Un produs Blogger.

luni, septembrie 09, 2019

Bianca Andreescu de Vaideeni a depășit-o pe Halep

62 comments
Românii care au urmărit în direct finala US Open de la New York de sâmbătă seara, în care Bianca Andreescu, canadianca de origine română, a bătut-o clar,  cu 2-0, pe "băbuța" Serena Williams, rămăseseră  ușor dezamăgiți că, în timpul festivităților, Bianca nu a mulțumit și susținătorilor din Romania. Mai ales ca tot timpul meciului spectatorii americani i-au fost ostili. Singurul semn a fost semnul crucii în rit ortodox făcut discret după victorie.
Primul său antrenor de tenis, Gabriel Hristache, cel care i-a pus racheta de tenis în mână, la Pitești, spera ca și el să fie invitat la US Open.
Și totuși, după ce și Simona Halep i-a scris pe Instagram că România este mândră cu ea, Bianca a mulțumit în limba română, într-un interviu la România TV din NY.

Interviu, înainte de finala US Open 2019
Descendența Biancăi din familiile Andreescu și Sîiulescu din Vaideeni, județul Vâlcea, este povestită aici de bunicile sale.


62 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

...iti multumim Huhu...superb !!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nuuu, este din Sibiu și a făcut tenis la grădinița cu același tenismen ratat că și....😂🤣😁

M spunea...

Bine că îi e bine.
Cei de au plecat să rămână acolo și să termine cu amestecul în viața noastră.
Au plecat să le fie mai bine nu că mureau de dragul României.
Sunt cocoloșiți, mângâiați și au mai multe drepturi decât ăștia din România.

Suntem militari și știm ceva istorie. Cum se numesc militarii care pleacă și luptă sub steagul care îi plătește mai bine? Oameni fără țară, fără trecut? Mercenari???
Au nenorociți țara asta prin neplata impozitelor, furtul cheltuielilor de școlarizare, violență extremă, animalica la manifestația din 10 august. Ce au făcut ei pentru țară?

Andreescu e cetățean canadian. O respect ca sportiv și că om. Nu o recunosc ca româncă.

Stelian P. spunea...

@M
Nu fortati lucrurile, nu comparati militarii cu civilii. Fata nu a depus niciun juramint fata de Romania deci nu e mercenar. Spre deosebire de unii romani care dupa o luna de Italia vorbesc stilcit fata asta nu a uitat limba romana. In plus nu ea a decis sa plece din Romania. Nu fiti chiar asa de rau. Si nu uitati ca "animalele" (ce mare placere va face cuvintul asta) erau romani din Romania, membri ai galeriilor de fotbal.

mosmartin16 spunea...

M...esti aproape de ...segregatie ...Khu Klus Klan...apartheid ...discriminare ...lupta de clasa ...sclavie ...fascism ...iarta-ma, nu poti gandi asa in ...19 ani... dupa 2000 !!!

CEZAR spunea...

M..spui si tu odata ceva cu care sunt deacord in totalitate !
Asta este...sa fie sanatosi si tradatorii...

Huhu Rezea spunea...

M
Bianca nu se născuse când părinții săi din Vaideeni au emigrat în Canada cu acte ungurești, pentru ca atunci Canada nu acordă vize pentru cetățenii români.
Nu e nevoie să-i recunosti dta ca români, dacă ei tot mențin legătură cu tara și Bianca vorbește în familie în limba română.
Rudele și conaționalii nu se aleg.
Oricine, care are ceva cultura, o recunoaște pe fată ca româncă după sufixul... escu.

Cezar spunea...

Nu inteleg de ce trebuie să ne exicitam atâta!
Realitatea suna cam asa:O canadianca a învins.o pe williams si a castigat marele slem.Punct

Leo spunea...

Andreescu după tată şi bunicul patern
Siliuţă după mamă şi bunicul matern

M spunea...

Oricine poate alege ce cetățenie vrea (asta dacă ai statul respectiv acceptă). Există și dubla cetățenie. Dacă fata consideră că e cetățean canadian cine sunt eu să îi spun că nu e! Să fie sănătoasă și fericită.
Așa de exemplu Raed Arafat este român. Sau domniile voastre îl considerați un arab? Nu unde te-ai născut contează ci unde ai contribuit la societate, unde simți că e patria ta!

@Stelian P - poate nu am fost clar : o respect pe fată așa cum respect pe oricine mai ales dacă ajunge să fie cel mai bun într-un domeniu!
Le zic animale celor care se poartă ca animalele. Cum să le zic? Îngeri?
Diaspora a fost catalizatorul violențelor neacceptand organizarea LEGALĂ a demonstrației. Au creat astfel premisele violențelor!

@Mosmartin16 - ești complet în eroare! Eu mă simt discriminat!
Ca să am drepturi în tara asta eu plătesc taxe și impozite.
Eu trebuie să votez doar o zi nu 3 ca privilegiații.
Eu trebuie să mă duc la secție nu pot să votez prin poștă!
Sunt discriminat, atacat în dreptul meu fundamental la vot!
Mai au să îmi coasa o stea galbenă. "Român care a rămas în România".
Fascist eu? Ca vreau sa avem toți aceleași drepturi și aceleași obligații?

@Huhurez - am fost mândru când în SUA cineva a spus : aaaaaaa.... România....Halep"
Nu o să spună: Aaaaaa.... escu... România "
Dacă Andreescu o să joace pentru România și o să o aud zicând că e româncă am să îi respect opțiunea.
Opțiunea este a ei, nu a mea și nici a domniei tale!

Gigi spunea...

Să nu fim răi!În vremurile ăstea de tot râsul,când valorile le cam numeri pe degete,trebuie să ne mândrim,totuși,că prin venele ei curge sânge românesc.
Chiar dacă nu este născută aici,tot româncă este,mai româncă decât cei care merg la serviciu trimiși de noi și fac tot posibilul să denigreze,să bage bețe-n roate tocmai țării lor unde au crescut,au învățat carte și i-au trimis oameni de nădejde să țină cu poporul său și la bine,dar mai ales la greu.
Cinste părinților,cinste ei!

Mihai spunea...

Sangele apa nu se face !!
Bravo Bianca si inainte spre 1 WTA!!
Bravo Vaedeeni!
Bravo valceni ca ati dat pamantul din vatra satului!
Bravo sibieni ca ati dat locuitorii satului ,transfugi sibieni peste Carpati!
Clipe fericite pentru bunicuta lu Bianca de la Vaedeenii de Valcea-Sibiu dupa suferinta groaznica a singuratatii si pentru parintii plecati in lume pentru un trai mai bun pentru ei si in mod special pentru copii lor ,chiar si cu pasaport unguresc fiindca cu romanesc nu se putea din motive lesne de inteles.
Suflet si cuget romanesc departe de vatra stramoseasca alungati de nevoi si neputinta unor nemernici si hapsani ajunsi in scaun de domnie sa tina randuoala in tara, MULTUMIM!


Recomandare;
@ M
Du-te la "service" cu halate albe si te trateaza pana nu-i tarziu!




Mihai spunea...

Lectie de viata de la bunicul lu Bianca pentru un neispravit,precis lovit de caii jandarmeriei când îi țesăla , care considera diaspora in corpore un rebut al societatii.

” Nu se vor mai întoarce aici niciodată. Acolo au o casă. mare, au stabilitate. Eu nu le impun ce să facă, eu știu mai bine. Acolo s-au învățat… Bianca acolo s-a născut. Păcat că statul român nu i-a ajutat. Au plecat greu în Canada. Au luat aprobare din Ungaria, de aici nu le-a dat viză. Am fost cu ei și la București la aeroport… Au plecat cu o tigaie și o cratiță și mâncare pentru două zile. Noroc că am avut acolo o nepoată care i-a ajutat, la ea au stat o perioadă. Au vrut să se întoarcă, le era greu, limba nu o știau. Au rămas până la urmă și le-a prins bine. Îi doresc Biancăi să fie sănătoasă, să se țină de tenis, i se potrivește. Și pe aici când venea era foarte vioaie. Sper să ajungă numărul 1, așa cum este Halep acum”.

Ai auzit mai baiatule ? Fata asta S-A NASCUT pe pamant canadian din PASAPORT UNGURESC !
Și are drept de premtiune sa aleaga ce -si doreste. Si daca se simte bine ,respectata si ajutata de sistemul canadian tot respectul pentru ca nu si-a uitat obarsia ,limba si nu a parasit-o dorul de bunici.


Iulian Mareș spunea...

M,
După unii, ce-i drept 2% după creier și impozite plătit aici, eu cred că a fost inițiată în tenis de Iohanescu!
Ce-i mai sfânt decât să faci că vaca la pășune că vrei o țară că afară numai 2X 2 saptamani/an și să nu plătești taxe în ROU!
Este adevărat că unii au promis la DC redevențe mult mai mici?

Dan spunea...

In dreptul Biancai, pe ecran este trwcut steagul Canadei. Ma intreb ce treaba avem noi cu ea in afara de o vaga simpatie. Cred ca nici ea nu prea are treaba cu noi .

Patrascioiu spunea...

M@Vorbesti aiurea.Mandreste-te ca sunt si romani care nu te fac de ras prin strainatate.Cine pe cine a tradat prin plecarea din Romania?Copii care au urmat facultati in Romania nu datoreaza nimic statului roman.Studiile superioare facute in Romania nu sunt recunoscute in Canada.Pot sa-ti detaliez daca vrei.Te asigur ca in Canada sunt acceptati numai romani performeri.Apreciaza-i ca au in subordine chinezi,pachistanezi,canadieni,rusi etc.
Ai atitudinea celui care se mandreste ca a mancat salam cu soia.Mai ai putin si afirmi "noi muncim nu gandim".

Stelian P. spunea...

@M
Spuneti-le cum doriti daca asta e important pentru dvs. dar spuneti-le asta numai celor care s-au manifestat violent nu DIASPOREI. Diaspora e formata din milioane de oameni din care multi nu au nicio legatura cu mitingul respectiv si nu merita sa fie jigniti la gramada. Daca unui roman aflat la sute de km. de sectia de votare i se permite sa voteze in 3 zile nu inseamna ca dvs. care aveti de mers 5 minute pe jos sunteti discriminat.
In treacat fie spus la referendumul pentru familie s-a votat in 2 zile si cunoasteti rezultatul. La cel pentru justitie nu s-a putut vota in 2 zile ca "nu permitea legea". 🤩
Nu-i faceti tradatori pe cei care muncesc in strainatate pentru un trai mai bun. Au dreptul legal s-o faca. Tradatorii astia erau impuscati la frontiera inainte de 89. Asta vreti si azi ?
Tot tradatorii astia trimit in tara miliarde de euro (folositi cu preponderenta pentru consum) dar din suma asta statul incaseaza TVA si alte taxe si impozite. Verificati citi bani trimit tradatorii in tara si spuneti cu mina pe inima ca nu avem nevoie de ei.
Am o vecina in virsta cu o pensie de 1250 lei. Fiul ei, un tradator aflat in Anglia, ii trimite lunar 400 de lire. Ce crede ea despre oamenii care gindesc ca dvs. ?

Leo spunea...

T3 ,la care bunic te referi ?
Unul din ei , a fost prin anii '70 primul director al unui Institut unic ]n RO....

J spunea...

M@esti robot.Te asigur ca nu toti jandarmii,subofiteri, gandesc ca tine.

Liviub spunea...

Asa este, m-ule si cezar-ica! Romanii care au plecat in lume s-au dus de prea mult bine ce le-a fost in tara. Fabricile, uzinele, minele, toate functioneaza la parametri 200 la suta, 7 zile pe saptamana. De vreo 25 de ultimi ani nu mai stii unde sa te intorci sa mai gasesti un fir de praf pe plaiul romanesc! Alesii sunt plini de sange de pe cum se lupta pentru binele poporului! E plina tara de bucuria si satisfactia rezultatelor muncii tuturor. Pe rafturi nu gasesti decat de-le noastre. Daca vrei sa ajungi repede la distanta de 300 500 de km, doar te urci in masina, si repede repede pe infrastructura rutiera, dupa 10 ore ajungi, rupt. Cu trenul, sosesti maine. Vinovati sunt cei ce au plecat, diaspora adica! Revenind, stiti care ii nenorocirea celor ramasi? Raspuns: foarte multi dintre ei, mai ales cei cu pix si putere in mana sunt ca voi, m si cezar. Nici nu cred ca sunteti in stare sa folositi, cum trebuie, un loc de dat cu capul. Incercati, nu exista sa nu gasiti! Aratati ca puteti! Si trageti-i dupa voi pe cei ce va seamana!

Militar de la 14 ani spunea...

Până la urmă Simona rămâne campioana noastră. Pentru tenis ea a făcut multe sacrificii. Bineînțeles, acum culege roadele. Este produsul 100% al familiei și oamenilor de pe lângă care au ajutat-o. A rămas în țară și a demonstrat că și românul poate.
De partea cealaltă, e de admirat Bianca. Ea este produsul familiei și federației canadiene. Culmea e că nici una nici alta nu au fost ajutate de federația română. Prin comparație, sacrificiul Biancăi și părinților este minor. Totuși Simona e aici, reprezintă Romania, Bianca e departe și reprezintă Canada. Simona e românca (culmea că e machidoanca) iar Bianca e canadianca (culmea că are origini românești).
Într-un meci Simona-Bianca, se va auzi întotdeauna Si-mo-na, indiferent unde se va juca. Respect pentru Bianca dar Simona este românca noastră. La Paris s-a cântat imnul României. Asta rămâne.

M spunea...

Pe Discovery un tanar de culoare dintr-o tara africana (Etiopia parca) spunea:
- Tara mea a fost pe primele locuri la emigrare. Ne-am dat seama ca daca plecam e adevarat ca trimitem bani acasa dar Etiopia nu se dezvolta si atunci si copiii nostri vor pleca iar mai apoi si copiii lor. Asa ca am luat decizia sa ramanem aici. E mai greu dar asiguram un viitor tarii NOASTRE.

Bianca Andreescu e ce scrie ea ca e! Adica "cetatean canadian". Unele persoane care s-au ratat se agata de imaginea ei de succes clamand ca "e romanca".

De mandri ca sunt romani s-au declarat maghiari ca sa poata pleca!
Nu ii condamn. E optiunea lor! Lașă și trădătoare deci pe placul lui Avianyc!

@Patrascoiu - ii apreciez exact ca si pe alti cetateni canadieni. Ca sa isi faca facultatea, statul roman, sarac asa cum e el, a investit in speranta ca ei vor da ceva inapoi. Au fugit ca niste lași! Nu ii condamn. Inteleg ca sunt persoane slabe, fara legaturi cu tara lor, dispuse la orice ca sa le fie lor bine. Sa le fie de bine!
Sunt de parere ca facultatea ar trebui sa fie exclusiv pe bani, pe taxe de sute de mii de euro. Suntem prea saraci sa pregatim doctori si ingineri pentru tarile bogate.

Ma mir ca ai fost militar cand iti iubesti atat de putin tara incat sa ii preamaresti pe cei care ca niste mercenari ordinari isi parasesc tara la greu! Bine ca nu ai fost intr-un razboi ca tu pentru 100 de dolari iti impuscai camarazii in spate.
Pentru mine sunt niste oarecare. Nici nu ii dispretuiesc (daca isi vad de ale lor si ne lasa in pace) dar nici nu ii pup in kur ca tine de parca ar fi cei mai buni si mai drepti dintre romani.

Felicitari Canadei pentru castigarea turneului american.

M spunea...

29 iunie 2019
Finala campionatului european de tenis de masa - feminin

Sportivele germane Shan Xiaona si Han Ying au adus punctele ce au asigurat victoria Germaniei in meciul contra romancelor.

Ia gandeste tu, Patras-coiu! Ce sunt astea? Chinezoaice? Nemtoaice? Sunt nemtoaice bă, ca asa e steagul sub care lupta!

Huhu Rezea spunea...

Aici nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii care au ales sau au fost nevoiți să lucreze temporar în străinătate.
Aici vorbim despre un succes extraordinar al unui sportiv cu origini românești și care vorbește și limba noastră.
Chiar nu putem să nu politizăm sau să ne unim în asemenea ocazii?
Multe comentarii elogioase la adresa Biancăi, amintesc de originea părinților sai și nu pot să nu o alăture altor românce, celebre în sport, ca Simona Halep și Nadia Comăneci.

Viorel spunea...

De la Viorel pentru Pătrăscioiu
Domnule Pătrăscioiu, dumneavoastră, eu și toți colegii noștri rezerviști și activi, la admiterea în școala militară / institutul militar am semnat / semnează un contract pe 9 ani, acum este pe 8 ani, apoi pe 4 ani până la vechimea de 15 ani, după care urmează un singur contract până la vârsta standard de pensionare (oare cine putea să-și dea demisia până în 1989 ?).
În situația în care încalci prevederile contractului, plătești toate cheltuielile de școlarizare până la cel mai mic amănunt.
De ce statul român nu obligă prin contract la admiterea în școlile / instituțiile de medicină să profeseze în România perioada de ani cât a durat școala iar repartiția să se facă de Ministerul Sănătății în funcție de clasamentul final cum a fost și la noi ?
Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, dar se pot propune amendamente de europarlamentarii ce ne reprezină la Bruxelles cel puțin pe o perioadă de 10 ani când țara poate își revine din acest deficit de personal medical.
Parlamentul bulgar a adoptat o asemenea lege pentru că sunt mai deștepți ca noi.
Le-au mărit salariile la nivelul anului 2022 în ideea că se vor întoarce acasă, sau întors ?
Asta nu este discriminare față de toate celelalte categorii sociale, sau poate a fost făcută cu dedicație altfel nu văd logica ?
Ați afirmat că “Studiile superioare făcute în România nu sunt recunoscute în Canada”, poate și în alte țări, dar școala românească totuși pregătește foarte mulți tineri la un nivel înalt.
Ce îi oprește ca atunci când ajung în Canada să nu se înscrie la un institut de acolo ?
Dacă știe și limba, defilează prin cei 5-6 ani de facultate având de fapt toate cunoștințele accumulate în România, după amiaza în loc să studieze poate munci 4 ore undeva.
V-am mai trimis un comentariu detaliat pe un domeniu interesant, dar nu a fost publicat.

Leon spunea...

"Sylvain Bruneau, antrenorul Biancai Andreescu, le-a transmis un mesaj romanilor dupa succesul din finala de la US Open.

Antrenorul canadian i-a asigurat pe romani ca Bianca se mandreste cu faptul ca are origini romanesti si ca repeta adesea acest lucru"


"Trebuie sa stiti un lucru despre ea. Bianca este foarte mandra ca are origini romanesti! Se mandreste cu asta. Toti romanii trebuie sa stie acest lucru", a spus Sylvain Bruneau pentru RTVNY.

Cezar spunea...

@/ Patras Koiu,
Care.i limba oficiala al Canadei??

M spunea...

Bianca e un sportiv extraordinar. Ce a făcut ea la vârsta asta este uimitor. Fata asta merită toate laudele din lume!
Canada trebuie să fie mândră. E un alt produs de excepție al scolii e tenis din Canada alături de Eugenie Bouchard.

Pentru mine însă nu e tot una cu Nadia sau Halep care au jucat cu tricolorul pe echipament. Tenis de poate face și în România. Halep a demonstrat.
A o pune pe canadiană pe aceeași treapta cu Halep sau Nadia eu cred că este jignitor.

NB origini românești dar din părinți născuți în România, cu pașapoarte maghiare.
Mă așteptam de la niște militari să nu adopte Ubi bene, ibi patria. Poate greșesc. Loialitatea este pentru cine dă mai mult?

Și totuși, nu ați răspuns : Raed Arafat e român sau sirian?


@J - am mai spus, nu sunt, nu am fost, niciodată jandarm. Dar dacă aș fi fost ar fi fost o onoare.

@Liviub - cine a plecat nu mai are de ce să voteze. E România de kkt? Lasă-ne dracului. Când o să plătească taxe și impozite AICI nu pensiile spaniolilor atunci să voteze.

@Stelian P - termină cu minciunile. Nu trimit bani să plătească taxe. Ai luat minciunile ordinare și le ridici la nivel de adevăr. Cu cât te-ar cumpăra dușmanul să îi împuști pe ai tăi? Hai, spune, ai un preț! Cred ca vreo 50 de ruble! 😁

Gigi spunea...

@H
Adevăr grăiră-ți!
Ne bucurăm împreună,canadienii pe de o parte că este cetățean canadian,românii pe de altă parte că este sânge din sângele nostru.
Ați văzut că bunicii ei sunt oameni simpli de la țară.Nu degeaba s-a spus că veșnicia s-a născut la sate.
Marii noștrii înaintași,plecați în pribegiei și care au făcut ca țara să fie cunoscută în lume,au plecat de la sate,nu mai este cazul să mai dau exemple,îi știm foarte bine.
Un mic detaliu vreau să-l scot în evidență ce am observat la ea,și anume,atunci când termină meciul și își pune racheta sub brațul stâng delasându-se spre fileu agale.Acest gest este specific,dacă pot să-l numesc așa,numai femeilor din satele noastre românești.O țărăncuță mică,dar foarte talentată! Bravo ei!

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Alta e comparația!Doar @avianyk și @Leonard o știu.
Bianca mânuieste racheta de tenis precum ciobanii din Vaideeni și din Margini ea Sibiului... ciumagul.:) :)

Arfy spunea...

Oare câți dintre comentatorii de pe acest blog au fost în tribune la un meci de tenis. N-are nicio treabă falsul nost' patriotism cu performerii sportivi sau din alte domenii. Patria este locul unde poti trai in demnitate și respect, acolo une ai acces la sistemul de sănătate, la școlarizare, la performanță profesională. Dacă s-ar întoarce toți românii plecați la muncă prin toată lumea, România fie s-ar dezvolta rapid fie ar intra in colaps social. Statul fiind incapabil să le asigure ce obțin aceștia în afara țării. Să o lăsăm mai ușor cu patriotismul. Unii au tendințe usor legionare! Multi, dacă si-ar face un istoric ADN, ar descoperi cu surprindere că românul ăla pur Nu există!

Stelian P. spunea...

@M
Ar fi bine sa cititi ce am scris inainte de a trece la atac. Eu nu am scris niciunde ca oamenii trimit bani ca sa plateasca cineva taxe. Am scris ca STATUL INCASEAZA TVA si alte taxe daca beneficiarii sumelor primite fac cumparaturi. E drept, nu am spus cumparaturi ci am spus CONSUM. SESIZATI DIFERENTA ? (Faceti efortul sa va imaginati ce taxe incaseaza statul roman de la un cetatean care din banii primiti de la tradatori isi cumpara un Logan, sau isi construieste o casa).
In legatura cu Etiopia m-ati dat pe spate (de ris). Stiti macar cum pot sa iasa oamenii aia din tara ?

Huhu Rezea spunea...

@Arfy
Lasa lozincile! Milioanele de români care lucrează în străinătate nu sunt funcționari... ca să spui că ar fi ajutați de statele rezidente. Dimpotrivă, muncind în privat ei ajuta statele respective cu impozite și consum.
La noi mediul privat nu a depășit faza acumulării sălbatice de capital prin exploatarea forței de munca.

Patrascioiu spunea...

M@retine ca unul din copii mei nu datoreaza nimic statului roman.Facutatea facuta in Romania valoreaza cu nimic acolo unde e.Cu atat mai mult nepoata mea nu datoreaza nimic statului roman.Ce sa faca in Romania?In Romania ocupa functii bine platite beizadelele.Acolo unde este angajat nu a trebuit ca tatal sa fie ministru,parlamentar,prefect sau presedinte consiliu judetean etc;.Cei ce l-au angajat nu au avut in vedere cetatenia ci performanta.A dovedit-o mai intai ca director de conpartiment intr-un mare aeroport,infinit mai mare decat Otopeni.Nu-si neaga radacina dar nu poate sa nu remarce ca tara unde se afla se deosebeste in bine radical de Romania.Nu voi divulga tara ,cu toate ca si acea tara ne asigura securitatea aeriana.Cum poti refuza acea tara cand iti ofera cetatenie fara sa te oblige sa renunti la cetatenia romana.Tu imprumuti limbajul fostilor demnitari comunisti.In alta ordine de idei.Ce vezi rau in faptul ca se vrea o tara ca afara?Spui ca cei ce termina institutii de invatamant militar semneaza angajament.E normal sa fie asa.Hranire gratuita,echipament gratuit,material didactic gratuit plus solda.A fi jandarm nu trebuie sa fii si prost.Am intalnit si jandarmi destupati la minte.Unii sunt fii ai unor fosti colegi ai mei de munca.Cu titlu de curiozitate.Var al celebrului Cioaca,colonel de jandarmi.

M spunea...

@Stelian P - si eu continui sa te intreb cat se duce la bugetul asigurarilor sociale? Ca sa plateasca pensii de exemplu! Mai termina cu ploconeala asta de sluga ce primeste coltul de la corn!

Calcul de clasa a II-a

3,5 milioane de diasporezi au contribuit la PIB cu 2%
16,5 milioane de romani au facut restul de 98%
Adica noi fraierii din tara suntem de 5 ori mai multi ca diasporezii si am facut de 49 de ori mai mult ca ei.


Te rog sa ma crezi ca nu am nimic cu cei din diaspora. Multi sunt oameni OK, muncitori, care au ales o alta viata! Ii respect ca cetateni spanioli, italieni etc. Nu accept ca un italian sa vina sa arunce cu pietre in militarii romani. Daca trimite italianul bani sa isi creasca plodul facut intr-o vizita la Mamaia crezi ca o sa cad in extaz ca tine?

Daca traiesc in strainatate sa nu aiba dreptul de vot. Asa cum eu nu pot sa votez primarul Clujului desi fratele meu e clujean, asa nici unul din diaspora sa nu aiba dreptul sa imi decida mie presedintele! Nu ti se pare OK?

Au "divortat" de Romania. Ca aici e nasol, ca pute, ca politicienii sunt corupti, ca drumuri nu sunt. OK! Sa le fie de bine! Nu mai cere drept de vot! Nu e tara de kkt?

Apropo, daca macar unul din parinti era roman, chiar daca s-a nascut in Canada avea automat cetatenie romana (trebuia doar sa o revendice). Cum ambii parinti aveau pasapoarte maghiare si asta cade!
Respect ca sportiva canadiana!

"Romanian Canadian beats African American"

Arfy spunea...

Dle M fratele täu nu este clujean. S-a "diasporat" acolo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M, Raed Arafat este palestinian, nu sirian! Deci, este palestinian cu cetatenie romana.
@ Huhu Rezea: Hotararea pe recalculare, din procesul de ieri, s-a comutat pe 18 luna asta!

Patrascioiu spunea...

Maestre fiecare gandeste in felul lui.Nu ne mai schimba nimic si nimeni la batranete.Lumea merge inainte indiferent ca vrem sau nu vrem noi.Ce facem cu pensiile noastre ca daca la civili au crescut la noi bate pasul pe loc?PSD mai vrea voturile noastre sau s-a asigurat?Ca vajnic sustinator ai un cuvant de spus pe la PSD sau faci munca voluntara?

Mihai spunea...

Nu va mai bateti capul cu diaspora că au ramas si tara destui/destule ”dotati/dotate” care pun din greu tot ce pot la bataie pentru cresterea PIB -ului.
Spre exemplu verisoara lui Mareș ,administratoare peste ceapa de pe terenurile de la Giurgiu ” Jina Piston ” si tot cârdul de ”Biance _ur de fier ” de prin televiziuni ,politică , administratie.
Chiar nu stiti ca luati ”lumina la bec” de la una ”craci în gât ” pusa sefa de Liviu peste Consiliul de administratie de la Hidroelectrica si care si-a castigat greu ”prestigiul” in Romania politica frecand la inceput de cariera la greu canapeua din biroul parlamentar a lui Crin ..
Dacă si Udrea și Bica au devenit ”diasporeze” fiindca traiul din Romania nu le permitea dezvoltarea carierei si câstig din munca cinstita!!!!!! . Ba una chiar nu-si putea etala posetele si pantofii de gura lumii ......Rea lumea asta ......și cârcotașă rău.....
Uite Olguța nu se simte ”surghiunită” pe aici . Ba si-a luat din câstig cinstit un conac cu clante aurite .........si face concedii numai pe la Fidel Castro .........
Să mai vorbeasca cineva că nu au mai ramas patrioti prin tara . Să nu va aud cu patrihoti că ........
Era să uit . Ziseră la televiune mai ieri ca politistii prinsera un prezentator de televiune drogat la volan ....Măi să fie .....cu patriotii astia .... Asta drogatu ,oare ce masina o fi având ? O fi mai ieftina ca și a baiatului lui Liviu si a lui Gino pus de Liviu la Federatia de Futboal. Adica de dat goluri la romani .........
Vedeti bă cârcotașilor că se poate trăi bine și in Romania ....... Așa că ”coicu mic” ....si ura la gară sau aeroport ....... incotro vedeti cu ochii ......
Totusi la plecare ,nu stingeti lumina . Lasati-o aprinsă . Cei de vârsta a doua si a treia o mai folosesc când nu este lună plină ......

Iulian Mareș spunea...

M,
Perfect adevărat ceea ce susțineți, însă cei 2% au ADN de iobag, care țâșnește și după 100 de ani! În plus banii salahorilor se duc in supermarketuri, care plătesc TVA României de li se-ndoaie!
Vorba aceea: Proști-proști, dar sunt și vii!
Saracii pensionari, unii suferă de demență senilă!

Iulian Mareș spunea...

Avionyck,
Cu ceapa se ocupa tot un ardelean excroc!
Așa că ciocul larg și înghite tot!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Daca tot fluturati obsesia cu supermarketurile care nu platesc TVA Romaniei uitati-va pe orice BON FISCAL emis de un asemenea magazin si o sa observati ca TVA-ul este specificat separat pe bon. Daca va ajuta neuronii va puteti informa si o sa aflati ca suma respectiva este virata automat catre stat in momentul platii indiferent daca beneficiarul banilor trimisi de tradatori plateste cu cardul sau cash. Se procedeaza identic si cu suma ramasa. Exista niste conturi bancare, transferuri electronice, protocoale (stiu ca nu va place termenul) intre magazine si banci,internet si multe alte chestii cu mult peste abacul cu care studiati dvs. economia. Puneti-va barba si mustati false ca sa nu se vada din prima centura si cizmele si intrebati orice casierita de la supermarket cum si ce li se indoaie lor la TVA. Sau intrebati orice copil din clasele primare.

Stelian P. spunea...

@M
"Sumele trimise de românii din Diaspora, majoritatea plecați la muncă în afara granițelor României, sunt de aproape 4,3 miliarde de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale. Raportat la PIB-ul de 211,8 miliarde de dolari pe care România l-a avut în 2017, suma înseamnă 2,03% din PIB. Este cea mai mare valoare a remitențelor (bani primiți de către familiile celor plecați, de la membri ai gospodăriilor lor, care nu mai au domiciliul în țară) primite de România până acum, în istoria recentă."

https://www.edupedu.ro/record-romanii-plecati-la-munca-in-strainatate-au-trimis-anul-trecut-acasa-2-din-pib-adica-880-de-lei-pentru-fiecare-locuitor/

Nu stiu cit se duce de aici la bugetul asigurarilor sociale dar stiu ca 880 lei/locuitor e o suma bunicica pentru care tradatorii merita multumiri nu injuraturi.

Stelian P. spunea...

@M
"Asa cum eu nu pot sa votez primarul Clujului desi fratele meu e clujean, asa nici unul din diaspora sa nu aiba dreptul sa imi decida mie presedintele! Nu ti se pare OK?"
Categoric nu. Primarul din Cluj decide asupra problemelor din Cluj si e normal ca cei din alta localitate sa nu aiba drept de vot in cazul asta.
Presedintele Romaniei decide il limita competentei asupra vietii TUTUROR romanilor indiferent unde se afla ei la momentul votului deci e normal ca orice roman sa voteze cine va fi presedintele sau.

Leon spunea...

http://m.ziare.com/bianca-andreescu/cum-poate-castiga-bianca-andreescu-si-mai-multi-bani-pentru-ca-are-origini-romanesti-1576912

M spunea...

@Stelian P
1. Cum decide Johannis viata unui emigrant in Spania (nu vorbesc ca el e incapabil sa decida ceva in Romania!). Dar sa imi spui EXACT! Ce a modificat el in viata unui spaniol-roman in astia 5 ani!
2. Ai probleme cu cititul? Repet:
3,5 milioane de diasporezi au contribuit la PIB cu 2%.
16,5 milioane de romani au facut restul de 98%.
Adica noi fraierii din tara suntem de 5 ori mai multi ca diasporezii si am facut de 49 de ori mai mult ca ei.

Asa ca nu o sa ii pup in kur! Fara sa mai vorbesc ca se lauda cu asta de parca ei ar face PIB-ul.

@Cornelius Flavius Ifrim - corect! Rectific! Raed Arafat este cetatean roman de origine palestiniana nascut in Siria. Deci roman.

Iulian Mareș spunea...

2%,
De când purtăm discuții? Simți muște pe căciulă? Iobagii nu aveau dreptul la cușma...😂
Banii se strâng în sume amețitoare și se întorc prin suveică la companiile mamă.
Cu neuronul tău defect, de iobag, află dacă banalul pepsi cumpărat din supermarket este produs în ROU, sau adus de ei la preturi amețitoare?
2%..., deh!

Stelian P. spunea...

@M
Incapabilul promulga sau trimite spre reexaminare legi/tratate internationale. Unele din ele (de exemplu cea referitoare la evitarea dublei impuneri) ii afecteaza direct pe romanii din Spania. In urma votului exercitat si de cei din Spania in 2016 a desemnat 3 premieri care prin Ministerul romanilor de pretutindeni s-a ocupat si de ei etc.
Cei 3,5 milioane au asigurat banii necesari bugetului armatei. Ca fraierii au facut mai mult e normal. Salariile si toate veniturile fraierilor ramin in Romania pe cind cele ale tradatorilor revin in tara in proportii mici din salariile lor. Ce doriti ca sumele trimise de tradatori sa fie mai mari decit sumele obtinute de fraieri ? Glumiti, nu-i asa ?

Stelian P. spunea...

@Iulian
Atit banalul Pepsi cit si banala Coca Cola sunt produse in Romania, de muncitori romani. Ambalajele, etichetele, lazile etc. sunt facute tot in Romania si tot de muncitori romani. "Ei" aduc la sume ametitoare doar concentratul. Deoarece Romania e un judet in UE e la mintea abacului ca daca la noi ar fi preturi ametitoare atunci romanii ar aduce Pepsi din tarile/judetele vecine. Chiar nu ginditi deloc ? In afara de produsele astea deosebit de importante pentru dvs. in Romania se fabrica autoturisme Ford facute tot de muncitori romani. Slabe informatii aveti.
Chestia cu suveica e de risul curcilor. De unde o aveti, din Romania Mare ?

Cezar spunea...

Bianca
Abia astept sa aterizez la Budapesta..patria mea...🤣😂🤣😂😜😜

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Bianca știe mai bine decât tine pe unde vine com Vaideeni.

Leon spunea...

Pe timpul lui Nea Nicu am fost si eu in localitatea Vaideeni iar la plecare mi s-au pus in portbagaj doua vedre de Tuica de Prune...:)).

Huhu Rezea spunea...

@Leon
La Vaideeni e pleonasm să spui țuică din prune.

Leo spunea...

Păi el este obişnuit cu ţuica de ghindă decodrii Podari.........

Leon spunea...

Asa este dle Huhu : "In momentul în care ai spus țuică, ai spus deja că este un distilat obținut din prune.

Acest fapt este întărit și de legislația de specialitate. În Ordinul 368/2008 al ministrului agriculturii și dezvoltării rulare, al ministrului sănătății publice și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea, prezentarea și etichetarea băuturilor tradiționale românești – publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 496 din 02 iulie 2008 și aflat în vigoare și astăzi, avem definiția:

„Țuica este o băutură alcoolică tradițională românească obținută exclusiv prin fermentarea alcoolică și distilarea prunelor (diverse soiuri), întregi sau zdrobite, ori a sucului obținut din prune, în prezența sau în lipsa sâmburilor.”

M spunea...

@Stelian P - ești varză!!! 😁 Dar o spun cu drag, cum o spun copiilor mei!

Ăia au trimis în țară și echivalentul a 2% din PIB. Asta nu înseamnă bugetul apărării ci că rudele lor au cheltuit banii. Unii luând bilete de avion să își viziteze rudele la WizzAir de exemplu și banii s-au dus în mare parte la Budapesta.
Of, Doamne, nu mai insista.
Tratatele alea sunt între state nu le face Johannis singur. Tot asa de bine ar putea căpsunarii să voteze negociatorii spanioli. Sau zici ca Dăncilă e dată dracului ca negociator și fără ea nu s-ar face nimic. 😀

Hai, las-o baltă! Să știi că pentru imaginea diasporei dacă nu ar mai face circ la vot și s-ar abține de la mitinguri violente ar face mult mai bine! Chiar mi-ar fi simpatici. Așa, tot mai mulți români îi înjură pe diasporei, poate nemeritat!

Ia uite cum bate câmpii Bianca:
„Părinții mei au emigrat în 1995, România avea probleme cu Ceaușescu"😁
Ca orice diasporean a învățat că dacă zice că a suferit în dictatura lui Ceaușescu are parte de simpatie!
Unde naiba Ceaușescu în 1995??

Iulian Mareș spunea...

2%, că iobagii și guvizii!
Pepsi este adus din țări din America Centrală, la preturi ff mari, doar pe acte; astfel își diminuează beneficiile căci smekeria cu auditul nu prea mai ține!
Toată UE știe cum este cu excrokeriile multinaționalelor, numai tu nu știi și crezi în dorința lor de a ne face binele cu forța!
Penibil rău...ia și mănâncă tu carne refrigerată, pește de calitatea 3, ...etc.
Hai, că nu am timp de ardeleni caposi, am destui și pe aici.
Vă doresc sa obțineți voi gaze și redevențe mai mari decât a reușit Dragnea de la Exon! Serios, nu am kef de replay! Ești obositor, zău!

Mihai spunea...

Daca diasporezii o sa ia si pensie de la statele respective pe care o vor consuma in Romania ce va _ute pe voi grija de alegerea lor.
Plus ca in diaspora sunt neoficial cam 6 milioane de romani,din care 3,t5 milioane introduc bani in tara prin rulaj bancarcuantificabil ,restul introduc banii ches fiind platiti sau de angajatorii straini sau de firmeele din Ro care ii angajeaza.
Spre exemplu femeile care pleaca in schimburi de doua saptamani la ingrijit batrani in Austria ,Ger.ania ,Italia introduc lunar cel putin 1500 euro in tara ches pe care ii folosesc in consum.
Mergeti in gari si aerogari sa vedeti cati fac naveta la schimb de tura in UE.
Companiile low cost aproape din asta traiesc.


@ Mares
Mai mare prostie decat sa spui ca TVA ,accizele ,etc la bugetul de stat sunt "suveica" nici ca se putea🤣🤣🤣🤣🤣👌

Iulian Mareș spunea...

T3,
Te-au contaminat cu 2%?
Să mă anunți când prima batanta din Italia ia pensie!😂
Să-ți explic mai Rostogan: ea știe că muncește în Italia, în skimb ea are contract cu o firma de recrutare forță de muncă din ROU! Idem construcții.
Voi credeți că italienilor le place sa dea pensie batantelor?
Mai vb.... Ca să nu spun că munca sezonieră este la gri!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Ia explică tu cum poți "scădea profitul" unei preacinstite multinaționale?
Prost sa fii, dar prost bâtă, că să crezi că ăștia vor să împartă milioanele de € cu tine!
*Nu mă refer la tine, ci la proștii mai proști decât gardul!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/cati-bani-a-castigat-bianca-andreescu-cine-sunt-sponsorii-sportivei_689694.html

Leon spunea...

Bianca Andreescu a fost omagiata in Canada, acolo unde autoritatile locale din orasul ei natal, Mississauga, au organizat un miting amplu pentru campioana de la US Open.

Ceremonia a beneficiat de prezenta unor personalitati de prima mana, de la ministri si pana la premierul canadian, Justin Trudeau.

Acesta din urma le-a transmis un mesaj emotionant parintilor Biancai, aflati si ei in public, multumindu-le pentru ca au ales sa emigreze in Canada.

"Mai avem oameni carora trebuie sa le multumim. Nicu si Maria, va multumesc pentru ca ati crescut o fata extraordinara, o campioana incredibila si va multumesc pentru ca, in urma cu multi ani, ati ales Canada pentru a demonstra ca in aceasta tara totul este posibil!", a spus Trudeau.


In ceea ce o priveste pe Bianca, aceasta s-a bucurat de eveniment, intretinandu-se minute bune cu Trudeau si cu ceilalti oameni importanti.

In public au fost atat drapeluri canadiene, cat si steaguri romanesti si mesaje in limba romana pentru sportiva aflata pe locul 5 in clasamentul WTA.

Bianca Andreescu este o sportiva canadiana ai carei parinti sunt imigranti romani. Ea a inceput tenisul la Pitesti, insa lipsa de perspective si dificultatile financiare i-au fortat parintii sa revina in Canada.

Andreescu a beneficiat din plin de sprijinul federatiei canadiene, autoritatile investind destul de mult in pregatirea sa.