Un produs Blogger.

joi, septembrie 12, 2019

Dăncilă, prietenoasă cu pensiile speciale, dar... taxate

91 comments
În ședința de guvern minoritar, din data de 12 septembrie, se discută adoptarea unor măsuri care să prevină haosul social care este iminent după ieșirea lui Tăriceanu de la guvernare și blocarea guvernării de către blocantul de la Cotroceni. 
Când va aduce Viorica salutul său și pentru inițiativa ministrului Leș de a transforma în Ordonanță de Urgență proiectul adoptat de CCMRR, pe 21 august a.c. cu reluarea actualizării pensiilor militare.?
Din discursul de la începerea ședinței de guvern. 

"Salut inițiativa colegului nostru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.
Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în același timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor
Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții speciale, dar NU înseamnă privilegii speciale. 
În această cheie trebuie analizat proiectul de lege, care, sub nicio formă, nu are scopul să aducă mai mulți bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedește acest lucru.
Fac apel la toți membrii Parlamentului României să analizeze și să trateze cu maximă responsabilitate această inițiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici. "
Proiectul de taxare pensii, aici

91 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

@kis
Vorbești total aiurea.
Actualizarea soldei de functie, introdusă în Proiectul CCMRR, mărește suficient baza de recalculare, în stricta concordanta cu funcția și gradul deținute de fiecare militar.
Nu mai complicați voi lucrurile cu sporuri, sporulețe sau alte elemente salariale speciale!

Cezar spunea...

SIC...MaKiss😂🤣😂🤣😜😜😜
Fara Ciukalata Moca!!

Sorina spunea...

Deci ,dl,H, credeti ca se da ordonanță aia care sa repare , ce dracu or repara?

M spunea...

"Nu mai complicați voi lucrurile cu sporuri, sporulețe sau alte elemente salariale speciale!"

Asa ca unul care a stat la birou sa aiba pensie egala cu unul care isi risca viata zi de zi!

Pohta ce au pohtit guleratii sprijiniti de Olguta!

Nu, domnule Huhurez! Legislatia sa nu se aplice retroactiv! Ai iesit la pensie? Ti s-a calculat intr-un fel? Aia e pensia ta. Daca vine cineva cu un proiect care sa creasca e OK dar sa scada chiar si UNUIA singur e o magarie.

Repet, eu mor de gat cu dobitocul care ar taia un leu chiar si din pensia lui Avianyc.

"Mărește suficient baza de recalculare" - Pe ce te bazezi? Pe prostiile lansate de unii care inca folosesc creionul chimic la calcule?

Sa va chinuie grija de cum ati putea sa cresteti pensiile alora nemumtumiti nu cum sa le taiati la aia multumiti.

Ia mai explica o data cum e aia cu "functia egala"!!!

brenda spunea...

dl esti un m altceva ,dlh are ce spune, asa ca nu te ambala

Huhu Rezea spunea...

@M
Te-ai trezit vorbind și bag de seama că nu știi ce e aia actualizare.Nici retroactivitate nu știi ce înseamnă.
Despre ce mama dracului de tăieri de pensii ți se năzare în Proiectul CCMRR?
Ești în stare să faci diferența între solda de funcție din 2016 și cea care va fi după 2022, conf L153/2017?
Solda de functie a activului va rămâne în urma creșterilor ulterioare pensionarii dacă nu se introduce actualizarea.
Activii au suficiente sporuri în plus fata de cei ieșiți la pensie cu ani în urmă. Nu vor fi egalați de vechii pensionari.
Ți-a suflat Coarnă în gură ca va pierdeți sporurile de polițieri?

Leo spunea...

Ca să parafrezez forma din ședințele de luptă cu LICHELELE GULERATE din MFA :
Se dispune îndretarea erorii materiale strecurate în textul publicat , şi anume în loc de "Solda de functie a activului va rămâne în urma creșterilor ulterioare pensionarii dacă nu se introduce actualizarea" se va scrie " Solda de functie a PENSIONARULUI va rămâne în urma creșterilor ulterioare pensionarii dacă nu se introduce actualizarea".
Data azi 12.09.2019 în şedinţa publica a blogului...........

Leon spunea...

In sedinta de astazi, Guvernul a adoptat 4 Ordonante de Urgenta !
Ordonantele noastre probabil trebuie sa mai obtina niste avize, dar cred ca o varianta va fi aprobata in 3-4 saptamani !

Patrascioiu spunea...

Huhu Rezea-zis si facut dar la noi cand se pun in practica propunerile Consiliului Consultativ?
Kis@ nu intelegi ca nu se va accepta niciodata sa avem pensie excluzand OMM si pensia suplimentara mai mare decat veniturile salariale ale egalului activ ?Multumeste-te cu atat.

Leon spunea...

Guvernul susține impozitarea pensiilor speciale. Pensii care, spune premierul Viorica Dăncilă, nu trebuie să însemne privilegii speciale! E o masură justă, care va fi aplicată în acelaşi timp cu majorarea drepturilor pensionarilor.

Nu sunt afectate pensiile bazate pe contributivitate din sistemul public de pensii de stat. Taxa se calculează prin aplicarea baremului lunar de 30% asupra sumelor care depășesc 7000 de lei. Pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei vor fi taxate cu 900 de lei plus 50% din sumele care depăşesc această sumă.

Inițiativa legislativă îi aparține ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici", a scris, joi, Carmen Avram pe contul de Facebook

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Miliția.. e hoata!
Am nimerit ieri intr.un viespar de agenți sefi de post
Nu va imaginati..ce tare combat ei în numele...Armatei
Le.am zis eu cateva..asa la obiect
Dan...stie!..nu grasul...😂🤣😎🤣..desigur m.au blokat
Bine ar fi sa se faca o departajare..altfel imi este teama ca din nou vom fi pe locul 14....pe legea militară!!

Patrascioiu spunea...

M@Inteleg ca ai ceva cu cei ce stau la birou.De regula stau la birou sefii.Tu vrei sa ai salariu/pensie mai mare decat seful?Niciodata fiindca seful e sef si in sant.
Te repezi ca musca la ..cat.Unde vezi tu taieri de pensii in proiectul Consiliului Consultativ?Daca ramai cu pensia,asa cum ceri tu, la valoarea calculata in anul deschiderii drepturilor de pensie in 3-4 ani te trimite nevasta-ta la cersit.Norocul nostru ca mai avem si oameni cu capul pe umeri.

M spunea...

Actualizarea este o măsură retroactiva câtă vreme se face după o formulă diferita de cea din Legea pe care te-ai pensionat.

Dacă mâine faci o lege prin care ție și altora li se face pensia o sută de miliarde de lei eu te felicit și poate dai o bere. Dar potolește-te să faci legi care să taie pensiile altora.

Era o propunere : pensiile actuale să fie defalcate în suma dată de proiect și o sumă dată de sporuri.
Prima să fie actualizată cum îți place ție ca să te saturi și tu iar cea de a doua să fie doar indexata anual cu inflația ca să nu piardă nici ăilalți.

Cei că tine au făcut icter!!!! 😁 Cum? Să aibă cineva un leu mai mult ca mine? Păi ăsta e capialism muribund! Nu vrem un comunism original.
Cum ar fi în SUA de exemplu, de unde iau unii lumină cu aceste propuneri, să le spui celor deja pensionați ca le actualizezi tu pensiile cu alte procente?
Revin, ce faci cu ăia de au luat salarii compensatorii? Dau banii înapoi? Actualizați? 😁 Sau unii sunt mai smecheri?

Cum crezi că o să unești oamenii dacă faci legi doar pentru unii? Și actualii activi? Cum o să li e calculeze pensiile? Fără sporuri? Păi mâine mai pleacă 10.000 de oameni din structuri! Să rămână doar ăia de la birouri!

Leon spunea...

https://www.in-cuiul-catarii.info/2019/09/12/interviu-cu-seful-statului-major-al-armatei-16513

Huhu Rezea spunea...


@M
Este clar!
-Nu știi ce este retroactivitatea. Spui numai enormități.
Dacă legea nu prevede altfel ea se aplica numai de la data întrării ei în vigoare.
De exemplu, dacă Legea 223/2017 nu avea articolele 109 și 110 pensiile în plată la data de 31 12 2015 nu se recalculau, așa cum introdusesera proiectul în Senat
guvernul Ponta și SCMD.
Daca nu erau art 59 și 60, pensiile militare nu se indexau și nu se actualizau.
-Sumele compensatorii au fost drepturi salariale, nu drepturi de pensie.
-Sporurile din soldele brute ale activilor intră și în baza de calcul a pensiei potrivit art. 28 din lege.
O modificare adusă legii pensiilor militare se aplică, deopotrivă, tuturor beneficiarilor legii, dar numai de la data întrării în vigoare a modificării.

M spunea...

@Huhurez - daca recalculezi pe baza altei formule o pensie deja calculata este egal cu o lege retroactiva! Aaaa..... daca imi dai voie sa aleg daca raman pe formula veche (L 223 neciuntita de Olguta) sau trec la Legea Huhurez atunci e OK!

Daca imi schimbi formula de calcul a pensiei acum si mie nu imi convine schimbarea ce dracu pot sa fac? Ma reactivez?
Cand am lucrat in operativ am lucrat si pentru beneficiul asta la pensie. Acum imi spui ca am fost un idiot ca mai bine stateam in birou? Ghinion cum zice Johannis?

Sumele compensatorii au fost drepturi salariale, nu drepturi de pensie. Si aici nu va roade pe voi, cei care le-ati luat, ca noi nu le-am mai prins? Dormiti linistiti? Cum ar fi mai bine dupa mintea ta: sa ne dea si noua sau sa va puna pe voi sa le dati inapoi?
EXACT asta propune legea Huhurez a pensiilor! 😁

Huhu Rezea spunea...

@M
Măi, țîcă, pe vremea când am ieșit eu la pensie nu erau prevazute în lege sume compensatorii. Erai cointeresat prin lege să rămâi cât mai mult în activitate.
Recalcularea ar fi retroactivă doar dacă noul cuantum recalculat, mai mic sau mai mare, s-ar aplica de la data pensionării și nu de la data recalculării.
Ai tupeu de polițist superficial.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brenda spunea...

spunei vioricau ca pensiile milutare sant date de statuk pe care il apara su sa plataesca el contrubutiile

Patrascioiu spunea...

M@ ca de obicei dai cu bata in balta.Habar nu ai de istoricul pensiilor militare incepand din 1995. Sa nu-mi vorbesti de munca de subofiter de militie sau politie fiindca timp de 9 ani m-am lovit de indolenta unor colegi de ai tai.













M spunea...

@Huhurez - 😁 Argument: "măi, țâcă". Wow! Elegant! 😁

Poți să îi spuneți cum vreți! Recalculare, actualizare, rachetă! Scopul dumneavoastră e simplu : să avem noi e important dar neapărat să se taie de la alții.

Eu rămân la ideea că nu e bine să se taie de la cineva. În primul rând că nu e corect, apoi îți îndepărtezi niște oameni care puteau să te sprijine.

Sunt sigur că aveți decența de a realiza că prin mutilarea unor pensii pentru a le crește pe alte altora aveți o atitudine greșită.... Dar ura și ranchiuna sunt mai tari.

Nu ați răspuns la trei întrebări :
- ce facem cu cei care au luat solde compensatorii?
- care este vina celor care vor pierde pe legea Huhurez?
- cum îi afectează pe actualii activi? Potențiala lor pensie ar fi mai mică sau mai mare prin legea dumneavoastră?

PS - oricât ar fi de jignitor administratorul unui site eu nu am să răspund la fel. Mă simt un musafir și o să îl tratez mereu cu respect!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ai intuit bine. Într-adevăr, am prins toate recalculării etapizate pe L 164/2001, câte 2 anual până în anul 2004, plus cea cu recunoașterea vechimii pentru condițiile de muncă, nerecunoscute pensiilor în plată în anul 2001, recalcularea pe L 119/2010 , revizuirea pe OUG nr.1/2011, recalcularea pe 263/2010, recalcularea pe 223/2015 .
Si vine tâști-bâști să-mi explice despre succesiunea în timp a legilor care reglementează pensiile pentru militari!!!

J spunea...

Daca mai discutam mult despre pensii explodam.Cine are o motocoasa cu fir de naylon pe roti de deplasare?Vreau sa-i stiu randamentul ca m-a lasat spatele si nu o mai pot duce pe cea de umar.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Prin anii 90 se acordau 4-6 solde la ieșirea la pensie!

Leo spunea...

Şi mai spun ceva.
Pe 25.10.2019 , cred că voi fi singurul care ştie cine este MAESTRUL din marea de MAEŞTRII.......
VELA MARE SUS !
SUS PATRIA JOS MAFIA MFA !

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Sper ca pe 25 10 vor fi în Piața Victoriei câteva mii dintre cititorii acestui blog.

M spunea...

@"țâști - bâști" 😁

Constat că ați înțeles greșit! Nu învăț pe nimeni nimic. Dar acolo unde mă privește îmi dau cu părerea.
Uite o propunere constructivă :

Pensia brută = 0,5(nr.ani serviciu CN + 1,25 x ani serviciu CD + 1,5 x ani serviciu CS + 2 x ani serviciu AC) X solda de grad

Avantaje:
- tine cont de toată cariera atât ca număr de ani cât și condiții de muncă
- la grad și vechime egală ai pensie egală. În celălalt caz nu se tine seama de vechime cu doar de grad.
- încurajează rămânerea în cadrele active.
- motivează pe parcursul întregii cariere.
-se actualizează cu solda de grad a activilor
- nu se mai ia în calcul nici un spor nici măcar ăla de specialist de clasă,
- o dată ce ai luat ultima gradație acest coeficient nu mai crește deci un punct slab în propunerea asociaților.

Un colonel cu 30 de ani vechime (20 în CN și 10 în CS (am luat o solda de grad egala cu 360 lei).

0,75(20 + 1,5 X 10) X 360 = 9450 lei.

Plutonier adjutant șef 7612 lei. La solda de grad 290 lei.

După cum se vede cresc mai ales pensiile gradelor mai mici și nu mai apar diferențe indecente.
Evident cei care au pensii mai mari rămân înghețate până îi ajungem din urmă.

Cu respect, chiar așa ca un țâști bâști, va întreb și vă rog să-mi spuneți de ce nu ar fi mai bine așa?

mosmartin16 spunea...

...apropo de solde compensatorii !!!...dupa lege le spune ...ajutoare la trecerea in rezerva !!! ...ok !!!...nu s-au mai dat din 2011 incoace ...de ce ???...pentru ca au fost ordonante anuale de suspendare a acordarii acestor ajutoare !!!...normal ca ce-i care nu au primit sunt nemultumiti !!!...dar... trebuie sa fii ...cel putin credul...nu spun altfel ... sa crezi ca ..vreun guvern ..oricare ar fi el...o sa bage mana-n buzunar... pentru a da ajutoare...atentie ...de vreo 8 ani in urma...atentie ...stiti cui ?...celor care sunt perceputi de opinia publica ..ca avand ...pensii ..ghilimele...nesimtite !!!...atentie ...numarul lor ...in ecuatia electorala ..care e... de vreo 150 de mii e ...aproape nesemnificativ !!! ..si inca ceva !!!..nu are nimic s...cu prefectura !!!..stiti de ce ??? ...pentru ca ...1. ajutoarele la trecerea in rezerva n-au nicio legatura cu pensia ...si ...2. pe logica asta ..oare nu ar trebui sa primeasca ajutoare ...si cei care au trecut in rezerva ..pe timpul lui ...Cuza ???..poate ...ghilimele ..mai traiesc cativa !!!...Doamne iarta-ma !!!

ifrim spunea...

@M.Daca la punerea pe tapet a L119 a fost valabila expresia exministrului muncii Sarbu ca dom'le nu au contribuit dar consideram ca au contribuit astazi pentru noi cei neterminati cum ne alinta patronul huhurezea este necesara sintagma ,nu au muncit dar consideram ca au muncit ,pentru vechime potentiala integrala.Altfel formula d-stra nu ne avantajeaza ci doar pe voi de ati construit piramidele!

Leo spunea...

Ajutoarele de trecere pe linia moartă , au influentat punctajul pensiei recalculate în baza L 263/2010 , fiind venituri impozabile realizate. Dacă nu au fost valorificate , trebuia urmata procedura contestatiei și judecarea la tribunal în prima instanta avand ca obiect recalculare pensie ..........
DRAGĂ MAESTRE ,
Numarul pensinarilor care vor fi prezenți de ZIUA ARMATEI în Piața Victoriei , va fi cruciala deoarece ea va indica nivelul de nemulțumire vis a vis de politica discriminatorie între categoriile de pensionari din sistemul militar si fata de alte sisteme de pensii publice sau neintegrate , promovata în mod coordonat și organizat de FUR și MINT. Eu nu mai am speranța că FUR și MINT va rezolva situația , prin simplul fapt că dupa ce a adoptat Art. VII din oug 59 , l-a validat DEFINITIV prin OUG 114. Se vede clar INTENTIA lui F&M de a INGROPA ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE. Tot ceea ce se ventileaza azi , cu Consilii Consultative sunt DIVERSIUNI menite să creeze ILUZII DEȘARTE pt. ANESTEZIEREA acetei categorii pensionari.
SUS ROMÂNIA ELIBERATĂ DE IMPOSTURĂ și MINCIUNĂ !

Leon spunea...

@M, de aceasta data aduci in discutie o idee interesanta, stabilirea pensiei militare si actualizarea acesteia in functie de gradul avut la trecerea in rezerva, vechimea totala si conditiile de munca (deci Gradul militar BATE Functia).
De altfel, art.11, alin.2 din Legea nr.80/1995-Statutul cadrelor militare (abrogat de Legea nr.263/2010..) arata:
(2).,,Partea din pensie corespunzatoare soldei de Grad se ACTUALIZRAZA permanent potrivit soldei de Grad a cadrelor in activitate.,,
In exemplu de calcul prezentat ar trebui sa ramai la coeficientul de 0,5 (nu 0,75..) si sa adaugi si procentul de 20% pentru OMM/SOSP, si ar rezulta:
0,5 x 35 x 360 x 1,2 = 7560 lei, cu observatia ca anii pentru CN sunt putini, cei mai multi sunt in CS ( a se vedea Anexa la Ordinul M nr.123/2015..) si pentru o vechime de 44 de ani rezulta: 0,5 x 44 x 360 x 1,2 = 9504 lei (mai apropiata de 9450 lei)..!

Iulian Mareș spunea...

M,
Turcia va scufunda un oraș antic care datează de acum 12.000 de ani.
Intrucat:
-"Vechiul așezământ Hasankeyf va fi scufundat în curând ca parte a unui proiect controversat de construire a unui baraj, în ciuda protestelor rezidenților, scriu jurnaliștii de la The Guardian.
-Hasankeyf este considerat a fi una dintre cele mai vechi așezări locuite continuu de pe Pământ, datând încă de acum 12.000 de ani și care conține mii de peșteri, biserici și morminte.
-Dar această bijuterie a istoriei umane va fi curând pierdută; cea mai mare parte a așezării urmează să fie inundată ca parte a proiectului extrem de controversat al barajului Ilisu.
-Locuitorii au termen de evacuare
-Lucrările de construcție a barajului și a hidrocentralei sale au început în 2006, iar Hasankeyf este acum la doar câteva săptămâni de distrugere, în ciuda unei lupte a locuitorilor și a campaniilor de mediu pentru salvarea locului. Guvernul turc a dat termen rezidenților până la 8 octombrie să evacueze zona.
-Încercarea de a contesta proiectul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pe motiv că ar dăuna patrimoniului cultural al țării nu a avut succes."

In sprijinul taierii din pensia lui X pt a adauga (nimic!) in pensia lui Y, te invit la protestul de la Marea Moschee din Constanța, pe 24.10.2019, sub sloganul "Scufundaseu pe Petrov!"

*-Bucurosi ca se taie, in fapt o circumcizie, ei nu se intreaba daca adevaratii pensionari pe legi speciale, "talibanii" vor dat tributul, in piele, inapoi?

Iulian Mareș spunea...

Nu-mi place sa o citez pe Olguta, dar pt ca multinationalele merg mana in mana cu bancile, iata situatia marsava, sigur mai putin marsava pt cei 2%, adica pt cei mai prosti decat cei mai prosti din curtea scolii:

https://www.dcnews.ro/olguta-vasilescu-mesaj-la-adresa-opozitiei-jaf-pe-fata-ce-rusine_689393.html

*Celor neconvinsi le pot da dialogul din 2014 al unui CEO Banker din ROU cu un ziarist! Asigur distonocalm!!

Liviu PO spunea...

Dupa sursa https://jurnalul.antena3.ro/stiri/externe/germania-numarul-celor-afectati-de-saracie-la-varsta-batranetii-va-creste-semnificativ-in-20-de-ani-821251.html ,rezulta ca daca ar fi sa ne luam dupa nemti,pragul de saracie in Romania ar fi 40.1% din salariul mediu net.
Conform sursei https://forum.softpedia.com/topic/1148914-salariul-mediu-net-pe-anul-2019/salariul mediu net a fost de 3,101 lei.
Prin urmare,procentul de 40.1%,"tradus" in lei este de 1,243.50 lei.
Dupa http://www.mmuncii.ro/j33/images/buletin_statistic/2019/Pensii_I2019.pdf,pagina nr.6,pensia lunara medie este de 1,138 lei.
Asadar,datele statistice care sunt considerate de unii ca fiind cele mai mari minciuni din insiruirea taxonomica:minciuni mici,minciuni mari si date statistice ,ne arata in cazul de fata ,unde ne-au adus guvernarile post-decembriste:
- o populatie imbatranita prin izgonirea a aproximativ 6 milioane de concetateni ACTIVI din tara.
- o indatorare enorma a tarii.(100 miliarde de euro care ne aduce ingrijorator de aproape de pragul "suportabilitatii de 60% din raportul PIB/datorie";in opinia mea,acest raport este falsificat de catre marile agentii de rating in cardasie cu FMI si BM,tocmai pentru a subjuga natiunile,limita suportabilitatii unei datorii fiind de 30% din PIB,respectiv in cazul nostru 200*30/100= 60 miliarde euro!!!,ce depaseste acest prag,fiind de fapt sinuciderea curata asistata...)
-transferul resurselor naturale ale tarii in maini straine de patrie si neam.
-rasul a aproximativ 60% din suprafata impadurita a tarii.(fiind din zona de munte,ieri am vazut doua masini speciale de carat busteni,incarcate cu puiet de fag,taiat pentru lemn de foc;ce-a crescut pe rasul de acum 15-20 de ani,este ras din nou...;in conditiile actuale de seceta,CAND EROZIUNEA SOLULUI PRIN VANT CRESTE EXPONENTIAL, e posibil sa nu mai lastareasca fagul pe acele terenuri,ci numai zmeurul si urzica,asa ca ne-am luat nu la revedere ,ci ADIO de la padurile patriei...)
- o populatie pauperizata in totalitatea sa...(in conditiile in care ,din prima sursa citata rezulta ca 905 euro e limita saraciei in Germania,iar din site-ul https://bnr.ro/Home.aspx observam pentru 12 sept.2019,un curs de 4.7363 lei/euro,rezulta ca 3,101/4.7363=654.73 euro,ceea ce este sub limita de saracie a Germaniei cu 250.27 euro;in atari conditii,cand UK vrea sa iasa din UE,ma intreb la 80 de ani de la declansarea celui de-al doilea razboi mondial:Totusi cine-a cistigat razboiul?)
PS
Acest dezastru economic,demografic si social este "ascuns" sub presul mass-mediei de aproximativ o luna si jumatate!!! de istoria unui tembel din Caracal,prin inocularea a adevarate lectii de cum sa devii psihopat.
Ce e asta?
Nu cumva o manipulare grosolana a acestui popor,pentru a-i vota inca o data pe cei care IN FIECARE ZI ,DIN ULTIMII 30 DE ANI ,il condamna la disparitie?
PS unu
Celebra expresie:Garda moare ,dar nu se preda!a fost inlocuita cu mai convenabila:Garda nu moare si se preda...
Sa ne fie de bine ...

avianyc spunea...

🙋‍♂️Daca la miting merg si dnii Huhurez si Leon atunci fac efortul si merg si eu.
Dar, doar ca sa-i dotez cu cate o parcarta pe fiecare inscriptionata cu o lozinca binecunoscută 🤣🙋‍♂️

Cand inventezi formule de calcul pensii militare trebuie sa tii cont si de zicala din popor ;
"mintea este folositoare,doar ca nu toti au parte de ea"🙋‍♂️

CEZAR spunea...

Chiar mai aveti dubii...??? M = m-Al(deconspirat si facut de KKo }

CEZAR spunea...

Blogger mosmartin16 ..Faciconfuzii impardonabile !
Solde compensatorii = Soldele date cu OG.7..care COMPENSAU numarul de ani pe care ii mai aveai pana la pensionare! A vizat atenuarea greutatilor ..legate de restructurarea armatei si au fost impozitate (porcii) cu 40% incepand cu anul 2000!!
Ajutoare ..bla bla ...erau un numar de solde variabil functie da anumite criterii cred ca maxim 6..acordate ca o premiere la pensionarea ..de CAL BATRAN..gloaba..!!

Mihai spunea...

Cred că taxa este ,,0" până la suma de 7000 lei. Impozitul rămâne ca pâna acum - 10% din ceea ce depășește 2000 lei. Este diferență între taxa și impozit. Așa cred eu.
În altă ordine de idei, consider că ar trebui să nu ne mai certăm între noi. Este imposibil ca pensiile să fie egale pentru oameni care au ieșit la pensie la momente diferite. Mai ales la diferențe mari de timp. Viața a demonstrat că cei care au ieșit mai târziu au avut pensie mai mare. Foarte bine. Cu ce mă încălzește pe mine că le reduce pensia la unii. Problema este că nu se mai face actualizare după salariile activilor. Cred că ar trebui să încetăm cu aceste diferențe între cei care lucrează în birouri și ce care lucrează prin alte părți. În general după o anumită vârstă ajungi să lucrezi la birou. Nu o să fi comandant de pluton, companie etc. toată viața.

Dan spunea...

Intr-o colonie mafiotizata (de rahat) in colaps (si pe cale de disparitie iminenta) doar criminalii (fara morala blestemati zilnic de poporul fugarit si infometat ) au pensii mai mari decat salariul mediu brrut pe economie! Nici o pensie de stat ( indiferent de care) nu trebuie sa depaseascâ 7000 lei! Pensia de stat nu are rol de imbogatire a smecherilor ci de trai decent! Nu ca acum cand exista zeci de mii de pensii militare de mizerie. si infometare!

liviu spunea...

La pensia bruta de 9500,se aplica impozitul de10% pentru suma mai mare de 2000=750!La pensia neta de 8750,se aplica TAXA de 30% pentru suma mai mare de7000=525!Pensie neta IMPOZITATA=9500-750=8750!Pensie noua IMPOZITATA SI TAXATA=9500-750-525=8225!!

Dan spunea...

Tehnocrat greșești. Vezi că uiți de cei 10% care sunt impozitul pe venit. 30 și 50 % sunt SUPLIMENTARI! Și sunt taxă nu impozit.
Deci se plătește impozitul pe venit , normal, plus taxa!

Liviu PO spunea...

@M
Hotariti-va!
Coeficientul de 0.5,sau 0.75?
Daca e 0.5,colonelul din exemplu va avea o pensie de 0.5*30*360=5,400 si nu de 9,450
( corect ar fi 8,100) lei...,iar adjutantul principal (nu sef) ar avea o pensie de 0.5*30*290=4,350 si nu de 7,612 lei (de fapt 6,525)...
Nu e o propunere rea,dar ce ne vom face daca solda de grad nu va mai creste ci doar solda de functie,printr-o reajustare a legii 153? (EI "E" HOTI!!!) Cand ai doua repere de actualizare e mai bine decat atunci cand ai unul cu toate ca stiti cum se spune:Cand ai doua n-ai nici una,cand ai trei,abia ai una...

Leon spunea...

https://aorr.org.ro/2019/09/12/comunicat-ancmrr-despre-dreptul-pensionarilor-militari-la-tratamente-de-recuperare/

Alexcta spunea...

Sunt de acord cu Viorel Kiss!
Unde dracului îi găsim pe cei care au lucrat în:,,Alte condiții"?

Leon spunea...

@Liviu Po, vechimea este de 35 de ani(20+1,5x10), si mai pune si OMM de 20%,iar Solda de Grad este actualizata in fiecare an proportional cu cresterea salariului minim brut pe tara conform Art.7, al.(3) din Legea nr.153/2015..!
Si cum SMin.creste in fiecare an prin HG....!!

M spunea...

@All - am scris de pe telefon, scuzați eroarea.
Vă dați seama ce simplificare?
Dar putem să luăm un coeficient variabil pentru a îi ajuta pe camarazii disponibilizați.

1. De ce am ales solda de grad?
- Pentru că soldele de funcție au o plajă largă și se complică mult.
-la trecerea în rezervă se recunoște gradul și nu funcția avută.
-mecanismul de a da tuturor maximul funcției este nenatural, discriminatoriu. Cel care deja era pe funcția maximă ca urmare a muncii și efortului ar fi dezavantajat.
-oricine își poate face calculul. Dispar complet contestațiile.
- soldele de grad sunt mai apropiate deci nu va fi un ecart mare între cea mai mică și cea mai mare pensie.
- să îi ajutăm și pe camarazii noștri cu grade mai mici!!!

2. De ce am luat anii și condițiile de muncă de muncă?
- a lua numai gradațiile știți că se ajunge la maxim uneori cu mult înaintea pensionarii. Deci anii respectivi se pierd.
- condițiile de muncă aduc un spor ușor la pensie, suficient pentru motivare dar nu atât cât să creeze ură.
- e vorba doar de vechimea în serviciu. Nu vechimea cumulată cum citește un analfabet care știe doar să jignească.

Am exclus orice spor, chiar și ăla pentru specialist de clasă ca să nu revenim la scandal. "dar de ce nu și doctoratul?" sau "oskarul"? 😀

3. Ca la americani se trece în lege ca solda de grad se actualizeaza/indexează cu cel puțin rata inflației pe anul anterior sau mai mult prin HG.

4. Orice an lucrat în plus îți aduce un spor direct la pensie de aprox. 2%. Vă amintiți de propunerea lui Tit Brăiloiu?

@Liviu PO - am înțeles.
Eu am spus la plt. adj.:
0.75 x 35 x 290 = 7612 lei

Vă rog să observați că "vechimea în serviciu pentru calcul" este 35 de ani pentru că am spus 20 în CN și 10 în CS.

Dacă avem două variabile se complică, eu zic inutil. Putem însă să luăm și varianta cu "maximul funcției corespunzătoare gradului" dar se întinde plaja și vor fi diferențe mari mari între ceea mai mare și cea mai mică pensie.

5. OMM ar trebui zic eu scos. El este practic inclus în coeficientul de calcul. E o creștere cu 0.25 a acestuia. Deci putem spune
0,75 x vechime x grad sau
0.50 x vechime x grad x OMM

1. Calculați-vă pensia că e tare simplu cu formula asta. Și vedeți dacă va avantajează. 😁 Apoi luați formula din propunerea Comisiei și încercați să calculați!

2. Magistrații și-au băgat în calculul pensiei și indemnizația de participare la ședințele CSM. Numai noi avem o voioșie să tăiem!!! 😁


ÎMI PERMITEȚI SĂ REAFIRM CĂ VĂ RESPECT ABSOLUT PE TOȚI DAR PUTEM AVEA PĂRERI DIFERITE.


PS - "Comisar"? mă onorați! 😁

Patrascioiu spunea...

Mares mai coboara stacheta.Poate vrei sa spui 2-4-6.Fa diferenta intre ajutoare si salarii compensatorii si da-i militianului Tasti-Basti cu ele peste gura.Pune-l sa citeasca ordonanta 7/1998 poate in felul acesta coboara cu picioarele pe pamant.
M@militianul ramane militian pana moare.Chiar daca la iesirea la pensie ti se acorda grad militar tu ramai tot in evidenta militienilor adica nu ai nicio treaba cu armata militara.Nici nu se poate altfel deoarece tu esti analfabet militar.Cine a venit cu initiativa de a va da grade militare a comis o grava eroare.Stand stramb si judecand drept voi nu aveti ce cauta in randul pensionarilor militari.Asa din curiozitate.Unde se afla dosarul tau?In evidenta cui te afli ca rezervist?La o eventuala mobilizare excluzand jandarmerie sau pompieri, la ce unitate militara te prezinti?

Huhu Rezea spunea...

@catalin
Citeste si tu proiectul depus la Senat... că de-aia am pus linkul în topic.
Main întâi se impozitează cu 10% pensia speciala mai mare de 2000 lei și restul, ce trece peste 7000 lei se taxează cu 30%ă

Viorel spunea...

Viorel:
Domnule Stelian PALAGHEANU,
La data de 01.07.2005, moneda națională a României, leul, a fost denominat astfel încât 1 leu nou echivala cu 10.000 lei vechi.
Leii vechi au avut putere de circulație până la data de 31.12.2006.
Pentru a se face distincție de exprimare și înțelegere între leul nou și leul vechi, leul nou a fost denumit RON.
Denumirea de RON s-a făcut pe perioada 01.07.2005 - 31.12.2006.
Începând cu data de 31.12.2006 RON-ul nu mai există ci LEUL Românesc (moneda națională).
Este greșit a folosi cuvântul RON în loc de LEU (am văzut la TV. persoane cu “carte” care mai folosesc cuvântul RON).

Radu Sas spunea...

Discuțiile inutile atâta timp cât OUG59 rămâne în picioare întărită de oug114

Vasilescu Vasile spunea...

Eu nu mai inteleg nimic!
Mai intii M lupta pentru mentinerea sporurilor si functiei detinute in pensie, impotriva uniformizarii pensiilor prin eliminarea sporurilor si acordarea functiei maxime la toti:

"M spunea...
Asa ca unul care a stat la birou sa aiba pensie egala cu unul care isi risca viata zi de zi!
Pohta ce au pohtit guleratii sprijiniti de Olguta!"

"M spunea...
Cand am lucrat in operativ am lucrat si pentru beneficiul asta la pensie. Acum imi spui ca am fost un idiot ca mai bine stateam in birou?"


Mai apoi M vine cu propunerea stabilirii si actualizarii pensiilor strict numai pe baza gradului detinut. Eliminindu-se sporurile si, in special, functia detinuta. Adica exact ceea ce combatea mai inainte : "Asa ca unul care a stat la birou sa aiba pensie egala cu unul care isi risca viata zi de zi!"

"M spunea...
Uite o propunere constructivă :
Pensia brută = 0,5(nr.ani serviciu CN + 1,25 x ani serviciu CD + 1,5 x ani serviciu CS + 2 x ani serviciu AC) X solda de grad
-se actualizează cu solda de grad a activilor
- nu se mai ia în calcul nici un spor nici măcar ăla de specialist de clasă,
Un colonel cu 30 de ani vechime (20 în CN și 10 în CS (am luat o solda de grad egala cu 360 lei).
0,75(20 + 1,5 X 10) X 360 = 9450 lei.
Plutonier adjutant șef 7612 lei. La solda de grad 290 lei.
După cum se vede cresc mai ales pensiile gradelor mai mici și nu mai apar diferențe."


Care-i adevarata dorinta a lui M???

M spunea...

@Leon - multumesc frumos de ajutor. Asa este!

M spunea...

@Iulian Mareș - cred ca trebuie sa ne intalnim! Daca tot zic geniile ca suntem tot unul!
Doamne, oamenii astia au avut arma pe mana!

avianyc spunea...

@ Mares & M
Daca parcurgeti comentariile precis vi se deschid noi orizonturi despre lumea in care traiti.

https://www.facebook.com/223617554468082/posts/1413826745447151/?sfnsn=mo

Viata grea pentru romanii nevoiasi ,oriunde s-ar afla !

Iulian Mareș spunea...

M,
Și unde mai pui că mama proștilor este mereu fertilă! 2% din Armata Populară! Unora kiar li se potrivestc versurile
De ce m-ați dat de lângă voioi, De lângă voi, de-acasă?
Sa fi rămas...
plugari, buni în brazdă!
*Sa vezi ce circumcizie le va face alde Sică-Mandolină/DSS & Bârnă, finul SRI!
**Mai este aici un iobag (din cei 2%) căruia îi place când i-o trage groful (multinaționalele) de vrea să vină cu măscări la miting în loc să-și scrie pe frunte rumîn! Atât pot și ei!

M spunea...

@Vasilescu Vasile - dorința mea e să ieșim din logica păguboasă a urii.
Dacă ești atent am băgat condițiile de muncă pe care propunerea Comitetului le ignoră.
Deci cel de la birou are șanse mai mici de a avea CS sau CD.

In general la o discuție poți să ai două atitudini :
- de tipul "ba, ce prost ești, un incompetent, nu e bine"
- sau să încerci să ai cu o soluție.

Cu respect, aveți o soluție?
Să fie avantajoasă și pentru actualii activi, și pentru cei cu sporuri, și pentru cei care au trecut în rezervă acum mai mulți ani și nu au prins sporurile, și pentru disponibilizați, și pentru cei pe medical?

Iulian Mareș spunea...

I-"UN INTERVIU SOCANT SI DIABOLIC : DICTATURA GULERELOR ALBE

În vreme ce românii sunt hipnotizaţi de campanii electorale, se trag sforile de către grupurile financiare care se pregătesc să cumpere activele majore ale ţării, în regim de solduri.
O să vă invit să urmăriţi o discuţie purtată de mine cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2014, şi o să vă las să trageţi concluziile.
Nu contează banca unde lucrează acest om, ci pur şi simplu, strategia amplă, pusă la cale peste capetele noastre, care par să nu se mai dezlipească de manipulările şi circul campaniei electorale.
Un fost şef de la CIA spunea: „Dacă ştii cum şi cu ce să manipulezi atenţia cetăţeanului, şi pui în stanga lui un spectacol de circ, nu o să observe portavionul din dreapta lui”.
UI:
Cum priveşte banca şi grupul financiar din care faceţi parte, ce se întâmplă în România, în plan economic şi politic?
Bancher:
Suntem încordaţi însă extrem de motivaţi, întrucât aşteptăm producerea momentului la care lucram de circa 5 ani. Banca noastră şi-a redus extrem de mult expunerea în România, a închis robinetul creditării, şi am trimis către headquarter-ul grupului cât de multă monedă euro am putut. Repet, aşteptăm acum producerea rezultatului muncii noastre, în cadrul unui plan la care participă extrem de multe grupuri financiare şi bancare externe.
UI:
Adică concret în ce constă acest rezultat pe care îl aşteptaţi? Speraţi în revenirea economică a ţării? Veţi relua creditarea?
Bancher:
Naivitatea este o slăbiciune de caracter a românilor. Mă întrebi dacă sperăm în revenirea economică a ţării? Păi noi speculăm şi vom câştiga enorm de mulţi bani, tocmai în momentul în care economia naţională românească va atinge punctul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de creşterile economice din 2014 sunt lansate concertat de analişti, pentru că aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care îl vom face, când balonul speculativ imobiliar şi al cursului valutar ne va indica faptul că suntem pe trendul câştigului maxim.
Mă întrebi dacă vom relua creditarea? Creditarea în România s-a făcut cu cap. Este adevărat că şi guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci când ne-am consolidat şi ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenţa totală a populaţiei active, a forţei de muncă româneşti.
UI:
În se sens v-aţi asigurat dependenţa lor totală?
Bancher:
Simplu. Populaţia României (românul în general) are un singur bun de preţ care ne interesează pe noi
bancherii: activele imobiliare. Mai există şi forţa de muncăa individului, însă aceasta, după ce l-ai prins în mreje, este utilă de speculat, pentru că acel individ va munci perpetuu pentrunoi.
Trebuia să ajungem cumva la aceste active imobiliare ale românilor. Normele BNR şi legile nu ne permiteau să putem acorda în masă credite ipotecare, plus că aceste credite ipotecare nu erau 100% avantajoase pentru noi. Aşa că am profitat de lentoarea în decizie a BNR şi am investit masiv în publicitate pe segmentul creditului de consum. Ştiam încă de la bun inceput faptul ca, cei cărora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse să le restituie, astfel încât, coroborat cu faptul că ştiam încă din 2008 ca această criză financiară va lovi şi România, am calculat totul extrem de bine.
Nu trebuie să fii geniu bancar ca să îţi dai seama că într-o ţară precum a voastră, pur şi simplu efectele crizei urmau să fie devastatoare, pentru că:
1 nu mai produceaţi nimic;
2 pieţele emergente sunt dominate de multinaţionale, legate de grupurile financiare şi bancare pe care noi le reprezentăm
Urma să aveţi în 2009 un an electoral în care, pe fondul disputelor politice, era de anticipat că vă veţi săpa singuri groapa. La acest din urmă punct recunosc că a trebuit să ne implicăm, pentru că, dacă în 2008 actualul preşedinte avea o cotă de popularitate de vreo 60%, noi trebuia să încingem campania, pentru a împinge politicienii să ia măsurile pe care noi le aşteptam.

Iulian Mareș spunea...

II
"UI:
Ce măsuri aşteptaţi să ia politicienii? Spuneţi că aţi manipulat partidele ca să vă atingeţi scopul economic?
Bancher:
Hai să ne gândim puţin. Noi nu a trebuit decât să încingem spiritele şi să creăm un cadru în care oponentul în alegeri alactualului preşedinte, să recupereze handicapul de imagine, astfel încât să creăm românilor şi politicienilor impresia unei lupte strânse. Iar de aici până la luptele politice din Parlament care au întunecat minţile tuturor partidelor, a fost doar un pas, să decisiv a fost momentul în care ţara voastră a rămas fără Guvern. Atunci, şi acum în acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical şi total la mâna noastră, întrucât are nevoie de banii noştri pentru a plăti salariile, pensiile, etc. Voi v-aţi ales cu spectacolul din presă, noi ne alegem cu banii şi câştigurile. Practic România este a noastră, iar dependenţa voastră de noi va deveni totală. Actualul preşedinte ne-a pus puţin în dificultate atunci când a venit cu guvernul
PSD-PDL, pentru că ceea ce noi ne doream era instabilitate economică şi politică. A trebuit să presăm extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental să se producă, să cadă Guvernul, să se amâne sosirea tranşei de bani de la FMI, însă până la urmă, cunoscând mentalitatea colerică romanească, am reuşit.
UI:
Nu îmi vine să cred. Este evident că suntem naivi şi stârnim furtuni în paharul cu apă. Hai să revenim puţin la acea legatură între casele românilor şi creditul de consum.
Bancher:
Îţi spuneam că în 2008 am dat masiv credite de consum, atât bugetarilor cât şi angajaţilor din sectorul privat. Atracţia era mare întrucât nu trebuiau să prezinte garanţii, însă noi ştiam că în 2009 ne vom atinge scopul. Şi, într-adevăr, pe fondul crizei economice, au explodat restanţierii. Asta înseamnă că oamenii nu şi-au plătit ratele către bănci, iar noi am trecut la executare silită. Aici am avut iar nevoie să ne concertam eforturile astfel încât să nu existe grupuri financiare româneşti, companii sau persoane private, care să ne strice planurile, întrucât riscam să ne trezim că vin să cumpere activele imobiliare scoase la vânzare. Aşa că a trebuit să lovim şi mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri să se lupte pentru supravieţuire şi să nu aibă lichidităţi pentru a cumpăra nimic. A trebuit să-i facem să devină preocupaţi de grija zilei de mâine, iar sub teama falimentului ne-am eliminat competitorii.
Şeful BRD Soc. Gen. spunea într-un ziar românesc că este momentul să ne eliminăm competitorii. Exact asta facem, vă eliminăm din jocurile economice din propria voastră ţară."

Iulian Mareș spunea...

III
"UI:
Aţi eliminat concurenţa autohtonă blocând creditarea pentru firme şi blocând piaţa executărilor silite?
Bancher:
Corect. Şi nu a fost greu. Pe o piaţă internă gâtuită de blocajul financiar, firmele româneşti au fost sufocate de lipsa lichidităţilor, iar guvernul din 2009 a fost lăsat fără nicio posibilitate de a asigura resursele financiare. Dacă într-o ţară guvernul nu are bani pe care să-i injecteze în economia naţională, iar noi bancherii vă blocăm accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradină de flori, expusă arşiţei zilnice, pe care nu o mai udă nimeni şi care până la urma va muri. De aceea spuneam că a trebuit să ne agităm puţin pentru a împiedica acest guvern din 2009 să pună în aplicare măsurile economice, şi să abatem atenţia asupra luptei din campania electorală. După ce ne-am asigurat că pur şi simplu nu va exista riscul să apară intruşi care să cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vânzare de executorii noştri bancari, am început să trimitem pe bandă rulantă dosarele celor care au luat credite de consum, către executori. Nimeni nu a sesizat faptul că nu ne interesa de fapt să le vindem casele, ci să manipulăm piaţa imobiliară, să o tragem în jos, asigurându-ne în acelaşi timp că la momentul potrivit, când curba prăbuşirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din ţările noastre de origine să cumpere masiv şi la preţuri de nimic aceste active.
Te asigur că în 2014 un apartament cu trei camere care în 2008 era evaluat la 150.000 euro, va fi scos la vânzare, la executare silită, la preţuri de sub 30.000 de euro şi nu va veni nimeni să cumpere, pentru că în 2014 toţi vor fi preocupaţi să ţină banii deoparte pentru ziua de mâine. Va fi momentul perfect să cumpărăm totul pe nimic. Românii vor deveni chiriaşi în propriile case, pentru că acesta a şi fost obiectivul nostru primordial, şi anume achiziţiile la preţuri infime. Pentru asta era obligatoriu să ducem piaţa imobiliară la un maxim, pentru ca pe fondul prăbuşirii acesteia, noi să culegem caimacul. Şi la plan se adaugă şi presiunea pe moneda voastră naţională.
UI:
Ce presiune? Văd că acum leul se întăreşte, deşi, într-o ţară care nu produce nimic, aflată în criză politică, lovită de criza financiară, nu îmi explic care poate fi suportul de întărire a leului.
Bancher:
Păi este vorba de aceeaşi reţetă, care se învaţă la orice curs de MBA. Aşa cum piaţa imobiliară a fost dusă de noi la maximuri ireale, pentru că trebuia să vă dăm credite la valori foarte mari, ca să aveţi pe următorii 30-40 de ani de plătit rate uriaşe către noi, pentru a deveni în acest interval de timp atât proprietarii caselor voastre, dar şi asigurându-ne că veţi munci voi şi familiile voastre pentru noi, pentru a plăti aceste rate ireale, tot aşa, bula speculativă a monedei naţionale trebuie manipulată, însa în sens invers. În cazul speculaţiilor pe moneda naţională, trebuie să ducem leul la un nivel minim, cât mai mic posibil, lăsându-l apoi să explodeze, să urce la valori mari, valori reale, undeva către peste 5 RON pentru un euro. Adică vom face euro atât de scump încât să nu vă puteţi permite să cumpăraţi activele imobiliare scoase la executare silită,
nici când ele vor avea valori în euro relativ mici, dar şi pentru ca micimea salariilor românilor, salarii plătite în lei, să facă din rata către banca un coşmar al vieţii de zi cu zi.
Totul legal, profitând de naivitatea generală, de eternele lupte politice şi de tot acest context românesc, in care din 2006 lucrează pentru noi şi în interesul nostru. Iată ca ieri euro era deja la 4,51 lei. componentă a unui plan. Când va fi detonat?"

Iulian Mareș spunea...

III
"Bancher:
În ciuda galopului înregistrat de alte active din aceeaşi clasa de risc în ultimele zece luni, leul nu are cum să participe la această revenire, fiind evident pentru orice începător că este totul o bulă speculativă. „Investitorii urmăresc cu îngrijorare mai întâi derularea acordului cu Fondul Monetar Internaţional, iar mai apoi turbulenţele de pe scena politică”, spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre
cele mai mari bănci de investiţii britanice. El consideră că euro ar putea să coboare spre 4,1 lei. Balon de sapun , care este un element al sarjei finale de cumparare a României la OUTLET.
Pentru că de fapt, prin încingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfectă că nimeni nu mai are timp să ne strice planurile.
UI:
Ce veţi face cu alte active, cu casele românilor?
Bancher:
Păi este esenţial să controlăm aceste active, întrucât ele sunt o monedă de tranzacţionare pe pieţele internaţionale. Uitaţi-vă la Dubai, acolo unde expunerile băncilor noastre se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile. Pierderile se acoperă prin creşterea ritmului de exploatare a muncii celorcare au credite la bănci. Ei trebuie constrânşi să lucreze mai mult şi să plătească rate mai mari către noi. Având în mână bunul cel mai de preţ al unui om – locuinţa – acesta va munci pentru noi.
libertate în care mintea şi atenţia cetăţeanului este atrasă de lupta politică, fără ca cineva să mai aibă timp să se gândească la ce li se întâmplă cu adevărat. Iar când se vor trezi va fi de fapt foarte târziu.
Nouă ne trebuie să exploatăm forţa de muncă a romanilor să ne plătiţi nouă mai mult.
UI:
Mai am o singură întrebare. Spuneţi că aţi contribuit laîncingerea campaniei electorale, pentru că trebuia să sădiţi sămânţa unei confruntări politice puternice, întrucât instabilitatea politică era necesară.
Concret, aţi plătit politicieni români să pună umărul la actuala criză politică?
Bancher:
În mod evident, în 2007 şi 2008 am sprijinit şi susţinut politicieni care aveau acces la frâiele guvernării, ca să fim lăsaţi să derulăm amplul program de acordare masivă a creditelor de consum. În 2009, fiind an electoral, grija noastră a fost să alimentam puternic apariţia unui contracandidat puternic pentru actualul preşedinte, care avea o cotă mare de popularitate, şi am reuşit. Mult mai uşor şi mai ieftin decât ne imaginam. Să ne înţelegem: nouă nu ne pasă cine va ieşi preşedinte pentru că oricum sunteţi la mâna noastră în plan guvernamental. A fost mai uşor pentru că aveţi în România o pasiune extrem de mare să vă consumaţi energiile fix în direcţiile care nu vă aduc avantaje, care vă îngroapă şansele la un viitor mai bun. Suntem şi noi uimiţi de modul în care marea masă a jurnaliştilor ne-au făcut misiunea mult mai uşoară, implicându-se emoţional în această campanie electorală, doar pe fondul ideii că actualul vostru preşedinte trebuie dat jos, fără să aibă niciun fel de viziune economică asupra realităţii."

Iulian Mareș spunea...

IV
"Bancher:
În mod evident, în 2007 şi 2008 am sprijinit şi susţinut politicieni care aveau acces la frâiele guvernării, ca să fim lăsaţi să derulăm amplul program de acordare masivă a creditelor de consum. În 2009, fiind an electoral, grija noastră a fost să alimentam puternic apariţia unui contracandidat puternic pentru actualul preşedinte, care avea o cotă mare de popularitate, şi am reuşit. Mult mai uşor şi mai ieftin decât ne imaginam. Să ne înţelegem: nouă nu ne pasă cine va ieşi preşedinte pentru că oricum sunteţi la mâna noastră în plan guvernamental. A fost mai uşor pentru că aveţi în România o pasiune extrem de mare să vă consumaţi energiile fix în direcţiile care nu vă aduc avantaje, care vă îngroapă şansele la un viitor mai bun. Suntem şi noi uimiţi de modul în care marea masă a jurnaliştilor ne-au făcut misiunea mult mai uşoară, implicându-se emoţional în această campanie electorală, doar pe fondul ideii că actualul vostru preşedinte trebuie dat jos, fără să aibă niciun fel de viziune economică asupra realităţii.
Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Băsescu, iar restul l-a făcut mass-media şi naivitatea voastră, de la sine. Anul 2010 a adus şi răsplata pentru munca depusă de noi în ultimii 4 ani, pentru că vom aduce România la statutul de ţară total şi, cel mai important, ireversibil dependenta de frâiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau să par cinic însă, în 1989 toate activele ţării erau 8 ale clasei proletare, adică de fapt ale nimănui, fiind controlate de o mână de oameni care decideau în această ţară şi pentru a căror bunăstare muncea întreaga naţiune.
AICI NU SUNT DE ACORD: DACA ACTIVELE ERAU ALE NIMANUI, CONTROLATE DE O MANA DE OAMENI, DE UNDE S-A FURAT PANA ACUM SI DE UNDE SE MAI FURA ACUM?
La 24 de ani veţi fi ajuns fix în aceeaşi situaţie, adică nimic nu va mai fi în proprietatea voastră, dar în acelaşi timp veţi munci să vă plătiţi datoriile. Iar economia naţională va fi dominată de multinaţionalele
controlate indirect tot de către noi, în vreme ce falimentele firmelor româneşti, deţinute de români, vor continua şi în 2014, întrucât fără finanţare, fără credite şi cu un guvern care nu are resurse financiare, nu există şanse de supravieţuire.
Astfel încât tinerii români vor avea doar două opţiuni: angajaţi la Stat sau angajaţi la multinaţionalele străine. În ambele variante numai noi câştigăm."

Iulian Mareș spunea...

avyonik,
2% se hranste din youtube si facebook! De ce?
Viata este grea, dar cand amaratii societatii isi cumpara smartfone in rate, cum este?
Nu ma mai cert cu tine caci nu are rost, sunt prins cu un roman nebun, stabilit in DEU, care scrie ieu/io vs eu, ieste vs este si romin vs roman, ia vs ea....si exemplele pot continua!

avianyc spunea...

Precizari importante ale ministrului muncii.
Ascultati cu mare baģare ďè seama iñteŕviul.

https://www.stareanatiei.ro/2019/09/ministrul-muncii-la-cafeneaua-natiei/

CEZAR spunea...

vineri, septembrie 13, 2019
M spunea...
Respect, aveți o soluție?
Să fie avantajoasă și pentru actualii activi, și pentru cei cu sporuri, și pentru cei care au trecut în rezervă acum mai mulți ani și nu au prins sporurile, și pentru disponibilizați, și pentru cei pe medical?
----------------------------------------------------------
DA AM O SOLUTIE !!!
LEGE NOUA CU MOMENT T-0...
NB
Retine ca NU TREBUIE sa tot castige cei care prin legi imorale date cu dedicatie au tot castigat ! Pot LINISTITI SA MAI SI PIARDA SA REVINA LA NORMAL...chiar este OBLIGATORIU!!

Huhu Rezea spunea...

@M
Conditiile de munca nu sunt reglementate nici de legea pensiilor și nici de legea salarizării.
Ele se acorda în baza Hg 1259/2001 cu modificările ulterioare.
Asa că nu are nicio legătură propunerea CCMRR cu acordarea CD sau AC.
Reluarea procesului de actualizare a pensiilor în plată este benefica și pentru cei care nu s-au pensionat încă. Creșteri de solde de functie vor fi și după ce se vor pensiona ei. Nu știu ce tăieri zici ca le introduce noua reglementare.
Introducerea sporului OMM în pensia netă calculată potrivit OUG 59/2017 este o prostie a Caselor de pensie care trebuie corectată pe calea instantelor judecatoresti

brenda spunea...

unde este oug promis de urgenta

Vasilescu Vasile spunea...

Pentru M
Propunerea "comitetului" nu ignora conditiile de munca. Ele sint in vechimea de calcul a pensiei.

Sansele ca "cel de la birou" sa aiba CD sint , intr-adevar , mici. Pentru ca are CS! In armata mai exista doar citeva activitati , locuri de munca , functii si arme care au numai CD... Aproape toata lumea are CS. Pentru documentare exista o hotarire de guvern care stabileste aceste lucruri. Nu va mai documentati numai dupa documentele congresului al 14-lea , sau dupa articole de ziar.

In concluzie , propunerea ca pensiile sa se stabileasca numai pe baza soldei de grad , este o mare prostie. Deoarece solda de grad nu stabileste o departajare in functie de atributiile si munca depusa! O astfel de departajare o face numai solda de functie!

Dilema dvs. cu "In general la o discuție poți să ai două atitudini :
- de tipul "ba, ce prost ești, un incompetent, nu e bine"
- sau să încerci să ai cu o soluție." , deci dilema dvs. are un singur raspuns ...va incadrati foarte bine la prima liniuta!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
cu regret iti spun ca repeti mereu aceeasi prostie si te astepti la efecte diferite!
Ce dracu sa castigi tu cu 5/7 vekime in fata unuia care o are completa?

M spunea...

@Huhurez - propunerea Comitetului este de a micșora baza de calcul dar de a lua valorile din 2022. Este OK pentru cei deja pensionați dar prost pentru cei activi. Calculați va rog o pensie a unuia pensionat în martie 2022 cu cele două formule.
Am luat în calcul grupele de muncă pentru că ele sunt reglementate de foarte mulți ani (nu știu când s-au introdus dar mă bazez pe experienta dumneavoastră) și atunci ele pot fi evidențiate și la cei pensionați acum mai mulți ani. Am plecat de la observația că cei pensionați mai de mult nu beneficiază de anumite sporuri pentru că pur și simplu nu erau reglementate când erau activi.

@Vasile Vasilescu - un dialog înseamnă ca fiecare să încerce să îi înțeleagă argumentele celuilalt și nu fiecare să rămână cramponat în propriile idei. Asta dacă le are. Domnia ta nu prea dai dovadă nici de a înțelege dialogul nici de a emite idei.
Vrei o departajare in functie de atributiile si munca depusa? Atunci mergem la "contributivitate".

Dacă toți din Armată ai CS atunci cu atât mai bine. E adevărat că încep să fiu invidios. Am auzit pe cineva spunând ca și "toți cei din MAI au CS".

Eu raman la opțiunea mea : L223 așa cum a fost ea făcută. Dar asta nu înseamnă să nu gândesc și alte variante. Dacă ați avea cu ce ați face același lucru! 😁

Dovediți că aveți neuroni funcționali și explicați propria observație : Propunerea "comitetului" nu ignora conditiile de munca. Ele sint in vechimea de calcul a pensiei.

Huhu Rezea spunea...

@m
Baza de calcul a pensiei militare este reglementată de art 28, modificat de OUG 57/2015.
Propunerea Comitetului nu vizează acest articol. Crezi că îți merg neuronii?
Condiţiile de muncă măresc vechimea cumulată a pensionarului militar şi procentul de pensie, până la plafonul de 85% din baza de calcul.

Legea 153/2017 a restabilit rolul principal al soldei de funcție în compunerea soldei lunare, în detrimentul sporurilor, spre disperarea gulerelor albe care au tot fentat legea salarizării de după anul 2009.
Pentru că legea le-a stricat ploile, au emis OUG 59/2017, pentru ca pensionarii să nu beneficieze de reluarea creșterilor soldelor de funcție începând cu anul 2018.

Gigi spunea...

Da,așa este patroane, OUG 59,a fost lovitură de grație dată de nemernicii gușați în frunte cu bombonica roșie(la propriu și la figurat).
Dacă s-a deschis sezonul la înjurături,putem începe!
Oricum,din punct de vedere politic,personajul în cauză,este terminat! Și cât de curând va veni și nota de plată pt.toți care ne-au făcut rău.Să nu creadă cineva că nu va achita această factură.

M spunea...

@Huhurez - OK.

M spunea...

Pentru iubitorii de PSD:

Am fost nu un iubitor de PSD dar sigur nu un iubitor de PDL și USR. Am mai criticat PSD dar sub condiția de a o liniști pe Olguța probabil că erau opțiunea mea la viitoarele alegeri.

Cu noile atacuri la adresa militarilor au ieșit definitiv din opțiunile mele.

Sa se gândească bine dacă domnii Cezar sau Avianyc vor deveni votanți PSD. Dacă da, atunci politica PSD e de succes.

Cand te laudă dușmanii înseamnă că faci o greșeală. Când PNL-iștii laudă măsurile PSD de taxare a pensiilor militare și mai ales de ciumpăvire a bazei de calcul ceva nu e bine!
În weekend m-am întâlnit cu unii foști colegi, încă activi. Le-am pus în față propunerea de tăiere a pensiilor elaborată de Comisie lui Leș.

Am mai spus-o : dacă dai ceva cuiva nu e sigur că te votează dar dacă îi iei ceva cuiva sigur nu te mai votează!
Aștept ode închinate lui Dăncilă semnate de Avianyc!!! 😁

Huhu Rezea spunea...

@M
Ești culmea!
Ia dta creionul chimic și explica-ne care dispoziție din Proiectul Consiliului lui Leș taie din baza de calcul a pensiei militare.
Mai și răspândește neclarități evidente pe care le ai.
Ori, faci confuzie cu proiectul lui Orlando.

corcodel 1 spunea...

Explicati prostalaului de M ca:
- seful SMAp ar avea, in prezent, o pensie neta de vreo 17.100
----- dupa o actualizare pe ordonanta CCMRR ar avea o pensie neta de vreo 20.100 (crestere cu vreo 17,5%)
----- cam asa ceva s-ar intimpla la toti cei iesiti la pensie dupa 15.09.17 (cu limitarea net la net)
----- cam asa ceva se va intimpla si cu cei care vor iesi la pensie in viitor, dupa o prima actualizare a pensiilor lor

- impricinat "vechi" fara sporuri, in prezent, o pensie neta de vreo 3.400
----- dupa o actualizare pe ordonanta CCMRR ar avea o pensie neta de vreo 10.200 (crestere cu vreo 200%)

- impricinat "vechi" cu sporuri de 100%, in prezent, o pensie neta de vreo 6.700
----- dupa o actualizare pe ordonanta CCMRR ar avea o pensie neta de vreo 10.200 (crestere cu vreo 50%)

Huhu Rezea spunea...

@corcodel
Precizează ca ar fi vorba de actualizările soldei de functie din anul 2022.
Ptiuuu, păi inseamnă că vor fi taxate cu 50% si pensiile celor care acum au 3000 lei. :) :) :)

M spunea...

@Corcodel

Ati verificat PERSONAL datele? Simularea facuta da cu totul alte rezultate!
Sunt de acord sa accept un calcul facut COMPARATIV! Cel facut de un fost cadru al CPS arata ca creatia CCMRR este in dezavantajul a 70% din pensionari.

Ati copiat ca un prostalau scrierea lui Mos Alecu. Pot sa spun si eu: unuia cu pensia de 3423 lei dupa recalculare o sa ii ramana 2123 lei (pierde 62%). Nu uitati ca Mos Alecu era cel care la impozitarea lui Orlando zicea ca se deduce 7000 si apoi se scad inca 7000.

Pe scurt: ciordacii de la PSD au format un grup infracțional sa mai fure ceva! Sa fie clar:
A + B + C + D + E + F > A + B + C.

Nepotul meu a inteles. Dar el nu e ciordac psd-ist!

Eu vad o rezolvare simpla: aia de sunt cu ciordacii sa li se recalculeze dupa creatia CCMRR, iar noi, sa ramanem pe L223 asa cum a fost ea facuta! Va promit ca eu nu am sa ma inec de ura daca ala cu 3.400 dupa o actualizare pe ordonanta CCMRR ar avea o pensie neta de vreo 10.200. Sa ii traiasca si sa fie fericit!

@Huhurez - o analiza interesanta, dar nu completa, gasiti aici: http://www.in-cuiul-catarii.info/2019/08/24/pensii-militare-ca-la-erevan-16450

corcodel 1 spunea...

M-ule ti s-a mai spus si pe aici ca esti un nepriceput care invirte niste vorbe...

Ce era acel "fost cadru al CPS? Furier cu cafelele sefei?

Daca nepotu-tu a inteles inseamna ca e prost ca si tine!

Spune-i fostului cadru de la CPS ca acordarea functiei maxime, impreuna cu cresterea procentului de calcul si , mai ales , eliminarea limitarii pensiei nete la netul soldei face ca toate pensiile se creasca.

Iti repet : "Nu mai fi prost!". Pentru ca asta este greu de remediat , nu mai demonstra ca esti prost!

Huhu Rezea spunea...

@corcodel
Poti fi dur în exprimare și fără să jignești omul.
Proiectul, în forma publicată de Consiliu nu înlătură plafonul cuantumului net pentru pensiile stabilite după 15 09 2017. Aci cred ca bate @M cu aluziile.

corcodel 1 spunea...

Articolul 60
(1) La STABILIREA pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.

Actualizarea propusa in proiect este STABILIREA pensiei?
Nu este!
Asta insemnind ca nu i se aplica art.60, alineatul 1!

M spunea...

Da, domnule Huhurez, și acolo. Plafonul rămâne.
In plus e ciudată ideea de a stabili pensia după o formulă și apoi de a o "recalcula" după altă formulă.

Principiul clamat e "la funcție egală... bla, bla, bla" dar când e să recalculam nu ținem seama de funcție ci luăm direct funcția maximă.

Mai am o întrebare, că tot îi dau înainte cu NATO cei din Comisie:
E vreo țară NATO care a recalculat pensiile deja în plată? Una singură!!!! Sau dăm exemplul NATO doar când ne convine?


PS - @Huhurez - pe bună dreptate m-ați atenționat când am sărit calul și am răspuns mai "colorat".
Cred însă că este inadmisibil să jignim rudele celor care scriu pe aici mai ales dacă e vorba de un copilaș de 8 ani.
E a doua oară când se întâmplă asta. Întâi mi-au fost jigniți copiii, acum nepotul.
Închei spunând : rămâne să apreciați domniile voastre câtă credibilitate are un om care are ca singur argument injurarea unui copilaș. Poate sunteți și domniile voastre bunici!

Iulian Mareș spunea...

Civil & Dembele,
Fals scrii tu! Daca am dat nume, tu vrei și sursa?
La ce-ți folosește ție, când afli prea târziu?
Ți-am mai zis sa te bagi in seamă cu alogeni de-ai tăi!

Huhu Rezea spunea...

@Corcodel
Ai sesizat corect!
Autorii proiectului încearcă o șmecherie prin care la prima actualizare de după stabilirea pensiilor deschise după 15 sept 2017 să scape de plafonul soldei nete.
Nu am vrut sa fiu eu primul care le devoaleaza această intenție care le-a fost sugerat ă de cei care urmează sa se pensioneze

corcodel 1 spunea...

Pentru Huhu Rezea...
Singurul lucru pe care l-am sesizat este ca nu ma pot lua decit dupa singurul , dintre multii postaci pe internet , care stie ce spune , si spune ce stie! Singurul , dupa cunostintele mele , care a tradus acel proiect de ordonanta , pe intelesul tuturor , imediat dupa aparitia lui!
Este adevarat ca individul devine tare spurcat la gura cu cei care insista sa-si demonstreze prostia! Numai cu aceia , si numai dupa ce incearca , civilizat , sa le arate ce scriu legile!

Am mai sesizat si ca nu ati vrut sa fiti cel care devoaleaza intentia celor cu acel proiect de ordonanta ! Am sesizat asta mai ales din taria cu care sustineti prostia lui M , corectind spusele mele : "Huhu Rezea spunea...
@corcodel
...Proiectul, în forma publicată de Consiliu nu înlătură plafonul cuantumului net pentru pensiile stabilite după 15 09 2017....".
Asta fiind doar una din multele sustineri cu acelasi inteles!

Huhu Rezea spunea...

@Corcodel
Formal nu înlătură plafonul net la stabilirea pensiei militare, asa cum au scris în art. 60 alin (1), dar îl elimină ulterior, la prima actualizare conf alin(2).

ifrim spunea...

Da Doamne sa platesc si eu taxa!

Leon spunea...

@Ifrim, sa nu scada plafonul la ...4000 de lei..:)).

Huhu Rezea spunea...

Vor fi taxate și indemnizațiile fostilor președinți.
Totuși, Orlando s-a gândit sa nu afecteze partea contributivă a pensiei speciale.

ifrim spunea...

@Leon.Comentariul meu ramane valabil si in situatia ca scad plafonul la 4000!

M spunea...

Cand se discuta legea salarizarii, cineva ne promitea ca o sa urmeze legea pensiilor militare.

"Sa aveti si dumneavoastra pensii normale, ca toti ceilalti, 45% din solda. Dar stati, ca v-ati bagat decoratia (se referea la OMM) si sporul de siguranta nationala. Bine! Atunci 65% din solda. Tara va este recunoscatoare pret de 20%."

Ma intreb oare cat o fi in procente solda de funcţie lunară brută maximă cumulată? din solda unuia activ in 2022?
Parca vad ca 65%! 😁