Un produs Blogger.

joi, septembrie 05, 2019

Cine este Luptătorul ucis în atacul asupra Ambasadei României la Kabul?

31 comments
Foto Fanatik
Nu se știe dacă atacul a vizat Ambasada României sau întregul complex fortificat în care locuiau sute de străini. 
În prima variantă ar fi un semnal destul de alarmant, dacă România a întrat în vizorul mișcărilor talibane arabe. 
Oficialii nu au dat numele "diplomatului", dar se pare că este un luptător dintr-o structura militară creată în urma cu 10 ani, în cadrul Ministerului de Externe, din militari proveniți din instituțiile militare. 
Din intervenția parlamentarului Tinel pe un post TV putem deduce că Luptătorul erou este din Ialomita, are vârstă de 43 ani și un copil de 9 ani. 
La vârsta lui mulți militari au ieșit la pensie în urma cu 2 ani, pentru a nu "beneficia" de pensia vamuită cu LOV-uri prin OUG 59/2017, ordonantă care a ocolit magistrații și a fost driblată de aleși. 

Primarul localității Fierbinți, județul Ialomița, a dezvăluit numele eroului. 
Numele românului ucis în atacul de la ambasada României de la Kabul  este Vasile Rădună, din Fierbinți, județul Ialomița. PLECASE ÎN Misiune în luna aprilie. 



31 de comentarii:

M spunea...

Si inca unul azi care a murit în urma unei explozii generate de o maşină capcană, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare.

Sa le fie tarana usoara! Pe mormantul lor sa scrie cu litere de aur: "Spuneti generatiilor viitoare ca noi ne-am facut datoria"

Leon spunea...

Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată.


Biroul presă

Leon spunea...

Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan", precizează un comunicat postat pe site-ul ministerului.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ştefan Polschi şi a înaintat preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se mai arată în comunicatul citat.

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie. AGERPRES

capitanu nemo spunea...

Militarul roman mort in Afganistan este din Buzau si avea gradul de caporal.In emisiunea de la A3 Olguta se lauda ca a anulat din 2017 actualizarea pensiilor militare.A facut asta cu acordul tuturor pesedeilor in speranta ca vor castiga voturi....in 2020(anul Vioricai)psd dispare ca partid.

adiadiadi spunea...

Dumnezeu sa ii odihneasca!

Gigi spunea...

De câte ori aud că mai moare câte un militar,un polițist,un om aflat în slujba țării,de atâtea ori mă întristez și până îmi revin durează zile.Nu era de ajuns că pe tot cuprinsul țării militarii români de-a lungul istoriei noastre zbuciumate,pline de trădări din partea unor țări așa zis aliate,unde am pierdut teritorii românești,acum trebuie sa vărsăm sângele și pe alte meleaguri străine.
Din partea mea și a prietenilor camarazi nu pot să spun decât ca D-zeu să-l odihnească în pace,iar familiei îndoliate Condoleanțe!

Sorin spunea...

In foto sunt insarcinatul cu afaceri roman,in dreapta, si un luptător din fortele de securitate afgane, stânga.
Structura de securitate nu aparține de MAE, ci de alt serviciu. Ofițerul nostru nu era diplomat de carieră dar beneficia de pasaport diplomatic.

Unknown spunea...

Ori e din Prahova ori din Ialomița? De fapt ce mai contează? Păcat că militarii trec in rezervă cu pensii de serviciu de mizerie și merg sa faca ce știu eu mai bine, cu arma în mână pentru un pumn de bolovani. Ei sunt intr-adevar în slujba Țării și a Domnului.

M spunea...

Știm ce cu toții unde lucra dar nu noi trebuie să spunem.
Dacă ministrul de externe a spus "coleg diplomat" și Comandantul Suprem a lăsat așa nu văd cu ce drept deputatul PNL Gheorghe Tinel anunță numele lui și localitatea de domiciliu!

Patrascioiu spunea...

Polschi.Sper ca tatal sa nu fie persoana pe care o cunosc eu.

Iulian Mareș spunea...

Zona ambasadelor este securizată de luptători US (militari și nu numai).
Atacul a fost f violent, clădirea nu mai poate fi folosită, iar militarii din paza și securitatea ambasadei au fost supuși unui foc intens de mitraliere!
O fisura clară de securitate în sistemul integrat; americanii au mai avut așa ceva, cauza fiind contractorii de servicii sau translatorii angajați!
Vă reamintesc că acum 5-6 ani un Lt col din ANA (armata națională afgană) a împușcat mai mulți ofițeri US la un briefingul de decizie al unei structuri ekivalent divizie!
Dumnezeu să aibă în pază pe cei 2 eroi ai ROU Army plecați la EL mult prea devreme!

Dan spunea...

Lasitatea si duplicitatea militarilor si rezervistilor romanistani e proverbiala din pacate.Pe asta s-au bazat si fsb-istii pesedisti Larguta si Vifor cand au urinat pe ei cu oug 59!

ifrim spunea...

@Tehnocrat.Iar pentru adrenalina consumata statul v,a rasplatit cu solda dubla,tripla fata de cdt.B!

Patrascioiu spunea...

Am sa spun ceva ce nu o sa va placa.Ma puteti injura cat vreti.Mai bine zilier in Spania decat soldat trimis pe unde a intarcat mama dracului copiii.

Mitica spunea...

Nu am mai vrut sa comentez.....tot vad ca multi ii ,,zic de bine" lui DB.....ceea ce mi-a spus si mie ,acum catva timp.....ca m.m nu se implica ,in una ,alta....ca au neuroni putini....ca sa fiu decent .....nu cum s-a exprimat el. In rest, asteptam OUG promisa....dar nu cred....

Patrascioiu spunea...

Viorel de_Alexeni.Ca sa ajung sa " alung mustele prin birou" si "sa sa 'gauresc macaroane" a trebuit sa-mi tocesc coatele prin banci mai mult ca tine.In plus tu a trebuit sa faci ce ziceam eu si nu eu sa fac ce ziceai tu.Pe scurt. Nu prea te deosebesti cu mult de un comandant tanc,subofiter, daca eliminam riscul meseriei.

CEZAR spunea...

joi, septembrie 05, 2019
tehnocrat spunea...bla bla ca deobicei minte de rupe....!!!
NB
Nu ai primit "niste drepturi "....AI PRIMIT SOLDA DE GRAD SI FUNCTIE plus niste drepturi cam nemeritate !!
Aviatia ..din care tu nu faceai parte ..a lui Ceausescu..a avut un singur merit : A CONSUMAT RESURSE NATIONALE CAT NU A CONSUMAT INTREAGA ARMATA...fara sa justifice cu nimic acest lucru in caz de razboi !
Nema sustinere aeriana ..nema posibilitati de angajare in lupta cu aviatia capitalista sau rusa..poate cu ceva planoare..!! nema capacitatea de a produce un avion ..redutabil ..
Parca ati incercat si cu sarbii ...cum ii cu aripa rupta in zbor .....????
Concluzie ..Pensia NU ARE NICIO LEGATURA CU ASTA..ca daca ar avea ar trebui sa mai aduceti de acasa !!
Pensia NECONTRIBUTIVA..ca asa ati vrut voi - desteptii lui peste prajit .. o stabileste guvernul dupa legi- ar trebui clare si dupa posibilitati financiare ...!
Comentarii.??

CEZAR spunea...

PS.
Sa ne amintim cu ce forte armate am intrat in NATO si inca mai suntem cu aceleasi forte - terestre !
Canada ne face politie aeriana ...jenant
Deci a se trage concluzia - CINE MERITA UN CIUBUC IN PLUS ...!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Pol Aer este făcută numai de aeronave ROAF; ceea ce ai auzit face parte din măsurile NATO de Reasigurare a sprijinului și încrederii între aliați, pe lângă multe alte măsuri/acțiuni decise din 2014, odată cu anexarea Crimeii!
*Vezi că ai mai scris niște lucruri aiurea despre ELBIT; avionica pusă de ei este performantă! Aici a fost vorba de o opțiune politică și politico-militară. O poți întreba și pe d-na Tatoiu! 😂

Patrascioiu spunea...

Tehnocrat,Viorel de Alexeni.Ai nimerit-o prost.Am vecini pe scara fosti si actuali piloti inclusiv pe elicopter.Unii dintre ei si-au sacrificat sanatatea prin Angola.Altii ti-au fost profesori.Am ruda care mai intai a urmat o facultate civila si de nevoie a urmat cursuri pt. calificare de MM de av.Un fost MM de av. de la Alexeni este agent de paza la o banca de la al carei bancomat imi ridic pensia.Un subofiter ,fost coleg al tau ,cu ceva timp lucra intr-o parcare si nemernicii l-au dat afara ca era pensionar militar .Sa stii ca stau in patratica lor,sunt modesti si nu se bat cu caramida in piept.Pot stii mai multe despre tine decat crezi.Nu-mi sta in caracter sa ma folosesc de ele.Depune efort pt. a iti imbunatatii situatia materiala si familiala fara sa ataci pe altii.Complimente celei aflate in Italia si urari de succes celui care se afla in Anglia.

ifrim spunea...

Sa-ti cada turbina la Vulvoi in serpentine daca minti!

Cezar spunea...

Minte moKiss !
Dogaru pentru ce mai face miting..atunci?
Ps.
Ciukalata moca...nemeritată
Auzi la el..preziua zborului..studiu..bla..bla..si 3 ore sport
Sti ca pentru asta erai plătit regeste fata de aia care erau în poligoane ziua noaptea si trăgeau cu MILITARIi in termen..sute de militari cu muniție de război.. începând cu pistolul TT si..termind cu tunul ..de pe tank..sau..artilerie de toate calibrele?
Mai du.te drakului..de pășune...!

vasile iosif spunea...

Domnilor colegi,
Va propun sa lasati pilotii nostri in pace
Merita toata consideratia noastra.
Sunt destul de pedepsiti sa fie tintuiti la pensie in goldul patriei, din ce in ce mai murdar.
Ptin resect.
Cu stim2

M spunea...

Aseară, la meci, la momentul de reculegere pentru militarul român ucis în Afganistan, galeria a găsit de cuviință să huiduie!!

Huhu Rezea spunea...


@M
Mârlănia și badarania din online s-a transferat și pe stadion. Avem generații care au preluat violenta limbajului politic de tip portuar basescian
Ce să vorbim despre tineri când oameni instruiți și cu parul alb își permit aici vulgaritati scabroase.
Nu te prea pricepi la fotbal, dacă îți închipui ca aseară pe Arena s-a ținut moment de reculegere pentru romanul mort în Afganistan. Momentul a fost pentru fiica de 9 ani a antrenorului spaniol Enrique.

M spunea...

@Huhurez
😂 Eu eram la coadă la bere! Când am ajuns la locul meu cei din jur comentau. E posibil să ai dreptate.
Asta nu scuză huiduielile!

Iulian Mareș spunea...

În MAI se pregătește ceva....

https://www.national.ro/dezvaluiri/atac-raider-la-jandarmerie-668556.html/

brenda spunea...

dle tehnocrat ,sa fie asa ,adica legea 223 ,fara norme de aplicare parca dl h facuse niste observatii la cateva aeticole dar credeti ca se va aplca din 2016 asa cum a fost promulgata
oricum dvs dati sperante sa vedem ca se vantura prea multe ,

Gigi spunea...

Societatea noastră se degradează de la an la an.Vedem cum tinerii noștri împrumută de la alții unele
apucături străine de cultul și cultură noastră tradițională românească.Huiduielile unor așa ziși suporteri bezmetici din timpul ținerii unui moment de reculegere,fie el ținut pentru cineva sau altcineva anume,este dovada că în loc să evoluăm,ce avanșam în timp,ne degradăm pe zi ce trece îndreptându-ne sau mai bine zis întorcându-ne spre vremuri de mult apuse.
Cam le ce ne putem aștepta când în societatea noastră este lăsat totul la voia întâmplării?
În școli,dascălii nu se mai preocupa decât cum să-și mărească zilele libere și vacantele,
meditații după ore pe bani mulți.
Și multe,multe altele.
Degradarea morală,profesională goana după profituri ilicite,după putere,avaritatea,pupincurismul și altele,nu duc decât la dezastru.

Huhu Rezea spunea...

@gigi
A spune ca ne-am întors în trecut este o lozinca tembelă
Poți sa spui când în trecut romanii au fost lipsiți de bun simt?
Mai corect spus este ca mulți au deprins apucături trăine de fibra morala a neamului românesc.

Leon spunea...

Repatrierea eroilor căzuţi la datorie în Afganistan

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Reprezentanţii mass-media care doresc să asiste la ceremonie vor fi așteptați în bază începând cu ora 11.30, iar accesul se va face pe baza actului de identitate şi a legitimaţiei de presă. Persoană de contact pentru detalii suplimentare: comandorul Mihai Albu, 0722.734.412.

x x x

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.