Un produs Blogger.

luni, septembrie 02, 2019

Nu-i nevoie de o nouă lege a pensiilor militare, domnule Fifor.Trebuie doar reparată cea ameţită de domnul Tuţuianu împreună cu dvs. şi cu Olguţa.

30 comments
Adică, mai concret, trebuie reintrodusă actualizarea pensiilor militare, operaţiune normală pentru oameni intregi la cap, dacă se doreşte restabilirea echilibrului între pensiile militarilor cu funcţii, grade şi vechimi egale, indiferent de perioada când au ieşit la pensie.
Dezechilibrul s-a introdus prin dezastruoasa ordonanţă OUG nr. 59/2017, clocită de gulerele albe din MAPN, în vara anului 2017, preluată, ca un fraier, de ministrul Tuţuianu, pusă în braţele muncitoarei LOV şi aplicată  din 15 sept. 2017, în timpul ministeriatului dvs  de la Apărare, din guvernul unui premier...îmi scapă numele....
Eu cred că domnul Fifor a vrut să dezinformeze Conferinţa  pensionarilor social-democrati de la Mamaia. A auzit şi dânsul de proiectul de ordonanţă la care lucrează actualul ministru al Apărării, Leş, ajutat de un Consiliu Consultativ de rezervişti, proiect prin care se doreşte anularea efectelor acelei monstruoase ordonanţe. Modificarea Legii 223/2015 nu înseamnă o nouă lege a pensiilor militare, domnule ministru de Interne.
Dacă nu reintroduceţi de urgenţă actualizarea pensiilor militare conform creşterilor salariale ale cadrelor militare în activitate, decât să daţi o altă lege a pensiilor militare, mai bine abrogaţi L 223/2017 şi reintroduceţi militarii in sistemul civil de pensii, aşa cum au mai fost în perioada 2011-2015.
Poate nu ştiţi, dar jumătate din actualii pensionari militari au în plată cuantumul mai avantajos calculat pe legea pensiilor civile, indexat în anii 2016-2019. Atât de proastă a fost Legea 223/2015! A devenit şi mai proastă prin  OUG 57/2015 şi OUG 59/2017.
De ce nu i-aţi spus cuvinele rostite la Mamaia, ieri, şi doamnei Vasilescu, în 2017, când a îngheţat pensiile militare? 
„Există un grup de lucru împreună cu reprezentanţii tuturor asociatiilor militarilor în rezerva, in retragere, pentru a veni cu un proiect pe legea pensiilor militare. Principiile le ştiţi: la funcţie egală, grad egal, vechime egală. E cam la fel cum funcţionează şi pensia pentru partea civilă”, a anunţat ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, la Mamaia.
Este posibil ca domnul Fifor, de această dată ca ministru de Interne, să mai fi lansat o rachetă balistică!

Felicitări domnului Comandor, fost comandant al Liceului Militar de Marină, care a reuşit să-i oblige pe doi ministri, Fifor şi Budăi, de faţă fiind şi Premierul, să vorbească despre pensiile militare. Urmăriţi-i intervenţia de la minutul 52. Dintr-un Comunicat al domnului Dogaru aflăm că vorbitorul este Comandor(r) Ilie Truță.


30 de comentarii:

Leo spunea...

Vifor "rachetă balistică" , habar nu are ce e cu el pe unde mai capată câte o funcţie ca politruc . Păi nu spunea el şi că este nevoie de o flotă de submarine cu baza în delta Văcăreşti ?
Budăi a spus ieri seară clar pe 01.09.2019 la A3 că există la MFA , MAI şi SRI un grup de lucru REUNIT cu preocupări în elaborarea unui act menit să rezolve problemele care au existat şi in legea pensiilor civile. A mai spus că are pregătiți specialiștii lui din ministerul muncii gata să ofere consultanță MFA , MAI , SRI în acest demers , dar NUMAI LA SOLICITAREA lor , deoarece nu are competenta să se bage acolo , ci poate doar să-i ajute la cerere pt. o problemă care este a GUVRNULUI.
Deci NU NUMAI LEȘ este activ în acest domeniu , ci TOT GUVERNUL după cum ne spune Budăi. Mie îmi dă încredere acest om că este serios.
DAR LICHELELE GULERATE NU VOR ADMITE NICIODATĂ AJUTOR DE LA SPECIALISTII LUI BUDĂI , DEOARECE NU POT SĂ MAI DEZVOLTE CUM VOR EI DETURNAREA DE FONDURI ÎN FOLOSUL LOR.
JOS MAFIA MFA !

Patrascioiu spunea...

Scuze Huhu Rezea dar cum sa nu te infurii cand un fost furier pe la personal ,subofiter , ataca un ofiter care la 14 ani,elev fiind, batea pas de defilare in curtea unui liceu militar.
Incerc sa fiu concis.Demnitarii din ziua de azi uita cand vor si isi aduc aminte cand au nevoie.Fifor nu este o exceptie.Daca tot promit reparatie sa o faca odata nu sa ne tot duca cu zaharelul.Ordonanta a guvernului ar fi de dorit.In parlament reparatia poate lua forme nedorite.Parlamentarii fac lucruri trasnite.

brenda spunea...

desigur ca e fumigena ,sa faca ceva ca pe eezervisti si famuliilor ii va pierde .dar ar fi bine ca Dl C0ARNA SA II SPUNa tot ce spune dl h

brenda spunea...

ea mijloc si povestea cu mitingul

M spunea...

La Casa de Pensii MAI sunt vehiculate 4 proiecte privind pensiile militare. Ele sunt analizate dpdv legal si al influentelor bugetare. Unul din proiecte este in sensul "repararii 223", alte doua prevad reducerea bazei de calcul (pohta ce a pohtit Olguta - respectiv solda functie si cea grad fara sporuri).

Nu va faceti vise! Cat timp e Olguta PSD va milita pentru ca pensiile militare "sa fie echitabile, la functie egala, vechime egala - pensie egala" dar puse la locul lor, sub cele civile!

CEZAR spunea...

Concluzia
LEGE NOUA...apropiată de ce a zis ursul Martin plus moment T-0 si v.a inchis gura la toti!!
Comentează cineva ?
NB,
4 ani ati tot sperat ca doar , doar pacaliti cu L-223 !
Uite ca nu ati pacalit si ...suntem in buda..!
Mai vreti vreo 4 ani de incercari..nefaste ..???

Dan spunea...

https://www.in-cuiul-catarii.info/2019/09/01/16471-16471

Leon spunea...

Exact acelesi lucru l-a promis si Dragnea in luna martie 2019, cu 2-3 luni inaintea alegerilor europarlamentare..!
Daca in noiembrie avem alegeri prezidentiala, de ce n-ar spune si Fifor aceleasi fraze in aceste zile ?

Dan spunea...

Nu ati inteles inca ca psd isi bate joc de reervistii kaki dupa ce i-a mirosit ca sunt o adunâtura de lasi gargaragii care inghit orice mizerie ? Daca nu ar fi rezervistii celorlalte structuri militarizate cu sange in instalatie ar fi foamete totala la rezerva MApN !

Alexandru spunea...

Noi, pensionarii militari, am ajuns de râsul nației, azi din întâmplare am stat de vb cu un mecanic de locomotiva, ieșit la pensie cu 28 de ani vechime, pensie 3300, iar de pe 1 septembrie încă 15% deci 3795 de lei pensie, iar un militar cu 31 de ani vechime operativ, are mai puțin ca el cu 1100de lei, ce părere aveți politrucilor nenorociți care va bateți joc de pensionarii militari,trebuie neaparat făcut ceva, că altfel ajungem preșul lor, ce dracu au cu noi, cu pensionarii militari, că doar am luptat ptr țara și ne-am sacrificat sănătatea ptr apărarea, independenta,liniștea populației și a granițelor țării noastre. Sa aplice legea 223/2015 curată, fără mizeriile de OUG-uri date de hoții mafioți politruci, panaramele societății civile, ajunși pe funcții, doar cu școala vieții! Ajuta doamne tu și binecuvântează pensionarii militari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CITITI ULTIMA DECLARATIE A COL DOGARU, O GASITI SI PE TOATE GRUPURILE MILITARE FB, SI PE PAGINA MEA: NU SE FACE NIMIC, DECAT EGALIZAREA GRADELOR SI FUNCTIILOR, CEI DIN BIROURI LUAND CAT ACEIA CARE AU FOST OPERATIVI, PRINTRE ALTELE!

Gigi spunea...

Nu vreau să jignesc,dar ăștia ori sunt proști ori fac la mișto,în bătaie de joc să tragă de timp.
Ori,cum cred că nu sunt proști,aleg ca sigură a doua variantă,adică trag de tip cît de mult până prin 2022
Niște măgari ordinari.
Deci,acum e clară treaba cu draftul care circula p'aci'e vrăjeală d'aia nici nu am mai comentat.
Nu vedeți că ei merg pe cele 5 mil.de pensii civile că să obțină voturi+bugetari,de când urlu eu aici,încă din 2016.
Dar îi asigur că vor pierde lamentabil,se vor duce la lada de gunoi.
Nu că ăilalți ar fi mai buni.
Nu vă mai faceți iluzii degeaba.Până nu termină cu pomenile electorale,nu vedem 1 leu de la bandiții ăștia.
Să mă înșel eu,dar nu cred.

M spunea...

@Anonim - "Noi, pensionarii militari, am ajuns de râsul nației"

Pe simularile de la CNPP - un profesor iesit la pensie in 2016 din 2022 va avea o pensie de 6230 dde lei, un profesor universitar iesit in 2015 o pensie in jurul a 8000 de lei iar un medic iesit in 2015 o pensie de 5400 de lei. Asta la salariile nemarite de PSD. Ia ganditi-va cat o sa aiba pensia un doctor cu salariul actual de 3500 euro!

Iar la noi, cu "schema" gandita de comisia p#lii cea mai mare pensie posibila sa fie in jur de 9000 de lei. Io zic sa nu se mai ia nici solda de functie! Functiile se schimba, fisa postului la doua functii nu e identica, de ce ala sef la popota sa nu aiba pensie egala cu ala sef la deminari?
Mai bine luam doar solda de grad asta e e egala la toti!
Sa va fie clar: baza de calcul fara sporuri este ideea Olgutei preluata apoi de slugile ei de prin MAI si MApN!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu ma mai persiflati cand afirm ca Generalul, Gabriel Oprea, este capabil sa ne faca dreptate 100%, daca noi il bagam cu voturile in Parlament, s-o faca direct de la butoane, iar daca se vrea orgolii, atunci o sa murim cu orgoliile in brate ca fraierii, ca prostii chiar! Omul e jurat sa ne faca dreptate, va rog sa intelegeti foarte bine asta, stimati camarazi, si este ambitios si o s-o faca! Personal mi-a afirmat asta, tet a tet, cat si de fata cu oameni foarte grei din politica, Armata, Politie, Jandarmerie, sindicate, etc... Ce ma doare pe mine de PSD, PNL, USR, sau ca se vorbeste de catre unii de Oprea, daca Oprea ne face bine si ne vrea cu pensiile reparate? Unii il injura aiurea, si pentru ce, daca omul este hotarat clar sa puna mana sa ne ajute cel mai favorabil? Cu oricine s-ar alia, indiferent cu ce partid din Romania, si cu dracul de pe comoara, sau oricat cineva l-ar balacari, ce m-ar interesa pe mine, sau pe noi la un loc, daca ne vrea binele? Oare sa fie orgoliile mai tari ca interesul sa ni se dea bunastare si prosperitate prin pensii reparat-
majorate?! Oprea stie si ce nu este bun in Lg.223/2015, ce trebuie adaugat sau reparat, ori scos, mai ales ca citeste ce scriem pe aici si este informat full! Ganditi-va foarte bine sa nu va taiati craca de sub picioare, si nu am nevoie de comentariile rautacioase ale infiltratilor CSP, MApN SAU CEI CU PENSIILE SUPER NESIMTITE, CA SUNT SATUL DE LACOMIA SI INTERESELE LOR PERSONALE, CU FRAICA DE FAPTUL CA DACA SE MAJOREAZA PENSIILE MICI SI MEDII AU EI DE SUFERIT, FRAIERII!!! Ce vor azi PSD este frectie la picior de lemn si va incurca si ingreuna si mai mult situatia, pentru ca nu rezolva fondul problemelor!

Sorina spunea...

Bravo Dle Dogaru ,asa este ,asa ca ăștia alte Fodor si Olga ne cred idioti ,sa le fie rusine repet atenție ca secyrage de timp.

Sorina spunea...

Ca se trage de timp, scuzati scriu de pe tasta virtuală asa ca mergem la usa lui dănilă sau la cine,de i-ar lua dracu de mincinoși.

GO spunea...

Nu va mai agitati, in zadar! Guvernul in exercitiu nu va emite nici o ordonanta de urgenta, care sa vizeze actualizarea pensiilor militare. In stilul clasic al PSD, a pasat o astfel de raspundere, pe parlament - adica pt. o eventuala adoptare prin lege la Sf. Asteapta, si nu prin ordonanta de urgenta. Guvernul actual va emite doar o ordonanta-surogat menita sa corecteze eroarea M.Ap.N. (si a S.R.I.) care spre deosebire de MAI, au taiat din prostie profesionala, indexarea de 5% aferenta anului 2016, atunci când s-au actualizat pensiile prin cresterea salariilor de functie cu 15% (L. 152/2017). Textul ordonantei este deja pregatit si are menirea sa acopere eroarea juristilor si finantistilor din M.Ap.N. Ordonanta este preparata ca si cum ar fi o cerere din partea unei asociatii de militari pensionari, astfel incat sa nu pice vreo banuiala pe juristii si finantistii M.Ap.N. ca au gresit total prin taierea indexarii din 2016. Nu va mai exista o alta ordonanta privind pensiile militarilor, decat aceasta cu recuperarea indexarii de 5%. Textul este in link-ul urmator https://www.facebook.com/groups/1686473368235919/?ref=nf_target&fref=nf&hc_location=ufi

Huhu Rezea spunea...

@gigi
Doar lamentorii nu au înțeles că Fifor a improvizat, fiind obligat să dea un răspuns la intrebările comandorului Truță.
A auzit și el de un proiect de modificarea a L 223 și s-a dat mare în fața pensionarilor ca ar vfi o nouă lege a pensiilor militare.
Dacă domnul Comandor era mai bine informat, putea să ceară precizări incuietoare pentru Fifor. Ii avea la mână pe cei care veniseră în campanie electorală la Constanța.

Leon spunea...

Gelu Olescu spune : "Mda! Userul Huhu Rezea a sesizat ceva esential. Printre raspunsurile stereotip care nu spun nimic, M.Ap.N. isi devoaleaza propria eroare privind indexarea de 5% din 2016. Indexare pe care a retras-o in urma operarii actualizarii prin cresterea cu 15% a soldei de functie in anul 2017. In timp ce MAI, nu a comis eroarea in cauza si a mentinut respectiva indexare. Asta inseamna ca in Directia Juridica si in Directia F. Contabila a M.Ap.N., cineva trebuie sa plateasca eroarea! Alaturi de conducerea întregului minister, desigur! Iar eroarea va fi stearsa prin OUG ce urmeaza a fi emisa in curând. Si asa isi vor pastra scaunele si „analfabetii functionali” din M.Ap.N. care ne-au furat indexarea de 5%, in loc sa dea banii din buzunarele lor si sa intre cu totii in puscarie. Ca fapt divers, nu va fi adoptata nici o ordonanta cu vreo reluare a actualizarii pensiilor militarilor – asa cum se asteapta toti pensionarii militari, ci una cu corectia acelei erori a M.Ap.N. privind neacordarea indexarii cu 5% aferenta anului 2016. Corectia erorii este introdusa ca si cum ar fi la cererea unor asociatii ale pensionarilor militari, asa incat cei care au gresit din M.Ap.N. sa isi piarda urmele si sa isi mentina posturile. Texul proiectului de ordonanta si care este deja preparat guvernamental, este aici https://drive.google.com/file/d/1Z-60GxbPkcFCUdyXnIDb6jEI_f7J9NcZ/view?usp=sharing

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Cu toată compasiunea, pe tine nu te persiflează nimeni, de EL râd mai toți pensionarii militari! Sufrageria se cere explicată....

Gigi spunea...

Am mai spus și repet:toți rezerviștii militari adunați într-un singur sindicat.
Altfel,așa vom merge din rău în mai rău și vom ajunge în câțiva ani ASISTAȚII SOCIALI ai țării!
Dușmanii noștrii sunt însăși cei din ministere,așa ziși gulerați,cotieriști,dracu să-i ia cum s-or mai numi.

Acum am citit blogul SCMD,are perfectă dreptate col.Dogaru.
ANCMRR și celelalte ASOCIAȚII sunt că un pai în fața vântului,că să nu zic altfel!

Iată că trecură 4 ani de când L.223 a fost promulgată și golită de conținut prin 3 OUG.
*Acum vor o altă lege,să mai treacă încă 4.
*Văd că mai sunt prostovani care ar mai pune botul.
*De ce altă lege,când simplu ar fi să se treacă la actualizare,nu din 2022,ci de la anul!?

***Să vă redau convorbirea unor pensionari cvili,aflați la două bănci distanță de mine și un camarad.
-"Idioții ăștia de pesediști ne măresc pensiile,dar să vedem de unde bani.Ați auzit ce a zis ăla de la ... că n-o să mai fie bani de pensii!?.....Ăștia au făcut datorii de 100 de ori cât avea Ceaușescu și ați văzut ce-am pățit până le-a achitat,dar acum"?....
Bravo,civililor,luați-le banii și votați cu ăla care a zis că nu mai sunt bani!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim - respect, camarade!

Oamenii normali la cap nu rad! Sigur, putem sa avem optiuni politice diferite. Ce stiu despre dl. Oprea e ca in cele doua intalniri cu domnia sa am rezolvat in cateva minute probleme pe care le impinsesem cu greu prin multitudinea de epoleti de sub un ministru timp de luni de zile.

Am militat mereu pentru cresterea pensiilor si soldelor, mai ales a celor mici dar, recunosc, unele comentarii de pe acest site mi-a produs o greata de nespus! Ideea complet cretina definita prin "eu nu am pentru ca ala are" nu credeam sa aiba atati adepti.

BONIFATIE spunea...


Bună ziua tuturor!
Dreptatea umblă cu capul spart.
Neurochirurgii noștri din politică ne dau cu prafuri pe la „intelighenție”.
Domnul ministru Budăi, vorbind din mers, a dat un răspuns pe lângă întrebarea pusă de un vorbitor. Adică, a fost întrebat, printre altele, cum se poate valorifica la pensie contribuția unui pensionar militar care lucrează după ce s-a pensionat iar răspunsul a fost că prin recalculare după ce împlinește vârsta standard de 65 de ani.
Este evident că nu a înțeles întrebarea sau poate că nu a știut răspunsul corect.
Pensionarul militar s-a referit la faptul că Legea nr.223/2015 nu prevede, în această situație atipică, o modalitate de recalculare a pensiei pe aceeași lege a pensiilor militare de stat și îl trimite spre Legea nr.263/2010 a sistemului public ce pensii.
Mai puneți întrebarea odată d-lui ministru al muncii și să ne explice cum valorifică un pensionar militar o vechime de, să spunem 4 ani de contributivitate după pensionare, în sistemul public de pensii unde vechimea minimă necesară în acel sistem este mult mai mare.
Se pare că ambele legi sunt neîndestulătoare în această situație. O completare la cel puțin una dintre cele două legi este necesară. Altfel, contributivitatea ulterioară pensionării îmbogățește fără justă cauză bugetul de stat.
În rest, dar nu în ultimul rând, este de apreciat curajul d-lui comandor TRUȚĂ de a le arăta obrazul celor care se laudă cu mai mult decât au făcut pentru militari.

Cu respect ,

Leon spunea...

@Bonifatie, tot pe acest blog s-a lamurit valorificarea stagiilor de cotizare realizate de un pensionar militar, la implinirea varstei standard de pensionare(max.63 F, max.65 B, cf.L.263/2010) la Casele de pensii teritoriale de care apartin cu domiciliul chiar si pentru 1 an de contributie; se adauga si perioada de activitate ca militar ca vechime, dar pensia civila se calculeaza numai pentru pentru perioada contributiva(4 ani, aici )..!

M spunea...

@Gigi - corect, stimabile!

Eu am o logica simpla, de militar! Am aflat (la negocierile pe legea salarizarii) ca dusmanul meu e Olguta Vasilescu! Atunci, orice vine de la dusman este otravit. De aceea otravita mi se pare si "legea" inventata de unii cum ca sa ne limitam la solda de functie si la cea de grad.

Exact, dar exact, ce spunea "Furia Roja" pe culoarele Parlamentului, adaugand apoi cu ranjetul ala de kurva de pe centura, "va pun eu cu botul pe labe si veniti in genunchi sa va primesc la legea civila!"

IAR99Army spunea...

Cit ma bucur ca in sfirsit astazi iese la iveala ca singura organizatie care s-a batut, care nu a tradat si a obtinut ceva pentreu militari a fost SCMD si desi acesta nu mai are forta din perioada PDL/Base/Boc datorita faptului ca majoritatea membrilor s-au vazut cu sacii in caruta si s-au retras din sindicat crezind ca nu ii va mai atinge niciodata politicul, totusi ramasitele reprezentative ale acestuia se bat in continuare cu forta redusa de data asta datorita pasivitatii si lasitatii multora dintre noi care asteapta sa cada cite o para malaiata sau sa se bata altii pentru noi. Sunt mindru ca am facut parte din gruparea dura a SCMD, ca ne-am luptat cu regimul amintit pe care l-am invins si inca o data se adevereste ca noi nu am tradat niciodata pensionarii militari(chiar daca majoritatea nu au fost membrii SCMD) ca aceste organizatii/asociatii aservite puterilor politice vremelnice : ANCMMR, AORR, LAPDM, CMMR, etc.

Cezar spunea...

SCMD....UN FALS ÎNCĂ DE LA CONSTITUIRE
CONDUS DE UN FALS LIDER.
.PUNTRU FALSE OBIECTIVE
REZULTATUL SE VEDE CLAR ACUM!

BONIFATIE spunea...


Bravo d-le IAR99ARMY!!! Ce are d-l Cezar cu opinia dvs.?
O fi fost SCMD-ist cu sacii în căruță?!
SCMD-ul, ca și alte construcții sindicale este format din oameni, cu bune și rele...
Unii sunt supărații de serviciu.
Hai să nu mai fim supărați, poate avem propuneri constructive pentru militarii pensionari.
OFF TOPIC (Dacă IAR 99 ar fi ajuns la varianta CD poate nu mai importam F16 SH).

maiag spunea...

DRAGI GOLEGI,si voi ma.tot ce discutam aici este din pura noastra imaginatie,face bine la psihic,genereaza sperante,desii toti stim ca sunt palavre si fumigene lansate de mereu aceiasi oameni,care i si exprima dorintele,nimic nu se va intimpla,sa ne rugam de sanatate si viata lunga,viata militarului operativ este cu minim 20 la suta mai scurta decit a politrucului,finantistului sau altui invirtit,stim cu totii cum se faceau promovarile,mai ales cind partidul era in floare,nu erai membru,nu pupai functie,ca ofiter stateai la sula unui plotoner sau angajat civil care facea parte din comitetul de partid nu mai comentam,sa asteptam decizii concrete,pina atunci,,,,,la multi ani
/sa

BONIFATIE spunea...


Așa-i d-le MAIAG!
Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții.
Să fim sănătoși și să recuperăm prin longevitate diferența, fie și în bani.
ANECDOTĂ !?
„Doi bărbați, pe caniculă, ciocnesc două halbe cu bere la o terasă.
Unul spune: Hai noroc cu sănătate! Cine trăiește mai bine ca noi să-l ia dracu.”
Noapte bună tuturor!