Un produs Blogger.

vineri, septembrie 06, 2019

Spre deosebire de Iohannis, Trump știe cu cine negociază în Afganistan

16 comments
"Taliban este termenul utilizat pentru o persoană care aparține unei mișcări musulmane sunnite și fundamentaliste, răspândite în Pakistan și mai ales în Afghanistan. Termenul este folosit și pentru denumirea acestei mișcări Politico-religioase

De regulă, SUA nu negociază cu teroriștii, mai ales după momentul 11 sept. 2001. Numai că,  în momentul care habarnistul  nostru de la Cotroceni anunța că românul din Fierbinti a murit în timpul unui atac terorist laș la Kabul, un reprezentant al SUA purta negocieri cu forțele talibane pentru diminuarea prezenței americane în Afganistan. Nici Viorica nu a dat un răspuns mai inteligent.

Cine sunt forțele talibane care lupta pentru ca trupele străine, inclusiv cele NATO, să plece din Afganistan?
Sunt aceleași forțe naționale afgane care în anii 80 au luptat împotriva trupelor sovietice de ocupație și pe care, adevărat este ca și cu sprijin american, le-au alungat în anul 1989.
Americanii și britanicii au întrat în Afganistan  după atacul terorist de la New York asupra turnurilor gemene. Scopul a fost distrugerea bazelor All Qaeda și instaurarea unui guvern care sa nu mai permită forțe teroriste pe teritoriul tării.
Talibanii consideră trupele NATO din Afganistan ca forte de ocupație și Executivul de la Kabul ca guvern marioneta.
Dreptul internațional protejează drepturile forțelor politice care luptă pentru eliberarea teritoriului național, iar acțiunile armate care au acest scop nu pot fi calificate ca teroriste.
Nici comunismul și nici democrația de tip occidental nu sunt acceptate a fi impuse cu forța în Afganistan.
Gherilele talibane cu care se confrunta românii noștri din Afganistan au susținerea populației autohtone. Trupele de stabilizaree din Afganistan simt ostilitatea populației împotriva lor. Sunt altceva decât teroriștii All Quaida.
Trump dorește dezangajarea militară a SUA în perspectiva alegerilor din 2020, în timp ce generalii din structurile de apărare încearcă să-l convingă că este de preferat ca bătălia cu forțele teroriste sa se desfășoare în afara teritoriului SUA.
Ar fi bine ca și opinia publică din România să fie pregătită în același sens pentru a justifica prezența militară în zone predispuse a tolera organizații teroriste internaționale.


16 comentarii:

Patrascioiu spunea...

Maestre esti glumet.Stii cine e jupanul.Cat ar costa Romania daca presedintele ei sau prim-ministru ,oricare ar fi ei ar negocia separat cu cei cu care negociaza Trump?Inteleg ca este campanie electorala,ca avem simpatii si antipatii dar nu merge orice.Mai bine ne vedem de necazurile noastre ca avem destule .

M spunea...

Care "opinia publică din România"?

Huhu Rezea spunea...

@iceparule
A spune ca talibanii din Afganistan, care lupta pentru izgonirea trupelor străine, sunt teroriști este ca și când tu si Iohanis ati spune ca rezistenții anticomuniști din munți, care luptau împotriva sovieticilor, erau teroriști.

Liviu PO spunea...

PAMFLET
Conform https://cronicaromana.net/2018/06/01/va-creste-numarul-de-militari-romani-din-teatrele-de-operatii-in-2019/ numarul militarilor romani in Afganistan este de circa 700,iar prezenta militarilor americani in Afganistan este intre 13,000 si 14,000 conform https://www.stiripesurse.ro/sua-vor-retrage-mii-de-militari-din-afganistan-ca-parte-a-unui-acord-cu-talibanii-presa_1371756.html.
Conform https://tradingeconomics.com/united-states/indicators,SUA au avut in decembrie 2018 un PIB (GDP) de 20,494 miliarde dolari,iar Romania conform aceleaiasi surse a avut tot in decembrie 2018 , PIB-ul de 240 miliarde dolari.
Printr-o analiza comparativa,putem observa ca unui militar american trimis in Afganistan ii revin 14,000*100/20,494*10^ -9%,adica 68.31*10^ -9 % pondere in PIB-ul tarii.
in timp ce unui militar roman ii revin 700*100/240*10^ -9%,adica 291.66* 10^ -9 % pondere in PIB-ul tarii.
HMMM,HMMM si iarasi HMMM!!!
Adica ,statul roman,respectiv toti contribuabilii din aceasta tara sustin printr-un efort economic mai mare de 291.66/68.31=4.26 ori decat PARTENERUL nostru de nadejde,care la o adica ne va apara de vreo agresiune, un "razboi" neinitiat de noi,dar platit si cu sange de noi.
HMMM,HMMM si iarasi HMMM!!!
Oare afaceristul Donald ce parere are despre aceasta afacere?
Buna,ca-i da cu plus...
Presedintele nostru,la ultimul VAL VARTEJ /Washington D.C., oare ce-o fi avut de spus cu privire la aceasta trebusoara?
Ne livreaza cumva partenerul nostru strategic tehnica de lupta mai ieftina de 4.26-1=3.26 ori,sau ii dam tot noi in contrapartida gazul metan din Marea Neagra: MOCA?
Afaceri din ciclul "Si f----- si cu banii luati,sa tot faci..." ISN'T IT MR.TRUMP?
PS
Ce-am visat ca i-a spus presedintele nostru,presedintelui lor...
"Pentru ca sunt sigur domnule Trump ca ne considerati dupa cum ati spus ,un partener de nadejde,va propun ca aceasta problema sa fie rezolvata in felul urmator:
ne mentinem numarul de militari din Afganistan sau de oriunde,dar ne completati partea de efort economic de la 68.31% la 291.66%.
De asemenea dorim ca romanii,indiferent de etnie,inclusiv copii lui Dragnea, sa intre nestingheriti in SUA si sa poata munci fara vreun impediment 6 luni pe an.Totodata,dorim ca tehnica militara ce ne va fi livrata de fime din tara dumneavoastra,sa fie mai ieftina de 3.26 ori,respectiv un F 16 sa ne coste de la 20-40 milioane de dolari: https://www.answers.com/Q/What_is_the_price_of_an_F-16, la 20/3.6-40/3.6,respectiv 5.5-11.11 milioane dolari,sau daca nu doriti preturi pe care le considerati prea mici pentru un fost om de afaceri atat de important ca dumneavoastra,sa le construim noi la Craiova,iar profitul din vanzarea lor sa-l facem fifty-fifty... "

Stelian P. spunea...

@Huhu
Rezistentii anticomunisti din munti luptau impotriva comunistilor (asa cum le spune si numele) nu impotriva sovieticilor.
Talibanii prin politica pe care doresc sa o aplice nu merita statutul de luptatori pentru eliberarea tarii lor ci de grupari criminale care nu respecta dreptul international si care doresc sa-si aduca tara in evul mediu. Ginditi-va doar la statutul de simple unelte de facut copii pe care il aplica femeilor, la interdictia de a merge la scoala, la interzicerea muzicii, la interzicerea internetului,la pedepsele barbare pe care le aplica.
Asemenea rebuturi umane ati ajuns sa sprijiniti doar ca sa-l mai atacati pe Iohannis ?

Leo spunea...

MAESTRE ,
M-ai facut sa zambesc de dimineata.
PS
Va sti precis danila toate aceste aspecte , mai ales ca gandeste in engleza............

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Ai cumva origini nemțești de s-au trezit în tine asemenea răbufniri rasist xenofobe?
Acela este modul lor milenar de viata pe care îl opun oricărui ocupant, fie ca e rus, american, chinez sau european.
Șingura justificare a interventiei militare americane, sprijinită apoi de NATO, a fost prezenta în Afganistan a taberelor de instruire instalate acolo de organizații teroriste internaționale, care au declanșat atacuri teroriste în Europa și SUA.
În lumea civilizata sunt denumiți talibanii indivizi cu idei depășite și iraționale.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Nu asa se pune problema. Împotriva terorismului internațional sunt necesare operațiuni ofensive dincolo de granițele tarilor NATO. Romanii au fost victime ale atacurilor teroriste, chiar dacă ele nu au fost pe teritoriul nostru.

Arfy spunea...

Elegant sunt denumiți talibani! Acolo sunt organizații de tip tribal pe zone de influență etc. Fiecare suprafață tribală are un șef de trib care are putere de viață și de moarte asupra membrilor din familia lui tribală. Nu intervin autoritățile statului fără acceptul acestuia. Restul, povești. Se cunosc puține date despre afganistan și influența rusiei, pakistanului, chinei etc asupra exploatării resurselor minerale din zonă. Soldățimea românească are rol de servicii... cu mici excepții și de acțiuni de luptă! Se câștigă bani frumoși pentru misiunile lor de excursioniști.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Gresiti. Nu toti afganii sunt talibani deci nu asta e modul lor milenar de viata. Eu nu cred in ruptul capului ca femeile afgane doresc sa fie analfabete, ascunse sub niste perdele murdare,fara drepturi elementare, lapidate, tratate ca niste obiecte, supuse ca niste sclave unui barbat si ele reprezinta peste 50% din populatie. Taberele de instruire ale teroristilor au fost opera talibanilor nu ale afganilor ca popor. Nu uitati, legionarii (cu crimele lor) au fost romani dar nu toti romanii au fost legionari.
Chestia cu originile nemtesti imi provoaca risul. Stiti bine ca nu sunt nationalist deci nu ma intereseaza originile niciunui om si nici puritatea rasei la care aspirati dvs.(in van)

Iulian Mareș spunea...

Ia să intrați în ceață...:
-care este diferența dintre talibani și mujahedini?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-a busit rasul pe infundate cand am citit comparatia, pe care am interpretat-o: Gunoiul si diamantul!

Patrascioiu spunea...

Maestre,suntem prea mici pentru un razboi asa de mare.Beleaua noastra apropiata este situatia pensiilor si faptul ca toti ne promit dar nici unul nu face.Ca un muncitor ce te afli in sprijinul PSD ce ne poti spune despre cand vor fi eradicate inechitatile din sistemul pensiilor militare?

Iulian Mareș spunea...

Patrașcioiu,
Se va repara tot, dar tot, numai când va fi ales Paleologu Președintele ROU!

Leon spunea...

http://m.ziare.com/international/afganistan-trump-anunta-incetarea-negocierilor-de-pace-cu-talibanii-vorbeste-pe-twitter-despre-o-intalnire-ultrasecreta-1576571

Liviu PO spunea...

Pamflet 1 (dupa 0)
Tot din https://tradingeconomics.com/united-states/indicators am aflat ca SUA la nivelul lunii august a.c. au 157,878,000 persoane active,iar din https://tradingeconomics.com/romania/indicators Romania avea la nivelul lunii iunie a.c. 4,980,000.
Mi-e si frica sa mai fac analiza comparata a ratei per persoana activa a ponderii in PIB a militarilor din Afganistan,dar totusi o fac de amorul artei celui care a definit economia ca „mana nevazuta a lui DUMNEZEU”,respectiv Adam SMITH…Prin urmare pentru militarii americani rezulta un raport egal cu 68.31/158*10-15=0.4323*10-15, iar pentru cei romani rezulta o rata egala cu 291.66/5*10-15=58.332*10-15.
„Asadar si prin urmare” ,in conditiile in care peste 5, zic guvernantii,iar eu zic 6.5 milioane de cetateni romani apti de activitate au plecat cam definitiv din tara,efortul a ceea ce a mai ramas activ din poporul roman este de 58.332-0.4323=57.8997 ori mai mare pentru Romania decat pentru SUA pentru a sustine economic un soldat luptator pentru pace si progres in lume ,respectiv Afganistan.
Astfel,in atari conditii SUA ar cam trebui sa ne livreze tehnica de lupta gratutita,iar pregatirea personalului care sa o deserveasca sa fie tot gratuita.Daca nu,e smantanirea donitei de lapte (luarea grostiorului inainte de a duce laptele la piata),jumulirea gastii cu oua de aur,sau cum vreti sa-i spuneti…
Numai ganduri bune pentru aceasta tara si acest popor din partea noastra si mai ales a guvernantilor ,sau prescurtat :
Numai ganduri bune