Un produs Blogger.

luni, septembrie 02, 2019

LADPM difuzează în online un nou draft de ordonanță de urgență pentru modificarea L 223/2015

133 comments
Textul draftului este  o variantă redusă a textului la care a lucrat Consiliul Consultativ al ministrului Leș. 
Lipsește reglementarea privind reintroducerea actualizării pensiilor militare.  In schimb vrea să dea o normă interpretativă a art. 14 din  din OUG nr. 57/2015, privind indexarea de 5% din anul 2016, pentru a-i scoate din ridicol pe finanțiștii și juriștii de la MApN și SRI care abuziv au exclus-o din cuantumul actualizat la 30  06 2017 potrivit art. 60 al L 223/2015, coroborat cu L 152/2017.
Draftul este semnalat pe mai multe site-uri de amicul nostru Potecarul.




133 de comentarii:

brenda spunea...

apa de ploaie

Leon spunea...

@Brenda, nu este deloc "apa de ploaie"(..la seceta cumplita din sudul tarii ar fi necesara..!), dar ia citeste pct.2 de la Art.30, si o sa observi ca multe pensii vor creste cu procentele acordate peste procentul de 85% pentru pensia suplimentara si/sau CIBS, de la data aprobarii si publicarii OUG in Monitorul Oficial..!

GO spunea...

Precizez ca nu este difuzata online! Are caracter ultrasecret! Proiectul este ... "imprumutat" de rezervisti de bine, de la reprezentantii M.Ap.N. care se fac ca negociaza cu CNMRR! Ordonanta a fost negociata pe usa din dos, fara stirea altor membri ai CNMRR, cu exceptia unora din cadrul LADPM. Ceilalti membrii din CNMRR - cum ar fi AORR, ANCMRR, APTO etc. habar nu au ca au fost lucrati pe la spate! Pretul tradarii: recompensa pt. unul dintre initiatori care "a luptat" cu darzenie in economia nationala. Fapt pt. care ordonanta are ca prim punct, chiar recompensarea celor care si-au ruinat sanatatea ca ... directori si alti stabi, in uzinele de armament si tehnica. In rest, vechiul tertip: guvernul ne da ce au cerut reprezentantii nostri, adica ... retrocedarea indexarilor, noi pozând astfel in multumiti ca nu ni se actualizeaza pensiile prin abrogarea prevederilor malefice din OUG 59/2017 si OUG 114/2018! Am fost din nou ... făcuți și tot pe la spate, ca de obicei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ONORABILE, hai sa fim seriosi ca astia ne-au tradat pentru scaune de parlamentari promise de PSD, daca ne inseala cu prostii! Saptamani si saptamani de lucru, de dimineata pana seara (baute cu srigaturi si potoale din pomana PSD, ca eu stiu si de asta)doar pentru prosteala asta? Haideti sa va mai zic ceva: La cate injuraturi le incaseaza Generalul Oprea, de pomana pur si siplu, ca le-a facut un bine si are intentia sa faca si ma bine, dar ei nu vor, meritam sa fim casapiti! Sunt voci de revolta care ne acuza pe majoritatea ca ne taiem singuri craca din din interior, cauza unor iresponsabili cu pensiile uriase, sau pur si simplu lasati prostiti de niste manipulatori cu pensiile obeze sa-l refuze si saboteze pe Oprea la butoane, de frica faptului ca daca vine le taie lor si da numai celor cu pensii mici si medii, ceea ce sunt doar sabotaje politice sa-l denigreze pe OPREA, sa nu-l votam! Fiecare are un creier, si daca se lasa prostiti de sabotori o sa planga in pumni de ce o sa li se intample, caci dreptate fara Oprea nu exista, va jur! Eu nci n-as mai admite ca sabotorii sa intre pe aici sa ne zapaceasca de cap, pentru ca Oprea face alianta, la modul sigur, cu PSD, si s-a facut intelegerea sa preia Armata si sa faca dreptate la pensiile militare, asta stiu, asta va spun, asta s-a publicat si in ziare si e reala treaba, zilele astea daca ajung iar la Bucuresti, sa clarific pe teren, o sa va zic clar ca asa va fi! Camarazi, nu va lasati sabotate constiintele de catre ghiftuitii din Armata, sabotorii statului paralel si ai CSP, COMISIA DE CONTESTATII SI MApN, CARE STIU CA DACA OPREA VINE LA BUTOANE II ZBOARA PE TOTI DE ACOLO, IN 48 DE ORE, PENTRU CATE RELE AU FACUT REZERVISTILOR DE CATIVA ANI, ASTA ESTE! GENERALUL OPREA, 100% NE FACE DREPTATE!

gh.stramb spunea...

@Leon>cu conditia sa ajungeti la 85%

ifrim spunea...

De acord cu Brenda.Daca nu exista actualizarea pensiilor militare de stat cu evoluția soldelor militarilor in activitate este frectie la genunchiul de rama!

Sorina spunea...

ASA e apa de ploaie dar cei cu pensiile sub salariu minim ,cum e cum se actualizează ,poate nu este acest oug ,poate nu va fi nimic ,poate dl h sa ne spuna ce maibesye si cu dolar la asta.

Dan spunea...

Teapa vesnica pentru rezervistii lasi ! Stati cuminti in case si asteptati OUG ’pesede' si apoi dupa suparare sa va mutati in garsoniera cu usa deasupra! ! Nu va deranjati dim fotolii !

popioan68 spunea...

Pentru cei limitati cu pensia la solda neta nu are importanta marirea peste 85%.

Huhu Rezea spunea...

@Aldea
Păstrează/te să te manifești în stradă când liberalii îți vor arăta că se poate guverna și mai prost.
Stii și tu asta, dar speri să-ți rezolve problema fraierii pe care nu i-ai votat niciodată.

Gigi spunea...

Pe la spate,că e la modă acuma!
Iată,că ce am susținut noi,aici încă din 2017 s-a adeverit.5% trebuiau incluși în actualizarea din acel an.
Ne-au amețit de cap,și asta numai din cauza unor nemernici.
*Au "greșit intentionat",cu intenție directă.

PS:D-le Gelu Olescu,bine ați revenit printre noi!

Cezar spunea...

Ai tupeu..Goolescule...!!

avianyc spunea...

Ahaaa,m-am prins 🙋‍♂️
Se incepe cu faza pe drafturi ,urmeaza faza pe asociatii,apoi faza pe ministere ,faza interministeriala ,...
si a trecut anul.
Sigura ,faza cu indexarea din 2018.😋🦞🚰

Patrascioiu spunea...

Nu sunt in clar Huhu Rezea@.In primul rand LADMP nu e prea cunoscuta in lupta pt.drepturile pensionarilor militari..Observ ca au interes in primul rand sa rezolve problema celor care au lucrat prin regiile de stat.Ar mai fi ceva cu pensia suplimentara.Un plus care pentru unii este de 9% iar pt altii frectie la un picior de lemn.
Acest proiect de ordonanta de urgenta este urmare a unei negocieri cu guvernul sau e pur si simplu o propunere?Daca este rezultatul unei negocieri atunci cei ce fac parte de acel consiliu consultativ de pe langa Les raman ca in decembrie 1989"fate ca lucrezi".Cine o fi cel din LADPM care are atata influenta incat poate sa-si bage piciorul in activitatea acestui consiliu de pe langa Les.E de interes daca ceilalti membri din conducerea consiliului se lasa scurtcircuitati.Trebuie sa intelegem toti ca daca stam ca prostii iar o luam in barba.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabili Camarazi, Niciodata aceste comunicate nu sunt semnate si asumate, nu contin masuri concrete, ascund ceva, poate sunt franturi din niste hotarari si suntem aburiti doar cu crampeie, Dl Col. Neacsu dandu-i Generalului Gropan niste replici pe grupuri de l-a facut varza pentru neseriozitate, pentru instabilitate, neclaritati si aburelile cu care vrea sa ne indese, zicandu-i ca nici nu-i mai baga in seama incercarile acestea de prostire fatisa, si ideea generala este ca aceasta gasca se supune politic si face jocul puterii sa ne amane, sa ne amageasca si sa ne insele la nesfarsit cu aceste ineptii! Se pare ca in realitate s-a lucrat pe drepturile lui Dan Buzescu, care a tras tare ca sa beneficieze de avantaje pe lucrari in detasare in ec. nationala, si nimic altceva. Dan Buzescu pur si simplu, dupa ce si-a facut treaba in avantajul doar a lui, a disparut ca magarul in ceata, si n-a mai venit sa ne lamureasca cu nimic! Ba mai mult, a trebuit sa facem galagie mare ca sa se faca pblice aeste prostii, pentru ca le tin ermetizate pe un blog, care trebuia sa aiba acces liber pentru toti rezervistii, fiind vorba de blogul acestei Comisii a MApN, care trebuia permanent sa ne tina in priza cu informatii concrete si la timp, nu sa permita accesul FIIND PERMIS IN MOD DISCRIMINATORIU SI MAFIOT doar favoritilor personali, care le inghit gogosile, sau care fac parte din anturajul lor electoral, caci li s-au promis scaune in Parlament, daca ne paradesc, amana si tergiverseaza, pana la calendele grecesti draftul oug! Rusine pentru tradarea de care ati dat dovada, domnilor rau voitori si rau intentionati!Oricum, eu doar in DREPTATEA GENERALULUI, GABRIEL OPREA AM INCRDERE, SI IN NIMIC ALTCEVA!

Patrascioiu spunea...

Huhu Rezea@dupa ce am recitit inteleg ca draftul reprezinta numai o parte dintr-un tot propus de Consiliul Consultativ.In concluzie in opinia mea ne aprindem degeaba.Spune-mi ca gresesc.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Nu acesta este documentul final eleborat de Consiliul Consultativ. CEi din Consiliu se concentrează pe reintroducerea actualizării pensiilor militare și, în subsidiar, pe baza de calcul a pensiilor celor csare au lucrat în economia de apărare.
Nu stiu ce interes au cei de la Ligă să difuzeze asemenea cioturi de propuneri.
Este de presupus că doar gulerele albe se opun actualizării pensiilor militare.
Repet, eu cred că intervenția domnului comandor Ilie Truță în fața conducerii PSD, la întâlnirea cu Organizaţia pensionarilor social democraţi, nici nu ştiam că există o asemenea organizaţie, va avea un impact urgent in direcția actualizării pensiilor militare

avianyc spunea...

Dle Huhurez,
Catastrofal!! Sa nu stiti d-voastra ca exista organizatia pensionarilor social democrati este ceva dea dreptul grav.
Păi, nu vă informara @ Leon ?

radu spunea...

Foarte tare că există o asemenea organizaţie -pensionarii social democraţi-

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ONORABILE, PREA MULT VA RESPECT SA NU VA CRED ORICE OPINIE, FIIND POATE CEL MAI AUTORIZAT SA VA EXPRIMATI ASUPRA ORICAROR PROBLEME! INSA CEVA NU ESTE IN REGULA, CEVA NU SE LEAGA SI MA TEM CA, INCA 4 ANI DE ACUM INCOLO, SA MAI ASTEPTAM VA FI O FATALIATE PENTRU NOI TOTI! NU UITATI O VORBA DIN STRABUNI: ,,CA ROMANU' NU-I NICI UNU,' UNDE-S DOI TE VINDE UNU'!''

Gigi spunea...

@Cornel F.I
Uite că asta cu vânzarea la români n-o știam.Adevărat a grăit cine scos-o!
Am reușit să-ți citesc postarea datorită faptului că....este scurtă,altfel nu mă
băgam!
***Domnule H,patroane,după cum văd, d-voastră faceți munca voluntară în contul partidului!Nu prea vă informează.
Sunteți precum copilul din poveste,ascultător,muncitor,dar"părinții"țin cu alt fiu.
Adevărat cine a zis că omul este așa cum este,fiindcă este făcut cu c....!
Păi,dacă vezi că omul te iubește,îți este alături,primește destule bobârnace de la adversari etc etc.Tu ce faci în schimb?Îi dai peste picioare? Asta n-am înțeles niciodată!!!
A naibii politica asta!

J spunea...

Sa nu ne aruncam cu capul inainte precum berbecii .Intortocheate sunt caile domnului.La noi, pensionari militari suntem organizati prin dezorganizare.Unii dintre noi facem parte din n comitete si comitii care culmea ironiei se bat cap in cap.Cam asa e si cu LADPM a carei sef e fostul colonel in retragere Gropan acum general in retragere.Cine il cunoaste sa-l contacteze si sa-i ceara explicatii.Tot bantuind pe net deduc ca nu la pupat in fund nici pe basescu dar nici pe actualii guvernanti
Cornelius@mai termina cu Interesul national ca devii agasant.

Leon spunea...

Pentru T3,
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.psd.ro/media/stiri/cu-ocazia-sarbatorilor-pascale-organizatiile-pensionarilor-social-democrati-au-fost-alaturi-de-persoanele-din-caminele-sociale&ved=2ahUKEwjelYjD5rPkAhVJtIsKHafAAR4QFjAFegQIBRAB&usg=AOvVaw089SMPZSp-6DeYqe37_JWV&cshid=1567484700352

Patrascioiu spunea...

Avianyc@ca de obicei o dai in bara.Daca-i urmaresti istoricul pe net vei afla ca LADPM nu prea este a PSD-ului si nici a unui alt partid.L-a injurat cu aceiasi masura atat pe Basescu cat si pe Dragnea.Da de gandit ca seful,acest Gropan a fost avansat la general in timp ce era in retragere.Procedeul il poate explica Tehnocrat care dupa spusele lui a fost avansat cu ceva timp in urma comandor.S-ar putea sa gresesc dar tot pe net aflu ca Antohi Dumitru ,aflat acum in Galati,gl.,pensionat din Directia operatii a M.St.M se invarte in cercul lui Gropan.Galateni abordati-l pe Antohi poate el spune ceva despre acest ciot.
Tehnocrat@emiti cam multe ipoteze.Cu ceva timp in urma cand era vorba sa aperi aviatorii militari umblai cam peste tot inclusiv dupa spusele tale ,pe culoarele Parlamentului.Acum faci pe obositul sau gura era de tine?
Radu@da,exista in cadrul PSD organizatie a pensionarilor social-democrati.In aceasta organizatie sunt si pensionari militari.Cat sunt ei bagati in seama si cat apara ei drepturile noastre ei stiu.Ai auzit de colonel in retragere Palici,fost comandant al unitatii militare de topogeodezie?Liceu militar,promotie 1965,sc,de of. topografi,promotie 1968.Are firma si se ocupa in principal de carti funciare.

Dan spunea...

Se pare ca deja s-a ajuns la o limita insuportabila in relatia minister si pensionari. Aburelile legislative, hatis de interpretari, denota ca rezervistii sunt un lest, nu util ca cel din nacela unui balon, ci ca un lest de moloz care trebuie imprastiat sau ingropat. Asta nu e armata sau politie ! Lipsa respectului e o racila comunist-capitalista altoita de serviciile secrete supuse NOM ( noua ordine mondiala) la comenzi externe. Aceasta lalaiala jegoasa are un singur scop „sa crape si astia mai repede!” si apoi ne mai usuram. Militarii si politistii ( cei operativi ) au dus o viata grea, asimilata abuziv pomadatilor magistrati (multi mafiotizati) , noi cu carca ei cu pensiile astronomice, astfel incat asteptarea guvernantilor are sens. Ministrul e sub demnitatea functiei, un neica nimeni, neintelegând absolut nimic din cutuma militara. Ca sa nu mai zic de „cusatorul de nasturi” care mai vrea un mandat, auzi! sa faca România normala. Normala? Habar nu are de normalitate, meritocratie si respect. Un cetatean care de-abia in armata a invatat si el ce poate face un barbat. Crede ca multi altii ca armata cand nu canta, pute. Atât. Armata e altceva ceea ce politicienii impotenti militari nu vor sti niciodata. Bascalia continua intretinuta de comandantul suprem cu sapca de la trumpitza si de operatiile estetice ale unui prim-ministru cu IQ sub 50 sluga hotilor care e specialista in gaze ( basini de strut).De Ciolanis inutilul sclavul NOM ce sa zic? 0 barat ! Cat priveste votul e de bine ,nu va mai deranjati! Se ocupa STS via NOM (prin soft) de tot! Si poate bine face la cati mancurti cu IQ cu o singura cifra au drept de vot desi nu stiu nici cate urechi au! Atat.

Sorina spunea...

La MAI A fost introdus la pensia recalculata care era mai mică, rămânând în plata cea favorabilă.

CEZAR spunea...

Fără sporuri, vai de capu' militarilor americani...
Mare balamuc a produs, in gindirea militarilor, introducerea si proliferarea sporurilor la salarizare!
Spor ca lucreaza la soare, spor ca a lucrat 2 ore peste progarmul "normal" de lucru, spor ca este obligat sa poarte bocanci care nu sint "trendy"...
Nu mai este ideea ca militarul este platit (prin solda de functie , solda de grad, vechime si solda de comanda) pentru a "munci" 24 h din 24, 7 zile din 7... la soare sau la umbra, toate cele 24 de ore, purtind bocancii aceia care "isn't trendy"...
Toti s-au dedulcit la sporuri!
S'acuma si pensionarii militari se dau cu_curu' de pamint ca_cum dracu sa se renunte la includerea sporurilor in baza de calcul a pensiei! Ca, daca a muncit cindva 2 ore "in plus", pentru care a primit un spor, de'acuma' nainte este drept sa aiba acel spor, pentru toata viata, si'n pensie!
Unii dintre acesti "nemultumiti" fiind dintre cei care'n viata lor n'au avut nici un spor...dar "spereaza" (asa cum le promite una din asociatii) ca le vor fi recunoscute si lor toate sporurile... Altii dintre "nemultumiti" fiind dintre cei care au avut sporuri, fara sa'nteleaga ca, in viitor, altii vor avea si mai multe, si mai "babane", sporuri...
Cum dracu' s-or fi descurcind militarii "americanesti" platiti cu "basic pay" si cu numai citeva "sporuri" punctuale si clar definite... "Sporuri" in sume fixe, nu procente din alte elemente??? "Sporuri" care "suplimenteaza" solda NUMAI pentru perioada de activitate! "Sporuri" care nu se adauga si pentru perioade in care nu se desfasoara activitatile care "reclama" o majorare a soldei! "Sporuri" care, in nici un caz, nu se aplica si pensiilor!!!!
https://militarypay.defense.gov/Pay/
https://www.navycs.com/military-pay.html
https://militarypay.defense.gov/Pay/Retirement/
Si cind te gindesti ca o re-venire (c'a mai fost pe vremea l.164/2001) la stabilirea pensiilor numai pe baza veniturilor care definesc locul ocupat de impricinat in ierarhia militara, ar fi, in aceasta perioada, fara mari "convulsii" datorita cresterilor de solde la cei in activitate!

CEZAR spunea...

Viurea Tehnocracu văru lu Viurel MăKișș2 septembrie 2019, 11:50

Mo kiparoșâlor, care-l vazurăț mo pe vă-miu Viurel Tehno Craci-Caricioptel MăKișș, hăla dă-ș zice comandor principal colonel de belit puța la mel, că i-a venit hadeverința cu ciucalata Mocca, de pe timpul cît o fo cariciopterist șef cu sfârlează vînătoare-gazare Colorado in picaj, ca să i-o introducă in baza dă calcul, mo praleo !
Să-i zice mo, mânca-ț-aș, să vine la șatră, că tre s-o duce personal la Cepese a Meapene, mo kiparoșâlor care steț !

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/photos/a.1456823171201424/2308364609380605/?type=3&eid=ARB_SIFGqrglvvNxEaLDjiQeVJkfZCFBi01le2HFsO2r60M2R3CGXblJ1LMoTWIzMd5ln3zQ2UGf-MnL&ifg=1

brenda spunea...

dogaru este sugurul care spune ce trebuie si dl esre cel mai compent de care NU TREBUIE SA NU SE TINA SEAMA s

GO spunea...

1]. Dupa statut, CCMRR este o entitate formata din membri in calitate de persoane ... fizice. 2]. Reprezentantii M.Ap.N. culeg propuneri de la membrii CCMRR. Pot fi si 25 de propuneri de la fiecare membru al CCMRR.
3]. CCMRR a inaintat in APARENT acord, acel proiect despre care se cunoaste - cu tot cu actualizari, afisat public si pe site-ul AORR.
4]. Numai ca ... cum necum, la reprezentantii M.Ap.N. a ajuns pe masa si proiectul de mai sus, provenit tot din partea unor membri ai CCMRR, din cadrul LADPM.
5]. Proiectul de mai sus are doar prevederile precizate, asadar nu este prezentat trunchiat. Are lipsa doar ...bla...bla-ul cu "Avand in vedere ca ..." si expunerea de motive, dar textul propriu zis este exact cel prezentat, nici un articol in plus, nici un articol in minus.
6]. Reprezentantii M.Ap.N. - in speta Directia Juridica, agreeaza exact proiect, despre care este vizibil ca tot DJ l-a si preparat ca tehnica legislativa, dupa forma tipic actelor guvernamentale.

Eu presupun ca de fapt, proiectul de mai sus a fost scos la inaintare exact de reprezentantii M.Ap.N., ca fiind tot ceea ce este dispus guvernul sa acorde. Probabil ca proiectul i-a fost dat la misto unui membru dubios al CCMRR - mai exact din cadrul LADPM, ca sa para ca este inaintat de cineva de la CCMRR, fara stirea membrilor majoritari din CCMRR. Asa se acopera cu hartii si reprezentantii M.Ap.N. ... ca iata au primit 2 variante de proiecte, avand obligata sa ia in considerare toate opiniile membrilor CCMRR, apoi se ascunde in spatele guvernului ... cu ca guvernul nu poate oferi decat chestia cu 5% indexare, in transe si aia.

Certe sunt 3 lucruri! 1) Proiectul este la reprezentantii M.Ap.N. 2) Reprezentantii M.Ap.N. sugereaza ca este tot ce se poate oferi prin OUG. 3) Guvernul nu este dispus sa emita vreo OUG pt. actualizarea pensiilor, pasând o astfel de răsoundere in parlament, prin lege adoptata (tipic PSD - amintiti-va si de Ponta care n-a fost in stare sa emita o banala OUG pt. reîntregirea pensiilor diminuate, pasand raspunderea tot in parlament).

In fine, actualizarea prin modificarea OUG 59 si a OUG 114, presupune bani grei acordati pensionarilor militari, dar este exclus prin OUG, guvernul fiind si cam lefter si avand cu totul alte prioritati financiare.

Mitica spunea...

D-le Huhu, la Tribunal bineinteles ca a primat rangul partii implicate.Asa e la noi. Asa ca...am pierdut...cu toate ca si in postarea asta se vede ca am avut dreptate....cu 5%. Acum la Curtea de apel...trebuie sa depun acelasi dosar ca la Tribunal??Multumesc !!1

mosmartin16 spunea...

Cezar..si eu si tu.. vom primi multe cuvinte alese ( ghilimele ) pentru modul in care abordam rezolvarea problemei pensiilor militare !!! Sunt insa multumit si increzator ca aceasta e varianta corecta, iar timpul imi / ne va da dreptate !!!

M spunea...

@Cezar - Nu ai habar dar comentezi! Mai incerc o data sa te educ!
Vorbesc cat mai simplu, pe intelesul tau!

E doua feluri de plata in armate!
1. Dai salarii babane la toti, la gramada, si sporuri fixe pentru activitati bine definite. Ai buget misto pentru armata si gramada de bani pentru solde. Platesti la fel pe unul de la popota si pe unul de lucreaza cu munitie neexplodata dar ii si trimiti unde vrea p#la ta, din Japonia in Antartica.
2. Dai salarii mediocre sau sub-medie si faci diferente prin sporuri. Astia zic: nu am sa platesc pe unul la popota cat ala de face deminari in Afganistan numai pentru ca sunt amandoi plotonieri! Pleaca la razbel numai aia voluntari ca nu am buget de 3,2% din PIB asa la vreo 1000 de miliarde de USD.

Romanica a ales varianta a doua! De fapt a fost obligata sa aleaga varianta a doua!
Boii nu inteleg asta si, fiind boi, deci stand ascunsi prin staul, nu au sporuri asa ca vor ca nici altii sa nu aiba!

Revenirea la L164, pe care eu in principiu o sustin, ar trebui precedata de o noua Lege a salarizarii. Statutul cadrelor militare este comparativ asemanator cu cel al magistratilor. Daca se dau salarii egale militarilor ca si magistratilor atunci L164 ar fi OK. Daca nu, ii nenorocesti pe actualii activi. Chiar nu gandesti nici un pic? Te doare doar de pielicica ta?

Pe scurt ca te-a luat durerea de cap de la atatea litere:
Cand ai Basic Pay 6000 de coco te doare undeva de un spor de 150 USD. Cand ai solda de 1000 Euro te cam doare lipsa unui spor de 20%. Un sfat prietenesc: nu te mai baga unde nu pricepi ca te faci de ras!

Huhu Rezea spunea...

@Olescu
Nu e nevoie sa fie modificate sau abrogate dispozițiile din art. VII al OUG 59 sau ale art. 84 din OUG 114, ci trebuie modificate articolele din Legea 223 modificate sau introduse în lege prin respectivele ordonanțe, asa cum este draftul asumat de Consiliul Consultativ.
Multe pensii militare nu ar primii niciun leu în plus la cuantumul în plata, chiar dacă actualizarea ar cuprinde majorările preavazute de art 38 din L 153 pana în 2020. Cuantumul în plată pe pe legea contributivității, și indexat, este mult mai mare decât cuantumul actualizat pana la nivelul anului 2020.Asa ca efortul financiar nu ar fi asa de mare, cu atât mai mult cu cât cei pensionați după 2017 au baza de calcul actualizată conf art. 28.
Abia după anul 2022 efortul financiar ar creste.
Gulerele albe fac pe zgârciții când e vorba de pensiile militare, nu și când își atribuie lor închipuite sporuri.

Dan B. spunea...

Cum era de așteptat, comentariile idioate ale lui Olescu și Ifrim agresează bunul meu simț.
Să nu uitați că, apropiindu-se termenul final (30.06.2018) al actualizării și recalculării pensiilor celor 700 militari proveniți din industria de apărare, iar Fifor respingând o nouă prelungire cu 6 luni de zile, gl Lungulescu a pus pe tapet varianta expusă mie în toamna anului 2017.
Astfel, Ord MS 101/11.06.2018 a permis o abuzivă echivalare (mere cu pere, rezultând prune) și o constituire a bazei de calcul numai din elementele soldei din fișa cu elementele salariale neactualizate (Romavia a sucombat cu mulți ani în urmă), emisă de arhiva piteșteană pentru perioada celor 6 luni.
Aceeași arhivă piteșteană mi-a pus la dispoziție o copie a contractului colectiv de muncă, în care se prevedea că (,) coeficientul de bază al salarizarii nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe economie. Deci, iată metodologia de actualizare a salariului funcției exercitate, coeficientul în cauză fiind înscris în documentele furnizate mie de către același detinător de arhive.
Cum cei 700 militari nu s-au putut conforma prevederilor art 20 (2) din Ord M 25/2016, din cauza absenței entităților economice in 2016, am preluat metodologia în cauză și pentru ceilalți 620 colegi aflați în situație identică, ba chiar și pentru alți 900, care au primit adeverinte de actualizare neconforme. Cei din urmă, au fost defavorizați din cauza schimbării organigramelor si statutelor fostelor regii și societăți comerciale, înființate în baza Legii 15/1990.
Dacă, inițial, am pornit-o pe calea „reparației” pentru militarii din Romavia, ulterior am preluat problematica în cauză a militarilor din întregul sector al economiei naționale.
În plenul CCMR din luna mai, s-a făcut propunerea înființării unui grup de lucru pe domeniu, punct aflat și aprobat pe ordinea de zi, ocazie cu care structurile interesate erau invitate în a-și trimite reprezentanții spre a mă contacta pentru demarajul activității. Singura structură interesată a fost SCMD, gl Bălan nominalizănd un pilot dintre membri săi.
După peste 6 săptămâni de lucru, la ședința CCMR și a grupului de lucru din 16.07, ministrul Leș a ascultat opiniile noastre și recomandările reprezentanților CSP, DGJ și DGFC, motiv pentru care a dispus elaborarea unui proiect de OUG cu solutiile la cele 3 puncte prezentate.
La 23.07, a apărut și Monac cu o propunere de OUG, care ar fi avut menirea să înlăture discriminarea sesizată de el și acoliți abia atunci, dar care necesita un volum de lucru întins pe mai multe luni de zile pentru a-i da forma cuvenită (la primul proiect, s-a lucrat aproape 3 luni, chiar dacă era unul mai simplu).
Pentru a promova proiectul susținut ulterior de ANCMRR, AORR și ROMIL, era prioritar a fi aduși la numitor comun toti pensionarii militari, adică și cei care au fost victimile Ord MS 101/11.06.2018 și abia apoi să fie promovat documentul lui Monac. Altfel, cei proveniți din industria de apărare nu s-ar fi aflat pe aceeași „linie de ștart”, urmând să presteze cu un tur mai mult.

Dan B. spunea...

CONTINUARE:

Cum cei doi politruci, Bălăceanu și Monac, au apreciat ca „firimituri” obiectivele proiectului de ordonanță lucrat și de mine, s-a întârziat necuvenit de mult cu promovarea lui către Palatul Victoria și din cauza instabilității decizionale a ministrului Leș,
Iar cum orice moțiune de cenzura la adresa guvernului poate fi admisă, Dăncilă-interimara este restricționată la emiterea de OUG. Și, uite așa, ambele proiecte eșuează, primul respectând toate canoanele legislative, iar secundul nefiind finalizat.
Mă intreba un dobitoc de ce am aceptat șă lucrez la draftul primului proiect, ăsta neînțelegând rostul meu, mai ales că am beneficiat și de oportunitatea oferită de ministru.
Reiterez, nu sunt și nu voi fi în urmâtoarele luni de zile fanul vreunei formațiuni politice, mai ales că nu admit impunerea unor puncte de vedere cu care nu sunt de acord (m-am „lecuit” după 4 luni de zile în ApR-ul lui Melescanu în anul 2000).
Încă un pic de răbdare, și, funcție de decizia ministrului Leș, „proprietarul” proiectului, voi face publice (sau nu?) toate cele 7 pagini ale proiectului, lucrat de mine și colegi.

PS: Dacă dvs apreciați ca reale inepțiile unui maioraș (Olescu) frustrat pentru „ejectarea” sa din sistem, ca fiind un „lest”, inutil Armatei, …….
Sau ale unui subofiter de auto, cu 5 ani de activitate și pensionat medical, probabil și la cap, ……. Cam ce pensie credeți că ar putea să aibă, din moment ce nu a prestat, din lene, vreo altă muncă aducătoare de bani? Pentru cei 500 lei, donați de Oprea lui Ifrim peste pensia de 500 lei, ăsta și-a vândut și sufletul! Iar cum nevastă-sa are și ea o pensie de boală de 500 lei (așa susține el), pe amândoi îi poți cumpăra cu alți 500 lei.
Mai și credea că Oprea și „încă un general”s-au întreținut cu Leș pe tema pensiei lui? Doar tâmpit să fii pentru a crede așa ceva! Dac-ar fi fost reală supoziția lui, ar fi ajuns imediat în discuție și soluționarea CCMR a problemei lui, așa cum s-a întâmplat și cu alții asemeni lui.
Murdare caractere!

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
Nu trebuie să-i jignesti, dacă atât înțeleg ei. Eu ma bucur ca au reușit sa te stârnească. Asa mai aflăm și noi câte ceva din enigmele consiliului.
VOI insistați... că nu trece nicio moțiune până la Crăciun.

Dan spunea...

Dan B Daca erai in locul lui Ifrim ce faceai? Altfel.Sunt zeci de rezervisti invalizi militari fosti operativi carora li s-au confiscat abuziv grupele de munca avute inainte de invaliditate si acum nu pot iesii la pensie militara inainte de 60 de ani chiar daca au au fost militari cu grupa grea AC timp de peste 20-30 de ani (piloti , marinari tehnici pe nave militare, submarine scafandrii etc ) De astia nu te intereseaza?

Dan spunea...

Dan B Daca erai in locul lui Ifrim ce faceai? Altfel.Sunt zeci de rezervisti invalizi militari fosti operativi carora li s-au confiscat abuziv grupele de munca avute inainte de invaliditate si acum nu pot iesii la pensie militara inainte de 60 de ani chiar daca au fost militari cu grupa grea AC timp de peste 20-30 de ani (piloti , marinari tehnici pe nave militare, submarine scafandrii etc ) De astia nu te intereseaza? Pana acum nici un invalid militar care a avut grupa AC nu a apucat 60 de ani.Toti sunt in cimitir ,au murit fara pensie militara dupa ce 'au trait ' ca invalizi cu o pensie mizera de invaliditate.Si repet multi au avut peste 20-30 de ani de grupa AC! Acum sunt morti nu mai au nevoie de nimic statul mafiot are grija doar de birocratii kaki plini de Oscaruri si grupe pentru impins aerul ( conditionat) cu pieptul !

Patrascioiu spunea...

Avianyc@ca de obicei o dai in bara.Daca-i urmaresti istoricul pe net vei afla ca LADPM nu prea este a PSD-ului si nici a unui alt partid.L-a injurat cu aceiasi masura atat pe Basescu cat si pe Dragnea.Da de gandit ca seful,acest Gropan a fost avansat la general in timp ce era in retragere.Procedeul il poate explica Tehnocrat care dupa spusele lui a fost avansat cu ceva timp in urma comandor.S-ar putea sa gresesc dar tot pe net aflu ca Antohi Dumitru ,aflat acum in Galati,gl.,pensionat din Directia operatii a M.St.M se invarte in cercul lui Gropan.Galateni abordati-l pe Antohi poate el spune ceva despre acest ciot.
Tehnocrat@emiti cam multe ipoteze.Cu ceva timp in urma cand era vorba sa aperi aviatorii militari umblai cam peste tot inclusiv dupa spusele tale ,pe culoarele Parlamentului.Acum faci pe obositul sau gura era de tine?
Radu@da,exista in cadrul PSD organizatie a pensionarilor social-democrati.In aceasta organizatie sunt si pensionari militari.Cat sunt ei bagati in seama si cat apara ei drepturile noastre ei stiu.Ai auzit de colonel in retragere Palici,fost comandant al unitatii militare de topogeodezie?Liceu militar,promotie 1965,sc,de of. topografi,promotie 1968.Are firma si se ocupa in principal de carti funciare.

brenda spunea...

dle dan aveti multa dreptate, dar pensionatii din 2016 cu lege 223 au fost pagubiti cu acel procent de 65 lege 223 mutilata ,soeram sa ramana acest guvern sau actualizare cu salaiu minim pe economie si procentul care se aplca pentru grupa alte conditii cum ramane dece este la fel ca pentru grupa speciala dar un procent mai mare ,pentru urmasi ,va doresc sa duceti pana la cap si sa ne dati vesti bune cat mai repede

Huhu Rezea spunea...

@Dan Aldea
Nu ți-a confiscat nimeni sporul pentru condițiile de munca. Vrei sa spui ca nu ai beneficiat de reducerea vârstei de pensionare pentru ca nu ai avut 25 ani vechime efectivă.

Cezar spunea...

Din informații strict confidențiale se conturează ideia unei LEGI NOI..FOARTE APROPIATA CA SI CONTINUT DE IDEILE LU URSU MARTIN
ASTA ESTE...😂🤣😂🤣😜😜😜

jupderval spunea...

Constatare : Deoarece, solda de merit, sporul de confidentialitate, indemnizatia de dispozitiv, au intrat in componenta soldei de functie, solda de comanda si gradatiile s-au redus la jumatate, cuanatumul soldei de functie, coroborat cu celelalte scaderi, a ajuns la nivelul lui 2022 inca din 2018. Deoarece, nu au avut ce marire sa se mai dea , la activi, incepand cu 01.01.2019, s-a recurs la marirea sporurilor existente, precum si aparitia unor alte sporuri, precum, sporul de risc. Astfel s-a ajuns ca OSCARULUL sa nu mai fie limitat la 50 % din solda , si sa poata avea orice valoare ( la decizia comandantului), sporul de risc ( nou inventat este de 20 %). In acest fel totalul sporurilor ajunge acum si la 150- 200 %. Avand in vedere , ca , inainte de 2010 erau pensionari care aveau total sporuri 10 %, va rog sa comparati pensiile chiar daca soldele de functie se egalizeaza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan Buzescu, te pomenesti ca mureai de foame cu pensia ta de nabab, dar lacomia ti-a stricat la ce te refereai ca as avea eu la etajul superior! Frumos comportament de pretins ofiter! Te zbati sa te naimesti, nu ca mori de foame ca mine cu 1000 lei pensie, si sa-ti dea Dumnezeu ce am eu sa vezi cat ma chinui. Atat te duce capul, asta arati prin atitudinea de ofiter, pe care grade cu asemenea atitudine le-ai pangarit! Can numesti gradul de Plutonier sau subofiter, ii dai nuante de rasism grosier si batjocoritor, de parca ai fi Dumnezeu si noi suntem negrii si gunoaiele societatii! Foarte urata si mizerabila atitudine! Noi, cei saraci, bolnavi grav si in lipsuri, cu vietile dramatic de grele, ne pusesem nadejdea in voi, crezand ca sunteti milosi crestini, ca aveti empatie, solidari cu cei in nevoi, ca aveti demnitate si onoare, vai mie, dar v-ati dus acolo iar pentru praduieli din saraciile noastre sa vi se dea iar voua! Sa nu-mi spui ca esti crestin, ca eu tot comunist te consider din comportament si atitudine! Vorba Onorabilului, ca daca nu va dadeam la gioale tineati pliscul inclestat, sa nu va deconspirati lacomia, egoismul si discriminarile laadresa saracilor din armata, nesatuilor imbuibati! La cat ,,bine'' ati facut amaratilor, de atata sa aveti parte si voi, sa dea Dumnezeu, si tot la atata sanatate sa va bucurati, cat si de viata! Pe voi v-au interesat promisiunile politice si buzunarele voastre nu problemele grave ale rezervistilor, neactualizati din 2010, cu pensii de la 2000 lei in jos, egoistilor cu inimi de piatra!

Patrascioiu spunea...

Buzescule,secretomania nu duce la nimic bun.Oamenii au fost de prea multe ori mintiti si drept rezultat au devenit suspiciosi.Daca tot va-ti angajat sa faceti ceva nu mergeti numai pe interes personal.Asta dati impresia.Cand afirmi ca Balaceanu si Monac sunt politruci vino si cu argumente.Personal nu-i cunosc .Si tu imi esti necunoscut.Inteleg ca esti colonel si deci suntem egali in grad atata timp cat le-am obtinut fiind in activitate si nu la apelul bocancilor.Lasati orgoliile prostesti ca nu duc la nimic bun.O spun cu calitatea celui ce in 1963 batea pas de defilare in curtea liceului militar si care in 1974 obtinea o licenta in stiinte militare.Deci sunt o catana batrana care spera ca inca nu a devenit senil.
Vorbesti de Olescu.Da este 'maioras"dar abtinete al numi "lest" "ejectat" din Armata.Daca tu ai fost un protejat al sortii altii nu.Eu am trait din plin situatii cand unii ofiteri inclusiv generali primeau in plic in 1986 ordinul de trecere in rezerva.Situatia s-a repetat si in perioada de dupa 1995.Un colonel isi poate cere scuze unui maior?Cred ca da.
Subofiterul la care faci referire spera si el la o minune.Partea proasta e ca isi da drumul la gura necontrolat.

Gheorghe Polcovnicu spunea...

Domnule M este buna incercarea dvs. de spala onorabilitatea unor puturosi care, din lene si nepricepere, nu au prevazut in statele de organizare coeficienti de ierarhizare diferiti pentru diferite functii! Cel de la popota sa aiba solda mai mica decit cel ce lucreaza cu munitie!
Din spusele dvs. se intelege ca nu stiti de loc care sint multele sporuri, si va referiti numai la singurul spor care are legatura cu activitatea permanenta - prima pentru conditii periculoase de munca. Si aceasta prima putind, foarte bine, sa fie inlocuita cu o solda de functie mai mare pentru cei care desfasoara acele activitati.
Toate celelalte sporuri, compensatii, majorari, prime, si altele, fiind numai recompense conjuncturale, acordate dupa bunul plac. In nici un caz nu sint ceea ce clamati dvs.: un sistem de salarizare drept si foarte bun!

Nu-l certati pe Cezar pentru textul prezentat! El nu are nici o contributie si nici o vina!

Dan spunea...

Huhurez.Corect,grupele mele au disparut desi am 24 de ani ca scafandru de lupta grupa AC (48 de ani cumulat) plus 2,7 ani ca civil tot scafandru inainte de scoala militara! Total cumulat 51 de ani si tot nu pot iesi la pensie militara in statul mafiot ''ca nu am varsta de 60 de ani''( am 57).CSP asteapta doar sa mor odata dupa 2 preinfarcturi si 4 boli grave ! Comisia medicala isi face cruce ca mai traiesc !Atat.

Cezar spunea...

M...de la M..e !
Ai copii?
Educa.i sa nu fie grobieni ca tine!

totoiany48@gmail.com spunea...

Prin amabilitatea dlui H ,il rog pe dl Patrascoiusa ma ajute sa iau legatura cu dl Palici ,topogeodezul dela Buzau .Astept un semnal pentru procedeul de urmat .Multumescanticipat ¡

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan buzunarescu, daca-ti permiti sa te iei si de sotia mea, foarte grav bolnava la pat, acum fiind aproape oarba si pe 17 Sept. face transplant de cornee sa salveze macar un ochi, cu bani imprumutati, inseamna ca esti de o nemernicie infioratoare si cu un caracter incalificabil! N-am 5 ani vechime, ci am 13,6 ani si un total de 17,5 ani, si nu ma puteai tu obliga sa muncesc paralizat si cu dezechilibru fizic, in care nu puteam sa merg pe strada in urma accidentelor suferite in misiuni, rasistule! Unde ai auzit ca un invalid poate munci, cu deficiente si riscand sa-si piarda pensia de invaliditate? Dar cine crezi ca te incadreaza in munca invalid si sa nu fii capabil sa lucrezi cu randament, mai ales acum in zilele noastre cu patroni care trage de oameni ca de sclavi? Daca nu eram paradit, imi ridicau pensia si munceam, dar mi s-a interzis total efortul fizic, daca doream sa nu paralizez definitiv! Gandesti fascistoid si esti un pericol pentru militari in acea Comisie, unde urmaresti avantaje peste avantaje pentru 600 de altoiti in pesnsii, ca acolo in economie v-ati cerut voi, si ati avut solde de gusteri in economie, pe cand cei de pe fronturile lumii erau impuscati pe solde de 700 lei,voi frecand menta pe sume uriase si acum vreti si pensii de magistrati! Si sa nu-l insulti pe Gelu Olescu, cel care are caracter si a luptat si lupta curajos, ca si Dl Huhu Rezea pentru absolut toti rezervistii, nu numai pentru domniile lor, cum acum in comisie va zbateti doar pe drepturile a 600 de naimiti! O fi Maior, Gelu Olescu, dar are caracter, bun simt si obraz, pe langa ifatuarea voastra nejustificata si lacoma! Repet, sa suferi si tu de bolile mele si ale sotiei, respecatandu-ti sotia si fara s-o jignesc, ba chiar onorand-o respectuos, ca un gentleman, nu cum cum ai facut-o nejustificat de porcos la adrsa noastra, doar ca sa ma lovesti si sa-mi mai adaugi o suferinta! Dumnezeu nu bate cu parul, si sa-ti dea toate aceste rele cand ti-o fi lumea mai draga! M-am accidentat facandu-mi datoria fata de Patrie, acolo unde m-a trimis Armata si Patria, nu cum te-ai cerut tu pentru avantaje si trandaveala pe bani grei, si eu n-am taiat frunza la caini, iar nemernicia si proasta educatie nu s-au lipit de mine, asa cum se pare ca ti le-ai agatat ca o eticheta in relief la titlurile cu care te mandresti, dar pe care, din pacate, ai reusit sa ti le faci de rusine in public!

Gigi spunea...

Măi băieți,mai contează gradul avut dacă idioții ăștia ne consideră"Maimuțoi cu Epoleți"sau mai știu eu ce invective aduse nouă celor care ne-am sacrificat tineretile și multe alte privațiuni ale serviciului militar?
Știe el,ăla care ne face așa,din luxosul palat al PE din Bruxelles sau Strasbourg ce privațiuni am suportat noi cei din SNAOPSN?
Ba,unul ne spunea că pt.el armata este pierdere de timp unde a învățat să coasă nasturi.
Întreb:mai avem noi înțelegere la unul/unii ca ăștia care moare militarul lângă el și îl doare în....spatele tancului!?
Nu vedeți că au o ură pe noi că dacă ar putea nu ne-ar mai da un leu găurit?Nu mai vorbesc de vipera cu un corn care ați văzut și vedeți ce ne-a făcut.
Să vă uitați la ăsta cu microfonul ce față face când se referă la noi,cum îngerește la față,cum i se învinețesc buzele,ochii parcă dă să-i iasă din orbite de atâta ură? Iar,parcă nu ar fi de ajuns ce ne fac acești"oameni de bine"vă certați,vă îmboldiți și mai știu eu ce invective mai scoateți numai să creadă acești neisprăviți că facem parte din știu eu ce trib.
Asta trebuie să facem:unire sub un singur "steag",să lăsăm ura la o parte între noi,să luptăm pt. dreptate cu armele democrației Altfel,vă mai spun încă odată:Vom ajunge să fim ultima spiță de la căruță,asistații sociali ai țării!
Să nu ziceți că nu v-am mai spus!

PS:Dragă Dan,nu e frumos că te legi de boala unui om și nu trebuie desconsiderați unii oameni pe criterii de grad inferior.
Fiecare a avut rolul lui la locul de munca,fiecare este o rotiță a unui angrenaj bine gândit.Toți contribuim,la o adică,la succesul câștigării războiului.Toți avem același scop,Apărarea Patriei,chiar dacă unii spun că ne apără alții .
Dacă continui așa,cu regret îți spun,ai trecut degeaba prin armată!

J spunea...

Cornelius daca ai avut vechime mica,functie mica si grad pe masura MApN cum sa-ti dea pensie mare?Sunt oameni cu handicap mai grav,unii chiar nevazatori care prin multa vointa s-au realizat.Te-ai multumi cu putin,putin primesti.Nu ai stiut sa te orientezi platesti.Nu te astepta ca Oprea va incalca legile existente de dragul tau.Vezi ca astia politici promit multe dar uita repede.Suntem invidiosi pe cei ce s-au ajuns dar uitam ca nu mai recuperam timpul pierdut.Acum stam cu mana intinsa.Dragnea vindea bere.Eu am considerat ca e sub demnitatea mea.El e bogat ,eu nu.Altul s-a bagat in politica si s-a ajuns.Eu am zis ca polica e mizerie si am ramas sarac.Pana si tiganii ne-au depasit.Pune osul la treaba si nu te mai vaicari ca o baba.

Dan B. spunea...

Se tot vorbește de militari operativi și neoperativi, uitând a înțelege că, de regulă, pe funcțiile din Cdm MU sau/și de armă sau/și de categorii de forțe au ajuns „operativii” cu ceva doxă, superiori ca pregătire față de colegii lor. De cele mai multe ori, și funcțiile ocupate de ei au caracter operativ.
Sau vă pare că ofițerii însărcinați cu întocmirea planurilor operativ-strategice de apărare și pregătirea militarilor implicați în aplicare n-ar fi operativi?
Dacă-l întrebi pe Ifrim, vei afla că gl Izmană, îmbogățit asemeni celor din aceeași specialitatea militară, prin sustrageri de alimente si efecte militare, pe cazări neoficiale, dar pe bani buni sau în baza multiplicarii PCR (pile, cunoștințe, relații) in complexe de odihnă gen „Agat”, prin traffic de influență (să înșir tot Codul Penal?), ….., vei afla că și derbedeul lui a fost operatv. Desigur, zic eu, însă doar în perioada când
l-a slujit pe Miron Cozma.

Dar să și răspund interpelărilor!

@Tehnocrat: De ce-ți pare absurd să militez pentru finalizarea actualizării și recalculării pensiei mele, abuziv întreruptă prin prevederile Ord MS 101/2018? Iar cum în situația mea au fost și ceilalți 91 militari de la Romavia, ba chiar și cca 620 de militari din alte regii și societăți comerciale, ……
Așadar, am atins punctual, spre eradicare,„virusul” care a „contaminat” pensile a peste 700 militari.
Iar cum mi-a fost oferită ocazia asta, ba chiar susținută la nivel ministerial, ai fi vrut să mai evoc alte 5-6 revendicări, astfel încât să pun în pericol admisibilitatea ivită pe neașteptate în acea zi?

@Dan: Stiind că pensia de serviciu mi-ar fi fost pusă-n plată la împlinirea vârstei standard, deci rămân cu pensia de boală prea mult timp, aș fi identificat o soluție de a-mi majora venitul, mai ales că cei câțiva ani de activitate nu mi-ar fi permis să mă gândesc la o îmbunătățire consistenta a pensiei. Mie-mi pare doar a fi cu handicap locomotor, chiar dacă nu-i cunosc istoricul medical, însă mulți prestează munci specifice pentru supraviețuire. Din păcate pentru el, nici cel mental văd că nu l-a ocolit!

@Pătrășcoiu: Poate și învățați să vă adresați cuvincios, inclusiv la vârstă matusalemică!
Nu am practicat secretomania, mai ales că nu mă aflu intr-o poziție care să-mi permită așa ceva.
Ca să ajung să lucrez la acel proiect, a trebuit să mă afiliez unei structure asociative a pensionarilor militari (LADPM în cazul ăsta, deși sunt înscris și la ANCMRR și SCMD), să-mi promovez argumentat punctual de vedere, acceptat ulterior, și să fiu nominalizat ca membru al unui grup de lucru pe domeniu.
Așadar, nu am ajuns la M 100 că-i plăceau lui Leș ochii mei.
Obligația mea de a le comunica rezultatul muncii mele și a colegilor din grup (ANCMRR, AORR și ROMIL nu au fost interesate de subiect) s-a materializat față de cei care m-au promovat acolo, nicidecum tuturor, chiar dacă efectele promovării unei asemenea ordonanțe se manifestă „erga omnes”, deci incl. la MAI, SRI și SIE.
În legătură cu cei doi am făcut o afirmație și mi-o mențin! Iar dacă sunteți îngrijorat de calitatea profesională a lui Bălăceanu și Monac, n-aveți decât să efectuați „săpăturile” necesare.

@Ifrim: Nu am ți-am denigrat soția, dta ai introdus-o în ecuație, ca fiind o deținătoarea unei pensii de 500 lei. Ia de analizează, dacă te duce capul, comentariul lui J. E clar, dac-ai fi putut, măcar cu capul să fi lucrat, paralizat fiind, ….. Dar cum mai toți și-ar fi dat seama că ai tărtăcuța deranjată, ….. Apelează la Oprea pentru pomană, că are de unde!

GO spunea...

@ Buzescu! Tovarase Dan Buzescu, mare bastan luptator din industria de aparare! In concluzie, ai tradat si LADPM, si CNMRR si pe toti! Apropo, tu cum PLM ai ajuns comandor, daca tu nu ai fost operativ, ci o zguduiai la cald, pe lefuri si sporuri barosane, in ... industria de aparare! Macar eu am comandat un batalion operativ, dar tu ce ai comandat? In afara de propriul scaun stand cu un pix in mână! Pe mine ma cam amuzati astia din vremuri imemoriale, când coloneii erati mai multi decat caporalii! Eu nu am ajuns colonel pt. ca pe vremea mea gradul maxim admis de comanda al unui batalion era ... lt. colonel! Si era cel mai mare grad admis din structura! Loctiitorul, seful de stat major si toti sefii de compartimente, aveau grad maxim ... maior! Eu am prins pe stil NATO, nu ca pe vremea ta când fiecare soldat avea la fund 14 colonei! Nu mai conteaza! Ai tradat, asta este esenta! Ai luat proiectul, te-ai erijat in reprezentant al pensionarilor militari si ai dat la pace cu reprezentantii M.Ap.N., respectiv sa taie actualizarea - doar ca te scoti tu cu industria ta de aparare! Noroc ca mai sunt si oameni de bine in sistem, care ti-au demascat marsavia!

Minciu Ghe spunea...

Explicațiile celor de la LADPM

Gachi David:

Buna ziua! Domnule Cozma, in primul si in primul rand trebuie spus ca DACA se va aproba si aplica prima Ordonanta vor avea de castigat pensionarii care au muncit in economia nationala si carora la calcularea pensiilor li s-a facut o enorma nedreptate urmare a unor prevederi legislative total incorecte lucru recunoscut de unele instante dar dupa procese extrem de lungi si complicate. In al doilea rand se va produce corectia de 5% - cea care s-a produs la colegii din MI odata cu intrarea in vigoare a Legii 153 si o alta corectie cu 3,6 sau 9% (in functie de perioada contribuita) - asa numitele Pensii suplimentare. Aici se impune insa o precizare, procentele respective 5%, 3,6 sau 9% se vor aplica la cuantumul pensiei CALCULATE nu la cuantumul IN PLATA asa ca nu va avea foarte multa lume de castigat pentru ca in acest moment marea majoritate a pensionarilor au mult mai mare cuantmul IN PLATA fata de cel CALCULAT dar, noi am apreciat ca este O RECUNOASTERE A UNOR DREPTURI si ne-am luptat pentru ele. DACA se va aproba si aplica cea de a doua ordonanta va insemna o crestere semnificativa a cuantumurilor pensiilor (cuantumul calculat nu in plata) pentru pensionarii care au iesit la pensie in urma cu multi ani si care nu au beneficiat de sporurile aparute ulterior trecerii lor in rezerva. In aceasta varianta s-ar face o apropiere reala de atingerea sloganului nostru "pensii egale pentru cei care au muncit in conditii similare dar s-au pensionat in perioade de timp diferite". Din pacate contextul politic actual nu este propice pentru aprobarea celei de a doua varianta care, in paranteza fiind spus inseamna o majorare a bugetului de pensii al MApN cu o treime - adica in jur de 33%. Mentionez ca nu s-au facut estimari pentru MI si pentru servicii neavand la dispozitie datele respective. Intrun cuvant... s-a incercat sa se faca ceva, inca avem sperante dar... numai BUNUL DUMNEZEU stie ce va fi... Cu tot respectul!

GO spunea...

@ Dan Buzescu, si pt. ca m-ai enervat, prezint tot proiectul negociat de tine pe sub masa la M.Ap.N. Toate cele 7 file, cu preambul, expunere de motive si cu nota de fundamentare. Textul propriu-zis este oricum cel de sus. Asta ca sa vada toti, ca proiectul tau ... nu este o gluma, si ca ai lasat cu ochii in soare 178 000 de pensionari militari.

GO spunea...

@ Dan Buzescu! Ai vazut cum te-ai dat de gol singur? Tu au afirmat ca proiectul este la Leș si are 7 pagini! Ai afirmat ca "funcție de decizia ministrului Leș, „proprietarul” proiectului, voi face publice (sau nu?) toate cele 7 pagini ale proiectului, lucrat de mine și colegi".

Bun, dar eu il am deja! Il vrei si tu? Contine exact ce am publicat eu, nimic in plus sau in minus! Diferenta este bla ...bla cu "Tinand cont ca ...", motivare si expunere! Ce vrei sa ii mai dau lui Huhurez sa afiseze?

Leo spunea...

Acest aspect excede puterile lui LES.
El este deja in analiza , asa cum a spus BUDAI la A3 , pe 01.09.209 in grupuri de lucru ale MFA . MAI . Servicii iar daca i se va cere sprijinul el, BUDAI are pregatiti specialistii ca sa ii ajute pe aceste grupuri de lucru.
Asta mie imi spune multe , faptul ca LES nu a pomenit nimic despre aceste grupuri de lucru de care spunea BUDAI , si a infiintat el un CONSILIU. Exista vreo legatura de comunicare intre grupurile de lucru si Consiliu ?

SA VEDEM ZISE ORBUL

Dan spunea...

J.Vad ca admiri politicienii adica hotii si tradatorii de tara pentru ca s-au orientat si s-au imbogatit prin rapt de la ''prostii'' cinstiti si talharie de la buget ! Grav.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ J, fiind clocar, jurist, care te faci de ras in tribunale ca nu-ti cunosti atributiunile juridice, impreuna cu ceilalti doi, care v-ati luat nume fictive sa bulversati blogurile militare, puneti burta pe carte si invatati, mai ales Lg 182/2002 Art. 33 cu ce se mananca, mai fiind si altele, cu care voi manariti pensiile cu secretizari, si o sa dati cu totii de dracul,ca deja Procuratura e pe urmele voastre! Nu-mi purta de grija, ca o sa cazi si tu in groapa mea! La munca sa te duci tu, de a pune osul pe carte, asa cum te duci prin bodegi si vii la procese in sevraj si cu mainile in buzunare, ca un fraier, sa dea cu tine judecatorii de pamant, sau afara din sala sa vii cu probatorii! Te-ai infratit cu Buzunarescu, cunoscandu-va la Minister in Comisia de paradeli, si acum sariti pe mine ca hienele? Mai la ceanga parpales la misto, mo, de clocari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cinste si onoare, Gelu Olescu! Asa trebuie procedat cu TRADATORII nostrii! Pentru 600 de guvizi, lingai care se injosesc paradind camarazii, mor de foame peste 180.000 de rezervisti! Asta se numeste sabotaj de interese ale celor multi! Este CRIMA cu premeditate, si toti vor plati pentru asta! Buzunarescu este sprijinit aici de acoperiti din clocarime, care au rolul precis sa ne dezbine, sa ne incaiere, sa ne dea lovitura de gratie securana! Repet: Oprea este decis pana la Dumnezeu sa va descopere pe toti si sa va dea pe mana Justitiei! Are prea multi prieten9, apropiati si alte persoane, care s-au dus cu cupoanele la domnia sa, atratand ce se intampla in clocarime! Si cuponul meu a fost in mana domniei sale, cat si acte care dovedesc ca din 2010 am stat cu pensia pe loc, pe cand Buzunarescu si alti mafomisti au primit sume care le-au dublat pensiile! Pe 09 si pe 16 am sa castig 2 procese, sa le dau in cap clocarilor cu ele, ca dupa aia incepe hora la procuraturi cu adevarat, sa-i bag la apa! Am eu Asii mei in maneca, avocatii mei din umbra sa-i prind urat de tot de gulere, nu cum imi zic ei ca au lucrat pe Lege! Legea mafiota este penala, clocarilor, si mai ales secretizata cu incalcarea Legii adevarate! Incepe sa iasa infectia si puroiul la suprafata cu ocazia acestui draft de paradeli, , si daca ar mai fi ca Gelu Olescu cativa sa-i demaste, din interior, am da cu ei de pamant sa sara smantana de pereti, la cate crime fac sa-i zdrobeasca pe cei multi! Seamana perfect situatia de la pensiile militare cu mafia de la Caracal, dar o sa va venim de hac, parazitilor!

raul spunea...

Mai fratilor va mai certati mult?Pt ca deja e cearta ,depasind mult limitele polemicii!De cordialitatea lui Paler nici nu mai poate fi vorba!Deja nu mai construiti ci distrugeti!De ce le dati prilejul sa jubileze inamicilor nostri din minister ,pt ca ne sunt inamici nedeclarati,ei bagandu-ne in groapa si nu ajutandu-ne!Chiar am uitat pilda lui Decebal,cu cainii si lupul??In loc sa ne unim ce facem??Vorba lui Dinica ,,fiti profesionisti ,ce dracu'''!La urma urmei desi suntem ,era sa zic batrani ,dar nu ,suntem oameni cu mai multa experienta,dar nu ne-am senilizat (sclerozat) inca ,nu-i asa??Cereti-va scuze toata lumea la toata lumea si hai sa pornim la batalie impreuna ,ca sa avem succes ,ca altfel vor face misto de noi in continuare toate tarfele de pe centura politicii romanesti!

Patrascioiu spunea...

D.Buzescu nu ma determina sa-ti vorbesc necunviincios.Vezi ca eu nu am facut caz de esaloanele pe unde am lucrat cu toate ca as avea ce spune .Bustul meu a calcat pe multe culoare.Nu ascund ca au fost cazuri cand mi-au tremurat chilotii iar odata a trebuit sa si platesc pt.altul.Urmarea.Un an la cimitirul elefantilor dupa care liniste si pace.
Spre cultura mea generala.Cum un absolvent al AMG a ajuns cu activitatea in agent economic?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, personal, in foarte multe petitii am cerut ministrului Budai sa preia Ministerul Apararii de la Les, pentru ca Les selasa influentat de clocari si intrusi cu pensiile mari ce le vor si mai mari, in dauna pensiilor mici si neactualizate din 2010, ori cele medii,mai mici ca ale femeilor de serviciu si liftierilor, laudandu-l pe buna dreptate ca este competent, cerebral si cu empatie fata de cei i suferinta, saraci si bolnavi, la civili facand treaba dstul de buna. Printr-un secretar de stat sau ce o fi el mi-a multumit si mi-a spus ca nu-i domeniul sau, insa eu am continuat sa-i scriu tot ce se intampla de fapt cu rezervistii, chiar si cu acea Comisie neseroasa si facuta doar pentru a fi favorizati doar unii, tot cu pensii uriase. De aceea si la TV a avut niste exprimari, pe care nu le poate face public, aflate din informaril mele de cateva luni de zile, si probabil ca lucreaza in ascuns la niste masuri cumva, sa-l sprijine pe Les, sa stie de asta si Buzunarescu, care precis nu va pupa ce vrea el si cei 600, pentru ca au acele pensii super dotate si este strigator la cer sa le dai lor si celor sub 2000 lei iar nimic din 2010, pentru ca lacomia si lasitatea se platesc! Sunt multe lucruri de zis, dar nu se poate, in paralel cu oameni foarte mari, care lucreaza direct cu Dancila, Les, etc, chestii nepublice, si deci putem avea asteptari surprinzatoare la un moment dat! Dumnezeu lucreaza si nu cred ca ne lasa, iar criminalii vor plati scump lacomia si prostia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, toata stima si respectul pentru informatii si aprecierile la Generalul, Gabriel Oprea. ninefacatorul rezervistilor militari! Subscriu intregului tau articol! Multumesc, frate, tehnocat!

Dan B. spunea...

Atâta timp cât mi-am apărat interesul, al meu și al încă 1600 de victime ale INSUFICIENȚEI DE REGLEMENTARE din Ord M 25/2016, în fapt cam ceea ce ar fi făcut și maiorașul idiot Olescu în nume personal, consider că am procedat corect față de colegi, inclusiv față de cei care nu provin din industria de apărare. prin susținerea celorlalte două puncte ale proiectului de OUG. Prost a fost, și mai prost a rămas!
Căci apelul meu la susținere nu a fost îmbrățișat de nicio altă structură din care încă fac parte, ANCMRR și SCMD; abia recent s-a alăturat nouă un coleg pilot, membru SCMD, acesta fiind nominalizat de către gl Bălan Iosif, fostul meu șef de la Otopeni.

Cretinul ăsta, Ifrim, dacă n-ar fi fost leneș în caracter, ar fi putut să scrie pentru vreo editură, dacă nu
i-ar fi fost sesizată țăcăneala de la „mansardă”! Dar putoarea mai bine stă degeaba și așteaptă (degeaba) pomană de la Izmenar.
Ați avut ocazia să vizualizați comentariile scârbavnicului Ifrim și ați realizat tembelismul în care se scaldă.
Apropo pentru tembel: legea în cauză se referă la interdicția de a secretiza un normativ în vigoare, care prezintă, prin prevederi, interes general. Și cum proiectul în cauză n-a fost (încă) validat de guvern și publicat în MO, zdreanța infirmă are pretenții absurde.

Viorel Kiss, de ce aveți toți pretenția să vă apere interesele diferitele structure ale pensionarilor, în condițiile în care nu sunteți membri cotizanți ai acestora? Dacă nu vreți să cotizați câțiva lei într-o lună, apelați la avocați, căci asociațiile în cauză militează pentru interesele membrilor săi, nu ale mayașilor de pe alt continent. Întâmplător și recent, s-a înființat o asociație care s-ar potrivi ca o mănușă interesului tău strict, dar nu pot să-ți comunic aici cum să iei legătura cu membri fondatori.

Așadar, domnilor colegi, reiterez că nu am nicio obligație față de voi privind natura, cantitatea și calitatea muncii mele, oriunde aș desfășura-o! V-am întins un deget și, în baza nemerniciei caracteriale, v-ați dori a mă oblige la dezvăluiri necuvenite vouă, ci doar celor care m-au nominalizat în grupul de lucru. Și, uite așa, dacă și când se va aproba proiectul de ordonanță, veți afla în mod oficial pe diferite căi, iar eu nu mă voi bate cu cărămida-n piept privind aportul meu la realizare.

bassil spunea...

Toată stima Raul,lăsați trecutul ,gândirea cazonă,miștourile de doi lei.A venit momentul sa rezonam toți pe aceeași frecvență.

avianyc spunea...

In tara asta ,din pacate, face cine ce vrea.Cam toti prin institutiile statului se fac ca muncesc ,simuleaza datoria fata de cetatean ,etc. Am inteles ca mai nou pagubitul trebuie sa negocieze cu hotul prin mediator.Totul prin medierea politistilor constatatori.
Dar sa lasam asta la o parte.
In alta ordine de idei,deoarece a inceput paruiala pe drafturi pe aici as vrea sa lamurim unele aspecte ale problemei.
Poate nu vreti crede dar am fost coleg in studentia militara cu unii din directorii de la Romavia ,noi,vecinii de la Otopeni, ii spuneam altfel dar nu conteaza.
Unul este gen rez ing Goleanu ,cel fara de care nu zbura Base,iar altul este urmasul lui cdr ing Danielescu sub care a falimentat compania.
Ma mai intalneam ,mai rar adevarat ,cu doi din cei trei colegi de grupa ing de bord detasati cu avionele pe la presedintii si guvernele din Africa,etc.
Mai cunosc si cativa piloti actualmente angajati ca si piloti pe la guverne si presedinti de state ( sud americane ,etc).
Compania a falimentat cu mult inainte de aparitia L223.
Stiu bine in jurul caror sume se invart cuantumurile pe contributivitate pe cupoanele acestora pentru cei pensionati odTa cu falimentarea,mai ales ca aveau vechime mare pornind de la fosta flotila de transpot de pe Otopeni.
Fac precizarea ca toti acestia au vechime mare si continua ,stiut fiind faptul ca Romavia s-a format cu avioane si personal din fosta flotila de transport de pe Otopeni.
Aici este vorba cu totul despre altceva.
Sub masca luptei pentru drepturile tuturor de fapt un grup constituit intr-o asociatie.....de fapt se lupta pentru drepturile tuturor printr-o forma mascata a fostei L164.
Asa vad unii rezolvarea problemei ,insa constransi au largit sfera la actualizare,etc.
Nu-l implic pe dl Dan B in aceasta discutie .Banuiesc ca vechimea mica in Romavia pe o functie oarecare si poate vechimea mica in activitate nu l-a avantajat prea mult ramanand in plata cu cuantumul de pe L 164.
Speranta lor era ca pe L 223 vor obtine pensii tip Geica.
Nu degeaba spuneam eu la aparitia L 223 ca este o lege foarte buna ,dar nu ma vzd in buzunar cu suma revenita dupa L223 original si ca aplicata original scoate pensii tip Geica prin unele domenii.
Acum puteti afla si dece.Mai sunt si alte domenii.
Asta cu toate ca una era la Romavia si altceva la noi cei ramasi la fosta flotila pe Otopeni.
Dupa putin timp a aparut acesta Og 57.,adica dupa primele calcule facute la CSP.
Nu vreau sa mai lungesc discutia ,multi nu vor pricepe nimic din pacate.
Cu regrete pentru colegul tigri 2 si pentru cei care speră dar in actualele conditii actualizare nu o să fie.
Poate va fi o forma ameliorata de rezolvare a problemei ,probabil ceva in genul L164 care sa evite ajungerea la pensii tip Geica.
Poate nu am fost prea explicit ,nici nu se poate intr-un comentariu la asa amploare a fenomenului.
Pentru a intelege fenomenul ar trebui ca toti sa cunoasca nivelul de salarizare bruta din sistemul care functiona cu militari.
33 % crestere fond pensii cred ca este un procent aruncat la vrajeala ,sumele sunt mult mai mari.
Eu am propus candva o solutie desteapta ,salvatoare si aplicabila fara costuri exageraTe insa nu a fost bagata in seama.
Dl Huhurez chiar a facut un topic cu propunerea considerand-o geniala.
Poare o repune pe tapet.

Repet " nu va credeti destepti si inteligenti de unii singuri"

Multi cereti dar nu cunoasteti in amanunt fondul incurcat rau de tot al problemei.

Cu scuze pt Tigri 2 si Dan B.

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle H , nu stiu cine este dl Dan ...,dar stiu urmatoarele lucruri despre cadrele militare detasate in economie:
- de la Armata nu au primit decat solda de grad ;
- nu au lucrat in beneficiul Armatei,cei mai multi au fost pusi ca interfata intre conducerea civila si reprezentantii de drept ai Armatei ;
- au blamat mult activitatea reprezentantilor Armatei ,ajutati de conducatorii unitatiloe economice ,care nustiu de ce ,desi banuiesc aveau o mare trecere la unele persoane de rang inalt din Armata ;
- cei detasati in marea lor majoritate aveau ...,,piloaie ,, mari ;
- functiile ,salariile de functie ( coieficienti ) erau f mari ,si respectau rigorile de incadrare din Armata .
Rezulta ca pentru perioada detasarii Armata are datoria sa i reflecte in pensie decat solda de grad ,pentru restul regula din legea civila .
Constat ca un astfel de ofiter a ajuns sa faca reguli pentru pensionarii militari .

Patrascioiu spunea...

D.Buzescu nu ma determina sa-ti vorbesc necunviincios.Vezi ca eu nu am facut caz de esaloanele pe unde am lucrat cu toate ca as avea ce spune .Bustul meu a calcat pe multe culoare.Nu ascund ca au fost cazuri cand mi-au tremurat chilotii iar odata a trebuit sa si platesc pt.altul.Urmarea.Un an la cimitirul elefantilor dupa care liniste si pace.
Spre cultura mea generala.Cum un absolvent al AMG a ajuns cu activitatea in agent economic?

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Tehnocrat ,daca se adevereste ceea ce spuneti este un lucru bun ,doar daca este un ,,culoar,, favorabil ,va spune cineva care a participat la ...nasterea L 164 .
Unele greseli ale legii s au datorat si faptului ca tergiversarea pierdea ...,,culoarul .

Dan B. spunea...

@Pătrășcioiu:

”Pătrășcioiule” credeți că-i formula corectă de adresare?
Chiar vă pare că am etalat aici pregătirea mea ca militar și eșaloanele la care am activat?
Și, spre știința dvs, mai mult de 3/4 din efectivul de militari de la RA Romavia SA aveau studii superioare, tehnice si/sau de comandă, misiunile executate solicitând o asemenea pregătire profesională din partea organizatorilor și executanților.

Dan B. spunea...

@Infirm:

Sper că nu ai urmași, căci la mentalitatea dtale, nativ-cretină, faci un mare rău omenirii. Ar fi fost benefic nouă să fi aplicat regula spartană, inclusiv prin sinuciderea ta!
Deh, mai puțin un linge-blide, un pupincurist la bucile izmenarului. Să te fălești cu faptul ca i-ai pus în mână, lui Oprea, cuponul tău de pensie, ...... în compensație, îți ofer eu ceva de ținut în mână!

Patrascioiu spunea...

Dan Buzescu nu-ti pune poalele in cap pana nu ajungi la rau.
Din ceeace spui deduc ca cei ce te ataca au intuit bine.Esti un individualist care s-a strecurat in acel consiliu consultativ pentru a rezolva un deziderat propriu.Nu te deosebesti cu nimic de acel subofiter care spui ca vinde pe oricine pt.500 lei.Rusine.Nu e demn pt. un individ care se pretinde a fi colonel.

GO spunea...

@ Dan Buzescu! Hai, nu mai face spume, ca au inteles toti ca esti doar un nenorocit de fripturist! Deci, fără indemnizația de comandă (luată din 1998 și până in 2010), precum și fără sporurile de la pct g., ai avut o pensie stabilită în baza Legii 164/2001, în cuantum de 3765 lei la nivelul anului 2008! Săracu'! Bun! Si acum, te-ai trezit ca nu iti convin elementele de salarizare militare si vrei vrei sa iti ia in calcul elementele de salarizare civile, cat ai fost detasat la Romavia. Si te-a durut in ...ula de armata! Ia zi, il depasesti macar pe Geica cu ocazia asta? Macar sa stim daca merita tradarea?

vasile m.i. spunea...

Stimati Camarazi...vom vedea firimituri mici ...daca or veni si ele!suntem mimtiti ... cu cresteri aiuritoare...poate pentru cei care sunt activi acum si vor iesi la pensie ....candva!nimeni nu ne ia in seama , o armata de rezervisti!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Te pot consilia cu documentele necesare pt obținerea unei sume de bani, legale, prevăzute pt suferință și handicapul tău dobândit!
Este vorba de 4 documente, o fotocopie CI, dosar cu șină și codul IBAN! Suma de bani este ceva mai mare decât pensia pe care o încasezi!
Obținerea acestui beneficiu are valabilitatea de 1 an și este repetitiv!
Dpvd al meu de mult timp trebuia să întreprinzi demersurile și acum ai fi fost mult mai calm!
Idem pt cea cu care îți împărți zilele; în plus puteai obține și calitatea de însoțitor!
Dar și tu ai o lene..., și vremea ți-a trecut în plângeri sterile!
Nu este nicio rușine să urmezi pașii indicați de mine!

*Nu te enerva, dar este firesc că fiecare să se bată pt el și asta a făcut Dan Buzescu; cumva tu ai deskis proces și pt el? Nu prea cred!

Laleaua neagră spunea...

Oprea a paradit pensiile militare in 2010...

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Pui și mata o întrebare, de te doare timpanul!
ROMAVIA a fost o companie a MApN, organizată structural militar! Aici ar fi putut munci și T-3 și, probabil, cu el la ciocan, nu ar fi fost falimentată!

Cezar spunea...

IMPUTITII DRACULUI !
NU CUNOSTEAM ACESTE AMANUNTE JEGOASE ALE L.223...DAR..STIAM DE ACUM 4 ANI CA ESTE INAPLICABILA..
MAI MULT INTUITIV ! SI A TREBUIT SA PUERDEM TOTI...JIGODII IMPUTITE INCEPAND CU DUOMNUL DAN GRASUL..PR CARE L.AM MIROSIT DEMULT...
........
Lege noua cu elementele prefigurate de Ursul Martin...sa eliminăm aceste hiene nesatule
Acum inteleg de ce au atacat.o atat pe Olguta..

IAR99Army spunea...

@Dan Buzescu
Si eu am lucrat pe Deveselu, unde sef de stat major a fost GRL Balan Iosif, si eu am infiintat filiala SCMD Craiova si am facut parte din grupul dur al SCMD in general, dar m-am batut pentru interesul tuturor rezervistilor si un membru al familiei mele a avut de suferit fiind amenintat ca va fi dat afara din serviciu intrucit eu luptam total impotriva regimului portocaliu desi cuantumul pensiei mele nu a scazut dar nici nu a crescut cind am trecut pe legea 263. Sunt de acord cu faptul ca ai actionat pentru repararea situatiei tale si a celor 700 de militari care au lucrat in economia nationala mai ales ca organizatiile din care faci parte tu si anume ANCMMR si SCMD dar si celelalte ca AORR, LAPDM, etc nu au miscat si nu misca nici un deget, macar pentru a apara pe rezervistii care sunt membrii lor. TE felicit si pentru faptul ca te-ai luptat si pentru introducerea celor 2 puncte favorabile rezervistilor. Dar nu inteleg de ce atit tu cit si ceilalti rezervisti care a-ti participat la negocieri(aici este un mare semn de intrebare cine v-a mandatat pe voi si in ce scop sa ne reprezentati intrucit observ ca unii nu a-ti reprezentat nici o asociatie ci a-ti participat in nume propiu pe baza de PCR!!!???)si care v-ati asumat prin prezenta si semnatura aceasta ordonanta a-ti renuntat la cererea cea mai importanta pentru toti rezervistii din toate structurile de aparare, securitate nationala si ordine publica : ACTUALIZAREA PENSIILOR ORI DE CITE ORI CRESC SOLDELE DE FUNCTIE SI/ORI SOLDELE DE GRAD.Pai cu acest punct trebuia sa incepeti negocierile mai ales ca iti era aplicabil si tie. Sunt de acord cu punctul tau de vedere ca fiecare dintre noi trebuie sa se lupte in primul rind pentru el si apoi si pentru ceilalti ca asa ii sta bine unui militar, sa faca parte dintr-o asociatie care are obiectiv si forta, sa isi plateasca cotizatia catre aceasta, sa nu stea pasiv, sa se implice in mod activ, etc dar iti imput ca ai facut si tu jocul atit al gulerelor albe cit si al puterii rosii prin faptul ca nu ai luptat si pentru nedreptatea cea mai mare facuta rezervistilor de catre actuala putere.Se vede ca iti lipseste spiritul de camaraderie care este specific militarilor, si te superi degeaba dar aici a fost un troc intre voi si ceilalti. Pentru acest fapt trebuie sa ne dati raspunsurile reale intrucit cind a-ti cedat in fata guvernantilor nu ne-ati intrebat si pe NOI daca suntem de acord. In momentul cind cei care v-ati asumat rolul de negociatori(nu v-a obligat nimeni sa participati) in numele tuturor rezervistilor trebuia si trebuie sa fiti constienti ca o sa fiti felicitati pentru lucrurile bune obtinute dar ca va trebui sa dati socoteala si pentru esecurile intentionate ori neintentionate. Nu tin scuzele ca nu ai nici o obligatie fata de noi, prin participarea in numele nostru ai avut obligatia sa ne reprezinti prin rezolvarea doleantelor noastre, atunci nu ne-ai spus ca vei fi solitar si marturie stau postarile tale fie aici, fie pe Facebbok ori pe alte site-uri prin care ne spuneai ca esti unul dintre negociatori si chiar tu foloseai sintagma ,,ca negociezi pentru toti rezervistii". Aceasta renuntare a voastra in numele nostru se numeste TRADARE si URMARIREA DOAR A INTERESULUI PERSONAL ORI DE GRUP. Cu ce a-ti fost voi mai breji fata de acesti nemernici de politicieni ca si astia urmaresc la fel ca voi negociatorii de ocazie tot interesele personale ori de grup. Cine se aseamana se aduna. Oricum eu va zic in nume personal pentru faptul ca mi-ati tradat interesul de rezervist :SA VA FIE RUSINE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

TOTOIANU 48 G.MAIL... Excelent demonstrandum! Nota 10 (zece) cu felicitari! Buzunarescu a distrus 180.000 de pensionari disperati, care au muncit din greu o viata intreaga, facand-o doar pentru niste mofturi civile, care la timpul lor le-au adus averi si bunastare nemeritate! Si ma face pe mine lenes, care m-am paradit cu militarii in subteranele minelor de carbuni si la Canal, unde am avut o activitate infioratoare, de iad, si la detasarile din Balta Brailei si Ialomitei, la tragerile cu lansatorul de rachete in poligoane cu saptamanile si la dracul in praznic, ca toti camarazii acelor timpuri! Cine se crede acest Buzunarescu sa-i confrunte si sa-i judece la modul imoral pe toti realistii suferinzi, care au servit Patria sub Drapel in conditiile cele mai grele si cele mai mizerabile de dupa Razboiul mondial, acum cu pensii ,,medii,'' sub demnitatea lor, sub pensiile femeilor de serviciu, soferilor, portarilor si liftierilor?! Ministrul Les, chiar nu verifica acesti oportunisti, care ii trec pragul si ceea ce urmaresc ei pentru gasti egoiste, in dauna celor multi?! Acolo, in comisie, acelasi vocabular de mahala il are, pangarind gradul de Polcovnic transnistrean?

avianyc spunea...

PS
Completare la ce va spuneam mai sus.
Inceptul falimentului ROMAVIA

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://ziarero.antena3.ro/articol.php%3Fid%3D1231451741&ved=2ahUKEwjf6Le_xLXkAhWBpIsKHdSMAEgQFjAFegQICBAB&usg=AOvVaw2Lnw8vtGLTVuN4u3JFZycB&cshid=1567544330882

De aici puteti intelege si ca citez din directorul ,gen dr ing (rez)Goleanu A. fost coleg de facultate militară ,
"fără tehnicieni zborul nu se poate realiza"!!!
Si asa a inceput falimentul Romavia .
Specialistii in aviatie per tip de aeronava nu se pregatesc peste noapte .Este un proces de pregatire de durata cu multa teorie ,practica si examene pana te atingi de exploatarea la sol si in zbor a aeronavei.
Poate acum este sunt clare multe lucruri si pentru Mares,Patrascioiu, J, si alti atotstiutori in toate domeniile gata oricand sa puna pe acelasi plan carburatorul IMS-ului cu automatica motoarelor de aviatie de la L29 pana la B707,Bac1-11,etc si intretinerea de vara a rotilor de la Dac 665 cu jambele av subsonice ,supersonice si civile ,care sunt un ansamblu de mecanisme si ele cu o automatica hidraulica speciala si franare pe dispozitive inertiale cu o teorie tehnica complexă.

Salut lupta dreapta pentru dreptul la rasplata binemeritata a muncii a colegului tigri 2.
Mares ,viata demonstreaza ca si ing pot fi comandanti / directori.
Si chiar si in cel mai special si supravegheat loc ,flotila prezidentiala.

Vezi ce inseamna sa ai scoala recunoscuta intr-un domeniu special.
Cu scoala si experienta asta am continuat 10 ani in domeniul civil pe B737.
Din care 10 ,doi au fost de pregatire si 8 de copilot -ing de bord.

Dan B. spunea...

S-o luăm pe îndelete!
Am activat la Romavia doar doi ani, până-n 1998. Am ieșit la pensie pe o lege anterioară celei cu nr 138/1999, Legea 164/2001 aducându-mi un plus financiar abia în 2008. Următoarea lege, 119/2010, mi-a produs o gaură în buget de vreo 800 lei, iar actuala 223/2015, ca urmare a emiterii Ord MS 101/2018, mi-a înjumătățit cuantumul aflat în plată.
D-aia am și zis că mi-e teamă că va veni o nouă lege, care mă va obliga să le duc bani de acasă.
Am afirmat că acum am în plată cuantumul stabilit în baza Legii 164/2001, la nivelul anului 2008. Iar cum în 11 ani pensia mea a crescut cu câte 50 lei/an, de la 3765 lei, puteți deduce cuantumul avantajos rămas în plată.
Mulți căcănari de pe aici mă caracterizează ca fiind trădător pentru că mă lupt cu decidenții MApN să-mi ridice cuantumul pensiei la nivelul prevederii cuprinse în art 28 (5) din lege. Acum, recalculata mea este similară celei a unui caporal cu 15 ani de serviciu, trecut la pensie în 2017.
Și, mă rog, de ce aș fi trădător, că cer o actualizare și o recalculare corectă, in baza documentelor cu valoare juridică, eliberate de arhiva piteșteană (contractul colectiv de muncă și coeficientul de ierarhizare al funcției mele, prevăzut în ordinul sefului SMG), nu cea dispusă prin Ord MS 101/2018?
Își amintește cineva că i-aș fi cerut de pomană când Boc mi-a tăiat drastic din pensie? Sau că nu m-am solidarizat cu cei prigoniți de Izmană, inclusiv cu idiotul Olescu, vă mai amintiți?
Să vă aduc aminte că profitul regiei autonome (sute de mii de dolari lunar) se vărsa în bugetul MApN, de unde v-ați înfruptat cu toții? Sau că DPAIA uza de calitatea de stăpân pentru a-și căra gratuit „jucăriile” costisitoare pe alte tărâmuri? Sau că Administrația prezidențială, indeosebi cea diriguită de Băsescu, nu a catadicsit a-și plăti transportul aerian și de aici a început insolvența companiei?
Așadar, eu și colegii mei v-am ținut cu banii din munca noastră, iar acum mă întrebați dacă-l ajung pe Geică in cuantumul pensiei? Doar un idiot poate presupune așa ceva!
Atâta timp cât a intrat în vigoare o nouă lege a pensiei militare, singura de după 9 ani de austeritate personală, care mă îndrituiește oarecum la o sumă apropiată de 8.000 lei, este normal să mă zbat pentru mine, căci nimeni altcineva n-a făcut-o în beneficiul meu. Ba dimpotrivă, m-am făcut util și pentru alti 1600 pensionari militari și chiar inclusiv pentru ceilalți, prin cele două puncte ale proiectului.

Pe de altă parte, sunt măgari acei care solicită ajutorul asociațiilor de pensionari, atâta timp cât ei nu vor a fi membri acestora. Incercați cu bunul Dumnezeu, cu fiii/ficele sau cu nepoții pentru ajutorul scontat.
Și da, dle Pătrășcioiu, am ajuns în CCMR pentru atingerea interesului propriu, realizat concomitent și pentru alți 1600 + 75000 colegi.

Dan B. spunea...

@totoiany46:

Te-ai lămurit cum e cu salarizarea prin regii? Dacă eu am avut coef. funcției 3,25 la un salariu minim brut pe economie de 250.000 rol, iar sporurile mele (conducere-20%, vechime-25%, noapte-25%, condiții deosebite – 25%), dar fără normă de hrană sau de contravaloare echipament, nu crezi că ne situam pe poziții similare privind venitul? Anterior, vechimea mea era de 42%, îndemnizația de comandă era de 45%, etc, adică ceea ce ai avut și dta în baza de calcul.
Cred că ai realizat că o actualizare corectă (coef bază 1=smbe) nu m-ar fi îmbogățit cine știe ce, doar că admiterea unei VRS-197,33 lei denotă prostia voastră din cap, mai ales că v-ați fi așteptat să vă scoată din rahat un Olescu sau un Ifrim sau cine știe ce asociatie ai cărei pensionari luptă pentru drepturile lor, putorile stând în continuare acasa, pe principiul „pică pară mălăiață ......”. Incearcă să dai aparența unui om deștept, căci nu eu am făcut legea, eu doar am cerut să fie aplicată corect în ceea ce mă privește.

@IAR99:

Eu am fost nominalizat să reprezint LADPM, pe membri cotizanți ai acestei structuri, nu pe dta, în respectivul grup de lucru. Întâmplarea a făcut ca eu să mă pot „plia” pe recomandările făcute ministrului de către locțiitorul DGJ.
CCMR este constituit din liderii asociatiilor pensionarilor proveniți din MApN, care sunt parte și din Forumul Structurilor Asociative ale Pensionarilor Militari.
Așadar, Pulică Frânaru Olescu n-ar fi putut accesa CCMR sau grupurile de lucru ale acestuia, atâta timp cât nu activează intr-o asociație de pensionari militari. Și dac-ar fi fost membru cotizant, tot n-ar fi ajuns, la prostia lui din cap, să fie nominalizat pentru o asemenea întreprindere..
Iar eu am avut un mandat limitat, emis de către LADPM, motiv pentru care am încunoștințat liderii asupra stadiului de realizare a proiectului de OUG. Căci nu era cazul să te informez pe dta, intrucât nu am asemenea obligații .
Ți-e chiar așa de greu să pricepi că eu nu am negociat nimic acolo, am pus in formatul de rigoare fondul revendicării mele. Camaraderia despre care vorbești nu s-a manifestat atunci când toți militarii Romaviei s-au trezit cu pensii recalculate în ecartul 1900-2700 lei, cifra mai mare apartinînd lui Goleanu, director general. Dacă pe dta și pe alții nu v-a interesat că romavioții și altii nu am beneficiat de prevederile legale, conf art 28 (5) din Lege, de ce ar fi trebuit să mă strofoc eu pentru „iar99” sau pentru handicapatul infirm (deh, pleonasm!)?
Și, ca să închei apoteotic, cum și cînd te-ai solidarizat cu mine, măcar că proveneam din aceeași branșă, pentru nedreptatea făcută celor 90 de militari din Romavia, în baza preved. Ord MS 101/2018?
Se spune că, „decît să năpăstuiești un nevinovat, adu beneficii la toți zece!” Cam așa a procedat „ciurda de vite fără stăpân”, a călcat pe „cadavrele” celor 1600 pensionari militari pentru a se îndestula tot ea mai mult. Cât egoism!
RUȘINEEEE!

J spunea...

Dan Buzescu pe cine pacalesti?Umbli cu cioara vopsita. Tu nu ai avut legatura cu armata deci nu ai ce cauta in randul pensionarilor militari.Tu faci parte din cei ce au trait pe langa armata.Sa-ti dea pensie cei pe unde te-ai plimbat..Cei din Consiliul de pe langa Les nu trebuia sa te primeasca .Ai profitat ca esti in Bucuresti si ai dat ca porcul.

Iulian Mareș spunea...

T-3
Exceptiile intaresc regula!...insa sunt sigur ca nu stii de ce?

#osaavetifixceativotat

Iulian Mareș spunea...

T-3,
ca sa-ti fac pe plac iata ce declara in 2009, Goleanu/Director ROMAVIA:

"Eu am un contract de mandat până în 2012 cu ROMAVIA şi cred că această formă de plată nu cade sub incidenţa ordonanţei.

Sunt persoane care sunt de acord cu mine, dar sunt şi persoane care susţin că aş fi vizat de ordonanţă“, ne-a declarat Goleanu. El a încasat, de altfel, în afară de pensia specială şi salariul de civil, 30.000 de euro, plăţi compensatorii. Directorul general al ROMAVIA ne-a confirmat că dintre cei 19 piloţi ai flotilei „15 sunt vizaţi de ordonanţă“ şi că toţi cei 15 au pilotat, începând cu anul 2005, avioane cu care a zburat Traian Băsescu. La fel de afectaţi de ordonanţă sunt şi mulţi dintre tehnicienii de la sol, fără de care nici un zbor nu se poate realiza.

O parte dintre aceşti tehnicieni sunt subofiţeri în rezervă care îşi completează pensia, deloc mare pentru gradele mici, cu salariul. „Schema ROMAVIA prevede 280 de posturi, la ora actuală sunt 230 de angajaţi, nu am în acest moment o situaţie clară, dar sigur 83 dintre ei intră sub incidenţa ordonanţei“, ne-a mai precizat Goleanu."

Este corect sau smeker?
10 ani lucrati in civil? Pensie vei lua? ...te-ai scos?!
Da-i sfaturi atunci si lui Cezar sau Corneliunsson!

Huhu Rezea spunea...

@Dan B
Vrei sa spui ca te-ai pensionat pe decretul comunist din 1977 al pensiilor militare. L 138/1999 a fost o lege a salarizării cadrelor militare.
Ai nimerit în Consiliul Consultativ la fel ca în dispozitivul de apărare a Aeroportului Otopeni de "teroriști", în decembrie 1989

CEZAR spunea...

Blogger totoiany48@gmail.com spunea...
---------------
Rezulta ca pentru perioada detasarii Armata are datoria sa i reflecte in pensie decat solda de grad ,pentru restul regula din legea civila .
Constat ca un astfel de ofiter a ajuns sa faca reguli pentru pensionarii milita
==========================================
A SE RETINE CE SPUNE ACEST COLEG DOCUMENTAT!!!!
SA ACTIONAM CA ACEST LUCRU CORECT SA SE INTAMPLE !
NIMIC DIN CE A PROPUS ..ACEST MUNTE DE GRASIME CU OCHI MICI CA DE VKIEZURE ..SA SE INTAMPLE
TRAGETI SEMNALE DE ALARMA PE TOATE CANALELE PANA CAND NU ESTE PREA TARZIU
ATENTIE DOMNUL GROPAN SI GASCA DUMITALE DE PITICI HARNICI !!

totoiany48@gmail.com spunea...

Ne pierdem ...vremea cu asa zisi ...civili in haina militara precum dl Dan ....
Nu am inteles si nu inteleg de Romavia a fost incadrata cu militari .

gigi 2 spunea...

Are dreptate G. Olescu si eu am avut colegi care au lucrat in comisii militare la uzine de armament si munitii si care aveau salarii mai mari decat cei din armata si ii durea la basca de armata.Noi faceam servicii si cate 2 servicii pe saptamana si nu primeam liber si trebuia in timpul ramas sa ne indeplinim si atributiunile de seviciu. Asa ca mai usor cu cei care au lucrat in economia nationala.

Dan B. spunea...

@J: „Tu nu ai avut legatura cu armata deci nu ai ce cauta in randul pensionarilor militari.Tu faci parte din cei ce au trait pe langa armata.Sa-ti dea pensie cei pe unde te-ai plimbat.”
De multe ori, i-am criticat pe cei care au apreciat că Armata ar fi doar consumatoare de resurse financiare, argumentând ca aceasta produce APĂRARE pentru civili. Spre deosebire de dta, eu, în carieră, am produs, pe lângă APĂRARE, și mulți bani-valută forte, din care dta, in absența bugetului necesar, MApN v-a plătit soldele.
Adică eu, furnizor de finanțe la bugetul MApN, cu taxe și impozite plătite la stat, nu pot fi subiectul Legii 223/2015? M-am „plimbat” din Ordinul șefului SMG cu misiune concretă și doar în beneficial MApN. Iartă-mă că te-am apreciat inițial ca fiind deștept la momentul în care i-ai explicat lui Infirm cum e cu pensia și cuantumul ei, căci constat că ulterior s-a coborât „noaptea” în capul dtale.

@Huhu: Cu remarca dtale, am sesizat că ai nimerit ca musca-n rahat, nu în lapte!

@totoiany48: Ca să pricepi de ce, ar trebui să nu-ți fi decedat neuronii!

@Cezar: Dar ce pensie ar trebui să aibă cel plecat de la coada vacii și ajuns la curul oii, care, ani de zile s-a-nfruptat gratuit, el și familia, din minunățiile alimentare oferite de GAZ? În felul tău, tot borfaș ca alde Izmană ai fost. Să înapoiezi banii cheltuiți degeaba cu școlarizarea ta la Sibiu.

Apropo, sunt prea mulți decervelați pe acest blog, motiv pentru care reintru în „silenzio stampa” atâta timp cât vă comportați, cu puține excepții, ca niște hiene, nu ca parteneri onești de dialog. Vă urez din tot sufletul să fiți subiecții unor mizerii de genul celor prin care am trecut eu, dar tot nu sunt convins că veți învăța ceva din asta, dacă sunteți nefunctionali neuronal.

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Dan B, cred ca sunt mai putini militari care au fost detasati la societati din industria de aparare, falimentare si desfiintate..! Cele mai multe rezista si astazi, este adevarat, la limita de avarie , dar sunt in viata si au arhivele la sediile lor, cred ca exagerati cu numarul de 1600 de pensionari militari care nu se incadreaza la art.28.al.(5) din L.223/2015. Am colegi care au iesit la pensie din Uzinele de aviatie din Craiova, Bacau, Bucuresti, si au obtinut Adeverinte cu veniturile functiei detinute si actualizate la nivelul anului 2016, conform art.20. al.(2) din Ordinul M 25/2016 al MApN, si care sunt multumiti de cuantumul pensiilor recalculate (aprox.10.000 de lei) mai mult decat dublul pensiei dtale de 4216 lei(in prezent).
Pentru colegii mai tineri, sa stiti ca prin anii 70 cand N.Ceausescu a hotarat sa investeasca masiv in industria de aparare, si s-au infiintat zeci de uzine de Armament,Tancuri,TAB uri, Rachete, Nave, Munitie, etc. au fost detasati sute de specialisti militari din randul Inginerilor, Subinginerilor, Tehnicilor si Maistrilor militari din unitatile MApN, nu numai in zona de Conducere dar mai ales in zona de executie..!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/01/16/romania-industria-de-armament-in-epoca-ceausescu/amp/&ved=2ahUKEwi4ncqXyrbkAhVfVRUIHatGBj4QFjACegQIBBAB&usg=AOvVaw1l4hxuDtKKZ6nKPfgo2auM&ampcf=1&cshid=1567580618163

Iulian Mareș spunea...

Toto,
Daca nu mă înșel, sper că nu, ROMAVIA este predecesoarea Flotilei 50, cu misiuni de protocol grad 0 și 1!
Acum ce ai fi dorit, ca aeronava Președintelui sau Premierului sa fie deservita de civili? Prea de tot...

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Acumtiovataiatoata! 😂🤣🤗🤔😱😎

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Dan ...de langa Armata,fiti sigur ca Dumnezeu a avut grija sa nu cedeze neuronii .Nu acelasi lucru pot spune de dumneavoastră urmarind postarile ,chiar am crezut ca sunteti ...parasutat de pe alte ... .Aveti un limbaj si un fond de cunostinte ce nu va ajuta sa fiti un adevarat camarad .Un egoit pilos .

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle Tehnocrat ,nu cred ca dosarul trebuia sa fie ...lacrima ,era de ajuns SECU .

avianyc spunea...

Daca @Mares si altii nu stiu ca Romavia (Romafia) este o parte care s-a desprins din fosta flotila transport care deservea cu avioane si elicoptere si pe nea Nicu se pune semnul intrebarii cam cine au ajuns trasi de par in urma restructurarilor in fruntea ministerului.
De aceea avem ce avem azi.
Am fost 10 ani in aceeasi gradina cu ei - colegii de la Romavia in urma unei selectii riguroase ,avand atuu puternic 10 ani experienta din Scoala militara de of aviatie unde totul se facea ca la carte plus 4 ani de zbor in fiecare vara la Boboc in urma ordinului dat de Ceausescu prin anii 70 ca studentii din specialitatea avioane si motoare din ATM sa zboare pentru a simti avionul in zbor si sa stie ce sa proiecteze in cazul detasarii in ec nationala pentru dezvoltarea indrustriei aeronautice militare - vezi Craiova ,Bacau ,Baneasa ,Ghimbav,etc dar am lucrat la partea care a ramas la Mapn -flotila de transport ( AN-uri,pe urma Hercules,apoi Spartan,etc adica la ce a mai ramas in fosta flotila dupa ce Romavia si-a luat tehnica si a devenit societate comerciala in subordinea Mapn ,incadrata de la A la Z cu militari si sc proveniti din fosta flotila de transport si completata cu personal pana la 280,ofiteri si subofiteri din sts ,spp ,sri .
La un moment dat s-a pus problema transferului,anumitor structuri logistice catre sts ,lucru realizat.
Logistica si personalul pentru aceste avioane era foarte stufoase ,numai modificarea configuratiei unei aeronave pentru demnitari presupunea peste cincizeci de oameni din toate specialitstile si serviciile.
Si eu ii dau dreptate lui D Buzescu in ce afirma in acest caz si in legatura cu detasarile in ec nationala.
El nu trebuia sa se expuna si sa intre in conflict deschis cu unii care nu stiu cu ce se unge felia prin unele domenii.
Regretabila toata aceasta maraiala fara rost pe aici ,mai ales ca a fost doar in trecere doi ani pe acolo comparativ cu altii care sunt pe acolo de prin anii 70-80.
Isi putea rezolva problema si fara sa se expina .Mai lucram si cu tact mai ales ca nu era de interes general.
De ce a devenit Romavia societate comerciala ? Fiindca era o problema de incadrare in legalitate dupa noile prevederi aparute dupa 90.

avianyc spunea...

P S
Pentru unuii cu orizont redus trebuie facuta precizarea ca detasarile in economia nationala sau facut sub mai multe forme si au adus beneficii financiare si materiale consistente mapn ,mai ales inainte de 89.
- comisii de reprezentanti militari pe langa intreprinderile care aveau sarcina sa produca pentru domeniul militar diverse produse ,de la gamele pana la tehnica auto ,de aviatie ,electronica,etc.
Ei aveau sarcina de a urmari desfasurarea proceselor de fabricatie ,reparatie ,etc in diverse etape si de receptionare si predare a tehnicii respective catre reprezentantii mapn.
- detasati in economia nationala ca specialisti pe diverse domenii,in special ing,sing,mm.
Acestia erau detasati ca si sefi de ateliere ,sectii ,directori etc ,deoarece facultatile si scolile postliceale civile nu pregateau specialisti in aceste domenii si atunci era nrvoie ca sectoarele de productie militara in special sa fie incadrate cu specialisti militari.
Spre exemplu ,scaunul de catapultare de la IAR a fost proiectat de un ing militar ,ing specialist in domeniu si sef birou proiectare care ulterior a ajuns director peste IAV Craiova.
Nu putea fi proiectat de Berceanu care era angajat ca ing in acelasi birou de proiectare dar care se ocupa impreuna cu ing proiectanti militari de structura -fuzelaj - partea civila a aeronavei ca specialist ing civil pregatit la Fac de aeronave civile.
CIZ ( centru de incercari in zbor era al IAV Craiova dar era incadrat cu ing,sing,mm militari deoarece era tehnica militara si nu putea fi incercata de catre civilii care nu erau specialisti in domeniu.
Stii ce pensii au pilotii de incercare de la CIZ dupa aplicare OG 57? Sub multi contabili si alti gulerati desi erau foarte bine platiti pentru riscuri.
- mitari detasati in ec nationala cu tehnica speciala de care mediul civil nu dispunea mai ales inainte de 89.
Exemplu ; Impanzirea Carpatilor cu stalpi de inalta tensiune s-a facut cu tehnica militara de care mediul civil nu dispunea ,elicoptere cu trolii in special ,senilate ,etc
- militari detasati in ec nationala inainte de 89 la constructii de drumuri ,cai ferate ,canal D M Neagra ,sisteme de irigatii ,agricultura ,etc
- militari detasati in structuri guvernamentale ,de partid inainte de 89 ,etc

Toate aceste detasari s-au facut pe baza de contracte cu ec nationala .
Astfel ca inanite de 89 armata romana aproape in mare masura se autofinanta din banii proveniti din detasarile on ec nationala.
Acum banii se duc si imbogatesc firmele private sau straine spre care sunt externalizate acezte lucrari sau comenzi de tehnica.

Sper ca acum inteleg mai bine fenomenul si cei care raspundeau de cadenta

Iulian Mareș spunea...

T3,
Kiar ai neuroni lipsa, la cantar ... Tu citești ce am scris?
Mă faci curios sa solicit în arhive apartenenta ta pe statul flotilei speciale!

*Reține, după prostii harnici, periculoși sunt și proștii care nu știu că sunt proști!... încet, încet ajung la concluzia că tu nu prea înțelegi ceea ce citești!
Vrei o traducere din română în română sau română-germană?

Leon spunea...

T3, la cele spuse mai sus aduc 2 corectii:
1. Reprezentantii militari NU erau detasati, ci erau in subordinea si coordonarea DIA (Directia de Inzestrare a Armatei) si intr adevar isi desfasurau activitatea pe langa uzinele speciale care produceau tehnica militara.
2. Personalul de specialitate detasat in economia nationala ramanea in evidenta DCI (Directia Cadre si Invatamant) dar era in subordinea directa a Ministerelor, Centralelor, Regiilor sau Intreprinderilor respective, de unde primeau si retributia respectiva; Norma de hrana era platita de Unitatile militare din Garnizoana si uneori si solda de grad.
De regula Solda de Grad era platita tot de intreprinderea respectiva.
PS. Citeste si link ul postat de mine mai sus ,,Romania, industria de armament,,..!

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle ...avianic ,Comisiile de reprezentanti militari nu au fost considerate ca avand militari detasati in economia nationala .Acestia au fost ai Armatei in permanenta . Nu creati confuzii .
Scopul detasatilor nu a fost cel enuntat de dumneavoastră. Berceanu stie sa citeasca un desen si sa lucreze dupa el pentru colaborarea tehologiei de executie .

avianyc spunea...

@Leon
Multumesc de corectie!
Am omis sa introduc in joc DIA fosta DPAIA pentru reprezentantii militari.
In privinta detasatilor plata retributiei de catre angajatori insemna econonomie la bugetul mapn si era consfintita in contractele incheiate cu ec nationala.

@totoyan
Corect in privinta reprezentantilor militari.A fost o omisiune din partea mea.
In privinta personalului specializat detasat in economie eu am spus un motiv bine intemeiat.
Cel putin inainte de 89 specialistii erau incadrati pe locuri de specialisti in domeniu.
Biroul proiectare produce desene tehnice nu le citeste.Sa fim bine intesi.
Proiectare lresupunea studii superioare in specialitatea respectiva.

Specialistii de acolo creaza desenul de ansamblu pe care il defalca in desene de executie pe subansamble ,care sunt transmise pentru punere in executie sefilor de sectie ,maistrilor rasponsabili de fluxul tehnologic.
Evident ca orice inginer trebuie sa stie sa citeasca un desen in specialitatea lui .
Stiti cumva ce specialitati erau comune in aviatie intre IPB si ATM.
Stiti ca Mig-urile ,IAR 93 erau la secret inainte de 89.
Ca atare nefiind o specialitate comuna Berceanu nu avea cunostiintele necesare ca sa proiecteze scaunul de catapultare al IAR-ului care apartine de specialitate ATM -armament si munitii pur militara
Sunt curios si chiar va rog sa ne aduceti la cunostiinta adevarate motive ale detasarilor in ec nationala.
Loc de invatat mai exista pentru oricine.

Si inca ceva.
Formula de care uzitati in privinta egalatatii la pensii pe motiv ca la: pensii toti trebuie sa fim egali " pe motiv ca in activitate ne-am luat drepturile s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva.
Ce spuneti daca un civil fie el un oarecare sau deputat ,senator , guvernant va da o replica de genul " v-ati luat si mancat malaiul in activitate, la pensii suntem toti pensionari si trebuie sa fim egali la pensii"
Cam riscant ,nu?

Cezar spunea...

AVIAMUCYY
După ce ca nu ne.ai lămurit cum dai la roata cu unsoare RUL-100 iarna..acum umbli cu vioara vopsită..
CINE A ZIS CA VOR FI EGALE TOATE PENSIILE??

maiag spunea...

am o rugaminte.stie cineva de GURAN,de la PNL,ce functea a avut in armata?sustine ca a fost ofiter,stie cineva daca are scoal,stim noi cum,din sergenti,tare am impresia ca a fost poitruc dupa modul cum se explrima si talentul care l are,a militara sau e promotie 68

Cezar spunea...

ATENTIE!
NU LUATI NIMIC..CA BUN DIN CE VA INFORMEAZA..TRACTORISTUL PE MI.8 VIUREL MOKISS...!!

Leon spunea...

@Maiag, citeste CV deputatului Virgil Guran si o sa afli ca are Liceul Militar, Scola Militara si 5 ani de ofiter activ iar din 1991 este in rezerva..!

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle avianic ,am lucrat in comisiile militare ...multi ani ,avand chiar pozitia de rm sef in CRM de pe langa DIA ... .
Nu faceti confuzii intre proiectanti si ...fabricanti .CRM functionau pe langa ,sau in cadrul agentiloe economici . Fiind incadrat in CRM faceam patrula pe Garnizoana Bucuresti,in cisme in luna august ,ceea ce nu se intampla cu alesii ,,domnului,, detasati in economia nationala.
In ceea ce priveste ,,scopul ,, este mult de spus . Pe scurt ,sa forteze CRM urile sa accepte produse slabe calitativ si sa le introduca in armata . In aceasta actiune un rol major l a avut gl Stanculescu ,intrat in disgratia gl Guse ,dar agreat de ...secu si tovarasa .
Sper ca puteti intelege de ce evit dezvoltarea subiectului.
Cei detasati ...aveau clase de functie mult mai mari decat similarii din Armata .
Din domeniul dumneavoastră amintesc pe dl zRusu Tiberiu si Vesa Octavian de la Condor .

avianyc spunea...

@ Cezar
Stai linistit si adteapta verde la semafor.
Ti-o actualizeaza sigur mos martin si poate la barlog 🍌🍌

avianyc spunea...

Dle Totoiany,
Am inteles mesajul .Da pe undeva la CRM cam asa era.

Viata grea cu stres si pierderi de vieti omenesti s-au soldat si detasarile prin ec nationala.
Planul cincinal in patru ani si jumatate ,sambete si duminici lucrate candva pentru plan,viata grea de la mină, canal ,constructii ,cai ferate ,agricultura ,etc.
Cati piloti cu echipaj cu tot si-au pierdut viata prin munti plantand stalpi de înalta tensiune ,eyc
Accidentele de la mina ,caz concret acest domn Corneliu care isi cauta inca dreptatea prin tribunale,etc.
Nu erau chiar norocosi ca unii din cazarma,sef de muzeu , de club de unitate ,of cu pregatirea fizica , etc,etc.
Cred ca stiti bine ca IAR 93 si 99 au fost conceptie 100% romaneasca - proiectare -fabricatie - receptie prin CIZ Craiova.
Stiti bine ce s'a intamplat cu unul din aparate care nu s-a mai fabricat,oameni nevinovati tarati prin juztitie etc

Presiune ,raspundere si stres mult si pe cei din ec nationala fabricanta de produse militare,armament ,munitii ,tehnica ,etc.
Nu era chiar usor in mediul civil.

Leon spunea...

Pentru T3: "S-a construit o rampa inclinata cu o inaltime de 20 m pentru testele la sol, iar pentru testele in zbor a fost folosit avionul IAR 93 dubla comanda seria 600, catapultarile lui Vasilica fiind efectuate din cabina a 2a.
Primul test de pe rampa s-a efectuat pe data de 21 octombrie 1985, la aproape 3 ani de la inceperea proiectului.
Ca o ironie , scaunul a cazut dupa catapultare pe capota Oltcitului proiectantului cpt.ing. Ion Pandele, autoturismul fiind folosit ca sursa de alimentare electrica pentru echipamentul de testare.
Productia de seria a scaunului s-a realizat la Aerofina, fabrica construita pentru productia echipamentelor de bord aviatie"
PS.Cpt.ing.Pandele este proiectantul scaunului de catapultare romanesc, fiind detasat in economia nationala la Uzina de Avioane Craiova, mutat ulterior la INCREST Bucuresti unde a construit si prototipul.
Colegul tau C.P.nu le avea cu proiectarea..!

Cezar spunea...

Baaa.. dar Motorul...cine a proiectat motorul..😂🤣😂🤣😂🤣😎🤣

Iulian Mareș spunea...

T-3 de la scularie
T-3! lucra la o fabrica la sectia scularie. In fabrica este o vizita a Premierului; mergand cu directorul in vizita prin fabrica la un moment dat Premierul intreba pe director:
–T3 mai lucreaza la voi?
–Care T3 intreba directorul?
-Domnule director eu sunt foarte cunoscut chiar daca nu se vede
– Cum asa T3?
– Pe mine ma cunoaste si Papa de la Roma.
– Nu te cred.
Mergem la Vatican sa va convingeti. Zis si facut
Ajunsi la Vatican multime mare! Suveranul era la balcon si vorbea poporului. T3 spune:
-Domnule director merg la balcon langa Papa si va fac cu mina.
Ajunge T3 la balcon si face cu mana cand in zona unde era directorul lumea buluc. T3 coboara repede ajunge însă directorul lesinase. In fine isi revine si zice:
–Bai T3 esti tare nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata.
-Ce anume? intreba el.
– Vine regina Elisabeta ma bate cu palma pe umar si ma intreaba cine e omul acela imbracat in alb de langa T3 de la scularie?

IAR99Army spunea...

@tehnocrat
pentru prima data sunt de acord cu tine ce ai spus despre ROMAFIA si poate ne aducem aminte ca acolo se facea si bisnita rau de tot pe timpul lui ceasca cu aparatura video, blugi, tigari, cafea, aur, etc caci erau protejati de secu si de partid.
@dan buzescu. nu te acuz pentru ca te-ai luptat si pentru tine si ceillti chiar te-am felicitat. dar te acuz atit pe tine cit si pe ceilalti negociatori pentru abandonarea contienta al principiului de baza al actualizarii pensiilor militare intrucit tu ai fost unul dintre cei care i-ai reprezentat si pe ceilalti rezervisti si trebuia sa-l sustii pina in pinzele albe fiind de importanta exceptionala pentru noi toti.

CEZAR spunea...

@/ AviaMucyy,
Baaa.. dar Motorul...cine a proiectat motorul..😂🤣😂🤣😂🤣😎🤣

Liviu PO spunea...

@All
In opinia mea,singura institutie "antrenata" inca de la infiintare in a nu lasa pe nimeni in urma este Armata.De asemenea aceasta problema,de a nu lasa pe nimeni in urma, este adanc inradacinata inca din liceul militar.De aceea nu-mi explic lentoarea conducerii armatei ,care este formata in totalitate din absolventi de liceu militar, in rezolvarea problemei pensiilor militare decente pentru toti,inclusiv pentru cei care din motive de sanatate nu si-au putut duce cariera pana la capat.Asadar,pentru ca activii din armata platesc contributii pentru pensii cu toate ca nu ar trebui,ar fi necesara convingerea politicienilor pentru a completa codul fiscal cu prevederea ca CAS de la armata sa fie folosit pentru plata unei pensii minime garantate.Pentru ca in armata majoritatea locurilor de munca sunt in conditii deosebite si speciale,lunar se varsa la bugetul asigurarilor sociale circa 31% din fondul de solde al MAN-ului.In anul 2018 suma anuala total a fost de 1,572,320,000 lei ,iar aceasta suma ar fi garantat o pensie minima de 2,042 lei pentru fiecare dintre cei 64,164 pensionari militari,aici fiind incluse si pensiile de boala sau urmasi.Aceste sume trebuie completate cu sumele generate de LEGEA SERVITUTII MILITARE ,care ar fi mai mari sau mai mici in functie de PIB-ul tarii si de contributia fiecarui pensionar militar in perioada sa de activitate,respectiv grad militar,functia ocupata,misiuni,grad de pericol a acestora etc. Sumele folosite pentru plata pensiilor militare din bugetul pentru pensiile militare de stat din anul 2018 si din anii care vor urma, corelate ca procent din PIB-ul tarii, vor fi SUFICIENTE pentru aceste plati pentru toti cei care si-au servit tara sub drapel cel putin o zi.Foaia de calcul xcel nu minte si am facut prognoza pentru alocarea acestor sume pentru 38 de ani,asa ca cei in drept din CCMR si din conducerea armatei,daca acceseaza acest blog ar trebui sa ma contacteze pentru a le prezenta varianta LEGII SERVITUTII MILITARE si a PENSIEI MILITARE MINIME GARANTATE de stat.Numai astfel vom asigura o atractivitate marita pentru tinerii care vor sa imbratiseze cariera militara:situatie clara pentru plata soldelor pe perioada de activitate (legea 153 mi se pare suficient de buna cu amendamentul ca totusi coeficientii de ierarhizare ar trebui sa fie mariti) si o situatie la fel de clara pentru perioada de rezervist cu drept de pensie.
Ar cam trebui s-o terminam cu infatuarile pentru nu toti au fost aviatori,marinari,parasutisti,alpinisti etc.Prin masurile aratate,camaradul nostru Cornelius Flavius IFRIM ar avea pensia dublata numai prin adoptarea pensiei militare minime garantate de stat,la care se vor adauga inca catava sute de lei din prevederile LEGII SERVITUTII MILITARE.
@ Leonard
In fiecare duminica voi prezenta articol relevant cu articol relevant cele doua variante de legi:a pensiei militare minime garantate de stat si a servitutii militare,iar daca cei din CCMR sau din conducerea armatei nu se vor "deranja" sa ma contacteze pentru a le prezenta legile,poate se vor gasi camarazi de pe acest blog care vor dori ca acestea sa fie implementate si nu vor avea decat sa le promoveze forurilor decizionale,respectiv CCMR si conducerii politice a armatei...Asa sa ne ajute DUMNEZEU!

avianyc spunea...

@ Cezar
Sigur Mares de la inaltimea functiei lui stie exact cum sta treaba cu motoarele.
Esti bine primit oricand la Sighi.
Sa aduci un pahar de zer si pentru Viorel.
Pot sa-ti facilitez si o intalnire cu "moș martin" la stana de mai jos putin de Balea Lac.
Mi-as dori sa fie si Viorel martor ......privitor de pe sosea.

Dan B. spunea...

@iar99:

Ar fi trebuit să pricepi până acum că eu am făcut parte dintr-un grup de lucru, care a avut menirea actualizării, conform normelor în vigoare, a elementelor salariale ale celor proveniți din industria de apărare, constituirea corectă a bazelor de calcul și recalcularea pensiilor potrivit prevederilor legale.
Ceea ce susții dta era tema altui grup de lucru, cel inițiat la două luni de zile de la constituirea primului, care știau că inițiativa lor avea să „torpileze” proiectul meu aducător de „firimituri” (expresia gl Bălăceanu).
Deci, eu m-am implicat acolo unde mă doare, căci nimeni altcineva n-a făcut-o pentru mine.
Rezultatul? S-a întârziat nemotivat promovarea primei ordonante, care, dtale, ți-ar fi adus câte 5% pentru fiecare din cele 35-40 luni de zile, atâtea câte ar fi trecut din iunie 2017, și, de ce nu, procentele pensiei suplimentare, care s-ar fi adăugat pensiei recalculate.
Deci, nu aveam mandat pentru tema dtale, mai ales că n-am cerut o implicare pe un alt set de revendicări. Fiecare cu a mă-sii sau, cum se zice, s-a respectat diviziunea socială a muncii.
Și te rog să încerci a-l „lumina” pe crescătorul de capre, principala atribuție a lui Cezar atâta timp cât a fost ofițer, că motoarele pentru avioanele produse la Craiova IAR-93/99 erau fabricate în Anglia, de tip Rolls Royce Viper. S-a încercat obtinerea licenței de fabricație, dar ........
Mulțumesc!

Cezar spunea...

@/DUOMNUL dan
Dacă te.ai băgat...si cate motoare am primit la Craiova...pana au zis albinosii...pas comuniștilor?

Leon spunea...

Pentru Dan B....Turbomecanica produce pentru Rolls-Royce componente de motoare de aviație[3]. Parteneriatul dintre cele două companii datează de 30 de ani, odată cu acordarea licenței Rolls-Royce pentru fabricația motorului Viper 632 cu postcombustie (pentru IAR 99) și a motorului turboreactor civil Spey (pentru ROMBAC 1-11), Turbomecanica devenind, după 1990, furnizor al companiei britanice[3].

CEZAR spunea...

Ca sa nu zic eu...!!!
gmt
a scris la 2015-09-19 21:56:47
Salve, 1. IAR-99 ca si IAR-93 au fost niste rateuri tehnice (atat ca proiect cat si ca fabricatie)pentru care insa s-a cheltuit enorm; 2. Aceste avioane nu au fost vandute nicaieri nefiind performante si nici fiabile; 3. Cand comparam IAR-99 cu MIG-21 este un nonses; avionul MIG-21 este un avion supersonic, de mult deposit atat tehnologic cat si ca variante de inarmare; apropos MIG-21 Lancer este cea mai mare cacialma pe care a luat-o Romania de la Israel (firma ELBIT) cu sprijinul unor generali tembei si aunui guvern (Roman) plin de jidani; modernizarea MIG-21 Lancer a fost "tichie de maragaritar la un cal mort"; 4. Cand judecam performanta unui avion trebuie sa vedem capacitatea de lupta, costul munitiilor specifice (in mod deosebit rachetele aer-aer si aer-sol), fiabilitatea si cheltuielile de mentenant
NB
Din comentariile piloptilor pe acest site rezulta ca ..au cam cazut ..majoritatea..!

CEZAR spunea...

E bine ca a functionat scaunul ...!!

alinionescu
a raspuns la 2018-07-02 12:37:54
Nu, legislația română nu permite.
nlg
a scris la 2018-07-17 09:17:15
Mai taiem de pe lista si pe 723
alinionescu
a raspuns la 2018-07-17 09:17:43
Din nefericire, da... Bine că au catapultat piloții!
Comenteaza:

totoiany48@gmail.com spunea...

Aceste exemple vin sa justifice ,,pacaleala,, pe care a luat o Armata cu ...detasatii...care spuneau contrariul ,din ...interes .
Asa se explica interventia lui Maior cand era secretar de stat la MApN de a distruge structura din SMG care incerca sa pune ordine in inzestrarea / dotarea Armatei ,unde Departamentul de inzestrare nu avea decat rolul de ...achizitator . Cerintele tehnice era apanajul categoriilor de forte cu rol de veto ,si obligatia omologarii in cadrul structurilor dotate cu tehnica respectiva ,incepand cu alarmarea unitatii si indeplinirea misiunii de lupta atribuita .
Da au fost interese altele decat o dotare buna a Armatei .
Ca fapt divers ,detasatii au creat o ...smecherie si anume sa declare un asa zis fond de marfa pentru export ,pe stop chipurile ca Romtehnica va gasi un partener . Sigur pana la finele anului nu se gasea partenerul extern , produsele mergeau la Armata ,dar pentru fabricanti stocul de marfa era purtator de ..PREMII foarte mari .

Leo spunea...

@Liviu Pop
Deci , inteleg ca vei prezenta pe acest blog cele precizate ?
Daca DA , atunci este foarte bine deoarece , primul lucru care trebuie facut este sa arunci semintele caci nu se stie unde , cum sau cand ele vor incolti.
Viata nu intotdeauna este o relatie de interese ci uneori poate fi si un interes de relatii..
DOAMNE AJUTA !

avianyc spunea...

@Leon
Multumesc pentru completari/ precizari.
Am facut doua stagii de practica de cate doua saptamani la Turbomecanica .
Atunci mai mult asamblau Viper-ul ,dar adusesera linii specializate de masini unelte ( comanda numerica ,centre de prelucrare automatizate) si pana la urma am inteles ca l-au cam asimilat si produs in mare parte .
Au mai si importat ceva subansamble pentru el.
La Sibiu functioneaza o investitie olandeza care produce cu tehnologoi avansate o gama larga de subansamble pentru avioane si motoare de aviatie.
P. C. pecialitate comuna cu mine ,constructia si exploatarea av la sol si in zbor ,specialitate sef in aviatie in domeniul tehnic.De aici sef birou proiectare si asmd.
@ Cezar
Pilotii au fost destul de multumiti de Iar uri.
Un model prototip modernizat ,datorita unor nebuloase cu implicatia luiBerceanu si a israilenilor nu se mai fabrică.
El insa se fabrica ,dar de altcineva in alta tara.
Putin cam complicat.....de povestit pe aici. Poate te lamureste @,Leon si aici.
Pacat.

@Totoiany
Am discutat mult pe aceasta tema cu ,culegi din directia export.
Din cate spuneau ei s-a exportat destul de mult dar nu la vedere ci sub indicative secretizate.
Si noi ii mai ajutam la exporturi .......
Cu stocurile este un adevar din industria romaneasca .Este bine stiut ca intreprinderile strategice cand nu aveau comenzi pentru realizarea salariilor apelau la armata pentru achizitionare ,introducere in reparatii medii capitale a tehnicii din unitati ,etc

Liviu PO spunea...

@Leonard
Primul articol,de fapt preambulul LEGII SERVITUTII MILITARE l-am postat la topicul "Cum ar rescrie unii rezervisti legea pensiilor militare?" duminica trecuta ,asa ca la acelasi topic voi posta duminica de duminica toate articolele relevante ale celor doua legi.Fii pe faza.
Numai ganduri bune.

IAR99Army spunea...

@avyanic
Ai uitat sa amintesti de un mare tradator al romanilor numit MARI JEAN MARINESCU care a lucrat la INCREST, compartimentul de la Craiova(avea sediul la fabrica de avioane Craiova) si despre care stiu de la surse foarte credibile ca impreuna cu Berceanu au dat israelienilor toata documentatia acelui avion pe bani grei. In prima faza israelienii au semnat un acord cu autoritatile romane ca va promova acel avion pe glob in vederea fabricarii in serie si vinzarii de catre romania, mergind cu el la diferite tirguri aviatice, mitinguri aviatice, etc ca in final sa nu reuseasca nimic din acel acord dar ei sa il fabrice sub alta denumire. Intr-o noapte s-a transferat toata documentatia de proiectare si fabricare la evrei cu sprijinul masiv a celor doi tradatori mentionati, care sunt superbogati, linistiti, nimeni nu a avut curajul sa ii acuze desi s-a dat in vileag toata afacerea aceasta necurata de catre presa vremii, dar autoritatile romanesti dorm in continuare tara pierzind foarte multi bani.

IAR99Army spunea...

bbbbbnnnnneeeeee