrat n-are dreptate? Dar nu-i asa cum zice el, cu tehnica scumpa si de la fier vechi achizitionata pe comisioane mari? Sau cu Lola Fiola paraditoarea? Rusii nu ne fac nimic, dau licuricii zvon fundului, doar sa le cumparam tehnica putrezita din hangare, ca au altele mai performante, si o vand fraierilor si lacomilor de comisioane! Rusii arunca maimuta la misto ca licuricii sa toace banii pe armamente de pomana, ca nu se incumeta ei la razboaie, vai mama mea! Au rachete hiper sonice cu care pot spulbera tot Universul, nu Planeta asta amarata! Ai auzit de hartuirea pe timp de pace? Asta fac rusii licuricilor, si e tactica veche, nu de azi, maine, dar licuricii pun botu' sa fabrice armamente noi pentru marile buzunare, doar populatia sa fie prostita ca vin rusii peste naiba sa-i ia!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/pensii-majorate-de-la-1-septembrie--marius-budai--toti-pensionarii-trebuie-sa-stie_684965.html

Cezar spunea...

Domnule plotonierm de auto
F-35..harb invechit zici ??
Hai parol!!
Multi stau la coadă la asa tehnologie...

J spunea...

Fiecare pensionar militar are in familie inca un membru, pensionar.Daca PSD nu se grabeste sa mareasca punctul de pensie ,nu lichideaza inechitatie din sistemul pensiilor militare inclusv restituirea contributie la pensia suplimentara si OMM ,pierde in totalitate voturile militarilor.Risca sa aiba soarta PNT cd.
Trebuie sa se grabeasca cit este la guvernare.Timpul e scurt.Numai merge cu scuze.
In plus la pierdere se adauda si comportamentul Olgutei fata de militari.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
I-ai dat și canabis, că prea este entuziasmat!
Comisie rogatorie pt spațiul national? Să o vedem și pe asta!
Avocat din oficiu? Hai mai...😂
Poate a intat la facultate de stat, loc de la buget, are călătorii nelimitate pe CF și avion și nu știu eu! 🤔
Și-l la Kirigiu! 🤣😁

Cezar spunea...

J...putem aduce si amantele??

Iulian Mareș spunea...

Stelian Palagheanu,
O singură dată în viață ai asemenea ocazie!
Nu te amărâ pt asta, ai răspuns cu omenie și să nu-ți para rău....

Gaby spunea...

@STELIAN PALAGHEANU
Ăștia de acum au uitat...

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2164107393883352&set=a.1432716267022472&type=3&eid=ARBUKwc8wZM9GIZ6S3hL6ju0a49Ju0QfLc6euFZDcqecBPbNnYIdqU_E7xZIyWU9mtwPQpSe_G0HHmdR

Mihai spunea...

Nicu Mihai

Intre pensionarii militari, iesiti inainte de lansarea ideii de ”pensii nesimtite”/ ”pensii speciale”, si cei iesiti in ultimii ani, a apărut o mare falie privind cuantumul pensiei. Militarii iesiti in pensie in ultimii ani au avut grija ca prin manevre meschine sa-și rotunjeasca veniturile printr-un sistem macheavelic de sporuri generoase. Astfel, au reusit sa ajunga la adevarate pensii nesimtite comparativ cu ceilalți iesiti de mai multi ani din sistem.
Colegii nostri din activitate, daca mai pot fi numiti colegi, vor actiona pentru păstrarea si dezvoltarea sistemului de sporuri. Ei vor cauta pe toate caile ca sistemul de pensii militare sa nu fie revizuit si sa conserve pe mai departe inechitatile din sistem. Daca sistemul de pensii militare va fi asezat pe baze echitabile, sporurile vor dispare, iar banii din bugetul casei de pensii a MApN se vor repartiza corect la toti pensionarii militari. Acesti asa-zisi colegi nu vor accepta asa ceva!
Acum, nimeni nu vrea sa ne repuna in drepturi. In orice situatie, pentru a obtine un drept trebuie sa reprezinti ceva. Acum suntem o masa de oameni divizata de orgolii marunte, care nu pune nici o presiune pe guvernanti. Atata timp cat nu ne unim ca sa actionam la unison, coerent, sa avem o masa critica prin care sa atragem atentia, nimeni nu ne va asculta. Trebuie sa-l gasim pe cel care ne va uni sub un sigur ”drapel” pentru a lupta cu nesimtitii astia.
Pentru distrugerea sistemului de pensii militare trebuie sa aducem cele cuvenite unui escroc odios, numitului Basescu si locotenentilor sai: Ponta este un mare mincinos, Johannis si ciracii sai au numai probleme personale, nimic pentru tara, totul pentru ei, Veorica conduce PSD-ul spre anihilare totala, serviciile zburda in voie manati de propriile interese, iar noi, pensionarii militari, suntem in plina evolutie browniana.
Militarii de astazi sunt macinati de individualism și lipsti de spiritul de corp, de la ei nu am nici o asteptare.
Daca nu suntem uniti, ne vom pierde pe rand in nefiinta cu niste pensii jenante, dar vazuti cu pensii nesimtite!

M spunea...

Va rog sa va ganditi daca vreodata, in ultimii 30 de ani, un guvern, oricare, a pus intre primele 3 prioritati problemele SNAOPSN?
Am cautat eu! Singurul la care am gasit ceva a fost Victor Ciorbea in 1996 (e adevarat ca a 8-a "prioritate"):
"ocrotirea sănătăţii, învăţământul şi cercetarea, cultura şi arta, protecţia socială, justiţia, apărarea naţională şi ordinea publică."

In rest: sanatate, invatamant, reforma, greaua mostenire, privatizare, sanatate, invatamant, investitii, tinerea sub control a situatiei economice, greaua mostenire. Cam astea!

PS - nu spun ca am citit TOATE programele de guvernare dar cam atat am gasit eu!

M spunea...

@Nicu Mihai
- cand sporurile "generale" vor fi incluse direct in solda pentru toti,
- cand sporurile "ocazionale" vor fi date in cuantum fix, nu procentual, si NU vor fi incluse in pensie,
- cand ORICE modificare cu potential negativ la salarizare si pensii se va implementa numai pentru cei care urmeaza sa se angajeze sau care mai au minim 20 ani pana a "beneficia" de noile prevederi,
- cand SNAOPSN nu o sa mai fie salarizat sub grilele din sanatate si invatamant (nu mai vorbesc de justitie sau administratie),
- cand va fi o corelare intre grila de salarizare si piata libera a fortei de munca astfel incat sa nu mai faci pe cineva miliar/politist/jandarm/gardian/etc. doar pentru a asigura o salarizare decenta unui specialist,
- si mai ales cand vom intelege sa ne unim pentru binele comun si nu sa ne mancam unii pe altii,
atunci o sa avem o sansa!

CEZAR spunea...

joi, august 29, 2019
Mihai spunea...QED...
ASTA FACE m-ALUL ai nu numai pe aici....!

Arfy spunea...

Dle M din câte îmi amintesc a mai făcut ceva, este adevarat ca puțin, ministrul apărării Dudu Ionescu.

ifrim spunea...

Solutia este renta viagera pentru functie,grad,vechime totalizate.Cine considera a lucrat in mediu periculos a fost platit in activitate,a pus banii la scorbura ori i,a investit.Acum sa fii pensionar nu este periculos deci nu ai de ce sa primesti.Calculul prim in euro platibil in lei la cursul zilei de virare pe card ca la Vodafone si cu suma aia trecem Styxul!

M spunea...

@Arfy - da, si eu imi amintesc. Spun doar ca aproape niciodata SNAOPSN nu a fost intre primele 5 sa zicem.
Cineva intreba: daca numarul de copii scolarizati s-a redus la jumatate de ce numarul de dascali a scazut cu 4%?
Trebuie sa intelegm ca nu suntem intgre "preferatii" guvernarilor!

Cel mai clar mi se pare la politie!!! De 15 ani bagam bani doar in "anticorruption". Am lasat ordinea publica, aia cu hotii de buzunare, talharii, violatorii, pedofilii pe ultimul loc. Noi vroiam "anticorruption". O fi buna si aia dar cand iti sparge botul unu' pe strada ca e suparat pe viata sau iti gasesti casa goala sau mai grav iti violeaza unul fetita ma doar in kur ca l-a prins Kovesy pe ala cu caltabosul!
Cele mai multe posturi au fost desfiintate de Basescu si Boc si mai ales din operativ, de la politie si pompieri. Au fost alocati ofiteri de politie ca slugi exclusive la dispozitia DNA. Ii doare in kur de noi, fraierii.

"Anticorruption"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bugetele la sanatate si invatamant se dubleaza o data la cativa ani - vezi vreo imbunatatire?
Acum se agita cu Karakal.
- De ce era insa un politai pe tura la 112? Bai Basescu, javra ordinara?
- De ce aia din sat erau 2 politai si aveau 3 cazuri concomitent? O talharie, o violenta conjugala si Alexandra, o adolescenta plecata sa se intalneasca cu iubitul?
- De ce nu spune nimeni ca l-au prins pe ala de isi batea nevasta si l-au predat la arest la ora 5 dimineata iar la 8 erau deja la post sa ii ia plangerea bunicului Alexandrei? Iar apoi au plecat sa o caute de nebuni, fara informatii, trimisi pe STS pe o arie de cativa km patrati?
Si asa mai departe!

Gigi spunea...

@Mihai
Bravo d-le.Iata că mai susține cineva ce spun pe aici de prin 2014,15.
Vorba unuia:N-ai cu cine băăăă!
Să vedem câți vin la miting pe 25.10.Coincide cu ZIUA ARMATEI ROMÂNE.
Rog pe dl.H,să facă listele de pe acum!

M spunea...

@Gigi - vin și eu dacă îmi spune cineva ce cerem!?!?
Adică ceva care să fie avantajos pentru toți! 😁

Gigi spunea...

@M
Lasă,că ne spune,dom'Dogaru.

Apropo de poliție și de ordinea publică.Dat fiind faptul că evenimentul încă recent de la Caracal,deunăzi m-am întâlnit cu un pensionar mai de mult ieșit,Polițist,nu se supără dacă îi zic simplu,milițiene.
A zis așa:domnule,într-o unitate de politie dacă ai o echipă de ordine publică cu oameni instruiți,să le placă meseria asta,ai asigurat 60-70% din situația operativă din oras.Coroborat și cu un sef care să-i coordoneze bine.
Am stat,m-am gândit puțin scărpinându-mă ca olteanu'si am tăcut,întrebându-mă cam ce a vrut să spună?
Da da,a zis,nu vorbesc prostii!
Mi-a explicat cum stau treburile,i-am dat dreptate 💯/%.;

Elena spunea...

Elena .............Intreb si eu.....noua cand ne creste punctul de pensie???