Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 04, 2019

Teodorovici a înregistrat la Senat Propunerea legislativă pentru taxarea pensiilor de serviciu.

65 comments
Propunerea ar fi urmat să fie aprobată săptămâna trecută sub forma de ordonanţă de urgenţă dar, ca urmare a părăsirii Guvernului de către Alde, s-a luat decizia urmării procedurii parlamentare de adoptare.
Până când documentul va fi publicat pe site-ul Senatului, ciţiţi Proiectul de Ordonanţă de aici.
Din relatările de presă, propunerea depusă la Senat are aceleaşi tranşe şi cote de taxare din venitul taxabil, rămas după deducerea impozitului de 10% din venitul din pensie care depăşeşte 2000 lei.
Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, în procedură de urgenţă, sub numărul  L489/2019





După cum se vede au fost reparate inadvertenţele de tehnică legislativă din proiectul de ordonanţă de care se agăţaseră ca înecatul la mal cei cu pensii de peste 7000 lei.
S-a restabilit egalitatea între pensiile militare și cele speciale 
în privința taxării întregului cuantum, contributiv sau necontributiv, care depășește 7000 lei.  
Dacă Teodorovici taxează și partea contributivă a pensiilor speciale, propunerea are o problemă de constituționalitate. Pentru egalitate și nediscriminare pozitivă, ar trebui să taxeze și pensiile din sistemul public, integral contributive.

Exemplu de taxare a pensiilor militare. Pagină din Expunerea de motive
Aproape 9000 de pensii militare sunt mai mari de 10 000 lei
Pagină din expunerea de motive.

65 de comentarii:

Leon spunea...

https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b405&an_cls=2019&fbclid=IwAR2qljzrlkifdNLIVvyELXQbrIuKAx0-GES9D05N7a5dap4qUIAg73Lct_4

M spunea...

Propaganda PSD-istă prezintă asta ca o mare victorie și o contrapune inițiativei USR de actualizare a pensiilor militare cu valoarea soldei celor activi.
Ideile Olguței (pensii militare fără sporuri și impozitarea celor aflate în plată) prind viață!!! 😁
Acum o să vedem care sunt propagandistii "ciumei roșii" care o să laude inițiativa PSD!

PS - Am renunțat sa îmi mai apăr copiii de atacurile domnului Cezar că văd că sunt cenzurat dacă o fac!

Trofin spunea...

Noutatea proiectului consta ca s-a ridicat marea nedumerire care a sucit mintile multor "specialist " in finante rasariti ca ciupercile dupa ploaie din randul amatorilor , respectiv deducerea fiscala de 7000 de lei vazuta de unii ca fiind luata in calcul si la stabilirea bazei de taxare si la taxarea propriuzisa.

Huhu Rezea spunea...

Nu aş fi crezut că sunt atât de multe pensii militare mai mari de 10 000 lei.
Procentul nu ar fi prea mare. Doar 5,05% din totalul pensiilor militare.
Cca 138 000, adică 77% din pensiile militare, îngheţate de gulerele albe, cu complicitatea politicienilor Tutuianu, Fifor si Olguta Vasilescu, sunt mai mici de 6000 lei.

kostas spunea...

Am impresia ca prim ministru era Tudose, deci el a fost cel mai mare complice,nu trbuie omis din lista.

Leon spunea...

Proiectul de lege B 405/02.09.2019 initiat de O.Teodorovici are cale lunga pana devine lege; deocamdata este postat la Senat pentru consultare publica (pana la 01.11.2019), urmeaza ca Biroul permanent al Senatului sa-l repartizeze la comisii pentru avize si la Comisia pentru buget pentru intocmirea raportului, urmeaza Plenul si trimiterea lui la CD unde va urma aceleasi proceduri. Sa nu uitam ca avem si o campanie electorala unde parlamentarii nostri vor fi in teritoriu, asa ca decretul de promulgare va fi semnat de viitorul presedinte in primavara anului viitor, cel mai devreme..!
Daca va deveni lege in aceasta forma, aviz colegilor care primesc 2-3 pensii/indemnizatii, si totalul va depasi 7.000 de lei, sunt OBLIGATI sa depuna la CSP o Declaratie pe propria raspundere !

Anonim spunea...

Toate bune si frumoase. Dar de la 1 ianuarie cand se indexeaza pensia cu rata inflației cum va fi?

mosmartin16 spunea...

...abia acum exprimarea din proiect e neinterpretabila si clara !!!....sa vedem daca se va adopta, in ce forma finala si cand !!!

Patrascioiu spunea...

Din cauza astora ,de tipul lui Dan B,suntem noi categorisiti drept pensionari de lux.Dece accepta MApN ca cei ce au fost detasati in economia nationala,judecatori si procurori sa primeasca pensie prin CSP a MApN pentru mine este o enigma?Mai zilele trecute unul imi spunea ca a desfacurat activitate de logistica in Ministerul se Externe fiind detasat din MApN.

raul spunea...

Ce naiba ne doare pe noi ,cei 138 000 de mii de Proiectul lui Teodorovici??
Decat doar sa-i dam in cap cu cifrele lui, sa vada el si nesimtita aia de Olguta la cate sute de mii de oameni (caci asa sunt cu familii cu tot) a inghetat veniturile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

FELICITARI PSD! ASA MAI VENITI SI VOI DE ACASA! PUTEA SA FIE TOPORUL CEVA MAI MARE, SA TAIE SI HALCA MAI MARE, CA LA PENSIILE MICI, DAR DECAT DELOC... IN SPATELE MEU SE AUD MARAITURI?!

avianyc spunea...

😂🙋‍♂️un ministru de pe la munca zise mai alaltaieri " stiti ,noi psd nu taiem pensii"
Noi doar le impozitam .......😂🙋‍♂️
Se pare că robinetul nu prea mai umple galeata 🚰
Sau masura cu necontributivele da bine la campaniile de resuscitare politică ...
🥀👌

kostas spunea...

Pe astia nu-i mai doare nicaieri ca nu sunt bani la buget. Ai nostri nu stiu cum sa ceara mai putin ca sa ne dea drepturile noastre, sa nu cumva sa nu-i deranjeze pe guvernanti.Ii minte ca pe copii ca nu sunt bani la buget.https://alba24.ro/venituri-fabuloase-la-ccr-cat-castiga-lunar-judecatorii-care-au-intors-legile-tarii-728193.html

raul spunea...

Si din aia peste 6 000 pun pariu ca mai multi sunt de la MAI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mos Martin, suma de indexare nu acopera macar scumpirea cepei, radacinilor de patrunjel si pastarnacului...

Dan spunea...

Pensiile militare de mizerie sub 2000-2500 lei cu cat se idexeaza? Ca rad si ceferistii de noi zicand ca ne- am ruinat viata degeaba! Din ''apevisti sclavi prosti si fraieri care ne-am chinuit si irosit degeaba viata "" nu ne mai scot! Si au mare dreptate!

Leo spunea...

ICE
Respectivul precis era atasat militar in structura unei ambasade. Acesti atasati , erau pe statele DGIA controlata de 632 prin CI-isti. Unii putea fi chiar pe statele de plata ale CIE.
Deci acum cred ca nu mai este o enigma......
Pt. mine Vifor racheta balistica este o rusine a ceea ce a insemnat omul ministru.
Dar va spun , ca daca cineva ar putea s o influenteze pe Danila sa adopte o OUG pt. repararea INECHITATILOR din sistemul de pensii militare din MFA , atunci VIFOR RACHETA BALISTICA este,
Dar nu vrea , ca il doare n focos.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan, criminalii de pensii nu au timpane si pentru pensiile mici! Am prieteni, ofiteri superiori, maiori, cu 2100 lei!

Arfy spunea...

Povești! Nu trece proiectul. Postăm comentarii inutile. Trebuie corectată legea apoi vii cu impozitări. Tu, ca stat, blochezi actualizări etc apoi vii să mai iei în plus. Neconstioțional până acum, și totuși, vrei să adâncești și mai mult...

Gigi spunea...

De acord cu @ Arfi!
Întâi respectă tu,stat legea,nu o ameți golind-o de conținut cu OUG-uri date înainte de a intra în vigoare și înghețată după aceea,și pe urmă vii cu măsuri d'ăștea de impozitare progresivă.
Actualizați,după aceea și impozitați!
A naibii pielea pe voi de politicieni!
Eu nu cred că acest proiect are sorți de izbândă!Dar mai știi?
Când e vorba să taie,se poate,iar când să dea,se fac că plouă!

Patrascioiu spunea...

Leonard@Individul la care m-am referit spunea ca este colonel, ca are pensie de 5000 lei si il injura pe Melescanu.Fost atasat militar ,pensionat in 2019 cu pensie de numai 5000lei?Ce treaba ar fi avut Melescanu cu solda lui?Curios.Pot face sapaturi dar nu cred ca merita sa-mi risipesc energia.Daca mai trece pe la mine ii voi cere detalii asa din simpla curiozitate.

Unknown spunea...

As dori sa-i raspund domnului Ifrim.Colegii si prietenii cu gradul de maiori care au pensie de 2100 ron,oare cati ani vechime or avea si ce valoare a avut ordonanța de care s-au bucurat ?

Liviub spunea...

Sa traiti, da ceva comentarii privind "Senatul a aprobat prin legea nr. 180/2019 actualizarea pensiilor militare suspendate prin oug 59/2017" stiti???

Ela Pop spunea...

@Flavius Ar fi interesant sa aflam cate pensii sunt sub media de 3000 lei!Olguta azi la A3 a zis ca "pensionarii militari au dreptate,pensiile lor sunt mici",recunoaste, dar pe noi nu ne ajuta vorbele ei,de facut nu face nimic cica nu poate,nu e de competenta ei.,.

bassil spunea...

Domnule Unknown,daca nu și-a folosit limba in alte scopuri,daca a fost vertical,la minim 20 de ani vechime efectivă ,asta este pensia.Avand gradul de maior salariile compensatorii au fost puține.Banuiesc că știți algoritmul ptr ofițerii superiori până la maior și de la lt.col in sus.

mosmartin16 spunea...

...pe intelesul tuturor !!!...ai pensie neta intre 7000 si 10000 ? ...sa zicem...7800 !!! Se scade din 7800...7000 ( suma netaxabila ), rezulta 800 !!! Se aplica un procent de 30 % la cei 800, rezultand 240 lei !!! Asadar noua pensie neta va fi de 7560 lei ( 7800 - 240 ) !!! Numai de bine !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ELA POP, POATE LE ESTE MILA DE NOI SI LE DA DUMNEZEU MINTE! SUNT DISPERAT DE ATATA SARACIE SI LIPSURI CU CARE MA CONFRUNT ZI DE ZI! MULTUMESC PENTRU INFO!

J spunea...

Ela@ daca e sa le socotim pe cele recalculate sunt sub 3000 fara numar.In plata situatia este usor ameliorata.Avantaj cei nascuti mai tarziu . Domnisoarele primesc bonificatie.Doamnele sa mai astepte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-m trezit pe pagina mea, pe grupurile pe care le administrez, pe tot fb cu multumiri de la cei mai mari jurnalisti francezi de la Le Monde, pentru o atitudine de a mea vizavi de un coleg jurnalist, un vechi prieten de-l meu, cel mai mare jurnalist al lumii de investigatii criminalistice si anti terorism, cat si un apreciat scriitor, medaliat cu o inalta dinstictie de Presedintele Macron, cu zeci de alte premii si dinstinctii, Thomas Csinta Recherche Foundamentale, blocat de fb, si in urma protestului meu public i s-a deblocat 1 cont din cele patru, dept pentru care jurnalistii francezi mi-au multumit! Nu este cioaca si va puteti informa, chiar si de pe pagina mea, sau Corneliu Ifrim si prietenii care lupta pentru drepturile militarilor! Dan Buzescu, fiind prea ocupat cu un grup restrans sa-i pomanageasca cu drepturi selective, n-are de unde sa stie ce se mai intampla in lumea jurnalisticii de calitate, asa ca-i recomand sa-l citeasca pe Thomas!

Leon spunea...

Liviule, acest proiect de lege, L.180/2019, a fost adoptat de Senat dar a fost RESPINS DEFINITIV de Camera Deputatilor in data de 26.06.2019 (Pl x nr.265/2019).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Unknow, da au luat ordonanta, unul si-a luat cu acesti bani un Ford atunci, de culoarea prazului. I-am spus sa stea cu prazul in mana, pana i se mareste cu Viagra!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Stati asa ca nu-i asa: Majoritatea acelor pensii obeze provin de la SRI, MAI si magistratii militari! Parol?! Dar, de ce nu se face o situatie si a pensiilor mici? Ai? Acolo este bantustanul si dezastrul bananier, care n-au sarit in ochii comisiei de mediere, lacomi, nesatui si penibili de modul in care au dat din coate ca niste disperati, stiind ca ce vor sa obtina, tot din pensiile amaratilor se fura! Nu-i asa, Dan Buzunarescu?! Mereu si mereu voi ati obtinut cate ceva, franand pensiile mici si medii! Rusine sa va fie, de nesatui si lacomi!

ifrim spunea...

Orlando:"Eu cand zic ca tai,TAI,iar cand zic ca dau,ZIC!

mosmartin16 spunea...

..oameni buni ..suntem normali ?..chiar nu putem vorbi ...aplicat ..de un subiect ..pus in discutie de un administrator ??..chiar nu pot ..unii ..sa inteleaga ..cat efort face ...administratorul ??. ..fie ca-i spune ...Huhurez ..in cazul nost ..fericit !!!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
ai ajuns mondial..... "O vorbă înțeleaptă spune: "Când soarele stă să apună, făpturile mărunte aruncă umbre lungi". Vezi ca mai este un jurnalist din Tanzania interzis pe Facebook pt 1 an, asa ca succes in demersul tau revolut!
Tine-o tot asa!

*-Frantuzul a facut si el macar un gest a la merci?
-Daca ai sti de cate ori domnul Dan Buzescu a dorit sa fie acceptat pe pagina si grupurile tale de lupta, dar nu poate, lipsindu-i stilul epistolar?!

Iulian Mareș spunea...

Martin,
iata comentariul jurnalistic:
"Taxarea vizează exclusiv pensiile și indemnizațiile speciale care trec de 7.000 de lei, iar cuantumul taxei va fi cu atât mai mare cu cât pensiile sar de 10.000 de lei. Un procent de 30% se va aplica sumelor de la 7.000 la 10.000 de lei. În cazul unor cifre mai mari, taxa va fi de 900 de lei plus 50% din sumele ce depășesc 10.000 de lei. Trebuie precizat că taxa suplimentară se aplică la suma rezultată după impozitarea cu 10%, prevăzută de Codul fiscal pentru pensiile care trec de 2.000 de lei.

***În nota ce însoțește proiectul scrie că, pe măsură ce nivelul pensiei crește, se majorează și ponderea componentei de necontributivitate a pensiei în totalul de venit (ajungând la 91% la pensiile peste 10.000 de lei). Mai exact, în pensiile atât de mari se vede mai mult aportul din bugetul de stat și mai puțin aportul adus de contribuția pensionarului la pensii."

Iulian Mareș spunea...

Atentie rezervisti, vi se pregateste ceva: MUNCA!

"Camera deputaților a adoptat, prin vot decisiv, un proiect de lege, potrivit căruia persoanele apte de muncă și cu domiciliul în localități unde a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă vor putea fi chemate de armată și poliție pentru a lucra în interes public.

Proiectul în cauză prevede schimbarea unor aspecte ce țin de situațiile de criză, respectiv stare de asediu sau de urgență. În aceste două cazuri, localnicii apți de muncă vor fi chemați de militari și polițiști să dea o mănă de ajutor în folosul comunității. Vor fi puși la treabă inclusiv rezerviștii din armată.
Instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public
, se subliniază în proiectul adoptat de Camera Deputaților și care va pleca, spre aprobare, la Președiție.

În plus, atunci când se declară stare de asediu, autoritățile vor putea rechiziționa diverse bunuri. Adică să le ia de la populație pentru a le folosi în interesul public. Totuși, bunurile vor fi restituite sau se vor acorda despăgubiri."

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

PL497/23-08-2019

Legea 223.2015
La art. 29, dupa alin. (3) se introduce un nou aliniat, alin. (4), cu urmatorul cuprins:
"(4) Nu beneficiaza de pensia de serviciu militarii, politistii si functionarii publici cu statut special care au fost condamnati definitiv pentru comiterea unei infractiuni de coruptie prevazute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare."

1. Pacat ca se limiteaza doar la infractiunile de coruptie si nu merge la toate infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul.
2. E o posibilitate pentru cei care au pensia pe contributivitate mai mare decat cea pe 223 sa isi majoreze pensia! Asta mai ales daca ideea cu scoaterea sporurilor din baza de calcul, atat de draga Olgutei si unor birocrati va avea succes!

jupderval spunea...

Huhurez,
Cred ca 90 % din pensiile celor iesiti dupa 01.01.2016, au pensii mai mari de 6000 lei, si asta pentru ca s-a dat liber la hotie, ca la primari. Comandantii de unitati militare au primit dreptul de a stabili marimea sporurilor precum si grupele de munca ale subordonatilor ( inclusiv pentru comandant). Asa s-a ajuns ca un comandant de centru militar judetean sa ia pensie de 11000-12000 lei. Cum se poate ajunge la o asemenea pensie cand solda de functie este de 1000 lei si solda de grad este de 350 lei, raspuns- au sporuri de cel putin 200%( spor de fum de tigara, spor de misiuni speciale ( manuirea dosarelor), spor de stat pe scaun, etc.)

Unknown spunea...

Domnule Bassil am cunoscut sistemul foarte bine in cei 36 de ani de activitate si numai in unitati operative.

bassil spunea...

La fel domnule.

Leon spunea...

"Este un numar foarte mare de acte normative si as vrea sa fac cateva mentiuni. A fost un pachet de acte normative pentru care a mai fost nevoie de anumite discutii, de anumite clarificari, fapt pentru care s-a depasit, sa spunem, termenul care pentru guvern exista in acea lege de abilitare, pentru ca guvernul sa poata emite ordonante simple, fapt pentru care s-a ales aceasta cale, a Parlamentului.

S-au depus de mine, personal, ca senator, nu pentru a-mi asuma vreo munca a administratiei, asa cum s-a spus. Nu. Este munca Ministerului de Finante si a altor ministere care au avizat aceste acte si depunerea acestora se face pentru faptul ca dorim foarte mult ca aceste acte sa fie aprobate, pentru ca sunt foarte mult cerute de mediul economic", a spus Teodorovici, dupa ce a participat la deschiderea oficiala a Forumului Romanilor de Pretutindeni, intrebat de ce a depus la Parlament o serie de initiative care in mod normal ar fi trebuit sa fie adoptate de guvern.

El a adaugat ca a fost miercuri la Biroul permanent al Senatului, care este prima Camera sesizata pe aceste proiecte, unde s-a stabilit ca saptamana viitoare acestea sa fie distribuite catre comisii "cu un termen de raport foarte strans".

Alexcta spunea...

Tot RESPECTUL pentru domnul Costin Georgescu!!!
A făcut diferența între: Pensia Militară de Stat și așa-zisele pensii speciale!!!
Acum la Digi 24!

Huhu Rezea spunea...

Asta se cheamă pasarea răspunderii. Putea apela la Ordonanța de urgenta... după 01 09, dacă ordonanțe simple nu mai putea da.
@Dan B
Cei cu cuantumul în plată mai avantajos nu primesc nici un leu în plus pe reglementarea propusa, care
Nu cuprinde și actualizarea pensiilor militare.

M spunea...

Inca un militar roman cazut la datorie in Afganistan.

Olguta da petrecere in seara asta! Tema petrecerii? "Am economisit doua pensii nesimtite! Programul de guvernare se aplica punct cu punct!"

Gigi spunea...

Văd aici,și mă minunez,încă,cum unii mai fac confuzie între pensiile speciale și cele militare de stat!!!???
Ăștia,ori sunt bătuți rău în cap,ori sunt răi intenționați!!! Dar,eu cred că ambele variante sunt plauzibile din moment ce diferiți miniștrii,printre care chiar cel al muncii a spus clar cum stă treaba cu pensiile militare.
Dl.Codtin Georgescu este unul care mai gândește în țara asta de idioți răi intenționați care au o ură de neînțeles asupra noastră.
Cineva îmi zicea:"Gigi,ai văzut tu pe cineva certat cu legea să iubească oamenii în uniformă? Eu,sincer îți spun că nu am văzut!"
Păi,dacă ale noastre sunt speciale,ale aleșilor,cum mama dracului le mai numesc? Super speciale?

PS/ Eu nu am văzut emisiunea respectivă,dar văd că așa ne anunță @Alecxta.

Patrascioiu spunea...



Mares@dicopatia ma obliga la povesti. Noutatea e veche.Generatia apropiata tie plagiaza.Daca ar face si niste exercitii de ceva mai mare anvergura in care sa fie implicati si rezervisti prestigiul armatei ar creste.Asa cu poezie "tivilul" nu-i baga in seama.Cu "tivilul"concentrat s-a construit Casa poporului si Canal Dunare-Marea Neagra.Vivat generatiile batrane.Nu degeaba se zice "daca nu ai un batran sa-l cumperi iar daca il ai sa-l f-ti".Teoria ca teoria dar practica ii omoara.Tare as vrea sa vad cum se descurca aceasta generatie intr-un exercitiu de completare cu resurse umane si materiale concomitent cu indeplinirea unei misiuni de lupta.Le plang de mila celor de la CMJ.
Leonard@inainte de 1990 am stat mult la povesti cu un fost atasat militar.Pe un altul care era la pregatire l-am ajutat intr-un fel spus.Cam stiu ce ce se manca activitatea lor.5000 lei pensie pentru unul colonel, pensionat in 2016 mi se pare cam putin.Si varianta cu ceist pica Daca individul mai vine pe la mine ii voi cere detalii numai asa din simpla curiozitate.



















Mares.Dupa ce mi-am predat functia mi-am spalat si creierul.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/teodorovici-atac-la-adresa-lui-iohannis-guvernul-nu-poate-emite-ordonante-de-urgenta-nefiind-echipa-completa_1380535.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, bine ca i-ati spus lui Dan Buzescu de fsaptul ca eu si toti invalizii armatei, fiind pe cuantum avantajos, nu o sa primim iar, din 2010 incoace, nici 1 leu actualizari si lui o sa-i ajunga cei 8000-9000 lei furati de la pensiile mici si prapadite, de la 47 lei la 1000-1500-2000lei! Cum se simte el cu burta plina, cand stie ca sunt bani furati din drepturile celor amarati si flamanzi, fara bani de hrana si tratamente, batrani si abandonati, doar ca o gasca de 600 de lacomi s-o aiba cat vaca de mare? SA LE STEA IN GARLEJE, PENTRU CA STIAU CA DOAR SA SE FURE DIN PENSIILE MICI SE VA PUTEA LOR SA LE MAJOREZE MOFTURILE! IN ONESTI, CEA MAI IEFTINA PAINE ESTE 3,5 LEI, IAR CELELALTE E DE GROAZA CE S-AU SCUMPIT! CUM MAI POT TRAI EU CU 1000 LEI I ASEMENEA CONDITII SI CAND TE FURA PANA SI CAMARAZII? N-AM MAI LUAT MEDICAMENTE DE AM SI UITAT, CU CE SA LE IAU? MA CHINUI IN DURERI SI SUFERINTE, CU NEVASTA, CA SI LA MEDICI DACA NU DAI SPAGI NICI NU SE UITA LA NOI...
O COLEGA DE BLOG MA APOSTROFA SA TAC DIN GURA, CU CEI 3.500 PE CARE LE ARE LA O GURA, CA URMASA CE N-A FACUT NIMIC IN VIATA, FIIND CASNICA, SI TOT BOCESTE PE AICI CA NU-I AJUNGE PENSIA SA-I MAI IA NEPOTULUI O MASINA DIN FIER, FARA SUFLET SI INIMA...

Leo spunea...

ICE
- Ca tasat militar sunt 99% sanse sa fi fost din structura DIA sau cum se numeste acum DIA.
- Mai sunt 0,5% sanse sa fi fost din structura CIE (de la Diocaru sau de la Plesita sau de la Aristotel Stamatoiu )
- Iar 0,5% sanse ar fi ca el sa fi fost din structura lui 0632
Vreau sa ti spun , ca daca are doar vechime in serviciu atunci este 100% din DIA
Daca are si "vechime in munca" in completare pe timpul cat era la ambasada , atunci 100% era din CIE.
- Daca era din 0632 , atunci poate avea ambele (si vechime in serviciu si vechime in munca)
5000 lei pensie in 2016 era o pensie mica neconforma pt. un colonel din acea zona pensionat in 2016. Poate o fi insa pensia recalculata si nu cea stabilita la iesirea din activitate in 2016
PS
Si pt. ca il compari cu Julio sa sti ca el nu are o pensie mai mare de 7000 lei Este MAXIM MAXIRORUM .

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
poate te ajuta cu ceva.....:

https://www.dcbusiness.ro/pensie-de-invaliditate-modificari-intrate-in-vigoare-de-la-1-septembrie_606849.html

Huhu Rezea spunea...


Dan B. a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Teodorovici a înregistrat la Senat Propunerea legi...":



Constat că aceiași „mâncători de ” s-au obișnuit ca, la desert, să se „înfrupte” cu „delicatese”„ mușcându-l”.

Dar s-o luăm pe îndelete:

@Pătrășcioiu: Comentariul dtale relevă, de fapt, că ai avut „spălat” creierul din naștere sau nu mult mai târziu. Caci, ai fi realizat că am fost trimis acolo prin ordinul sefului SMG, iar actualul cuantum al pensiei mele l-am dezvăluit chiar eu, adică o pensie de 3765 lei stabilită in 2008, la care s-au adăugat, în medie, până acum, câte 50 lei pe an (vezi că și Olescu a reținut asta, numai pentru faptul că el are creierul funcțional, chiar dacă doar parțial)

@Infirm (locomotor și mental): Ce te face să crezi că mie mi-ar da ceva la pensie din banii revendicati de dta? Nu pricepi că nu poți avea o pensie mai mare până la împlinirea vârstei standard de pensionare, dar cu nu prea mult, căci ai vechime redusă, ai avut o funcție mică și nu m-ar mira să aflu că MApN îți dă o pensie necuvenită pentru un accident de muncă, și ăsta cauzat, probabil, de consumul de alcool (deh, boală „profesională”).

Așadar, pentru cei doi, vă reamintesc că nu am posibilitatea să-mi stabilesc eu pensia, eu doar cer respectarea legislației în vigoare privind actualizarea elementelor salariale, corecta constituire a bazei de calcul și necesara recalculare prevăzută în Legea 223/2015. Această lege este, prin aplicarea corectă, favorabilă mie și, ca oricare dintre interlocutori, nu solicit mai mult decât cereți fiecare dintre voi.

Apropo, secretarul asociației răniților din teatrele de operațiuni, cap (r) Mutu Marian (după cum se miscă, probabil a fost rănit ușor), avea in oct 2017 (prima lună de la trecerea în rezervă, după 15 ani de serviciu sub drapel) o pensie netă de 2087 lei. Să nu-mi spui, Infirmule, că banii tăi au ajuns în contul lui bancar! Iar, ca fapt divers, eu nu l-am înfierat pe caporal pentru pensia stabilită lui, ci pe „gulerați”, căci ei mi-au adus cuantumul recalculatei, în baza Ord MS 101/2018, la nivelul celui al caporalului rezervist.


Încerc să-i răspund aici și lui Kiss „technocrat” sau „tigri fără număr”, ca la manelisti, căci nu are minte mai multă ca ei. O singură treabă ar trebui să rețină imberbul Kiss, că nicicând nu a avut competențe de control și îndrumare, pregătirea lui nefiind suficientă pentru asta (mai ar fi avut ceva de învățat) căci el, ca și alții de pe aici, a băut cerneala primită pentru temele scrise.

@Huhu: Dar, de câte ori ar trebui să-ți explic că eu m-am „pliat” pe problemele acceptate de ministru, adică industria de apărare, art 14 (2) din Oug 57/2015 și scoaterea pensiei suplimentare din baza de calcul?
Chiar îți pare că Infirm (sau alții) a militat, cumva, pe acest blog, pentru mine sau altcineva, decât persoana lui?
Scoaterea pensiei suplimentare din baza de calcul avantajează îndeosebi pe cei care au peste 45 ani vechime cumulată, mai puțin sau deloc pe cei cu vechime cumulată sub 45 ani.
Plata cuvenită în urma preved. OUG 57/2015 îi avantajează pe cei a căror recalculată a crescut, dar de la intrarea în vigoare a Legii 152/2017 le-a fost suspendat, în iulie 2017, procentajul de 5% Și nu ar fi puțin, căci 5%/lună, pe timp de min 30 luni de zile, …..
Așadar, acum, eu nu aș beneficia de acest procentaj, căci am în plată cuantumul vechi, nu cel recalculat, dar tot am lucrat proiectul în cauză.

Leon spunea...

Iulica, Legea nr.127/2019, privind sistemul public de pensii,intra in vigoare la data de 1 sept.2021(Art.182.), deci si art.63, 64, 65 la care se refera link ul de mai sus privind pensiile de invaliditate; oricum stim ca al nostru coleg(Cornel I.) beneficiaza de pensie militara de stat de Invaliditate !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ TEHNOCRAT, CU SUPRATAXAREA, DAN BUZUNARESCU O IA DE MALINEANU, IN MANA! A MUNCIT DIN GREU LA PARADELI, CA SA CE? CA SA MILOGUL IN TRAISTA?! HA, HA, HA! TEODOROVICI LE-O FACURA LA TOTI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, acum sunt in limita de varsta, am fost in gr.2 inv, sunt considerat...dracul mai stie in cazul asta, ca scrie pe Decizie gr.2, insa am Decizie de limita de varsata.

Dan B. spunea...


Dacă nici prostovanul Infirm nu a realizat că asta-i pensia cuvenită lui, cea care a înlocuit-o pe cea de boală, .... Deci are pensie de serviciu pentru limită de vârstă! Așa să și rămână, în acest cuantum, nu mai mult! Dacă nu-ți ajung banii, poate te „sponsoriozează” Oprea, căci altfel, orice suplimentare ar fi furt din bugetul de pensii al MApN. Iar cum nu agreez pensiile puturoșilor sau ale betivilor, care produc accidente de muncă

Dan B. spunea...

@Huhu:

N-am să mă iau de Kiss, cel lipsit de bun simț, căci o fac alții destul de eficient , el fiind, de felul său, un mediocru ca om, militar și pilot.
Dar ceea ce-i cu adevărat interesant este faptul că G. Oprea a zămislit actuala lege a pensiilor militare, care este nemulțumitoare pentru tablagiul Infirm, dar satisfăcătoare pentru mine.
Din păcate pentru mine, nu a fost aplicată corect din cauza emiterii lui MS 101/2018, exact acel ordin invocat ca abuz la secretizare de către mine în baza acelui art 33 din Legea 182/2002, despre care amintea tâmpițelul lui Oprea, dar total aiurea.
Așadar, eu am încă nefinalizată procedura de actualizare și recalculare a pensiei, pe când Infirm „beneficiază” din plin de o pensie pentru limită de vârstă (nu de infirmitate) în conformitate cu zicerile lui G. Oprea. Deci, cu ea sper să rămână atât cât va mai face umbră pământului. N-are decât să ceară milă de la Oprea, așa cum a făcut până acum, dar fără succes.
Așadar zbaterile mele au vizat, punctual, nerespectarea prevederilor legale incluse la art 28 (5) din Legea 223/2015, însă a mă încrimina că nu m-am făcut solul tuturor pensionarilor militari este o idioțenie, căci nu l-am auzit pe vreunul dintre ponegritorii mei de pe aici să fi militat pentru aplicarea corectă a legii în beneficiul militarilor pensionari proveniți din industria de apărare.
Reiterez, și ei și eu, de-a lungul carierei nu am fost consumatori de resurse, ci producători de apărare pentru civilii care prestau activități economice, iar ulterior am adus lunar, și prin prestația mea, multe sute de mii de dolari la bugetul MApN, din care s-au „înfruptat” incl detractorii mei, alde Pătrășcioiu, totoiany, Kiss și Infirm, exact în perioada în care exista o inflație galopantă și în care valuta forte a temperat deprecierea leului.
Așadar, cum n-am avut obligații pentru eternii nemulțumiți de pensii, eu m-am conformat mandatului clar precizat în LADPM, ba m-am mai și „pliat” dezideratului ministrului Leș. Cine a avut alt gen de revendicări, n-avea decât acționeze pe cont propriu pentru satisfacerea doleanțelor!

PS: Apropo, la fel ca Olescu, trepădușul Kiss nu avea cum să ajungă a fi avansat comandor, căci a fost trecut în rezervă cu gradul de lt.cdor. Incercați să realizați că ultima promoție de naviganti care a dat examen de grad la Bacău a fost cea care a absolvit la Boboc în 1973; eu am fost unul dintre cei care au contribuit la reușita lor la examen. Cum pezevenghiul nostru este mult mai mic decât mine și, consultând condițiile avansării la termen sau la excepțional din Legea 80/1995, în mod facil veți realiza mitomania lui ref la gradul deținut de el. Iar pe la AÎSM nu l-am întâlnit, nici măcar în perioada cursului postacademic frecventat și absolvit de mine după 1991.

Dan B. spunea...

Imi poate explica cineva care-i motivul pentru care subofițerii și maistri militari, in marera lor majoritate, ca și unii ofițeri din MApN, MAI, SRI și SIE, nu-și asumă un trecut militar în CV-ul din Facebook?
Sau de ce unii, mai tembeli de felul lor, apelează la orice altceva decât propriul nume?
Le este jenă cu trecutul lor militar, au ceva „schelete” în „dressingul ” personal?

Arfy spunea...

Dan B, chestiune de intimitate! Vrei sa vezi ca manc mămăliga cu brânză?

Dan B. spunea...

@Arfy:
Nu știu la care intimitate te referi, dar dacă-i legată de numele fictiv dat pe rețele de socializare, ar fi indicat să v-o respectați, prin autoexcludere din grupuri.

Dan B. spunea...

@All:
Pentru edificare, reluați lectura Legii 80/1995, unde veți regăsi criteriile de avansare la termen, la excepțional sau în rezervă a militarilor.
În anul 1998, pentru ultima oară, s-a admis la examenul pentru gradul de comandor promoția 1973, dintre cei fără academie, ulterior gradul acordându-se doar după absolvirea AISM și a unui curs postacademic în specialitate..
Ăsta-i motivul pentru care lt cdor (maior) Kiss Viorel, cdt patrulă (gradul funcției – lt cdor) la R 94 El Tp, la desființarea unității din 1999, nu a putut nicicând ajunge comandor, eu fiind cel care l-a controlat pe timpul inspecțiilor, nu el pe mine,.
Așadar, „amicul” Kiss, promoție 1978, a ajuns la gradul de comandor fără academie? Mira-m-aș!
Până și civilii avanșați de Oprea au avut diplome de licență pentru studiile superioare absolvite, dar „pezevenghiul” nostru ioc.
Și cum propunerea de avansare, pentru cei trecuți, în rezervă trece prin mai multe filtre, este indubitabil că nu a trecut de gradul cpt cdor. Dar, deh, este apelat conform obiceiului, cu dle cdor.

PS: Nu numai că știu despre absența studiilor superioare ale lui K.V, dar evoluția în grad a pezevenghiului mi-a fost confirmată de către comandantul și seful de stat major al unității sale

Leon spunea...

Orlando grabeste discutarea proiectului de lege in Senat, L 489/10.09.2019( B 405) prin repartizarea la 4 comisii (inclusiv Comisia pentru Aparare), cu Termenul de intocmire Raport, 17.09.2019 !

Leon spunea...

Comisia pentru Aparare din Senat, in sedinta de ieri, a dat un Aviz favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind Taxarea pensiilor mai mari de 7 000 de lei..!
Si Comisia pentru Munca are un aviz favorabil.

Leon spunea...

T2, senatorul Nicu Falcoi, in prezent este doar membru in Comisia pentru Aparare; a fost si secretar al acestei comisii( acum este M.Fifor), iar Presedintele comisiei este senatorul Tit Brailoiu...!